Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης στους συναδέλφους του ΣΥΣΜΕΔ

omospondies_logo
Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 303/2/18
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κλήση σε απολογία του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλεί σε όλους μας έντονη ανησυχία, καθόσον η ενέργεια για την οποία εγκαλούνται οι συνάδελφοί μας, εντάσσεται στις αρμοδιότητές τους ως νόμιμα εκλεγμένων εκπροσώπων των μελών του.
Επειδή ήδη και το δικό μας συνδικαλιστικό κίνημα υφίσταται ανάλογες πειθαρχικές διώξεις για αμιγώς συνδικαλιστικές δραστηριότητες των στελεχών του, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, καλώντας την Κυβέρνηση να προστατέψει το συνδικαλιστικό θεσμό, καθιστώντας σαφές προς τη Διοίκηση ότι πρέπει να διασφαλίζει αντί να διώκει τη συνδικαλιστική λειτουργία.
Το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και έκφρασης είναι αδιανόητο να τίθεται σε αμφισβήτηση στον 21ο αιώνα και μάλιστα τη στιγμή που «βαλλόμεθα πανταχόθεν» και η διοίκηση αδυνατεί να προστατέψει τα θεσμικά, οικονομικά και υπηρεσιακά προαπαιτούμενα, που είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωση των ενστόλων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.
ypografes_omospondion4

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με την Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (30/01/2013) με τετραμελή αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση , η οποία πραγματοποιεί πρώτη διερευνητική αποστολή στην Ελλάδα.
Η αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση, απαρτίζονταν από τον κ. Mads Andenas Επικεφαλής, τον κ. Vladimir Tochilovsky Μέλος, τον κ. Miguel de la Lama Γραμματέας και την κα. Helle Dahl Iversen , Μέλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αναπτύσσει μία αποτελεσματική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, συμπεριλαμβανομένων και των ευπαθών μεταναστών, πάντοτε με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κεκτημένων της Ε.Ε.
Ο κ. Υπουργός παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση τις βασικές αρχές που διέπουν το Αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση της Μετανάστευσης και συγκεκριμένα:
  • Τη λειτουργία μίας αποτελεσματικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής,
  • Τη λειτουργία της νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου,
  • Τη συνολική διαχείριση των υποθέσεων ασύλου που εκκρεμούν - backlog - με τη διαμόρφωση μιας ειδικής ομάδας εργασίας και τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων προσφυγών που εκκρεμούν εντός του 2013.
Ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενισχυμένη και αποτελεσματική πολιτική επιστροφών με βάση τα εθελούσια προγράμματα επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), με μέτρα επανένταξης και αναγκαστικών επιστροφών, καθώς και με την Εφαρμογή των Συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες. Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος Ασύλου και ότι η αλληλεγγύη των Κρατών - Μελών αποτελεί ένα θεμελιώδες στοιχείο αυτής της προσπάθειας.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε επίσης στην κατακόρυφη μείωση της εισροής παρανόμων μεταναστών - σε ποσοστό που ξεπερνά το 95% - στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία της Τουρκίας στην αποτροπή μεταναστευτικών ροών, καθώς και ότι απαιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών της στα θαλάσσια σύνορα.

Σημερινό Δελτίο Τύπου Europol για την εξάρθρωση σημαντικού εγκληματικού δικτύου λαθρεμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη σύλληψη 103 ατόμων, μεταξύ των οποίων 8 στην Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EUROPOL
Εξαρθρώθηκε σημαντικό εγκληματικό δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη - Συνελήφθησαν 103 άτομα
Συνελήφθησαν χθες (29-01-2013) συνολικά 103 άτομα για συμμετοχή σε δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην κοινή επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol συμμετείχαν 10 Ευρωπαϊκά κράτη και η Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της έννομης τάξης στο Κόσσοβο, EULEX Κοσσόβου.
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Κροατία, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Επιπλέον ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία, ενώ την κοινή επιχείρηση στήριξε και η Αυστρία.
Όλοι οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως μέσω της Τουρκίας και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.
Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία και το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποιούσε διάφορους τρόπους δράσης ( modus operandi ) για τη λαθραία μετακίνηση τους προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ συχνά, οι μετανάστες μετακινούνταν κάτω από απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, όπως σε πολύ μικρές κρύπτες στο πάτωμα λεωφορείων ή φορτηγών, σε εμπορικές αμαξοστοιχίες ή σε πλοία. Σε μερικές περιπτώσεις, οι μετανάστες ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα, ενώ το δίκτυο χρησιμοποιούσε σα modus operandi και εικονικούς γάμους για να ρυθμίσει το καθεστώς διαμονής τους στην Ε.Ε.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συντονισμένες δράσεις κατά των λαθρεμπόρων ανθρώπων που πραγματοποιείται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.200 αστυνομικούς.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 117 έρευνες σε σπίτια και άλλου είδους ακίνητα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, αποδείξεις τραπεζών, ένα ημι-αυτόματο τουφέκι με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και περισσότερα από 176.500 ευρώ σε μετρητά.
Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Αυστρία και η Ουγγαρία, ξεκίνησαν μια κοινή δράση μετά τη σημαντική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης στις χώρες με τη δημιουργία του Project FIMATHU (Facilitated Illegal Immigration Affecting Austria and Hungary). Σαν αποτέλεσμα, συνελήφθησαν πάνω από 7.500 παράνομοι μετανάστες και εντοπίστηκαν 891 περιστατικά παράνομης διακίνησης, συνολικά και στις δύο χώρες. Τα επιτυχή αποτελέσματα οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για το Project και στη συμμετοχή 10 νέων μελών: της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανία, της Σερβίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας ​​ και της Ελβετίας. Πρόσφατα κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Project η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η EULEX Κοσσόβου. Ο κοινός στόχος των χωρών που συμμετέχουν στο Project FIMATHU είναι να μπει τέλος στη δράση και να εξαρθρωθούν τα δίκτυα παράνομης μετανάστευσης που δρουν μέσω των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Europol υποστήριξε τις έρευνες με τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αντίστοιχων χωρών και με την παροχή επιχειρησιακής ανάλυσης και άλλου είδους επιχειρησιακής υποστήριξης κατά τη διάρκεια των ερευνών. Στο πλαίσιο του Project FIMATHU, όλες οι σχετικές πληροφορίες για την εγκληματικότητα ήταν από κοινού με την Europol, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων που προέρχονται από τα περισσότερα από 500 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν. Η Europol επεξεργάζεται και αναλύει τα δεδομένα για να βρει σημαντικούς συνδέσμους μεταξύ Αυστρίας, Ουγγαρίας και των χώρων προέλευσης και διέλευσης, καθώς και για τον εντοπισμό των εγκληματικών δικτύων που οργάνωναν την παράνομη μετανάστευση.
Κατά τη διάρκεια της κοινής ημέρας δράσης, η Europol ανέπτυξε ένα κινητό γραφείο στη Γερμανία για την υποστήριξη της επιχείρησης με άμεση ανάλυση. Το Διεθνές Κέντρο Συντονισμού στήθηκε στη Europol και στελεχώθηκε με ανώτερους αξιωματικούς από τις χώρες, όπου πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, για το συντονισμό της πανευρωπαϊκής δράσης, τη διεξαγωγή διασταυρώσεων και την παροχή ανάλυση των δεδομένων που προέκυψαν.

Χρήστος Φωτόπουλος: Η ΕΛ.ΑΣ. θα στερηθεί 8.000 ένστολους και τα ταµεία θα τιναχθούν στον... αέρα


Δημοσιευμένο στο : http://www.gnomip.gr
Τετάρτη, 30 Ιανουάριος 2013
-∆ΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ Χ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρήστος Φωτόπουλος, o οποίος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, µε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» εξέφρασε την αγωνία του για το πώς η Αστυνοµία µε τις τεράστιες ελλείψεις θα φέρει σε πέρας την αποστολή της, εφόσον οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι αθρόες.
«Έχουµε µεγάλη αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθουµε στην αποστολή µας, διανύουµε µια δύσκολη καµπή, οι υπηρεσίες στενάζουν και οι αστυνοµικοί υποφέρουν. Υπάρχει αβεβαιότητα σε όλο το αστυνοµικό προσωπικό, τα νέα µέτρα που επιβάλλει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας για τα οικονοµικά µας είναι ό,τι χειρότερο και ενδεχόµενα οδηγήσει σε µεγάλη δύναµη του αστυνοµικού προσωπικού στη συνταξιοδότηση εντός του 2013.
Αυτό θα είναι αρνητικό και για την Αστυνοµία που θα στερηθεί 8.000 αστυνοµικούς αλλά και για τα ασφαλιστικά ταµεία τα οποία θα τιναχθούν στον αέρα», µας είπε ο κ. Φωτόπουλος, τονίζοντας πως το 2013 θα είναι µια δύσκολη χρονιά εφόσον οι δηµόσιες υπηρεσίες να αντιµετωπίζουν ολοένα και µεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά τους έξοδα. Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως η ΠΟΑΣΥ ενηµερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κοµµάτων αυτήν την περίοδο για τα σοβαρά προβλήµατα που
αντιµετωπίζουν, εκκρεµεί µια συνάντηση µε τον πρωθυπουργό Α.Σαµαρά προκειµένου να εξασφαλίσουν δεσµεύσεις για την προάσπιση των κεκτηµένων τους, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε δυναµικές κινητοποιήσεις.
«ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ»
Στα προβλήµατα, στις ελλείψεις σε προσωπικό και µέσα, αναφέρθηκε στη σύντοµη οµιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαίας, Σταύρος Τσεκούρας, καλώντας τη φυσική και πολιτική ηγεσία να δώσει άµεσα λύσεις.
«Παρ’ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και µέσα στεκόµαστε όρθιοι, δίπλα στον πολίτη, προσφέροντας στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεκούρας και τόνισε πως οι αστυνοµικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, είναι ενωµένοι και θα αγωνιστούν για να προασπίσουν τα συµφέροντά τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα των Πατρών "ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" Αρ.Φύλλου 3284 /30-1-2013 σελ.8
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ απευθείας στην πηγή:
 http://www.gnomip.gr/admin/pdf/1359558474.pdf

Τακτικές μεταθέσεις 2013

poasyΑθήνα 30 Ιανουαρίου 2013
Αριθ. Πρωτ: 301/4/4
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συνάδελφοι,
  Σας κοινοποιούμε πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων για το έτος 2013 και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την ενημέρωση ενδιαφερομένων μελών σας.
metatheseis_2013 
  Με εντολή της Ομοσπονδίας ο εκπρόσωπος αυτής δεν συνυπέγραψε το σχετικό πρακτικό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων καταθέτοντας το κάτωθι:
matatheseis_2013_2
  Μετά από αυτήν την εξέλιξη που θίγει την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας και υποσκάπτει το θεσμό των μεταθέσεων, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι υποχρεωμένο να προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των χιλιάδων μελών μας, κάτι για το οποίο θα γίνει και ιδιαίτερη μνεία και στο επικείμενο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας την εβδομάδα που έρχεται.
ypografes-poasy

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Καταργούνται" εφάπαξ κι επικουρικές συντάξεις

Δημοσιευμένο στο :www.capital.gr


capital: "Καταργούνται" εφάπαξ κι επικουρικές συντάξεις

Δραματική, νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους και σχεδόν εκμηδένιση των εφάπαξ προβλέπουν δύο υπουργικές αποφάσεις που πέρασαν στα... ψιλά, το προηγούμενο διάστημα και αφορούν τον νέο τρόπο καθορισμού των συγκεκριμένων παροχών.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προαναγγέλλει νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με

την επιτροπή που συστάθηκε για την προετοιμασία αυτής, να συνεδριάζει αύριο, δύο υπουργικές αποφάσεις, που υπεγράφησαν χωρίς ιδιαίτερη... δημοσιότητα, ουσιαστικά γκρεμίζουν το οικοδόμημα της κοινωνικής ασφάλισης και μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, τα οποία μάλιστα θα αναπροσαρμόζονται, προς τα κάτω, ανά έτος.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για νέο σύστημα – πυραμίδα, όπου καταργείται η έννοια της σύνταξης, όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα. Κανείς δεν θα γνωρίζει το ύψος των παροχών που θα καταβάλλονται και το μόνο που μπορούν να προεξοφλήσουν οι αναλυτές, είναι ότι θα έχουν φθίνουσα πορεία, με πολύ μεγάλες, τελικά, μειώσεις.

Αναλυτικά, η απόφαση για τον καθορισμό των τεχνικών παραμέτρων σχετικά με τη λειτουργία του νέου Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) πέρασε μέσα στο Καλοκαίρι. Όποιος προσπάθησε να την αποκρυπτογραφήσει τότε, χάθηκε σε έναν κυκεώνα μαθηματικών τύπων, με ράντες και εξισώσεις, που οδηγούν όμως με... μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015 και μετά. Για τους ασφαλισμένους πριν την 1/1/2001 θα εφαρμόζεται ένας αναλογικός τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, για το διάστημα πριν και μετά την 1/1/2015. Ο γενικός τύπος υπολογισμού της απονεμόμενης σύνταξης καθορίζεται σε γενικές γραμμές, με βάση τις συνολικές ετήσιες εισφορές του έτους, τα έτη ασφάλισης, και τον αριθμό των συνταξιούχων... Καθώς δε, η σχέση συνταξιούχων – ενεργών ασφαλισμένων θα επιδεινώνεται ακολουθώντας τον γενικό κανόνα που ήδη επιβεβαιώνεται στην κύρια ασφάλιση, οι ετήσιες εισφορές θα μειώνονται ενώ οι δικαιούχοι θα αυξάνονται. Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι παροχές, κάθε έτος, να μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο... Επίσης, η σύνταξη θα διαχωρίζεται σε ονομαστική, αυτή που βάσει του γενικού τύπου θα πρέπει να καταβάλλεται, και στην καταβαλλόμενη, αυτή δηλαδή που βάσει των ετήσιων εσόδων του ενιαίου υπερ-Επικουρικού ταμείου τελικά θα δίνεται στον δικαιούχο.

Ο Αναλογιστής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AON Hewitt, Παναγιώτης Ζαμπέλης, μιλώντας στο Capital.gr εξηγεί πως οι νέες επικουρικές συντάξεις που θα καταβάλλονται, αρχίζοντας από την 1/1/2015, θα έχουν πολύ μικρή σχέση με αυτές που καταβάλλονται σήμερα. Ουσιαστικά το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων που θα καταβάλλεται κάθε χρόνο δεν θα υπερβαίνει το ποσό των εισφορών που θα έχει λάβει το ΕΤΕΑ κατά τον προηγούμενο χρόνο. Το ισχύον ποσό σύνταξης που καταβάλλεται σήμερα θα παίζει ρόλο μόνο σε ό,τι αφορά τον προσδιορισμό της αναλογίας με την οποία θα υπολογιστεί η νέα παροχή πάνω στο ποσό που τελικά θα διανεμηθεί.

«Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η σχέση εισφορών και παροχών βαίνει από το κακό στο χειρότερο (αύξηση ανεργίας, αύξηση συνταξιούχων κλπ), τότε, αρχίζοντας από το 2015, οι παροχές επικούρησης θα κάνουν μία μεγάλη βουτιά η οποία θα χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο, καθώς θα επιδεινώνεται η σχέση εισφορών και παροχών. Τελικά κατάληξη αυτής της υπόθεσης θα είναι η περιθωριοποίηση και ουσιαστική εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι αν, για παράδειγμα, οι εισπραττόμενες εισφορές αντιστοιχούν στο 70% των καταβαλλόμενων συντάξεων, τότε οι συντάξεις θα μειωθούν αυτόματα κατά 30% για το συγκεκριμένο έτος» επισημαίνει ο κ. Ζαμπέλης.

Βασική επισήμανση: η υπουργική απόφαση που στηρίζεται σε Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και καταρτίστηκε υπό την αυστηρή επίβλεψη των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, προβλέπει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν θα επιβαρύνεται για την καταβολή των συντάξεων.

Η δεύτερη απόφαση, υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση την τελευταία ημέρα του 2012 και στην ουσία σηματοδοτεί το τέλος των εφάπαξ παροχών.

Τυπικά, καθορίζεται νέα τεχνική βάση για τις εφάπαξ παροχές των φορέων - τομέων πρόνοιας. Το γενικό πλαίσιο που θα διέπει από την 1/1/2014 και μετά, τον καθορισμό των εφάπαξ παροχών είναι ένα διανεμητικό σύστημα καθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση. Και σε αυτή την περίπτωση, το ποσό της απονεμόμενης εφάπαξ παροχής προκύπτει, ανά έτος, από ένα περίπλοκο μαθηματικό τύπο. Ανάλογα με το έτος που θα αποχωρήσει κάποιος, και κυρίως ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιοδοτούμενων το συγκεκριμένο έτος, θα καθορίζεται το ύψος της παροχής. Ο γενικός κανόνας, σύμφωνα με τους αναλογιστές, είναι με απλά λόγια «όσο λιγότεροι, τόσο καλύτερα» καθώς το ίδιο ποσό θα μοιράζονται λίγα ή περισσότερα άτομα...

Καθώς μάλιστα, οι αλλαγές αυτές έγιναν υπό την πίεση των δανειστών, τεχνικά κλιμάκια των οποίων σχεδόν υπαγόρευαν στους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα κείμενα των υπουργικών αποφάσεων, τα προβλήματα που γεννώνται είναι πολλά, και πολλές φορές τραγελαφικά.

Ο κ. Ζαμπέλης, επισημαίνει στο Capital.gr ότι το μέτρο για τις εφάπαξ παροχές, είναι αντίστοιχο με αυτό των επικουρικών συντάξεων. «Και εδώ κριτήριο θα είναι τα ποσά των εισφορών που καταβλήθηκαν κατά το έτος αποχώρησης, τα οποία θα ‘διανέμονται’ ως παροχές στους αποχωρούντες. Αν δηλαδή σε κάποια χρονιά αποχωρήσουν πολλά άτομα η διανομή θα βγάλει μία πολύ μικρή παροχή. Αν, αντίθετα, αποχωρήσουν λίγα άτομα τότε θα κερδίσουν το τζακ ποτ. Το αστείο είναι ότι αν κάποιος αποχωρήσει πρόωρα από ένα τέτοιο φορέα και θα πρέπει να λάβει επιστροφή εισφορών με τόκο (όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία), τότε είναι πολύ πιθανό αυτός να λάβει υψηλότερο ποσό από αυτό που θα δικαιωθούν οι κανονικά αποχωρούντες» επισημαίνει ο αναλογιστής.

Πηγή:www.capital.gr

ΣτΕ: Συνταγματικό το Πειθαρχικό Δίκαιο των αστυνομικών

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.ethnos.gr
Κυριακή, 27 Ιανουάριος 2013
-Συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 που αφορά το Πειθαρχικό Δίκαιο του Αστυνομικού Προσωπικού, ενώ παράλληλα απέρριψε τις προσφυγές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των Ομοσπονδιών των απασχολούμενων στην ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι είναι αντίθετες στις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, οι διατάξεις του επίμαχου διατάγματος που προβλέπουν ότι η πειθαρχική διαδικασία η οποία έχει αρχίσει για παραπτώματα που επισύρουν την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή, συνεχίζεται και μετά την έξοδο του αστυνομικού από το σώμα.

Απορρίφθηκε αυτός ο ισχυρισμός από το δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ότι η ρύθμιση αυτή αποβλέπει «στον κολασμό σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων που διαπράττονται από αστυνομικό υπάλληλο, ενόσω διαρκεί η υπαλληλική του σχέση και για τον έλεγχο των οποίων έχει αρχίσει η πειθαρχική διαδικασία πριν από την καθ' οιονδήποτε τρόπο έξοδο του πειθαρχικώς διωκομένου» από το σώμα της ΕΛΑΣ.
Επίσης, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό ότι είναι αντισυνταγματική η πρόβλεψη του διατάγματος που αναφέρει ότι «πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει την ποινή της απόταξης, συνιστά η από πρόθεση τέλεση κάθε εγκλήματος που στρέφεται κατά ανωτέρου και σχετίζεται με την εκτέλεση της υπηρεσίας».

Και είναι αντισυνταγματική κατά την Ομοσπονδία η διάταξη αυτή, γιατί «εισάγεται διαφορετική μεταχείριση των ανωτέρων έναντι των κατωτέρων σε βαθμό αστυνομικών, με συνέπεια όταν το έγκλημα στρέφεται κατά ανωτέρων να τιμωρείται με απόταξη».
Αντισυνταγματική είναι κατά τους ισχυρισμούς των αστυνομικών και η πρόβλεψη του Π.Δ. 120/2008 που ορίζει ως πειθαρχικό παράπτωμα τη «ροπή στη χρήση οινοπνευματωδών ποτών». Να σημειωθεί ότι παράπτωμα αυτό, επισύρει την ποινή της απόταξης.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμο τον ισχυρισμό αυτό, καθώς η επίμαχη διάταξη για τη συνδρομή του πειθαρχικού παραπτώματος «απαιτείται ως προϋπόθεση η μόνιμη τάση προς μέθη του πειθαρχικώς διωκομένου αστυνομικού υπαλλήλου, η οποία συνεπώς, αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς που δεν στηρίζεται σε μεμονωμένα περιστατικά, αλλά διακρίνεται για τη διάρκειά της».

Παράλληλα, απορρίφθηκε από την Ολομέλεια ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση του εν λόγω Π.Δ. που προβλέπει ότι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο μπορεί να επισύρει την ποινή της αργίας με απόλυση, αποτελεί η δημόσια (προφορικώς ή εγγράφως) άσκηση κριτικής των πράξεων της ιεραρχίας με τη χρήση ψευδών ή αβάσιμων επιχειρημάτων.

Οι δικαστές δεν δέχθηκαν τον ισχυρισμό των δύο Ομοσπονδιών περί αντισυνταγματικότητας της τελευταίας αυτής ρύθμισης, κρίνοντας ότι «δεν θίγεται ο πυρήνας των δικαιωμάτων της ΕΣΔΑ που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της ελεύθερης εκδήλωσης της σκέψης και της γνώμης, καθώς οι θεσπιζόμενοι περιορισμοί αποβλέπουν στη μη χρησιμοποίηση υποτιμητικών εκφράσεων εκ μέρους των αστυνομικών για τους ανωτέρους τους που υπερβαίνουν τα άκρα όρια, καθώς και στην απαγόρευση της εν γνώσει χρήσης ψευδών επιχειρημάτων».

Οι περιορισμοί αυτοί, υπογραμμίζει η δικαστική απόφαση, «δικαιολογούνται λόγω της ιδιαίτερης φύσης της Ελληνικής Αστυνομίας ως ενόπλου σώματος ασφαλείας, στρατιωτικά οργανωμένου που έχει ως αποστολή την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας, καθώς και την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί των αστυνομικών ότι συγκρούονται με το Σύνταγμα οι διατάξεις του επίμαχου διατάγματος που αναφέρονται στην επιβολή προστίμου στις περιπτώσεις ψευδούς αναφοράς, κατάθεσης ή δήλωσης από πρόθεση και κακόβουλου υπαινιγμού ή χαρακτηρισμού.

http://www.ethnos.gr

Αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τον τεχνικό έλεγχο των υπηρεσιακών οχημάτων

poasyΑθήνα 28 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 403/1/15α
Προς: Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Κύριε Εισαγγελέα,
Κατόπιν αιτήματος του Πρωτοβαθμίου συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων», μέλους της Ομοσπονδίας μας, σας υποβάλλουμε την από 11 Νοεμβρίου 2012 αναφορά του προς εσάς, σχετική με τον τεχνικό έλεγχο και συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας συγχρόνως τα ακόλουθα:
Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ' επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε. Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων.
Φρονούμε όμως, ότι είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Κύριε Εισαγγελέα,
Επειδή η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των συγκοινωνιών συνιστούν προστατευόμενα από ποινικές διατάξεις έννομα αγαθά, σας διαβιβάζουμε αυτούσια την αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, μετά από αίτημα της Ένωσης και σχετική απόφαση του Δ.Σ. αυτής για την υποβολή της μέσω ημών, καθώς και σχετικές με το θέμα αναφορές άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ώστε να προβείτε στις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες.
Συνημμένα:
1. Η από 11 Νοεμβρίου 2012 αναφορά της Ε.Α.Υ. Χανίων, διαβιβασθείσα με το με Α.Π. 702/50/24 από 23/11/2012 έγγραφο της ως άνω Ένωσης.
2. Σχετικά έγγραφά μας:
α) το υπ' αριθ. 403/1/10γ από 02-02-2012 έγγραφό μας
β) το υπ' αριθ. 403/1/10ε από 09-05-2012 έγγραφό μας
γ) το υπ' αριθ. 403/1/10ζ από 06-06-2012 έγγραφό μας
δ) το υπ' αριθ. 403/1/10ι από 25-07-2012 έγγραφό μας
ε) το υπ' αριθ. 403/1/10ια από 26-07-2012 έγγραφό μας
στ) το υπ' αριθ. 403/1/10ιγ από 19-09-2012 έγγραφό μας
ζ) το υπ' αριθ. 403/1/13α από 06-12-2012 έγγραφό μας
η) το υπ' αριθ. 403/1/14α από 15-01-2013 έγγραφό μας
3. Αναφορές άλλων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων:
α) το υπ' αριθ. 6/2012 από 24-01-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Αιτωλ/νιας
β) το υπ' αριθ. 727 από 30-01-2012 έγγραφο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης
γ) το υπ' αριθ. 34/12 από 27-01-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης
δ) το υπ' αριθ. 251/12 από 30-04-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης
ε) το υπ' αριθ. 315/1/20 από 17-05-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ηρακλείου
στ) το υπ' αριθ. 315/1/20Α από 30-05-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ηρακλείου
ζ) το υπ' αριθ. 1187/6/191 από 31-05-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Δράμας
η) το υπ' αριθ. 403/1/1 από 24-07-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Φθιώτιδας
θ) το υπ' αριθ. 311/4/1 από 28-11-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λακωνίας
ι) το υπ' αριθ. 406/1/3 από 18-12-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λάρισας
4. Η υπ' αριθ. 72849/12/524716 από 27-04-2012 διαταγή του Α.Ε.Α./Κλάδου Οικονομοτεχνικών & Πληροφορικής/ Διεύθυνση Τεχνικών
5. Η από 05-02-2012 ανακοίνωση της Ε.Α.Υ Ροδόπης
ypografes-poasy


Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Με ΕΞΩΔΙΚΟ στον Αρχηγό απαντούν οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών στις συνδικαλιστικές διώξεις

 

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-
Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 303/2/17
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κύριε Αρχηγέ,
Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη την απόφαση της Ηγεσίας να ζητήσει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος της Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και τεσσάρων ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και σε βάρος του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για γεγονότα κατά τη διαμαρτυρία των ανωτέρω Ενώσεων και των τοπικών φορέων (πολιτικών και μη), αρχές Αυγούστου, έξω από το χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, την ημέρα της μεταγωγής παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις του!
H συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε, ως γνωστόν, καθόλα ειρηνική και αποτελεί νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της συνδικαλιστικής λειτουργίας μας, που κατοχυρώνεται και προστατεύεται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.
Εκδηλώθηκε δε στα πλαίσια της υποχρέωσής μας, ύστερα από απόφαση των συλλογικών οργάνων μας, να εκφράσουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας για τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σε φυλακή, αλλά και να προστατεύσουμε την εργασιακή ασφάλεια των μελών μας από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με τη στέγαση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.
Το δίκαιο της ανησυχίας μας, αποδείχθηκε περίτρανα όχι μόνο από τις συνέπειες της εξέγερσης που εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο χώρο την 23-11-2012, αλλά και από το γεγονός ότι η ίδια η Ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης εξαρχής θεωρούσε προσωρινή την απόφαση για την αλλαγή χρήσης των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Σχολής.
Γεννάται επομένως εύλογα το ερώτημα γιατί μετά από έξι μήνες πειθαρχικοποιείται μια καθόλα νόμιμη συνδικαλιστική διαμαρτυρία που λαμβάνει χώρα για ένα γεγονός που και η ίδια η Πολιτεία έχει εκφράσει το σκεπτικισμό της και έχει δηλώσει την προσωρινότητα του μέτρου που έλαβε!
Στο γεγονός αυτό έρχεται ως συνέχεια του πειθαρχικού ελέγχου του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας, επειδή δήθεν προσέβαλε τη δημόσια αιδώ, συμμετέχοντας στο συμβολικό απαγχονισμό κατά τη διάρκεια μιας άλλης καθολικής μας διαμαρτυρίας ενάντια στα επαχθή οικονομικά μέτρα… Και για μας καθόλου σύμπτωση δεν αποτελεί το γεγονός αυτό.
Είναι γνωστή η οικονομική επίθεση που δέχεται καθημερινά ο Έλληνας Αστυνομικός και - δυστυχώς ως ένα σημείο - αναπόφευκτη. Από την άλλη, είναι θεσμικός και αναγνωρισμένος ο ρόλος του συνδικαλιστικού μας κινήματος και η ακώλυτη λειτουργία των Ενώσεών μας. Με αυτά τα δεδομένα, αντί να «αστυνομεύεται» και να τρομοκρατείται η λειτουργία των Ενώσεων, θα αναμέναμε και θα επιθυμούσαμε από την Αστυνομική Ηγεσία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους αγώνες μας για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε από την οικονομική επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, να διατηρήσουμε υψηλό το φρόνημα των συναδέλφων μας, να ενισχύσουμε την ελπίδα και το όραμα για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία. Η κίνηση μιας τέτοιας πειθαρχικής διαδικασίας προσβάλλει την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, την υπηρεσιακή τους υπόσταση, την συνδικαλιστική τους αγωνιστική δράση, τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και των Ομοσπονδιών μας, αλλά δεν περιποιεί τιμή ούτε στην Ηγεσία που στρέφεται κατά όλων των ανωτέρω, όπως προσωποποιούνται στους πειθαρχικώς διωκόμενους εκλεγμένους εκπροσώπους Ενώσεων.
Μπροστά σ’ αυτήν την ενέργεια της Ηγεσίας με την οποία επιχειρείται η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, ο πειθαναγκασμός, η υποτέλεια και ο εκφοβισμός των συναδέλφων με το πρόσχημα της δήθεν πειθαρχικής διαφάνειας, εμείς ως θεματοφύλακες των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς.

Για τους λόγους αυτούς, ΔΙΑΜΑΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ
ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ

την άμεση ανάκληση της απόφασής σας για πειθαρχικό έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας.
Εξυπακούεται ότι η μη αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας και η συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης των εκπροσώπων των Ενώσεων, θα μας αναγκάσει, ως απορρέει από το καταστατικό μας να κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε βάρος των αυθαιρετούντων και των πολέμιων συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών.

H παρούσα κοινοποιείται:
1) Πρόεδρο Ελληνικού Κοινοβουλίου
2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
3) Πολιτικά Κόμματα
4) EUROCOP (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αστυνομικών Συνδικάτων)
5) CESP (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αστυνομικών Συνδικάτων)
6) ΓΣΕΕ
7) ΑΔΕΔΥ
8) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

ypografes_poasy-poaxia

Συνάντηση ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ για το εφάπαξ

 

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-
Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 605/1/20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια των συναντήσεών μας με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων για το μείζον ζήτημα της εξαίρεσής μας από τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας συναντήθηκαν χθες με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.
Στον κ. Κεφαλογιάννη εξηγήσαμε το δίκαιο του αιτήματός μας και ζητήσαμε την παρέμβασή του ώστε να υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση η τελευταία σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ, την οποία του επιδόσαμε, με
την επισήμανση ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα την θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι κατανοεί το αίτημά μας και ότι θα ενημερώσει τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον αρμόδιο Υπουργό ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Σε περίπτωση που δεν καταστεί τούτο εφικτό ζήτησε να υποβληθεί εκ μέρους μας εναλλακτική πρόταση.
Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις συναντήσεις τους για την εξεύρεση λύσης και στο πλαίσιο αυτό έχουν ζητήσει συνάντηση την προσεχή εβδομάδα με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ypografes_poasy-poaxia

Ερώτηση στη Βουλή για τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε βάρος συνδικαλιστών αστυνομικών

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.efenpress.gr
Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013
-ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Δ.Ε. ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΩΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»
Τις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος Αστυνομικών και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση-όνειδος της συγκυβέρνησης, για τη μεταμεσονύχτια μεταφορά λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, που έκτοτε λειτουργούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «η συγκεκριμένη διαμαρτυρία, καθ’ όλα ειρηνική και νόμιμη, εκδηλώθηκε προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος πριν αυτό μετατραπεί σε φυλακή ψυχών, αλλά και αλλά και για να προστατευθεί η εργασιακή ασφάλεια των αστυνομικών υπαλλήλων από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις».

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι αντί να ληφθούν τα προσήκοντα μέτρα προκειμένου να επανέλθει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης στη φυσική της λειτουργία, την παροχή δηλαδή γνώσεων στους υποψήφιους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο Αρχηγός του Σώματος προτιμά να ασκήσει δίωξη εναντίον αστυνομικών υπαλλήλων που το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία, δεν βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας, όπως με διαβεβαίωσαν προσωπικά», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «για το εάν συνειδητοποιεί ότι με τη δίωξη του συνδικαλισμού εν έτει 2013, καταπατάται όχι μόνο το Εργατικό και Διεθνές Δίκαιο αλλά και το άρθρο 23 του Συντάγματος!»
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ
ΘΕΜΑ: ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Δ.Ε. ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Κύριε Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκα ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των ανωτέρω Ενώσεων», μετά την αιφνιδιαστική απόφαση-όνειδος της συγκυβέρνησης για τη μεταμεσονύχτια μεταφορά μεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής που έκτοτε λειτουργούν ως στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία υπήρξε καθ’ όλα ειρηνική και αποτελεί νόμιμη συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια των συνδικαλιστικών ελευθεριών τους που κατοχυρώνονται και προστατεύονται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα όσο και από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Εκδηλώθηκε στα πλαίσια της υποχρέωσής τους να υπερασπιστούν τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος καταγγέλλοντας τη μετατροπή του σε φυλακή, αλλά και να προστατεύσουν την εργασιακή ασφάλεια των μελών τους από ορατούς και αναπόφευκτους κινδύνους που δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κρατουμένων σε επισφαλείς εγκαταστάσεις.

Το δίκαιο της ανησυχίας τους, αποδείχθηκε περίτρανα εκ των πραγμάτων, από τις συνέπειες της εξέγερσης που εκδηλώθηκε στο συγκεκριμένο χώρος στις 23 Νοεμβρίου του παρελθόντος έτους.

Και επειδή ίσως εσκεμμένα διαγράφετε από τη μνήμη σας περιστατικά που δεν συμφέρουν την κυβέρνηση την οποία υπηρετείτε, σας υπενθυμίζω ότι σε προηγούμενη Ερώτησή μου, είχα αναφέρει τα πραγματικά περιστατικά όπως ακριβώς μου τα είχε μεταφέρει η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Ροδόπης κα Ντίνα Παπαχρήστου:

«Οι λαθρομετανάστες, αποσυναρμολόγησαν τα σιδερένια κρεβάτια των κοιτώνων τους και χρησιμοποιώντας τα ως όπλα, προκάλεσαν την ολοσχερή καταστροφή των κοιτώνων, έκαψαν τα στρώματα, γκρέμισαν τοίχους, ξήλωσαν και κατέστρεψαν ακόμα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και εκτόξευαν πέτρες στους αστυνομικούς αρκετοί από τους οποίους όχι μόνο τραυματίστηκαν αλλά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κομοτηνής».

Κύριε Υπουργέ,

Με αφήνει πραγματικά έκπληκτο το γεγονός ότι αντί εσείς, ως Φυσική Ηγεσία να ενσκήψετε στην ουσία του ζητήματος, -όπως διατυπώθηκε και από τη συνδικαλιστική οργάνωση της ίδιας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης- επιτρέψατε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να επιλέξει τον εύκολο αλλά άγονο δρόμο της κίνησης Ε.Δ.Ε.

Είναι το λιγότερο λυπηρό και ιδιαίτερα ανησυχητικό, να ανθίζουν τέτοιου είδους πρακτικές.

Και θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι αντί να λάβετε τα προσήκοντα μέτρα προκειμένου να επανέλθει η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης στη φυσική της λειτουργία, την παροχή δηλαδή γνώσεων στους υποψήφιους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., προτιμάτε να ασκήσετε δίωξη εναντίον αστυνομικών υπαλλήλων που το χρονικός διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία, δεν βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας!

Κατόπιν τούτου, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Προτίθεστε να λάβετε τα προσήκοντα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η διενέργεια Ε.Δ.Ε. εις βάρος του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;

2.Συνειδητοποιείτε ότι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι που πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία, δεν βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας;

3.Έχετε συναίσθηση ότι με τη δίωξη του συνδικαλισμού εν έτει 2013, καταπατάτε το άρθρο 23 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «τo Kράτoς λαμβάνει τα πρoσήκoντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίoν κάθε πρoσβoλής τoυς, μέσα στα όρια τoυ νόμoυ» καθώς και όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις οι οποίες και προστατεύουν το κοινωνικό δικαίωμα του συνδικαλισμού;

4.Συνειδητοποιείτε ότι με τις αποφάσεις που λαμβάνονται, καταπατάτε το Εργατικό Δίκαιο;

5.Προτίθεστε να καταργήσετε το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών που βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα εθνικά ευαίσθητη περιοχή και να επαναφέρετε τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης στη φυσική τους λειτουργία;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

http://www.efenpress.gr

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας
Συνελήφθη χθες (22-1-2013) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας.
Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ορεστιάδας, επιχείρησε να προμηθεύσει 34χρονο κρατούμενο, με ένα σάκο που περιείχε είδη ρουχισμού, εντός του οποίου βρέθηκαν είκοσι επτά (27) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOXONE , τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς και ο 34χρονος κρατούμενος θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Προειδοποίηση Ομοσπονδιών Αστυνομικών για μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.poaxia.gr
Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013
-
Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για άμεση συνάντηση μαζί του για το θέμα του εφαπαξ
Κύριε Υπουργέ,
Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από την δημοσίευση της απόφασης (υπ’ αριθ. 30854/3809-ΦΕΚ Β’ 3498 από 31-12-2012) του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. ΒΡΟΥΤΣΗ Ιωάννη με την οποία ανατρέπεται ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγείται από τον Τομέα Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ και ο οποίος επιφέρει δραστικές περικοπές στα χρηματικά ποσά που με μεγάλη προσδοκία ανέμεναν υπομονετικά να εισπράξουν οι δικαιούχοι συνάδελφοί μας με την συνταξιοδότησή τους, χωρίς από τη δική σας πλευρά να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος.
Επειδή γινόμαστε αποδέκτες εντόνων παραπόνων από χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα οι οποίοι έχουν συμπληρώσει είτε συμπληρώνουν εντός του έτους τα προβλεπόμενα συντάξιμα χρόνια και διακατέχονται από καθεστώς αβεβαιότητας, παρακαλούμε να έχουμε εντός της προσεχούς εβδομάδας συνάντηση στον γραφείο σας προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις δικές σας ενέργειες.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, λαμβάνοντας υπόψη σειρά πραγματικών και ρεαλιστικών δεδομένων έχει ήδη προτείνει στον αρμόδιο Υπουργό να προβεί σε νέα νομοθετική ρύθμιση, εξαιρώντας τους δικαιούχους του ΤΕΑΠΑΣΑ από τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, αίροντας αφ' ενός τις διαφαινόμενες νέες αδικίες εις βάρος των ενστόλων και αφ' ετέρου αποτρέποντας την περαιτέρω αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών, αφού όπως όλα δείχνουν, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας, το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Συναντήσεις εκπροσώπων Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ και τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ σχετικά με το θέμα του εφαπαξ


Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013
-
Συναντήσεις εκπροσώπων Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ και τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ σχετικά με το θέμα του εφαπαξ

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ και τους πρώην Υπουργούς κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ και Γιώργο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, καθώς και με τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Γιάννη ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ και τον Βουλευτή κ. Ιωάννη ΠΑΝΟΥΣΗ συναντήθηκαν χθες 23-01-2013, διαδοχικά, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας προκειμένου να εκφράσουμε την ανησυχία και την αντίθεσή μας στο νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, ο οποίος ως γνωστόν σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση εφαρμόζεται από την 01-01-2014, αλλά με αδιευκρίνιστο το χρονικό διάστημα για το οποίο θα τύχει εφαρμογής. Η αβεβαιότητα αυτή οδηγεί σε μια ενδεχόμενη μαζική και βίαιη συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας που έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, γεγονός που θα δημιουργήσει δυσαναπλήρωτα κενά στο ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα με αντικειμενική αδυναμία απόδοσης των δικαιουμένων εφάπαξ.
Στις διαδοχικές αυτές συναντήσεις εκφράσαμε την αντίθεση μας στην αυθαίρετη ποσοστιαία μείωση των εφάπαξ βοηθημάτων που επιβλήθηκε στους Τομείς Πρόνοιας των Αστυνομικών, βάσει μιας οικονομοτεχνικής μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία όπως αναγνωρίζεται πλέον από όλους, δεν έλαβε υπόψιν της το σύνολο των τακτικών και έκτακτων ασφαλιστικών κρατήσεων καθώς και τις βασικές παραμέτρους των εσόδων, αλλά και την επιπλέον μείωση που επιφέρει ο Ν. 4093/2012 στους βασικούς μισθούς με συνέπεια την περαιτέρω μείωση των εφάπαξ βοηθημάτων, γεγονός μοναδικό στον χώρο των ένστολων, καθώς εκτός των Αστυνομικών κανείς άλλος ένστολος δεν έχει καμία μείωση, αν και όλοι διέπονται από το ίδιο μισθολόγιο και τις ίδιες συνταξιοδοτικές διατάξεις.
Τονίστηκε ακόμα ότι οι Τομείς Πρόνοιας δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και ελλείμματα και δεν χρηματοδοτούνται ούτε έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ από τον κρατικό προϋπολογισμό, απεναντίας και παρά τις επιδράσεις του PSI αυτορυθμίστηκαν λαμβάνοντας ισοδύναμα μέτρα με αποτελέσματα να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους σήμερα χωρίς ελλειμματογενείς πιθανότητες, ενώ οι αναλογιστικές μελέτες δεν έδειξαν ανατροπή της μακροπρόθεσμης ισορροπίας τους.
Στις συναντήσεις ζητήθηκε η στήριξη του αιτήματός μας τόσο για την μη υπαγωγή των Τομέων Πρόνοιας των Αστυνομικών στη νέα τεχνική βάση υπολογισμού του εφάπαξ όσο και στην στήριξη της πρόσφατης απόφασης της Διοίκησης του Ταμείου για τον ανακαθορισμό του δικαιούμενου εφάπαξ, η οποία διαφυλάσσει την αρραγή κοινωνική συνοχή των μετόχων και διατηρεί βιώσιμο και ταμειακά ικανό το Ταμείο.
Εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ. μας δηλώθηκε ότι θα στηρίξει το αίτημά μας και προς τούτο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ, ενώ από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ μας δηλώθηκε ότι το θέμα θα ενταχθεί προς συζήτηση στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ypografes_poasy-poaxia


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αμέριστη συμπαράσταση στους διωκόμενους συναδέλφους της Ροδόπης.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
                                                                    Ορεστιάδα 24/01/2013


                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στην Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και στα τέσσερα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης καθώς και στον Οργανωτικό Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σχετικά με την Ε.Δ.Ε  που διατάχθηκε, για συμμετοχή τους σε διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε έξω από τον χώρο του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής στις  αρχές Αυγούστου του 2012 κατά την μεταφορά παράνομων μεταναστών προς κράτηση στις εγκαταστάσεις της σχολής.
   Από την παραπάνω ενέργεια της Φυσικής  Ηγεσίας προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά:
1.     Γιατί διατάχθηκε Ε.Δ.Ε έξι μήνες αργότερα;
2.     Είναι τυχαίος ο χρόνος επιλογής;
3.     Εφόσον η διενέργεια Ε.Δ.Ε γίνεται για να εκφράσει το δίκαιο, γιατί δεν έχει διαταχθεί ούτε μια τέτοια στις αμέτρητες καταγγελίες όλων των Ενώσεων ανά την Ελλάδα σχετικά:
·        Με την καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 ΄΄περί χρόνου εργασίας  Αστυνομικού προσωπικού΄΄ .
·        Με την συστηματική παραβίαση του Π.Δ 45/2008 ΄΄ Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού προσωπικού΄΄.
·        Με την διαταγή εκτέλεσης εποχούμενης περιπολίας με οχήματα τα οποία δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ, διατασσόμενοι  όμως οι Αστυνομικοί να προβούν σε  έλεγχο και  βεβαίωση  παράβασης ΚΤΕΟ στους πολίτες.
·        Με την δημιουργία των Αστυνομικών κρατητηρίων σε φυλακές, καθώς ποινικοί κρατούμενοι εκτίουν ποινές φυλάκισης σε αυτά για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Αστυνομικούς και για τους φυλασσόμενους.
·        Με την κράτηση παράνομων μεταναστών σε χώρους που δεν πληρούν τις ανάλογες συνθήκες.

  Η επιλεκτική προσπάθεια απονομής δικαίου από την Φυσική Ηγεσία μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό, και όχι σε όλα τα περιστατικά στα οποία λαμβάνει γνώση από τις καταγγελίες Ενώσεων και όχι μόνο, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εν λόγω ενέργεια δεν είναι προσπάθεια απονομής δικαίου αλλά προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελληνική Αστυνομία.
  Όλα τα παραπάνω την χρονική αυτή στιγμή όχι μόνο δεν μας πτοούν, μας συσπειρώνουν, ορθώνουν το ανάστημα μας και  χαλυβδώνουν την θέληση μας,  δηλώνοντας   πανέτοιμοι να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας με οποιοιδήποτε μορφή αποφασισθεί αυτό.
                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Π.          ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Β.

  
                            

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Μαζική φυγή ταξιάρχων-συνταγματαρχών και τα εφιαλτικά σενάρια νέων περικοπών


Δημοσιευμένο στο : http://www.onalert.gr
Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013
“Τσουνάμι” παραιτήσεων κυρίως στους βαθμούς ταξιάρχων και συνταγματαρχών, αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα,αφού το δίλημμα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι σοβαρό.
Σ΄ αυτούς τους βαθμούς οι αξιωματικοί προβληματίζονται σοβαρά για την παραμονή τους ,λόγω της έντονης φημολογίας που υπάρχει -και κανείς δεν διαψεύδει- για μείωση του εφάπαξ τουλάχιστον κατά 20%.
Επιπλέον θεωρείται βέβαιη η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.
Η καχυποψία αλλά και η απογοήτευση έχει κυριαρχήσει στο στράτευμα, αφού είναι κοινή πεποίθηση ότι δεν υπάρχει “κόντρα” από πουθενά και ότι κι αν κυκλοφορήσει ως πληροφορία ,γίνεται γρήγορα βεβαιότητα. Κι έχουν ακουστεί πολλά.

Σύμφωνα μ΄ αυτά:

•οι δόσεις των αναδρομικών κρατήσεων του Νόμου 4093/2012 θα ολοκληρωθούν το Μάϊο

•η φημολογούμενη τροποποίηση του Νόμου 2838/2000 και συγκεκριμένα του άρθρου που αφορά τις μισθολογικές προαγωγές των στρατιωτικών, θα έχουν αναδρομική ισχύ από το Μάρτιο με αποτέλεσμα νέες δόσεις αναδρομικών περικοπών.

•αυτά θα φέρουν νέες μειώσεις από 5 έως 18%

•αποτέλεσμα; Οι μισθοί των 900 ευρώ ,ίσως και παρακάτω δεν θα αφορούν πια τους νεαρούς ανθυπολοχαγούς αλλά και πολλά στελέχη των ΕΔ με λίγα χρόνια υπηρεσίας.

http://www.onalert

Εκτός ΕΛ.ΑΣ. η διαδικασία χορήγησης ασύλου προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

 

Δημοσιευμένο στο : http://www.tanea.gr
Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013
-Την αναθεώρηση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου προανήγγειλε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, αναφέροντας ότι θα λειτουργήσει μια «από-αστυνομικοποιημένη» σύγχρονη πολιτική υπηρεσίας ασύλου και μια πολιτική υπηρεσία πρώτης υποδοχής για έλεγχο των παράνομων μεταναστών και ενημέρωσης.
Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αρμόζει να χειρίζεται τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, υπογράμμισε ο υπουργός.
Πρόσθεσε πως απαιτούνται μεγάλες μεταβολές στο υπάρχον οργανόγραμμα, ενώ συνιστά θεσμική ανάγκη να απομονωθεί το υπουργείο από την καθημερινή ώσμωση των υπηρεσιών του από υπηρεσίες που υπηρετούν το Αρχηγείο και ο υπουργός να αποκτήσει τον ρόλο του πολιτικού προϊστάμενου.

«Αυτό δεν σημαίνει αύξηση του προσωπικού και πολυπλοκότερο οργανόγραμμα, αντιθέτως σημαίνει μικρότερο οργανόγραμμα και ελαχιστοποίηση προσωπικού» εξήγησε.

Προανήγγειλε δε νομοθέτημα πραγματικής αναβάθμισης της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από ανοικτή διαδικασία διαλόγου, «ακόμη κι αν είναι χρονοβόρα». Εξήγησε ότι θα εξυγιανθεί το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιό της, καθώς οι διατάξεις, που τη διέπουν, σήμερα φτάνουν τις 2.000 και την καθιστούν δυσλειτουργική.

Σχολιάζοντας δε την τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, σχετικά με συγχώνευση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ενώ όταν το πρωτάκουσε του φάνηκε «ξένο», διαπιστώνει ότι έγινε στην Ολλανδία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό.

«Νομίζω ότι και η ελληνική Πολιτεία θα οδηγηθεί σε συγχώνευση των δύο υπουργείων, με τόσες συνέργειες που υπάρχουν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να πω τη σκέψη μου, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική ιδέα».

http://www.tanea.gr

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το ΤΕΑΠΑΣΑ αποφάσισε ΕΦΑΠΑΞ στα 30 αντί 31- Προτείνει Νομοθετική ρύθμιση

 

Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr με πληροφορία από http://et.diavgeia.gov.gr
Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2013
-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. πήρε αποφάσεις για ένα πάγιο αίτημα συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών και υποβάλει Σχέδιο Νομοθετικής Ρύθμισης με αιτιολογική Έκθεση για θέματα που αφορούν τη χορήγηση εφάπαξ στους μετόχους του , για :
• Καθορισμό εφάπαξ βοηθήματος Τομέων Πρόνοιας (Τ.Π.ΑΣ., Τ.Π.Υ.Α.Π. και Τ.Π.Υ.Π.Σ.) του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
• Αύξηση εισφορών Τομέων Πρόνοιας (Τ.Π.ΑΣ. και Τ.Π.Υ.Α.Π.) του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
• Καθορισμό ύψους πάγιας εισφοράς διανυθέντος χρόνου φοίτησης (πριν το έτος 1995) στις Σχολές τ.Χωροφυλακής, τ. Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας μετόχων Τ.Π.ΑΣ. και Τ.Π.Υ.Α.Π.
• Χορήγηση Επικουρικής Σύνταξης στους ασφαλισμένους των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.».

Διαβάστε στη συνέχεια την Απόφαση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. με το προτεινόμενο Σχέδιο Νομοθετικής Ρύθμισης.....
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

«Ρύθμιση θεμάτων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.»

Άρθρο..........

«1. Μέτοχοι των Τομέων Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Τ.Π.ΑΣ., Τ.Π.Υ.Α.Π. και Τ.Π.Υ.Π.Σ.), παλαιοί ασφαλισμένοι (μέχρι 31-12-1992), που διεγράφησαν του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι 31-7-2012 ή από 1-8-2012 και μετά και δεν εκδόθηκε Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος μέχρι την 11-11-2012, ή θα διαγραφούν εφεξής, δικαιούνται εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος αναλυτικά, ως εξής:

Α. ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Τ.Π.ΑΣ.):

I.Για όσους διαγράφηκαν πριν την 1-8-2012 και μέχρι την 11-11-2012 δεν εκδόθηκε Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος, αυτό υπολογίζεται με τα μισθολογικά δεδομένα που ίσχυαν κατά την ημεροχρονολογία της διαγραφής, μειούμενο κατά 1,94%, ήτοι Βασικός Μισθός + Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας + αριθμητική σταθερά 317,00€ επί τον συντελεστή 0,91196 επί τον χρόνο ασφάλισης.

II.Για όσους διαγράφηκαν μετά την 1-8-2012 και η Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος δεν εκδόθηκε μέχρι την 11-11-2012, καθώς και για τους διαγραφόμενους από 12-11-2012 και εφεξής, το δικαιούμενο εφάπαξ βοήθημα υπολογίζεται για δύο (2) χρονικές περιόδους, ήτοι:

α. Α' Χρονική Περίοδος: από ενάρξεως χρόνου ασφάλισης έως την 31-7-2012 με τα ισχύοντα μισθολογικά δεδομένα της εν λόγω ημεροχρονολογίας (31-7-2012), μειούμενο κατά 1,94%, ήτοι Βασικός Μισθός + επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας + αριθμητική σταθερά 317,00€ επί τον συντελεστή 0,91196 επί τον χρόνο ασφάλισης, μέχρι την ημερομηνία αυτή.

β. Β' Χρονική Περίοδος: από την 1-8-2012 και μέχρι την ημεροχρονολογία της διαγραφής, με τα μισθολογικά δεδομένα του μέσου όρου (Μ.Ο.) των αποδοχών της τελευταίας μέχρι την ημερομηνία διαγραφής, 3ετίας (36 μήνες), επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες κρατήσεις, ήτοι (Βασικός Μισθός + Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας + αριθμητική σταθερά 317,00€) επί τον συντελεστή 0,88 επί τον χρόνο ασφάλισης. Στην περίπτωση που το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 και εφεξής και μέχρι της διαγραφής είναι μικρότερο της 3ετίας, τότε ο Μ.Ο. υπολογίζεται με το άθροισμα των άνω μισθολογικών δεδομένων διά τους μήνες ή ημέρες. Για το έτος 2015 και 2016 ο συντελεστής αναπροσαρμόζεται σε 0,89 και 0,90 αντίστοιχα.

III. α. Μέτοχοι του Τ.Π.ΑΣ. εξερχόμενοι του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας από 1-7-2013 και εφεξής, κατόπιν αιτήσεώς τους, λόγω συνταξιοδότησης λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα (30) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξής τους σ' αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Σε περίπτωση εξόδου των, πριν την συμπλήρωση του ως άνω χρόνου ασφάλισης στον Τομέα, θα λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα που αναλογεί κατά την ημερομηνία διαγραφής τους από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την συμπλήρωση όμως του προαναφερομένου οριζομένου χρόνου των τριάντα (30) ετών, ατόκως και χωρίς την απόδοση ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του Τομέα, για τον διαμεσολαβήσαντα χρόνο, από της εξόδου των, μέχρι της αποδόσεώς του.

β. Ως μέγιστος χρόνος αναμονής λήψεως της δικαιουμένης παροχής, ορίζονται τα επτά (7) έτη από της διαγραφής του μετόχου και σε τρία (3) έτη, για τριτέκνους - πολυτέκνους, παρεχομένης ευχέρειας για κατά παρέκκλιση χορήγηση, με Απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, σε αναξιοπαθούντες μετόχους, όταν συντρέχουν αποδεδειγμένοι λόγοι ανωτέρας βίας, ήτοι αντικειμενικώς απροβλέπτων γεγονότων ή συμβάντων και άλλως αναποτρέπτων, ως και παρόντων επαπειλούντων κινδύνων ζωής των ιδίων ή της στενής οικογενείας των.

γ. Μέτοχοι της εν λόγω κατηγορίας, εξελθόντες πριν την ισχύ του Ν. 4093/2012 και της υπ' αριθ. 10/2012 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα με τα μισθολογικά δεδομένα της ημεροχρονολογίας διαγραφής των, χωρίς σ' αυτά να ασκούν επιρροή οι εν λόγω διατάξεις κατά το μέρος των διαλαμβανομένων σ' αυτές μειώσεων.

Β. ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ (Τ.Π. Υ.Α.Π.):

I.Για όσους διαγράφηκαν πριν την 1-8-2012 και μέχρι την 11-11-2012 δεν εκδόθηκε Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος, αυτό υπολογίζεται με τα μισθολογικά δεδομένα που ίσχυαν κατά την ημεροχρονολογία της διαγραφής, μειούμενο κατά 45,49%, ήτοι του (Μ.Ο.) του αθροίσματος των αποδοχών της τελευταίας, μέχρι την ημερομηνία διαγραφής, πενταετίας (60 μηνών), επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες κρατήσεις, επί τον συντελεστή 0,60179, επί τα έτη ασφάλισης μέχρι την ημερομηνία της διαγραφής.

II.Για όσους διαγράφηκαν μετά την 1-8-2012 και η Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος δεν εκδόθηκε μέχρι την 11-11-2012, καθώς και για τους διαγραφόμενους από 12-11-2012 και εφεξής, το δικαιούμενο εφάπαξ βοήθημα υπολογίζεται για δύο (2) χρονικές περιόδους, ήτοι:

α. Α' Χρονική Περίοδος: από ενάρξεως χρόνου ασφάλισης έως την 31-7-2012 με τα ισχύοντα μισθολογικά δεδομένα της εν λόγω ημεροχρονολογίας (31-7-2012), ήτοι του μέσου όρου (Μ.Ο.) του αθροίσματος των αποδοχών της τελευταίας, μέχρι την 31-7-2012, πενταετίας (60 μηνών) επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες ασφαλιστικές κρατήσεις, επί τον συντελεστή 0,60179, επί τα έτη ασφάλισης μέχρι την ημερομηνία αυτή.

β. Β' Χρονική Περίοδος: από την 1-8-2012 και μέχρι την ημεροχρονολογία της διαγραφής, με τα μισθολογικά δεδομένα του μέσου όρου (Μ.Ο.) των αποδοχών της τελευταίας, μέχρι την ημερομηνία διαγραφής, 3ετίας, επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες κρατήσεις, ήτοι (Βασικός Μισθός -ι-Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας) επί τον συντελεστή 0,64 επί τον χρόνο ασφάλισης. Στην περίπτωση που το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 και εφεξής και μέχρι της διαγραφής είναι μικρότερο της 3ετίας (36 μήνες), τότε ο Μ.Ο. υπολογίζεται με το άθροισμα των άνω μισθολογικών δεδομένων διά τους μήνες ή ημέρες. Για τα έτη 2015, 2016 και 2017 ο συντελεστής αναπροσαρμόζεται σε 0,65, 066 και 0,67 αντίστοιχα.

III.α. Από 1-7-2012 το μηνιαίο ποσό επί του οποίου υπολογίζεται το εφάπαξ βοήθημα καθώς και οι αντίστοιχες

γι' αυτό κρατήσεις αποτελεί το άθροισμα του ποσού του Βασικού Μισθού και του συνολικού ποσού του Επιδόματος Χρόνου Υπηρεσίας του μετόχου.

β. Για τους διαγραφομένους μετόχους, που το εφάπαξ βοήθημα χορηγείται με ημερομηνία Απόφασης αυτού μετά την 11-11-2012, το άθροισμα των ποσών της προηγουμένης παραγράφου, περιλαμβάνεται, για το χρονικό διάστημα των τελευταίων δώδεκα (12) μηνών και μετά από κράτηση των αναλογουσών εισφορών, στον υπολογισμό του μέσου όρου (Μ.Ο.) των αποδοχών της πενταετίας (εξήντα μηνών) που λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του ποσού του βοηθήματος. Για τους διαγραφέντες, πριν την 31-7-2012 οι δώδεκα (12) μήνες λογίζονται μέχρι την ημερομηνία της διαγραφής και για τους υπόλοιπους μέχρι την 31-7-2012. Η κράτηση των εισφορών είναι δυνατό να εξοφλείται και κατά την χορήγηση του ποσού του εφάπαξ βοηθήματος.

Γ. ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Τ.Π.Υ.Π.Σ.):

I.Για όσους διαγράφηκαν πριν την 1-8-2012 και μέχρι την 11-11-2012 δεν εκδόθηκε Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος, αυτό υπολογίζεται με τα μισθολογικά δεδομένα που ίσχυαν κατά την ημεροχρονολογία της διαγραφής, ήτοι του (Μ.Ο.) (Βασικού Μισθού + Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας + Οικογενειακό Επίδομα) του τελευταίου 12μήνου, επί τον συντελεστή 0,67, επί τα έτη υπηρεσίας μέχρι την ημερομηνία της διαγραφής.

II.Για όσους διαγράφηκαν μετά την 1-8-2012 και η Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος δεν εκδόθηκε μέχρι την 11-11-2012, καθώς και για τους διαγραφόμενους από 12-11-2012 και εφεξής, το δικαιούμενο εφάπαξ βοήθημα υπολογίζεται για δύο (2) χρονικές περιόδους, ήτοι:

α. Α' Χρονική Περίοδος: από ενάρξεως χρόνου ασφάλισης έως την 31-7-2012 με τα ισχύοντα μισθολογικά δεδομένα της εν λόγω ημεροχρονολογίας (31-7-2012), ήτοι του μέσου όρου (Μ.Ο.) του αθροίσματος (Βασικού Μισθού + Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας + Οικογενειακό Επίδομα) του τελευταίου 12μήνου από 1-8-2011 μέχρι 31-7-2012, επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές, επί τον συντελεστή 0,67, επί τα έτη υπηρεσίας μέχρι την ημερομηνία αυτή.

β. Β' Χρονική Περίοδος: από την 1-8-2012 και μέχρι την ημεροχρονολογία της διαγραφής, με τα μισθολογικά δεδομένα του μέσου όρου (Μ.Ο.) των αποδοχών της τελευταίας, μέχρι της ημερομηνίας διαγραφής, 3ετίας (36 μηνών), επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες κρατήσεις (άθροισμα βασικού μισθού, επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και αριθμητικής σταθεράς 60,00€), επί τον συντελεστή 0,70 επί το χρόνο ασφάλισης από 1/8/2012 μέχρι την ημερομηνία διαγραφής. Στις περιπτώσεις που το χρονικό διάστημα από την 1-8-2012 μέχρι την ημερομηνία της διαγραφής είναι μικρότερο από τρία (3) έτη (τριάντα έξι μήνες), τότε ο μέσος όρος υπολογίζεται με το άθροισμα των αποδοχών του χρονικού διαστήματος αυτού, επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες κρατήσεις, διά τους μήνες ή ημέρες από την 1-8-2012 μέχρι την διαγραφή.

-Η οικογενειακή παροχή αντικαθίσταται με το χρηματικό ποσό των 60,00€ από 1 -8-2012 και εφεξής.

Α. ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ ΠΟΛΙΉΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Υ.Δ.ΤΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.:

Για όσους διαγράφηκαν μέχρι την 31-7-2012 ή από 1-8-2012 και μετά και δεν εκδόθηκε Απόφαση χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος μέχρι την 11-11-2012 ή θα διαγραφούν εφεξής, δικαιούνται εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος αναλυτικά, ως εξής:

I.Για όσους διαγράφηκαν πριν την 1-8-2012 και μέχρι την 11-11-2012 δεν εκδόθηκε Απόφαση χορήγησης

εφάπαξ βοηθήματος, αυτό υπολογίζεται με τα μισθολογικά δεδομένα των αποδοχών, επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι αντίστοιχες κρατήσεις για το χρόνο ασφάλισης από ενάρξεως (εντάξεως στο Ταμείο) έως της ημερομηνίας διαγραφής.

II.Για όσους διαγράφηκαν μετά την 1-8-2012 και η Απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος δεν εκδόθηκε μέχρι την 11-11-2012, καθώς και για τους διαγραφόμενους από 12-11-2012 και εφεξής, το δικαιούμενο εφάπαξ βοήθημα υπολογίζεται για δύο (2) χρονικές περιόδους, ήτοι:

α. Α' Χρονική Περίοδος: από ενάρξεως χρόνου ασφάλισης (εντάξεως στο Ταμείο) έως την 31-7-2012 με τα ισχύοντα μισθολογικά δεδομένα της εν λόγω ημεροχρονολογίας (31-7-2012), επί των οποίων υπολογίσθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές για το χρόνο ασφάλισης μέχρι την ημερομηνία αυτή.

β. Β' Χρονική Περίοδος: από 1-8-2012 και για το χρόνο ασφάλισης μέχρι την ημεροχρονολογία της διαγραφής με τα μισθολογικά δεδομένα του Βασικού Μισθού, που ισχύει με το Ν. 4024/2011 επί του οποίου υπολογίζονται εφεξής οι αντίστοιχες εισφορές.

2.α. Η προβλεπόμενη στην παρ. 9 του άρθρου 27 του Ν. 2676/99 (ΦΕΚ 1, τ. Α') μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους (αστυνομικούς μέχρι την 31-12-1992) του Τομέα Προνοίας Αστυνομικών/Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., καθορίζεται από 1-1-2014 σε ποσοστό 7,75% και από 1-1-2016 σε 8,00%.

β. Η προβλεπόμενη στην Π.Δ. 260 άρθρο μόνο από 27-9-2002 μηνιαία κράτηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους (αστυνομικούς μέχρι την 31-12-1992) του Τομέα Προνοίας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., καθορίζεται την 1/1/2013 σε 5,25% , την 1/1/2014 σε 5,50%, την 1/1/2015 σε 5,75%, την 1/1/2016 σε 6,00%.

γ. Η προβλεπόμενη κράτηση της διαφοράς αύξησης μισθολογικών προαγωγών και μεταβολής χρονοεπιδόματος (Ν. 1494/1950 που κυρώθηκε Ν. 1593/1950 ΦΕΚ 296/Α/24-12-1950 άρθρο 8 παρ. ε') των μετόχων Τομέα Προνοίας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α αυξάνεται από 1-1-2013 σε τρεις (3) διαφορές.
δ. Η προβλεπόμενη παρακράτηση εισφοράς της υπ' αριθ. Φ 7/256 από 7-1-2001 Υ.Α., που αφορά τους μετόχους του Τομέα Προνοίας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., καταληκτικού και προκαταληκτικού μισθολογικού βαθμού ή μισθολογικού κλιμακίου, κατά την έξοδο του μετόχου από το Ταμείο, αυξάνεται από 1/7/2012 για δώδεκα (12) μήνες, από 1/1/2014 για (15) δέκα πέντε μήνες από 1/1/2016 για (18) δεκαοκτώ μήνες, διαλαμβάνουσας και τις εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ βοηθημάτων, από το έτος 2010 και εντεύθεν.

ε. Η προβλεπόμενη κράτηση οδοιπορικών εξόδων εγκατάστασης, λόγω αποστρατείας και λοιπών οδοιπορικών εξόδων (Ν. 1494/1950 που κυρώθηκε με τον Ν. 1593/1950 ΦΕΚ 296/Α/24-12-1950 άρθρο 8 παρ. γ' εδ. Ιο) που αφορά τους μετόχους του Τομέα Προνοίας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ορίζεται σε10% και 8%, αντίστοιχα, υπέρ του εν λόγω Τομέα.

3. Η αναγνώριση του χρόνου φοίτησης στις Σχολές πρώην Χωροφυλακής, τέως Αστυνομίας Πόλεων και Ελληνικής Αστυνομίας πριν το έτος 1995, υλοποιείται προαιρετικά με την απόδοση της προβλεπόμενης πάγιας εισφοράς, κατά τον χρόνο υποβολής της αιτήσεως, υπολογιζόμενη επί των αποδοχών νεοεξερχομένου Αστυφύλακα (Βασικού Μισθού, Επιδόματος Χρόνου Υπηρεσίας 4% και αριθμητικής σταθερός 317,00€ για τους παλαιούς μετόχους και επί του συνόλου των αποδοχών για τους νέους ασφαλισμένους), δυναμένης να παρακρατείται και κατά την έξοδο του μετόχου από το Ταμείο, από της ημερομηνίας κατάθεσης της αιτήσεως, έντοκη και με ανατοκισμό. Υποβολή αιτήσεων για αναγνώριση του εν λόγω χρόνου κατατίθενται στο Ταμείο, εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) έτους από της ισχύος του παρόντος νόμου και διαλαμβάνουν μόνο τους εν ενεργεία ή διαγραφομένους μετόχους από της ισχύος του παρόντος και εφεξής.

4.Η καταβολή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, των εξερχομένων των Τομέων Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. μετόχων, υλοποιείται εντός ενδεικτικής προθεσμίας το μέγιστον έξι (6) μηνών από της καταθέσεως στον Τομέα πλήρων δικαιολογητικών, με προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση των αυτεπαγγέλτως αποστρατευομένων ή των συμπληρωσάντων με αίτησή τους όριο ηλικίας αποστρατείας, ως και των αποστρατευομένων συμπληρωσάντων τριάντα πέντε (35) ετών πραγματικής υπηρεσίας από της ημερομηνίας κατατάξεως στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

5.Το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα των νέων ασφαλισμένων (1-1-1993 και εφεξής) των Τομέων Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, υπολογίζεται από το γινόμενο του εβδομήντα επί της εκατό 70% των συνταξίμων αποδοχών επί των οποίων έγιναν οι νόμιμες κρατήσεις, επί τα έτη ασφάλισης. Ως συντάξιμες αποδοχές, νοούνται το πηλίκον της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που έλαβε ο ασφαλισμένος κατά τα πέντε (5) ημερολογιακά έτη που προηγούνται εκείνου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, οι οποίες υπεβλήθησαν σε ασφαλιστικές εισφορές, δια του αριθμού των μηνών απασχόλησης που έχουν πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής αυτής περιόδου.

6.Με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας που εκδίδεται μετά από αιτιολογημένη πρόταση του Δ.Σ. Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., δύναται από την 1-1-2014 για τους Τομείς Πρόνοιας Τ.Π.ΑΣ., Τ.Π.Υ.Α.Π. και Τ.Π.Υ.Π.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., να επανακαθορίζεται το ποσό μηνιαίων εισφορών των ασφαλισμένων μετόχων που υπάγονται στην κατηγορία των νέων ασφαλισμένων (μετά την 1-1-1993 και εντεύθεν).

7.Η Επικουρική Σύνταξη (Μέρισμα) προκαταβάλλεται από τους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στους δικαιούχους ασφαλισμένους την τελευταία εργάσιμη ημέρα εκάστου μηνός και αφορά τον επόμενο μήνα.

8.Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που ορίζει διαφορετικά για θέματα των προηγούμενων περιπτώσεων δεν εφαρμόζεται στους Τομείς Τ.Π.ΑΣ., Τ.Π.Υ.Α.Π. και Τ.Π.Υ.Π.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

9.Η ισχύς της παρούσας άρχεται, από την δημοσίευσή της, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.



ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Πρότασης νομοθετικής ρύθμισης
«Ρύθμιση Θεμάτων Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.»

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

1.α. Με τις διατάξεις του Ν. 3655/08 (ΦΕΚ 58, τ. Α'), συστάθηκε ο Ασφαλιστικός Φορέας Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., συναποτελούμένος από έξι (6) πρώην ασφαλιστικά Ταμεία και ένα (1) Κλάδο Υγείας των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία - Πυροσβεστικό Σώμα), β. Με το άρθρο 94 του άνω συστατικού νόμου, διατηρήθηκαν σε ισχύ οι Καταστατικές Διατάξεις των ενταχθέντων πρώην Ταμείων και Κλάδου Υγείας στον νεοσυσταθέντα Φορέα, με ρητή πρόβλεψη στο άρθρο 103 αυτού για δυνατότητα ενοποίησης αυτών κατά Κλάδο, με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία του.

γ. Το Δ.Σ. του Ταμείου για την βέλτιστη λειτουργία του Φορέα και τον εκσυγχρονισμό - εξορθολογισμό συλλήβδην του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας του, επεξεργάζεται και υποβάλλει προτάσεις νομοθετικών ρυθμίσεων ή αναγκαίας έκδοσης άλλων Κανονιστικών Πράξεων στην εποπτεύουσα αυτό Αρχή (Υ.Ε. & Κ.Α.), εισέτι δε και ενοποίησης κατά Κλάδο των κειμένων Καταστατικών Διατάξεων αυτού, για την ενιαία ρύθμιση θεσμικών θεμάτων κοινού αντικειμένου, ομοειδώς και ομοιοτρόπως.

δ. Στόχος η συμπλήρωση των υφισταμένων νομοθετικών κενών, απλοποίηση τυχόν υφισταμένης πολυνομίας, ρυθμίζουσας το αυτό αντικείμενο, κατάργηση κακονομίας και θεραπεία - εξάλειψη τυχόν νομικών παραδόξων ή αγκυλώσεων.

ε. Κομβικό σημείο αναφοράς της προτεινόμενης ρύθμισης, τυγχάνει η εναρμόνιση των εννόμων σχέσεων ασφαλισμένων και Φορέα, στο εύρος δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, για διασφάλιση ευνομίας, δικαιοσύνης και χρηστής διαχείρισης, ως και η κατοχύρωση κεκτημένων δικαιωμάτων των μετόχων και οικονομικών συμφερόντων του, στο εύρος παροχής - αντιπαροχής και στα πλαίσια της βεβαιωμένης εμπιστοσύνης και προσδοκίας ισότιμης απόληψής των μετά την δραστική επιρροή των μνημονιακών νόμων και απομείωση των παροχών των μετόχων.

2.Ειδικότερα:

α. Με το εδάφιο 1 ρυθμίζεται ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος, ως απότοκος του περιεχομένου του Μνημονίου III, Προσαρμοστικών Νόμων και της σχετικής Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, διατηρείται το κεκτημένο δικαίωμα του μετόχου, το οποίο είναι βεβαιωμένο την 31-7-2012, πριν την ισχύ του Ν. 4093/12 και των διατάξεων της υπ' αριθ. 10/2012 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού άλλωστε ο εν λόγω νόμος, δεν έχει αναδρομική ισχύ για το σύνολο των ετών ασφάλισης των μετόχων, θεσπιζομένων προς τούτο τμηματικών σταδίων (χρονικών περιόδων) απόδοσης της δικαιουμένης παροχής. Ο τρόπος ανακαθορισμού (αύξηση χρονοεπιδόματος για τον ΤΠΥΑΠ από το 1/5 σε 5/5, ως και η διόρθωση σε πλεονασματικών των συντελεστών απόδοσης σε όλους τους Τομείς Πρόνοιας) επιφέροντας ελάχιστη εξομάλυνση των ραγδαίων αλλά και αναιτιολογήτων απομειώσεων του δικαιώματος της παροχής, εδράζεται στο γεγονός ότι η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, δεν έλαβε υπόψη της, βασικές παραμέτρους εσόδων των Τομέων, ήτοι τις έκτακτες πάγιες εισφορές των μετόχων, που αφορούν μισθολογικές προαγωγές, οδοιπορικά έξοδα, πόρους αλλοδαπής, τις προσόδους της περιουσίας των Τομέων, ως και τους κοινωνικούς πόρους αυτών. Ομοίως, η ρύθμιση έχει ερειστό έρμα στο πλαίσιο του όρου δικαίου των θεμελιωδών δικαιωμάτων και κεφαλαιωδών Αρχών ισότητας, ισονομίας, δικαιοσύνης, αναλογίας και ίσης μεταχείρισης, μεταξύ αυτών που ήδη μέχρι χθες έλαβαν την παροχή, σε σχέση με τους επόμενους που αναμένουν την λήψη της, άλλως ακρωτηριάζεται έως ενταφιασμού η όποια απέμεινε εμπιστοσύνη, των διοικουμένων στην Πολιτεία, με άμεσο κίνδυνο διάρρηξης (ασύμμετρης απειλής) του κοινωνικού ιστού και της συνοχής των μετόχων, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες. Οι Τομείς Πρόνοιας, ουδέποτε έτυχαν κρατικής συνδρομής (επιχορήγησης), απεναντίας και παρά τις επιδράσεις του ΡSΙ (ανταλλαγή Ελληνικών Ομολόγων) αυτορυθμιζόμενοι ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται σήμερα και κατά το μέρος των μειώσεων, στις υποχρεώσεις τους, χωρίς ελλειματογενείς πιθανότητες, οι δε Αναλογιστικές μελέτες, δεν κατέδειξαν ανατροπή της μακροπρόθεσμης ισορροπίας των και συνεπώς ορθοτομείται η υιοθέτηση των προτεινομένων. Ομοίως, ρυθμίζονται θέματα βελτίωσης κατά το μέρος που αφορούν την μείωση του χρόνου απόδοσης της δικαιούμενης παροχής στους μετόχους του Τ.Π.ΑΣ., που συνταξιοδοτούνται προώρως, από τα τριάντα ένα (31) σε τριάντα (30) έτη ασφάλισης στον Τομέα, τούτου επιτρεπομένου από τις επικρατούσες συνθήκες των χρηματορροών του, καθώς και μέτρα κοινωνικής συναντίληψης και αλληλεγγύης για συντρέχουσες περιπτώσεις τριτέκνων, πολυτέκνων, περιπτώσεις αναξιοπαθούντων, πασχόντων από βαρύτατα νοσήματα. Τέλος, κατοχυρώνεται το δικαιούμενο εφάπαξ βοήθημα των εξελθόντων μετόχων του ΤΠΑΣ/ΤΕΑΠΑΣΑ, πριν την συμπλήρωση τριάντα (30) ετών πραγματικής ασφάλισης στον Τομέα, χωρίς να ασκούν επιρροή οι διατάξεις του Μνημονίου III και της Σχετικής Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, για την εν λόγω κατηγορία μετόχων.

β. Με το εδάφιο 2 λαμβάνεται πρόνοια θέσπισης ισοδυνάμων μέτρων μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των Τομέων Τ.Π.ΑΣ. και Τ.Π.Υ.Α.Π., τα οποία παρά τον επαχθή χαρακτήρα τους, βεβαιώνουν την διασφάλιση της ισορροπίας των Τομέων και εξισορροπούν την αναιτιολόγητη μείωση της ανταποδοτικότητας των εισφορών - παροχών, τούτου επιβεβαιωμένου και με τα στοιχεία της Οικονομικής Έκθεσης (Πινάκων) που συνημμένα, με την παρούσα, θα υποβληθούν αρμοδίως, για περαιτέρω εκτίμηση.

γ. Με το εδάφιο 3 ορίζεται το ύψος απόδοσης πάγιας εισφοράς, για αναγνώριση του χρόνου ασφάλισης των Αστυφυλάκων πριν το έτος 1995, στα πλαίσια της Αρχής ισότητας, δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης, ως και της αρχής της αναλογίας, αποδιδομένης εισφοράς στο διπλάσιο περίπου, από εκείνη η οποία θα προέκυπτε, εάν είχε καταβληθεί κατά τον χρόνο της φοίτησης αθροιστικά υπολογιζομένης μέχρι σήμερα έστω και εντόκως και με ανατοκισμό.

δ. Με το εδάφιο 4 καθορίζεται ομοιότροπη απόδοση της δικαιούμενης παροχής εντός χρονικού πλαισίου 6μήνου από της ολοκλήρωσης των δικαιολογητικών συνταξιοδότησης.

ε. Με το εδάφιο 5, διατηρείται ο τρόπος υπολογισμού των νέων ασφαλισμένων μετόχων των Τομέων Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, χωρίς αυτός να επηρεάζεται από την νέα Τεχνική Βάση, αφού δε συντρέχουν λόγοι ελλειματογενείς ή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. στ. Με το εδάφιο 6, παρέχεται δυνατότητα στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, επανακαθορισμού του ύψους, των μηνιαίων εισφορών στους Τομείς Πρόνοιας, με στόχο την βιωσιμότητα και δυνατότητα ενοποίησης, σε ενιαίο Κλάδο, με ίσες εισφορές, των μετά την 1-1-1993 (νέων ασφαλισμένων).

ζ. Με το εδάφιο 7, καθορίζεται ενιαίος τρόπος καταβολής της Επικουρικής Σύνταξης - μερίσματος σε μηνιαία βάση, ομοιοτρόπως σε όλους τους Τομείς Επικουρική Ασφάλισης.

η. Με το εδάφιο 8 το ΤΕΑΠΑΣΑ εξαιρείται από την υπαγωγή αυτού στον υπολογισμό του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, με την νέα Τεχνική Βάση.

3.Με την παρούσα προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Προϋπολογισμού του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ούτε του Ελληνικού Δημοσίου.