Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σύλληψη Τούρκου διακινητή από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ,ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 31 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη σήμερα (31-12-2012), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ο 53χρονος διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας ,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

       



ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 31 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (29-12-2012) το βράδυ, στα Λάβαρα Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας και ένας 53χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Γεωργίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων, μια ομάδα τεσσάρων (4) ατόμων να κινείται πεζή, καθοδηγούμενη από τον 25χρονο διακινητή.
Λίγο αργότερα, προσέγγισε την ομάδα, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 53χρονος διακινητής, στο οποίο επιβιβάστηκαν ο 25χρονος και τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες και ξεκίνησαν με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.
Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση από την ομάδα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα, στα Λάβαρα του Έβρου και να συλληφθούν οι δύο διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στην ενδοχώρα τους τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες .
Κατασχέθηκαν :
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Το χρηματικό ποσό των 570 Ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Υπουργική Απόφαση για έσοδα στα ταμεία από την εκποίηση του άχρηστου υλικού της ΕΛ.ΑΣ.

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012
-Δημοσιεύτηκε 20.12.2012 στο ΦΕΚ Β-3398 η Κοινή Απόφαση με αριθμό 8018/1/457-α και τίτλο "Είσπραξη και απόδοση πόρων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων σε ποσοστό εξήντα οκτώ τοις εκατό (68%) και τριάντα δύο τοις εκατό (32%) αντίστοιχα, από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας".

Κατεβάστε την ΚΥΑ ΕΔΩ.

Διαδικασία εκποίησης των πάσης φύσεως υλικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
1. Οι Διοικούντες Αξιωματικοί κατά τις επιθεωρήσεις των υπ’ αυτούς Υπηρεσιών, ελέγχουν τα πάσης φύσεως υλικά αυτών προς εντοπισμό εκείνων που κατά την κρίση τους, χαρακτηρίζονται ως φθαρμένα και μη δυνάμενα να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που προορίζονται. Οι Διοικητές των Υπηρεσιών, αποστέλλουν τα υλικά αυτά στην προϊσταμένη Υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής, χωρίς να προκαλείται δαπάνη και αυτή με τη σειρά της ενημερώνει σχετικά τη Γενική Διαχείριση στην οποία υπάγεται.
2. Η προϊστάμενη Υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής, συγκροτεί τριμελή επιτροπή από βαθμοφόρους, όπου μετέχει ένας τουλάχιστον αξιωματικός και η οποία αποφαίνεται δια πρακτικού συντασσόμενου εις 4πλούν: α) ποια από τα υλικά κρίνονται επισκευάσιμα, β) ποια άχρηστα και εκποιήσιμα, γ) ποια άχρηστα και καταστρεπτέα και δ) ποια από τα εκποιήσιμα υλικά, περιέχουν είδη - ανταλλακτικά που κρίνονται ικανά για περαιτέρω εκμετάλλευση. Τα υλικά καταχωρούνται στα πρακτικά κατά κωδικό αριθμό του Γενικού Ονομαστικού. Επί των πρακτικών αυτών γνωμοδοτεί ο Διοικητής - Προϊστάμενος της Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής, καθώς και το Οικονομικό Συμβούλιο αυτής. Κατόπιν τούτων, τα πρακτικά υποβάλλονται, εις τριπλούν, στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της οποίας, αποφαίνεται τελικώς επί όλων των πρακτικών περί εκποιήσιμων ή μη, επισκευάσιμων και καταστρεπτέων ή μη υλικών. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας επιστρέφει τα δύο θεωρημένα πρακτικά στην Υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής (μέσω της οικείας Διαχείρισης), κοινοποιώντας αντίστοιχα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Υλικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και διατάσσει την εκποίηση των εκποιήσιμων και καταστροφή των κριθέντων αχρήστων.
3. Τα ανωτέρω προς εκποίηση υλικά, παραδίδονται στο πλησιέστερο Ανεφοδιαστικό Όργανο του Στρατού Ξηράς, όπου συντάσσεται σχετικό πρακτικό παράδοσης-παραλαβής, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι ανάλογες διαδικασίες, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, όπως αυτές περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 6-36/98 Διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως ισχύει.
4. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, ενημερώνουν σχετικά τις Δ/νσεις Οικονομικών και Διαχείρισης Υλικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και διαβιβάζουν τα δικαιολογητικά εκποίησης ή καταστροφής στις οικείες Διαχειρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου αυτές να διατάξουν τη διαγραφή από το απολογιστικό βιβλίο της οικείας Υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικής Διεύθυνσης ή εξομοιούμενης αυτής και καταχωρίσουν αυτά στο βιβλίο τριμηνιαίων λογαριασμών.
5. Η επισκευή των κριθέντων επισκευάσιμων υλικών, καθώς και η καταστροφή απαξιωμένου υλικού, ενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.


Διαδικασία είσπραξης
1. Η Διαταγή της Δ/νσης Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκποίηση υλικών, κοινοποιείται στο Μ.Τ.Σ. και στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α./Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.
2. Το χρηματικό προϊόν της εκποιήσεως κατατίθεται με μέριμνα του αγοραστή ως ακολούθως:
α) κατά ποσοστό 68% υπέρ Μ.Τ.Σ. στον Αρ. Λογ. Γενικής Τράπεζας Ελλάδος IBAN GR 54 0150 1140 0000 0208 0000319.
β) κατά ποσοστό 32% υπέρ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α./Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. στον Αρ. Λογ. Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος ΙΒΑΝ GR 86 0110 0400 0000 0405 4590361.
3. Η αρμόδια Υπηρεσία του Στρατού Ξηράς διαβιβάζει αντίγραφα όλων των σχετικών διπλοτύπων απόδειξης κατάθεσης Τραπέζης και στα δύο (2) ως άνω Ασφαλιστικά Ταμεία, για την παρακολούθηση των δικαιωμάτων τους.

Υπεγράφη από τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΥΑ για την εισροή εσόδων στα ταμεία από καταδικαστικές αποφάσεις

poasyΑθήνα 31 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/1/14
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Υπεγράφη από τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΥΑ για την εισροή εσόδων
στα ταμεία από καταδικαστικές αποφάσεις»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σας γνωρίζουμε ότι οι συνεχείς και διαρκείς παρεμβάσεις - πιέσεις της ομοσπονδίας μας τελικώς ευοδώθηκαν στην εκπνοή του χρόνου με την υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ των κοινών υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την εισροή νέων πόρων στα ασφαλιστικά μας ταμεία (ΤΕΑΠΑΣΑ – ΜΤΣ) από τον προβλεπόμενο νόμο 4058/2012 ποσοστό του 5% των καταδικαστικών αποφάσεων και από την εκποίηση του άχρηστου υλικού της ΕΛ.ΑΣ. Η υπογραφή των νέων εσόδων στα ασφαλιστικά μας ταμεία έγινε στο κλείσιμο μιας δύσκολης χρονιάς κατά την οποία τόσο οι εν ενεργεία όσο και οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας είδαν να συρρικνώνονται περαιτέρω τα πενιχρά εισοδήματά τους και ταυτόχρονα μία νέα αδικαιολόγητη μείωση στο εφάπαξ που επέφερε ο νόμος 4093/2012.
Καλούμε το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ να σταθμίσει τα έσοδα από τους νέους πόρους στην προσεχή απόφασή του με την οποία θα λάβει μέτρα για την βιωσιμότητα και της διασφάλισης του ύψους του χορηγούμενου εφάπαξ βοηθήματος από τους τομείς πρόνοιάς του.
ypografes-poasy

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση Υπουργού σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή για τις περικοπές στα νυχτερινά και πενθήμερα

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.hellenicparliament.gr
Κυριακή, 30 Δεκέμβριος 2012
"Οι εναπομένουσες πιστώσεις στα ΚΑΕ νυχτερινών και πενθημέρων υπολείποντο των απαιτουμένων"
-Το Υπουργείο Δημ.Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μέσω του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου απάντησε σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου και Γιάννης Πανούσης για τις περικοπές των νυχτερινών και των πενθημέρων.
Διαβάστε την Απάντηση ΕΔΩ.
Η σχετική Ερώτηση είχε αναρτηθεί από την ιστοσελίδα μας ΕΔΩ.

Αποκαλύψεις Σοκ! Μείον 120 εκατομ ευρώ κάθε χρόνο στο ΥΔΤ, Νέο φτωχολόγιο εφιάλτης;

 

Δημοσιευμένο στο : http://ekapolice.blogspot.gr http://www.bloko.gr
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012
-Κατάργηση μισθολογικών προαγωγών; 30% κάτω οι θέσεις αξιωματικών!!!

Έναν Αρμαγεδώνα αδιανόητα ασύλληπτης έντασης, διάρκειας και ισοπεδωτικά καθολικής επίδρασης πάνω στο ένστολο προσωπικό και στις οικογένειες τους φαίνεται ότι τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της Αστυνομία για το 2013 και για την ερχόμενη πενταετία.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα προς την ΠΟΑΣΥ του προέδρου της Ένωσης Αττικής Γρηγόρη Γερακαράκου, σε μια από τις τελευταίες από τις σπάνιες συναντήσεις Δένδια, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστών, διαπιστώθηκε πως επίκειται η αριθμητική μείωση κατ' έτος ενός τεράστιου ποσού από τον προύπολογισμού του υπουργείου που κατά τον αρχηγό θ' ανέλθει στα 120.000.000 ευρώ, κατά τους μετέχοντες υπηρεσιακούς παράγοντες στα 80.000.000 ευρώ και κατά τον Δένδια στα 55 με 60.000.000 ευρώ.
Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως κλίμακας ποσού και με δεδομένο ότι ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του υπουργείου διαιρείται σε δύο μεγάλα ανισομεγέθη τμήματα, αυτό της ετήσιας μισθολογικής δαπάνης που αγγίζει το 85% και μέχρι πρότινος εκλαμβάνονταν ως ανελαστική και το υπόλοιπο περίπου 15% ν' αντιστοιχεί σε λειτουργικές δαπάνες, όπως η προμήθεια και η συντήρηση εξοπλισμού και μέσων, γίνεται φανερό πως σημαντικό τμήμα θα ψαλιδιστεί από τη μερίδα λέοντος με ότι αυτό συνεπάγεται σε μισθούς κι επιδόματα.

Η εισήγηση- πρόβλεψη του κ. Γερακαράκου είναι εφιαλτική για το μισθολογικό αύριο, καθώς πέρα από τη μείωση κατά 30% των βαθμών των αξιωματικών και την όποια μείωση μισθού προκύψει από το νέο φτωχολόγιο- βαθμολόγιο που επεξεργάζεται ο Δένδιας με την τρόικα και τον υπασπιστή του κεκλεισμένων των θυρών (ούτε ο αρχηγός γνωρίζει με λεπτομέρειες το σχέδιο "Γολιάθ" -αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων-) φαίνεται ότι περιλαμβάνει και κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.

Ίσως γι αυτό το λόγο το διατηρούν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ξέρουν ότι όποτε γίνει γνωστό το σχέδιο εξόντωσης του ένστολου προσωπικού, οι επιπτώσεις θα είναι ραγδαία καταιγιστικές, με πιο "ήπια" κατά την άποψη μας, την πρόβλεψη του εισηγητή για τρομακτική αύξηση του επιπέδου της διαφθοράς.

Κρατήστε λοιπόν την αναπνοή σας και διαβάστε την εισήγηση, που πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί και στην εφημερίδα της Ένωσης Αττικής "Σύγχρονη Αστυνομία".

Ενημερωτικό σημείωμα προς το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Θεμάτων Αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών - Βαθμολογίου - Κρίσεων Προαγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας

Με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ορίσθηκα επικεφαλής της Επιτροπής - Ομάδας Εργασίας επί Θεμάτων Αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών- Βαθμολογίου - Κρίσεων Προαγωγών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εν λόγω απόφαση κοινοποιήθηκε στις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις την 13-11-2012 με το υπ’ αριθ. 200/9/32α έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου οι προαναφερθείσες Οργανώσεις να αποστείλουν στη συσταθείσα Επιτροπή τις οικείες προτάσεις τους και εν συνεχεία η τελευταία, μετά από τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού, να προβεί στην επεξεργασία του για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου – εισήγησης προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.

Ως τα σήμερα, 28-11-2012, επισημαίνω ότι ελάχιστες Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις έχουν ανταποκριθεί και αποστείλει τις προτάσεις τους και, ως εκ τούτου, υπάρχει τεράστια δυσκολία απεικόνισης των τοπικών αναγκών και σύνταξης της σχετικής έκθεσης. Επίσης, παρατηρείται το εξής παράδοξο, δεν μου έχει γνωστοποιηθεί, ως επικεφαλής της Επιτροπής, η πρόσκληση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διατύπωση των προτάσεων και αναρωτιέμαι για το αυτονόητο:

«Πώς είναι δυνατόν τα μέλη της Επιτροπής να μην έχουν υπ’ όψιν τη συγκεκριμένη πρόσκληση και τι τελικά γίνεται».

Τέλος, η Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ως τα σήμερα, προσπαθεί στο συνημμένο έντυπο που ακολουθεί να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση και να εξάγει όσο το δυνατόν καλύτερα συμπεράσματα γύρω από τα θέματα που εξετάζει.

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, διά στόματος του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, μας ενημέρωσε ότι, κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το έτος 2012 και μέχρι το έτος 2017, θα πρέπει στα πλαίσια της Δημοσιονομικής Προσαρμογής να περικοπούν δαπάνες ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Με γνώμονα:

α) την ποσοστιαία βάση συρρίκνωσης των εξόδων εν γένει του Ελληνικού Κράτους μέχρι το έτος 2017, ποσοστού 40%,

β) το προαναφερθέν ποσό που πρέπει να περικόπτεται ανά έτος από το Υπουργείο μας και

γ) το σύνολο των μειώσεων που πρέπει να επιτευχθούν από το Υπουργείο μας έως το έτος 2017, η περικοπή των 120 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως θα μετατραπεί, για στατιστικούς λόγους και μόνον, σε 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό ευμενέστερο συγκριτικά με το προηγούμενο και θα αναλύσουμε παρακάτω τα εξαγόμενα αποτελέσματα.

Επίσης, το Υπουργείο μας ετοιμάζει μια γενική αναδιάρθρωση στη δομή του και στο ανθρώπινο δυναμικό του, βάσει των νέων οικονομικών δεδομένων που προκύπτουν και θα προκύψουν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Στόχος της εν λόγω αναδιάρθρωσης είναι η μείωση των δαπανών του, μέσα από δύο επιμέρους μειώσεις – κατηγορίες:

α) των λειτουργικών δαπανών και

β) των μισθολογικών δαπανών, ρυθμίζοντας έτσι παράλληλα και τα υπέρογκα (κατά το Υπουργείο μας) κενά στις οργανικές θέσεις που προέκυψαν από τις πολλές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων πέντε ετών και τον περιορισμένο αριθμό προσλήψεων τα τελευ ταία τρία έτη.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Α. ΜΕΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: Ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους (δεν εμπεριέχονται μέσα οι μισθολογικές δαπάνες διότι αναλύονται παρακάτω ως ειδική κατηγορία δαπανών) μπορεί να επιτευχθεί ως εξής:

α) Με την ορθολογική χρήση – συντήρηση των οχημάτων – μοτοποδηλάτων – τροχοφό ρων οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

β) Με την αντικατάσταση σε τακτά χρονικά διαστήματα του μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

γ) Με τη συστέγαση – συγχώ νευση υπηρεσιών, κυρίως από το Λεκανοπέδιο Αττικής.

δ) Με την αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας της Ελληνικής Αστυνομίας και εν γένει του Ελληνικού Δημοσίου.

Β. ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ:

Η μείωση των μισθολογικών δαπανών, η οποία ενδεχομένως να επιβραβευθεί από την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα του Υπουργείου μας και εν γένει στο λειτουργικό κόστος της Γενικής Κυβέρνησης, θα επιφέρει άμεσα τη μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα θα αυξήσει δραματικά τα κρούσματα διαφθοράς, αρνητικό αποτέλεσμα που θα κληθεί να επωμιστεί το σύνολο της κοινωνίας μας.

Οι τρόποι περιορισμού των μισθολογικών δαπανών είναι οι παρακάτω:

α) Μείωση ανθρώπινου δυναμικού (ήδη έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας δηλώσεις του κ. Υπουργού μας με τις οποίες ξεκάθαρα ομολογεί ότι πρέπει να επαναδημιουργήσει το Σώμα με 40.000 έως 45.000 αστυνομικούς αντί 55.000 που υπηρετούν σήμερα), μέσω της αναστολής εισαγωγής στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών από τις πανελλήνιες εξετάσεις για τα επόμενα δύο έτη, τον περιορισμένο αριθμό εισακτέων στις προαναφερόμενες Σχολές μετά την πάροδο των εν λόγω δύο ετών και της επικείμενης συνταξιοδότησης συναδέλφων που ήδη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από το έτος 2010 και θα θεμελιώσουν μέχρι το έτος 2013, αφού οι μειώσεις που επέφεραν οι διατάξεις του Ν.4093/12 και ενδεχομένως επιφέρουν μελλοντικά περισσότερες στους μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα, είναι δυσβάστακτες.

β) Κατάργηση – συγχώνευση υπηρεσιών, η οποία θα επιφέρει μείωση των υπαρχουσών κενών οργανικών θέσεων και κατ’ επέκταση την πλασματική κάλυψή τους.

γ) Αντικατάσταση υπάρχοντος βαθμολογίου, με το οποίο θα περιοριστούν κατά πολύ οι Αξιωματικοί από το βαθμό του Αντιστράτηγου μέχρι του Αστυνομικού Υποδιευθυντή (μείωση που μπορεί να φτάσει και το 30% σε κάθε βαθμό) και θα τους οδηγήσουν σε πρόωρη αυτεπάγγελτη αποστρατεία.

δ) Ένταξη των αστυνομικών υπαλλήλων σε αυτοτελές μισθολόγιο που θα αφορά μόνον τα σώματα ασφαλείας και όχι τους στρατιωτικούς, το οποίο θα προβλέπει μειωμένες μισθολογικές προαγωγές για κάθε βαθμό και αύξηση του χρόνου απονομής τους, π.χ. από δύο σε πέντε έτη η χορήγηση της μισθολογικής προαγωγής και του χρονοεπιδόματος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Η μείωση των λειτουργικών δαπανών (όπως αναπτύχθηκαν παραπάνω) είναι ανέφικτο να γίνει, διότι τρέχουν ήδη συμβάσεις ανάθεσης έργου σε κάθε επίπεδο (ακίνητα, οχήματα, εξοπλισμοί κ.λ.π.), πολλές εκ των οποίων είναι μακροπρόθεσμες, είναι σε εκκρεμότητα γιατί δεν έχουν εξοφληθεί και μεταφέρονται οι οφειλές τους στα επόμενα οικονομικά έτη και σίγουρα τα συμφέροντα και η διαπλοκή που ενδεχομένως να υποβόσκει σε μερικές από τις συμβάσεις αυτές είναι ανασταλτικός παράγοντας για να γίνει ορθή αξιολόγηση και διαχείρισητων εν λόγω δαπανών.

Ενημερωτικό σημείωμα προς το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Θεμάτων Αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών - Βαθμολογίου - Κρίσεων Προαγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας

Του Γρηγόρη Γερακαράκου Προέδρου ΕΑΣΥΑ
Δημοσιευμένο στη :
Έκδοση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" Τεύχος 176 σελ.6

Παρέμβαση ΠΟΑΣΥ για τις αποσπάσεις Αστυνομικών στον Έβρο

poasyΑθήνα 27 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 301/1/35-ε
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Πολιτικά Κόμματα
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: « Αποσπάσεων συνέχεια»
Κ. Αρχηγέ,
Η συνέχιση επί τριμήνου των αποσπάσεων για την ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης, μετά από μετακινήσεις δυνάμεων συνολικά έως τώρα 5μηνης διάρκειας, επιτείνει ένα ήδη διαμορφωμένο κλίμα αναστάτωσης στις τάξεις του προσωπικού καθώς το εξ' ορισμού δυσμενές μέτρο της μετακίνησης δεν μετριάστηκε με μια σύγχρονη οργάνωση που απαιτεί αυτό το εγχείρημα αλλά επιβαρύνθηκε με εσπευσμένες διαταγές, ατονικά μέτρα διοικητικής μέριμνας που σε ορισμένες περιπτώσεις άπτονταν ζητημάτων αναγνώρισης της αξιοπρέπειας των μετακινούμενων και δυσδιάκριτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Η ομοσπονδία μας συνέβαλε στην ανάδειξη των προβλημάτων δυναμικά, εκεί που ήταν αναγκαίο και στην δυνατότερη απάμβλυση τους έχοντας ως γνώμονα τη θέση ότι το αποτέλεσμα θα το πετύχουν άνθρωποι –όχι αριθμοί- τους οποίους η Υπηρεσία και η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να ενδυναμώνει.
Ήδη οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις από τις οποίες μετακινούνται εκ νέου δυνάμεις με τα επισυναπτόμενα έγγραφα τους περιγράφουν μια δυσμενή κατάσταση που αφορά και τους αποσπώμενους αλλά και την αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση των Υπηρεσιών τους.
Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι με τις λιγότερες υποχρεώσεις ήδη έχουν μετακινηθεί και οι περισσότεροι αποσπώμενοι την περίοδο αυτή του χειμώνα έχουν βαρύνουσες οικογενειακές υποχρεώσεις ως γονείς τέκνων της σχολικής εκπαίδευσης.
Γι' αυτό παρακαλούμε όπως :
1. Δοθούν άμεσα οι σχετικές οδηγίες – εντολές, αρμοδίως ούτως ώστε να μειωθεί κατά το ήμισυ ο χρόνος της απόσπασης των συναδέλφων μας
2. Ληφθεί η μέριμνα για την πλήρη οικονομική τακτοποίηση των μετακινουμένων καθώς και όλων εκείνων που για τον ίδιο σκοπό μετακινήθηκαν προγενέστερα ( εξόφληση εκκρεμών υπομνημάτων κ.λ.π. )
3. Πλήρη διασφάλιση των συνθηκών διαμονής – διατροφής και εργασίας των μετακινούμενων Συναδέλφων μας , με την απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπομένων.
Κύριε Αρχηγέ,
Η αντιμετώπιση του μεγέθους αυτού του προβλήματος και της πρόκλησης για τη Χώρα μας αναλογεί σε μια υψηλή υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος που σηκώνει το βάρος αυτού του απαιτητικού έργου στην αμείλικτη μνημονιακή περίοδο που βιώνουμε.
Ας μην επιτρέψουμε το βάρος αυτό να μας καταπλακώσει.
ypografes-poasy

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 27 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη σήμερα (27-12-2012) πρώτες πρωινές ώρες, στη Μάνδρα Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητου (ΤΑΧΙ) που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες , στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ισάριθμα πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
Κατασχέθηκαν :
  •  Ένα (1) Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  •  Τέσσερα (4) δελτία αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού
  •  Το χρηματικό ποσό των 970 Ευρώ
  •  Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Σύλληψη δύο ημεδαπών για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο ημεδαπών για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών
Σε βάρος του ενός η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
Συνελήφθησαν χθες (23-12-2012) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών αντίστοιχα. Σε βάρος του 16χρονου, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, διότι ο 16χρονος προμήθευσε στον 17χρονο, μία (1) συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 1,6 γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 17χρονου, ενώ πριν τον έλεγχο από τους αστυνομικούς ο 16χρονος απέρριψε στο έδαφος ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο με τρίμματα κατεργασμένης κάνναβης.
Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 16χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, μία (1) συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 4,2 γραμμαρίων και ένα (1) χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησαν νέες εκδόσεις - "ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" και "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ"

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr , http://www.poaxia.gr
Κυριακή, 23 Δεκέμβριος 2012
ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΔημοσιεύτηκαν στις ιστοσελίδες των ανώτατων συνδικαλιστικών μας οργάνων ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ οι νέες έντυπες εκδόσεις των: "ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" και "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" με ακρως ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα, άρθρα και σχόλια, για όλους τους αστυνομικούς.

Διαβάστε on Line τις νέες εκδόσεις, απ΄ευθείας μέσω των ιστοχώρων τους (http://www.poasy.gr , http://www.poaxia.gr) είτε από το PoliceNET of Greece.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

      
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 22 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (21-12-2012) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Ορεστιάδας, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουγγαρίας, διότι διευκόλυνε την έξοδο από την χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, ο 36χρονος αφού προμήθευσε τους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες (μητέρα με τρία ανήλικα τέκνα), με αντίστοιχο αριθμό διαβατήριων Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούσαν σε άλλα πρόσωπα, επιχείρησε να τους μεταφέρει, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την Ελλάδα στην Βουλγαρία, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου, πλην όμως εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τέσσερα (4) διαβατήρια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου Ορεστιάδας.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΧΕΣ




Η Συνδικαλιστική  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας εύχεται στα μέλη και τις οικογένειες τους, με τη γέννηση του Χριστού να ακολουθήσει και η ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς βία, γεμάτο αγάπη και ειρήνη.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Επιστροφή – συμψηφισμός ασφαλιστικών εισφορών – κρατήσεων

poasy
Αθήνα 21 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 502/5/8β
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσίες

Σχετ.: Υπ' αριθ. 502/5/8 από 14/12/2012 έγγραφό μας
Θέμα: «Επιστροφή – συμψηφισμός ασφαλιστικών εισφορών – κρατήσεων»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας, σας αποστέλλουμε συνημμένα το υπ' αριθ. 6013/22/954-α από 20/12/2012 έγγραφο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Α.Ε.Α. που αφορά την επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της μείωσης Βασικών Μισθών, για την ενημέρωση των μελών σας.
502_5_8b

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πρωθυπουργός για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Επικουρικών Ταμείων των Αστυνομικών

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.minfin.gr
Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2012
-Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, εξετάστκε μία σειρά απο σημαντικά ζητήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η Κυβέρνηση προχώρησε, ή προχωρά άμεσα:
-Στην εξεύρεση κοινωνικών πόρων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Επικουρικών Ταμείων του αστυνομικού προσωπικού (με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης) από την πώληση του πεπαλαιωμένου κινητού εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
-Καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής (50% του βασικού μισθού) της σύνταξης από το Δημόσιο...
Αύριο, θα εκτελεστούν οι 2 πρώτες αποφάσεις:
-Η πρώτη, ύψους 40 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να χορηγηθεί εφάπαξ σε 1.200 συνταξιούχους.

Διαβάστε στη συνέχεια την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών....
Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:

«Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), σήμερα, είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και να τον ενημερώσουμε επί σειράς θεμάτων της αρμοδιότητας του ΓΛΚ.

Συγκεκριμένα, επικεντρώσαμε:

1ον. Στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012. Διαπιστώσαμε ότι η εκτέλεση, παρά τη βαθύτερη από τις προβλέψεις ύφεση, και χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, εξελίσσεται ικανοποιητικά. Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 1,5 δισ. ευρώ (0,8% του ΑΕΠ) το πρώτο ενδεκάμηνο του 2012, από 6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2011 (2,9% του ΑΕΠ). Ενώ το έλλειμμα ανέρχεται στα 12,9 δισ. ευρώ (6,6% του ΑΕΠ), από 21,5 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2011 (10,3% του ΑΕΠ).

Οι εκτιμήσεις είναι ότι, σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές έλλειμμα κατά το 2012 θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερο ύψος από τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού.

2ον. Στη δημοσιονομική διαχείριση του 2ου εξαμήνου του έτους. Η λελογισμένη και χρηστή διαχείριση δίνει τη δυνατότητα ώστε η Κυβέρνηση να προβεί σε μια σειρά από έκτακτες δράσεις για την επίλυση κομβικού χαρακτήρα και κοινωνικής ευαισθησίας θεμάτων. Έτσι προχώρησε, ή προχωρά άμεσα:

-Στην επιχορήγηση επιδόματος θέρμανσης ύψους 80 εκατ. ευρώ.

-Στην έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων σε διάφορους παρόχους υγείας (Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, κλπ.) ύψους 100 εκατ. ευρώ και για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων μηνός Σεπτεμβρίου 2012 προς τους Φαρμακοποιούς ύψους 80 εκατ. ευρώ.

-Στην απόδοση των οφειλομένων και των πιστώσεων για επενδυτικές δαπάνες προς τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού (Δήμοι) ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

-Στην εξεύρεση κοινωνικών πόρων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Επικουρικών Ταμείων του αστυνομικού προσωπικού (με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης) από την πώληση του πεπαλαιωμένου κινητού εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

3ον. Στην προώθηση δέσμης νομοθετικών ρυθμίσεων από το ΓΛΚ, από τις αρχές του 2013. Με αυτές:

-Καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής (50% του βασικού μισθού) της σύνταξης από το Δημόσιο, ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα, και το οποίο αφορά το χρονικό διάστημα από τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μέχρι την έναρξη καταβολής της κανονιζόμενης σύνταξης. Έτσι, αφενός θα περιοριστούν σημαντικά οι εύλογες διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων και οι διαγκωνισμοί για προώθηση των υποθέσεών τους και αφετέρου θα δοθεί το χρονικό περιθώριο στην Υπηρεσία Συντάξεων να εξορθολογίσει τον προγραμματισμό των συχνά σύνθετων συνταξιοδοτικών θεμάτων.

-Περιορίζονται γραφειοκρατικά θέματα της Υπηρεσίας Συντάξεων, με στόχο τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την καταβολή της κανονιζόμενης σύνταξης, μέσω της κατάργησης των μόνιμων συλλογικών οργάνων, τα οποία μεσολαβούν μέχρι την οριστική λύση των συνταξιοδοτικών διαφορών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και μέσω της συγχώνευσης Διευθύνσεων.

-Επικαιροποιείται και αυτοματοποιείται το παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο για τους αδρανείς καταθετικούς λογαριασμούς (του ν.δ. 1195/1942). Επιτρέπεται η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις από το Ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νομίμων κληρονόμων του, κατόπιν παρέλευσης εικοσαετίας. Καταργείται η παρωχημένη διάταξη που προέβλεπε παραγραφή των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου κατόπιν παρέλευσης δεκαετίας (άρθρο 7 του ν.δ. 1195/1942), από τη συμπλήρωση της ως άνω αναφερόμενης εικοσαετίας, εξαλείφοντας έτσι ουσιαστικά τυχόν κίνητρο κάποιων πιστωτικών ιδρυμάτων να επιδιώξουν την καταστρατήγηση του ν.δ. 1195/1942.

-Δημιουργούνται το Μητρώο Δημοσιονομικών Ελεγκτών και το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων σε Δημοσιονομικούς Ελέγχους, για τις ανάγκες του ασκούμενου δημοσιονομικού ελέγχου.

4ον. Στην έναρξη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παρά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα από την εκταμίευση της δόσης μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι 7 εργάσιμες ημέρες. Το σχέδιο παρουσιάστηκε, αναλυτικά και έγκαιρα, στις 29 Νοεμβρίου, στο ΓΛΚ. Τα πρώτα αιτήματα έκτακτης χρηματοδότησης Υπουργείων έχουν ήδη αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΓΛΚ, και αξιολογούνται ως προς την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων που τέθηκαν από τα Μνημόνια Συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών με τα άλλα Υπουργεία.

Αύριο, θα εκτελεστούν οι 2 πρώτες αποφάσεις:

-Η πρώτη, ύψους 40 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να χορηγηθεί εφάπαξ σε 1.200 συνταξιούχους.

-Η δεύτερη, ύψους 255,3 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου 42 Δήμοι της χώρας, να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Στη συνέχεια, και μέχρι το τέλος του έτους, το ΓΛΚ θα διαθέσει πόρους για ληξιπρόθεσμες οφειλές για:

-Επιστροφή φόρων.

-Υποχρεώσεις ΕΟΠΥΥ.

-Υποχρεώσεις Υπουργείων και λοιπών φορέων (ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν αποσταλεί και αξιολογούνται αιτήματα των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εθνικής Άμυνας).

Το συνολικό ύψος που θα εκταμιευθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο 1 δισ. ευρώ.

Τέλος, υποστηρίχθηκε ότι με σχέδιο, συλλογικότητα και σκληρή δουλειά μπορεί η χώρα να επιτύχει τους στόχους της».


Ο υπ. Δημόσιας Τάξης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό της «Κιβωτού του Κόσμου

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.astynomia.gr http://www.zougla.gr
Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2012
-Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, που συγκέντρωσαν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προσέφεραν στη μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός της αστυνομίας, Νίκος Παπαγιανόπουλος.
Συγκεκριμένα, στην οργάνωση δόθηκαν μισός τόνος οσπρίων και ζυμαρικών και περισσότερα από 100 κιλά κρέας γαλοπούλας.
Οι κύριοι Δένδιας και Παπαγιανόπουλος ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» στον Κολωνό, άκουσαν τα κάλαντα από τα παιδιά και ευχαρίστησαν τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, βοηθώντας απόρους και μονογονεϊκές οικογένειες.
http://www.zougla.gr

Το Δελτίο Τύπου

20-12-2012: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου

«Το θεάρεστο το έργο που επιτελεί ο πατέρας Αντώνιος είναι μήνυμα ανοχής, αγάπης και αδελφοσύνης» δήλωσε ο κ. Νικόλαος Δένδιας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, και στελέχη της, επισκέφθηκε σήμερα (20/12/2012) τις εγκαταστάσεις της μη κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», στον Κολωνό.

Ο Υπουργός παρέδωσε στον ιδρυτή της οργάνωσης πατέρα Αντώνιο τα είδη (τρόφιμα, βιβλία, φάρμακα, παιχνίδια και είδη ρουχισμού) που συγκέντρωσε το ένστολο και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η Πολιτική και Φυσική Ηγεσίας της.

Ο κ. Δένδιας άκουσε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά που έχουν βρει μια φιλόξενη εστία στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού και συνομίλησε μαζί τους, όπως και με τους εθελοντές που στηρίζουν το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα εξής:

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και μία μικρή αντιπροσωπεία από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, γυναίκες και άνδρες, να επισκεφθούμε την Κιβωτό του Κόσμου και να δούμε το σημαντικό, το πραγματικά θεάρεστο έργο, που επιτελεί εδώ ο πατέρας Αντώνιος και οι συνεργάτες του.

Καταρχήν, θα ήθελα από καρδιάς να τον συγχαρώ. Για το έργο το οποίο επιτελεί και για το μήνυμα το οποίο εκπέμπει προς την κοινωνία. Ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα ανοχής, ένα μήνυμα κατανόησης και αδελφοσύνης των ανθρώπων πέρα από κράτη, φυλές, χρώματα.

Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσπάθεια που έκαναν και τα προϊόντα που συνέλεξαν, τα διάφορα είδη και τα τρόφιμα, τα οποία τέτοιες ημέρες δείχνουν τον χαρακτήρα που έχει το Σώμα αυτό. Ένα Σώμα που είναι ταγμένο να στηρίζει την ελληνική κοινωνία. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος δήλωσε:

«Είναι ειδική στιγμή σήμερα, που με τον κύριο Υπουργό βρισκόμαστε εδώ, για να δούμε εσάς πρώτα και βέβαια στη συνέχεια το έργο το οποίο επιτελεί ο Πατέρας Αντώνιος. Είναι έργο αγάπης, είναι έργο αλληλεγγύης, είναι έργο ανθρωπιάς και αυτή η Κιβωτός, επιτρέψτε μου να την ονομάσω εγώ, ότι είναι η Κιβωτός των παιδιών όλου του κόσμου. Χωρίς καμία διάκριση, χωρίς καμία διαφοροποίηση, η αγάπη που δίδεται σε εσάς από όλους τους Έλληνες πολίτες είναι διάχυτη, είναι χωρίς διάκριση και προσβλέπει και αποβλέπει στο πως θα γίνετε οι αυριανοί πολίτες, είτε αυτής της χώρας είτε κάποιας άλλης, αλλά με αξίες, με ιδανικά, με παιδεία, με αγωγή.


Πάτερ Αντώνιε, συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε. Να ξέρετε ότι σε αυτό έχετε αρωγό όλους τους Έλληνες πολίτες και πάντα η Αστυνομία, έστω και αν βρισκόμαστε σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή, θα προσπαθήσει από το υστέρημα του προσωπικού της, ό,τι μπορεί, τουλάχιστον σε υλικό, να συνεισφέρει. Τα πνευματικά ανήκουν σε εσάς και τα οποία τα επιτελείτε με άκρα επιτυχία.

Ευχαριστώ πολύ. Καλή πρόοδο, καλή συνέχεια».






http://www.astynomia.gr

Προτάσεις λήψης μέτρων βιωσιμότητας Τομέων Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

poasy
Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 506/4/4α
Προς: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ
Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Προτάσεις λήψης μέτρων βιωσιμότητας Τομέων Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.»
Σχετ.: 85070/0229 από 06-12-2012 έγγραφο σας
Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού οφείλουμε να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας στις διαλαμβανόμενες σ' αυτό προτάσεις σας για το αναφερόμενο στο θέμα αντικείμενο.
Η Ομοσπονδία μας σε συνέχεια των αναφερόμενων στο υπ' αριθ. 506/4/4 από 30-11-2012 έγγραφό της και σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο ΙΣΤΟΡΙΚΟ- ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ που συντάχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της (Οικονομικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων) καταθέτει τις ακόλουθες απόψεις – προτάσεις:
001
002
003
004
Κύριε Πρόεδρε,
Για την κατά το δυνατόν καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων – μελών της Ομοσπονδίας μας είναι απαραίτητο να μας γνωσθούν το δυνατόν συντομότερα από πλευράς σας και πριν τη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεών σας τα ακόλουθα:
1. Στοιχεία πληθυσμιακά και οικονομικά τα οποία εστάλησαν από το Ταμείο στο αρμόδιο Υπουργείο για την οικονομική μελέτη.
2. Εισροές – εκροές των τελευταίων πέντε (5) ετών (ανά έτος).
3. Αριθμός ανά έτος εξερχομένων και αριθμός εισερχομένων των πέντε (5) τελευταίων ετών.
4. Εκτίμηση με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία και τις ηλικιακές ομάδες για το ρυθμό εξόδου από σήμερα και για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια αναλυτικά ανά έτος.
5. Περιουσιακή κατάσταση του Ταμείου σήμερα.
Η από μέρους μας επιπρόσθετη και άμεση αξιοποίηση αυτών θα συμβάλλει εποικοδομητικά στην ωφελιμότερη για όλους μας αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.
ypografes-poasy
005
006
007
008
009
 

Αναδρομικές κρατήσεις - νυχτερινά

poasyΑθήνα 20 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/12/13
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν: Αστυνομικές Υπηρεσίες
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Αναφορικά με τα ερωτήματα Πρωτοβαθμίων Ενώσεων και μελών αυτών, που υποβάλλονται στην Ομοσπονδία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Με την μισθοδοσία μηνός Ιανουαρίου 2013 αποτυπώνονται στα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών οι μειώσεις που επέρχονται στο σύνολο των τακτικών μας αποδοχών από τον Ν.4093/12.
Επιπρόσθετα αποτυπώνονται και οι αναδρομικές κρατήσεις από 01/08/2012 οι οποίες θα καταβληθούν, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, έως την 31/12/2013 ανάλογα με το ποσό που κοστολογείται στον καθένα.
Ειδικότερα για την διαφορά που παρατηρείται στην αμοιβή των ωρών νυχτερινής απασχόλησης θα πρέπει να επισημανθεί ότι το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται με τη μισθοδοσία, αντιστοιχεί στη διαφορά που προκύπτει λόγω της αναδρομικής μείωσης ωριαίας αμοιβής από 01/08/2012.
Με τη μισθοδοσία του μήνα Φεβρουαρίου 2013, θα καταβληθούν εφάπαξ τα οικονομικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την άρση των μισθολογικών ωριμάνσεων (προαγωγές, Ε.Χ.Υ.) από 01/08/2012.
Ήδη από την Ομοσπονδία μας ζητήθηκε να διευκρινιστεί εάν θα πρέπει να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές από την ημέρα που γεννάται η μισθολογική ωρίμανση για τον καθένα ή εάν αυτές θα καταβληθούν από την 01/08/2012.
ypografes-poasy

Αντιμετώπιση αθλητικής βίας

poasy
Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 800/3/23
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Αντιμετώπιση αθλητικής βίας»
Κύριε Υπουργέ,
Ο τρόπος της λήψης μέτρων από την Αστυνομία για την διεξαγωγή των αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού αποτελεί μια από τις πληγές του Σώματος.
Η επισυναπτόμενη υπ' αριθ. 25/2012 από 16/12/2012 καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Πέλλας, όπως οι καταγγελίες όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων για τη μάστιγα αυτή, στηλιτεύει τον διασυρμό των αστυνομικών και την αποσάθρωση του κύρους της Αστυνομίας από την απαθή καθυπόταξή της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πανίσχυρων παραγόντων του αθλητισμού που κατά κοινή παραδοχή, «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις».
Εάν γινόταν μια δημόσια ενημέρωση για το κόστος αυτής της χειραγώγησης των αστυνομικών επιχειρήσεων εις βάρος του οικονομικά χειμαζόμενου πληθυσμού που κατατρέχεται από την εγκληματικότητα θα αποκαλυπτόταν το μέγεθος της πρόκλησης ιδιαίτερα τώρα που η Χώρα βούλιαξε και «αναπνέει με το καλαμάκι».
Ο τρόπος αντιμετώπισης της αθλητικής βίας από την Πολιτεία και η λήψη μέτρων της Αστυνομίας κατατείνουν σε «προφάσεις εν αμαρτίες» γι' αυτό δυστυχώς και δεν αντιμετωπίζεται το νοσηρό αυτό φαινόμενο, παρά νομοθετήματα πάνε και έρχονται και στο τέλος τίποτα δεν αλλάζει. Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα κυπέλου Ελλάδος στην Πάτρα με τους τραυματισμούς συναδέλφων (ο ένας εξ αυτών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι) δείχνουν χαρακτηριστικά πόσο έκθετος είναι ο θεσμός της αστυνομίας και πόσο ανυπεράσπιστοι οι συνάδελφοι. Γι' αυτό και πάντα φταίει η Αστυνομία κατά της οποίας ενίοτε εξαπολύουν κατηγορίες διοικήσεις των ΠΑΕ. ΚΑΕ κλπ, Υφυπουργοί Αθλητισμού και όποιος έχει θέση και δύναμη να πράττει κάτι τέτοιο.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα με τα πολυκαιρισμένα αυτά συμπτώματα η έλλειψη σταθερής οργάνωσης και διαχρονικού σχεδιασμού, η ανυπαρξία στόχου για το τι τελικά επιδιώκουμε, οι αποφάσεις – διαταγές της τελευταίας στιγμής για μετακινήσεις υπέρμετρων δυνάμεων δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής των συναδέλφων γιατί ευτελίζουν την εργασιακή και υπηρεσιακή τους κατάσταση. Αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.
Για τον εκάστοτε αστυνομικό προϊστάμενο η έλλειψη διαχρονικής πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας λόγω του ότι η αποχαυνωμένοι οπαδοί είναι και ψηφοφόροι – εύκολα ποδηγετούμενοι από τους εμπόρους του αθλητισμού – αποδυναμώνει τη θέση του και έτσι αρχίζει ένας φαύλος κύκλος μετάθεσης ευθυνών από το ένα υπηρεσιακό κλιμάκιο στο άλλο και στο τέλος όλο το βάρος μετατίθεται στους απλούς συναδέλφους που λαμβάνουν τα μέτρα και στις διατασσόμενες να μετακινούνται αφειδώς αστυνομικές δυνάμεις.
Χιλιάδες δυνάμεις κάθε εβδομάδα διατίθενται για τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών. Αυτούς όμως τους αστυνομικούς που τους απαξιώνουμε κατ' αυτό τον τρόπο, όπως εν προκειμένω τη διμοιρία της Α.Δ. Πέλλας που πριν μεταβεί στη Βέροια, διατάχθηκε εσπευσμένα να λάβει μέτρα και στην Κατερίνη, πρέπει να τους χρησιμοποιήσουμε και στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Ήδη όμως το προαπαιτούμενο ηθικό φρόνημα έχει καμφθεί. Ήδη έχουν αποδιοργανωθεί οι υπηρεσίες και αγκομαχούν για το πώς θα υποστηρίξουν την αποστολή τους.
Για να σταματήσει αυτή η στρέβλωση απαιτούνται πρωτίστως μέτρα αλήθειας και δικαιοσύνης για να θεραπευτούν οι βαριές αμαρτίες της εν γένει δημόσιας – κρατικής διοίκησης που αναφέρονται στην ευθυνοφοβία, στην κολακεία και στην έλλειψη ισονομίας.
Κύριε Υπουργέ,
Σας καλούμε να τολμήσετε το βήμα αυτό, αρχίζοντας με ενέργειες για την αποτροπή της άσκοπης καταπόνησης του προσωπικού και την οριοθέτηση της απασχόλησης των αστυνομικών δυνάμεων στο προαναφερόμενο αντικείμενο με ταυτόχρονη πρόσκληση από πλευράς σας εκδήλωσης ενεργειών προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μηδενική ανοχή της Αθλητικής Βίας – όχι στο επίπεδο των εντυπώσεων – όσο κραταιοί και αν είναι οι παράγοντες που την υποδαυλίζουν.
Διαφορετικά, εφόσον δεν αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους νοσηρές καταστάσεις όποια αναδιάρθρωση και αν γίνει στην αστυνομία θα πέσει στο κενό ως στερούμενη ισχυρού υποβάθρου. Όλοι οι συνάδελφοι αναμένουν αυτή την υπέρβαση.
ypografes-poasy

Προβλήματα που αναζητούν άμεσες λύσεις από τον Υπουργό

poasyΑθήνα 20 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/9/73
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
4) Αστυνομικές Υπηρεσίες
Κύριε Υπουργέ,
Κατά την συνάντησή μας την 30 Νοεμβρίου 2012 σας παραθέσαμε ζητήματα που την αντιμετώπισή τους αναμένει διακαώς το αστυνομικό προσωπικό ως ένα στοιχειώδες αντιστάθμισμα στο ζοφερό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο έχει περιέλθει αλλά και ως αναγνώριση της αποστολής του.
Δυστυχώς επανερχόμαστε σήμερα μετά και από τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την οποία αναδείχθηκε η βραδύτητα επίλυσης των ζητημάτων που σας είχαμε θέσει και είναι επιγραμματικά τα εξής:
1. Η εξάλειψη της αντίφασης που δημιουργείται από την αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων, ως τέτοιας που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς αυτό να πιστοποιείται κατά τη διαδικασία της απογραφής, καθώς οι εξερχόμενοι της Σχολής Αστυφυλάκων έχουν απογραφεί στην κατηγορία ΔΕ.
2. Δημιουργία λεσχών εστίασης στις έδρες μεγάλων αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.
3. Έκδοση – ανακοίνωση της υπηρεσίας για όλη την εβδομάδα ώστε να υπάρχει στοιχειώδης προγραμματισμός και απάλειψη της αβεβαιότητας και τους άγχους για την επομένη. Δεν μπορεί μια σύγχρονη αστυνομία να μην είναι σε θέση να προγραμματίζει τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση τη δράση της.
4. Αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι εκτελούντες υπηρεσία γραφείου και διατάσσονται σε εξωτερική, μάχιμη νυχτερινή υπηρεσία για αντικατάσταση ή επιπλέον ενίσχυση της μάχιμης υπηρεσίας και δικαιούνται ως 16 ώρες, σε ευθυγράμμιση με ό,τι ισχύει και για τους προϊσταμένους, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που αποκατέστησε τους τελευταίους σε 48 ώρες.
Κύριε Υπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση ανταπόκρισή σας στα ανωτέρω αιτήματα, δεδομένου ότι έχει ήδη παρέλθει νεκρός χρόνος που λειτουργεί εις βάρος των συναδέλφων και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά εις βάρος της απόδοσής τους, αφού για άλλη μια φορά εισπράττουν μια αναβλητικότητα που για πολλούς μεταφράζεται ως απροθυμία.
Αναμένουμε εντός των προσεχών ημερών τις δικές σας ενέργειες και παρακαλούμε να έχουμε προς τούτο τη δέουσα ενημέρωση.
ypografes-poasy

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνομιλίες ΕΛΑΣ - Frontex για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.iefimerida.gr
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012
-Η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Frontex για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Ίλκα Λαϊτίνεν.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην Κοινή Επιχείρηση ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012, η οποία έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται, στην περιοχή του Έβρου, από την Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Frontex. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα σχετικά με τις αρχές προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Επιπλέον, η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα, καθώς και άλλα ειδικότερα θέματα σχετικά με τις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» και «Ασπίδα», την επιχειρησιακή ανταπόκριση της Frontex, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ταξίαρχος Ηλίας Παπασπυρόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την πλευρά της Frontex συμμετείχαν ο Διευθυντής Επιχειρήσεων, Κλάους Ρέσλερr, και ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Γραφείου στον Πειραιά, Γρηγόρης Αποστόλου.

Π.Δ.134/2012 - Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 128/2010

 

Δημοσιευμένο στο : www.PoliceNET.gr (πληροφορια από www.et.gr)
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012
-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-241/12.12.2012 το Προεδρικό Διάταγμα 134/2012 με τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 128/2010 «Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού» (Α΄ 221)».
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του ανωτέρω Π.Δ. προστίθεται εδάφιο στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του π.δ. 128/2010 το οποίο ορίζει ότι: «Οι ανωτέρω ανθυπαστυνόμοι που κατά τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους δεν έχουν συμπληρώσει τριάντα τουλάχιστον έτη ασφάλισης στους φορείς ασφάλισης του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν την περαιτέρω παραμονή τους στην Υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση των ετών αυτών και πάντως όχι πέραν του 67ου έτους της ηλικίας τους. Για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών θεωρείται ότι το 67ο έτος συμπληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους».
- Κατεβάστε ΕΔΩ το Π.Δ.134/2012 απευθείας από την ιστοσελίδα του Εθνικού τυπογραφείου σε μορφή (.pdf) ΦΕΚ.
- Ενημερώθηκαν και κωδικοποιήθηκαν οι διατάξεις του Π.Δ.128/2010 με τις τροποποιήσεις

Πίνακες μισθολογικών - βαθμολογικών προαγωγών αστυνομικού προσωπικού μετά τον Ν.4093/2012

 

Δημοσιευμένο στο : http://askapoasy.blogspot.gr
Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012
-Στους παρακάτω πίνακες που επιμελήθηκε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ, παρουσιάζονται τα νέα οικονομικά δεδομένα που διέπουν το αστυνομικό προσωπικό μετά τις τελευταίες μειώσεις που επέφερε η ψήφιση του Ν. 4093/2012.
-
-

-

Σίτιση αστυνομικών και τέκνων αυτών σε στρατιωτικές λέσχες

poasyΑθήνα 19 Δεκεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 512/1/3α
Προς: 1) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Σίτιση αστυνομικών και τέκνων αυτών σε στρατιωτικές λέσχες»
Κύριε Υπουργέ,
Ως γνωστόν με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έχουν δικαίωμα σίτισης σε στρατιωτικές λέσχες με συμβολικό αντίτιμο, τα μέλη των οικογενειών του εν ενεργεία πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Είναι γνωστή σε όλους μας η δραματική μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί μας εξαιτίας των οικονομικών μέτρων, αλλά και από τα φορολογικά βάρη με τους άμεσους και έμμεσους φόρους που συρρικνώνουν περεταίρω το εισόδημά μας.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς με το από 12/12/2012 έγγραφό της αιτείται την επέκταση της ανωτέρω απόφασης και για τους αστυνομικούς, καθώς και για τα τέκνα αυτών, στις στρατιωτικές λέσχες.
Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν των προαναφερομένων, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη θετική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αιτήματος που θα ανακουφίσει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό τους συναδέλφους.
ypografes-poasy

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Συνδικαλιστές κατέλαβαν το ΤΕΑΠΑΣΑ

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.Policenet.gr
Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012
-
Διαμαρτύρονται για την σκανδαλώδη απαίτηση αποστράτων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για δεύτερο και τρίτο εφάπαξ, ενώ έχουν ήδη εισπράξει αυτό που δικαιούνται.
Πλήρης επιβεβαίωση του newsbomb.gr για τους απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ. που απαιτούν εφάπαξ 3 εκατ. ευρώ!
Εδώ και λίγη ώρα, με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι συνδικαλιστές του σωματείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, έκαναν κατάληψη στα γραφεία του ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας) που βρίσκονται στην οδό Βερανζέρου 48, Αθήνα.
Η κατάληψη γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα που αποκάλυψε μόλις χθες το Newsbomb.gr για τους απόστρατους της ΕΛ.ΑΣ που απαιτούν δεύτερο και τρίτο εφάπαξ, ενώ έχουν ήδη εισπράξει αυτό που δικαιούνται, επειδή δικαιώθηκαν -λέει- και αναπροσαρμόστηκε ο βαθμός τους από αυτόν το ταξίαρχου σε αυτόν του αρχηγού.
Απαιτούν να αποζημιωθούν συνολικά με 3 εκατ. ευρώ (!) και πιέζουν τον υπουργό Εργασίας να υπογράψει τη σχετική απόφαση με συνοπτικές διαδικασίες.
Στο σημείο υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 50 συνδικαλιστές του σωματείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, οι οποίοι έχουν κάνει κατάληψη στο γραφείο του προέδρου του ΤΕΑΠΑΣΑ και ζητούν λίστα με τα ονόματα όσων απαιτούν δεύτερο και τρίτο εφάπαξ.
Μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr, o κ. Σπήλιος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ανέφερε: "Έχουμε κάνει κατάληψη γιατί δίνουν λεφτά σε απόστρατους που δεν τα δουλέψανε. Μιλάμε για χιλιάδες ευρώ. Τους δίναμε νυχτερινά. Εκατομμύρια ευρώ χαθήκανε και ζητούν και άλλα. Κάποιοι κάνουμε πάρτι ακόμα".

Σχόλιο PoliceNET
Ας δούμε τι προβλέπει ο Νόμος
Άρθρο 138 Ν.4052/2012
Ρυθμίσεις Θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
2. α) Μέτοχοι των Τομέων Πρόνοιας Αστυνομικών (Τ.Π.ΑΣ.) και Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Π.Υ.Α.Π.) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και καθ' οιονδήποτε τρόπο αποκαθιστάμενοι διοικητικά (με νόμο, δικαστική ή διοικητική απόφαση) και μη επανερχόμενοι στην ενεργό υπηρεσία για παροχή εργασίας, δεν δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ βοήθημα για τον εκτός υπηρεσίας διανυθέντα χρόνο, ούτε για ενδεχόμενη επελθούσα αναδρομικά βαθμολογική μεταβολή, ανεξάρτητα του δικαιώματος συμπληρωματικής συντάξεως και δεν υποχρεούνται για τον εν λόγω χρόνο ή τη βαθμολογική αποκατάσταση απόδοσης υπέρ των Τομέων εισφορών. Εκκρεμείς υποθέσεις για διοικητική αποκατάσταση κρίνονται με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής.

Ζητείται συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

poasyΑθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 605/13/38
Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα στο Ταμείο Πρόνοιας των αστυνομικών και μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών του εξαιτίας του PSI, έχουν δημιουργηθεί αρνητικές προϋποθέσεις που σε συνδυασμό με την επικείμενη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της χορήγησης του εφάπαξ από το 2014, μπορούν να αποτελέσουν αφορμή μαζικών αποχωρήσεων όσων έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά του.
Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι παλαιοί συνταξιούχοι συνάδελφοι μας (Ανώτατοι Αξιωματικοί) όπως πληροφορούμαστε, διεκδικούν τη χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ, βασιζόμενοι σε προϋπάρχουσες καταστατικές διατάξεις του Ταμείου, που στο μεταξύ έχουν καταργηθεί.
Δεν είναι δυνατό μέσα σ' αυτό το ζοφερό καθεστώς που βιώνουμε όλοι μας, που το μέλλον είναι αβέβαιο και τίθεται σε αμφισβήτηση και το ύψος της χορήγησης του εφάπαξ, αυτοί που ήδη πήραν τα χρήματα που τους αναλογούσαν στις «καλές εποχές» να έρχονται τώρα γράφοντας «στα παλιά τους τα παπούτσια» την τώρα κατάσταση που βιώνουν οι εν ενεργεία συνάδελφοι και να διεκδικούν εις βάρος τους αυτά που δεν τους αναλογούν και δεν επιτρέπεται να τους χορηγηθούν γιατί αυτό επιτάσσει το δίκαιο και η λογική. Ας αφήσουν τα νομικά τερτίπια κατά μέρος!
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή η αγωνία όλων μας είναι να μην κλονιστεί περαιτέρω η υγιής πορεία του Ταμείου, παρακαλούμε όπως εντός των προσεχών ημερών, έχουμε μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσουμε για τα ανωτέρω θέματα και να έχουμε εκ μέρους σας την υπεύθυνη θέση του Υπουργείου, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.
ypografes-poasy