Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ολόκληρο το κείμενο τής επιστολής παραίτησης του Χ.Παπουτσή



Κύριε Πρόεδρε,

Σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας, προ μερικών εβδομάδων, σας είχα ενημερώσει για την πρόθεσή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Όπως σας είχα αναφέρει, αυτή η απόφαση θα είχε ως συνέπεια την άμεση παραίτησή μου από την κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ την άμεση ή έμμεση εμπλοκή του Υπουργείου στην προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε την ενδεχόμενη πολιτική ή επικοινωνιακή εκμετάλλευση εις βάρος της Κυβέρνησης.
Θεώρησα υποχρέωσή μου να παραμείνω στη θέση μου μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για τη δανειακή σύμβαση και το PSI. Εξέφρασα την υποστήριξή μου στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Υποστήριξα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας επιμένοντας στην αξιοποίηση όλων των θεσμικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας που εγγυάται η Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανα τις καθυστερήσεις και τις σκοπιμότητες που εκδηλώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κράτους, τις ανεπιτυχείς πολιτικές επιλογές και την υστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Είχα την ευκαιρία επανειλημένα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.
Υποστήριξα την ανάγκη της επιτάχυνσης με κάθε τρόπο της αναπτυξιακής διαδικασίας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση. Όπως επίσης, υποστήριξα το ρόλο των κοινωνικών εταίρων και την αξία της συλλογικής διαπραγμάτευσης στην οικονομία και την αγορά εργασίας ως θεμελιακή παράμετρο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συνοχής της ευρωπαϊκής κοινωνίας και της κοινής πορείας των λαών της Ευρώπης.
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων αυτών στο Υπουργικό Συμβούλιο και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την Κυβέρνησή σας.
Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της Κυβέρνησης και τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αισθάνομαι την ανάγκη να εξάρω την προσφορά του Υφυπουργού κ. Μανώλη Όθωνα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίοι με προσήλωση στο καθήκον και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσαν το εξαιρετικής εθνικής σημασίας έργο που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα. Με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας , στο κράτος δικαίου, στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών.
Είμαι βέβαιος για τη συνέχιση της προσφοράς τους στο πλαίσιο τόσο του νέου σύγχρονου δόγματος εθνικής ασφάλειας, καθώς και των δεσμεύσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Ιδιαίτερα, όμως, για τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις θεωρώ υποχρέωσή μου να επισημάνω την αναγκαιότητα της συνέχισης της συνεργασίας με τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ , τον FRONTEX και την EASO, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου. Μια συνεργασία που οικοδομήθηκε με καθοριστική συμβολή του Πρέσβη κ. Κυριάκου Αμοιρίδη που είχε το ρόλο του συντονιστή του Εθνικού Προγράμματος Δράσης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μου παρείχατε.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της Κυβέρνησης προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την προοπτική της χώρας.


Με ιδιαίτερη τιμή,


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Παραιτήθηκε ο Παπουτσής

               
Θέλει να είναι υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ.
Παραιτήθηκε ο Παπουτσής
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Χρήστος Παπουτσής με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Παπουτσής αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Επιστροφή τριάντα επτά (37) αλλοδαπών πολιτών, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.



ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστροφή τριάντα επτά (37) αλλοδαπών πολιτών, διαφόρων υπηκοοτήτων, στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων τριάντα επτά (37) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (24-02-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης .
Συγκεκριμένα επεστράφησαν, επτά (7) πολίτες Πακιστάν, δεκαέξι (16) πολίτες Κίνας, τρεις (3) πολίτες Ρουμανίας, ένας (1) πολίτης Βουλγαρίας και δέκα (10) πολίτες Αλβανίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Λαχώρ, το Ισλαμαμπάντ, τη Σαγκάη, το Πεκίνο, το Βουκουρέστι και τη Σόφια, ενώ οι δέκα (10) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Π.Ο.ΑΣ.Υ.:Αναγκαιότητα η αλλαγή του πλαισίου κρίσεων και προαγωγών στην ΕΛ.ΑΣ.

Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012
poasyΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 300/4/6

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΠΟΑΣΥ, λίγο πριν τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες είτε επισήμως με δηλώσεις δημοσίων προσώπων είτε παρασκηνιακά, τονίζει για μια ακόμα φορά ότι η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, δεν μερίμνησαν ούτε φέτος, ώστε να προστατευτεί η κορυφαία αυτή διαδικασία της αξιολόγησης της προσφοράς και των ικανοτήτων της διοίκησης αφενός από έξωθεν παρεμβάσεις αφετέρου δε με την αλλαγή του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών.
Μάλιστα, έχοντας όλοι μας γίνει μάρτυρες ανεπίτρεπτων καταστάσεων τα προηγούμενα χρόνια, μόλις χθες, κατά τη συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, θίξαμε το μείζον αυτό ζήτημα, υποστηρίζοντας την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας για ριζική αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου αξιολόγησης του αστυνομικού προσωπικού.
Η Ομοσπονδία μας τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της αντικειμενικοποίησης και του εκδημοκρατισμού της όλης διαδικασίας ώστε χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις να αναδεικνύονται στα ανώτατα αξιώματα της ΕΛ.ΑΣ. οι άριστοι και όχι οι φερόμενοι ως αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης. Επίσης, προτείνουμε τη θεσμική κατοχύρωση μιας διαδικασίας ακρόασης και επιλογής του Αρχηγού του Σώματος από αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, ενώ συγκεκριμένες προτάσεις για τις κρίσεις των αξιωματικών και τη βαθμολογική εξέλιξη και αξιολόγηση όλου του αστυνομικού προσωπικού, διεξοδικά υποβάλλαμε και με τη συνολική μας πρόταση για τη Μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι καιρός, αντί να παρακολουθούμε τις συνήθεις κοκορομαχίες για την επιλογή Αρχηγού ή άλλων ανωτάτων αξιωματικών, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση εντός του Σώματος εφόσον ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την αξιοπρέπεια και την τιμή του ένστολου.
Άλλωστε, εκείνο που ενδιαφέρει τον Ελληνικό Λαό, είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων και των πράξεων όλων μας και όχι η όποια παραμονή ή μη, σε θέσεις και μάλιστα ανεξάρτητα από τον αν αξιολογείται θετικά ή αρνητικά η συμβολή ενός εκάστου στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής



Συνελήφθη χθες (23-2-2012) το απόγευμα, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι εισήλθε σε ξωκλήσι της περιοχής με σκοπό να αφαιρέσει χρήματα ή άλλα τιμαλφή, πλην όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Τροπολογία ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ για το ΕΦΑΠΑΞ των Αστυνομικών

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012
Περιορισμούς στη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους ένστολους προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποκαθιστάμενοι διοικητικά (με νόμο, δικαστική ή διοικητική Απόφαση) και μη επανερχόμενοι στην ενεργό υπηρεσία για παροχή εργασίας, δεν δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ βοήθημα για τον εκτός υπηρεσίας διανυθέντα χρόνο, ούτε για ενδεχόμενη επελθούσα αναδρομικά βαθμολογική μεταβολή, ανεξάρτητα του δικαιώματος συμπληρωματικής συντάξεως και δεν υποχρεούνται για τον εν λόγω χρόνο ή την βαθμολογική αποκατάσταση απόδοσης υπέρ των Τομέων εισφορών.
Ως χρόνος ασφάλισης στον Τομέα νοείται μόνο ο πραγματικός χρόνος παροχής ενεργού υπηρεσίας (εργασίας) στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον οποίο αποδίδονται στον Τομέα οι ασφαλιστικές εισφορές.
Η προβλεπόμενη παγία εισφορά (κράτηση) ονομασίας δοκίμου Αστυφύλακα σε Αστυφύλακα και δοκίμου Αξιωματικού σε Υπαστυνόμο Β’ των μετόχων του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. παρακρατείται σε δεκαοκτώ (18) ισόποσες μηνιαίες δόσεις και αποδίδεται με μέριμνα και ευθύνη της Δ/νσης Διαχείρισης Χρηματικού του Α.Ε.Α. στον δικαιούχο Τομέα.
Η προβλεπόμενη πάγια εισφορά (κράτηση) ονομασίας δοκίμου Αξιωματικού σε Υπαστυνόμο Β’ των μετόχων των Τομέων Τ.Π.Υ.Α.Π., Τ.Ε.Α.Ε.Χ. και Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, παρακρατείται σε έξι (6), δέκα (10) και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις αντίστοιχα και αποδίδεται με μέριμνα και ευθύνη της Δ/νσης Διαχείρισης Χρηματικού του Α.Ε.Α. στους δικαιούχους Τομείς.
Επίσης, προβλέπεται ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόσο από εισφορές όσο και από προσωπικά δάνεια έκτακτων αναγκών.

Διαβάστε ολόκληρη τη τροπολογία.

Διαβάστε στη συνέχεια το κείμενο της Τροπολογίας που αφορά τους αστυνομικούς....
Δ. 1. Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), σε περίπτωση που έχουν χορηγήσει δάνεια σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 3586/2007 (Α’ 151) και των άρθρων 60, 61 και 62 του π.δ. 422/1981 (Α’ 114) αντίστοιχα, μπορούν, με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων για έξι (6) ή περισσότερους μήνες, κατά τους οποίους θα καταβάλλονται μόνο οι αναλογούντες τόκοι, και στη συνέχεια να παρατείνουν το χρόνο αποπληρωμής του δανείου κατά δώδεκα (12) ή περισσότερους μήνες, σε σχέση με τον απομένοντα συμβατικό χρόνο, με αντίστοιχο επανυπολογισμό των ισόποσων μηνιαίων δόσεων. Η απόφαση του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύει όσους δανειολήπτες του οικείου φορέα ενταχθούν σε αυτήν κατόπιν αιτήσεώς τους.
2. α) Μέτοχοι των Τομέων Πρόνοιας Αστυνομικών (Τ.Π.ΑΣ.) και Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Π.Υ.Α.Π.) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποκαθιστάμενοι διοικητικά (με νόμο, δικαστική ή διοικητική Απόφαση) και μη επανερχόμενοι στην ενεργό υπηρεσία για παροχή εργασίας, δεν δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ βοήθημα για τον εκτός υπηρεσίας διανυθέντα χρόνο, ούτε για ενδεχόμενη επελθούσα αναδρομικά βαθμολογική μεταβολή, ανεξάρτητα του δικαιώματος συμπληρωματικής συντάξεως και δεν υποχρεούνται για τον εν λόγω χρόνο ή την βαθμολογική αποκατάσταση απόδοσης υπέρ των Τομέων εισφορών. Εκκρεμείς υποθέσεις για διοικητική αποκατάσταση κρίνονται με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής.
β) Ως χρόνος ασφάλισης στον Τομέα νοείται μόνο ο πραγματικός χρόνος παροχής ενεργού υπηρεσίας (εργασίας) στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον οποίο αποδίδονται στον Τομέα οι ασφαλιστικές εισφορές.
γ) Η προβλεπόμενη παγία εισφορά (κράτηση) ονομασίας δοκίμου Αστυφύλακα σε Αστυφύλακα και δοκίμου Αξιωματικού σε Υπαστυνόμο Β’ των μετόχων του Τ.Π.ΑΣ./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. παρακρατείται σε δεκαοκτώ (18) ισόποσες μηνιαίες δόσεις και αποδίδεται με μέριμνα και ευθύνη της Δ/νσης Διαχείρισης Χρηματικού του Α.Ε.Α. στον δικαιούχο Τομέα.
δ) Η προβλεπόμενη πάγια εισφορά (κράτηση) ονομασίας δοκίμου Αξιωματικού σε Υπαστυνόμο Β’ των μετόχων των Τομέων Τ.Π.Υ.Α.Π., Τ.Ε.Α.Ε.Χ. και Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, παρακρατείται σε έξι (6), δέκα (10) και δέκα (10) ισόποσες μηνιαίες δόσεις αντίστοιχα και αποδίδεται με μέριμνα και ευθύνη της Δ/νσης Διαχείρισης Χρηματικού του Α.Ε.Α. στους δικαιούχους Τομείς.
ε. Οφειλή προσωπικού δανείου εκτάκτων αναγκών, βαρύνουσα τον ασφαλισμένο και μη αποδοθείσα στον Τομέα (Πρόνοιας ή Επικουρικής Ασφάλισης) του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., τον οποίο αφορά, από οποιαδήποτε αιτία, παρακρατείται, κατά περίπτωση, από το καταβαλλόμενο δικαίωμα (εφάπαξ βοήθημα - επιστροφή εισφορών ή επικουρική σύνταξη), κατά την συνταξιοδότησή του. Στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται εντόκως, για μεν τον υπόλοιπο συμβατικό χρόνο του δανείου από τότε που κατέστη ληξιπρόθεσμο με το συμπεφωνηθέν επιτόκιο, για δε τον πέραν τούτου χρόνο με το επιτόκιο το προβλεπόμενο για τα αποθεματικά, που τηρούνται στην Τράπεζα Ελλάδος.
στ. Για την απόσβεση οφειλής προσωπικού δανείου εκτάκτων αναγκών του ασφαλισμένου από Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης, παρακρατείται αυτή συμψηφιστικά από το αντίστοιχο δικαίωμα αυτού στον Τομέα Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., από τον οποίο ο ασφαλισμένος προέρχεται.
ζ. Κάθε οφειλή προσωπικού δανείου εκτάκτων αναγκών ασφαλισμένων, μη δικαιουμένων για οποιαδήποτε αιτία απολήψεως εφάπαξ βοηθήματος, επιστροφής εισφορών ή επικουρικής σύνταξης, συμψηφίζεται και αποσβένυται ως απαίτηση του Τομέα με υφιστάμενο δικαίωμα του ασφαλισμένου στο Ταμείο.
η. Οφειλές επικουρικών συντάξεων διοικητικώς αποκαθισταμένων μετόχων Τ.Ε.Α.Ε.Χ., Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. και Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ., επανερχομένων ή μη στην ενεργό υπηρεσία, παρακρατούνται κατά περίπτωση από τις λαμβανόμενες αναδρομικά αποδοχές ενέργειας αυτών και αποδίδονται αντίστοιχα με μέριμνα και ευθύνη της Δ/νσης Διαχείρισης Χρηματικού της Ελληνικής Αστυνομίας ή της Διαχείρισης Χρηματικού του Πυροσβεστικού Σώματος στους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., για να τύχουν νέας επικουρικής σύνταξης.
3. α. Όπου στην ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται υπαγωγή, κατά οποιονδήποτε τρόπο, του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, νοείται, από την έναρξη ισχύος του ν. 4024/2011 (Α’ 226), το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ιδίως στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του ν. 2386/1996 (Α’ 43) και στις διατάξεις του π.δ. 94/2011 (Α’ 225).
β. Η περίπτωση α της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. α. Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.»
4. Οι παράγραφοι 3, 4 και 5 του άρθρου 49 του π.δ. 422/1981 (Α’ 114), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 3 του ν. 4024/2011 (Α’ 226), αντικαθίστανται ως εξής:
«3. Ως βασικός μισθός για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου νοείται: α) έτη υπηρεσίας έως 31-10-2011, ο βασικός μισθός του μισθολογικού κλιμακίου ή βαθμού και το χρονοεπίδομα που έφερε ο υπάλληλος την 31-10-2011 και β) για τα έτη υπηρεσίας που αντιστοιχούν από 1-11-2011 και μέχρι την έξοδο ο βασικός μισθός του μισθολογικού κλιμακίου ή βαθμού και χρονοεπιδόματος που φέρει ο υπάλληλος κατά την έξοδο του από την υπηρεσία, τα οποία υπολογιζόμενα σύμφωνα με την παράγραφο 1 δίνουν ποσό α’ υπομερίσματος.
4. Ως «τυχόν άλλες αποδοχές» νοούνται τα επιδόματα, οι αποζημιώσεις και τα ποσά που συνεντέλλονται με τις συντάξιμες αποδοχές, αναλόγως των μηνών κατά τα οποία διενεργήθηκε επ’ αυτών η προβλεπόμενη κράτηση από την περίπτωση α της παραγράφου 1 του άρθρο 26 του π.δ. 422/1981, όπως εκάστοτε ισχύει, υπέρ του ΜΤΠΥ και οι οποίες υπολογιζόμενες σύμφωνα με την παράγραφο 1 δίνουν ποσό β’ υπομερίσματος.
5. Το άθροισμα των ποσών των υπομερισμάτων της παραγράφου 1, όπως αναλύονται στις παραγράφους 3 και 4, αποτελεί το συνολικό ποσό του δικαιούμενου μερίσματος, σύμφωνα με τους ακόλουθους μαθηματικούς τύπους, οι οποίοι βέβαια μπορεί να αναπτυχθούν σε περισσότερους ανάλογα με τα κατά περίπτωση επιδόματα – αποζημιώσεις:
Α) α΄ υπομέρισμα= (Α.α+Α.β)
Α.α 20% * (ΒΜ + επίδομα χρόνου υπηρεσίας έως 31-10-2011 ) * [ έτη έως 31/10/2011 /35] * Σ
Α.β 20% * (ΒΜ + επίδομα χρόνου υπηρεσίας από 1-11-2011 ) * [ έτη υπηρεσίας από 1/11/2011 /35] * Σ
Β) β΄ υπομέρισμα =
20% * («τυχόν άλλες αποδοχές») * [μήνες /420 ] * Σ
Μηνιαίο μέρισμα (Μ) = (α΄ υπομέρισμα + β΄ υπομέρισμα)»
5. Στο τέλος του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) προστίθεται παράγραφος 5 ως εξής:
«5. Επί του ποσού της υπερβάλλουσας μείωσης του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 2 διενεργείται υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ. η κράτηση που προβλέπει το άρθρο 27 του π.δ. 422/1981.»
6. Η παράγραφος 3 του άρθρου 3 του ν. 4024/2011 και η παράγραφος 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011, όπως αντικαταστάθηκαν με τις παραγράφους 4 και 5 του παρόντος νόμου, ισχύουν από την 01.11.2011.

ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 28-2-2012 ΩΡΑ 15:30 ΑΘΗΝΑ - ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 28-2-2012 ΩΡΑ 15:30 ΑΘΗΝΑ - ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
 
omospondies_logo
afisa 28-2-2012wra site
Αθήνα 24 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 201/1/28α
ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/2/2012 – ΩΡΑ 15:30 ΑΘΗΝΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μετά από πρόσκληση, την τελευταία στιγμή, η συνάντηση που από καιρό ζητούσαμε να γίνει με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου να μας γνωρίσει τι ακριβώς μας επιφυλάσσουν Κυβέρνηση και τροϊκανοί μέσα στον ορυμαγδό των νομοσχεδίων που ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Εκ μέρους του κ. Υπουργού, δηλώθηκε ότι «είναι εντελώς ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι μειώνονται οι μισθοί του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη. Δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση» δήλωσε, ενώ ανακοίνωσε ότι η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.
Και αφού πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει σε διάφορα επίπεδα (Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ) την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις μισθολογικές περικοπές και τον περιορισμό των προσλήψεων, αναγνωρίζοντας ότι οι ένστολοι έχουν υποστεί «επανειλημμένες θυσίες στη μισθολογική τους κατάσταση και έχουν ξεπεράσει τα όρια της προσωπικής αντοχής τους», μας παρέδωσε το πόρισμα της μεικτής Επιτροπής που επεξεργάστηκε την πρότασή μας για το ειδικό μισθολόγιο, σημειώνοντας ότι η σχετική δαπάνη είναι στο πλαίσιο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2012 και δεν προκαλεί νέα επιβάρυνση.
Δεδομένου, ωστόσο, ότι μόλις την προηγουμένη ημέρα στο Υπουργείο Οικονομικών μας ανακοίνωναν ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις περικοπές των μισθολογικών δαπανών του δημόσιου τομέα προβλέπεται, όπως αναφέρεται και στο νέο Μνημόνιο, μια περικοπή της τάξεως του 10% για όλα τα ειδικά μισθολόγια, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον τρόπο εφαρμογής των περικοπών και ποιους συγκεκριμένα αφορούν, είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά και να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας: για τις περικοπές που έγιναν, γι' αυτές που ήδη γίνονται, αλλά και γι' αυτές που θα γίνουν, αφού όλοι πια αναγνωρίζουν ότι δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Μας χρωστάν, δεν τους χρωστάμε!
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε όλες και όλοι ότι οι τροϊκανοί με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, απαίτησαν και εξασφάλισαν:
● περιορισμό των εκλογικών δαπανών, με πλήρη κατάργηση του εκλογικού επιδόματός μας, παρότι η συμβολή μας στην διαδικασία είναι καθοριστική και κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλο εμπλεκόμενο.
● μείωση κατά 205 εκατ. ευρώ των ειδικών μισθολογίων (10%)
● νέα μείωση συντάξεων κατά 12% για τις άνω των 1.300 ευρώ, καθώς και των επικουρικών, ένας Θεός οίδε, πόσο
● νέα περικοπή των δαπανών του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τουλάχιστον κατά 30.000.000,00 ευρώ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των Υπηρεσιών μας,
● νέο ασφαλιστικό και άγνωστο τι άλλο απεργάζονται ερήμην μας!
Οι χθεσινές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θα είναι ένδειξη «συμπαράστασης» στον αγώνα μας, μόνο εφόσον αποδειχθεί εμπράκτως τις αμέσως προσεχείς ημέρες ότι η Κυβέρνηση δεν μας οδηγεί τεχνηέντως στο εκτελεστικό απόσπασμα. Κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και με την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που περιλαμβάνει συγκεκριμένες θετικές νομοθετικές μας προτάσεις, Κυβέρνηση και Πολιτικά Κόμματα οφείλουν να υψώσουν τείχος ασφαλείας γύρω από τα Σώματα Ασφαλείας.
Να μην ψηφίσουν μισθούς πείνας των 585 ευρώ
για κανέναν συνάδελφο και συναδέλφισσά μας.
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την αντίστασή μας,
κλείνοντας τα αυτιά μας στις όποιες σειρήνες.
Όλοι στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα –
Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 28 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 15.30.

Όλοι με στολή.
Όχι στον εξευτελισμό των ενστόλων!
Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.
ypografes_omospondion3

Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τα Προεδρεία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σ.Α.

Δημοσιευμένο στο : http://www.minocp.gov.gr
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012
23_2_2012Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.
«Είναι εντελώς ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι μειώνονται οι μισθοί του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη. Δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση» δήλωσε.

Η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υπενθύμισε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις μισθολογικές περικοπές και τον περιορισμό των προσλήψεων.

Ο Υπουργός έχει υποστηρίξει επανειλημμένα την πρότασή του αυτή στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., στο Υπουργικό Συμβούλιο, στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών καθώς και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιμένοντας ότι, «σ’ αυτή την κρίσιμη και ταραγμένη εποχή που ζούμε είναι αδιανόητο να επιβαρύνουμε την ψυχολογία των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας με την αγωνία για τη διαβίωση της οικογένειάς τους. Έχουν ήδη υποστεί επανειλημμένες θυσίες στη μισθολογική τους κατάσταση και έχουν ξεπεράσει τα όρια της προσωπικής αντοχής τους».

Ο Υπουργός παρέδωσε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των τριών Σωμάτων Ασφαλείας το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε συγκροτηθεί με απόφασή του και επεξεργάστηκε πρόταση για το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού.

Η πρόταση αυτή καλύπτεται μέσα στο πλαίσιο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2012 και δεν προκαλεί νέα επιβάρυνση.

Το ίδιο πόρισμα απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Πρόεδρος:Δημούτσης Παντελής τηλ.6945557690 - Γ.Γραμματέας: Τζιαμπαζάκης Βασίλειος τηλ.6932583211
 
                                                                                                            Ορεστιάδα 23/02/2012

                         

      

                                                                                     
                                                                           ΠΡΟΣ:
                                                            1. κ.Εισ/λεα Ορεστιάδας
                                                            2. κ.Αστυνομικό Δντη Ορ/δας
                                                            3. κ.Δκτη Ασφαλείας Ορ/δας
                                                            4. κ.Δκτη του κέντρουΥποδοχής
                                                                Λαθρομεταναστών Φυλακίου
                                                                                                    ΚΟΙΝ:
                                                                                          1. Π.Ο.ΑΣ.Υ
                                                                                          2. Μέλη μας.
Αρ.Πρωτ.06/2012
                                                                                                        
Θέμα : Παραβατική συμπεριφορά λαθρομεταναστών .

     Με το παρόν έγγραφο  μας , ερχόμεθα να σας επισημάνουμε  τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, στους χώρους κράτησης των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Α.Δ Ορεστιάδας και ιδίως αυτών  του Τ.Σ.Φ. Φυλακίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα  προβλήματα, καθώς γίνονται έρμαιο  στην παραβατική  συμπεριφορά των κρατουμένων παράνομων μεταναστών, χωρίς καμιά σχεδόν προστασία, με αποτέλεσμα η εκτέλεση της εργασίας  τους να γίνεται επικίνδυνοι  με πλείστες όσες συνέπειες.
     Είναι  γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες επιδεικνύουν τόσο μεταξύ τους όσο και προς τους εκτελούντες εκεί υπηρεσία συναδέλφους  μας συμπεριφορά η οποία  εμπίπτει στα πλαίσια της κείμενης  ποινικής νομοθεσίας (εξυβρίσεις, φτυσίματα, φθορά εγκαταστάσεων και αντικειμένων , αλλά  και πέταμα φαγητού και νερού).   Η ποινικά αυτή κολάσιμη συμπεριφορά,  δεν ελέγχεται  σύμφωνα με τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και μαζί με την έλλειψη του αντίστοιχου των φυλασσόμενων αριθμού αστυνομικών υπαλλήλων δημιουργεί  πίστη  στους  κρατουμένους, ότι δεν είναι  δυνατόν να υποστούν καμμία κύρωση, με άμεσο αντίκτυπο στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων αλλά και στην εντύπωση που δίνεται στους κρατουμένους για την Ελληνική πολιτεία.
     Τα ανωτέρω αναφερόμενα τεκμηριώνονται μέσα από την καθημερινή επαφή,στους  συγκεκριμένους  χώρους  των μελών μας και μετά  από επανηλλημένες υποδείξεις τους, πρός αποτροπή φαινομένων όπως τα παρατηρούμενα άλλα και αυτά που μεταβεβαιότητας θα επακολουθήσουν με σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στήν υπηρεσιακή κατάσταση άλλα και σ’αυτήν την προσωπική ακεραιότητα και υγεία τόσο των συναδέλφων (και των οικογενειών τους) όσο και των «φυλασσόμενων» .
          Προτείνουμε:
         
     Να ακολουθείτε  άμεσα  η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία, σε όλες  τις περιπτώσεις  που οποιοσδήποτε κρατούμενος υποπίπτει σε ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά, τόσο έναντι των αστυνομικών υπαλλήλων, όσο και προς συγκρατούμενο του, αλλά και φθοράς των υπηρεσιακών εγκαταστάσεων.

      Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβατικής  συμπεριφοράς και τεκμηρίωσης αυτής οι παραβαίνοντες να μην μεταφέρονται στον ίδιο χώρο κράτησης αλλά σε διαφορετικό ειδικό διαμορφούμενο χώρο για τις περιπτώσεις αυτές.
     Πιστεύουμε ότι αναφέροντας τα ποιό   πάνω προβλήματα αποφεύγονται έκρυθμες καταστάσεις  υποστηρίζοντας  το κύρος των μελών μας, το κύρος του οργανισμού μας αλλά κυρίως το κύρος της ιδίας μας της χώρας .
                                   
                                                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ  Παντελής               ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος












                    

Διευκρινήσεις Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τις περικοπές στους συνταξιούχους


Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012
poasyΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αρ. Πρωτ.: 504/4/51

Προς : Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα «Διευκρινήσεις για τις περικοπές στους συνταξιούχους»

Η Ομοσπονδία μας καθημερινά γίνεται αποδέκτης σωρείας ερωτημάτων τόσο από Συναδέλφους μας που προτίθενται να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης όσο και από Συναδέλφους μας που ήδη έχουν αποστρατευτεί, αναφορικά με τις περικοπές στις κύριες συντάξεις,

Οι περικοπές –μειώσεις που έχουν γίνει στην κύρια σύνταξη αφορούν:

Την μηνιαία εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ) που θεσπίστηκε με το άρθ. 11 Ν.3865/2010 όπως ισχύει μετά την παρ. 13 του αρθ. 2 του Ν.4002/2011 .Το ποσό της παρακράτησης προσδιορίζεται ποσοστιαία στην διαφορά των μικτών αποδοχών της μηνιαίας σύνταξης από το ποσό των 1400€ και άνω .Το τελικό ποσό μετά την παρακράτηση δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.400. Εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν επίδομα ανικανότητας αρθ. 54 ΠΔ169/2007, πολεμική σύνταξη ή σύνταξη ως παθόντες στην Υπηρεσία ή ένεκα αυτής.

Δελτίο Τύπου για υπογραφή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σχέδιου Π.Δ για την οργάνωση και λειτουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε εκτέλεση του Νόμου 4024/2011, καταργούνται συνολικά 2.417 θέσεις πολιτικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, επί συνόλου 3.458 θέσεων.
Από αυτές, οι 956 είναι οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου επί 1.055 και οι 1.461 είναι οργανικές θέσεις μονίμου πολιτικού προσωπικού, επί 2.403 θέσεων.
Επίσης, ο Υπουργός κ. Παπουτσής, υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση και λειτουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αποστολή της είναι η παρακολούθηση θεμάτων σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση, την εκπαίδευση και επιμόρφωση, τη μισθοδοσία, την ασφαλιστική κάλυψη του πολιτικού προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η προτεινόμενη διοικητική μεταρρύθμιση ολοκληρώνει τη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Υπενθυμίζεται, ότι στη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνονται, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και εποπτεύονται ανάλογα με τις αρμοδιότητες από τις
  • Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης
  • Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
  • Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Επιπλέον, έχουν ήδη συσταθεί και λειτουργούν:
  • Η Επιτελική Μονάδα Διακλαδικής Συνεργασίας
  • Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων η οποία ασκεί επιπρόσθετα τις αρμοδιότητες παρακολούθησης και ελέγχου της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου.
  • Η Υπηρεσία Ασύλου
  • Η Αρχή Προσφυγών
  • Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
  • Το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας, το οποίο νομοθετήθηκε και βρίσκεται υπό στελέχωση
  • Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων- Schengen , το οποίο επίσης νομοθετήθηκε και είναι υπό στελέχωση
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού θα διαρθρώνεται στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Α) Διεύθυνση Οργανωτικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, η οποία θα είναι αρμόδια για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του παραγόμενου έργου από το πολιτικό προσωπικό, την εισήγηση τρόπων για την αποδοτικότερη αξιοποίηση του καθώς και για την αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπλήρωση της αποστολής του Υπουργείου.
Θα αποτελείται από τα τμήματα
  • Οργάνωσης και Μεταρρυθμίσεων
  • Παραγωγικότητας, Ποιότητας και Συνθηκών Εργασίας
  • Σχέσεων Κράτους – Πολίτη
Β) Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, που θα είναι αρμόδια για τη δίκαιη και αξιοκρατική διαδικασία των προσλήψεων καθώς και την επιμόρφωση του προσωπικού, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου.
Θα αποτελείται από τα τμήματα
  • Προσλήψεων και Υπηρεσιακών Μεταβολών
  • Εκπαίδευσης και επιμόρφωσης
  • Αρχείου και Γραμματείας.
Γ) Διεύθυνση Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων θα είναι αρμόδια για το χειρισμό οικονομικού χαρακτήρα θεμάτων της Υπηρεσίας καθώς και την υποστήριξη της υπηρεσίας σε θέματα πληροφορικής και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Αποτελείται από τα τμήματα:
  • Προϋπολογισμού Προμηθειών και Δαπανών αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης
  • Αποδοχών και Ασφάλισης Προσωπικού
  • Τεχνολογιών, Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού στελεχώνεται από Πολιτικό Προσωπικό των Σωμάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου, με αντίστοιχη μείωση των θέσεων των Υπηρεσιών αυτών.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ   την Τρίτη   28 Φεβρουαρίου 2012  ημέρα ψήφισης, κατά πληροφορίες, των νέων απαράδεκτων περικοπών.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου  μέχρι το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου  2012 και ώρα 12:00΄.

Διαβάστε σε λίγο την καταγγελία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας προς τον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τί απαντήσεις πήραν στο ΥΠΟΙΚ οι συνδικαλιστές για περικοπή 10%, αναδρομικότητα, ειδικό μισθολόγιο κ.α.

Δημοσιευμένο στο : http://blokoteam.blogspot.com
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012
diamartyriaΔύο γεγονότα "σημάδεψαν" τη σημερινή παρουσία των συνδικαλιστών της αστυνομίας στο υπουργείο Οικονομικών. Το πρώτο, ότι ενώ επιδίωκαν να συναντήσουν τον κ. Βενιζέλο, συνάντησαν τελικά τη ... διευθύντρια του γενικού γραμματέα Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη και το δεύτερο, ότι παρολίγο να συλληφθεί η τρόικα.
Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, βρέθηκαν τετ α τετ με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, αλλά ... πρόλαβαν να καταφύγουν στο άσυλο ενός διπλανού γραφείου, πριν προλάβουν οι συνδικαλιστές να ενεργοποιήσουν τα σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.
Πέρα των όποιων επιβεβλημένων κατά την άποψη μας αστεϊσμών, η σημερινή παρουσία των συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας απέφερε σημαντικά κι απτά αποτελέσματα, καθώς η διευθύντρια του κ. Πλασκοβίτη αποκάλυψε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού, θα εγκριθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή ένα γενικό περίγραμμα για την περικοπή του 10%  στο μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από 1ης Ιουλίου χωρίς καθώς είπε αναδρομική ισχύ, όπως επίσης, πως τον Ιούνιο θα κατατεθεί από τη νέα κυβέρνηση το τελικό νομοσχέδιο για το ειδικό μισθολόγιο.
Αξιολογώντας το πλαίσιο αυτών των ενημερώσεων, οι συνδικαλιστές φαίνονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, ένστολη πανελλαδική συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ σε Υπουργούς και Πολιτικά Κόμματα για νομοθετική ρύθμιση υπερώριμων αιτημάτων

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012
poasy_poaxia
Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:900/9/8β


Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων σχεδίου νόμου «Παροχή Υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες Φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις» πέραν των όσων λάβατε υπόψη στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης από αρχές έτους 2012 (σχετικά έγγραφά μας αρ. πρωτ. 900/9/8 από 29/12/2011 και αρ. πρωτ. 900/9/8α από 3/1/2012) επανερχόμαστε και σας παρακαλούμε για την ικανοποίηση των παρακάτω συγκεκριμένων αιτημάτων μας, που δεν επισύρουν οικονομικό κόστος.

1) Νομοθετική Ρύθμιση για προαγωγή Αστυφυλάκων Ανακριτικών Υπαλλήλων

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
Σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 1 του αρ. 9 του Ν. 3686/2008 οι αστυφύλακες ανακριτικοί υπάλληλοι του Ν. 2226/1994 (ΦΕΚ 122A) προάγονται στο βαθμό του υπαρχιφύλακα, αρχιφύλακα και ανθυπαστυνόμου με τη συμπλήρωση 10,15 και 25 ετών πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, αντίστοιχα.

Επειδή η Σχολή Αστυφυλάκων υπερδιετούς φοιτήσεως με εισαγωγή από Πανελλαδικές εξετάσεις έχει χαρακτηριστεί παραγωγική και είναι ισότιμος των παραγωγικών σχολών (ΣΜΥ- ΣΤΥΑ κ.λ.π.) και υπερτερεί στο χρόνο φοίτησης κατά ένα εξάμηνο έναντι αυτών.

Επειδή οι προερχόμενοι Αστυφύλακες όχι μόνο δεν ακολουθούν τις βαθμολογικές προαγωγές με τα έτη υπηρεσίας στο Σώμα όπως των αντίστοιχων Ε.Δ. που εξελίσσονται μέχρι και τον βαθμό του Συνταγματάρχη αλλά παρατηρείται το άδικο φαινόμενο ότι σε αυτούς τους χαμηλούς βαθμούς από το βαθμό του Αστυφύλακα μέχρι και του Ανθυπαστυνόμου να υπάρχει μεγάλη απόκλιση με διπλάσιο σχεδόν χρόνο παραμονής στο Σώμα για την ίδια προαγωγή.
Επειδή για την μεγάλη αυτή απόκλιση δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση και οι αστυφύλακες αυτής της κατηγορίας σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα αντιμετωπίζονται όπως οι εθελοντές πενταετούς υποχρεώσεις (ΕΠΥ) και εθελοντές στρατιώτες μακράς θητείας.

Επειδή οι αστυφύλακες αυτής της κατηγορίας ασκούν έναντι των άλλων ομοιοβάθμων συναδέλφων τους επιπλέον και ανακριτικό έργο.
Είναι αναγκαία η παρακάτω ρύθμιση.

Προτεινόμενη ρύθμιση:
- Η παράγραφος 1 του αρ. 9 του Ν.3686/2008 «εξέλιξη αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων του Ν. 2226/1994» αντικαθίσταται ως ακολούθως :
«οι αστυφύλακες ανακριτικοί υπάλληλοι του Ν. 2226/1994 (ΦΕΚ 122/Α΄) προάγονται στο βαθμό του υπαρχιφύλακα, αρχιφύλακα και ανθυπαστυνόμου με την συμπλήρωση 7,12 και 22 ετών πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, αντίστοιχα».
Η ανωτέρω ρύθμιση δεν επιφέρει κανένα οικονομικό κόστος. Αντίθετα μόνο ηθικά ανταμείβει τους συναδέλφους αυτούς, αφού η προτεινόμενη κατά τρία έτη νωρίτερα προαγωγή τους από την ισχύουσα σήμερα, σμικρύνει κάπως την ψαλίδα μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή έναντι αυτών των Ενόπλων Δυνάμεων.

2) Εξαίρεση καταβολής παραβόλου.
Αστυνομικός υπάλληλος που υποβάλλει μήνυση για τα κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα που διαπράττονται σε βάρος του κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, απαλλάσσεται από την υποχρέωση της κατάθεσης του παραβόλου του Δημοσίου κατά την υποβολή της εγκλήσεως.

3) Εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ.
Άμεση ρύθμιση της εκπροσώπησής μας στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. με την τροποποίηση και διεύρυνση της σύνθεσης του Δ.Σ. σε έντεκα μέλη ώστε εκ μέρους των μετόχων της Ελληνικής Αστυνομίας να συμμετέχουν δύο υπηρεσιακοί εκπρόσωποι που θα ορίζονται με απόφαση του Αρχηγού, δύο εκπρόσωποι των μετόχων που θα ορίζονται από τις οικείες Ομοσπονδίες Αστυνομικών καθώς και ένας εκ των μερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ. που θα ορίζεται από την οικεία Ομοσπονδία τους, με τους αναπληρωτές τους.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ


Ως γνωστόν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού μετέχουν ως μέλη μερισματούχοι Αξιωματικοί ή Ανθυπαστυνόμοι της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους αντίστοιχους του Στρατού Ξηράς. Η σύνθεση όμως του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. όπως αυτή προβλέπεται από τα άρθρα 1 και 2 του ν.δ. 2554/1953 (Α-230), όπως αυτό συμπληρώθηκε με την Φ.951.1/67/453833 από 4/4/1997 απόφαση του Υ.Ε.Θ.Α. είναι 9 μελής και επτά (7) από τα μέλη του προέρχονται από το Στρατό Ξηράς, ένα (1) από το Υπουργείο Οικονομικών (Γ.Λ.Κ.) και ένα (1) από την Ελληνική Αστυνομία ανώτατο εν αποστρατεία Αξιωματικών, μέτοχο του ταμείου.
Είναι προφανές ότι η ανωτέρω σύνθεση του Δ.Σ. δεν ανταποκρίνεται στην αναλογία των μελών του, όπως αυτά προέρχονται από κάθε Σώμα και όπως απαιτούν οι αρχές της ισονομία και της αναλογικότητας.
Για τους λόγους αυτούς με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται αντιπροσωπευτικότερη σύνθεση του Δ.Σ. και συμμετοχή σ' αυτό και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των μετόχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το άρθρο 1 του ΝΔ 2554/1953 (Α'- 230), όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα αντικαθίσταται ως εξής :
Άρθρο 1
1. Το Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ είναι 11 μελές και αποτελείται από τους :
α.  Έναν ανώτατο Αξιωματικό του Στρατού εν ενεργεία, ως Πρόεδρο
β.  Έναν ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέτοχο του Ταμείου,
ως Αντιπρόεδρο
γ.  Έναν Υποστράτηγο, Ταξίαρχο ή Συνταγματάρχη του Στρατού εν ενεργεία του
Μηχανικού, ως μέλος
δ.  Έναν Υποστράτηγο, Ταξίαρχο ή Συνταγματάρχη του Στρατού εν ενεργεία των
Οικονομικών Υπηρεσιών, ως μέλος
ε.  Έναν Υποστράτηγο, Ταξίαρχο ή Συνταγματάρχη του Στρατού εν ενεργεία της
Στρατιωτικής Δικαιοσύνης , ως μέλος
στ. Έναν Υποστράτηγο, Ταξίαρχο ή Αστυνομικό Διευθυντή της Ελληνικής
Αστυνομίας μέτοχο του Ταμείου, ως μέλος
ζ.  Έναν Υποστράτηγο, Ταξίαρχο ή Συνταγματάρχη του Στρατού εν αποστρατεία της
Ένωσης Αποστράτων, ως μέλος
η. Έναν Υποστράτηγο, Ταξίαρχο ή Αστυνομικό Διευθυντή της Ελληνικής Αστυνομίας εν
αποστρατεία της Ένωσης Αποστράτων , μερισματούχο. του Ταμείου, ως μέλος
θ. Έναν ανώτερο υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως μέλος
ι.  Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, μέτοχο του
Ταμείου, ως μέλος
ια.Έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μέτοχο του
Ταμείου, ως μέλος
2. α. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ, διορίζονται με
απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τριετή θητεία. Με την ίδια απόφαση
ορίζονται και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη.
β. Ο Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ που είναι ανώτατοι ή ανώτεροι εν ενεργεία Αξιωματικοί της
Ελληνικής Αστυνομίας προτείνονται από τον Αρχηγό αυτής.
γ. Οι εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εν ενεργεία αστυνομικών και οι εκπρόσωποι των
αποστράτων εκλέγονται ειδικά προς τούτο μαζί με τα μέλη του- Δ.Σ, σύμφωνα με τις διατάξεις του
οικείου Καταστατικού.
δ.Ο Υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προτείνεται από το Υπουργείο
ικονομικών
3.    Το Δ.Σ βρίσκεται σε απαρτία παρόντων του Προέδρου ή Αντιπροέδρου και έξι (6) τουλάχιστον μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ παρίστανται ο Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ, ως εισηγητής, χωρίς ψήφο. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ με αντικείμενο τον ειδικό λογαριασμό του Τ.Α.Σ δεν συμμετέχουν τα μέλη που προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία.

4.    Σε περίπτωση παραίτησης κάποιου μέλους ή εξόδου αυτού για οποιανδήποτε λόγο από την Υπηρεσία πριν από την λήξη της θητείας του, αντικαθίσταται από άλλο για το υπόλοιπο χρόνο της θητείας, σύμφωνα με τα ανωτέρω,

5.    Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων προτείνονται από τα Διοικητικά Συμβούλια των αντιστοίχων Ομοσπονδιών και μετέχουν μέχρι την λήξη της θητείας τους.

4) Οδοιπορικά έξοδα παρελθόντων ετών.
Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την εξασφάλιση και εξόφληση των κονδυλίων για τα οφειλόμενα οδοιπορικά έξοδα παρελθόντων ετών.

NΟΜΟΘΕΤΙΚΗ     ΡΥΘΜΙΣΗ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ


•    Ο μεγάλος αριθμός των οδοιπορικών εξόδων, λόγω της προβλεπόμενης μικρής απόστασης δικαιολόγησης τους μέχρι την ισχύ των διατάξεων του αρθ. 9 παρ. 15 του Ν. 3833/2010 (15 χλμ.), η κατάργηση του Ελεγκτηρίου Δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, η τεχνική αδυναμία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών να αναγνωρίζει πολλούς υπολόγους διαχειριστές- εκκαθαριστές, επ' ονόματι των οποίων θα εκδίδονται τα εντάλματα της πάγιας προκαταβολής καθώς και να δέχεται την καταχώρηση τιμολογίων στα εντάλματα αποκατάστασης της πάγιας προκαταβολής, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ελέγχου των δαπανών (Μητρώο Δεσμεύσεων, ανάληψη υποχρεώσεων και Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»), κατέστησε αντικειμενικά αδύνατη την ενταλματοποίησή τους.

•    Κατόπιν αυτών είναι αναγκαίο να προωθηθεί εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών μεταβατική ρύθμιση που να προβλέπει, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, την πληρωμή των ως άνω δαπανών εντός του έτους 2012 σε βάρος των πιστώσεων του αντίστοιχου προϋπολογισμού εξόδων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η διάταξη αυτή μπορεί να έχει ως εξής:
«Οι καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων δαπάνες μετακινήσεων και εκπαιδεύσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 και 2011, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών δημόσιας ασφάλειας, μπορούν, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, να πληρωθούν μέχρι την 31/12/2012», σε βάρος των πιστώσεων του Προϋπολογισμού Εξόδων έτους 2012.
• Η προτεινόμενη ρύθμιση θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της ενταλματοποίησης των σχετικών δαπανών, την αποκατάσταση της πάγιας προκαταβολής των Υπηρεσιών και την εύρυθμη λειτουργία    αυτών.

5) Ρύθμιση για τέκνα αστυνομικών σε μόνιμη διαθεσιμότητα
Για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προβλέπεται η εισαγωγή ως ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του Ν. 1481/1984 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μεταξύ των άλλων κατηγοριών και «τα τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου καθώς και αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου καθώς και «Τα τέκνα ή οι εν χηρεία σύζυγοι Αστυνομικών που πέθαναν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης Υπηρεσίας ή εξαιτίας της Υπηρεσίας».
Στις κατηγορίες αυτές εξαιρούνται τα τέκνα των συναδέλφων μας αναπήρων ειρηνικής περιόδου που έχουν τεθεί σε κατάσταση «μόνιμης διαθεσιμότητας» εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού τους από βίαιο συμβάν που επήλθε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης Υπηρεσίας ή εξαιτίας της Υπηρεσίας.
Στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης προτείνεται ρύθμιση, με την προσθήκη στην παρ. 1 εδάφιο β' άρθρο 42 Ν. 1481/84 ως εξής: «Τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου και αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου, καθώς και των αστυνομικών ειρηνικής περιόδου που τελούν σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας».

6) Αναγνώριση ως χρόνου πραγματικής υπηρεσίας του χρόνου που μεσολάβησε από την κατάταξη έως τον διορισμό αστυνομικού προσωπικού.
Στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της χρηστής διοίκησης να αντικατασταθούν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 3875/2002 ως εξής: «Τα πρόσωπα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 40 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄) και της παρ. 23 του άρθρου 8 του Ν. 2366/1995 (ΦΕΚ 256 Α΄) μπορούν με αίτησή τους να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο από το Δημόσιο το χρόνο που μεσολάβησε από την κλήση τους προς κατάταξη ή την κύρωση των πινάκων επιτυχίας μέχρι την κατάταξη ή το διορισμό τους, αντίστοιχα, με καταβολή από τους ιδίους της προβλεπόμενης εισφοράς, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 59 του Π.Δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α) και 17 παρ. 2 του Ν. 2084/1992 (ΦΕΚ 165 Α), ήτοι ποσοστό 6,67% επί των συνταξίμων αποδοχών».

7) Ίδρυση υπηρεσιών Διοικητικών Εξετάσεων στις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων, καθώς και γραφείων δημοσίου κατηγόρου στις έδρες διευθύνσεων των νομών με αρμοδιότητα κάλυψης των αναγκών όλων των Πταισματοδικείων του Νομού.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Κοιν.: 1) Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Δημήτριο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
2) Πολιτικά Κόμματα
3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Μανώλη ΌΘΩΝΑ
4) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
5) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

omospondies_logo
Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ. :201/1/28
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί, σε μια ακόμα προσπάθεια συνάντησή μας με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, εκφράζοντας την καθολική μας αντίθεση στις περικοπές που αποφασίζονται και εξακολουθούν να εφαρμόζονται ανελέητα εις βάρος των ενστόλων.
Αντί να εμφανιστεί και να μιλήσει για τις αποφάσεις του ο κ. Υπουργός, μας ανακοινώθηκε αορίστως από τη διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις περικοπές των μισθολογικών δαπανών του δημόσιου τομέα προβλέπεται, όπως αναφέρεται και στο νέο Μνημόνιο, μια περικοπή της τάξεως του 10% για όλα τα ειδικά μισθολόγια, χωρίς να εξειδικεύεται ο τρόπος εφαρμογής των περικοπών και ποιους συγκεκριμένα αφορούν. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για νέο μισθολόγιο, αλλά για περικοπές του υφιστάμενου προϋπολογισμού.
Κατόπιν όλων αυτών και δεδομένου ότι είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η εικόνα ενός Υπουργείου που δεν γνωρίζει τι ποιεί η ...αριστερά του, απαιτούμε για πολλοστή φορά να έχουμε άμεση συνάντηση, τουλάχιστον με τον πολιτικό προϊστάμενο των Σωμάτων Ασφαλείας, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, προκειμένου να σταματήσει την απαξιωτική προς τις Ομοσπονδίες μας συμπεριφορά του, ώστε να υπάρξει αμοιβαία ενημέρωση για το φλέγον θέμα της κατακρεούργησης των μισθολογικών απολαβών των 70.000 συναδέλφων μας, οι οποίοι αισθάνονται παντελώς εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι.

Είναι αδιανόητο το καθ' ύλη αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει παραδώσει εν λευκώ στους τροϊκανούς και στα εγχώρια εκτελεστικά τους όργανα τις τύχες της ασφάλειας της χώρας μας και να μην υψώνει τείχος συμπαράστασης στους υφισταμένους του. Εμείς από την πλευρά μας, ως θεσμικοί συνομιλητές της πολιτικής ηγεσίας, δηλώνουμε ότι δεν θα συνεργήσουμε στο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος των ενστόλων και κατ' επέκταση εις βάρος του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.
Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε την προσεχή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα ψήφισης, κατά πληροφορίες, των νέων απαράδεκτων περικοπών, σε νέα πανελλαδική ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Αθήνα, για τις λεπτομέρειες και τις παραμέτρους της οποίας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.
Ένα να ξέρουν, όμως, όσοι υποτιμούν τον ένστολο: Οι καμπάνες θα σημάνουν, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να σιωπήσουμε!
ypografes_omospondion3