Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνάντηση με την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τις αποσπάσεις - μετακινήσεις στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και στον Έβρο

poasyΑθήνα 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 301/5/45β
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε χθες (27-3-2013) κοινή συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις περιοχές τους εξαιτίας των συνεχιζόμενων αποσπάσεων με στόχο τη φρούρηση των Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών και την αστυνόμευση των συνόρων στον Έβρο.
Κατά τη συνάντηση αυτή αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα, ιεραρχήθηκαν και αποφασίστηκε να τεθούν άμεσα στην Ηγεσία προκειμένου να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις με χρονοδιάγραμμα την 30-03-2013.
Ειδικότερα, τα προβλήματα που κυριάρχησαν ήταν:
- Η μείωση της δύναμης των μετακινουμένων συναδέλφων στα πλαίσια της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» στον Έβρο και η προτίμηση σε πρώτη προτεραιότητα εκείνων που επιθυμούν να αποσπασθούν με έγκαιρη έκδοση σχετικής διαταγής.
- Η στελέχωση από μόνιμη δύναμη της φρουράς των Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών με έκτακτες μεταθέσεις σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις που λειτουργούν Κέντρα Μεταναστών.
- Η έγκαιρη προκαταβολή – εξόφληση των οδοιπορικών και η διασφάλισή τους.
- Η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους κράτησης.
- Ο έγκαιρος προγραμματισμός των αποσπάσεων ώστε να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και ανατροπές στον προγραμματισμό των υπηρεσιών και των συναδέλφων που μετακινούνται και η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που προκαλούνται στις Διευθύνσεις από τις οποίες αποσπώνται ή προέρχονται οι αποσπασμένοι.
Μετά από αίτημά μας ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, παρουσία του Υπαρχηγού, Αντιστράτηγου κ. Αδαμάντιου ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, του Επιτελάρχη Αντιστρατήγου κ. Σπύρου ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Οικονομικών, Ταξιάρχου κ. Ιωάννας ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, στους οποίους αναπτύχθηκαν τα προαναφερόμενα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε από την πλευρά του την ύπαρξη των προβλημάτων που του τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι:
1) Θα υπάρξει επανεκτίμηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αστυνόμευση των συνόρων και ανάλογα θα αποφασισθεί αν μειωθεί ή όχι ο αριθμός των αποσπασθέντων, ενώ για το αίτημα να προτιμώνται καταρχήν όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν προσωρινά το δέχτηκε πλην όμως, απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος των ήδη συγκροτημένων αστυνομικών μονάδων (ΔΙΑΣ, ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ).
2) Η στελέχωση των Κέντρων Φύλαξης δρομολογείται με την προκήρυξη διαγωνισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να εξοικονομηθεί δύναμη, που θα καλύπτει τα οργανικά κενά των υπηρεσιών.
3) Θα υπάρξει διασφάλιση όλων των εκτός έδρας οδοιπορικών και η εξόφλησή τους θα αρχίσει από αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013.
4) Για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτηθεί άμεσα Επιτροπή η οποία θα συγκεντρώσει τις αναφορές των Υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ώστε να διασφαλιστούν και να εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια με στόχο τη βελτίωση των όρων που προβλέπονται από το Π.Δ. 48/2008 τόσο στα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών όσο και στα αστυνομικά κρατητήρια.
5) Τέλος τόνισε ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης εξακολουθεί να αποτελεί εθνική υπόθεση και προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.
Κατόπιν όλων αυτών, αναμένουμε να δρομολογηθούν οι δεσμεύσεις της Ηγεσίας, τελούντες σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
ypografes-poasy

Θετική ρύθμιση για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ψηφίστηκε χθες 27-3-2013 η τροπολογία "Ρυθμίσεις σχετικά με τη σύσταση Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ)" και στο εξής το Ταμείο μας υπάγεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και όχι στο Υπουργείο Εργασίας.
Με την τροπολογία αυτή, ικανοποιείται το αίτημα των Ομοσπονδιών μας για την προστασία του Ταμείου και την διασφάλιση του εφάπαξ τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε διότι οι καιροί εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολοι.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα, πλην όμως για την εφαρμογή του νόμου απαιτούνται σειρά νέων ρυθμίσεων. Οι Ομοσπονδίες μας συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις τους για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κωλυσιεργία στην χορήγηση των εφάπαξ αποζημιώσεων.
ypografes_poasy-poaxia

Ενταλματοποίηση οδοιπορικών εξόδων προσωπικού παρελθόντων ετών

poasyΑθήνα 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 503/4/46α
Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας,
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.:1) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής,
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Διευθύντρια Δ/νσης Οικονομικών,
Ταξίαρχο κα Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
3) Προϊστάμενο ΥΔΕ
4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Ενταλματοποίηση οδοιπορικών εξόδων προσωπικού παρελθόντων ετών»
Κύριε Αρχηγέ,
Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της η Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας, ΕΑΥ Χίου, καταγγέλλει ότι κατά την ενταλματοποίηση των οδοιπορικών εξόδων του προσωπικού της Α.Δ. Χίου των παρελθόντων ετών (2009 έως 2011), περικόπτονται τα χρηματικά ποσά που αφορούν τις διημερεύσεις σε ξενοδοχεία των συναδέλφων μας, που εκτέλεσαν εκτός έδρας Υπηρεσία σε μεταγωγές και ζητείται από τον επικεφαλής των πραγματοποιηθέντων μεταγωγών η επιστροφή των χρημάτων που του είχαν καταβληθεί (2.621,86 €), γεγονός που γι' αυτόν είναι αδύνατον.
Κύριε Αρχηγέ,
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται πέραν των άλλων, ότι η ανωτέρω τακτική της αναδρομικής εφαρμογής των νόμων που διέπουν τα οδοιπορικά έξοδα εγκυμονεί πλείστους κινδύνους απώλειας χρημάτων των δικαιούχων συναδέλφων.
Προς τούτο παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας αντιμετωπιστεί το προαναφερόμενο πρόβλημα με τη διασφάλιση των χρημάτων που καταβλήθηκαν στον συνάδελφό μας, χωρίς περικοπές και εκπτώσεις.

Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας

poasyΑθήνα 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 800/6/23α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
Θέμα: «Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας»
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 300/5/11 από 22/03/2013 έγγραφό της γνωστοποιεί μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάζονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας εξαιτίας του τρόπου φύλαξης των λαθρομεταναστών.
Η ύπαρξη αυτών των προβλημάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους φρουρούς συναδέλφους με ορατό και το ενδεχόμενο της απόδρασης.
Προς τούτο παρακαλούμε για την από μέρους σας παρέμβαση στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες με στόχευση την άμεση αντιμετώπιση των διαλαμβανομένων προβλημάτων στο προαναφερόμενο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, γνωρίζοντάς μας σχετικά.
ypografes-poasy

Διοικητική μέριμνα ΟΠΚΕ και διμοιριών υποστήριξης Α.Δ. Λάρισας – μετακινήσεις διμοιριών Δ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης»

poasyΑθήνα 28 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 309/13/24β
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Θέμα: «Διοικητική μέριμνα ΟΠΚΕ και διμοιριών υποστήριξης Α.Δ. Λάρισας – μετακινήσεις διμοιριών Δ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης»
Κύριε Αρχηγέ,
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας λάβαμε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 800/4/1 από 24/03/2013 έγγραφο όπου μας γνωστοποιείται ότι κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, καίτοι η ΟΠΚΕ και διμοιρία υποστήριξης της Α.Δ. Λάρισας εργάστηκαν την Παρασκευή 22-23/03/2013 ωράριο 17:00 – 07.00 (!!!) και την Κυριακή 24/03/2013 ωράριο 06.00 – 19.00 (!!!), δεν υπήρξε ουδεμία διοικητική μέριμνα από πλευράς της Υπηρεσίας.
Ταυτόχρονα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απέστειλε το υπ' αριθ. 50/2013 από 21/03/2013 έγγραφο στο οποίο γίνεται λόγος για μετακίνηση δύο (2) διμοιριών της Υ.Α.Τ. Θεσσαλονίκης για λήψη μέτρων τάξης στην Α.Δ. Ορεστιάδας για αγώνα βόλεϊ και στο οποίο καταγγέλλεται ότι οι συνάδελφοι σε διάστημα δύο (2) ημερών, εργάστηκαν συνολικά 23,5 ώρες περίπου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 με συνεχή καταπόνηση του προσωπικού.
Κύριε Αρχηγέ,
Ευελπιστούμε ότι το ενδιαφέρον σας με την άμεση παρέμβασή σας, θα επενεργήσουν θετικά στην αποτελεσματική αποτροπή εμφάνισης άλλων τέτοιων προβλημάτων που προκαλούν την αγανάκτηση και τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων.
ypografes-poasy

Μεταγωγή κρατουμένου σε Νοσοκομείο

poasyΑθήνα 28 Μαρτίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 800/7/21α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Θέμα: «Μεταγωγή κρατουμένου σε Νοσοκομείο»
Κύριε Αρχηγέ,
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, λάβαμε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 100/3/15 από 26/03/2013 έγγραφο με το οποίο καταγγέλλεται ότι συνάδελφος μέλος αυτής, διατάχθηκε με υπηρεσιακή κλούβα και χωρίς τη συνδρομή ασθενοφόρου ως προβλέπεται, να μεταγάγει ποινικό κρατούμενο ο οποίος έπασχε από φυματίωση, σε νοσοκομείο, μη τηρουμένων των όρων περί υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από το Π.Δ. 45/2008.
Έκδηλη και έντονη η αγωνία της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας για τη διασφάλιση συναδέλφων από κάθε πλευρά. Όμως, ο χειρισμός του ζητήματος από μέρους της Υπηρεσίας, αν μη τι άλλο καταδεικνύει προχειρότητα.
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ε.Α.Υ. Αργολίδας αιτείται την απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων για τη διασφάλιση κυρίαρχα των συναδέλφων μελών της και προς αυτή την κατεύθυνση παρακαλούμε για την από μέρους σας καθοριστική παρέμβαση γνωρίζοντάς μας σχετικά.
ypografes-poasy

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με Πρωτοβάθμιες Ενώσεις για τις συνεχιζόμενες αποσπάσεις

poasyΑθήνα, 26 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 301/5/45α
Προς: Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης, Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας,
Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Λάρισας, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πέλλας, Πιερίας,
Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι συχνές μετακινήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης, τόσο στον Έβρο όσο και στα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών, απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί έντονα την Ομοσπονδία.
Σχετικές προς τούτο είναι και οι τελευταίες αποφάσεις (09-03-2013) του Δ.Σ. που σας γνωστοποιήθηκαν καθώς και οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας. Παρά ταύτα το Α.Ε.Α. με την υπ' αριθ. 6001/7/3/5509-νε΄ από 23-03-2013 διαταγή του όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε για τη δρομολόγηση λύσεων αντιμετώπισης των παρουσιαζόμενων προβλημάτων, αλλά με την ακολουθούμενη τακτική του συνεχίζει τη διόγκωση και διαιώνιση αυτών.
Ύστερα από την παραπάνω μη θετική εξέλιξη και προς ενίσχυση των ενεργειών και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων, σας καλούμε διά του Προέδρου ή του Γραμματέα σας να προσέλθετε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, αύριο 27-03-2013 και ώρα 13.00.
ypografes-poasy

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών από την Ειδική Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, για κλοπή καλωδίων από κολώνες φωτισμού. Κατασχέθηκαν 250 μετρά περίπου καλώδιο

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για κλοπή καλωδίων από κολώνες φωτισμού
Κατασχέθηκαν 250 μετρά περίπου καλώδιο
Συνελήφθησαν χθες (23-3-2013) το βράδυ, στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 61, 35 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή καλωδίων από κολώνες φωτισμού.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν επ΄ αυτοφώρω τους δράστες να αφαιρούν από κολώνες φωτισμού, που βρίσκονται στον οδικό κόμβο του Διδυμοτείχου, 250 μέτρα περίπου καλώδιο και να τα τοποθετούν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Η παραπάνω ποσότητα των καλωδίων κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο δικαιούχο της, ενώ επίσης κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο.
Σημειώνεται, ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου είναι μία ημερομηνία μνήμης για την εθνική παλιγγενεσία του 1821 αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα σήμερα για τον Ελληνισμό. Ένα παράδειγμα που δείχνει ότι όταν υπάρχει εθνικός στόχος οι Έλληνες μπορούν να υπερβούν τις αντιξοότητες και να κάνουν πράξη τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους. Και ότι δεν αρκούν οι αναφορές στα κλέη του παρελθόντος, ούτε οι μεγαλόστομες διακηρύξεις προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον, αλλά απαιτούνται έργα και θυσίες, προκειμένου η πατρίδα να στηθεί και πάλι όρθια.
Αυτός ακριβώς είναι σήμερα ο καλύτερος τρόπος για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821. Να επιδιώξουμε να είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για την ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και για την τωρινή παρουσία της στο διεθνές γίγνεσθαι. Να αποτρέψουμε έναν νέο εθνικό διχασμό, σαν αυτόν που έθεσε σε μεγάλο κίνδυνο την έκβαση του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας. Να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες και να πείσουμε τους φίλους και εταίρους μας ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον η ύπαρξη μιας ισχυρής Ελλάδας, σε αυτήν την στρατηγικής σημασίας γωνιά του πλανήτη.
Το κεντρικό μήνυμα πρέπει να είναι ένα: με πίστη στις δυνάμεις μας, με επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και με πλήρη άρνηση του επίπλαστου πατριωτισμού των απολογητών τυραννικών καθεστώτων που στράφηκαν εναντίον της χώρας μας, οφείλουμε να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον και να βάλουμε πάνω από το «εγώ» το «εμείς». Να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού την ευνομία και την κοινωνική ειρήνη και να συμβάλλουμε στο να μπει η Ελλάδα ξανά στον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης, απαλλαγμένη από τις πρακτικές του παρελθόντος που υπονόμευσαν την πορεία της. Σε αυτόν τον αγώνα η πατρίδα μας μάς χρειάζεται όλους.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εντοπίστηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων





ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν 140.500 πακέτα τσιγάρων
Έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 140.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, χθες (22-3-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν έρευνα σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που βρισκόταν σταθμευμένο στο Ορμένιο Ορεστιάδας, εντός του οποίου βρέθηκαν 140.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Τα παραπάνω πακέτα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ορεστιάδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατασχέθηκαν επίσης ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τέσσερα (4) συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Αίτημα για αναθεώρηση της μελέτης που επέβαλε τις μειώσεις στο ΕΦΑΠΑΞ

poasyΑθήνα, 22 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 506/1/10β
Προς: Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
          Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ
Κοιν.: 1) Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
              κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ
          2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          4) Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
              κ. Παναγιώτη ΚΟΚΚΟΡΗ
          5) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          6) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών & Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          7) Γενική Δ/νση Κοινωνικής Ασφάλισης
              α) Δ/νση Αναλογιστικών Αρχών
              β) Δ/νση Πρόσθετης Ασφάλισης
          8) Μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ
          9) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Πρόεδρε,
  Σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.5.2 του άρθρου 1 του Ν. 4093/2012 «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» επήλθαν σημαντικές μειώσεις στο χορηγούμενο εφάπαξ βοήθημα από τους Τομείς Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ήτοι κατά 45,49% στον Τομέα Υπαλλήλων της Αστυνομίας Πόλεων και κατά 1,94% στον Τομέα Αστυνομικών, καθόσον υιοθετήθηκε άκριτα η προ μηνών αναλογιστική εκτίμηση – μελέτη της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας, για την οποία η Ομοσπονδία μας είχε εκφράσει τις σοβαρές ενστάσεις της όσον αφορά την αξιοπιστία και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων της.
  Εκφράσαμε τις σοβαρές μας ενστάσεις καθώς η προαναφερόμενη μελέτη είναι άγνωστο γιατί, πέραν των τακτικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουμε, δεν έλαβε υπόψη της για την εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος περί της ανταποδοτικότητας και τα ακόλουθα απαιτούμενα στοιχεία:
  α) τις έκτακτες ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις, καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι μας και οι οποίες διενεργούνται σε κάθε μισθολογική ή βαθμολογική προαγωγή, ποσοστιαία επί των εξόδων των μετακινήσεών τους, επί του καταληκτικού και προκαταληκτικού βαθμού, σε κάθε μεταβολή του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας κ.λ.π. και οι οποίες αθροιστικά προφανώς αποτελούν ένα σημαντικό έσοδο του Ταμείου μας.
  β) τις σημαντικές εισροές στα έσοδα του Ταμείου μας από το ποσοστό του 10% των συμβάσεων των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και από το ποσοστό του 5% των εισιτηρίων αθλητικών εκδηλώσεων, τα οποία αποτελούν αμοιβή για την πρόσθετη εργασία που παρέχουμε στις αθλητικές εκδηλώσεις.
  γ) τα έσοδα από τα ανεξόφλητα κλασματικά υπόλοιπα του Ο.Δ.Ι.Ε. που και αυτά αποτελούν αντιστάθμισμα της πρόσθετης εργασίας που παρέχουμε στις ιπποδρομίες.
  Κύριε Πρόεδρε,
  Παρότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για απένταξη του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το ΥΠ.Ε.Κ.Α. και η ένταξή του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, φρονούμε ότι το Δ.Σ. του Ταμείου οφείλει άμεσα με απόφασή του να ζητήσει την αναθεώρηση της οικονομοτεχνικής μελέτης της Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών του ΥΠ.Ε.Κ.Α. Και τούτο για να συμπεριληφθούν στα έσοδα οι προαναφερόμενες έκτακτες ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τα έσοδα που προέρχονται από την πρόσθετη εργασία μας έτσι ώστε να εκδοθούν νέα πιο ασφαλή συμπεράσματα για την ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών.
ypografes-poasy

«Παραχώρηση μεταφορικών μέσων που φυλάσσονται σε χώρους Δ.Δ.Δ.Υ. (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) και Τελωνείων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας»

poasyΑθήνα 22 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 403/1/16β
Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.
              Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
          4) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Παραχώρηση μεταφορικών μέσων που φυλάσσονται σε χώρους Δ.Δ.Δ.Υ. (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) και Τελωνείων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας»
  Κύριε Αρχηγέ,
  Με το υπ' αριθ. 403/1/16 από 08-03-2013 έγγραφό μας που κοινοποιήσαμε και σε σας, ζητήσαμε την παρέμβαση του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου ΔΕΝΔΙΑ προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου να επισπευτούν οι χρονίζουσες διαδικασίες παραχώρησης μεταφορικών μέσων που έχουν κατασχεθεί και έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου, τα οποία φυλάσσονται σε χώρους της Δ/νσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρησιακές και υπηρεσιακές ανάγκες των Υπηρεσιών μας.
  Με το επισυναπτόμενο από 08-03-2013 έγγραφό της η Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας, Ε.Α.Υ. Λάρισας, καταγγέλλει την αναιτιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται από το μήνα Νοέμβριο του 2011 για την παραχώρηση ενός οχήματος για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΟΠΚΕ της Α.Δ. Λάρισας. Ταυτόχρονα ζητά την άμεση παραχώρηση αυτού του συγκεκριμένου οχήματος για το οποίο έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά και την παραχώρηση όλων των οχημάτων για τα οποία έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα από την Α.Δ. Λάρισας.
  Κατόπιν των προαναφερομένων παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας στην Δ/νση Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντιμετωπιστούν συνολικά οι υπάρχουσες εκκρεμότητες και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την τελική παραχώρηση των κατασχεμένων οχημάτων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
ypografes-poasy

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ...

zaxariudakis
Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης
ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ...
  Την τελευταία τριετία οι Κυβερνήσεις της χώρας μας, κάτω από τη σκιά της οικονομικής κρίσης, την πολυσυζητημένη αδήριτη ανάγκη για συμμάζεμα του Κράτους και του Δημόσιου χρέους, με τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς Νόμους, τις πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, επέβαλλαν την πλήρη ανατροπή των εργασιακών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και κατεδάφισαν αυτό που γνωρίζαμε ως Δημόσιο σύστημα ασφάλισης και Υγειονομικής περίθαλψης.
  Τρία χρόνια μετά, ο χάρτης έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να αλλάζει εάν παραμένουμε απαθείς και μοιρολάτρες καθώς με το τελευταίο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, δηλ. τον Ν. 4093/2012 έγιναν, άλλα θα επιχειρηθούν και νέες παρεμβάσεις – περικοπές και συρρικνώσεις σε μια σειρά κεκτημένων ετών και στον δικό μας εργασιακό χώρο.
  Αξίζει να αναφέρουμε επτά (7) βασικά σημεία του Ν. 4093/2012:
• Την πρόβλεψη για αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων έως το 2016 αλλά με τη δαπάνη να είναι μικρότερη από την αντίστοιχη του 2012
• Την εφαρμογή της ρήτρας απόκλισης δηλαδή την αυτόματη μείωση των μισθών, συντάξεων, λειτουργικών δαπανών εάν δε βγαίνει το πρόγραμμα
• Την εξεύρεση επιπλέον 4,7 δις ευρώ που πρέπει να προέλθουν από μη προσδιορισμένα μέτρα
• Το πάγωμα των προσλήψεων στην ΕΛ.ΑΣ. για το 2013, 2014 και την ενδεχόμενη πρόσληψη 580 ατόμων στην ΕΛ.ΑΣ. το 2015 και 2016
• Τη νέα παρέμβαση στις πρόσθετες παροχές μισθολογικού χαρακτήρα στον Δημόσιο Τομέα για τις αμοιβές τις νυκτερινές ώρες και τις εξαιρέσιμες (αργίες – Σαββατοκύριακα)
• Την κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου για τους ένστολους εντός του 2013 που θα προβλέπει νέες περικοπές 88,2 εκατ. Ευρώ και εφαρμογή του από την 01-01-2014 και οι οποίες θα προέλθουν από την αυτόματη κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας του Αυγούστου του 2010.
• Νέες μειώσεις της τάξεως 162 εκατ. Ευρώ από την 01-01-2014 στους ένστολους συνταξιούχους που θα προέλθουν από την αυτόματη κατάργηση των μισθολογικών τους προαγωγών και αθροιστικά το 2016 θα φθάσουν τα 172.800.00 ευρώ.

  ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
  Ήδη οι οριζόντιες μειώσεις του Ν. 4093/2012 ανήλθαν στο μ.ο. 7,2% του μισθολογικού κόστους της ΕΛ.ΑΣ. (71 εκατ. Ευρώ) ξεπερνώντας τελικά και το 6% που είχε αποτυπωθεί στο β΄ μνημόνιο του Φεβρουαρίου του 2012. Για πρώτη φορά έγινε παρέμβαση στον σκληρό πυρήνα του μισθολογίου μας δηλαδή τον Βασικό Μισθό με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ο Β.Μ. του Υ/Β΄ στα επίπεδα του 2008 ενώ οι παρεμβάσεις στους συντελεστές διαμόρφωσης των υπολοίπων Β.Μ. είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει τους Β.Μ. στην τετραετία 2000-2004. Οι μειώσεις στα επιδόματα έφτασαν και το 48%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στη νυκτερινή αποζημίωση που φτάνει στο 45% εάν υπολογιστεί η μείωση της ωριαίας αμοιβής (από 2,93€ στα 2,60€) αλλά και την μείωση του ανώτατου ορίου ωρών αποζημίωσης κατ' έτος από τις 766 ώρες στις 488 ώρες (40 ώρες ανά μήνα). Παράλληλα, καταργήθηκαν από φέτος τα δώρα και τα επιδόματα εορτών.
  Πάντως παραμένει παντελώς άγνωστη η κατεύθυνση στην οποία προτίθενται να κινηθούν για το νέο μισθολόγιο, καθώς όχι μόνον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αλλά ούτε και η διάθεση συζήτησης με τα συνδικάτα. Ανησυχεί, όμως, ιδιαίτερα η αποτύπωση για την κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών, που πλήττει κατά κύριο λόγο τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας, που σήμερα χρειάζονται 15 ή 18 χρόνια για να φθάσουν στη βάση του μισθολογίου μας (Β.Μ. Υ/Β΄) και 30 χρόνια, με πολλές συνδυαστικές προϋποθέσεις, για να λάβουν προαγωγή μισθολογική Α/Δ΄ χωρίς αυτή η εξέλιξη να συμβαδίζει με τη βαθμολογική τους εξέλιξη που παραμένει πολύ χαμηλή.
  Αναγκαιότητα πάντως, αποτελεί η σύνταξη εκ μέρους του συνδικάτου και σεναρίων – προτάσεων που θα εναρμονίζουν το νέο μισθολόγιο στον κορμό του Δημόσιου Τομέα λαμβάνοντας όμως υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τη φύση της αποστολής μας, με πραγματική αναγνώριση του επικίνδυνου της εργασίας μας, των υπερωριών της απασχόλησης μας και την πραγματική απειλή για τη νυχτερινή εργασία.
Ευνόητο είναι ότι οφείλει το συνδικάτο να αντισταθεί για μια ακόμα φορά στις νέες περικοπές που ετοιμάζουν και να πιέσει με κάθε τρόπο και μέσο το όποιο μισθολόγιο γίνει να εμπεριέχει το στοιχείο (όσον το δυνατό) της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης.
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
  Νέα μείωση κατά 8,4% σε σχέση με το 2012 προβλέπει ο τακτικός προϋπολογισμός για το 2013, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στη γενικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών, με πιο ανησυχητικό φαινόμενο την αδυναμία εκταμίευσης χρημάτων από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων προκειμένου να εξαλειφθούν τα οδοιπορικά έξοδα των μετακινούμενων στον Έβρο, αλλά και την γενικότερη αδυναμία που διαφαίνεται ότι θα υπάρξει σύντομα για να καλυφθούν τα εκτός έδρας των πολλών αλόγιστων μετακινήσεων.
  ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ
  Με τον Ν. 4093/2012 επεβλήθησαν μειώσεις στα εφάπαξ για τους ασφαλισμένους πριν την 31-12-2012 και αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν μετά την 01-08-2010 και για τους οποίους δεν έχει χορηγηθεί η απόφαση χορήγησης εφάπαξ από το Ταμείο, κατά 1,94% στον ΤΠΑΣ και κατά 45,49% στον ΤΠΥΑΠ. Στην προαναφερόμενη μείωση θα πρέπει να προστεθεί επιπλέον μ.ο. 10% που επήλθε λόγω της μείωσης των Β.Μ., ΕΧΥ ή των συντάξιμων αποδοχών κατά περίπτωση.
  Παρότι εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ οι μειώσεις αυτές χαρακτηρίζονται δίκαιες στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας εισφορών – παροχών, θα πρέπει να τονιστεί ότι για τους τομείς μας δε λήφθησαν υπόψη, παρότι η Διοίκηση του Ταμείου απέστειλε τα σχετικά στοιχεία, ούτε οι έκτακτες ασφαλιστικές εισφορές (κρατήσεις λόγω βαθμολογικής, μισθολογικής προαγωγής, μεταβολής ΕΧΥ, κρατήσεις στα οδοιπορικά κ.λ.π.) αλλά ούτε και η αμοιβή για την πρόσθετη εργασία μας που εκχωρήθηκε στο ασφαλιστικό μας ταμείο όπως το 10% των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων (20 εκατ. ευρώ από 2009), το 5% από τα εισιτήρια των αγώνων, τα ανεξόφλητα κλασματικά υπόλοιπα από τον ΟΔΙΕ. Αναγκαιότητα αποτελεί η αναθεώρηση της οικονομοτεχνικής έκθεσης από τη Δ/νση Αναλογιστικών Μελετών του ΥΠΕΚΑ βάσει της οποίας έγιναν και οι προαναφερόμενες περικοπές – μειώσεις στα εφάπαξ, ώστε η όποια μείωση απαιτηθεί να είναι δυνατή ώστε να διασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητα των Τομέων Πρόνοιας, οι οποίοι θα πρέπει τελικά να συγκλίνουν σε έναν Τομέα.
  Παράλληλα, εικάζεται ότι από την 01-01-2014 η νέα τεχνική βάση υπολογισμού του εφάπαξ σε όλο τον εργασιακό βίο, με έναν διερμηνευόμενο μαθηματικό τύπο που λαμβάνει υπόψη όχι μόνο την ανταποδοτικότητα αλλά και τη βιωσιμότητα των Ταμείων με κουρεμένα αποθεματικά λόγω PSI όπως διαμορφώνονται κάθε έτος αλλά και την αξία των συνολικών υποχρεώσεων με βάση τα δεδουλευμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων κάθε έτος θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα μεγάλες μειώσεις στα χορηγούμενα εφάπαξ.
  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τομείς εντάχθηκαν στις προαναφερόμενες ρυθμίσεις παρότι δεν πληρούσαν δυο βασικά κριτήρια που είχαν τεθεί, των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  Η διαφαινόμενη λύση της απένταξης του ΤΕΑΠΑΣΑ από το ΥΠΕΚΑ και η ένταξη στο ΥΠΔΤΠΠ, με την προώθηση σχετικής ρύθμισης μπορεί να δώσει λύση, όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Ταμείο θα οφείλει να αυτορυθμίζει τα του οίκου του, ενώ στη δημιουργία του νέου οργανικού νόμου θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία ελεγκτικού τμήματος με διακριτές αρμοδιότητες που θα διασφαλίζει τα έσοδα του Ταμείου καθώς η μη πρόβλεψη σήμερα ανάλογου τμήματος έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του.
  Η τριετία που ακολουθεί θα είναι μια δύσκολη τριετία με νέες προκλήσεις για τα συνδικάτα αλλά και για όλους τους εργαζόμενους. Οφείλουμε πλέον να αντιδράσουμε μαζικά με συμμετοχή σε κάθε κάλεσμα χωρίς εσωστρέφειες, ακόμα και αυτό της «λευκής απεργίας», δηλαδή της αποχής από τα πάρεργα. Στον αγώνα αυτό χρειαζόμαστε την κοινωνία, τον πολίτη που χρειάζεται μια αξιόπιστη, δημόσια αστυνομία προκειμένου να κατακτήσει αυτό που λέμε πολιτικό σύστημα, κι ούτε ειδικές αμοιβές είχαμε και έχουμε, ούτε ειδικά εργασιακά προνόμια, ούτε και αποτελούσαμε ποτέ προνομιούχους τους καταρρέοντος οικοδομήματος της Χώρας μας.
Μάλλον παρίες ήμασταν και είναι καιρός να αλλάξουμε...


Η προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.με το σύστημα του Απολυτηρίου Γ


Δημοσιευμένο στο : http://www.astynomia.gr
Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2013
-Δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014, με το σύστημα του Απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δείτε εδώ την προκήρυξη.

Ν.4139/2013 Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις - Ο νέος Κώδικας περί Ναρκωτικών


Δημοσιευμένο στο : PoliceNET
Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013
Ν.4139/2013 Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-74-20-3-2013 ο νέος Κώδικας περί Ναρκωτικών με τίτλο  "Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις".
Ο Νόμος περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες εκσυγχρονίζουν τη νομοθεσία των ναρκωτικών από την άποψη της ιατρικής αντιμετώπισης, της ποινικής αξιολόγησης, αλλά και της εφαρμογής νέας σωφρονιστικής αντίληψης για τους παραβάτες.
Αυστηροποιούνται οι ποινές και για τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών και οι ιδιαίτερα διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης (όπου δράστης κάνει χρήση όπλων ή έχει σκοπό να προκαλέσει τη χρήση ναρκωτικών από ανήλικο ή να μεταχειριστεί ανήλικο για την τέλεση του εγκλήματος ή προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη ή θάνατο ή ενεργεί κατ' επάγγελμα), τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη ή με πρόσκαιρη κάθειρξη 10-20 ετών και χρηματική ποινή μπορεί να φτάσει τις 600.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Νόμο προβλέπεται η επιβολή ποινών ισόβιας κάθειρξης στους δράστες ληστειών που φέρουν βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ, πυροβόλα όπλα, κ.λπ.), ενώ, με ποινές κάθειρξης τιμωρούνται και εκείνοι που κατέχουν ή φέρουν παράνομα πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, χειροβομβίδες και άλλο οπλισμό.

Προβλέπονται επίσης διατάξεις για την κάλυψη των ελεγκτικών οργάνων κατά τις επιχειρήσεις τους, που δρουν ως μεσολαβητές, αγοραστές, μεταφορείς κ.λ.π. με σκοπό την ανακάλυψη ή σύλληψη προσώπου που διαπράττει έγκλημα διακίνησης ναρκωτικών, αφού τηρηθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Άλλη διάταξη συνιστά επιβαρυντική περίπτωση -κατά την επιμέτρηση της ποινής- η τέλεση εγκλημάτων που διαπράττονται από μίσος, εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή λόγω διαφορετικού γενετήσιου προσανατολισμού, ενώ, προβλέπεται η δυνατότητα αναψηλάφησης της δίκης ενώπιον των ελληνικών πολιτικών δικαστηρίων, σε περίπτωση ευδοκίμησης προσφυγής από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κατεβάστε τον Νόμο 4139/2013 απευθείας απο το Εθνικό Τυπογραφείο ΕΔΩ.

Μισθοδοσία Αστυνομικών μέσω Κυπριακών Τραπεζικών Υποκαταστημάτων


poasyΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 21 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 502/10/3
Προς : 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
               κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
           2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας,
               Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Μισθοδοσία Αστυνομικών μέσω Κυπριακών Τραπεζικών Υποκαταστημάτων»
  Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Λόγω των γνωστών οικονομικών εξελίξεων στην Κύπρο και με δεδομένο ότι η μισθοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται και μέσω Κυπριακών Τραπεζικών Υποκαταστημάτων που εδρεύουν στην Χώρα μας, παρακαλούμε για όλες τις ενδεδειγμένες από πλευράς σας ενέργειες προκειμένου διασφαλιστεί για τους εμπλεκόμενους συναδέλφους η απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους κατά την επικείμενη μισθοδοσία μηνός Απριλίου.
ypografes-poasy

Παρέμβαση για τις αποσπάσεις - μετακινήσεις των συναδέλφων στον Έβρο και στα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών

poasyΑθήνα 21 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 301/5/45
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.:1) Πολιτικά Κόμματα
         2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
             κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
         3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
             κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
         5) Αστυνομικές Υπηρεσίες
  Κύριε Αρχηγέ,
  Τις επόμενες ημέρες λήγει η περίοδος απόσπασης των συναδέλφων μας που μετακινήθηκαν στην περιοχή της Θράκης στα πλαίσια της επιχείρησης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. Διανύουμε ήδη τον 9ο μήνα της επιχείρησης ευρείας κλίμακας και τον 2ο χρόνο ενίσχυσης της δύναμης FRONTEX στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.
  Η εξάντληση των συναδέλφων και των οικογενειών τους από τις συνεχείς μετακινήσεις την τελευταία διετία, σε συνδυασμό με την συνεχή αποδυνάμωση των αστυνομικών Υπηρεσιών από τις οποίες προέρχονται, την καταπόνηση του ήδη πεπαλαιωμένου στόλου των οχημάτων, το τεράστιο οικονομικό κόστος της επιχείρησης που με ένα πρόχειρο υπολογισμό έχει υπερβεί τα 20.000.000 €, χωρίς το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. να έχει ακόμη συμμετάσχει, (γεγονός που αφήνει μετέωρη την εξόφληση των οδοιπορικών υπομνημάτων, παρά τις διαβεβαιώσεις για άμεση εκκαθάριση) , καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξομάλυνσης των δυσχερειών που τείνουν να αποκτήσουν διηνεκή χαρακτήρα.
  Κατόπιν των προαναφερομένων προτείνουμε και ζητούμε:
1) Να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ατέρμονες αποσπάσεις που ταλανίζουν και καταπονούν τους συναδέλφους και αποδυναμώνουν τις Υπηρεσίες των περιοχών από τις οποίες προέρχονται, αφού ήδη έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του φράχτη.
2) Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις των νεοϊδρυθεισών Υ.Φ.Ε.Κ.Α. στις Α.Δ. Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Κορίνθου με έκτακτες μεταθέσεις από τη λίστα μοριοδότησης των τακτικών μεταθέσεων, γεγονός που θα συμβάλει δραστικά στην μείωση των αποσπασμένων και μετακινούμενων προς αυτές τις Υπηρεσίες.
3) Για τις όποιες συνεχιζόμενες αποσπάσεις να τύχει υλοποίησης η πρόταση των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, ώστε να μετακινηθούν εκεί οι αστυνομικοί που έχουν ως τόπο συμφερόντων τον Έβρο.
4) Να ρυθμιστεί το ζήτημα της αποζημίωσης πέραν του τριμήνου για όσους επιθυμούν την παράταση απόσπασής τους.
  Κύριε Αρχηγέ,
  Το καθεστώς των επαναλαμβανόμενων αντικαταστάσεων μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους γι' αυτό και ζητούμε από μέρους σας την αποδοχή και ικανοποίηση των προαναφερόμενων προτάσεων για τη διασφάλιση των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους από κάθε πλευρά, αλλά και των Υπηρεσιών οι οποίες καθίστανται «κολοβές» λόγω των μετακινήσεων.
ypografes-poasy

Παράταση χορήγησης κανονικής άδειας έτους 2012

poasyΑθήνα 21 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 302/2/29α

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συνάδελφοι,
  Σας αποστέλλουμε το υπ' αριθ. 6005/1/114-δ από 20/03/2013 έγγραφο του Α.Ε.Α./Κ.Ο.Α.Δ./Δ.Α.Π., που αφορά τη δυνατότητα λήψης τυχόν δικαιούμενης κανονικής άδειας έτους 2012 μέχρι την 30/4/2013 ημερομηνία που πρέπει να έχει διανυθεί, προς ενημέρωση των μελών σας.
ypografes-poasy

6005-1-114d_20-3-2013

Λειτουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου

poasyΑθήνα, 20 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 505/7/7
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συνάδελφοι,
  Σας αποστέλλουμε για την ενημέρωσή σας το υπ' αριθ. 14643/13/302042 από 01/03/2013 έγγραφο του Α.Ε.Α / Δ/νση Υγειονομικού με θέμα «Λειτουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου», προκειμένου ενημερωθούν τα μέλη των Ενώσεών σας.
ypografes-poasy

14643-13-302042_01-03-2013a14643-13-302042_01-03-2013b

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ερώτηση 51 βουλευτών της ΝΔ, για τις νέες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Δημοσιευμένο στο : http://www.hellenicparliament.gr
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013
-
-Πενήντα ένας (51) Βουλευτές της Ν.Δ. υπογράφουν την Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και  Οικονομικών .
Η Ερώτηση αφορά τις νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος και τις Επιπτώσεις των μισθολογικών αυτών περικοπών στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι υπογράφοντες Βουλευτές έχουν πλέον καταλάβει ότι :"Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να υφίστανται μισθολογικές στρεβλώσεις που δεν δικαιολογούνται και δεν είναι ανεκτές επ’ ουδενί σε μία ευνομούμενη πολιτεία, έχοντας ως εκ τούτου κυριολεκτικά εξαθλιώσει τους ενστόλους και τις οικογένειές τους". καθώς επίσης και ότι : "Οι μειώσεις αυτές θα πλήξουν το φρόνημα των ενστόλων, πράγμα που οφείλουμε να αποτρέψουμε εγκαίρως..."
Ας ελπίσουμε οτι θα ληφθούν μέτρα εγκαίρως πριν είναι πλέον αργά...
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
1. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο
2. Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια
3. Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε μία ευνομούμενη πολιτεία έχουν καίριο και ουσιαστικό ρόλο στην εμπέδωση και στην διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ασφάλειας, δύο καίριων αγαθών επί των οποίων στηρίζεται η ίδια η πολιτεία. Και τούτο διότι χωρίς αυτά, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αφενός η ύπαρξη και η συνέχεια της πολιτείας και αφετέρου η δημόσια ασφάλεια, η ομαλή κοινωνική συμβίωση και η κοινωνική ειρήνη.
Ενώ, λοιπόν, η πολιτεία έχει εμπιστευτεί στους ενστόλους την προστασία της εθνικής κυριαρχίας, της δημόσιας ασφάλειας και τάξης, οι οποίοι ως εκ του αντικειμένου της εργασίας τους και των υπηρεσιών τους προς την πατρίδα, φέρουν τεράστιο φορτίο, αφού είναι η μόνη κοινωνική ομάδα η ύπαρξη της οποίας συναρτάται ευθέως με την λειτουργία του κράτους, αυτή η κοινωνική ομάδα κλήθηκε να συμβάλει στην Εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την δημοσιονομική εξυγίανση με δυσβάστακτες μισθολογικές περικοπές που είναι όλως δυσανάλογες προς το ευρέως αναγνωρισμένο έργο που παράσχουν ενόψει της φύσης του και της ειδικής αποστολής που επιτελούν. Αυτό, όμως, έχει ως αποτέλεσμα να υφίστανται μισθολογικές στρεβλώσεις που δεν δικαιολογούνται και δεν είναι ανεκτές επ’ ουδενί σε μία ευνομούμενη πολιτεία, έχοντας ως εκ τούτου κυριολεκτικά εξαθλιώσει τους ενστόλους και τις οικογένειές τους.
Πέραν δε των υφιστάμενων μειώσεων, με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», επιμερίζονται και νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος κατά αρκετά εκατομμύρια Ευρώ. Οι υφιστάμενες, όμως, και οι αναμενόμενες από το 2014 μισθολογικές μειώσεις στους ενστόλους (εν ενεργεία και συνταξιούχους), έχουν, εν συγκρίσει με το δημοσιονομικό όφελος, πολλαπλασιαστικά δυσμενείς συνέπειες τόσο στους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και στην ίδια την λειτουργία του κράτους σε μια περίοδο μάλιστα που ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κρίσιμος. Οι μειώσεις αυτές θα πλήξουν το φρόνημα των ενστόλων, πράγμα που οφείλουμε να αποτρέψουμε εγκαίρως, λαμβάνοντας περαιτέρω ειδική μέριμνα για διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και για τους συνταξιούχους.

Ενόψει των ανωτέρω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποια η θέση της Κυβερνήσεως αναφορικά με τα ανωτέρω τιθέμενα ζητήματα;
2. Έχουν συνεκτιμηθεί από την Κυβέρνηση οι συνέπειες των υφιστάμενων και των όποιων νέων μισθολογικών περικοπών αναφορικά με το αξιόμαχο ενστόλων, της αποστολής τους εν γένει και της αποτελεσματικότητας που οφείλουν να έχουν; Και αν ναι, τι προτίθεται να κάνει προς αποτροπή των συνεπειών αυτών και προς εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης τόσο για τους εν ενεργεία όσο και για τους συνταξιούχους;
3. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση ούτως ώστε να μην εφαρμοστούν οι νέες μισθολογικές περικοπές στους ενστόλους (εν ενεργεία και συνταξιούχους); Υπάρχει σχετική βούληση της Κυβέρνησης να οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας μας αναφορικά με το ζήτημα αυτό ούτως ώστε να αποφευχθούν νέες περικοπές;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης
Αντωνίου Βασιλείου Μαρία
Ασημακοπούλου Παναγιώτη Άννα-Μισέλ
Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος
Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία - Θεοδώρα
Βεσυρόπουλος Φωτίου Απόστολος
Βλάχβεης Χρήστου Μενέλαος
Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας
Βογιατζής Γεωργίου Παύλος
Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος
Δερμεντζόπουλος Χρήστου Αλέξανδρος
Δήμας Σταύρου Χρίστος
Καραμανλή Αρκαδίου Άννα
Καράμπελας Δημητρίου Ιωάννης
Καρανάσιος Βασιλείου Ευθύμιος
Καρασμάνης Αθανασίου Γεώργιος
Κασαπίδης Δημοσθένη Γεώργιος
Κατσαφάδος Ιωάννη Κωνσταντίνος
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος
Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης
Κικίλιας Παναγιώτη Βασίλειος
Κόλλιας Ταξιάρχου Κωνσταντίνος
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ
Κουκοδήμος Γεωργίου Κωνσταντίνος
Κουτσούμπας Βασιλείου Ανδρέας
Κοψαχείλης Αθανασίου Τιμολέων
Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος
Κωνσταντινίδης Γεωργίου Ευστάθιος
Κωνσταντόπουλος Λεωνίδα Γεώργιος
Λαμπρόπουλος Δημητρίου Ιωάννης
Λεονταρίδης Χρήστου Θεόφιλος
Μακρή Θεοδώρου Ευαγγέλου Ελένη
Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου ΄Αννα
Μαρίνος Σπυρίδωνος Ανδρέας
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα)
Νταβλούρος Περικλή Αθανάσιος
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη
Πασχαλίδης Αδάμ Ιωάννης
Σαμπαζιώτης Αθανασίου Δημήτρης
Σενετάκης Γεωργίου Μάξιμος
Σκόνδρα Κωνσταντίνου Ασημίνα
Σκρέκας Θεοδώρου Κωνσταντίνος
Σολδάτος Φωτίου Θεόδωρος
Σταμενίτης Ευαγγέλου Διονύσιος
Στύλιος Δημοσθένη Γεώργιος
Ταγαράς Χρήστου Νικόλαος
Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ
Τζαμτζής Συμεών Ιορδάνης (Δάνης)
Τσουμάνης Αχιλλέα Δημήτριος
Υψηλάντης Αναστασίου Βασίλειος - Νικόλαος
Χριστογιάννης Διονυσίου Δημήτριος

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας


Δημοσιευμένο στο : http://www.astynomia.gr
Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2013
-Παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ.Χρήστος Μανούρας.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ευχαρίστησε τον κ. Μανούρα για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ του μετέφερε και τις ευχαριστίες της Πολιτικής Ηγεσίας.

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αστυνομικών


Δημοσιευμένο στο : http://www.spirospero.gr
Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2013
-Καπερνάρος: Oι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα
Σε ερώτησή που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια,ο Βασίλης Καπερνάρος μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοίμε αφορμή την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στις 8/2/2013, ανακύπτουν πολλά ερωτήματα αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων.
"Αρχικά, ένα εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αποτελεί η αδυναμία των αρμόδιων να προγραμματίσουν στοιχειωδώς την αναγγελία υπηρεσίας, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Ως αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα, λόγω της ελλιπέστατης πληροφόρησης που έχουν αναφορικά με τις υπηρεσίες που πρόκειται να κάνουν. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην Τουρκία, το δελτίο υπηρεσιών της αστυνομίας εκδίδεται σε μηνιαία βάση", τονίζει στην ερωτησή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης, υπογραμμίζει "οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν καθημερινά πλειάδα άλλων προβλημάτων όπως η αδιαφορία για την προστασία των δανειοληπτών (αστυνομικών), οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν ν' ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους".
"Ακόμα, καλείσθε ν' απαντήσετε γιατί επιδεικνύετε τόσο απαθή αντιμετώπιση της πρότασης των αστυνομικών Υπαλλήλων για ίδρυση εστιών σίτισης, όταν αυτό θα έπρεπε ν' αποτελεί σαφή προτεραιότητά σας, για την εύρυθμη λειτουργία του αστυνομικού σώματος .
Η ΠΟΑΣΥ προβάλλει την ξεκάθαρη αντίθεσή της σχετικά με την προωθούμενη τροποποίηση ( άρθρο 58 Σχεδίου Νόμου για την «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη -Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Σώματος» ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στην αστυνομία, καθώς δεν πρόκειται απλώς για οπισθοδρόμηση, αλλά για απόλυτη κατάργηση της απλής αναλογικής, της κατοχυρωμένης δηλαδή με το άρθρο 18 του ν. 3938/2011 κατάκτησής μας στο εκλέγειν, σύμφωνα και σε πλήρη αρμονία με τον πρωτογενή Ν. 1264/82.
Υπενθυμίζουμε, για όσους από την Κυβέρνηση της Τρόικας το έχουν λησμονήσει, το σύστημα της απλής αναλογικής καθιερώθηκε από τον Νομοθέτη, και μάλιστα ως υποχρεωτικό, καθότι μόνο αυτό επιτρέπει τη δυνατότητα έκφρασης όλων των τάσεων μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σεβόμενο έτσι πλήρως την ανάγκη εκπροσώπησης της μειοψηφίας.
Επίσης, αντιτιθέμεθα στην, με το ίδιο άρθρο του Νομοσχεδίου, επαναφορά μίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά Περιφερειακή Ενότητα και όχι ανά Αστυνομική Διεύθυνση, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, δια της οποίας επιχειρείται η οριστική εξαφάνιση των τοπικών Ενώσεων οι οποίες, εξ' αντικειμένου, γνώριζαν και αντιμετώπιζαν ευχερέστερα τα κατά τόπους ζητήματα. Με την προωθούμενη , λοιπόν, τροποποίηση η ηγεσία του Υπουργείου επιθυμεί να επαναφέρει αλήστου μνήμης πρακτικές, όταν άνθιζε το πελατειακό Κράτος και το δούναι και λαβείν. Καμία δυνατότητα έκφρασης στις μειοψηφίες, παρά μόνο στους Ημέτερους", συνεχίζει ο κ. Καπερνάρος και ερωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης:
"Α. Ποιες οι συγκεκριμένες έως τώρα ενέργειες του Υπουργείου (και όχι τι πρόκειται να κάνετε, με τα συνήθη ευχολόγιά σας):
α) Για τον ταχύτερο προγραμματισμό των αναγγελιών υπηρεσίας τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση;
β) Για την προστασία των δανειοληπτών αστυνομικών;
γ) Για την ίδρυση εστιών σίτισης αστυνομικών και των οικογενειών τους;
Β. Ποιες οι συνέπειες που θα προκληθούν από την υπερψήφιση του άρ. 58 του Σχεδίου Νόμου για την «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη -–Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Σώματος» αναφορικά με την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση στα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών.
Γ. Ποιος ο λόγος κατάργησης των Ενώσεων ανά Αστυνομική Διεύθυνση".
http://www.spirospero.gr

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου της 09-03-2013

poasyΑθήνα 12 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/3/34
Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου της 09-03-2013
  Πραγματοποιήθηκε την 09-03-2013 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανήμερα του Α΄ Ψυχοσάββατου, όπου η Ομοσπονδία μας με καταστατική διάταξη τιμά την μνήμη των ηρωικά πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αστυνομικών, η δέηση των οποίων τελέσθηκε ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία και μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας.
  Με το πέρας της τελετής και περί ώρα 12.30 άρχισαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου με τα θέματα ημερήσιας διάταξης ως είχαν τεθεί από το προεδρείο του Δ.Σ :
1) Ενημέρωση από Εκτελεστική Γραμματεία.
2) Εξέλιξη οικονομικών ζητημάτων (εφάπαξ, μισθολόγιο, νυχτερινή αποζημίωση, οδοιπορικά, ΤΕΑΠΑΣΑ) – Προτάσεις.
3) Εξέλιξη θεσμικών ζητημάτων (απογραφή αστυνομικών στην κατηγορία Τ.Ε., ανακοίνωση Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, υγιεινή και ασφάλεια, ηλεκτρονική εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης) – Προτάσεις.
4) Συνδικαλιστικός Νόμος – Συνδικαλιστικές διώξεις.
5) Λοιπά Θέματα μελών.
  Εκτός ημερήσιας διάταξης, αποφασίσθηκε να συζητηθούν ,μετά τη λήξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέματα που είχαν προταθεί από εννέα (9) μέλη του Δ.Σ., τα οποία έχουν ως εξής:
1) Ποινικές υποθέσεις μελών Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2) Νομική εκπροσώπηση των μελών του Δ.Σ.
3) Λειτουργία Εκτελεστικής Γραμματείας και Διοικητικού Συμβουλίου
4) Εφημερίδα.
  Ύστερα από την πολύωρη συνεδρίαση, λόγω της σπουδαιότητας των ζητημάτων που απασχόλησαν το Δ.Σ, αυτό κατέληξε ως εξής:
Για το 1ο θέμα
  Έγινε συνοπτική ενημέρωση για τη δράση της Ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τόσο γενικού όσο και τοπικού ενδιαφέροντος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και επιπρόσθετα έγινε συζήτηση και διεξοδική αναφορά σχετική με τον περιοδικό έλεγχο και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Για το 2ο θέμα
  ΕΦΑΠΑΞ
  Καυτηριάστηκε και καταγγέλθηκε η χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που έχει εξαγγελθεί από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, όπως η Ε.Γ. προχωρήσει σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες για αναθεώρηση της οικονομοτεχνικής έκθεσης της Δ/νσης αναλογιστικών μελετών του ΥΠΕΚΑ, βάσει της οποίας επεβλήθησαν οι ποσοστιαίες μειώσεις με τον Ν. 4093/2012, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή την οικονομική έκθεση και οι έκτακτες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τα έσοδα από τα γήπεδα, ΟΔΙΙΕ κ.λ.π.
  ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
  Θεωρείται θετική η εξέλιξη της γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την αναδρομική περικοπή των συντάξεων από 01-08-2012. Ιδιαίτερη όμως ανησυχία εκφράστηκε για την έλλειψη βούλησης ενημέρωσης από πλευράς της Πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών για το σχεδιαζόμενο περιεχόμενο του νέου μισθολογίου που προβλέπεται στον Ν. 4093/2012, αλλά και στην διατύπωση του μνημονίου συνεργασίας του 2010 για την αυτόματη κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών από το 2014. Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να θέσει ως κόκκινη γραμμή την άσκηση των πιέσεων που απαιτούνται, ώστε να μην υπάρξει η περικοπή των 88.000.000 ευρώ που προβλέπεται από τον Ν. 4093/2012.
  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
  Η μείωση του συνολικού αριθμού ωρών απασχόλησης για το έτος 2013 στις 16.000.000 ώρες και με δεδομένο ότι έως τον Αύγουστο του 2012 είχαν απαιτηθεί 18.000.000 ώρες, αλλά και η αύξηση των αναγκών για νυχτερινή απασχόληση, δημιουργούν βάσιμη ανησυχία ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί η ηγεσία σε αδυναμία να καταβάλει την αποζημίωση των νυχτερινών ωρών απασχόλησης του προσωπικού. Αποφασίσθηκε ομόφωνα όπως η Ε.Γ. προχωρήσει σε ενέργειες για την αύξηση των ωρών για το 2013 και εξουσιοδοτήθηκε η οικονομική επιτροπή της Ομοσπονδίας όπως μέχρι τέλη μηνός Μαρτίου υποβάλλει πρόταση που θα στοχεύει στη διασφάλιση της νυχτερινής αποζημίωσης σε όσους πραγματικά την δικαιούνται-εργάζονται.
  ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  Επισημάνθηκε η μείωση των κονδυλίων αναφορικά με τα οδοιπορικά έξοδα που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, τα καθημερινά προβλήματα που αφορούν τη σύνταξη – διεκπεραίωση και εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων, αλλά και η αδυναμία του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων να διαθέσει άμεσα χρήματα στις παγίες προκαταβολές των Υπηρεσιών, προκειμένου να εξοφληθούν οι μετακινήσεις των συναδέλφων προς τις Δ/νσεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, αλλά και να δοθούν από τις παγίες των υπηρεσιών προκαταβολές για τις νέες μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν αρχές Απριλίου. Αποφασίσθηκε ομόφωνα:
  α) Να υπάρξει παρέμβαση στην ηγεσία για σύσταση υπηρεσιακής επιτροπής με συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας, η οποία να εξετάσει την συμπλήρωση – τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού καθεστώτος αναφορικά με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού.
  β) Να εκδηλωθούν ενέργειες από την Ε.Γ. για τη μείωση του αριθμού των συναδέλφων που θα μετακινηθούν στην περιοχή του Έβρου, με δεδομένα τη μείωση του αριθμού εισόδου λαθρομεταναστών μετά και την κατασκευή του φράχτη, αλλά και τη διαπιστωμένη αδυναμία να καλυφθούν τα οδοιπορικά έξοδα των μετακινουμένων στην περιοχή αυτή.
  Ιδιαίτερος προβληματισμός αναπτύχθηκε επίσης, κατά πόσον θα πρέπει να καταργηθεί μόνο στην περιοχή του Έβρου ο χρονικός περιορισμός που τίθεται από το Π.Δ. για τις αποσπάσεις.
  ΤΕΑΠΑΣΑ
  Από πλευράς του προέδρου της Ομοσπονδίας ζητήθηκε ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκεται η μήνυση την οποία έχει καταθέσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κατά προσώπων μελών Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ, προκειμένου η από πλευράς Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας συνταχθείσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση Δ.Σ. ( 6-2-2013 ), υποβληθεί προς συσχέτιση.
Για το 3ο θέμα
  Αναφορικά με τα ζητήματα α) της απογραφής αστυνομικών στην κατηγορία Τ.Ε., β) ανακοίνωση Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, γ) λέσχες εστίασης, αποφασίσθηκε η αξιοποίηση του έσχατου μέσου της απεργίας πείνας, η διαρκής παρουσία στο Υπουργείο και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο προκειμένου τύχουν επίλυσης. Για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών κατατέθηκε στο Δ.Σ. η τελική πρόταση της αρμόδιας Ομάδας εργασίας και εξουσιοδοτήθηκε η Ε.Γ. προκειμένου καταθέσει αυτή στην Πολιτική και Φυσική ηγεσία όταν και από πλευράς τους έλθει το θέμα προς συζήτηση και αφού προηγουμένως γνωστοποιήσουν και τις δικές τους υπηρεσιακές θέσεις. Όσον αφορά το ζήτημα της Υγιεινής και ασφάλειας, γνωστοποιήθηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες από την αρμόδια επιτροπή και αποφασίσθηκε η συνέχιση των εργασιών αυτής με πραγματοποίηση ακόμη και σχετικής ημερίδας με συμμετοχή εξειδικευμένων στο αντικείμενο προσώπων και σε συντρέχουσα περίπτωση να υπάρξει σχετική γνωστοποίηση των κακώς κειμένων στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου.
  Επιπλέον, πέραν των ανωτέρω, καταγγέλθηκε η μεγάλη χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται αναφορικά με την προμήθεια οχημάτων μέσω ΕΣΠΑ. Εξουσιοδοτήθηκε η Ε.Γ. να προχωρήσει σε κάθε πρόσφορη ενέργεια για την επίσπευση των διαδικασιών.
Για το 4ο θέμα
  Αφού έγινε η τοποθέτηση και καταγραφή των απόψεων – θέσεων των μελών του Δ.Σ., επαναβεβαιώθηκε κατά πλειοψηφία η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. (6-2-2013) με την οποία ζητάμε την απόσυρση της επιχειρούμενης αρνητικής ρύθμισης που προωθεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τον συνδικαλιστικό νόμο, επαναφέροντας το προηγούμενο νομικό καθεστώς για τη λειτουργία των σωματείων, ήτοι σωματεία ανά νομό και κατάργηση της απλής αναλογικής, αποκλείοντας έτσι από τα όργανα τη μειοψηφία και κάθε διαφορετική άποψη.
  Όσον αφορά τις συνδικαλιστικές διώξεις, αποφασίσθηκε ομόφωνα η εκδήλωση κάθε ενέργειας, ακόμη και του έσχατου μέσου της απεργίας πείνας, η διαρκής παρουσία στο Υπουργείο και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο, προκειμένου ακυρωθούν οι διώξεις σε βάρος της Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, του Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Προέδρου της Ε.Α.Υ. Πιερίας.
  Με την ολοκλήρωση και του 4ου θέματος (περί ώρα 17.55) και πριν ξεκινήσει η συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης τεσσάρων θεμάτων που τέθηκαν από εννέα μέλη του Δ.Σ., υπήρξε ταυτόχρονη αποχώρηση πέντε (5) μελών του Δ.Σ εκ των εννέα (9) που είχαν θέσει προς συζήτηση αυτά. Προηγούμενα, είχαν αποχωρήσει σταδιακά οχτώ (8) μέλη του Δ.Σ. μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα (4) μέλη που συμπεριλαμβάνονταν στα εννέα (9) που κατέθεσαν τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ανάπτυξη αυτών, αφού οι ίδιοι που τα έθεσαν, είχαν προηγούμενα αποχωρήσει. Επομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω αλλά και επειδή δεν είχε κατατεθεί καμία έγγραφη εισήγηση για τα λοιπά θέματα των μελών, τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν. Τέλος, λόγω του προχωρημένου της ώρας, της εξάντλησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης και της έλλειψης πλέον απαρτίας, η συνεδρίαση έληξε.
ypografes-ds-poasy2

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


 

     Το Δ.Σ  προσκαλεί όλα τα μέλη και φίλους για μια αξέχαστη βραδιά.

      Τιμή εισόδου: 10 ευρώ κατ΄ άτομο, και για παιδιά 5 ευρώ.

-          Η πρόσκληση περιλαμβάνει:

  • Φαγητό 
  •  Απεριόριστο ποτό
  • Ορχήστρα έκπληξη για πολύ χορό
  • Δώρα με κλήρωση του αριθμού της κάρτας εισόδου