Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στον Στουρνάρα οι συνδικαλιστές, Κεφαλογιάννης: "η δέσμευση του κόμματος είναι όχι στις περικοπές των ενστόλων!!!"



Στον Στουρνάρα οι συνδικαλιστές, Κεφαλογιάννης: "η δέσμευση του κόμματος είναι όχι στις περικοπές των ενστόλων!!!"
Αφοπλιστικές υπήρξαν για τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας οι δηλώσεις του νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο επιδίωξαν και είδαν πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού. Ενώ πληροφορίες του bloko.gr σημείωναν πως η κάθοδος από το Σύνταγμα έγινε με άγριες διαθέσεις ώστε να ζητηθούν εξηγήσεις αναφορικά με τις μετεκλογικές παλινωδίες, ο κ. Κεφαλογιάννης τους
κατεύνασε με δήλωση σοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στο συγκεντρωμένο μικρό πλήθος πως "δέσμευση ήταν και παραμένει να μην γίνει καμία περικοπή στους υπηρετούντες στα σώματα Ασφαλείας", γεγονός που άφησε άναυδους κι ενεούς τους παριστάμενους και με πρόθεση έντονης διαμαρτυρίας, οι οποίοι αποχώρησαν με την απορία για το ποιος κυβερνά τελικά αυτό το τόπο. Άλλα βούλεται το κόμμα και άλλα πράττει η κυβέρνηση του κυβερνώντος κόμματος.
Αυτή την ώρα οι συνδικαλιστές βρίσκονται και πάλι στο Σύνταγμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμνένου να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, που όλο το προηγούμενο διάστημα τους απέφευγε όπως ο εξαποδώ το λιβάνι.

Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Στουρνάρα, Πολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις συνδικαλιστών, "Θάβουν τους ένστολους"




Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τον Στουρνάρα, Πολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις συνδικαλιστών, "Θάβουν τους ένστολους"

Σε εκκωφαντικό αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση διάρκεια μιας ώρας των προέδρων των ομοσπονδιών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για να εξηγηθεί με απροκάλυπτο ωμό τρόπο, το αίτιο της άρνησης του όλρες τις προηώστε γούμενες ημέρες να τους δεχτεί.
Ο κ. Στουρνάρας, φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς πως δεν υπάρχει καμία

πιθανότητα εξαίρεσης τους από τις μισθολογικές μειώσεις, όμως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να είναι μεσοσταθμικού χαρακτήρα.
Κατά την έξοδο του ο κ. Φωτόπουλος ενημέρωσε του συγκεντρωμένους συναδέλφους του και από τα τρία Σώματα για το περιεχόμενο και την κατάληξη της συνάντησης, κι έκανε λόγο για θάψιμο των ενστόλων. Είπε ακόμη ότι ενώ υπάρχει η κατανόηση και η δεδηλωμένη πρόθεση και των τριών κομμάτων που κυβερνούν να κατανοήσουν το πρόβλημα, ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε ανένδοτος.
Από το γεγονός ότι ο άρχων της Οικονομίας τους υποδέχτηκε χαμοφ=γελαστός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών Νίκος Αθάνατος, χαρακτήρισε τη σκηνή ως υποδοχή από το δολοφόνο με ρτο χαμογελαστό πρόσωπο.

Σημερινές δράσεις των Ομοσπονδιών Σ.Α. για τις περικοπές


 
omospondies_logo
Αθήνα 30 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:500/1/17ε
-> Συνάντηση με τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
-> Κοινή Συνέντευξη Τύπου για τα σενάρια περικοπών στους ένστολους
-> Ένστολη Παρουσία στο Υπουργείο Οικονομικών
-> Συνάντηση με εκπροσώπους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
-> Συνάντηση με εκπροσώπους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
-> Πραγματοποίηση ένστολης διαμαρτυρίας Προεδρείων Πρωτοβαθμίων
Οργανώσεων και Ομοσπονδιών αύριο 31/08/2012 στην Πλατεία
Συντάγματος
-> Ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6
Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα – Καλλιμάρμαρο Στάδιο
-> Ένστολες διαμαρτυρίες στη Δ.Ε.Θ.
Συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στις νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών και αποδοχών των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Ομοσπονδίες μας με κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα 30/08/2012 ανέλυσαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Αθήνα ότι αν δεν αποτραπούν αυτές τώρα, θα οδηγήσουν τελικά τον ένστολο και τα Σώματα Ασφαλείας στην ακινητοποίηση και γι' αυτήν την αρνητική κατάσταση δεν θα φταίνε οι ένστολοι που διαμαρτύρονται.
Ειδικότερα έγινε αναφορά στο ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας για τα περιβόητα «ισοδύναμα μέτρα». Παρά το ότι έχουμε ζητήσει συναντήσεις για το καυτό αυτό ζήτημα με τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και με τον Υπουργό Οικονομικών, αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει.
Αντιθέτως, εισπράττουμε μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων με απώτερο στόχο τη σύγχυση και το διχασμό των ενστόλων, διαχωρίζοντάς μας τεχνηέντως σε μάχιμους και μη μάχιμους.
Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι για μας έχει ξεκινήσει από σήμερα η εντατικοποίηση του αγώνα μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις όπου τούτο κριθεί σκόπιμο, εφόσον δεν υπάρξει άμεση ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών και τους Αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων για την τύχη των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, καλώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές των τριών κομμάτων, σε περίπτωση που προωθηθούν στη Βουλή προς ψήφιση νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών των Υπηρεσιών των Σ.Α. και των αποδοχών μας, να αποδείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τον ένστολο, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να τις καταψηφίσουν.
Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια θέλουμε όλα τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία συμπαραστάτες στην κυρίαρχη στόχευσή μας, που είναι η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αποτελεσματική λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και για την οποία πασχίζουν όλοι οι ένστολοι -Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες- με πραγματική διάθεση αλτρουισμού και προσφοράς προς τον συμπάσχοντα συμπολίτη μας.
Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που διέρχεται η ελληνική κοινωνία καλούμε τους κυβερνώντες, την όποια αδυναμία τους να πείσουν τους πολίτες για την ασκούμενη πολιτική τους, να μην επιχειρήσουν ξανά να την «εξαργυρώσουν» με την καταστολή και τη χρησιμοποίηση των ενστόλων.
Τις θέσεις μας αυτές, τις έχουμε ήδη καταθέσει διαχρονικά αλλά και πάλι χθες και σήμερα στις συναντήσεις μας με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, οι οποίοι αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν στη βουλή τυχόν νέες περικοπές του πενιχρού ήδη εισοδήματός μας.
Επιπλέον τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, χωρίς να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποτροπή των νέων περικοπών.
• Οι Ομοσπονδίες μας είναι αναγκασμένες να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, καλώντας τους εκπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας να βρίσκονται ένστολοι στην Πλατεία Συντάγματος, αύριο 31 Αυγούστου και ώρα 11:30 π.μ.
• Καλούνται επίσης, όλοι οι ένστολοι να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να εκδηλώσουμε στοχευμένες κινήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της «άφιξης» των «τροϊκανών» στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, με πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και συνέχιση της διαμαρτυρίας όπου τούτο κριθεί αναγκαίο τις επόμενες μέρες, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Η πολιτική των Μνημονίων διαλύει τα Σώματα Ασφαλείας και όχι οι
δικαιολογημένες αντιδράσεις των υπηρετούντων σ' αυτά!
Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας!
ypografes_omospondion4

«Λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων»

poasy
Αθήνα 30 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 505/7/6α
Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
5) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων»
Κύριε Υπουργέ,
Με τη λειτουργία του νέου Οργανισμού (ΕΟΠΥΥ) διαπιστώθηκαν αδυναμίες αυτού καθώς ως φαίνεται σκοπός ήταν η όσο το δυνατόν χαμηλότερη δαπάνη του Κράτους για την περίθαλψη των πολιτών.
Δυστυχώς, οι καταγγελίες και τα παράπονα των συναδέλφων μας ενισχύουν τα προαναφερόμενα, καθόσον ο ΕΟΠΥΥ παράγει ένα και μόνο αποτέλεσμα: Κάνει την καθημερινότητα των συναδέλφων μας, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία, δύσκολη, ακόμα και αυτήν την πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες Υγείας, προβληματική έως και αδύνατη. Ελάχιστοι οι συμβεβλημένοι γιατροί και ελάχιστα τα ραντεβού, με αποτέλεσμα μια απλή επίσκεψη συνταγογράφησης φαρμάκων για τους συναδέλφους μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, είτε στους συμβεβλημένους ιατρούς (εάν φυσικά υπάρχουν) είτε σε μη συμβεβλημένους, να τους κοστίζει κάθε φορά σημαντικό χρηματικό ποσό από τα ήδη μειωμένα εισοδήματά τους την δύσκολη χρονική αυτή περίοδο των συνεχών περικοπών των μισθών και των συντάξεων.
Κύριε Υπουργέ,
Ο ΕΟΠΥΥ για τους αστυνομικούς πρέπει να γνωρίζετε ότι λειτουργεί τύποις και στην ουσία είναι ανύπαρκτος.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λόγω χρεών του ταμείου παύει η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καίτοι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους στο ταμείο.
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα και με το επισυναπτόμενο από 27/08/2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λάρισας, κρίνεται επιβεβλημένη πλέον η λειτουργία Στρατιωτικών Φαρμακείων εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στις πόλεις Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη όπως η από 07/06/2012 απόφαση ΥΠ.ΕΘ.Α./ΦΕΚ Β 1836/11-06-2012 προβλέπει, για την οικονομική ανακούφιση των συναδέλφων μας, μέχρις ότου βρεθεί η απαραίτητη και ενδεδειγμένη επίλυση στο δίκαιο αίτημα των φαρμακοποιών οι οποίοι από την πλευρά τους παραμένουν απλήρωτοι. Όμως και μεις από την πλευρά μας οφείλουμε να επισημάνουμε όντας απολύτως συνεπείς στις εισφορές μας προς το ταμείο δεν μπορούμε να δεχόμαστε περαιτέρω να «πληρώνουμε το μάρμαρο».
Κύριε Υπουργέ,
Ύστερα από τα προαναφερόμενα, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας μεριμνήσετε για την άμεση λειτουργία των στρατιωτικών φαρμακείων και στις πόλεις Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.
ypografes-poasy

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δεκαήμερο δυναμικών κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες, Ποιους κάλεσαν να παραιτηθούν, "Θα μπούμε ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές

Δημοσιευμένο στο :http://www.bloko.gr

Η φωτό από παλιότερη συνέντευξηΗ φωτό από παλιότερη συνέντευξη
θυελλώδη χαρακτήρα απέκτησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κορυφαίοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κυριάρχησαν φορτισμένες αναφορές και υπονοούμενα, μέχρι τουλάχιστον τη στιγμή που διευκρινίστηκαν με ενάργεια.
Πριν από αυτό ωστόσο, ανακοίνωσαν πως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν από αύριο με
συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.30 το πρωί, την Πέμπτη θα γίνει ένστολη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστον ίδιο χώρο και οικινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη διάρκεια της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.
Το τόνο στις δηλώσεις έδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων διεμήνυσε στους κυβερνώντες ότι "όταν ένας θεσμός χάνει την αξιοπιστία του, δεν έχει λόγο ύπαρξης και άλλη επιλογή εκτός της παραίτησης". Αναρρωτήθηκε στη συνέχεια πως είναι δυνατό να σταθούν υπηρεσίες με ακινητοποιημένους αστυνομικούς, όπως επίσης και μπορεί να υπάρξει ασφάλεια χωρίς τα στοιχειώδη και ποιος θα είναι αυτός πλέον που θα φρουρεί αυτούς τους θεδμούς.
Κορυφώνοντας το τόνο της επίθεσης κάλεσε κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν τα επαχθή μέτρα, ενώ προέτρεψε τους κυβερνώντες να μην διανοηθούν να γυρίσουν την Αστυνομία σε άλλες εποχές, βάζοντας την απέναντι σε άλλους εργαζόμενους. "Δεν θα συμμορφωθούμε" είπε χαρακτηριστικά. Από τώρα το διατυμπανίχζουμε πρόσθεσε, ότι "δεν είναι δυνατόν το έλλειμμα πειθούς των πολιτικών επιλογών να καλύπτεται με αστυνομικούς και με ΜΑΤ", ενώ ακολούθως έκανε το ρητορικό ερώτημα για τοπιοος είναι αυτός που θα καθορίσει ποιος και γιατί μπορεί να θεωρείται ως μάχιμος ή όχι.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις του bloko.gr, ο κ. Φωτόπουλος είπε πως "ο αστυνομικός δεν θα παραιτηθεί από τη μάχη κατά του εγκλήματος που πλήττει τον πολίτη. Το αντίθετο μάλιστα. Όμως αυτοί που μας αναγκάζουν να ακινητοποιηθούμε, αυτοί και θα πονέσουν, καθώς θα υποστούν τις επιπτώσεις τις ακινητοποίησης".
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ Γιώργος Δριβάκος είπε πως παρά την αλτρουιστική διάθεση των υπηρετούντων το προσωπικό έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης με καταρρακωμένο ηθικό και κάλεσε αυτούς που επιδιώκουν να διαλύσουν τον σκληρό πηρύνα του Κράτους να το ξανασκεφτούν. Υπενθύμισε τα λόγια του πρωθυπουργού τον Ιούνιο όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, που καμία σχέση δεν έχουν με αυτά ΄που τώρα απεργάζονται.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Νίκος Αθάνατος, έκανε απανωτές μνείες στο φιλότιμο και στην αυτοθυσία του πυροσβέστη που δίχως διοικητική υποστήριξη και μέριμνα δίνει τη μάχη στα βουνά και στα λαγκάδια βιώνοντας στο πετσί του την αδικία ακόμα μιας περικοπής μισθού, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο γιααπώλεια ούτε ενός ευρώ, δεδομένου ότι η πλειοψηφία ζει πλέον στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.
Ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, Δημήτρης Σαϊτάκης, τόνισε ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια και τα περιθώρια ανοχής και υπομονής μπροστάστο μαρτύριο της αρκούδας που επιφύλαξαν οι κυβερνώντες στο ένστολο προσωπικό.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, υπήρξε απόλυτα κατηγορηματικός καλώντας κυβέρνηση και τρόικα να πάνε να δούνε τις μαρμάρινες πλάκες με τα θύματα και των τριών Σωμάτων για να δουν πως πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμένικοι ξεχρέωσαν απειλές και κινδύνους σε βάρος της χώρας, και πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται άτομα από υπηρεσίες που σήμερα θα κρίνονταν ως μή μάχιμοι.
"Θα καλέσω τους κυβερνητικούς εγκεφάλους, είπε χαρακτηριστικά, που απεργάζονται τον σφαγιασμό του φωτοχολίου να συνταχθούν με τη νομιμότητα". Και εκεί ακριβώς διευκρινίστηκε με ενάργεια τί ακριβώς υπονοείται. "Δεν μιλάμε για μαύρες και λευκές απεργίες" είπε χαρακτηριστικά. "Θα καταγγείλουμε την παράνομη εργασία, την υπεραπασχόληση και της εκτός έδρας απασχόληση δίχως προπληρωμή των εξόδων. Υπάρχει εργατική νομοθεσία και θα τηρηθεί και όποιος την παραβιάζει θα καταγγελθεί και θα υπάρξει καταφυγή σε βάρος του στη δικαιοσύνη.
Κατέληξε δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί θα κάνουν ότι οι Ισπανοί συνάδελφοι τους. Σε περίπτωση επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, θα μπουν ανάμεσα τους.

Αρχίζει "ο χορός" των κινητοποιήσεων......!!!!

Δημοσιευμένο στο :www.poasy.gr
Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2012
Η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια του αγώνα της μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας κλιμακώνει και εντείνει τις προσπάθειές της ξεκινώντας από την Παρασκευή 31/08/2012.
Προς τούτο καλούνται τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας να βρίσκονται ένστολοι στην Πλατεία Συντάγματος , ώρα 11.30.
-

Έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. για το ζήτημα των περικοπών


poasy
Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/1/17δ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες σήμερα (29/08/2012) συνάντηση με τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ με αντικείμενο τα καταιγιστικά διακινούμενα σενάρια για νέες περικοπές στους ένστολους και το κύμα αντίδρασης και αγανάκτησης που εξαιτίας αυτού έχει ήδη προκληθεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητώντας από τον ίδιο μια σαφή και ξεκάθαρη θέση επ' αυτών.
Ο κ. Αρχηγός με κατηγορηματικό τρόπο διεμήνυσε ότι ο Οργανισμός λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής του για τη διαφύλαξη του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του. Τούτο ο ίδιος το έχει καταστήσει σαφές κατά την πρόσφατη συνάντηση της Αστυνομικής Ηγεσίας με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.
Χαρακτηριστική είναι η φράση του «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
Η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια του αγώνα της μαζί με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας κλιμακώνει και εντείνει τις προσπάθειές της ξεκινώντας από την Παρασκευή 31/08/2012.
Προς τούτο καλούνται τα Προεδρεία των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας να βρίσκονται ένστολοι στην Πλατεία Συντάγματος , ώρα 11.30.
Για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση κατά τη συνέντευξη των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας , ώρα 12.00 της αύριον 30-08-2012 στην Αθήνα – Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ αλλά και με νεότερες ανακοινώσεις μας.
ypografes-poasy

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Ελλήνων για μισθολόγια ενστόλων

 Δημοσιευμένο στο :http://anexartitoiellines.gr 

                                                      Δελτίο τύπου 29/8/2012
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ
Ανακοίνωση Ανεξάρτητων Ελλήνων για μισθολόγια ενστόλων«Ενόψει των τελικών αποφάσεων για τις «οριζοντιοκαμπυλοειδείς» περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μισθολόγια των ενστόλων, θεωρώ επιβεβλημένο να υπενθυμίσω τόσο στον κ. Πρωθυπουργό όσο και στους κ. Υπουργούς τα ακόλουθα:
  1. Οι περικοπές των αποδοχών που ήδη έχουν γίνει στους ένστολους αλλά και στους εν αποστρατεία συναδέλφους τους έχουν φέρει σε απόγνωση τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους.
  2. Η ΛΙΤΗ αλλά και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ διαβίωση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ΗΘΙΚΟΥ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.
  3. ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟ.
  4. Κανένας οικονομικός πόλεμος δεν έχει κερδηθεί ούτε θα κερδηθεί ποτέ με εξαθλιωμένους και πεινασμένους πολίτες όταν μάλιστα έχει χαθεί η ΠΙΣΤΗ και το ΟΡΑΜΑ.
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ.
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΤΕ.»
Για το ίδιο θέμα η Γραμματεία Άμυνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
«ΜΑΧΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ»
«Σε πλήρη σύγχυση η Κυβέρνηση της Τρόικας, στην προσπάθειά της να χρυσώσει το χάπι της περικοπής των ειδικών μισθολογίων που προτίθεται να εξαγγείλει, είναι έτοιμη να προβεί σε μεγαλύτερο ολίσθημα, με τον αυθαίρετο και άδικο διαχωρισμό των ένστολων σε μάχιμους και μη μάχιμους, μπαίνοντας έτσι σε επικίνδυνα μονοπάτια διχασμού των στελεχών και διακινδυνεύοντας την συνολικότερη αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.»

Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών

omospondies_logo
 
Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:500/1/17γ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 30/8/2012 και ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (Βασ. Αμαλίας 10 – Αθήνα), τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου με μοναδικό αντικείμενο τις προωθούμενες από την τρικομματική κυβέρνηση απαράδεκτες νέες περικοπές των μισθολογικών δαπανών των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, λαμβάνοντας υπόψη την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο ένστολος από το 2009, καλεί τους κυβερνώντες να εφαρμόσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αντί να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων.
Τυχόν νέες περικοπές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στο βιοτικό επίπεδο, αλλά και στην ίδια την υπηρεσιακή απόδοση των ενστόλων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας και των συμπολιτών μας.
ypografes_omospondion4

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με τη Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr http://www.poaxia.gr
Τετάρτη, 29 Αύγουστος 2012
-
Αθήνα 29 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/3/26α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με τη Γενική Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα ΠΑΠΑΡΗΓΑ και τους κ.κ. Θανάση ΠΑΦΙΛΗ, Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Παναγιώτη ΜΕΝΤΡΕΚΑ, εκπρόσωπο Τύπου και Δημήτρη ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ συναντήθηκαν σήμερα αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουμε ζητήσει από όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να τους εκθέσουμε την αγωνία του συνδικαλιστικού κινήματος όλων των ενστόλων σχετικά με τις προωθούμενες νέες περικοπές λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών.

Για άλλη μια φορά τονίστηκε από την πλευρά μας ότι οποιεσδήποτε περικοπές θα σημάνουν την παράλυση των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αλλαγή πλεύσης με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.
Η κα. ΠΑΠΑΡΗΓΑ τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θεωρεί τους ένστολους κομμάτι της εργατικής τάξης και διαχρονικά είναι δίπλα στον αγώνα που κάνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα των περικοπών εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών τους Νόμων, τους οποίους εξαρχής είχε καταψηφίσει.

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο τόπος εξέφρασε τους φόβους της ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει και πάλι να χρησιμοποιήσει τους ένστολους ως κυματοθραύστη των λαϊκών αγώνων και κάλεσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να λάβει υπόψη του ότι ο εργαζόμενος λαός διαδηλώνει ειρηνικά ενάντια στους αντιλαϊκούς Νόμους, διεκδικώντας μια άλλη πολιτική για τη χώρα.

Μόνο οι "μάχιμοι" ένστολοι φαίνεται πως σώζονται από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια


Δημοσιευμένο στο : www.thebest.gr

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνάντηση των τριών αρχηγών

29/08/2012



Μόνο οι "μάχιμοι" ένστολοι φαίνεται πως σώζονται από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια  Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνάντηση των τριών αρχηγώνΜόνο 12.000 από τους 200.000 υπαλλήλους του Δημοσίου που υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια φαίνεται πως σώζονται από τη νέα λαίλαπα περικοπών που προβλέπεται στα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ. Όλα δείχνουν πως οι μάχιμες μονάδες των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων δεν θα “πειραχθούν” μισθολογικά από τα νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όσοι υπηρετούν σε θέσεις και μονάδες της ΕΜΑΚ, της Πολεμικής Αεροπορίας, στα ΟΥΚ, τα ΕΚΑΜ, αλλά και στη ΔΙΑΣ την Άμεση Δράση, τη ΔΕΛΤΑ τη “Ζ” ή στα υποβρύχια του ΠΝ και τα ελικόπτερα του Στρατού δεν θα υπαχθούν στις νέες μειώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε συνομιλίες του ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει πει “δεν δέχομαι μειώσεις σε αυτές τις μονάδες” και έτσι φαίνεται το θέμα να έχει κλειδώσει.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο περικοπών από ^% ώς και 20% σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσουν στο ακέραιο.
Οι τελικές αποφάσεις, είτε ειπωθεί σήμερα, είτε όχι θα ληφθούν στη σημερινή συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης.
Ωστόσο οι τρεις έχουν ανοιχτά ζητήματα. Κυρίως η ΔΗΜΑΡ αντιδρά στη νέου τύπου εφεδρεία που αφορά σε περίπου 40.000 υπαλλήλους του Δημοσίου και που κατά τη ΔΗΜΑΡ οδηγεί πολλούς σε ουσιαστική απόλυση.
Παράλληλα υπάρχουν αντιδράσεις για τις μειώσεις των προνοιακών συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 30 ευρώ το μήνα, ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 400 εκατομμυρίων για να μην γίνει αυτή η μείωση.
Τρίτο αγκάθι για τους αρχηγούς είναι το ύψος από το οποίο θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των συντάξεων εαν δηλαδή θα είναι τα 600 ή τα 700 ευρώ, ενώ θα εξεταστεί το σενάριο κάποιες από τις μειώσεις να ξεκινήσουν από τα 1.000 ευρώ και πάνω.

Οι τρεις αρχηγοί όμως έχουν το βλέμμα στραμμένο και στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες όπους ήδη υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για τις νέες οριζόντιες περικοπές σε όλα τα επίπεδα ιδιωτικού και κυρίως δημοσίου τομέα.

Ανοιξε ξανά η «πύλη» του Αιγαίου

Δημοσιευμένο στο :http://news.kathimerini.gr

Μετά τη «σφράγιση» των συνόρων στον Εβρο,
οι λαθρομετανάστες εισέρχονται από τη θάλασσα

Του Γιαννη Σουλιωτη

Εντυπωσιακή αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καταγράφεται μετά την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, στον Εβρο. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Σάμο και Λέσβο έχουν συλληφθεί συνολικά 146 παράνομοι μετανάστες, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος συγκρινόμενος π.χ. με τους 68 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν στα Δωδεκάνησα το α΄ εξάμηνο του έτους. Μόλις χθες συνελήφθησαν 40 παράνομοι μετανάστες στη Σύμη (κυρίως Αφγανοί, Σύροι και υπήκοοι Παλαιστίνης) και 39 στο Φαρμακονήσι (κυρίως Αφγανοί) προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Την ίδια στιγμή, στον Εβρο η εικόνα μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» είναι εντυπωσιακά διαφοροποιημένη σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Για παράδειγμα, ενώ στις 2 Αυγούστου είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο 447 αλλοδαποί, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου συνελήφθησαν συνολικά μόλις... 2 παράνομοι μετανάστες, ενώ μηδενικές συλλήψεις καταγράφηκαν στις 22 Αυγούστου.

Μιλώντας χθες στην «Κ» αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου επιβεβαίωσε ότι «πράγματι το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρούνται αυξημένες ροές μεταναστών από την Τουρκία» και προσέθεσε ότι «έρχονται συνήθως με μικρές φουσκωτές βάρκες ή ακόμα και κολυμπώντας». Ενδεικτικά, στις 24 Αυγούστου ταχύπλοο σκάφος προερχόμενο από την Τουρκία αποβίβασε στο Φαρμακονήσι 9 αλλοδαπούς και επέστρεψε στα τουρκικά παράλια. Σε άλλη περίπτωση, οι 4 Σύροι που στις 17 Αυγούστου συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη ταξίδεψαν από την Τουρκία με μικρή πλαστική βάρκα. Με φουσκωτή λέμβο έφτασαν στο Βαθύ της Σάμου και οι 7 Αφγανοί που εντοπίστηκαν στις 14 Αυγούστου.

Οι προβλέψεις των τοπικών αξιωματούχων σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου είναι μάλλον ανησυχητικές. Σύμφωνα μάλιστα με τον Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου, Γιάννη Μαχαιρίδη, στα τουρκικά παράλια έχουν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες αλλοδαποί που τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. «Ηταν αναμενόμενο ότι «σφραγίζοντας» τον Εβρο το πρόβλημα θα μετατοπιζόταν εκ νέου στο Ανατολικό Αιγαίο, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια» δήλωσε στην «Κ» ο κ. Μαχαιρίδης. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η κατάσταση, π.χ., στη Σύμη είναι εκρηκτική, καθώς «εν μέσω τουριστικής περιόδου στον περίβολο του Αστυνομικού Τμήματος κρατούνται περισσότεροι από 60 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά».

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» «διαμορφώνεται επί τα χείρω, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο της ευθύνης για την πρώτη χώρα εισδοχής, δίχως κανένα επωφελές για την Ελλάδα αντάλλαγμα». Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι στόχος του είναι να ζητήσει αύξηση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. των δράσεων για την παράνομη μετανάστευση από 80% που είναι σήμερα στο 95%.

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣKAI 100,3 και στον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 28 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικολάου Δένδια στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣKAI 100,3 και στον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε
Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»:
«Είναι μια διαρκής επιχείρηση, δεν είναι κάτι το οποίο θα σταματήσει κάποια στιγμή. Η πρώτη σοβαρή αποτίμηση των αποτελεσμάτων θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2012(…) Η χώρα το 2010, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης των μεταναστευτικών ροών, υπέβαλε ένα Action Plan , ένα Σχέδιο Δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους ευρωπαίους εταίρους μας και στους Διεθνείς Οργανισμούς. Αυτό το Σχέδιο Δράσης προέβλεπε μία σειρά από μέτρα και τρόπους αντιμετώπισης -χειρισμού αν θέλετε- των μεταναστευτικών ροών. Αυτό εκτελώ. Με κάποιες παραλλαγές, εξαιτίας της ανάγκης, της συγκυρίας, της τεράστιας οικονομικής δυσκολίας που έχουμε, αλλά αυτό εκτελώ. Απλώς αυτό το σχέδιο, αφού υπεβλήθη το 2010, εγκρίθηκε το 2011, ένα μεγάλο κομμάτι του νομοθετήθηκε και με εξαίρεση τις 200 θέσεις κράτησης της Αμυγδαλέζας, είχε μείνει ανεκτέλεστο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει, όμως, ένας σαφής συμφωνημένος σχεδιασμός.
Για την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
«Κατά 80% γίνεται με χρηματοδότηση της Ευρώπης. Και οφείλω να σας πω ότι αν είμαστε αποτελεσματικοί, πιστεύω ότι θα μπορέσω να διαπραγματευτώ την αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%. Έχουμε, όμως, και υποχρέωση να φτιάξουμε μία σύγχρονη Υπηρεσία Ασύλου, να τη στελεχώσουμε. Κι εκεί γίνεται μία τεράστια προσπάθεια. Και με εντολή του Πρωθυπουργού το θέμα έλλειψης προσωπικού, είτε με μετατάξεις είτε με άμεση συμβασιοποίηση από τους υπάρχοντες καταλόγους του ΑΣΕΠ, ελπίζω ότι θα λυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και να φτιάξουμε μία σύγχρονη Αρχή Προσφυγών. Όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδιασμού, που έπρεπε να έχουν γίνει, κ. Πορτοσάλτε, εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Για τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο:
« Αυτά τα κέντρα δεν είναι ανοικτά κέντρα. Δεν μπαίνει κανείς και βγαίνει ό,τι ώρα του αρέσει. Όχι απλώς δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος, μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Δηλαδή ο λόγος αυτής της κάθετης άρνησης και μάλιστα με γλώσσα που θυμίζει άλλες εποχές δεν μου είναι κατανοητός (…) Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι δεκάδες φορές καλύτερη σήμερα, από ότι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο. Βρήκαμε ανθρώπους σε βαγόνια, σε τραγικές συνθήκες. Και μου κάνει εντύπωση πως αυτά δεν ενοχλούσαν τότε, ενώ ενοχλεί η φύλαξή τους μέσα σε ένα χώρο, οποίος είναι περιφραγμένος και υπάρχει Ελληνική Αστυνομία. Αλλά εν πάση περιπτώσει ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της. Είναι να πείσω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά. Και επιτρέψτε μου να πω ότι δεν σταματάμε σε αυτό. Δηλαδή, θα επιχειρήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με το ρυθμό όμως που μας επιτρέπει αφενός μεν ο αριθμός των θέσεων που έχουμε και αφετέρου η διαδικασία επαναπροώθησης που έχουμε ξεκινήσει».
Για το Κέντρο Φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας:
«Θα μεγαλώσει η Αμυγδαλέζα. Ήδη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Αμυγδαλέζα θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα».
Για τον ρυθμό εισροής παράνομων μεταναστών:
«Όταν ανέλαβα ο ρυθμός εισροής στην χώρα ήταν της τάξης των 400 ατόμων ημερησίως. Ένα μεσαίο, δηλαδή, ελληνικό χωριό έμπαινε κάθε μέσα στην Ελλάδα. Μόνο που ήταν βέβαια από μη Έλληνες. Αυτή τη στιγμή, με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει από τον Έβρο, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε αυτό τον αριθμό στους 10, 15, 17, το οποίο ήταν πολύ καλύτερο και από ότι ελπίζαμε. Εμείς ελπίζαμε να κατέβουμε γύρω στους 65 με 70. Αυτό θεωρούσαμε ως πρώτη στόχευση τον Δεκέμβρη πριν να βάλουμε την νέα γενιά θερμικών καμερών».
Για την επέκταση εφαρμογής του σχεδίου «Ξένιος Ζευς»:
«Θα επιχειρήσουμε σε όλη την Ελλάδα γιατί αυτό το φαινόμενο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Επίσης θα επιχειρήσουμε σε σπίτια, σε εγκαταστάσεις, σε όλα τα σημεία που δημιουργείται πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, όπου οι αλλοδαποί μένουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, οι οποίες παραβιάζουν και τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Καταλαβαίνω την αγωνία των συμπολιτών μας αλλά δεν μπορώ να τους υποσχεθώ θαύματα. Ξαναλέω ότι είναι μια επιχείρηση η οποία θα διαρκέσει σε μεγάλο βάθος χρόνου. Αυτό όμως το οποίο θα ήθελα και θα παρακαλούσα να κατανοήσουν οι Έλληνες πολίτες είναι αφενός την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται και τη σοβαρότητα με την οποία καταβάλλεται, όπως και την ύπαρξη ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού».
Για το ότι η εφαρμογή του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» δεν θα είναι ένα «πυροτέχνημα» που θα διαρκέσει ένα μήνα:
«Θυμηθείτε ότι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου μιλούσαν για επιχείρηση-σκούπα δύο-τριών ημερών όπως συνήθως, μετά μιλούσαν για επιχείρηση-σκούπα μίας εβδομάδας. Νομίζω ότι έχουμε δείξει μια συνέπεια και μια συνέχεια, δέχομαι η ελληνική κοινωνία να μην είναι ευκολόπιστη. Να μας κρίνει από τον τρόπο με τον οποίο εμείς συνεχίζουμε».
Για το πρόβλημα των ναρκωτικών και της παρουσίας τοξικομανών σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας:
«Είναι διαφορετικό θέμα αλλά πολύπλοκο επίσης. Χρειαζόμαστε και το Υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Αθηναίων. Βεβαίως θα γίνουν επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας για να υπάρχει και αυτού του φαινόμενου μια αντιμετώπιση. Όμως πρέπει να είμαι επίσης ειλικρινής στους συμπολίτες μας και να τους πω ότι μην περιμένουν θαύματα και σ’ αυτό. Και επίσης αυτό δεν είναι θέμα που μπορεί να το χειριστεί μόνο του το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Υπάρχουν θέματα π.χ. χορήγησης υποκατάστατων, μια ολόκληρη σειρά από άλλα θέματα. Εν πάση περιπτώσει, παρ’ ότι καταλαβαίνω το τεράστιο πρόβλημα, θα μου επιτρέψετε να διατηρώ πάντα την αίσθηση της ανθρώπινης ιδιότητας των ανθρώπων αυτών για τους οποίους συζητάμε».
Για τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων:
«Έχω με τον κ. Δήμαρχο καλή συνεργασία, όπως έχω μια πολύ καλή συνεργασία και με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, με τον κ. Κακλαμάνη. Έχω μια καλή συνεργασία την οποία ξεκινήσαμε πρόσφατα και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη. Γενικά προσπαθώ να έχω μια πολύ καλή σχέση κατανόησης και συνεργασίας με τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Για το «Δουβλίνο 2» και την στάση της Αντιπολίτευσης:
«Ένα κομμάτι της Αντιπολίτευσης μου ζητά πράγματα τα οποία δεν κατανοώ να σας πω την αλήθεια. Να τους… διακτινίζουμε δηλαδή τους μετανάστες, ίσως κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το Δουβλίνο 2 είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η διαπραγμάτευση για το Δουβλίνο 2, δεν ήταν σε καλό επίπεδο, δεν ήταν σε καθόλου καλό επίπεδο. Έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια με την βοήθεια του Πρωθυπουργού της Χώρας τον οποίο ενημέρωσα, για να μπορέσουμε να καθυστερήσουμε την επικύρωση μιας τροποποίησης, η οποία διατηρεί ως κριτήριο το κριτήριο της πρώτης χώρας εισδοχής. Έχουμε συζητήσει γι’ αυτό με την Κυπριακή προεδρία. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο των νοτίων χωρών, τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους, τη Μάλτα».
Για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας :
«Η Ελληνική Αστυνομία, για να μην είναι αυτή η επιχείρηση μία από τις συνηθισμένες επιχειρήσεις, τους χώρους τους οποίους έχει ελέγξει τους επανελέγχει διαρκώς και αυτή είναι η πρώτη εντολή την οποία έχω δώσει. Δηλαδή, όταν ένας χώρος ελέγχεται δε σημαίνει ότι φεύγουμε και πάμε σε έναν άλλο χώρο. Σε αυτό το χώρο παραμένουμε και επανελέγχουμε διαρκώς. Μόλις αποκτήσουμε τα δυνατότητα επεκτεινόμαστε. Αλλά συνεχίζουμε να ελέγχουμε το χώρο αυτό. Γιατί είναι σημαντικό να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση να μην υπάρχει επανεγκατάσταση στους χώρους, τους οποίους έχουμε ήδη οδηγήσει σε ένα άλλο επίπεδο και δημόσιας ασφάλειας και εικόνας για τον πολίτη».
Για τους Ρομά και το ζήτημα της απέλασης Ρομά από την Γαλλία:
«Η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι απαράβατο στοιχείο και η νομιμότητα απαράβατο στοιχείο. Παράδειγμα, εάν οι Ρομά είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοί που διακινούσαν και διακινούν παράνομα υπεξαιρεθέντα υλικά, μεταλλικά αντικείμενα κ.λ.π. δεν μπορούμε αυτό το φαινόμενο να το ανεχθούμε. Ούτε καμιά συνθήκη επιβάλλει στη χώρα να ανεχθεί αυτό το φαινόμενο. Από την άλλη, δεν υπάρχει πιθανότητα να διώξουμε κάποιον. Να τον διώξουμε με την έννοια τη δικονομική του όρου, επειδή είναι Ρομά. Εξαιτίας της φυλής του, της καταγωγής του, του χρώματος του, οτιδήποτε άλλο. Η νομιμότητα αφορά τους πάντες. Όποιος θέλει να ζήσει στην Ελλάδα, εφόσον ζει μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος θα είναι σεβαστός. Όταν τα παραβαίνει θα τιμωρείται. Νομίζω κάθε ευρωπαϊκή χώρα αυτό κάνει και αυτό πρέπει να κάνει».
Για το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας:
«Καταρχήν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και η κοινωνία. Δεν είναι διαφορετικό τμήμα. Όμως σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να πω ότι το 51% των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αμείβεται με λιγότερα από 1000 ευρώ. Και αν φτάσουμε στα 1250 ευρώ αυτό περιλαμβάνει το 83% όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Καταλαβαίνετε τώρα από κει και πέρα για το τι ύψος αμοιβών μιλάμε. Αυτό που έκανα εγώ και πρότεινα στο Υπουργείο Οικονομικών είναι έναν τρόπο μειώσεων, ο οποίος να μπορεί να επιτρέψει και στο Σώμα να λειτουργεί και σ’ αυτούς τους ανθρώπους να διατηρήσουν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης (…) Εγώ θεωρώ ότι μπορώ να προετοιμάσω ένα σχέδιο εξοικονόμησης χρημάτων το οποίο να μπορεί να είναι αποδεκτό από τους ξένους εταίρους μας και ρεαλιστικό (…) Επειδή είμαστε σε μια διαδικασία συνεχούς συζήτησης, δεν θέλω να προκαταλάβω ούτε τους συνομιλητές μου, δηλαδή το Υπουργείο E θνικής Οικονομίας, γι’ αυτά τα πράγματα, ούτε και να τους δαιμονοποιήσω τους “κακούς” που δεν δέχονται τις “καλές” μας εισηγήσεις. Θεωρώ ότι όλοι καταβάλλουμε μία κοινή εθνική προσπάθεια. Αυτό το οποίο παρακαλώ, όμως, το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την ελληνική κοινωνία να συνυπογράψει είναι ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία, τουλάχιστον, ο ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας είναι απίστευτα καθοριστικός για την εθνική μας ύπαρξη, ότι εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων που έχουμε από αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους δώσουμε και μία ανάλογη ελάχιστη αίσθηση ότι αντιλαμβανόμαστε τις θυσίες που τους ζητάμε».

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών σε χωριό του Έβρου. Κατασχέθηκαν 88 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 29 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 88 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη χθες (28-8-2012) το απόγευμα, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, 30χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν, στην κατοχή του και στο ταξιδιωτικό του σάκο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 88 γραμμάριων, έξι (6) δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων HIPNOSEDON και SUBOXONE και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ημεδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες

       



ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Κομοτηνή, 28 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ημεδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (27-8-2012) το πρωί, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της Μάνδρας Έβρου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, εντόπισαν τον 50χρονο, να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα και να κατευθύνεται προς Αλεξανδρούπολη.
Ακολούθως, σε σήμα στάσης των αστυνομικών ο 50χρονος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγη ώρα αργότερα και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο Διδυμότειχο και να συλλάβουν το δράστη, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να διαφύγει. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντόπισαν τους δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνάντηση Π.Ο.Α.ΣΥ με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης της ΔΗΜ.ΑΡ.


Δημοσιευμένο στο : http://aspapolice.blogspot.gr
Τρίτη, 28 Αύγουστος 2012
--Σήμερα 28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Από πλευράς Π.Ο.ΑΣ.Υ στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ και ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ.
Από την ΔΗΜ.ΑΡ ο αρμόδιος Τομεάρχης Βουλευτής Γιάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ο Βουλευτής Επικρατείας Σπύρος ΛΥΚΟΥΔΗΣ και ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ (μέλη του Τομέα).
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν όλα τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν την περίοδο αυτή την Ελληνική Αστυνομία , με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της εκπαίδευσης , της μεταρρύθμισης της και του κλεισίματος των Αστυνομικών Σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής , καθώς και της αναγκαιότηατς πλέον της εκ βάθρων μεταρρύθμισης , αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσίων και του ανθρώπινου δυναμικού της, ώστε αυτή να γίνει πιο σύγχρονα δομημένη, πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική.

Στο φλέγον θέμα των επικείμενων μισθολογικών περικοπών η ΔΗΜ.ΑΡ όπως άλλωστε έχει εκφραστεί και μέχρι σήμερα είναι κάθετα αντίθετη και έτσι θα παραμείνει.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τα ειδικά μισθολόγια, Προς πλην 5%, Το μπαλάκι στους αρχηγούς


Δημοσιευμένο στο :http://www.bloko.gr
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τα ειδικά μισθολόγια, Προς πλην 5%, Το μπαλάκι στους αρχηγούς
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τους υπουργούς Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια για τα ειδικά μισθολόγια.

Στέλεχος του υπουργείου Αμύνης εξερχόμενο της
συνάντησης τόνισε πως οι συζητήσεις θα συνεχισθούν καθώς δεν υπάρχει τελική συμφωνία. «Εξελίσσεται μια συνεχιζόμενη διαδικασία», τόνισε, δίνοντας το στίγμα των συζητήσεων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 5 Σεπτεμβρίου και αφού αξιολογηθούν προηγουμένως και οι διαθέσεις της τρόικας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι μειώσεις αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια θα κινηθούν ως εξής:

-Στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας η μείωση των αποδοχών δεν θα υπερβεί το 5%.

Το θέμα θα εξετασθεί εντός της εβδομάδας σε συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγ. Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη.

Τι έγραψε ο τύπος σήμερα 27-8-2012 για τις πιθανές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.sysmed.gr
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2012

-

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΘΝΟΣ

Αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει ειδικό επιτελείο από αξιωματικούς της λεωφόρου Κατεχάκη


Δημοσιευμένο στο : http://www.tovima.gr
Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2012

-Αστυνομικοί κομάντος για τις... μάχες με τα Καλάσνικοφ
Ανοιχτή γραμμή Δένδια με Τζουλιάνι και Μπράιτον, που «καθάρισαν» τη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’90
Σχέδιο «μηδενικής ανοχής» α λα Νέα Υόρκη είναι έτοιμη να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες εβδομάδες. Το σχέδιο διαμορφώθηκε έπειτα από επαφές του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια με τον τέως δήμαρχο Ρούντι Τζουλιάνι και τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας Γουίλιαμ Μπράιτον που αποκατέστησαν την τάξη στο «Μεγάλο Μήλο». Το σχέδιο προβλέπει αντικατάσταση των πολυδιασπασμένων αστυνομικών υπηρεσιών από νέα πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα στα οποία θα εγκατασταθούν ειδικές αστυνομικές μονάδες «άμεσης επέμβασης» με αναβαθμισμένο βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση σκληρών κακοποιών. Ετσι θα κλείσουν τουλάχιστον 50 αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα και 600 ακόμη αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Η παρέμβαση χαρακτηρίζεται από επιτελείς ως το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τις λεπτομέρειες της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει ειδικό επιτελείο από αξιωματικούς της λεωφόρου Κατεχάκη. Στο πλαίσιο αυτής θα αλλάξει και η λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία θα πάψει να έχει κεντρική διοίκηση και θα πολυδιασπασθεί στις διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και στην περιφέρεια. Προβλέπεται επίσης η απόσυρση των μοτοσικλετιστών από πόλεις της περιφέρειας και η αξιοποίησή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Μια παρόμοιου τύπου μελέτη είχε ανατεθεί πριν από μερικά χρόνια σε ιδιώτες αντί 500.000 ευρώ - για την αρχική φάση εκπόνησής της. Ο κ. Ν. Δένδιας θεώρησε τη σχετική διαδικασία «παράτυπη» και τη σταμάτησε, αναθέτοντας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να εκπονήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Ανάλογες ριζικές παρεμβάσεις, πάντως, έχουν επιχειρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, χωρίς να αποδώσουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

500 οι υπηρεσίες από 1.200

Βασικός άξονας του σχεδίου είναι ο περιορισμός της πολυδιάσπασης των αστυνομικών υπηρεσιών. Υπολογίζεται ότι από τις περίπου 1.200 αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, θα απομείνουν περίπου 500, οι οποίες όμως θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες. Αναλογικά θα μειωθούν και οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Αθήνα, όπου θα δημιουργηθούν πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα, όπως είχε επιχειρηθεί ξανά στα τέλη της δεκαετίας του '90, χωρίς όμως επιτυχία. Τότε υπήρξαν παράπονα πολιτών για κατάργηση των τμημάτων στις γειτονιές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονταν ότι «τα νέα πολυδύναμα τμήματα είχαν μεγάλους τομείς εποπτείας και δεν υπήρχε συχνή αστυνομική παρουσία σε διάφορες περιοχές». Ετσι, δύο χρόνια αργότερα τα τμήματα που είχαν κλείσει άνοιξαν πάλι και ο θεσμός των πολυδύναμων ατόνησε.
Ωστόσο όπως λένε σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «γνωρίζουμε τι συνέβη στο προηγούμενο εγχείρημα, παρ' όλα αυτά δεν μπορεί, φέρ' ειπείν, στα πέριξ της λεωφόρου Κηφισίας να υπάρχουν τόσα τμήματα - του Ψυχικού, του Χαλανδρίου, της Πεύκης, του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και τόσα άλλα - χωρίς ουσιαστικό λόγο. Χάνονται εκατοντάδες αστυνομικοί σε δουλειές γραφείου. Αυτά πρέπει ν' αλλάξουν ριζικά».

Νέο σχέδιο αναμέτρησης
Κεντρικός στόχος του νέου σχεδιασμού είναι η δημιουργία - σε κάθε νέο πολυδύναμο, ενισχυμένο, τμήμα - ειδικών μονάδων που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε συγκρούσεις με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν Καλάσνικοφ. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σε όλη την επικράτεια σημειώνονται 60 με 80 τέτοιου τύπου «μάχες» αστυνομικών και κακοποιών, όπου μέχρι τώρα η ΕΛ.ΑΣ. υστερούσε απελπιστικά. Ηδη συντάσσεται μελέτη για την απόκτηση από την Αστυνομία νέου τύπου όπλων, τα οποία θα μπορούν να αναμετρηθούν επί ίσοις όροις με τα Καλάσνικοφ. Οι ομάδες των αστυνομικών με τον νέο εξοπλισμό θα επιχειρούν με ειδικό σχέδιο δράσης, με τη χρήση οχημάτων και μοτοσικλετών, με αποστολή να εγκλωβίζουν και να αφοπλίζουν τους δράστες ληστειών.
Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κ. Δένδια και του 58χρονου πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, στη θητεία του οποίου υπήρξε θεαματική πτώση - της τάξεως του 75% - των δεικτών εγκληματικότητας στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ανάλογη επαφή διατηρεί ο έλληνας υπουργός και με τον πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, τον 64χρονο Γουίλιαμ Μπράιτον, ο οποίος είχε προχωρήσει στη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας στην πόλη για τον εντοπισμό των προβληματικών περιοχών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων. Σήμερα ο Μπράιτον έχει προσληφθεί από ιδιωτική εταιρεία στη Νέα Υόρκη που παρέχει υπηρεσίες σε άλλες χώρες για τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας. Γέφυρα συνεργασίας προωθείται και με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Βρετανίας και της Γαλλίας.


Αφήνουν τα δακρυγόνα και πιάνουν τις μάνικες
Η ΕΛ.ΑΣ. του... νερού αντικαθιστά τα ΜΑΤ των χημικών στις επεισοδιακές διαδηλώσεις, με τις συγκρούσεις και τις οδομαχίες. Από τις αρχές φθινοπώρου τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας θα αντιμετωπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. με την εκτόξευση δεκάδων τόνου νερού, ενώ σχεδιάζεται παράλληλα σχεδόν να μηδενιστεί η χρήση δακρυγόνων και άλλων χημικών ουσιών.
Αυτή φαίνεται να είναι η οριστική απόφαση των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από σχετική εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Η ΕΛ.ΑΣ. θα αποκτήσει πιθανότατα και δεύτερο όχημα εκτόξευσης νερού - είχε ήδη ένα, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί περιστασιακά στα επεισόδια της Κερατέας - με σκοπό να δημιουργεί ένα «υδάτινο φράγμα» απέναντι στις ομάδες που προκαλούν τα επεισόδια. Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη έχουν άρει πλέον τις επιφυλάξεις τους για τη ρίψη νερού υπό πίεση κατά των διαδηλωτών και τον κίνδυνο τραυματισμών. Με την εισαγωγή των νέων μέσων αλλάζει και ο σχεδιασμός επέμβασης σε διαδηλώσεις, αφού θεωρείται ότι τα οχήματα εκτόξευσης νερού πρέπει να πλαισιώνονται από ευέλικτες δυνάμεις των ΜΑΤ, ικανές να περικυκλώνουν τους πρωταίτιους των επεισοδίων.
Η χρήση οχημάτων με «κανόνι» νερού για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών που προχωρούν σε επεισόδια και καταστροφές αποφασίστηκε με βάση τα δεδομένα των τελευταίων μηνών από επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί, «τον τελευταίο χρόνο φτάσαμε στο σημείο να ρίξουμε σε διαδηλώσεις περίπου 6.000 χημικά, κόστους περίπου 500.000 ευρώ, χωρίς ουσιαστικά νόημα. Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων κατέφθαναν στην πλατεία Συντάγματος με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικό εξοπλισμό. Είχαμε εκατοντάδες τραυματισμένους αστυνομικούς σε αυτές τις οδομαχίες εκ του συστάδην, αλλά παρατηρούσαμε ότι ο κεντρικός πυρήνας των ομάδων που προχωρούσαν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών έμενε αλώβητος και ακολουθούσε αντεπίθεση». Με τους εκτοξευτήρες νερού οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει και η αντιμετώπιση των ταραξιών να είναι άμεση.
Προς το παρόν, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει μόνο τον «Αίαντα», το ειδικό όχημα που αγοράστηκε πριν από τρία χρόνια αντί 350.000 ευρώ από ισραηλινή εταιρεία, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 5,5 τόνους νερού αλλά και 100 κιλών ειδικής μπογιάς που θα μπορούσε να «σημαδεύει» τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Μέσω ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή θα προγραμματίζονται τα δεδομένα και ανάλογα με την ένταση των επεισοδίων θα καθορίζεται η πίεση του νερού. Μέχρι τώρα ο «Αίαντας» εμφανιζόταν στην οπισθοφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων στα επεισόδια του Συντάγματος, αλλά ποτέ δεν είχε ρίξει ούτε μία σταγόνα νερό λόγω των επιφυλάξεων των αστυνομικών. Σημειώνεται, πάντως, ότι το όχημα αυτό έχει και μικρή δεξαμενή για εκτόξευση χημικών αερίων, αν παραστεί ανάγκη...
Το Βασ.Λαμπρόπουλου
http://www.tovima.gr

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Θράκης προτείνουν λύσεις στα προβλήματα από τον ΞΕΝΙΟ ΖΕΥΣ στον Έβρο

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.eayn-rodopis.gr
Κυριακή, 26 Αύγουστος 2012
----
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Των τεσσάρων πρωτοβαθμίων ενώσεων της Θράκης

ΠΡΟΣ : Το Δ.Σ. και το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Με αφορμή το ανοσιούργημα της μετατροπές των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων ήτοι των Τ.Δ.Α. Ξάνθης και Κομοτηνής
σε κέντρα φύλαξης παράνομων μεταναστών τις μαζικές μετακινήσεις συναδέλφων σε όλη τη Θράκη , στα πλαίσια της
εφαρμογής του σχεδίου ‘’ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ‘’ επισημαίνουμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και διαπιστωθεί.

Α. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ :
Προσωπικό
1. Έχει μετακινηθεί σημαντικός αριθμός αστυνομικού προσωπικού τόσο από τις υπηρεσίες της έδρας όσο και των περιφερειακών Τμημάτων για ενίσχυση των ΤΣΦ της Α. Δ. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας ώστε αυτή την στιγμή οι υπόλοιπες δράσεις (τροχαία, τάξη, ασφάλεια) να είναι ανύπαρκτες αλλά συγχρόνως λόγω της συνεχούς εργασίας των εναπομεινάντων και από την μη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα το προσωπικό όλων των υπηρεσιών βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης .
2. Δεν έχει γίνει σαφές αν και κατά πόσο είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να επιβαίνουν σε λέμβους , ενώ μεγάλος αριθμός δεν γνωρίζει κολύμβηση και δεν έχουν λάβει εκπαίδευση για να επιχειρούν πάνω σε πλωτά μέσα.
3. Δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες πως θα ενεργήσουν στην περίπτωση εμπλοκής με τον Τουρκικό στρατό
4. Σε περίπτωση ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ διακινητών, που επιβαίνουν σε λέμβο μαζί με λαθρομετανάστες, και αστυνομικών υπάρξει θάνατος λαθρομετανάστη είναι καλυμμένοι οι συνάδελφοι ;
5. Υπάρχουν προβλήματα σε ότι αφορά την ποσότητα αλλά και τον χρόνο διάθεσης του φαγητού. Σε κάποια ξενοδοχεία δεν διατίθεται χώρος εστίασης με αποτέλεσμα το φαγητό από το κέτερινγκ να τρώγεται στα δωμάτια .
6. Πολύωρη παραμονή των συναδέλφων κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες σε δύσβατα και απομακρυσμένα σημεία στα οποία πολλές φορές έχουν πρόσβαση μόνο με λέμβους. Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή των συναδέλφων τόσο από τυχαίο γεγονός (παθολογικά αίτια , ατύχημα ) όσο και από δόλια ενάργεια.
7. Εκτελούν υπηρεσία φύλαξης κρατουμένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα , χωρίς να νοσηλεύονται σε θαλάμους απομόνωσης.

Υλικοτεχνική υποδομή
1. Μικρός αριθμός θερμικών καμερών και διόπτρων
2. Μικρός αριθμός οχημάτων αναλογικά με του συναδέλφους που επιχειρούν στο ποτάμι
3. Τα περισσότερα οχήματα από αυτά που έχουν σταλεί από άλλες Α.Δ. είναι παλαιά , με πολλά χιλιόμετρα και παρουσιάζουν συνέχεια βλάβες.
4. Ασύρματοι προβληματικοί με αποτέλεσμα η επικοινωνία να γίνεται με δυσκολία ακόμη και από κοντινές αποστάσεις.
5. Τα φακό είναι ελάχιστα και τα περισσότερα με πολλά προβλήματα .
6. Στα περισσότερα αλεξίσφαιρα έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης.
Πλωτά.
1. Ακατάλληλα μέσα τα οποία δεν είναι νηολογημένα και ασφαλισμένα .
2. Οι χειριστές είναι εμπειρικοί και όχι με πτυχίο.
3. Τα σωσίβια είναι για βάρος ανθρώπου μέχρι 70 κιλών . Με το αλεξίσφαιρο και το λοιπό εξοπλισμό το βάρος αυξάνεται επικίνδυνα.

Β. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ Τ.Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ :

1.Ευθεία προσβολή στην εκπαίδευση της Αστυνομίας. Από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου έχουμε να ζήσουμε φαινόμενα μετατροπής εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε φυλακές. Όταν κλείνει ένα σχολείο για να φυλακή καταλύεται ο πολιτισμός και η δημοκρατία στη χώρα.
2. Αδυναμία ασφαλούς φύλαξης παράνομων μεταναστών λόγω της εγκατάστασης τους σε χώρους που έχουν εξαρχής τα απαιτούμενα εχέγγυα ασφάλειας.
3. Περαιτέρω αποδυνάμωση της αστυνόμευσης των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης και Ροδόπης , καθότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη αναγκάζεται να παραμένει στους χώρους των Τ.Δ.Α. προκειμένου να ενισχύσει τη φύλαξη των μεταναστών και να διαχειριστεί τις εξεγέρσεις.
4. Μη τήρηση της διάταξης για υποχρεωτική προληπτική υγειονομική εξέταση των λαθρομεταναστών μετά τη σύλληψη τους και πριν την εγκατάστασή τους , με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι συνάδελφοι και η τοπική κοινωνία σε κίνδυνο ζωής και υγείας. Υπήρξαν ήδη κρούσματα φυματίωσης και ηπατίτιδας Α και Β στους μετανάστες. Οι συνάδελφοι που διατίθενται στη φρούρηση δεν υποβλήθηκαν σε προληπτικό έλεγχο για τις ανωτέρω ασθένειες , ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν αντισώματα ή σε διαφορετική περίπτωση να υποβληθούν σε εμβολιασμό , κατά παρέκκλιση του αρθ. 2 παρ. 3α του Π.Δ. 45/2008.
5. Ο αριθμός της δύναμης που διατίθεται για τη φρούρηση είναι αρνητικά δυσανάλογος με τον αριθμό των φυλασσόμενων μεταναστών , καθιστώντας επισφαλή και επικίνδυνη για τους συναδέλφους μας τη φύλαξη.
Επειδή ως Συνδικαλιστικές Ενώσεις έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα με τις παρεμβάσεις μας , ότι πραγματικά είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε για τους συναδέλφους μας , προτείνουμε και απαιτούμε άμεσα :

Α . ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ :

1. . Αποστολή ικανοποιητικού αριθμού αλεξίσφαιρων, ναυαγοσωστικών μέσων, θερμικών καμερών , διοπτρών , φακών και ασυρμάτων.
2. . Αποστολή και άλλων οχημάτων ώστε να υπάρχει όχημα σε κάθε βάρδια στις ενέδρες για να μπορούν οι συνάδελφοι να προφυλάσσονται, να ξεκουράζονται αλλά και σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό (ξαφνική αδιαθεσία, ατύχημα κλπ.) για άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο κλπ. αλλά συγχρόνως επειδή οι αλλαγές βάρδιας γίνονται στα σημεία εκτέλεσης υπηρεσίας και υπάρχει ταλαιπωρία ειδικά για τους συναδέλφους που διαμένουν σε ξενοδοχεία μακριά από τις υπηρεσίες τους στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη αφού απαιτείται ως και 1 ½ ώρα για την αλλαγή.
3. Να δοθούν σαφείς οδηγίες από την φυσική ηγεσία για τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.
4. Στα πλωτά μέσα να επιχειρούν μόνο εθελοντές οι οποίοι θα είναι άρτια εκπαιδευμένοι.
5. Να επιχειρούν μόνο εγκεκριμένα και νόμιμα πλωτά μέσα με τις κατάλληλες προδιαγραφές για αστυνομική επιχείρηση εντός ποταμού.

Β. ΓΙΑ ΤΑ Τ.Δ.Α. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ :

1. Άμεση απομάκρυνση των λαθρομεταναστών και επαναλειτουργία των σχολών μας κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος.
2. Λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων ασφάλεια ς των κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί κάθε περίπτωση απόδρασης – εξέγερσης κρατουμένων αλλά και ομηρίας συναδέλφων .
3. Άμεση επιτόπια διενέργεια προληπτικού υγειονομικού ελέγχου σε όλους τους παράνομους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στα κτίρια του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, από ιατρική μονάδα του ΚΕΛΠΝΟ έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο μαζικής έξαρσης μολυσματικών ασθενειών.
4. Μόνιμη εγκατάσταση στο χώρο Ιατρικής Μονάδας του ΚΕΛΠΝΟ πλήρως επανδρωμένη από Ιατρούς και απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών που θα ανακύψουν, καθότι το Γ.Ν.Ν. Κομοτηνής βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και τυχόν μεταγωγή τους προς εξέταση σ’ αυτό ελλοχεύει κινδύνους ασφαλούς κράτησης, απόδρασης κ.λ.π..
5. )Άμεση μετάβασης Ιατρικής Μονάδας κατάλληλα εξοπλισμένης ώστε να υποβληθούν οι συνάδελφοι – μέλη μας που διατίθενται στη φρούρηση, σε προληπτικό έλεγχο για φυματίωση και ηπατίτιδα Α και Β και εν συνεχεία εφόσον υπάρξει ανάγκη σε εμβολιασμό.
Τέλος την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των αστυνομικών μας Δ/νσεων (σύμφωνα με το Π.Δ. 100/2003) κατά προτεραιότητα στις έκτακτες μεταθέσεις έτους 2012 και εν συνεχεία την αύξηση των οργανικών θέσεων με πλήρωση τους από τους νεοεξερχομένους αστυφύλακες .

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Σ.Κ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ 24/08/2012

poasy
Αθήνα 25 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/3/31

Πρόσκληση στην Ηγεσία να γίνει μέρος της λύσης και όχι της κρίσης !
Το πρώτο Γενικό Συμβούλιο μετά το 22ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας συγκλήθηκε χθες στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο αυτών που αφορούν την ιεράρχηση –στοχοθέτηση των αιτημάτων που διαλαμβάνονται στο ψήφισμα, όσο και εκείνων που επιβαλλόταν να γίνουν αστραπιαία, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλών και διαφορετικών παρενεργειών που προκάλεσε η πρόσφατη αιφνιδιαστική μετακίνηση 1.881 συναδέλφων μας στο όνομα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.
DSC_0055
Με την έναρξη των εργασιών επισημάνθηκε ότι το υπηρεσιακό κατεστημένο, που ανέκαθεν απεργαζόταν την αποψίλωση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και την διάσπαση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, στις κρίσιμες ιστορικές περιόδους που διανύουμε θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τις δικές μας όποιες αδυναμίες και άστοχες ενέργειες, για να αποδυναμώσει τον αγώνα μας, κρατώντας τους συναδέλφους μακριά από τα σωματεία τους. Η κριτική είναι μια υγιής δημοκρατική διαδικασία, που επιβεβαιώνει τη δημοκρατικότατη λειτουργία της Ομοσπονδίας, του Δ.Σ. και του Γενικού της Συμβουλίου, αρκεί να γίνεται συντεταγμένα στα όργανα και στα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία αποτελούν και τα οργανωτικά της κύτταρα.
Σε ό,τι αφορά την «επιστράτευση» έγινε εκτενής ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις τόσο του προεδρείου της Ομοσπονδίας όσο και των προεδρείων των 21 Ενώσεων από τις οποίες προέρχονται οι αποσπασμένοι συνάδελφοι και τονίστηκε η συνέχιση του ενδιαφέροντός μας με μεγαλύτερη ζέση ώστε να προλαμβάνονται οι δυσάρεστες καταστάσεις –απόρροια της προχειρότητας των λαμβανομένων μέτρων ή να ικανοποιούνται άμεσα τα όποια νέα προβλήματα των συναδέλφων (καταστρατήγηση ωραρίου, ρεπό κλπ). Όσο για τις δυσλειτουργίες και την όξυνση του ελλείμματος ασφαλείας στις περιοχές προέλευσης των αποσπασμένων, γενική απαίτηση όλων είναι η λήψη γενναίων αποφάσεων με στόχο την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας αντί των αποσπασματικών και επικοινωνιακού χαρακτήρα αστυνομικών μόνο μέτρων που εφαρμόζονται και πάλι για να καλύψουν την χρόνια απουσία σοβαρής και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλθηκε και καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η μετατροπή των Σχολών Αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής σε φυλακές (έχει υποβληθεί σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών Ροδόπης) και ζητήθηκε από την Ηγεσία να ανακοινώσει πότε θα επαναλειτουργήσουν, όπως μετ' επιτάσεως απαιτούν και οι τοπικοί φορείς των περιοχών. Η ενέργεια αυτή αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην εκπαίδευση των Αστυνομικών, καθόσον η Σχολή της Κομοτηνής είναι η έδρα και το «κόσμημα» των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. και αυτοί που συνήργησαν στην μετατροπή της σε «φυλακή», έχουν τεράστιες ευθύνες. Επίσης, εκφράστηκε η ομόφωνη καταδίκη εκείνων εκ της διοίκησης που επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο διατάσσοντας διμοιρίες των ΜΑΤ να στραφούν κατά των διαμαρτυρόμενων στην είσοδο της Σχολής Κομοτηνής για την απαράδεκτη αυτή απόφαση της Ηγεσίας. Με ευθύνη δε κ. Αρχηγού δεν έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση με τα προεδρεία των Ενώσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία προ της αναχωρήσεώς του από την Αλεξανδρούπολη ο ίδιος ανέφερε ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με κάθε κόστος. Στην ερώτηση των Προεδρείων εάν αυτό αναφέρεται και στην απώλεια ανθρώπινης ζωής ο κ. Αρχηγός απάντησε ότι το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο. Καλούμε κατόπιν αυτού τον κ. Αρχηγό να υποστηρίξει και να προωθήσει δημόσια την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου.
Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση την προσεχή Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής Σχεδίου Νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία των Κέντρων πρώτης υποδοχής, τονίστηκε ότι εκ μέρους της Ομοσπονδίας α) θα καταγγελθεί η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης των Σχολών, β) θα κατατεθούν ειδικότερες προτάσεις για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Σχολών όσο και των αποζημιώσεων των 1.881 συναδέλφων ή αυτών που θα τους αντικαταστήσουν για να μη βρεθούμε προ απροόπτων, λόγω επαναλαμβανόμενων αποσπάσεων κλπ., και γ) θα αναδειχθεί η αναγκαιότητα χάραξης μιας άλλης μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση (αλλαγή Δουβλίνου 2, επανεισδοχές κλπ) διότι ήδη καταγράφονται εισροές αλλοδαπών από άλλους διαύλους (νησιά κλπ).
Για το σοβαρότατο θέμα των περικοπών των ειδικών μισθολογίων, όπως αναφέρουν επί μέρες τα ΜΜΕ, αποκρύπτοντας την αλήθεια για τους μισθούς των ενστόλων, τις ήδη κατά 30% περικοπές και την αδικία που υφιστάμεθα με το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και τα χρονοεπιδόματα, ζητήθηκε να έχουμε άμεσα ενημέρωση τόσο από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά από τις απαντήσεις που λάβαμε προκύπτει ότι ο κίνδυνος να υποστούμε νέες αιματηρές περικοπές είναι υπαρκτός και δεν έχει αποσοβηθεί.
Ειδικότερα εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας προσήλθαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Φλήρης και ο Διευθυντής Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας. Ο κ. Επιτελάρχης ενημέρωσε ότι οι επίμαχες περικοπές κατά 12% των ειδικών μισθολογίων αποτελούν πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και ότι εκ μέρους τους καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια ώστε να μην συρρικνωθούν περαιτέρω οι συνολικές δαπάνες λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Τόνισε δε ότι τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία αντιτίθενται σε όποια σχέδια υπάρχουν για νέες περικοπές.
Από την πλευρά μας μεταφέρθηκε η απαίτησή μας για δημόσια τοποθέτηση του κ. Αρχηγού του Σώματος στο θέμα των περικοπών καθόσον δεν αντέχουμε άλλες περικοπές τόσο ως άνθρωποι, όσο και ως αστυνομικός οργανισμός στο σύνολό του. Έτσι μπορεί να υπάρξει μια σθεναρή αντίσταση και εκ μέρους της Ηγεσίας.
Όσο για τις αποσπάσεις των 1.881 συναδέλφων, υποστήριξε ότι εξυπηρετούν εθνικό σκοπό και από την πλευρά της ηγεσίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων που παρουσιαστήκαν αξιοποιώντας με ευελιξία κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, εν αντιθέσει με τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζει το Αρχηγείο όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες για την αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου υπήρξε εξάλλου συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών με τα προεδρεία των έξι Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών (σχετική χθεσινή αναλυτική ανακοίνωση), ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένη την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού να μην υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς των ενστόλων και γι' αυτό γίνεται προσπάθεια να τηρηθεί αυτή η δέσμευση. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε τις Ομοσπονδίες ότι θα κανονίσει συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ώστε ο ίδιος να μας ενημερώσει για τις τελικές αποφάσεις τους.
Εκ μέρους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων αναπτύχθηκαν και άλλα μείζονα ζητήματα (μεταθέσεις, υλικοτεχνική υποδομή, υποστελέχωση υπηρεσιών, κρατητήρια -ποινικοί κρατούμενοι- μεταγωγές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ), αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα δραστικότερων κινήσεων εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ενημερώνοντας την κοινωνία για τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης που βιώνουμε αστυνομικοί και πολίτες.
Είναι σαφές, ότι οι επόμενες μέρες είναι κρισιμότατες και απαιτούν από όλους μας τη μέγιστη επαγρύπνηση ώστε να δώσουμε συντεταγμένα και εκεί που πρέπει τις αρμόζουσες απαντήσεις μας.
Ως Ομοσπονδία έχουμε επίσης ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, λαμβάνοντας υπόψη ότι βουλευτές -πέραν της αντιπολίτευσης, που είναι δεδομένη η συμπαράσταση και η καταψήφιση των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων- και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εκφράζουν την υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματά μας.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αφού έλαβε υπόψη του τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων αποφάσισε την ανάπτυξη άμεσα μιας σειράς πρωτοβουλιών με ταυτόχρονη εντατικοποίηση του αγώνα με κλιμακούμενες μορφές κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας με ορίζοντα την Δ.Ε.Θ., για τις οποίες θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.
Στον άνισο αγώνα που δίνουμε, αξίζει να δώσουμε όλοι το δικό μας δυναμικό «παρών» και να ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο της Ομοσπονδίας, κλείνοντας τα αφτιά μας στις σειρήνες της υποτέλειας, στηρίζοντας τα σωματεία μας και μην επιτρέποντας σε κανέναν να κουρσεύει το μέλλον μας.
Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας !
Η υποδούλωση των ενστόλων δεν θα περάσει!
ypografes-poasy

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με συζύγους Αστυνομικούς»

poasy
Αθήνα 24 Αυγούστου 2012
Αρ. Πρωτ.:301/1/32
Προς: 1) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
κ. Κων/νο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών με συζύγους Αστυνομικούς»
Κύριοι Υπουργοί,
Με τις συντονισμένες ενέργειες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το ζήτημα της άρσης του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να αποσπώνται κατά προτεραιότητα στην περιοχή που εργάζεται ο/η σύζυγός τους αστυνομικός που προέκυψε πέρυσι, αντιμετωπίστηκε.
Στην υπ' αριθμ. 56020/Δ1 από 17-5-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, Μουσικά Γυμνάσια- Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια, Σ.Μ.Ε.Α. και Τμήματα Ένταξης, Διαπολιτισμικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2012-2013», προβλέπεται το δικαίωμα στο οποίο αναφερόμαστε και υπάρχει σχετική καταχώρηση στο «ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2012-2013».
Παρά ταύτα όμως πολλά είναι τα παράπονα των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας ότι δεν ικανοποιήθηκαν αιτήματα συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών με συζύγους αστυνομικούς. Τα παράπονα των θιγομένων συναδέλφων είναι πλήρως δικαιολογημένα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε διότι αίρεται κάθε έννοια οικογενειακής συμβίωσης με τραγικές οικονομικές συνέπειες.
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο αυτό ζήτημα που ταλανίζει πολλά από τα μέλη μας.
ypografes-poasy