Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Χαράτσι και στις επικουρικές Συντάξεις του ΤΕΑΠΑΣΑ

 

Δημοσιευμένο στο : http://ekapolice.blogspot.gr http://www.dynami-an.gr
Τρίτη, 27 Αύγουστος 2013
-Λίαν συντόμως θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος από ΤΕΑΠΑΣΑ, μετά από το 25/5 από 5-06-2013 πρακτικό-απόφαση του ΔΣ του Τεαπασα, που θα βάζει οριστική πλέον ταφόπλακα σε όσους θεμελειώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-01-2011 έως και 31-12-2014, αφού θα κληθούν, εφόσον παραιτηθούν και δεν έχουν συμπληρώσει τα αντίστοιχα έτη μετοχικής σχέσης που ορίζονται από το Ν. 3865/2010 ( 1,5 - 3 - 4,5 - 6 αντιστοιχα για τα έτη 2011-2012-2013-2014 ), να καταβάλλουν στο εν λόγω ταμείο ασφαλιστικές εισφορές που ξεκινούν από 1000 έως 6000 Ευρώ περίπου.
Επισημαίνεται ότι, οι συνάδελφοι που τυχόν καταβάλλουν τα ως άνω ποσά ανάλογα με την περίπτωση του καθενός, και λαμβανομένου υπόψη την τιμή του μεριδιου καθώς και τις μελλοντικές μειωμένες τιμές του (όπως εντόνα αυτό φημολογείται τις τελευταίες ημέρες από τα media) θα κάνουν απόσβεση των χρημάτων τους μετά από 10-20 χρόνια όντας συνταξιούχοι.
Κρίνεται σκόπιμο η επανεξέταση της ως άνω διάταξης αφού το ταμείο μεταφέρθηκε από το Υπουργείο εργασίας στο Προστασίας του πολίτη και Δημόσιας Τάξης και το έγγραφο που ορίζει τα εν λόγω, τα οποία έγιναν αποδεκτά με την παραπάνω απόφαση του Ταμείου μας, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.
Τελικά θα επωφεληθούμε τίποτα ως μέτοχοι από την μεταφορά του Ταμείου στο Υπουργείο μας ή πήγαν ´´στράφι ´´ οι συνδικαλιστικοί μας αγώνες ;;;
Απανταχού συνδικαλιστές είτε μας αφορά είτε όχι, λόγω των αρκετών ή ελαχίστων ετών πραγματικής υπηρεσίας στο σώμα πρέπει να ενεργοποιηθούμε...

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση για μέτρα τάξης και ασφάλειας στη Δ.Ε.Θ.

poasyΑθήνα, 24 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ.: 503/4/51
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Παρέμβαση για μέτρα τάξης και ασφάλειας στη Δ.Ε.Θ.»
Κύριε Αρχηγέ,
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας μετακινείται για αρκετές ημέρες στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την Διεθνή Έκθεση.
Τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχαν επισημάνει οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα αναφορικά με τη διαμονή των συναδέλφων μας, τη δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων τους, αλλά και τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης τους.
Προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εργασία όσων θα κληθούν να μετακινηθούν, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας ληφθεί υπηρεσιακή μέριμνα για τη διασφάλιση των προβλεπόμενων διατάξεων από τον εσωτερικό μας κανονισμό (ωράριο εργασίας – ημερήσια ανάπαυση) αλλά και να θεωρηθεί η μετακίνηση των συναδέλφων μας ως ανελαστική περίπτωση για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, και όχι συνηθισμένες δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να είναι εφικτή η δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων (διαμονή σε ξενοδοχείο) και σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση κάτω των 160 χλμ. περισσότερες από μια (1) ημέρες.
ypografes-poasy

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για την υγιεινή και ασφάλεια των συναδέλφων στους χώρους των εγκαταστάσεων κεραιών εκπομπής τηλεοπτικού σήματος και κινητής τηλεφωνίας


poasyΑθήνα, 23 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ.: 100/3/46α
Προς: 1) Υπουργό Υγείας
κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα στο πλήθος των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί, διατάσσεται και για τη φύλαξη εγκαταστάσεων κεραιών εκπομπής τηλεοπτικού σήματος και κινητής τηλεφωνίας.
Το γεγονός αυτό έχει απασχολήσει κατά τα διαστήματα τους κατοίκους περιοχών που έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις και έχουν αντιδράσει λόγω της υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης τους.
Ωστόσο, με το από 20-08-2013 έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου μας επισημαίνει ότι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν διαταχθεί σε υπηρεσία φύλαξης των ανωτέρω χώρων στην περιοχή Ολύμπου Αγιάσου Λέσβου έχουν διαμαρτυρηθεί για έντονους πονοκεφάλους και σωματικά άλγη. Σε επαφή της η Ένωση με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ενημερώθηκε ότι ουδέποτε έγιναν μετρήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των κατοίκων της Λέσβου οι κεραίες αυτές.
Φυσική εξέλιξη αυτών, είναι να θορυβηθούν οι συνάδελφοι οι οποίοι τίθενται σε 24ωρη φύλαξη χωρίς να γνωρίζουν τα όρια ασφαλούς έκθεσης και τις αποστάσεις ασφαλείας από ένα σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας και εκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Εξάλλου, πολύ συχνά οι ειδικοί διατείνονται δημόσια ότι οι εκπομπές αυτών των ακτινοβολιών επιβαρύνουν την υγεία.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία που διακατέχει τόσο το αστυνομικό προσωπικό της Α.Δ. Λέσβου όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σας καλούμε για τις από μέρους σας πρωτοβουλίες, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες μετρήσεις των εκπεμπόμενων ακτινοβολιών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υπερβάσεις των προτεινόμενων ορίων έκθεσης εξαιτίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, και εν συνεχεία να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια του προσωπικού.
ypografes-poasy

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συνελήφθη 29χρονη αλλοδαπή, η οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον εν διαστάσει σύζυγό της

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 21 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 29χρονη αλλοδαπή, η οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον εν διαστάσει σύζυγό της
Συνελήφθη επίσης 68χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία
Συνελήφθησαν σήμερα (21-8-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, μια 29χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, παράβασης του νόμου περί όπλων και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, σε βάρος 51χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 51χρονος, σήμερα (21-8-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω οικογενειακών διαφορών με την εν διαστάσει σύζυγό του, μετέβη σε αγροικία, ιδιοκτησίας του 68χρονου, στην οποία διέμενε η 29χρονη. Ακολούθως, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια, εισήλθε βιαίως εντός της αγροικίας και απωθήθηκε αρχικά από τον 68χρονο. Κατόπιν διαπληκτισμού που ακολούθησε με τη δράστιδα, τον πυροβόλησε μια φορά με κυνηγετικό όπλο στην κοιλιακή χώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Άμεσα κατέφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και συνέλαβαν τους δύο δράστες.
Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω όπλο, το οποίο, όπως προέκυψε, ανήκει στον 68χρονο, στην αγροικία του οποίου βρέθηκαν επιπλέον ένα (1) κυνηγετικό όπλο, που κατείχε νόμιμα και τέσσερα (4) κυνηγετικά φυσίγγια, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Ο 51χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας .

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών για παράνομη οπλοκατοχή

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 20 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τεσσάρων (4) αλλοδαπών για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθησαν χθες (19-8-2013) το βράδυ, σε χωριό του βόρειου Έβρου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας και Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 45, 37, 36 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα (με βουλγάρικες πινακίδες), στα οποία επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
  • Πέντε (5) μαχαίρια, μήκους από 18 έως 40 εκατοστών
  • Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, πένσες, κόφτες, αντικλείδια)
  • Ένα (1) σιδερένιο λοστό
  • Δύο (2) κουκούλες ( full face)
  • Τρία (3) γάντια
Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μια σιδερογροθιά, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν επτά (7) κινητά τηλέφωνα και τα παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας , ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

160 νέες προσλήψεις στην Αστυνομία

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε προσλήψεις με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, για 160 άτομα, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της διεύθυνσης αλλοδαπών, για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα και
την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ως ακολούθως:

ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 50 προσλήψεις διάρκεια σύμβασης εως την 30-6-2014
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 50 προσλήψεις διάρκεια σύμβασης εως την 30-6-2014
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ 60 (για τις γλώσσες Αραβική, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Νταρί, Μπεγκάλι, Χίντι, Μπατζαμί).
Η δαπάνη που προκαλείται από την σύναψη των ως άνω συμβάσεων μίσθωσης έργου και για τις τρεις κατηγορίες προσωπικού έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Ετησίου Προγράμματος 2012 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα από τη ΣΑΕ 050/2 και το έργο με κωδικό 2012ΣΕ05020001 και τίτλο «Ετήσιο πρόγραμμα 2012».

 Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
1. Έλληνες πολίτες και για τις θέσεις των Μεταφραστών-Διερμηνέων, δύναται να είναι και αλλοδαποί υπό την προϋπόθεση να έχουν άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.
2. Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη,υποδικία, δικαστική συμπαράσταση). Τα απαιτούμενα προσόντα, τα κριτήρια πρόσληψης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αναγράφονται στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στο χώρο ανακοινώσεων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4 Τ.Κ: 10177 Αθήνα) και έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, συγκεκριμένα στον διαδικτυακό τόπο «www. astynomia.gr».
Β. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, ως εξής: Αίτηση για την Προκήρυξη 6481/3/231-ια΄ Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας Κλάδος Οργάνωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού Τμήμα: 2ο υπόψη κ. ΚΙΟΥΣΗ Κωνσταντίνου (τηλ. επικοινωνίας 210 6922318) Π. Κανελλοπούλου 4 Τ.Κ.: 101 77 ΑΘΗΝΑ
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα πέντε (15) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της οικείας Υπηρεσίας (Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη - Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ: 10177 Αθήνα), εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για επιλογές απασχόλησης μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού.


Ανακοίνωση
Περίληψη ανακοίνωσης
Αίτηση

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μεγάλα τα προβλήματα των αστυνομικών στον Βόρειο Έβρο [vid].Γι' αυτό το θέμα μίλησε στο μεγάλο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Παντελής Δημούτσης.

Δημοσιευμένο στο : http://www.thrakinet.tv
Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2013
 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Παντελής ΔημούτσηςΠολλά και μεγάλα είναι τα προβλήματα των αστυνομικών στον Βόρειο Έβρο. Γι' αυτό το θέμα μίλησε στο μεγάλο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, Παντελής Δημούτσης.



 Για να ακούσετε την συνέντευξη πατήστε στον  παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.thrakinet.tv

500 στη Σχολή Αστυφυλάκων και 80 υποψήφιοι στη Σχολή Αξιωματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016


Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr
Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2013
-Για τη Σχολή Αστυφυλάκων
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 καθορίστηκε σε πεντακόσιους (500), από τους οποίους ποσοστό 3% (15 θέσεις) προέρχονται από υποψηφίους κατόχους απολυτηρίου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 (Α' 29) και από κατόχους πτυχίου Β' κύκλου Ημερήσιων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας πρώην Ημερησίων Τ.Ε.Λ. και Ημερησίων Ναυτικών Λυκείων της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Ν. 3748/2009 (Α' 29). Οι υπόλοιπες τετρακόσιες ογδόντα πέντε (485) θέσεις θα καλυφθούν:
α. Σε ποσοστό 10%, δηλαδή 48 θέσεις, από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ' τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, προηγούμενων ετών, σε εθνικό επίπεδο και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα δύο προηγούμενα έτη (2011, 2012).
β. Σε ποσοστό 3%, δηλαδή 15 θέσεις, από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997 (Α' 266), όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4α' περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001 (Α' 90).
γ. Σε ποσοστό 87%, δηλαδή 422 θέσεις, από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και από αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009.

Για τη Σχολή Αξιωματικών
Ο αριθμός των ιδιωτών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 καθορίστηκε σε ογδόντα (80). Από τον αριθμό αυτό:
α. Ποσοστό 10%, δηλαδή 8 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ' τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, προηγούμενων ετών, σε εθνικό επίπεδο και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009 που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα δύο προηγούμενα έτη (2011, 2012).
β. Ποσοστό 3%, δηλαδή 2 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4 α' περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001.
γ. Ποσοστό 87%, δηλαδή 70 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και από αποφοίτους των Ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009.

Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται από κάθε μια απο τις παραπάνω παραγράφους, πλην των υποψηφίων του Ν. 2909/2001 ειδική κατηγορία τέκνων Ελλήνων εξωτερικού κ.λπ., ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 παρ. 1 του Ν. 1481/1984 (Α' 152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει «γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψήφιους του άρθρου 42 παρ. 2 του Ν. 1481/1984 (Α' 152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών της παρ. 3 καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας.

Αναλυτικότερα ο αριθμός των εισακτέων (ανδρών - γυναικών) κατανέμεται ως ακολούθως:

Α' ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΤΗΣ ΠΕΡ. α' ΠΑΡ. 1 ΑΡΘΡΟΥ 1 Ν. 3748/2009
(χωρίς νέα εξέταση)
Ι. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 43
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.) 4
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) 1
ΣΥΝΟΛΟ 48

ΙΙ. ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 8
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.) -
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) -
ΣΥΝΟΛΟ 8

Β' ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (Ν. 2909/2001)

Ι. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
Με σειρά επιτυχίας 15
ΣΥΝΟΛΟ 15

ΙΙ. ΣXΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Με σειρά επιτυχίας 2
ΣΥΝΟΛΟ 2

Γ' ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡ. Α ΠΑΡ. 1 ΑΡΘΡΟΥ 1 Ν. 3748/2009

(με εξετάσεις)

Ι. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 364
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.) 42
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) 16
ΣΥΝΟΛΟ 422

ΙΙ. ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 61
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα 7 πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.)
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών)
ΣΥΝΟΛΟ 70

Δ' ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΓ-ΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡ. Β ΠΑΡ. 1 ΑΡΘΡΟΥ 1 Ν. 3748/2009 ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. Β' ΚΥΚΛΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Λ. κ.λπ. ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ Ν. 3748/2009 ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 14
β. Ειδικών κατηγοριών [γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ. (10%)] 1
γ. Ειδική κατηγορία [γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών (4%)] -

ΣΥΝΟΛΟ 15

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 12 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (10-8-2013) το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 23 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) ομοεθνείς τους, μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια κοινής οργανωμένης επιχείρησης με αξιωματικούς του FRONTEX από Ρουμανία, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησαν σε σταθμό του ΟΣΕ, προκειμένου να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα με αμαξοστοιχία.
Κατασχέθηκαν μια πλαστική βάρκα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Εξιχνίαση κλοπής σε Ιερό Ναό της Ορεστιάδας

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 9 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση κλοπής σε Ιερό Ναό της Ορεστιάδας
 
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, κλοπή, που είχε διαπραχθεί, την 18/19-4-2013, σε Ιερό Ναό της Ορεστιάδας.
Αναλυτικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 32χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο δράστης, αφού παραβίασε δευτερεύουσα είσοδο Ιερού Ναού, εισήλθε στο εσωτερικό του και αφαίρεσε διάφορα χρυσαφικά, απροσδιόριστης αξίας, τα οποία αποτελούσαν αφιερώματα πιστών (τάματα) .
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 32χρονου θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Εξόφληση οδοιπορικών εξόδων αποσπάσεων στα πλαίσια επιχειρήσεων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" και "ΑΣΠΙΔΑ

poasyΑθήνα, 8 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ.: 503/4/50α

Προς: 1)Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
             κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          2) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών Μέσων και Πληροφορικής,
              Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          3) Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών/Α.Ε.Α.,
              Ταξίαρχο κ. Ιωάννα ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Εξόφληση οδοιπορικών εξόδων αποσπάσεων στα πλαίσια επιχειρήσεων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" και "ΑΣΠΙΔΑ"»

  Κύριε Υπουργέ,

  Ως γνωστόν, έχει συμπληρωθεί ένα (1) έτος από την έναρξη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου λαθρομετανάστευσης, «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» και «ΑΣΠΙΔΑ», ενώ παράλληλα συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα αποσπάσεις συναδέλφων στα κατά τόπους Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών.

  Ωστόσο, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται για να επισημάνει ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόφλησης – εκκαθάρισης των υπομνημάτων των εν λόγω αποσπασμένων συναδέλφων μας. Τις καθυστερήσεις αυτές τις είχαμε επισημάνει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία σε προηγούμενες συναντήσεις μας και παρά τις αρχικές βεβαιώσεις που είχαμε για άμεση ενέργεια εκ μέρους των αρμοδίων, συνεχίστηκε η βραδύτητα στις εν λόγω εξοφλήσεις. Γεγονός το οποίο επίσης καταγγέλλουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 34/2013 από 06-08-2013 έγγραφό της, πλειάδα Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών αλλά και απλά μέλη μας.

  Κύριε Υπουργέ,

  Είναι επιτακτικά αναγκαίο να δώσετε άμεση λύση στο προαναφερόμενο πρόβλημα, γιατί στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η όποια θετική εξέλιξη του ζητήματος θα ανακουφίσει οικονομικά, σε μεγάλο βαθμό, τους συναδέλφους μας.

ypografes-poasy

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. για το Σ.Ν. ¨Αναδιάρθρωση Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις¨

 


Δημοσιευμένο στο : http://www.poaxia.gr
Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2013

-Με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο, προς δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η οποία έληξε χθες, του σχεδίου για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, απετέλεσε ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, στην κατεύθυνση όμως μιας ριζικής και εκ βάθρων αναδιάρθρωσης των δομών και των λειτουργιών του Σώματος, με σκοπό τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ευέλικτης και αποτελεσματικής Αστυνομίας.
Παράλληλα, η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας θα σηματοδοτήσει την πορεία του Οργανισμού για τις επόμενες δεκαετίες, γι’ αυτό και θα πρέπει να αφορά άμεσα τόσο τους εργαζόμενους αστυνομικούς και κατ’ επέκταση το θεσμοθετημένο συνδικαλιστικό μας κίνημα, όσο και την ίδια την πολιτεία, τους πολίτες και γενικότερα τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.

Προϋπόθεση όμως για όλα τα παραπάνω είναι η δρομολόγηση διαδικασιών από μηδενική βάση, ώστε να εισακουστούν τόσο οι θέσεις των φορέων και των θεσμικών οργάνων, που έχουν θεσπιστεί και λειτουργούν σε μια σύγχρονη και ποιοτική Δημοκρατία, αλλά και των πολιτών σχετικά με το ποια αστυνομία έχουν ανάγκη να τους υπηρετεί, πριν την εκπόνηση του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης. Αυτό όμως, ουδόλως συμβαίνει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, γι’ αυτό και εκφράζουμε την πρώτη σοβαρή ένστασή μας, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι την ανακοίνωσή του από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα σχέδιο από το οποίο απουσιάζει η βασική επιχειρηματολογία, η κοστολόγηση - ανάλυση ανθρώπινων πόρων και υλικών μέσων και πάνω απ’ όλα η τελική στόχευση, δηλαδή βασικοί κανόνες εκπόνησης οποιουδήποτε σχεδιασμού, οι οποίοι είναι:
1. Η αρχική φάση της ανάλυσης της προβληματικής και της παθολογίας της τρέχουσας κατάστασης, η αναγνώριση και ο εντοπισμός των προβλημάτων και η αναψηλάφησή τους αναζητώντας τα αίτια,
2. η καταγραφή των συνεπειών που επιφέρει η τρέχουσα κατάσταση σε επίπεδο δομών, απόδοσης, αποτελεσματικότητας, καθώς και το σημείο εστιασμού και το βαθμό και ποσοστό αυτού,
3. η καταχώρηση - καταγραφή δυνάμεων, τεχνικών-υλικών μέσων, του προσωπικού και των δυνατοτήτων του, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εφόδια για την καταπολέμηση του προβλήματος,
4. ο τελικός σχεδιασμός που δραστηριοποιεί κατά λόγω αρμοδιότητας το προσωπικό και τα εφόδια, συνδυαστικά και αναλογικά, στην κατεύθυνση επίλυσης των κακώς κειμένων και εξουδετέρωσης των αιτιών που δημιουργούν τις παθολογικές νοσηρές καταστάσεις στους κόλπους του Σώματος και
5. η πρόβλεψη και η μελέτη για την οικονομική επιβάρυνση από τον σχεδιασμό και οι προτεινόμενοι τρόποι εξοικονόμησης δαπανών.
Δυστυχώς αυτό, ως πεπατημένη διαδικασία σχεδιασμού ΔΕΝ ακολουθήθηκε, οπότε έχουμε σήμερα σε διαβούλευση ένα Σχέδιο, χωρίς εξ αρχής να έχουν τηρηθεί οι παραπάνω βασικοί κανόνες, ώστε από κοινού να έχουν τεθεί οι όροι και ο εντοπισμός των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει.
Πέραν όμως αυτής της πραγματικότητας, μας βρίσκει αντίθετους και η ακολουθούμενη διαδικασία, το να τοποθετηθούμε δηλαδή εκ των υστέρων πάνω σε ένα υπάρχον σχέδιο αγνώστου συντάκτη – ών, αφού ούτε αυτή η τυπική διαδικασία σύστασης επιτροπής που θα μετείχαμε όλοι οι θεσμικοί φορείς, ακολουθήθηκε, πλην μιας αποστολής προτάσεων εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας που μας ζητήθηκε στις αρχές του έτους και οι οποίες αγνοήθηκαν παντελώς.
Θεωρούμε άκομψο και άχαρο για τον θεσμικό μας ρόλο και της καθολικής αναγνώρισης που τυγχάνει από τους συναδέλφους και την Ελληνική Κοινωνία το κίνημά μας, το οποίο δεν στερείται ούτε απόψεων, ούτε θέσεων, αλλά ούτε και προτάσεων και υπεύθυνων λύσεων, να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής και μόνο διαβούλευσης.
Γι’ αυτό και μετά τη λήξη της, καλούμε την Ηγεσία μας, Πολιτική και Φυσική, αφού συγκεντρώσουν τις όποιες προτάσεις και παρατηρήσεις υποβλήθηκαν στο διάστημα αυτό και πριν την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, να πράξει αυτό που όφειλε εξ’ αρχής:

Να συστήσει δηλαδή Επιτροπή, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών φορέων, δηλαδή των Ομοσπονδιών, με σκοπό την τελική διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα αποτελεί πραγματική αναδιάρθρωση και όχι απλά αναπαραγωγή και συρραφή ισχυουσών διατάξεων, επικαλυμμένων με το μανδύα του νεωτερισμού, μέσα στον οποίο χάνονται τα όποια θετικά στοιχεία εμπεριέχονται σ’ αυτό.

http://www.poaxia.gr

Ανάλυση του άρθρου 232Α του Π.Κ. από τον έγκριτο νομικό Δερμενούδη Νικόλαο

 


Δημοσιευμένο στο : http://skaythess.gr
Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2013

-Μετά από παράκληση πολλών συναδέλφων που εκτελούν χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας σε Αστυνομικά Τμήματα, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων [Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης, σας παραθέτει την ερμηνεία-ανάλυση του άρθρου 232Α του Π.Κ., από τον Νομικό-Ποινικολόγο-Εγκληματολόγο ΔΕΡΜΕΝΟΥΔΗ Αθ. Νικόλαο.:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ
Είναι δεδομένο και αυτόδηλο ότι ο κάθε ανακριτικός υπάλληλος ως εφαρμοστής του δικαίου δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει τον νόμο που θα εφαρμόσει (άγνοια νόμου δεν συγχωρείται).

Έτσι μετά από παράκληση πολλών πρώην συναδέρφων μου έκρινα σκόπιμο να παραθέσω το αρ232ΑΠΚ(Μη συμμόρφωση σε προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση ή εισαγγελική διάταξη) σε πλήρη ανάλυση αλλά και με εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Το αρ 232ΑΠΚ βρίσκεται σε πλήρη ανάλυση στο βιβλίο «προανακριτικός επαγγελματικός οδηγός σύνταξης δικογραφιών». Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στον Νομικό-Ποινικολόγο-Εγκληματολόγο ΔΕΡΜΕΝΟΥΔΗΣ Αθ. Νικόλαο.

Τηλέφωνα : Τηλ.: 25410 77560   Fax: 25410 67205   κιν.: 6979847227  e-mail: al-kat@xan.forthnet.gr

Άρθρο 232Α



1. Όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του, ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ., τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη,

2. Η διάταξη της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζεται όταν η πράξη συνίσταται στην αποκατάσταση της έγγαμης συμβίωσης ή εξαρτάται από την ύπαρξη στο πρόσωπο του αρνούμενου να συμμορφωθεί ιδιαίτερων προϋποθέσεων για να ασκήσει τις τεχνικές ή επιστημονικές ικανότητές του και η άρνησή του δεν οφείλεται σε δυστροπία του.



1.     Έννοια

Το έγκλημα του αρ. 232Α ΠΚ διαπράττει εκείνος ο οποίος, με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή  ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής απόφασης, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του ή σε διάταξη εισαγγελέα, σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή ΟΤΑ ή άλλου ΝΠΔΔ.



2.     Δικαιολογητικός λόγος της σχετικής διάταξης

Ο δικαιολογητικός λόγος της σχετικής διάταξης, είναι η εφαρμογή των προσωρινών διαταγών που εκδίδονται από δικαστές ή δικαστήρια και αγνοούνται ή παραβιάζονται από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να τις εφαρμόσουν, με συνέπεια να καθίστανται άνευ αντικειμένου δημιουργώντας δυσμενή σχόλια για τη δικαιοσύνη.



3.     Σκοπός της σχετικής διάταξης

Με τη σχετική ρύθμιση σκοπείται η συμμόρφωση του υπόχρεου στην προσωρινή διαταγή που εκδίδεται συνήθως με την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, διαδικασίας στην οποία προσφεύγει συχνά ο πολίτης λόγω της βραδύτητας που παρουσιάζεται στην απονομή της δικαιοσύνης.



4.     Προστατευόμενο έννομο αγαθό

Προστατευόμενο έννομο αγαθό σύμφωνα με την αυθεντικά διατυπωμένη βούληση του νομοθέτη, είναι η απονομή της δικαιοσύνης και ειδικότερα ο σεβασμός στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, με τις οποίες ικανοποιείται το αίσθημα περί δικαίου.



5.     Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του εγκλήματος

Το έγκλημα αυτό είναι κοινό, απλό, τυπικό (απλής συμπεριφοράς), μη ιδιόχειρο στιγμιαίο, αφηρημένης διακινδύνευσης, γνήσιας παράλειψης, γνήσιο πολύτροπο υπαλλακτικώς μικτό έγκλημα.



ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ (ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ – αρ. 7 § 1Σ)

Απαρτίζεται από την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος.



Α) Αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος

α) Υποκείμενο του εγκλήματος (δράστης του εγκλήματος)

Εφόσον το έγκλημα είναι κοινό, δράστης του εγκλήματος αυτού μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Υπαίτιος μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή, δεν μπορεί να είναι τρίτος που δεν δεσμεύεται από αυτήν.

β) Υλικό αντικείμενο της πράξης 

Ιδεατό, αφηρημένο και μη ενσώματο νομικό αντικείμενο που εξατομικεύει το προσβαλλόμενο έννομο αγαθό στο έγκλημα αυτό, είναι η δικαιοσύνη – δικαστική αρχή, ενώ υλικό αντικείμενο είναι η συγκεκριμένη προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή δικαστική διάταξη, με την οποία υποχρεώθηκε ο δράστης σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούληση του δράστη ή διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και δημοσίου ή ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ.

Η μελέτη των παραπάνω αναφερόμενων στοιχείων επιτρέπει βέβαια τον τονισμό της επισήμανσης  ότι η επιχείρηση της πράξης, παράλειψης ή ανοχής θα πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά  από βούληση του υπαιτίου.

Έτσι, ορθά ο αρμόδιος εισαγγελέας πλημμελειοδικών, απέρριψε την έγκληση αναφορικά με το αδίκημα του αρ. 232Α ΠΚ, εφόσον η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που ρύθμιζε την επιμέλεια των τέκνων της μητέρας Μ, δεν εξηρτάτο αποκλειστικώς από τη βούλησή της, αλλά μπορούσε να ανατεθεί σε δικαστικό επιμελητή.

Παγίως γίνεται δεκτό ότι στον όρο «προσωρινή διαταγή δικαστή» δεν εμπίπτουν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν από τον ανακριτή. Δεν φαίνεται ερευνώμενη περίπτωση να αφορά η μη τήρηση των επιβληθέντων από τον Ανακριτή περιοριστικών όρων του κατηγορούμενου που μπορούν να αντικαταστήσουν την προσωρινή του κράτηση, όπως είναι οι όροι εμφανίσεως κατά τακτά διαστήματα ενώπιον εισαγγελικής ή αστυνομικής αρχής, της απαγόρευσης μεταβάσεως ή διαμονής σε ορισμένο τόπο, διότι και κατά τη λεκτική ερμηνεία της διάταξης, οι τεθέντες όροι δεν ταυτίζονται με τον όρο «προσωρινή διαταγή δικαστή» (η διαταγή είναι επιταγή οι δε όροι ως εκ της φύσεώς τους αίρονται).

Πράγματι, αίρονται οι όροι της εμφάνισης του κατηγορούμενου ενώπιον της αρχής και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής σε ορισμένο τόπο, εάν αυτός δεν συνεμορφώθη, οπότε και ο ανακριτής διατάσσει την εκ νέου προσωρινή του κράτηση (αρ. 298 ΚΠΔ).

Εξάλλου, σύμφωνα με τη νομολογία, δεν εμπίπτει στη ρύθμιση του αρ. 232Α ΠΚ προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε κατά την αναβολή της συζήτησης, εφόσον δεν καταχωρήθηκε στα πρακτικά. Το ίδιο ισχύει και όταν το δικαστήριο διατήρησε την εκδοθείσα προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε, υπό τον όρο της συζήτησης της σχετικής αίτησης στην ορισθείσα δικάσιμο.

Έχει επισημανθεί, και σωστά άλλωστε, ότι ενώ για τις δικαστικές αποφάσεις ή διαταγές υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα προστασίας τους, για τη διάταξη  του εισαγγελέα υπάρχει αυστηρότατος περιορισμός, διότι προστατεύεται μόνο εκείνη που αφορά στην προσωρινή ρύθμιση νομής ή κατοχής με το συγκεκριμένο περιεχόμενο που καθορίζει ο νόμος.

Έτσι, πραγματώνεται συνταγματικά επιταγή περί επιβολής κυρώσεων σε βάρος των οργάνων της διοίκησης που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών εφετείων. Τα όργανα της διοίκησης, αν και είναι υποχρεωμένα από το Σύνταγμα και το νόμο να εφαρμόσουν τις παραπάνω αποφάσεις, παραλείπουν εκ προθέσεως να συμμορφωθούν. Με την επιβολή κυρώσεων συμπληρώνεται έτσι το προβλεπόμενο σήμερα σύστημα έμμεσης κατά κανόνα εκτέλεσης των άνω αποφάσεων και διαταγών, χάριν της έννομης τάξης και ενισχύσεως του κύρους των δικαστηρίων.

γ) Η πράξη προσβολής του εννόμου αγαθού (εγκληματική συμπεριφορά)

Η πράξη με την οποία προσβάλλεται το έννομο αγαθό στο έγκλημα αυτό, συνίσταται σε άρνηση συμμόρφωσης του δράστη στην πιο πάνω αναφερόμενη δικαστική διαταγή ή διάταξη.

Έτσι, στοιχειοθετείται το αδίκημα του αρ. 232Α ΠΚ επί μη συμμόρφωσης του δράστη Δ σε δικαστική απόφαση, με την οποία διατάσσεται η αποβολή του οιονεί νομή της διόδου και ο καθ’ ου Δ υποχρεώνεται να άρει τα εμπόδια που έχει θέσει.

Ομοίως, τέλεσε το αδίκημα του αρ. 232Α ΠΚ η μητέρα Μ που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το διατακτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ρυθμίστηκε το ζήτημα της επικοινωνίας του προσφεύγοντος πατέρα Π με την ανήλικη θυγατέρα του Θ, αφού μάλιστα η εκδοθείσα με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων απόφαση περί επικοινωνίας γονέων – τέκνων, δεν εξαρτά την ισχύ της από την κατάθεση τακτικής αγωγής.

Επίσης, πραγματώνεται το έγκλημα το αρ. 232Α ΠΚ στην περίπτωση πώλησης εμπορευμάτων της ΕΠΕ από τον διαχειριστή της Δ, παρά την προσωρινή διαταγή περί μη μεταβολής της περιουσιακής της κατάστασης.

Πάντως, σύμφωνα με ρητή επιταγή το αρ. 232 Α § 2 ΠΚ, δεν εφαρμόζεται, όταν η πράξη συνίσταται στην αποκατάσταση της έγγαμης συμβίωσης ή εξαρτάται από την ύπαρξη στο πρόσωπο του αρνούμενου να συμμορφωθεί, ιδιαίτερων προϋποθέσεων για να ασκήσει τις τεχνικές, καλλιτεχνικές ή επιστημονικές ικανότητές του και η άρνησή του δεν οφείλεται σε δυστροπία του.



Β) Υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος

Για την πλήρωση της υποκειμενικής υπόστασης του ανωτέρω εγκλήματος, απαιτείται δόλος, έστω και ενδεχόμενος (αρ. 18 εδ. β’ ΠΚ σε συνδ. με αρ. 26 § 1 ΠΚ και αρ. 232Α ΠΚ).

Ειδικότερα, ο δόλος συνίσταται στην από μέρους του δράστη γνώση του περιεχομένου της προσωρινής διαταγής δικαστή ή του καταψηφιστικού περιεχομένου της δικαστικής απόφασης, με τις οποίες επιτάσσεται σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή και τη θέλησή του να μη συμμορφωθεί μετά του δικαστικού υποχρεωτικού προς αυτόν, αν και δύναται αντικειμενικώς να συμμορφωθεί προς τούτο.



6.     Τετελεσμένο έγκλημα και απόπειρα του εγκλήματος

α) Ως προς την τελείωση του εγκλήματος

Τελειωμένο είναι το έγκλημα από τη στιγμή κατά την οποία ο υπαίτιος δεν συμμορφωθεί στο διατακτικό της προσωρινής διαταγής δικαστή ή δικαστηρίου, η οποία και όταν ακόμη εκδίδεται στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, αποτελεί εκτελεστή πράξη δικαστικής αρχής (η διατύπωση της αξιόποινης συμπεριφοράς ρητά αναφέρει ότι δεν συμμορφώθηκε).

β) Ως προς την απόπειρα του εγκλήματος

Σύμφωνα με την κρατούσα γνώμη, δεδομένου ότι πρόκειται για γνήσιο έγκλημα παράλειψης, απόπειρα αυτού δεν χωρεί, διότι πριν από την παρέλευση της προθεσμίας εντός της οποίας ο υπόχρεος όφειλε να ενεργήσει, δεν υπάρχει καν αρχή εκτέλεσης. Μεμονωμένη άποψη ότι είναι δυνατή η απόπειρα στο έγκλημα αυτό, δεν ευσταθεί.



7.     Σχέση του αρ. 232Α ΠΚ με τις διατάξεις περί συμμετοχής (αρ. 45 – 49 ΠΚ)

Η συμμετοχή στο έγκλημα αυτό είναι δυνατή σε όλες τις μορφές της, ήτοι ως συναυτουργία (αρ. 45 ΠΚ), ως ηθική αυτουργία (αρ. 46 § 1α ΠΚ), ως άμεση συνέργεια (αρ. 46 § 1β ΠΚ) και ως απλή  συνέργεια (αρ. 47 § 1 ΠΚ).



8.     Ποινική κύρωση του εγκλήματος

Η προβλεπόμενη ποινή στο έγκλημα αυτό είναι φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (πλαίσιο ποινής 6 μήνες μέχρι 5 έτη – αρ. 53 ΠΚ)

Στο κυρωτικό τμήμα του ποινικού κανόνα ανήκει και η ρήτρα σχετικής επικουρικότητας, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.



9.     Άσκηση ποινικής δίωξης (αρ. 27, 36, 43, 243 ΚΠΔ) του εγκλήματος του αρ. 232Α ΠΚ

Η ποινική δίωξη του εγκλήματος αυτού ασκείται αυτεπαγγέλτως

Επιστολή Υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasyΑθήνα, 6 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ.:315/3/24α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο
Κοιν.: 1)Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
             κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας
  Κύριε Αρχηγέ,
  Σας διαβιβάζουμε την επισυναπτόμενη από 31-7-2013 επιστολή μέλους Δ.Σ. - αντιπροσώπου της Ε.Α.Υ. Θεσπρωτίας και Υπευθ. Διεθ. Σχέσεων Γραμ. Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ελένης Βρύση, και παρακαλούμε ώστε τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν -που απασχολούν όλους τους εμπλεκόμενους- τύχουν άμεσης αντιμετώπισης.
ypografes-poasy
 
Ηγουμενίτσα 31.07.2013
Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
«Αναλώσιμα Υλικά προς χρήση.......»
  Έπειτα από τέσσερις (4) περίπου εβδομάδες αδιάκοπης ταλαιπωρίας τόσο για τους συναδέλφους που συνέδραμαν την επιχείρηση, όσο και για τους οικείους αστυνομικούς της Α.Δ Θεσπρωτίας, η υπομονή και οι αντοχές μας έφτασαν στο αποκορύφωμά τους.
  Η σωματική εξάντληση κατάντησε τους συναδέλφους να εύχονται να μην πέσουν σε κάποια συμπλοκή, φοβούμενοι μήπως δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της στιγμής.
  Και σαν να μην έφταναν τα ατελείωτα 12-14-16-ωρα που έχουμε διανύσει σε μπλόκα και ενέδρες ,τα οποία μας εξόντωσαν ηθικά και σωματικά προκειμένου να προβούμε στη σύλληψη των κακοποιών της απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, ανακαλύπτουμε από τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις ότι καταλήγουμε «Νεροκουβαλητές» σ' έναν απίστευτο αγώνα δρόμου διαδοχής για το ποιος θα επικρατήσει στις επερχόμενες κρίσεις.
  Μετά απ' όλα αυτά, λοιπόν, ήταν «Ευχής έργον» η όλη επιχείρηση να λήξει «μόνον» με τον τραυματισμό του συναδέλφου στην Βροσύνα και λέω «Ευχής ΄Εργον» γιατί ενώ καλούμαστε με εξοπλισμό που δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της επιχείρησης, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουμε κακοποιούς οι οποίοι είναι αποφασισμένοι για όλα , απ' ότι τουλάχιστον φάνηκε, εμείς δεν εφοδιαζόμαστε ούτε με τα απαραίτητα (πλην του ατομικού μας οπλισμού).
  Μέσα στην δίνη των εξελίξεων αποδείχτηκε ότι είμαστε ανέτοιμοι για τέτοιου είδους επιχειρήσεις διότι για απλά πράγματα και αυτονόητα, όπως είναι η χρέωση αλεξίσφαιρου και οπλισμού, τέτοιου, που θα μας καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουμε μια επερχόμενη συμπλοκή, χρειάζεται και η κατάλληλη οργάνωση από τους υπεύθυνους.
  Αισθάνομαι, λοιπόν, την υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους μου ως μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας και μέλος του Δ.Σ της «Γραμματείας Γυναικών», να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ:
  Το γεγονός ότι ενώ βρέθηκα επικεφαλής ενέδρας σε ομάδα συναδέλφων μου σε ένα από τα πιο πιθανά σημεία διέλευσης των δυο κακοποιών, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε μέριμνα εξοπλισμού μας τόσο σε αλεξίσφαιρα για όλους ,όσο και για βαρύ οπλισμό, ο οποίος θα μας καθιστούσε ικανούς να ανταποκριθούμε σε μια πιθανή συμπλοκή.
  Και ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα που επήλθε μετά από τη διαμαρτυρία μου για την έλλειψη εξοπλισμού;
  Να αντικατασταθώ από το σημείο, χωρίς καν να φροντίσουν οι υπεύθυνοι, έστω και για την ετεροχρονισμένη αποστολή των αναγκαίων υλικών, σαν να επρόκειτο η αποχώρησή μου να διορθώσει μια επικίνδυνη κατάσταση.
  Κύριε Πρόεδρε
  Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους υπευθύνους τόσο της Φυσικής όσο και της Πολιτικής μας Ηγεσίας ότι:
  Δεν αποτελούμε «αναλώσιμο υλικό», ούτε «αριθμητικές μονάδες» κάποιας υπηρεσιακής κατάστασης.
  Διεκδικούμε τα αυτονόητα για την ασφάλειά μας.
  Είμαστε «Άνθρωποι» με «Αξιοπρέπεια» και «Ήθος» και είμαστε σημαντικοί για τις οικογένειές μας και για τους ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά για εμάς και περιμένουν εναγωνίως να γυρίσουμε ασφαλής μετά από κάθε βάρδια.
  Μας θέλουν πίσω υγιείς και αρτιμελείς, ικανούς να σταθούμε δίπλα τους σε κάθε σημαντική τους στιγμή.
  Θέλουμε να είμαστε και να μας αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες αστυνομικούς, υπηρετώντας τον ρόλο μας αξιόπιστα ,με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και όχι να οδηγούμαστε «ως πρόβατα επί σφαγής» στο βωμό του καθήκοντος.
  Αυτή η αγωνία διακατέχει το σύνολο των συναδέλφων μας και όσων ενδιαφέρονται πραγματικά για την αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ ως οργανισμού που θα σέβεται πρώτα και κύρια το ανθρώπινο δυναμικό του.
Βρύση Ελένη
Μέλος Δ.Σ Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας
Υπευθ. Διεθ. Σχέσεων Γραμ. Γυναικών

Άρση αδικίας διαθεσιμότητας

  


poasyΑθήνα, 6 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ.: 303/2/20α
Προς : 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
               κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
           2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
               Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          4) Μ.Μ.Ε.
  Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Η εκπλήρωση της αστυνομικής αποστολής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν υφίσταται καθεστώς μεταχείρισης των αστυνομικών στελεχών ως απρόσωπων μονάδων απόρριψης, κατά το δοκούν, σε αυτών ευθυνών και όχι ως μελών που δικαιούνται να απολαμβάνουν την στήριξη ενός Οργανισμού, κατά τις διάχυτες δυσκολίες εφαρμογής του Νόμου. Ιδίως δε, όταν αυτές σχετίζονται με τη διαχρονική αδυναμία του πελατειακού κράτους να καταστήσει αυτόν αδιάπτωτο.
  Η θέση στο ακραίο και επαχθές μέτρο της διαθεσιμότητας της Υποδιοικητή του Α.Τ. Κασσανδρείας, σύμφωνα και με τα διαλαμβανόμενα στην επισυναπτόμενη υπ' αριθ. 200/11-27 από 05-08-2013 καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής είναι μια εξόφθαλμη περίπτωση κατάφορης αδικίας για τη συγκεκριμένη Αξιωματικό που τυγχάνει λόγω του ήθους και της υπηρεσιακής της επάρκειας του ενσυνείδητου σεβασμού και της εμπιστοσύνης του αστυνομικού προσωπικού αλλά και ενός πικρού μηνύματος προς αυτό ότι κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει για να εκτελέσει τα καθήκοντά του γιατί ό,τι και να κάνει, όταν η συγκυρία έλθει, αντιμέτωπος εν τέλει θα είναι με την ίδια του την Υπηρεσία. Και αυτό, γιατί έναντι του δικαίου και της αλήθειας υπερισχύουν καταστάσεις πέραν των δυνάμεων των συναδέλφων που καλούνται να εφαρμόσουν τον Νόμο και αφορούν το καθρέπτισμα μιας εικόνας, προς την απροσδιόριστη κοινή γνώμη που «διαπλάθουν» τα Μ.Μ.Ε. και όχι της αλήθειας και της ουσίας αυτού που πραγματικά συμβαίνει.
  Η συγκεκριμένη Αξιωματικός εξάντλησε κάθε περιθώριο που είχε να εφαρμόσει το Νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενημερώνοντας για τις ενέργειές της και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους Προϊσταμένους της. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει;
  Όταν ένας Οργανισμός δεν μπορεί να προστατεύσει τα στελέχη του και λειτουργεί κατά τους όρους και το «δίκαιο» των Μ.Μ.Ε. και το επικοινωνιακό πολιτικό προφίλ, υπόκειται σε βαθιά παθογένεια. Όσο συντομότερα γίνει αυτό αποδεκτό τόσο συντομότερα θα επέλθει και η εξυγίανση του προς όφελος όλης της κοινωνίας.
  Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό ότι το μέτρο αυτό της διαθεσιμότητας προς την συγκεκριμένη Αξιωματικό ήταν λάθος. Παρακαλούμε για την άμεση άρση αυτής, αίτημα το οποίο επιβάλλεται για την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας, της απόδοσης του δικαίου και της ηθικής.
ypografes-poasy

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ

avatar_fotopoulos
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Σήμερα, διανύοντας ήδη το τρίτο έτος των Μνημονίων και της Τρόικας, με εδραιωμένη την πεποίθησή μου ότι είναι καταστροφική για τον τόπο η πολιτική τους, έκρινα σκόπιμο να υπενθυμίσω σε όλες και όλους κάποιους σημαντικούς σταθμούς στην μακρόχρονη συνδικαλιστική μας πορεία.
Για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι και το κυριότερο, για να αναχαιτίσουμε τον όλεθρο που μας επιφυλάσσουν:
1988-1989: Εμφάνιση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ελληνική Αστυνομία.
1989: Ίδρυση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
1989-1994: Ίδρυση συνδικαλιστικών οργανώσεων σε κάθε Νομό της χώρας και ένταξή τους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώνονται δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, αποσπάσεις, μεταθέσεις και αποτάξεις. Το κατεστημένο της εποχής, αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει στον ένστολο το αναφαίρετο συνδικαλιστικό του δικαίωμα.
1994: Θεσμοθέτηση συνδικαλισμού στην Ελληνική Αστυνομία Ν.2265/1994. Επίμονος συνδικαλιστικός αγώνας για την ακύρωση των διώξεων και την καθιέρωση θεσμών και εγγυήσεων στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ.
1994-2004: Συνδικαλιστικός οργασμός, με διαρκείς αγώνες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρεμβάσεις εντός κι εκτός Ελλάδας. Καταγράφουμε σημαντικές θεσμικές κατακτήσεις. Αναδεικνύοντας το ρόλο του ένστολου στην ελληνική κοινωνία, η Πολιτεία αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την τακτική της, που ήθελε ως τότε τον Αστυνομικό απαξιωμένο και τελευταίο τροχό της αμάξης στον τομέα του Δημοσίου. Υπό την πίεση του συνδικαλιστικού μας κινήματος προχώρησε στην ικανοποίηση δεκάδων θεσμικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών αιτημάτων μας. Ενδεικτικά:
1) Εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές με αντικειμενικότητα και διαφάνεια, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων (Νόμος 2226/1994).
2) Ίδρυση Αστυνομικής Ακαδημίας – Αναβάθμιση εκπαίδευσης.
3) Ίδρυση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Νόμος 2800/2000).
4) Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού (Π.Δ. 394/2001).
5) Κώδικας μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια, Π.Δ. 100/2003 (μόρια).
6) Μισθολογικές προαγωγές – διαβαθμίσεις (Ν. 3016/02). Δίδεται σημαντική οικονομική ενίσχυση με θετικό αντίκτυπο στο τέλος της υπηρεσιακής διαδρομής κυρίως του χαμηλόβαθμου Αστυνομικού.
7) Αποζημίωση όλων των ημερών εκτός έδρας κατά τις αποσπάσεις και κάθε είδους μετακινήσεις.
8) Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε Ανθυπαστυνόμους - Αξιωματικούς (Ν. 3016/02).
9) Νομοθετική ρύθμιση για χορήγηση εκλογικού επιδόματος (βουλευτικές, δημοτικές, νομαρχιακές, ευρωεκλογές).
10) Σημαντικές αυξήσεις στην αποζημίωση για την πέραν του 5νθημέρου εργασία από 9.000 σε 14.000 δραχμές (ποσοστό 60%), της ωριαίας αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία από 620 σε 1.000 δραχμές (ποσοστό 60%) και αύξηση επιδόματος ΕΚΑΜ - ΜΑΤ.
11) Συνυπολογισμός στη σύνταξη ποσού ύψους 176 ευρώ.
12) Επέκταση μαχίμων.
13) Αύξηση των δικαιουμένων ημερών συνδικαλιστικής άδειας.
14) Νέο πειθαρχικό δίκαιο. Παράσταση στα πειθαρχικά συμβούλια με συνήγορο.
15) Απεμπλοκή επίπτωσης των πειθαρχικών ποινών στις μισθολογικές προαγωγές.
16) Κάλυψη εξόδων των Αστυνομικών ή των οικογενειών τους στα οποία υποβάλλονται προς υπεράσπισή τους ενώπιον του δικαστηρίου και όταν παρίστανται ενώπιον αρχών ως πολιτικώς ενάγοντες από έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξαιτίας αυτών.
17) Καθιέρωση ημέρας αργίας για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Από το έτος 2003 καθιερώθηκε για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ως ημέρα αργίας η 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.
18) Απεμπλοκή και απαλλαγή της ΕΛ.ΑΣ. από «πάρεργα».
19) Μέτρα ανακούφισης των οικογενειών των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας και διαρκής αγώνας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος (επέκταση ευεργετικών διατάξεων του Ν.3234/2004).
20) Ενοποίηση Ταμείων ΤΑΑΧ - ΤΑΟΧ σε Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών (ΤΑΑΣ), με αύξηση του χορηγούμενου ποσού εφάπαξ. Συμμετοχή συνδικαλιστών στις Διοικήσεις των Ταμείων.
21) Ίδρυση και λειτουργία Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
22) Μη παρουσία Αστυνομικών στα γήπεδα κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων ερασιτεχνικών κατηγοριών.
23) Νόμος "περί οπλοφορίας και χρήσης όπλων των αστυνομικών" (Ν. 3169/2003).
24) Δικαίωμα υποψηφιότητας Αστυνομικών στις εκλογές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.
25) Ανάπτυξη λειτουργίας του «Ιδρύματος Εξοχές ΕΛ.ΑΣ» - Συμμετοχή συνδικαλιστών στο Δ.Σ. του Ιδρύματος.
2004-2008: Συνέχιση του αγώνα μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, τον εξορθολογισμό του μισθολογίου, την αποζημίωση όσων απασχολούνται στα γήπεδα, την διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας (Π.Δ. 45/2008), την ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού μέσω ενός σύγχρονου οργανογράμματος, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την κατοχύρωση άλλων ρυθμίσεων με θετικό, αλλά και αρνητικό αντίκτυπο, όπως η καθιέρωση νέου βαθμολογίου, η ομογενοποίηση κλπ.
Σε όλο αυτό το διάστημα, παρά τις αρνητικές εξελίξεις στο σύστημα προσλήψεων αφού υπήρξαν εξαιρέσεις με τους Ε.Φ. και Σ.Φ., έγιναν ρυθμίσεις θετικές για τους συναδέλφους σχετικές με τη διασφάλιση των οικονομικών απολαβών τους, την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης και της σημαντικής αποζημίωσης για τα μέτρα ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
2009-2011: Η περίοδος αυτή σημαδεύεται από την πλήρη κατάρρευση των δημοσιονομικών της χώρας και την υπαγωγή της στα δεσμά των Μνημονίων. Παρατηρείται πλέον στασιμότητα στα κυρίαρχα αιτήματά μας για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Συντελούνται και οι πρώτες βίαιες ανατροπές και καταργήσεις οικονομικών και θεσμικών κατακτήσεων. Στα θετικά συμπεριλαμβάνονται η επέκταση της μάχιμης πενταετίας και η αναγνώρισή της ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας καθώς και η τροποποίηση των διατάξεων για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος (Νόμος 3938/2011), έτσι ώστε με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τη λειτουργία Ενώσεων ανά Αστυνομική Διεύθυνση, να γίνει πιο αντιπροσωπευτική η εκπροσώπηση των μελών στα συνδικαλιστικά μας όργανα.
2012: Παρατηρείται όχι μόνο αδικαιολόγητη αποψίλωση σε πολλά οικονομικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και θεσμικά ζητήματα, αλλά και επανεμφάνιση των διώξεων για συνδικαλιστική δράση, επιβεβαιώνοντας τον προβληματισμό μας ότι ο κύκλος που άνοιξε με την ενοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984 και την γέννηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος στη συνέχεια, έχει οριστικά κλείσει. Με διώξεις ξεκινήσαμε και με διώξεις θέλουν προφανώς κάποιοι να συνεχίσουμε!
2013: Συντελείται και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, πλέον, το πισωγύρισμα στον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ., που τον οδηγεί σαράντα χρόνια πίσω, στην εποχή των πάρεργων και του «χαμάλη» άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών (νέες αρμοδιότητες, Δημοτική Αστυνομία, αλλότρια καθήκοντα, κ.λ.π.), με συνέπειες οδυνηρές για την Κοινωνία και την Αστυνομία. Ενώ όλοι αναμέναμε κάποια αχτίδα φωτός να παρουσιαστεί εκ μέρους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την πολυπόθητη αναδιάρθρωση, δυστυχώς οι προσδοκίες διαψεύστηκαν γιατί από μια απλή και μόνο ανάγνωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων που τέθηκαν σε διαβούλευση πριν μερικές ημέρες, διαπιστώνεται ότι αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα με ταχύτητες που μας οδηγούν ολοταχώς προς τα πίσω.
Η στάση της Φυσικής Ηγεσίας, διαχρονικά, στις περισσότερες των παρεμβάσεών μας σε ό,τι δημιουργικό και προοδευτικό συντελέστηκε στην Ελληνική Αστυνομία, ήταν αρνητικότατη.
Αντίθετη ήταν η Ηγεσία στις πανελλαδικές εξετάσεις, στον Κώδικα μεταθέσεων, στο ωράριο εργασίας, στη συμμετοχή στα υπηρεσιακά συμβούλια, στην αξιολόγηση του προσωπικού και στις κρίσεις – προαγωγές, ιδίως δε στις προαγωγές του χαμηλόβαθμου προσωπικού (Αστυφύλακες προερχομένων εκ των πανελληνίων εξετάσεων).
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επιχειρείται τελευταία από μέρους της μια κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ιδίως για φυγοπονία – ολιγωρία στην υπηρεσιακή λειτουργία των συνδικαλιστών. Ουδέν ψευδέστερον! Γνωρίζει πολύ καλά η Ηγεσία ότι οι συνδικαλιστές μας, τα Προεδρεία των Οργανώσεών μας, ήταν και παραμένουν από τα πλέον αξιόμαχα στελέχη στις Υπηρεσίες τους. Μπροστάρηδες στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος δίνοντας μάλιστα σε καθημερινή βάση τον καλύτερό τους εαυτό. Κι εδώ τα πράγματα έχουν ονοματεπώνυμο και το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι, σε όλη την Επικράτεια. Αλήθεια όμως, τι μπορεί να πει η Ηγεσία αναφορικά με τις επιλογές της ιδίως για την επιλογή των στελεχών στα ανώτερα και ανώτατα επίπεδα της ιεραρχίας; Μπορεί να πείσει το ένστολο προσωπικό αλλά και την κοινωνία για το αξιοκρατικό των επιλογών της; Πότε επιτέλους θα υπάρξουν εκείνες οι ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία; Πότε επιτέλους θα υπάρξει ρύθμιση για επιλογή της Ηγεσίας από θεσμικό όργανο της Βουλής των Ελλήνων;
Ως πότε όλα αυτά που είναι γνωστά τοις πάσι και εκτός των τειχών πλέον, θα γίνονται αποδεκτά;
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Κλείνοντας, πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαχρονική άρνηση της Φυσικής Ηγεσίας σε ό,τι μέχρι σήμερα συντελέστηκε θετικό και ελπιδοφόρο στο χώρο μας, οφείλεται προφανώς και στον συντηρητισμό που τη διακατείχε, αλλά και στον ασφυκτικά συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας της, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των εκάστοτε κυβερνώντων.
Οι κατακτήσεις μας οφείλονται κυρίαρχα στο διαρκή, συνεπή και ωραίο αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, στην απήχηση που είχε αυτός στο σύνολο των συναδέλφων, αλλά και στην ίδια την ελληνική κοινωνία, που ανέκαθεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχός μας.
Πετύχαμε πολλά, όταν η ίδια η Πολιτική Ηγεσία είχε τη βούληση να αφουγκράζεται την αγωνία μας αλλά και την τόλμη να ενστερνίζεται τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας. Με πνεύμα καλής διάθεσης, μέσα από το δημοκρατικό διάλογο, αλλά και με σκληρούς συνδικαλιστικούς αγώνες, μη αποφεύγοντας ακόμα και επώδυνες συγκρούσεις, καταφέρναμε να πείθουμε τους κυβερνώντες, επιλύοντας προβλήματα για το καλό του συναδέλφου, της Αστυνομίας και Κοινωνίας.
Σήμερα, είναι ολοφάνερη η αδιαλλαξία της εφαρμοζόμενης πολιτικής που βλέπει παντού «νούμερα» και οικονομικά μεγέθη, υποβαθμίζοντας και υποτιμώντας την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Είναι φανερό, ότι τίποτε το ελπιδοφόρο δεν μπορεί να αναμένει κανείς από μια τέτοια θεώρηση των προβλημάτων μας. Γι' αυτό, από δω και πέρα απαιτείται από όλους μας μια άλλη στάση ζωής και προσέγγισης της πορείας μας. Δεν αρκεί να λέμε πια ότι απαιτείται συνεχής αγώνας, με περισσότερη δυναμικότητα και πίεση προς τους κυβερνώντες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι κυβερνώντες έχουν άλλες προτεραιότητες και εμείς για να μπούμε στην «ατζέντα» τους και να μας προσέξουν, επιβάλλεται να τρέξουμε πιο γρήγορα, πιο μαζικά και πιο επιθετικά.
Εμείς οι παλιοί, με την πείρα μας πια, προτρέπουμε τους νέους συναδέλφους να βγουν δυνατά μπροστά γιατί δεν αρκούν μόνο οι δικές μας δυνάμεις. Άλλωστε, η λαίλαπα εκείνους θα πλήξει περισσότερο και μακροπρόθεσμα μάλιστα, αν δεν ανακόψουμε όλοι μαζί την επέκτασή της.
Παρά τη θερινή ραστώνη, όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά την όξυνση των προβλημάτων μας σε υπηρεσιακό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. Η ελπίδα πρέπει να ξαναγεννηθεί. Είναι στο χέρι μας να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους συναδέλφους μας τη φλόγα του συνδικαλισμού που υπηρετήσαμε με πείσμα και περίσσια αγάπη, κόντρα στις όποιες αντιξοότητες.
Ας ανασκουμπωθούν και οι νέοι και ας αναλάβουν κι εκείνοι τις δικές τους ευθύνες.
Καλό αγώνα!
Αθήνα, 5 Αυγούστου 2013

Οι «μπάτσοι»: δικά μας παιδιά είναι

Οι «μπάτσοι»: δικά μας παιδιά είναι
Του Δημητρίου Χ. Παξινού

 
Είναι η γνωστή υποτιμητική καταφρονητική έκφραση που χρησιμοποιείται για τους αστυνομικούς υπαλλήλους και ακούγεται συνοδευόμενη από άλλες υβριστικές φράσεις στις πορείες, στα γήπεδα.
 Έχει γίνει προσφιλής έκφραση και ένα είδος εκτόνωσης από κάθε κακοτυχία προσωπική, της ομάδας ή και της κοινωνίας. Χρησιμοποιείται ακόμη και σε μαθητικές εκδηλώσεις. Τελικά τι και ποιοι είναι αυτοί οι «μπάτσοι»; Είναι κάτι διαφορετικό, εξωπλανητικό, συγκρουσιακό, με ένστικτα επιθετικά, μέχρι και δολοφονικά; Είναι κάποια παιδιά που τους αρέσει να δέρνουν και μόνο; Ή είναι κι αυτά δικά μας παιδιά, που προσπαθούν να επιβιώσουν, όπως τόσα άλλα, με χίλιες δυo δυσκολίες; Παιδιά που αρκετά απ' αυτά επέλεξαν, αντί άλλου, το επάγγελμα του αστυνομικού, για ένα και μοναδικό λόγο, της εξασφάλισης ενός μισθού 700 ευρώ. Eπάγγελμα κατά την άσκηση του οποίου κινδυνεύει συχνά η ζωή τους. Προέρχονται από την ίδια κοινωνία, την ελληνική, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία αυτή διαθέτει και που στις μέρες μας περνά τη μεγαλύτερη κρίση. Κυρίως πολιτισμική, κρίση αξιών, η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική οδηγεί στο χάος, στο άγνωστο.
Απαιτούμε από τα παιδιά αυτά ψυχραιμία και ωριμότητα απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις, συχνά προβοκατόρικες από τους επαγγελματίες διχαστές της κοινωνίας μας. Ζητάμε εντιμότητα σ' ένα κλίμα που η διαφθορά και η συναλλαγή δημιουργούν καθημερινό πειρασμό.
Με τι εφόδια η κοινωνία μας οπλίζει του νέους και τις νέες αυτές με περίστροφα και εξουσία; Με τι πρότυπα συμπεριφοράς ηγετών, μπροστάρηδων; Πορεύονται τα παιδιά αυτά με κύρια εφόδια την οικογενειακή τους αγωγή, όποια τυχαίνει να είναι. Η Αστυνομική Σχολή στη συνέχεια καλείται να συμβάλει αποφασιστικά, καθοριστικά στη διάπλασή τους ως ενός γραναζιού της κρατικής μηχανής απαραίτητου εργαλείου για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Με ακριβή συνείδηση ενός ρόλου που συχνά απαιτεί άσκηση βίας και γι' αυτό μπορεί να ταυτισθεί με αυταρχισμό. Ρόλος άχαρος και παρεξηγήσιμος.
Ζητάμε πολλά από τα νέα αυτά παιδιά. Κλήθηκα στις Αστυνομικές Σχολές για να μιλήσω σε εκπαιδευόμενους. Αντιμετωπίσθηκα με επιφυλακτικότητα που πλησίαζε την αντιπαλότητα. Στάση, που αρχικά ξενίζει, αλλά εξηγήσιμη αν αναλογισθούμε το κοινωνικό υπόβαθρο, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες.
Η κάθε κοινωνική ομάδα έχει κάποια στοιχεία, διακριτικά των υπολοίπων. Και στις περιπτώσεις στρατιωτικών σχολών δημιουργούνται στεγανοποιήσεις, διαμορφώνοντας έτσι ανάλογους χαρακτήρες. Τα νέα παιδιά στα πρώτα βήματα προσπαθούν να προσανατολισθούν και να εδραιωθούν στη συνείδηση των συναδέλφων τους, αλλά και της κοινωνίας.
Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό, αν ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν και η όλη χωλή διάρθρωση της κοινωνίας, το πελατειακό σύστημα, οι αντιπαλότητες των κοινωνικών ομάδων.
Το όλο κλίμα αποσάθρωσης και διαφθοράς, καλούνται οι αστυνομικοί να το αντιμετωπίσουν προληπτικά ή κατασταλτικά. Είναι η πιο άμεση επαφή με κοινωνικές ομάδες, που συχνά εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση για κάθε λογής αδικίες που η κρίση έχει οξύνει. Κι έτσι εισπράττουν εκείνοι τον θυμό.
Ο αστυνομικός όμως δεν είναι και δεν πρέπει να οδηγείται εκτός κοινωνίας, διότι έτσι μετατρέπεται σε αντίπαλό της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, αυτό δεν έχει γίνει ώς τώρα.
Οι ηγεσίες τους και σ' αυτές περιλαμβάνω και τις συνδικαλιστικές, σε κρίσιμες στιγμές, έδειξαν σύνεση, τόλμη, δημοκρατικότητα με θέσεις προωθημένες, όπως καταδείχθηκαν και αναδείχθηκαν σε Ολομέλειά μας στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προσκεκλημένος ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Συνέβαλαν σημαντικά στη δημιουργία κλίματος αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης. Εγινε απολύτως κατανοητό ότι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με τους εργαζόμενους, με την κοινωνία. Επιβεβαίωσαν ότι οι πράξεις βίας οδηγούν σε απορρύθμιση, σε αποσύνθεση.
Ο αγώνας για μια δικαιότερη κοινωνία, για ένα κράτος δικαίου που προστατεύει τα συνταγματικά δικαιώματα είναι η υπόθεση όλων των υγιών πολιτών, χωρίς εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς μίσος. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, που κλυδωνίζεται, βυθίζεται.
Εκδημοκρατισμός λειτουργιών
Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστου Φωτόπουλου, προς τον πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ:
Κύριε Πρόεδρε,
Διαβάσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επιστολή σας που δημοσιεύτηκε την 6η Ιουλίου 2013 στην εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο {Οι «μπάτσοι»: δικά μας παιδιά είναι} και η οποία έρχεται να προστεθεί στη δική μας κραυγή αγωνίας για όσους επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται το ρόλο και τη σημασία της υγιούς λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται σταθερά για να αποκτήσει η χώρα μας μια Ελληνική Αστυνομία με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των στελεχών της, υπηρετώντας την ελληνική κοινωνία όπως ορίζουν οι Νόμοι και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Προς την κατεύθυνση αυτή απαιτούμε από την Πολιτεία τη λήψη μέτρων διαρκούς εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των λειτουργιών του σώματος, ενάντια σε παρωχημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, όπως έχουμε επισημάνει σε συνέδρια, συνδιασκέψεις και ημερίδες, που έχουν διοργανωθεί με πρωτοβουλία μας είτε από άλλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.
Στην προσπάθειά μας αυτή υπήρξατε και εξακολουθείτε να είστε σταθερός συμπαραστάτης μας και γι' αυτό σας ευχαριστούμε θερμά.
Με τη φωνή σας ενδυναμώνετε και τη δική μας φωνή και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες Αστυνομικοί, όντας αναπόσπαστο μέρος του λαού μας, πασχίζουν κι αυτοί να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πολύπλευρης κρίσης που πλήττει τον τόπο μας.
Σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη ώστε να συνεχίσετε να αναγωνίζεστε για το κοινό μας καλό.
* Ο κ. Δημήτρης Χ. Παξινός είναι πρώην πρόεδρος ΔΣΑ και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή (6/7/2013).

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 5 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες
Απετράπη η είσοδος στη Χώρα σε άλλους δεκα οκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη σήμερα (5-8-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Μαρασίων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη του δράστη, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκε μια πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.