Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ζητείται άμεσα συνάντηση με τον πρόεδρο του Μ.Τ.Σ


 
poasy
Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 505/9/5
Προς: Τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Σ.
Υποστράτηγο ε.α. κ. Χαράλαμπο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Γενικό Διευθυντή του Μ.Τ.Σ.
Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΤΣΕΛΕΚΙΔΗ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε από τις μέχρι σήμερα συναντήσεις μας, βασική προτεραιότητα της Ομοσπονδίας μας αποτελεί η αντιμετώπιση των σοβαρών δομικών, διαρθρωτικών και διαχειριστικών προβλημάτων του Ταμείου, που αποτελούν και την αιτία που την τελευταία διετία οι μεν μέτοχοι είδαν να αυξάνονται σημαντικά οι ασφαλιστικές τους εισφορές προς το Ταμείο, οι δε μερισματούχοι να μειώνεται το μέρισμά τους.
Παράλληλα, το Ταμείο συνεχίζει να μην καταβάλλει το ΒΟΕΑ στα δικαιούχα τέκνα μετόχων μερισματούχων παρότι προβλέπεται από τις καταστατικές διατάξεις η προτεραιότητα πληρωμής αυτών.
Αιφνιδίως πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι αποφασίσατε μια νέα περικοπή του μερίσματος κατά 25% αναδρομικά από την 1-1-2012 καθώς και την συγκρότηση ομάδας εργασίας υπό ανώτατο Αξιωματικό των Ενόπλων δυνάμεων από την οποία «απουσιάζει» ο οποιοσδήποτε εκπρόσωπος των εργαζόμενων Αστυνομικών.
Παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν να μας ενημερώσετε για τον χρόνο συνάντησης με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ταμείο.
ypografes-poasy

Παρέμβαση στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για το Μ.Τ.Σ


 
shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 505/6/7
Προς: 1) Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
2) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Πρόεδρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Υποστράτηγο ε.α. κ. Χαράλαμπο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Αξιότιμε κ.κ. Υπουργοί,
Οι Ομοσπονδίες μας που εκπροσωπούν το σύνολο των μετόχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία έχουν κατ΄ επανάληψη επισημάνει την έντονη ανησυχία και αγωνία τους τόσο για την βιωσιμότητα του ταμείου όσο και για την αντιμετώπιση του υπάρχοντος προβλήματος της έλλειψης ταμειακής ρευστότητας.
Το πρόβλημα ξεκινάει από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Η τότε διοίκηση του Μ.Τ.Σ. μετά την εξάντληση των ρευστών διαθεσίμων το έτος 2007-2008 και αφού πρωτύτερα είχε προβεί τα έτη 2001 έως και 2006 σε αυξήσεις του χορηγούμενου μερίσματος κατά 61%, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη βραχυχρόνια ρευστότητα, ακολούθησε την μέθοδο της υψηλής δανειακής επιβάρυνσης. Η πολιτική διόγκωσης των δανείων, της επίπλαστης δηλαδή ρευστότητας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το Ταμείο στις παροχές, χωρίς να λαμβάνονται υπ΄ όψιν βασικοί παράμετροι όπως η προβληματική σχέση εργαζομένων –συνταξιούχων, η υστέρηση από τους νομοθετημένους κοινωνικούς πόρους, μετακύλησαν το χρέος και τις υποχρεώσεις του ταμείου στο μέλλον.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 2009 η διοίκηση του Ταμείου να δηλώσει εξ ανάγκης αδυναμία να καταβάλει τόσο το μέρισμα στους μερισματούχους όσο και το Βοήθημα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων. Έκτοτε με απόφαση του κ Υφυπουργού το Υπουργείο Οικονομικών καλύπτει μέχρι και σήμερα την καταβολή του μερίσματος στους μερισματούχους μέσω όμως του συμψηφισμού των δικαιωμάτων από το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα αναστάλθηκε ουσιαστικά η καταβολή των χρημάτων του Βοηθήματος Επαγγελματικής - οικογενειακής Αυτοτέλειας στους δικαιούχους που είναι τα παιδιά μετόχων- μερισματούχων με αποτέλεσμα να εκκρεμούν προς εξόφληση οι αιτήσεις των από τον Δεκέμβριο του 2008, δηλαδή 3 έτη, κατά παρέκκλιση μάλιστα των καταστατικών διατάξεων που προβλέπουν την προτεραιότητα πληρωμής έναντι των μερισμάτων.
Κάτω από την αδυναμία της αυτόνομης καταβολής των παροχών του ταμείου, το 2011 θεσμοθετήθηκαν μέτρα για την αύξηση της ρευστότητας του ταμείου τα οποία συνίστανται στην αύξηση της εισφοράς των μετόχων από 4% σε 5%, την μείωση του χορηγουμένου μερίσματος κατά 25% στους μερισματούχους, την μεταφορά της κράτησης των μετόχων του ταμείου από το ΤΠΔΥ σε αυτό, ενώ το 2012 θεσμοθετήθηκε μετά από πρόταση μας ένας πόρος που θα προέρχεται από τις καταδικαστικές αποφάσεις (εκκρεμεί η έκδοση Κ.Υ.Α. για την υλοποίηση του νόμου).
Με τα μέτρα αυτά το πρόβλημα δεν λύθηκε, καθώς δεν συνδυάστηκαν με ριζικές παρεμβάσεις στην λειτουργία του, αλλά απεναντίας συνεχίζεται να υφίσταται το πρόβλημα της ταμειακής ρευστότητας λόγω και της αλματώδους αύξησης του αριθμού των νέων μερισματούχων. Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος μιας νέας άμεσης περικοπής του μερίσματος στους μερισματούχους για το 2012.
Αξιότιμε κ.κ. Υπουργοί,
Οι Ομοσπονδίες μας κατά το παρελθόν έχουν υποβάλλει, χωρίς όμως να εισακουστούν στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων των οποίων προΐσταστε, αλλά και στην Διοίκηση του Ταμείου, μια σειρά προτάσεων- παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Ταμείου που αποτελεί εκ των πραγμάτων την πρώτιστη και αδιαφιλονίκητη προϋπόθεση προκειμένου το ταμείο να μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα βιωσιμότητάς του και συνίστανται :
  • Στην τροποποίηση του αρθ. 1 του Π.Δ. 2554/1953 που θα προβλέπει την αύξηση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβούλιου , ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ή ο οριζόμενος από αυτόν αναπληρωτής του καθώς και δύο εκπρόσωποι των εν ενεργεία αστυνομικών που θα ορίζονται από τις Ομοσπονδίες μας, ως εκπρόσωποι των μετόχων που προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία , καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση των εν ενεργεία αστυνομικών.
  • Στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τον διακανονισμό της αποπληρωμής του συνολικού χρέους του Ταμείου προς το Υπουργείο Οικονομικών από την κάλυψη καταβολής του μερίσματος.
  • Στην άμεση εξαίρεση – αποδέσμευση των κρατήσεων που γίνονται για το βοήθημα οικογενειακής –Επαγγελματικής αυτοτέλειας στους μετόχους – μερισματούχους, προκειμένου να αρχίσει η καταβολή του βοηθήματος στους δικαιούχους μέσω των χρημάτων των κρατήσεων.
  • Στην προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, για την τμηματική είσπραξη (ποσοστού 30%) των κρατήσεων που καταβάλλουν οι συνταξιούχοι –μερισματούχοι του ταμείου για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων.
Αξιότιμε κ.κ. Υπουργοί,
Από δημοσιεύματα του τύπου πληροφορούμαστε ότι η Διοίκηση του Ταμείου προσφάτως και εν κρυπτώ αποφάσισε μια νέα μείωση του μερίσματος αναδρομικά από την 1.1.2012, γεγονός που εάν ισχύει μειώνει πλέον το μέρισμα κατά 45% συνολικά στους συνταξιούχους μας.
Παράλληλα «φέρετε» από δημοσιεύματα του τύπου να έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για την διάσωση του Ταμείου υπό ανώτατο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων από την οποία έχουν εξαιρεθεί προκλητικά οι εκπρόσωποι των μετόχων –εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.
Παρακαλούμε λοιπόν να εντάξετε την συμμετοχή εκπροσώπων μας στην προαναφερόμενη ομάδα εργασίας το συντομότερο δυνατόν.
Με εκτίμηση
ypografes_poasy-poaxia

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

omospondies_logo
Αθήνα 27 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 303/2/16β
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Πολιτικά Κόμματα
3) Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος/Γραφείο κ. Αρχηγού
4) Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος/Γραφείο κ. Αρχηγού
5) ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας
6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Αρχηγέ,
Οι έξι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ως τα επίσημα αντιπροσωπευτικά συνδικαλιστικά όργανα των Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών της Χώρας, με αφορμή την άδικη και ακατανόητη πειθαρχική δίωξη του καθ' όλα αξιοπρεπούς και απόλυτα υπηρεσιακού, καθ' όλη την ευδόκιμη και επιτυχή υπηρεσιακή του πορεία συναδέλφου και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, Αρχιφύλακα Δημήτρη Φώτη, καταγγέλλουν απερίφραστα και με ιδιαίτερη αγανάκτηση την προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος μέσω της αιφνιδίου αυτής διώξεως του συγκεκριμένου συναδέλφου μας. Η απαράδεκτη αυτή νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη ενέργεια, προσβάλλει όλους εμάς και πρωτίστως το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε ειρηνικά όντες εκτός υπηρεσίας και ασκώντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα για κάθε Έλληνα πολίτη.
Η δήθεν προσβολή της «δημοσίας αιδούς» και η τάχα «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» του συναδέλφου ένεκα της προσδέσεώς του σε αγχόνη, ενώ ήταν σημειωτέον εκτός υπηρεσίας και εν ώρα διαδηλώσεως, δεν μπορεί επ' ουδενί να δικαιολογήσει την άσκηση της οιασδήποτε πειθαρχικής διώξεως. Ο εικονικός απαγχονισμός αποτελεί μια ύστατη πράξη ειρηνικής διαμαρτυρίας που θέλει να καταδείξει με έντονο συμβολισμό τον πνιγηρό και απάνθρωπο χαρακτήρα των προωθούμενων μέτρων των ήδη εξαθλιωμένων μισθολογικά ενστόλων και είναι βέβαιο ότι ούτε το Σώμα προσβάλλει, ούτε σκανδαλίζει την ελληνική κοινωνία που διαβιεί αναλόγως.
Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την επίσημη στολή επιθεωρήσεως οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Χώρας, το σχοινί της αγχόνης το φέρουν μονίμως και διαρκώς πέριξ του λαιμού, εκπέμποντας έντονο συμβολισμό. Είναι το σχοινί που τραβάει ο Έλληνας ναύτης όταν απειλείται με αιχμαλωσία και ο οποίος προτιμά να θέσει τέλος στην ζωή του παρά να υποδουλωθεί.
• Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν όταν το ίδιο σχοινί της αγχόνης χρησιμοποιεί ο ένστολος, ενώ διαδηλώνει, να διαπράττει παράπτωμα και να διώκεται;
• Πώς είναι δυνατόν να προσβάλλει ένας πολύτεκνος οικογενειάρχης πατέρας πέντε παιδιών, συνδικαλιστής αστυνομικός την «δημόσια αιδώ», όταν την «αγχόνη» την βιώνει καθημερινά στην τσέπη του, στο τραπέζι του, στην οικογένειά του, όντας ανήμπορος να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης;
• Πώς είναι δυνατόν να μην επιδεικνύεται η ανάλογη άμεση ευαισθησία της ηγεσίας όταν την «αγχόνη» την θέτει η ίδια η Πολιτεία στον λαιμό και του Έλληνα Αστυνομικού, του Πυροσβέστη και του Λιμενικού; Εκεί δεν «σκανδαλίζεται» η κοινωνία;
• Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αναξιοπρεπή συμπεριφορά μια πράξη απόγνωσης, μια κραυγή αγωνίας των 75.000 υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου στο πρόσωπο του Αρχιφύλακα Δημήτρη Φώτη βλέπουν όλοι τον εαυτό τους;
• Πώς είναι δυνατόν να μην οργίζεται το σύνολο των ενστόλων, όταν μαθαίνουν ότι διώκεται ένας συνάδελφός τους που διεκδικεί το δικαίωμα στην ζωή, όπως όλοι οι εργαζόμενοι;
Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή ο όποιος συμβολισμός δεν θα πρέπει να διώκεται, όταν μάλιστα αυτός, λίγο έως πολύ, αποτυπώνει την ωμή πραγματικότητα, απαιτούμε:
1. Ανάκληση, άλλως παύση της δίωξης του συναδέλφου.
2. Επίδειξη ανάλογης σπουδής και ευαισθησίας στα ζητήματα ασφάλειας του ένστολου, του οποίου η ζωή κινδυνεύει καθημερινά από την έλλειψη στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής προκειμένου να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του (μη εφαρμογή όρων υγιεινής και ασφάλειας, παλαιάς τεχνολογίας αλεξίσφαιρα, περιπολικά με φθαρμένα λάστιχα, ελλιπής εκπαίδευσης κ.ο.κ.).
3. Διασφάλιση της οικονομικής επιβίωσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ενστόλων με την άμεση απόσυρση των μέτρων που πλήττουν βάναυσα το εισόδημα του Έλληνα Αστυνομικού - Λιμενικού - Πυροσβέστη.
Κύριε Αρχηγέ,
Σας καλούμε, εν κατακλείδι, να επανεξετάσετε τη στάση σας όσον αφορά τη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και να μην ταυτιστείτε με εκείνους που θα ήθελαν τους ένστολους φιμωμένα και αποκομμένα από το κοινωνικό γίγνεσθαι όντα. Είμαστε οι θεσμικοί συνομιλητές της Πολιτείας, εκπροσωπούμε τα συμφέροντα των χιλιάδων συναδέλφων μας και έχετε υποχρέωση να μας σεβαστείτε. Άλλως, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με αγώνες πετύχαμε, όταν κάποιοι εκ του ασφαλούς απεργάζονταν την αποτροπή τους δήθεν υπερασπιζόμενοι το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό συμφέρον.
ypografes_omospondion4

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο μειώνονται συντάξεις στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας.Τι είπε ο Σταϊκούρας


Δημοσιευμένο στο : http://www.onalert.gr
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2012
-Η Πολιτεία θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Επισημαίνεται ότι το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, σχετικά με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «η Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα οικονομικά μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για την έξοδο της χώρας από την ιδιαίτερα δυσμενή δημοσιονομική κατάσταση, να έχουν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν χαμηλά ή μεσαία ποσά σύνταξης».

Όπως μάλιστα υπενθυμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να μην πληγούν από τις συνταξιοδοτικές παραμέτρους των δημοσιονομικών μέτρων τα ανωτέρω πρόσωπα, λήφθηκε μέριμνα ώστε η κάθε περιστολή δαπανών στον τομέα των συντάξεων, να αφορά συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη που υπερβαίνει κατά περίπτωση:

• Τα 2.500 ευρώ, για τη μη καταβολή των ανακαθορισμένων ποσών δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας (ν. 3847/2010).

• Τα 1.400 ευρώ για την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 11 του Ν. 3865/2010) και τα 1.700 ευρώ για την αύξηση των ποσοστών της εισφοράς αυτής (παρ.10 του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου 3986/2011)

• Τα 1.700 ευρώ, για την παρακράτηση της εισφοράς σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους (παρ. 11 του άρθρου 44 του ανωτέρου εφαρμοστικού νόμου). «Ειδικά για την εισφορά αυτή, το ποσοστό της (6% έως 10% ανάλογα με το καταβαλλόμενο ποσό σύνταξης) σε συνδυασμό με το ανωτέρω υψηλό ποσό βάσης (1.700 ευρώ), καθώς και το γεγονός ότι επιβλήθηκε σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, ενώ σήμερα ισχύει ως γενικό όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση το 65ο έτος, καταδεικνύει την ήπια αντιμετώπιση των συνταξιούχων από την Πολιτεία, παρά την εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

• Τα 1.200 ευρώ για τη μείωση κατά 20% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό και τα 1.000 ευρώ για τη μείωση κατά 40% του ποσού της σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό, όταν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του, αφαιρουμένου σε κάθε του ποσού της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του Ν. 3865/2010 όπως αυτή ισχύει μετά την αναπροσαρμογή της με τις διατάξεις της παρ. 13, του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 (παρ. 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011) και

• Τα 1.300 ευρώ για τη μείωση κατά 12% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει το ποσό αυτό, αφαιρουμένου του ποσού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 11 του Ν. 3865/2010 όπως αυτή ισχύει μετά την αναπροσαρμογή της με τις διατάξεις της παρ. 13, του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 (παρ. 1 του άρθρου 1 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4051/2012).



Ειδικά για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους, στην έννοια των οποίων ο κ. Σταϊκούρας περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας, ο υπουργός αναφέρει ότι επιφυλάχθηκε ιδιαίτερη μεταχείριση, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί κατά το δυνατό το εισόδημά τους. Ειδικότερα:

• Όσοι αποστρατεύτηκαν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, εξαιρέθηκαν από την εισφορά 6% έως 10% που επιβλήθηκε με το Ν. 4002/2011, σε όσες συντάξεις του Δημοσίου υπερβαίνουν το ποσό των 1.700 ευρώ.

• Όσοι αποστρατεύτηκαν αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία, καθώς και όσοι εξ αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 35 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, εξαιρέθηκαν από τη μείωση κατά 40% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ, η οποία επιβλήθηκε με το Ν. 4024/2011 σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.

«Η Πολιτεία έχει κατ΄επανάληψη επιφυλάξει ιδιαίτερη μεταχείριση στους στρατιωτικούς συνταξιούχους (λ.χ. εξαίρεση από το όριο ηλικίας για την καταβολή επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων-Πάσχα και αδείας, μείωση για όλους τους στρατιωτικούς συνταξιούχους κατά 2 έτη του γενικού ορίου ηλικίας που αφορά την αναστολή καταβολής της σύνταξης για συνταξιούχους που εργάζονται κλπ)» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «κατ΄ακολουθία των ανωτέρω και στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, η Πολιτεία θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στις συντάξεις που λαμβάνουν τα πρόσωπα αυτά».

Ενεργοποιείται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς


Δημοσιευμένο στο : http://www.astynomia.gr
Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012
-Περιπολίες αρχίζει ξανά ο ...θεσμός του αστυνομικού της γειτονίας, κυρίως στις περιοχές που εξελίσσεται η επιχείρηση Ξένιος Ζεύς και στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συνάντησε σήμερα τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς, που υπηρετούν στην Αττική

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της εντολής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκολαου Δένδια για πλήρη ενεργοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών με τους (101) Αστυνομικούς της Γειτονιάς, που υπηρετούν στην Αττική.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική αποστολή των Αστυνομικών της Γειτονιάς, στη θετική αποδοχή του από τους πολίτες και τους λοιπούς τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στα ευμενή σχόλια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τόνισε ότι οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς προσφέρουν σημαντικό αστυνομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό έργο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε τη βούληση για ενδυνάμωση του θεσμού και έδωσε ειδικότερες εντολές και οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενεργοποιείται και σε περιοχές όπου εξελίσσεται η επιχείρηση «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης (Community Policing) και εφαρμόζεται σε 19 Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Αγ. Παντελεήμονα, Παγκρατίου, Καλλιθέας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αχαρνών, Ιλίου, Αιγάλεω και Περιστερίου.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή σε κατάστημα και παράβαση του νόμου περί όπλων


ΓΕΝΙΚΗΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη προχθές (22-09-2012) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας, 31χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή σε κατάστημα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 31χρονη, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, προσποιούμενη την πελάτισσα, αφαίρεσε από κατάστημα ένα ρολόι χειρός, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν στην κατοχή της ένα (1) σπρέι πιπεριού, το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Δημόσια καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη

omospondies_logo
Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 303/2/16
303_2_16
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  Άκουσον, άκουσον! Τώρα τους ενοχλεί και ο αγώνας μας! Ακόμα και αυτή η κραυγή αγωνίας για την επιβίωσή μας!
  Δεν τους προβληματίζουν οι καταστροφικές και απαξιωτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, βυθίζοντας τον ένστολο στη φτώχεια, στο άγχος και στην ανασφάλεια, αλλά το γεγονός ότι προσβλήθηκε λέει η «δημόσια αιδώς» από το χάπενιγκ με τις αγχόνες κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μας πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, την 6-9-2012!
  Και γι' αυτό πρέπει να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά!
  Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, εν έτει 2012!
  Τους απαντάμε:
  Με ΕΔΕ, τρομοκρατικές και όποιες άλλες αποφάσεις όχι μόνο δεν κάμπτεται το αγωνιστικό μας φρόνημα, αλλά γίνεται φωτιά και λάβα που καίει στο πέρασμά του όποιον επιχειρεί να διοικήσει με τα φαντάσματα του παρελθόντος...
  Ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν ότι μόνο μια λύση υπάρχει για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία στα Σώματα Ασφαλείας:
  Να πάρουν πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση και το κυριότερο, να πάρουν πίσω τις περικοπές και να αποκαταστήσουν τώρα το γόητρο των ενστόλων, που βάναυσα έχουν πλήξει με την πολιτική τους στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια.
  Εκεί να αναζητήσουν τις ευθύνες και όχι στον ένστολο που διεκδικεί το δίκιο του!
Ένστολοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!
ypografes_omospondion4

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Λειτουργία του 6ου Σ.Π. Κορίνθου ως Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

poasy
Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:800/6/17
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
         κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          4) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος
          5) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας– Λακωνίας – Μεσσηνίας
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Λειτουργία του 6ου Σ.Π. Κορίνθου ως Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών»
Σχετ.: α) Υπ' αριθ. 301/5/12-α από 24/08/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας
         β) Υπ' αριθ. 301/5/12-γ από 29/08/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας – Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας
         γ) Υπ' αριθ. 301/5/12-δ από 04/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας
         δ) Υπ' αριθ. 301/5/12-ε από 14/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας –Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας
         ε) Υπ' αριθ. 301/5/12-στ από 14/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Κορινθίας –Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας
       στ) Υπ' αριθ. 315/2/58 από 14/09/2012 έγγραφο Ε.Α.Υ. Αργολίδας

  Κύριε Υπουργέ,
  Σας αποστέλλουμε συνημμένα τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα που αφορούν τη λειτουργία του 6ου Σ.Π. Κορίνθου με την εκεί εγκατάσταση μεταναστών και την ως εκ τούτου μετατροπή του σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.
  Κύριε Υπουργέ,
  Και σεις ο ίδιος άλλωστε στην εκεί επίσκεψή σας την 13/09/2012, διαπιστώσατε την έλλειψη συρματοπλεγμάτων – περίφραξης ασφαλείας, τις χαμηλές προδιαγραφές στους θαλάμους κράτησης, το πρόβλημα φωτισμού, την έλλειψη χώρου επισκεπτηρίου, τα προβλήματα υγείας των κρατουμένων και τις μεταδιδόμενες ασθένειες μεταξύ αυτών, το πρόβλημα ύδρευσης αλλά και της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, τη μη αντικατάσταση των αντικειμένων καθημερινής χρήσης (πετσέτες, σεντόνια κλπ), τον μη επαρκή αριθμό αστυνομικής δύναμης που εκτελεί υπηρεσία στο κέντρο φύλαξης αλλά και την ταυτόχρονη αποδυνάμωση των υπηρεσιών της Α.Δ. Κορινθίας και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μαρτυρούν τον πρόχειρο σχεδιασμό για την κράτηση των μεταναστών πράγμα που αναμφίβολα βαίνει σε βάρος του καθ' εαυτού έργου της ΕΛ.ΑΣ. αφού σημαντικός αριθμός αστυνομικών σε καθημερινή βάση απασχολείται με τη φύλαξή των.
  Πλείστοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν τόσο για τους ιδίους τους μετανάστες όσο για τους εκτελούντες εκεί υπηρεσία συναδέλφους μας αφού ο χώρος του στρατοπέδου ως έχει, είναι παντελώς ακατάλληλος από πλευράς υγιεινής και ασφαλείας, για το σκοπό αυτό, πρόβλεψη για το διαχωρισμό των κρατουμένων δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα τις επεισοδιακές φυλετικές αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών.
  Ζητούμε επιτακτικά την τήρηση των διατάξεων του Π.Δ. 45/2008 «Υγιεινή και ασφάλεια του Αστυνομικού Προσωπικού» και Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού» καθώς και της προβλεπόμενης διοικητικής μέριμνας για τους εκτελούντες στο χώρο υπηρεσία συναδέλφους μας με τον παράλληλο περιορισμό των μετακινήσεων του προσωπικού των όμορων της Α.Δ. Κορινθίας Αστυνομικών Διευθύνσεων (Αργολίδας – Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας).
  Κύριε Υπουργέ,
  Επειδή γνωρίζετε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που υφίστανται και αναφύονται στη συγκεκριμένη περιοχή της Χώρας, αλλά και στο συγκεκριμένο χώρο κράτησης, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας το όλο θέμα τύχει άμεσης και θετικής αντιμετώπισης.
ypografes-poasy

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

omospondies_logo
Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:201/9/15
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα χαιρετίζει την 24ωρη προειδοποιητική Γενική Απεργία των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και δηλώνει «παρών» στους αγώνες τους για να ανατραπεί η καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, που ενώ ψηφίστηκαν για να βγει ο τόπος από την οικονομική κρίση, το μόνο που κάνουν είναι να βυθίζουν περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση και το λαό μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
  Ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας, υψώνουμε κι εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες φωνή διαμαρτυρίας και απαιτούμε να αποσύρουν τώρα τα νέα καταστροφικά μέτρα που απεργάζονται ερήμην μας δήθεν για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Επιτέλους, οι κυβερνώντες οφείλουν να σεβαστούν το λαό που τους εμπιστεύτηκε την τύχη του και να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αλλιώς, να ομολογήσουν την αποτυχημένη συνταγή που εφαρμόζουν και να σταματήσουν τον κατήφορο.
  Υπηρετώντας στους μηχανισμούς του σκληρού πυρήνα του κράτους και γνωρίζοντας ότι το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές την καταστολή και την πυγμή του για να επιβάλλει αντιλαϊκές πολιτικές και πραξικοπηματικές καταστάσεις, διαχωρίζουμε τη θέση μας ως εκπρόσωποι ενός ισχυρού, ακηδεμόνευτου δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος και προειδοποιούμε όσους τυχόν έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την κρατική καταστολή θα σβήσουν τη φλόγα της αγανάκτησης και της οργής του λαού μας, να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους. Τους καλούμε για άλλη μια φορά να μην αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν τον ένστολο για να νομιμοποιήσουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των εκπροσώπων της διεθνούς τοκογλυφίας την ακολουθούμενη χρεοκοπημένη οικονομική πολιτική, που αποδεδειγμένα πλέον σκοτώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.
  Καλούμε τέλος, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της χώρας μας, τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, να μην επιτρέψουν το πισωγύρισμα των Σωμάτων Ασφαλείας, και από υπηρεσίες προστασίας του πολίτη, να μην τις καταστήσουν ξεχαρβαλωμένο μηχανισμό ασφαλείας.
  Έχουμε όλοι ιερή υποχρέωση να διασφαλίζουμε πάντα το ιερό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά τους αντί να κατηγορούμαστε ότι αποτελούμε τον κυματοθραύστη των λαϊκών διεκδικήσεων, δυναμιτίζοντας έτσι τις κοινωνικές εξελίξεις και εγκλωβίζοντας την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας στις συμπληγάδες της εξουσίας, των γνωστών ποικιλώνυμων συμφερόντων.
ypografes_omospondion4

Εκλεισε και με τη "βούλα" η σχολή αστυφυλάκων Ξάνθης


Δημοσιευμένο στο : http://www.seleo.gr
Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012
-Η φετινή εκδήλωση ορκωμοσίας των νέων αστυφυλάκων δεν πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη αφού οι εγκαταστάσεις της σχολής έχουν μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Ετσι, η τελετή έγινε στο Διδυμότειχο, που φέτος θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και η Κομοτηνή. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα ορκίστηκαν 936 νέοι αστυφύλακες, μεταξύ
αυτών και οι απόφοιτοι της Ξάνθης.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλληψη αλλοδαπού για δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικίες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 22 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού για δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικίες
Συνελήφθη χθες (21-9-2012) το μεσημέρι σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, κατηγορούμενος για δύο απόπειρες κλοπής.
Συγκεκριμένα, ο δράστης αποπειράθηκε να εισέλθει σε οικία, σε χωριό της Ορεστιάδας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του, διότι έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το μεσημέρι της 20-9-2012, εισήλθε σε οικία, σε χωριό του Διδυμοτείχου, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι, εφόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε ξανά σε φυγή.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 55 περίπου Ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους αστυφύλακες παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας

      



ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες
Εννιακόσιοι τριάντα έξι (936) νέοι Αστυφύλακες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο
Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-09-2012) στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες.
Τον Αρχηγό του Σώματος συνόδευε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος. Της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός.
Επίσης, παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μ.Π. Στρατηγός Χρήστος Χαλκίδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, Ταξίαρχος Γεώργιος Σαλαμάγκας, Αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι της Α-βάθμιας και Β-βάθμιας εκπαίδευσης, των δικαστικών αρχών, το διδακτικό προσωπικό καθώς και οι γονείς των νεοεξερχομένων.
Αντίστοιχες τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες, πραγματοποιήθηκαν σε Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε όλη τη χώρα.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης.
Της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ Σέργιος. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Βάιος Χονδρός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης, Ταξίαρχος Γεώργιος Καραΐτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γρεβενών Θεόφιλος Σούλτης, ο Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ. Μάνθος Αδάμος και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων, Ενώσεων, Συνδικαλιστικών φορέων της Αστυνομίας, Συνδέσμων Αποστράτων, διδάσκοντες καθηγητές καθώς και οι γονείς-συγγενείς των νέων Αστυφυλάκων.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Καλαμαράς, που απένειμε τα πτυχία στους νεοεξελθόντες Αστυφύλακες.
Της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος. Παρέστησαν επίσης, ο Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο Βουλευτής Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Πάπαλος, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κ. Γεωργία Κόκκαλη, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Γιαννέλος, ο Διοικητής της 60 ΜΕ, Αντισυνταγματάρχης Κυριάκος Ντάτσιος, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας, Αντισυνταγματάρχης κ. Ευάγγελος Μιτρούτσικος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, Αντιπύραρχος Δημήτριος Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών φορέων της Αστυνομίας, Αρχών και φορέων της πόλης, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Σωματείων, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, καθηγητές, συγγενείς και φίλοι των νέων Αστυφυλάκων.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος εκπροσώπησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης.
Της τελετής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, κ. Μαρία Λιόνη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Παντελής Μουρτζάνος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής, Εμμανουήλ Πετράκης, ο Διοικητής του 547 ΑΕ/Τ.Π Αντισυνταγματάρχης, Αντώνιος Μιχελάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου Υποπλοίαρχος (ΛΣ) Φραγκίσκος Δασκαλάκης καθώς και εκπρόσωποι των λοιπών στρατιωτικών και τοπικών Αρχών του Ρεθύμνου, καθηγητές της Σχολής, οι εκπαιδευτές, οι συγγενείς και φίλοι των ονομασθέντων.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Στέφανος Κοζυράκης, ο οποίος επέδωσε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες.
Της τελετής χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Νάουσας κ. Ιωακείμ Δεσπότης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα. Παρευρέθησαν οι Βουλευτές του Νομού Ημαθίας, κ.κ. Λάζαρος Τσαβλαρίδης και Απόστολος Βεσυρόπουλος και κα. Γεωργία Μπατσάρα, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπάτζος, ο Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Λιόντος Διοικητής της Β΄ Μοίρας καταδρομών, ως εκπρόσωπος του Διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τόπη, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Μπαντουβάκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών, τοπικές Αρχές του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Νάουσας, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος και λοιπών Σωμάτων καθώς και συγγενείς των ονομασθέντων Αστυφυλάκων.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, Αστυνομικός Διευθυντής Φανούριος Μανιαδάκης, ο οποίος έδωσε τα πτυχία στους νέους Αστυφύλακες.
Της τελετής χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αντώνιος Τσαγκαράκης και παρευρέθησαν, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής αυτοδιοίκησης Λασιθίου, των οικείων στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών, Δημοσίων Υπηρεσιών, Συλλόγων, Σωματείων, Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου, το σύνολο των διδασκόντων καθηγητών, καθώς επίσης και γονείς και λοιποί συγγενείς των Δοκίμων.
Συνολικά, εννιακόσιοι τριάντα έξι (936) νέοι Αστυφύλακες έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και θα ενταχθούν το προσεχές διάστημα στις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.


ΣΧΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Διευκρίνιση για κρατήσεις υπέρ Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Δ' τριμήνου 2012

 
poasyΑθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2012

Αρ. Πρωτ.: 502/6/62
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: Διευκρίνιση για κρατήσεις υπέρ Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρωτοβαθμίων Ενώσεων Δ' τριμήνου 2012
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι από πλευράς της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Α.Ε.Α. μας γνωστοποιήθηκε ότι εκ παραδρομής αντί να χρησιμοποιηθεί το αρχείο που έγκαιρα στάλθηκε από την Ομοσπονδία μας για τις κρατήσεις των μελών σας υπέρ των Ενώσεών σας του Δ' τριμήνου 2012, χρησιμοποιήθηκε παλιότερο αρχείο (Οκτωβρίου 2011 αντί για 2012) με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί σειρά λαθών ως ακολούθως:
1. Από 1054 συναδέλφους έγινε κράτηση συνδρομών ενώ αυτοί έχουν διαγραφεί από μέλη των Ενώσεών σας.
2. Από 1.225 συναδέλφους μέλη των Ενώσεών σας, να μην έχει γίνει καθόλου κράτηση.
3. Σε 2.839 συναδέλφους να παρατηρούνται αυξομειώσεις των ποσών λόγω αλλαγής το ποσού της συνδρομής εκ μέρους των Ενώσεών σας ή τυχόν εκτάκτων κρατήσεων.
Η διεύθυνση Πληροφορικής του Α.Ε.Α. έχει εντοπίσει ήδη το πρόβλημα και επ' αυτού γίνεται σχετική μνεία στο σημείωμα αποδοχών του καθενός εμπλεκομένου συναδέλφου.
Η διευθέτηση του όλου προβλήματος για το οποίο ως είναι αντιληπτό η Ομοσπονδία δεν φέρει ευθύνη θα περαιωθεί με την επόμενη μισθοδοσία (μηνός Νοεμβρίου 2012, θα επιστραφούν δηλαδή τα ποσά στους συναδέλφους που έχουν πλέον διαγραφεί και δεν είναι μέλη, θα γίνει κανονικά παρακράτηση των αντίστοιχων ποσών από τα εγγεγραμμένα μέλη σας) και με την κράτηση των συνδρομών Α' Τριμήνου 2013 θα τακτοποιηθούν οι κρατήσεις των συναδέλφων της παραπάνω περίπτωσης (3).
 
ypografes-poasy

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ποιό χαμηλά αμοιβόμενοι οι Έλληνες αστυνομικοί σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη

Δημοσιευμένο στο : http://www.skai.gr

Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2012
-Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι οι ποιό χαμηλά αμοιβόμενοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη.
Βρήκαμε στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή "Βραδυνό Μαγκαζίνο" με την Άννα Μπουσδούκου, ρεπορτάζ της Ελισάβετ Σεργιάδου, σύμφωνα με το οποίο, "Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι οι ποιό χαμηλά αμοιβόμενοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη".
Αυτό προκύπτει μετά από έρευνα στοιχείων για τους μισθούς ενός νεοεισερχόμενου και ενός αστυνομικού με δεκαετή υπηρεσία σε διάφορα κράτη της Ευρώπης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πιθανά επιδόματα. Οι μισθοί των Αστυνομικών στην Ευρώπη σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι:

Γαλλος Αστυνομικός : Νεοεισερχόμενος :1.418 , και με δεκαετή υπηρεσία :3.124 ευρώ καθαρά
Γερμανός αστυνομικός (Ομοσπονδιακή Αστυνομία) :Νεοεισερχόμενος :981 , και με δεκαετή υπηρεσία :2500 ευρώ
Ιταλός αστυνομικός :Νεοεισερχόμενος :1.000 , και με δεκαετή υπηρεσία :1.500 ευρώ
Πορτογάλος αστυνομικός :Νεοεισερχόμενος :600 , και με δεκαετή υπηρεσία :1.000 ευρώ
Βέλγος αστυνομικός : Ο ποιό χαμηλόβαθμος :1.214 και με δεκαετή υπηρεσία :1.428 ευρώ
Λιθουανός αστυνομικός :Νεοεισερχόμενος :350 , και με δεκαετή υπηρεσία :720 ευρώ

Ακούστε το ρεπορτάζ απευθείας στην πηγή :(από το χρονικό σημείο 39:00΄) :http://www.skai.gr

παράσταση διαμαρτυρίας στο μέγαρο Μαξίμου


omospondies_logo
Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:500/1/17ι
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Σε μια ύστατη προσπάθειά μας να πείσουμε την Κυβέρνηση ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» και ότι πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για νέες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Υπηρεσιών και των αποδοχών μας, επιδιώξαμε και σήμερα να συναντήσουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.
  Λίγο πριν φτάσουμε όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ενεργώντας κατόπιν άνωθεν εντολών, έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
  Κατανοούμε την τακτική που επιφυλάσσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την κρατική καταστολή θα σβήσουν τη φλόγα της αγανάκτησης και της οργής που προκαλούν τα μνημόνια σε όλο το λαό μας. Τους προειδοποιούμε και με αφορμή το σημερινό κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας, να μην αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν πάση θυσία τον ένστολο για να νομιμοποιήσουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τροϊκανών μια οικονομική πολιτική που σκοτώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.
  Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αντιπροσωπεία μας έγινε δεκτή από τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. ΜΠΟΥΡΑ, στον οποίο επιδόθηκε Ψήφισμα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις και ο οποίος εξέφρασε την απορία του για την ένταση που προκλήθηκε. Επιπλέον μας δήλωσε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό και τις Ομοσπονδίες μας την προσεχή Τρίτη, καθόσον το πακέτο των οικονομικών μέτρων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Εδώ και ένα μήνα δίνουμε έναν σκληρό αγώνα, έχοντας στο πλευρό μας την ελληνική κοινωνία, η οποία κατανοεί ότι στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές. Οι τροϊκανοί δεν έχουν σε τίποτε να εκποιήσουν ακόμα και αυτό το αγαθό, απαξιώνοντας τους Οργανισμούς των Σωμάτων Ασφαλείας και κλείνοντας γλυκά το μάτι στις πολυεθνικές εταιρείες ασφαλείας.
  Καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα σχέδια των τροϊκανών και καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα που τη στηρίζουν, να διαχωρίσουν εμπράκτως τη θέση τους και να μην επιτρέψουν την προδιαγεγραμμένη ακινητοποίηση των ενστόλων.
  Ο αγώνας μας όπως γνωρίζετε είναι μακρύς και δύσκολος. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν συνεδριάσεις των Συλλογικών Οργάνων προκειμένου να υπάρξει νέα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία μας στην Αθήνα τη επόμενη εβδομάδα, για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωσή μας.
Ως εδώ, στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις περικοπές!
Ο αγώνας συνεχίζεται!
ypografes_omospondion4

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης




 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 18 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, χθες (17-9-2012) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, από τις Τούρκικες Δικαστικές Αρχές, για απάτες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Μειώνονται ως 83% τα εφάπαξ σε 22 Ταμεία - H τελική ρύθμιση [πίνακας]


Δημοσιευμένο στο : http://www.iefimerida.gr
Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2012
Τσεκούρι στα εφάπαξ που δίνουν 22 Ταμεία Πρόνοιας ετοιμάζει η κυβέρνηση καθώς η μείωση θα φτάσει ως και το 83% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ θα επιβάλλει και αναδρομική εισφορά 1-3% σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ μετά το 1995.

Με νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας, στα 22 Ταμεία Πρόνοιας για τα οποία οι αναλογιστικές μελέτες έδειξαν ότι χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων θα μειωθεί το εφάπαξ από 1,94 (για τους Αστυνομικούς) έως και 83% (για τους εργολήπτες δημοσίων έργων). Ειδικότερα,  οι μειώσεις των εφάπαξ ανά Ταμείο φαίνονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα»:
-

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν ακόμα και για όσους βγήκαν στη σύνταξη το 2010 αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα εφάπαξ.

Eιδική εισφορά για όσους πήραν ήδη εφάπαξ
Παράλληλα, με την ίδια ρύθμιση η κυβέρνηση θα επιβάλλει αναδρομική ειδική εισφορά 1-3% στους συνταξιούχους πήραν εφάπαξ από 1 Ιανουαρίου 1995 έως και 31 Οκτωβρίου 2010 από τα συγκεκριμένα ταμεία καθώς θεωρείται ότι τα εφάπαξ αυτά δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές που είχαν καταβάλλει.  Μάλιστα η εισφορά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα είναι ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες περικοπές στις συντάξεις και θα πηγαίνει απευθείας στους λογαριασμούς των 22 Ταμείων. Ειδικότερα, η ειδική μηνιαία εισφορά θα είναι:


1% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν ως 15%
1,5 για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 15,01% έως 25%
2% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 25,01% έως 35%
2,5% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 35,01% έως 50%
3% για για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν πάνω από 50%


Πηγή: Μειώνονται ως 83% τα εφάπαξ σε 22 Ταμεία - H τελική ρύθμιση [πίνακας] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr

Η αναξιοπιστία συνεχίζεται και στις συμπληρωματικές μεταθέσεις

poasy
Αθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ: 301/4/3
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συνάδελφοι,
  Σας κοινοποιούμε τον πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2012.
  Η αδικία που συνέβη με τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2012 δεν αποκαταστάθηκε. Για μια ακόμα φορά οι συνάδελφοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πολική και αστυνομική ηγεσία, στοιχειωδών μέτρων που δεν στοιχίζουν καθόλου ώστε να τους ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού δημιουργώντας και μια προσδοκία ότι δεν τους εγκατέλειψαν.
  Το άνοιγμα θέσεων στον τόπο συμφερόντων τους είναι το μοναδικό αποκούμπι του χειμαζόμενου αστυνομικού.
  Ο Αρχηγός του Σώματος στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την 28/03/2012 είχε δηλώσει για το θέμα ότι: «Μπορεί να υπήρξε κάποια μικρή ανισορροπία με τις τελευταίες έκτακτες μεταθέσεις των Ειδικών Φρουρών, θα φροντίσουμε η ανισορροπία αυτή με τις έκτακτες των αστυνομικών να εξισορροπηθεί.» Με τις 262 όμως θέσεις που προβλέφθηκαν καμιά ανισορροπία δεν εξισορροπείται.
  Με εντολή της Ομοσπονδίας ο εκπρόσωπος αυτής δεν συνυπέγραψε το σχετικό πρακτικό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων.
  Ο θεσμός των μεταθέσεων με αυτόν τον τρόπο βάλλεται για μια ακόμη φορά.
  Προς τούτο είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την Αστυνομική Ηγεσία για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι συνάδελφοί μας και στο θέμα αυτό και ζητούμε πλέον την παρέμβαση του κ. Υπουργού, προκειμένου επιτέλους να αρθούν οι αδικίες που υφίσταται το αστυνομικό προσωπικό από τέτοιου είδους αποφάσεις.
ypografes-poasy
ektaktes_2012

9 εκατομ. ενέκρινε η ευρωπαϊκή επιτροπή για τον Έβρο, Συγχωνεύονται σε 2 από 4 τα ταμεία και "υπάγονται" στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Η διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος και η εμφάνιση διαρκώς νέων εστιών δημιουργίας πολυπληθούς προσφυγικού πληθυσμού όπως στη Συρία, πειθανάγκασε τα μέλη της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής να προβεί στην κατ’ εξαίρεση έγκριση χρηματικής ενίσχυσης της Ελλάδας με το ποσό των 9.000.000 ευρώ.
Το κονδύλι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στις δράσεις και στις
πρωτοβουλίες ανακοπής της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο, ενώ όπως σημειώνεται, εκπονείται μελέτη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και το σχέδιο ανάσχεσης των ροών και για τη νησιωτική χώρα.
Μάλιστα, προκειμένου να ελαστικοποιηθούν οι διαδικασίες έγκρισης κι εκταμίευσης, τα ευρωπαϊκά ταμεία αρωγής για το μεταναστευτικό ζήτημα πρόκειται από τέσσερα να συγχωνευτούν σε δύο, ενώ στην χώρα μας, η δικαιοδοσία από πολυδιασπασμένη όπως είναι σήμερα αναμένεται να υπαχθεί σε μία διαχειριστική αρχή.
Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να συσταθούν τα ταμεία Μετανάστευσης και Ασύλου τα οποία θ’ αντικαταστήσουν τα ταμεία Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφής που συσχετίζονται σ’ επίπεδο διαχειριστικής δικαιοδοσίας με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το ταμείο … που υπάγεται στο Εσωτερικών και το ταμείο Προσφύγων που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι σε κάθε σύσκεψη τους τελευταίους μήνες γίνεται μνεία στο πρόβλημα που συσσωρεύεται στη Συρία. Πρόκειται για πρόσφυγες με διαβατήρια και όχι παράνομους, για τους οποίους υπάρχει πρόβλεψη παροχής ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους.
Στο πλαίσιο αυτό καθαυτό καταρτίστηκε το σχέδιο «Ιώνη» από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που παρουσίασε τη Δευτέρα ο κ. Δένδιας στον πρωθυπουργό, και που μεταξύ άλλων προβλέπει τη διεθνή έκκληση για τη δημιουργία στην Ελλάδα προσφυγικού καταυλισμού σε χώρο και συντεταγμένες που ήδη έχουν χωροθετηθεί επί χάρτου αλλά δεν προσδιορίζονται.
Όπως δε σημειώνεται, αυτός είναι και ο λόγος της εμπλοκής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην … τριμερή κυβερνητική ομάδα που έχει αναλάβει τη διαχείριση του προβλήματος, δεδομένου ότι ο Στρατός έχει τα μέσα και την εμπειρία στις ανθρωπιστικές κρίσεις. Έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες σκηνές, τρόφιμα και κουβέρτες.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτορεπορτάζ από την συμμετοχή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας στην Κομοτηνή.


 
 Η Ένωση μας συμμετείχε σήμερα 18/09 στην ένστολη περιφερειακή συγκέντρωση στην Κομοτηνή στέλνοντας νέο ηχηρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες πως όσο αυτοί θα προσπαθούν να θεσμοθετήσουν νέες περικοπές εις βάρος του ένστολου προσωπικού τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε  τους  αγώνες  μας, υπενθυμίζοντας τους τόσο τις προεκλογικές όσο και τις μετεκλογικές τους δεσμεύσεις.










                                                     

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Ορεστιάδας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ






                                                                                             Ορεστιάδα 17/09/2012

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/09 και ώρα 12:00 ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας με κεντρικό θέμα τις επερχόμενες νέες μισθολογικές μειώσεις.
  
 Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και  η Ένωση πυροσβεστών, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Διδυμότειχου, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας καθώς  και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας.

Κατόπιν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μαζί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστο Φωτόπουλο παρέδωσαν ψήφισμα στον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας και συζήτησαν μαζί του για όλα τα θέματα που αφορούν το ένστολο προσωπικό της Α/Δ Ορεστιάδας.

Τέλος μέλη του Δ/Σ μαζί με τον κ.Φωτόπουλο επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους συνάδελφους που εκτελούσαν υπηρεσία  κατά μήκος του ποταμού Έβρου.