Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ  
Κομοτηνή, 26 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών
Κατασχέθηκαν 127 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών
Συνελήφθη χθες (25-9-2013) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορμενίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 59χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.
Συγκεκριμένα, ο 59χρονος προσήλθε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, εκατόν είκοσι επτά (127) φιάλες και πέντε (5) πλαστικά δοχεία αλκοολούχων ποτών, για τα οποία ο δράστης δεν κατείχε τα απαραίτητα παραστατικά και δεν είχε καταβάλει στο δημόσιο τους ανάλογους δασμούς και φόρους.
Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα λαθραίων ποτών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορμενίου.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 25 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Απετράπη η είσοδος στη χώρα σε άλλους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη σήμερα (25-9-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη του δράστη, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. 



Επιστολή για συνάντηση στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων


shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 605/10/17α
Προς Τα Πολιτικά Κόμματα:
         1) Νέα Δημοκρατία 2) ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3) ΠΑΣΟΚ 4) Ανεξάρτητοι Έλληνες 5) Κ.Κ.Ε. 6) Δημοκρατική Αριστερά
  Αξιότιμοι κύριοι,
  Τις τελευταίες ημέρες, η αυτονόητη προσπάθεια της πολιτείας να ξεριζώσει από την ελληνική κοινωνία το καρκίνωμα της φασιστικής απειλής, τείνει να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη στοχοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Έλληνα Αστυνομικού, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά και έντονη ανησυχία σε όλους μας.
  Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, όμως, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει προ πολλού όχι μόνο καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, αλλά έχει υποβάλλει και προτάσεις για την αντιμετώπισή της, συναντώντας σε μεγάλο βαθμό τη σύμφωνη γνώμη τόσο των Πολιτικών Κομμάτων, όσο και της ελληνικής κοινωνίας. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις επίμεμπτες συμπεριφορές, τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες και αδυναμίες επίσης έχουμε πολλές φορές εκφράσει τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας. Αποκορύφωμα όλων αυτών ο αγώνας μας για το αυτονόητο, για τη διακομματική συνεννόηση δηλαδή όσον αφορά στα ζητήματα της ασφάλειας και της λειτουργίας μιας Αστυνομίας στην υπηρεσία του πολίτη, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και αυστηρή προσήλωση στα ιδανικά και τις αρχές της Δημοκρατίας μας.
  Αξιότιμοι κύριοι,
  Επειδή είναι ανεπίτρεπτο να θυματοποιηθεί ο Έλληνας Αστυνομικός και να υπονομευθεί η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν μάλιστα καλείται να πρωτοστατήσει στη δίωξη της εγκληματικής δράσης που εκπορεύεται από το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα, σας παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας προκειμένου σας ενημερώσουμε πληρέστερα για την αγωνία που μας διακατέχει, και να σας παρακαλέσουμε να συμβάλλετε στην αποκατάσταση του κύρους των Ελλήνων Αστυνομικών.
  Ο Έλληνας Αστυνομικός πρέπει να αισθάνεται και να είναι ασφαλής στην καθημερινή του μάχη με το έγκλημα και όχι να στοχοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα μιας παθογένειας για την εμφάνιση και τη διόγκωση της οποίας οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.
ypografes_poasy-poaxia

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ από την Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

 

Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013
-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κομοτηνή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω αυτή τη στιγμή, μετά την δικαίωση που έφερε η αίσια λήξη της πειθαρχικής μου δίωξης για τη συνδικαλιστική μου δράση- όταν την 4 Αυγούστου 2012 ως Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και εκτελώντας το συνδικαλιστικό μου καθήκον, συμμετείχα στην ειρηνική διαμαρτυρία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας έξω από τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αντιδρώντας στη μετατροπή του Πανεπιστημιακού μας Ιδρύματος σε φυλακή και εκφράζοντας την ανησυχία μας για τις συνθήκες που διαμορφώνονταν μέσα στις σχολές με κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή- είναι να ευχαριστήσω, με την παρούσα επιστολή μου, όλους όσους είχαν το κουράγιο να σταθούν στο πλάι μου.
Ο αγώνας ενάντια στη φίμωση και την τρομοκράτησή μας δεν ήταν προσωπικός και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι στην σημερινή εποχή της κατασυκοφάντησης του συνδικαλισμού δεν υπερίσχυσαν ο ατομικισμός και η ηττοπάθεια. Η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στο πρόσωπό μου, από κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα -πέρα από την αυτονόητη συμπαράσταση των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, της Ομοσπονδίας και του Επίτιμου Προέδρου της και βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη- συνιστά την καλύτερη απάντηση σε όσους επιδιώκουν την απαξίωσή μας.

Eπίσης, η άμεση και μέχρι τέλους συμπαράσταση βουλευτών, κοινοβουλευτικών κομμάτων, όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, καταδεικνύει όχι μόνο το δίκαιο του αιτήματος, αλλά και την απήχηση του συνδικαλιστικού μας ρόλου, που οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Τον διακριτό αυτό ρόλο πρέπει να τον αναγνωρίζει και να τον ενδυναμώνει η αστυνομική διοίκηση σε όλα τα επίπεδά της, γιατί όπως τονίστηκε και στην Ημερίδα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τίτλο «Εκεί που κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή» και κεντρικό μήνυμα «Διώκουν τον αγώνα μας για την αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών», ο συνδικαλισμός μας μπορεί να θεωρήθηκε «αναγκαίο κακό», όταν «αναγνωρίστηκε» το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και στον αστυνομικό το 1995, αποτελεί ωστόσο παράγοντα σταθεροποιητικό και εξυγιαντικό στο χώρο μας.
Έτσι εκλαμβάνουμε τη λειτουργία μας και έτσι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών μας, σεβόμενοι τους διακριτούς μας ρόλους, αντιμετωπίζοντας όμως την όποια ολιγωρία είτε λανθασμένη, κατ' εμάς, απόφαση της ιεραρχίας.
Συναδέλφισσα και συνάδελφε
Κανείς δεν θα σου περάσει αλυσίδες, αν πρώτα εσύ δεν τον αφήσεις να σου πάρει τα μέτρα….
Ο αγώνας συνεχίζεται ώστε να ακυρωθεί κάθε σκέψη για συνέχιση των συνδικαλιστικών διώξεων στελεχών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Ροδόπης
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ

Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών του Σώματος

Δημοσιευμένο στο : http://www.astynomia.gr

Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2013
-Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας :
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετούνται στις κενές θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, οι παρακάτω:
Ο Αντιστράτηγος Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, ως Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος ΛΑΣΚΑΡΗΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος ΒΕΝΕΤΗΣ, ως Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Ο Υποστράτηγος Δημήτριος ΣΟΦΙΟΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Υποστράτηγος Γεώργιος ΝΙΤΣΑΣ, ως Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διευκρινίζεται, προς άρση κάθε παρερμηνείας, ότι οι εσωτερικές μετακινήσεις των Αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων.

http://www.astynomia.gr

"Το εξιλαστήριο θύμα ο αστυνομικός" - Παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ στην Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 20-09-2013

Δείτε το παρακάτω βίντεο πατώντας πάνω στον σύνδεσμο.


http://www.youtube.com/watch?v=f0BwlNOcQQg

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ»

poasyΑθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/4/141

- Η κοινή λογική του μέσου ανθρώπου υποδεικνύει ότι δεν είναι δυνατόν εν μια νυκτί να «καθαιρείς», να απομακρύνεις και να ανακυκλώνεις ηγετικά στελέχη ενός Οργανισμού όπως αυτού της Αστυνομίας που μέχρι χθες ήταν ικανά και άξια, χωρίς καμία αιτιολόγηση.
- Εάν υπάρχουν αθέατα σημεία επιβάλλεται να φωτιστούν διότι διαφορετικά αφενός θυματοποιείται το Σώμα και οι Αστυνομικοί -για άλλη μια φορά- αφετέρου καταδεικνύεται επικοινωνιακή σκοπιμότητα.
- Η ζημιά που προκαλείται από αυτό στη συνείδηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και δεν αναστρέφεται με τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομικής Ηγεσίας ότι είναι άσχετες οι μετακινήσεις με την τραγική επικαιρότητα.
- Η ΕΚΑΜ π.χ. που ήταν η αιχμή του δόρατος στις πρόσφατα ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, με τραυματισμό στελέχους της σε συμπλοκή κατά την οποία εξουδετερώθηκε ένας από τους επικίνδυνους κακοποιούς, λαμβάνοντας τα εύσημα από την πολιτική και αστυνομική Ηγεσία, πώς ξαφνικά στιγματίζεται σήμερα μ' αυτό τον τρόπο;
- Αίφνης, ο Έλληνας Αστυνομικός δέχεται επί δικαίων και αδίκων μια ενορχηστρωμένη, επικοινωνιακή επίθεση που έτσι όπως εκτυλίσσεται δεν αποκλείεται να τον καταστήσει «ένοχο» ακόμα και για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής...
- Αίφνης, η Ηγεσία, πολιτική και φυσική, ανακάλυψαν την «Χρυσή Αυγή της ΕΛ.ΑΣ.» και έδωσαν εντολή να πέσει βαρύς ο πέλεκυς...
- Η απομάκρυνση Αστυνομικών με νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την αποστολή της Αστυνομίας, γίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών εντός του Σώματος και όχι δια καρατομήσεων.
- Κανένας από την πολιτική και αστυνομική Ηγεσία δεν θέλει να ακούσει την πρόταση μας που λέει ότι οι νεοεξερχόμενοι των Αστυνομικών Σχολών εισαγόμενοι με υψηλά κριτήρια με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, δεν πρέπει να τοποθετούνται απευθείας στις Υπηρεσίες Αποκατάστασης Τάξης κατ' εξαίρεση οποιουδήποτε κριτηρίου. Δεν είναι δυνατό να μην γίνεται αποδεκτή πρόταση ώστε το προσωπικό αυτών των Υπηρεσιών να μην έχει ένα μέγιστο χρόνο υπηρέτησης εκεί και μετά επιβεβλημένα να μετακινείται.
....................................................................................................
Η μεγαλύτερη πληγή που προκαλείται σήμερα είναι η περιθωριοποίηση του Σώματος και των Αστυνομικών. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα ολόκληρο Σώμα και τους εργαζόμενους αυτού κατά το δοκούν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τις τρέχουσες εξελίξεις όσο τραγικές και δυσάρεστες κι αν είναι αυτές, που εν προκειμένω ενώ φαίνονταν στον ορίζοντα «πολλοί τις κοιτούσαν και λίγοι τις έβλεπαν».
Όλα αυτά θα δυσκολέψουν περισσότερο το έργο του Έλληνα Αστυνομικού και θα καταστίσουν αυτόν ως «αποδιοπομπαίο τράγο» με το πολιτικό σύστημα να βγαίνει αλώβητο από τις τραγικές εξελίξεις.
Δεν είναι δυνατόν ένας θεσμός, ανάλογα με τη συγκυρία, από τη μια πλευρά να κινείται στην ηρωοποίηση όταν περιστατικά συγκλίνουν σε αυτό και από την άλλη να θυματοποιείται όταν άλλα περιστατικά το εξυπηρετούν.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με υψηλό αίσθημα ευθύνης καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τα καυτά προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και από τα προτεινόμενα από το συνδικαλιστικό μας κίνημα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.
Αν το πολιτικό σύστημα θέλει να βάλει μια αρχή για να απαντηθεί επιτέλους το καίριο και απλό ερώτημα «Τι Αστυνομία θέλουμε και για τι την θέλουμε;» οφείλει ως πρώτο βήμα να κάνει αποδεκτή την πάγια πρότασή μας για τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής πλαισιωμένης από εκπροσώπους τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και της ελληνικής κοινωνίας ώστε η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί διαχρονικά σταθερά και να είναι γνωστός προς όλους ο τρόπος λειτουργίας της και να μην μεταβάλλεται λόγω πολιτικών επιλογών, παραλείψεων και πεποιθήσεων.
ypografes-poasy

Σύλληψη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ενός αλλοδαπού διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες και ενός αλλοδαπού για υπόθαλψη εγκληματία

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης ένας αλλοδαπός διακινητής που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες και ένας αλλοδαπός για υπόθαλψη εγκληματία
Ο δεύτερος δράστης προσήλθε στην περιοχή προκειμένου να διευκολύνει την διαφυγή του διακινητή, ο οποίος αρχικά είχε διαφύγει της σύλληψης
Συνελήφθησαν την 21-9-2013, τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ, σε δασική περιοχή του Μεγάλου Δερείου Έβρου, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ένας 34χρονος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και ένας 33χρονος, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.
Αναλυτικότερα, την 20-9-2013 το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό του Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί των Ειδικών Ομάδων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το ίδιο πρωί, στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 34χρονο και μετά από καταδίωξη, ο δράστης το εγκατέλειψε και εκμεταλλευόμενος την πυκνή βλάστηση διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, αποφεύγοντας τη σύλληψη.
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Την επόμενη ημέρα (21-9-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ίδια περιοχή, στα πλαίσια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 33χρονο, στο οποίο επέβαινε και ο 34χρονος διακινητής. Οι δύο δράστες, δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών, για να ακινητοποιήσουν το όχημα και μετά από καταδίωξη, το εγκατέλειψαν και διέφυγαν της σύλληψης, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση της περιοχής.
Ακολούθως, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του FRONTEX , εξέδωσαν επιστάμενες έρευνες, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να συλληφθεί ο 33χρονος δράστης, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας (21-9-2013), εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 34χρονος διακινητής.
Σημειώνεται ότι ο 34χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, προκειμένου να την αποφύγει, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 33χρονος μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να παραλάβει το διακινητή και να διευκολύνει την διαφυγή του.
Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.
 

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (22-9-2013) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι διευκόλυνε τη μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ΚΤΕΛ Ορεστιάδας τον 28χρονο και τον συνέλαβαν, διότι είχε εκδώσει τρία (3) εισιτήρια με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, τα οποία στη συνέχεια προμήθευσε στους (3) μη νόμιμους μετανάστες, διευκολύνοντας τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκαν :
  • Τρία (3) εισιτήρια του ΚΤΕΛ
  • Το χρηματικό ποσό των 150 Ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σύλληψη ημεδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες

Σύλληψη ημεδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 22 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (21-9-2013) το πρωί, σε χωριό της Ορεστιάδας, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 67χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.
Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 67χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για αγοραπωλησία, κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια φυτών κάνναβης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 19 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για αγοραπωλησία, κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια φυτών κάνναβης
Κατασχέθηκαν 2 φυτά κάνναβης και 30,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (18-9-2013) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 38, 33, 32 (άντρες) και 26 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοραπωλησίας, κατοχής ναρκωτικών και καλλιέργειας φυτών κάνναβης.
Συγκεκριμένα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, σχετικά με αγοραπωλησία ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, εντόπισαν τους τρεις (3) δράστες, ηλικίας 38, 33 και 32 ετών, στην Αλεξανδρούπολη και τους συνέλαβαν, διότι ο 33χρονος, με τη μεσολάβηση του 32χρονου, συναντήθηκε με τον 38χρονο και του πούλησε, έναντι του χρηματικού ποσού των 55 ευρώ, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16,3 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ και η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 33χρονος προμηθεύτηκε την παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης από την 26χρονη, η οποία εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, εντός της οικίας της, που βρίσκεται σε χωριό της Ορεστιάδας και συνελήφθη.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Στο σπίτι του 33χρονου:
Μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,8 γραμμαρίων
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Στο σπίτι του 32χρονου:
Δύο (2) φυτά κάνναβη, ύψους 0,65 και 1,70 μέτρων
Μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,1 γραμμαρίων
  • Στο σπίτι της 26χρονης:
Τρεις (3) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,9 γραμμαρίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2013

poasyΑθήνα 19 Σεπτεμβρίου 2013
Αριθ. Πρωτ: 301/4/3α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Θέμα: «Συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2013»
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η εγκατάλειψη στο «έλεος του Θεού» των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια συνεχίζεται. Ο Κώδικας Μεταθέσεων κατέστη πλέον ανενεργός.
Οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας εδώ και καιρό και των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων προς την πολιτική και φυσική Ηγεσία για ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας κυρίως με ανθρώπινο δυναμικό έπεσαν στο κενό.
Ευελπιστούσαμε, μετά και από τις χθεσινές έγγραφες επισημάνσεις μας προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ότι θα υπήρχε πολιτική βούληση ενίσχυσης στο ελάχιστο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό θα ανακούφιζε στοιχειωδώς και τους συναδέλφους που αναμένουν καρτερικά μια μετάθεσή τους και θα καταδείκνυε ότι η Ηγεσία δεν τους έχει εγκαταλείψει. Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε, ως τούτο προκύπτει περίτρανα από τον επισυναπτόμενο πίνακα των συμπληρωματικών μεταθέσεων που υπολείπεται κατά εκατό (100) περίπου θέσεων των περσινών.
Άραγε πού είναι το ενδιαφέρον της Ηγεσίας και για το ανθρώπινο δυναμικό της;
Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη με εντολή της Ομοσπονδίας ο εκπρόσωπος αυτής δεν προσυπέγραψε το σχετικό πρακτικό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Αδιαμφισβήτητα, αυτή η αντιμετώπιση απαξιώνει τους θεσμούς και οδηγεί στην περιθωριοποίηση τους συναδέλφους, γεγονός που προκαλεί την έντονη αγανάκτηση όλων μας.
Τούτο δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει αναπάντητο.
Έχουμε όλοι χρέος να περιφρουρήσουμε ότι με αγώνες έχει θεσπιστεί.
ypografes-poasy
301-4-3a

Ανακοίνωση για την Ημερίδα «Εκεί που κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή...»

poasyΑθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 701/11/6η
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού-εκδημοκρατισμού του μοντέλου εκπαίδευσης των Αστυνομικών, αναδείχθηκε απερίφραστα κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Ομοσπονδίας μας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 17-9-2013, με θέμα «Εκεί που κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή...», με αφορμή τη συνεδρίαση την επομένη ημέρα, του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της αργίας με απόλυση η Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, εξαιτίας της διαμαρτυρίας μας για τον εγκλεισμό παράνομων αλλοδαπών στις Αστυνομικές Σχολές, πέρυσι τον Αύγουστο.
DSC_0001
Εισηγήσεις για την εξέλιξη, τις δυσλειτουργίες και την προοπτική της αστυνομικής εκπαίδευσης έγιναν από τον π. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Καθηγητή Α.Π.Θ. κ. Σπύρου ΒΟΥΓΙΑ (Αστυνομική εκπαίδευση, αποδοχή από την Κοινωνία), από τον Επίκουρο καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης & Καθηγητή Τ.Δ.Α. Κομοτηνής κ. Βασίλειο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ (Η άνοδος, η εξέλιξη και η καταστροφή της εκπαίδευσης στις Αστυνομικές Σχολές), από τον Καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Καθηγητή των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Αλέξανδρο ΚΩΣΤΑΡΑ (Ποιός είναι τελικά ο στόχος της αστυνομικής εκπαίδευσης; - Η αστυνομική εκπαίδευση σε μια κρίσιμη καμπή ανάμεσα στο χθες και στο αύριο), από τον Δήμαρχο Κομοτηνή κ. Γιώργο ΠΕΤΡΙΔΗ (Όταν στη Θράκη ένα Πανεπιστήμιο γίνεται φυλακή!) και από τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο ΧΡΥΣΟΓΟΝΟ (Συνδικαλιστική ελευθερία Αστυνομικών).
Με αναφορές στις παλινωδίες και τις διαχρονικά αποσπασματικές προσπάθειες της Διοίκησης με στόχο τη «βελτίωση» της εκπαίδευσης, οι εισηγητές περιέγραψαν την υποβάθμιση που έχει συντελεστεί τελικά τόσο στην εκπαιδευτική θεωρητική διαδικασία, όσο και στο πρακτικό της σκέλος, καθώς οι δόκιμοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε κανονικές υπηρεσιακές ενέργειες και μάλιστα αντί πινακίου φακής. Μείζον πρόβλημα συνιστά η εμμονή σε στρατιωτικά μοντέλα εκπαίδευσης καίτοι έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι η Αστυνομία δεν είναι στρατός και ότι οι Αστυνομικές Σχολές έχουν ανάγκη από λιγότερο «στρατό» και περισσότερο «πανεπιστήμιο». Η εποχή της «αστυνομικής ράβδου» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και όσοι επιχειρούν να τη συντηρούν ακόμα, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό. Μάλιστα, τονίστηκε ότι με την διαρκώς επιχειρούμενη σύντμηση του χρόνου εκπαίδευσης σε συνδυασμό και με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για περιορισμό των προσλήψεων, οι Σχολές οδηγούνται στο κλείσιμο και η εκπαίδευση στην εξαφάνιση. Σε καμία περίπτωση το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων και στον περιορισμό της εκπαίδευσης σε σεμινάρια ολίγων μηνών.
Εκ μέρους των εισηγητών – εκπαιδευτών ειδικότερα, κατατέθηκε η αγωνία τους για τα διαδραματιζόμενα εντός των Σχολών, αλλά και εκτός όταν αναδεικνύονται στην αστυνομική καθημερινότητα τα ελλείμματα της αστυνομικής εκπαίδευσης λόγω της πίεσης του περιορισμένου χρόνου εκπαίδευσης, της ανεπάρκειας σύγχρονων μέσων, της απουσίας σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος, απαλλαγμένου από περιττά μαθήματα κλπ. Τονίστηκε, μάλιστα, ότι δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή στο μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης για την προστασία, υπό τα δεδομένα των πραγματικών συνθηκών, της ζωής των Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας ενώ δεν αξιολογούνται, για να μην επαναληφθούν, περιστατικά που έχουν εκθέσει το σώμα σε ό,τι αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ακόμη αυτών των περιστατικών που διακυβεύουν τη ζωή πολιτών όσο και των ίδιων των Αστυνομικών.
Ιδιαίτερα επισημάνθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα της εισαγωγής στη Σχολή Αξιωματικών στελεχών προερχομένων μόνο εκ του Σώματος, ώστε η κατακτηθείσα υπηρεσιακή πείρα να αποτελεί το καλύτερο έδαφος για την ανάδειξη με αξιοκρατία και επαρκή αξιολόγηση των μελλοντικών ηγητόρων και καθοδηγητών του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναφέρθηκαν δε τα πορίσματα της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί επί των ημερών του Υφυπουργού κ. ΒΟΥΓΙΑ για την ριζική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους έχουν μείνει στα χαρτιά.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε ο αγώνας της για την εμπέδωση συνθηκών επαγγελματικής νοοτροπίας και αντίληψης στις Αστυνομικές Σχολές (έγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε συνέδρια και ημερίδες, καθώς και στη μελέτη της Ομοσπονδίας με εκπονητή τον δόκτορα Γιώργο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ «Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας), ένας αγώνας που κορυφώθηκε όταν εν μια νυκτί μετατράπηκαν οι Αστυνομικές Σχολές σε φυλακές, προκαλώντας την αντίδραση της Ηγεσίας, αντί μιας νηφάλιας αντιμετώπισης της δικαιολογημένης αντίδρασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όσο και της τοπικής κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων, που συντάχθηκαν ασυζητητί με τα αιτήματά μας.
Για τη λειτουργία του συνδικαλισμού, επισημάνθηκε ειδικότερα ότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η εξουσία, όπως προκύπτει και από τις διατάξεις του νόμου περί συνδικαλισμού, θεωρεί αναγκαίο κακό τη λειτουργία μας και γι' αυτό εξακολουθεί να προσπαθεί να περιορίσει τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Το αντίδοτο, βέβαια, είναι η συνειδητή, ενεργός συμμετοχή στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, διότι εν τέλει τα δικαιώματα δεν χαρίζονται.
Ως φυσιολογική εξέλιξη όλων αυτών, ακολούθησε ανήμερα της εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης του μέλους μας, ανοικτή εκδήλωση της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης μας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου με τη νομική υποστήριξη της Ομοσπονδίας και την κατάθεση του Προέδρου αυτής. Επίσης, συμμετείχαμε για ουσιαστικούς και σημειολογικούς λόγους στην αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί, συμπτωματικά, την ίδια ώρα από την Γ.Α.Δ.Θ.
Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση (5-0) ήρθε στη συνέχεια να επιβεβαιώσει την ορθότητα των αποφάσεων της Ομοσπονδίας, αλλά και να καταδείξει για άλλη μια φορά ότι η δικαίωση είναι αποτέλεσμα αγώνων ενός συνδικαλιστικού κινήματος που δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται!
Τη συμπαράστασή τους στην Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στην οποία δεν παρέστη η Ηγεσία, πέραν των εισηγητών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης ΖΙΩΓΑΣ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Αριστείδης ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ και ο κ. Χρήστος Πασχάλης εκπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο κ. Χρήστος ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ, εκπροσωπώντας τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ και ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Β. Ελλάδος Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ, ενώ παρέστη ο ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος ΜΩΥΣΙΔΗΣ.
ypografes-poasy


  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 19 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (18-9-2013) το πρωί, στον Κόμβο Μάνδρας Ορεστιάδας και στον Κόμβο Μάκρης Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23, 23 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, εντόπισαν στον Κόμβο Μάνδρας και συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι ένα (21) μη νόμιμους μετανάστες.
Ακολούθως, στον Κόμβο Μάκρης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους δυο δράστες, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί του 36χρονου.
Κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Το χρηματικό ποσό των 400 Ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Ορεστιάδας.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας,ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 18 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη σήμερα (18-9-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Ν. Ψαθάδων του Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.
Ειδικότερα, από την ομάδα των αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 20χρονου δράστη, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Κατασχέθηκαν μια (1) πλαστική βάρκα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 18 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα δενδρύλλιο κάνναβης
Συνελήφθη χθες (17-9-2013) το απόγευμα, σε χωριό της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 51χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,30 μέτρων
  • Εννέα (9) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.183,5 γραμμαρίων
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

Σύλληψη πέντε (5) αλλοδαπών διακινητών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 17 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη πέντε (5) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν προχθές (15-9-2013) το βράδυ και χθες (16-9-2013) το μεσημέρι, σε παρέβρια και θαμνώδη έκταση της Μάνδρας αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 22 ετών, ένας 26χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, ένας 38χρονος υπήκοος Ιράν και ένας 60χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν:
  •  Προχθές (15-9-2013) το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή της Μάνδρας, οι τέσσερις (4) διακινητές, ηλικίας 22, 26, 32 και 38 ετών, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
  •  Χθες (16-9-2013) το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση της Μάνδρας, ο 60χρονος διακινητής, διότι είχε μεταφέρει παράνομα, τους υπόλοιπους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστική βάρκα, μέσω του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια τους οδήγησε, πεζός, στην παραπάνω θαμνώδη έκταση.
Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και 400 δολαρίων ΗΠΑ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κλπ).
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εκατόν δεκαεπτά (106) διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

Απαλλάχθηκε των κατηγοριών η Πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά απο το Πειθαρχικο

Δημοσιευμένο στο : http://askapoasy.blogspot.gr http://aspapolice.blogspot.gr http://www.dynami-an.gr
Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2013
-Απαλλάχθηκε  των κατηγοριών με 5-0 η Πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης πριν από λίγο από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχε παραπεμφθεί μετά την πειθαρχική δίωξη σε βάρος της για την συνδικαλιστική της δράση. Το έργο όμως δεν τελείωσε καθώς μια ακόμα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μέλους του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ συνεχίζεται. Το σύστημα αν και υποχώρησε για λίγο , προφανώς και θα συνεχίσει την
προσπάθεια φίμωσης του συνδικάτου, μετά την απαξίωση που έχει δημιουργήσει καθώς δεν θεωρεί αυτό θεσμικό συνομιλητή για κανένα θέμα. Ο δρόμος ακόμα μακρύς  Απαιτείται πλέον η μέγιστη συσπείρωση στις τάξεις του χωρίς λαϊκισμούς και διαχωρισμούς.
http://askapoasy.blogspot.gr
http://aspapolice.blogspot.gr
http://www.dynami-an.gr

Ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. Χρήστου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ την 12-09-2013 σε Εσπερίδα της Ε.Α.Υ. Ηλείας με θέμα: «Η υποβάθμιση της εργασίας και η απαξίωση των εργαζομένων»

avatar_fotopoulos
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

  Κυρίες και Κύριοι,
  Τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε ειδικά που μας επιβλήθηκαν τα Μνημόνια, βιώνουμε όλοι μας μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι επιπτώσεις της είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας, ανάλογα με την εργασιακή σχέση και την κοινωνική διάσταση της προσφοράς και της συμμετοχής του καθενός μας στον ενεργό βίο.
  Περικοπές μισθών και συντάξεων, περικοπές των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών, περιορισμός των προμηθειών για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, στα ύψη η ανεργία, περιθωριοποίηση της νεολαίας, ανασφάλεια, αυτοκτονίες, κίνδυνος κοινωνικών εκρήξεων, κοινωνικός αυτοματισμός, παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων, διώξεις συνδικαλιστών, είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν εμάς τους συνδικαλιστές, αλλά και γενικότερα τους συμπολίτες μας.
  Μέσα σε αυτό το γενικό περίγραμμα «δένει» και ο τίτλος της εσπερίδας σας «Η υποβάθμιση της εργασίας και η απαξίωση των εργαζομένων».
  Είναι η κατάληξη των όσων βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, τόσο εκείνων που έχουν εργασία και πασχίζουν να τη διατηρήσουν όσο κι εκείνων που είναι άνεργοι και προσπαθούν απεγνωσμένα να κρατηθούν όρθιοι είτε μεταναστεύοντας στο εξωτερικό είτε αναζητώντας στον ήλιο μοίρα, τρέχοντας πάλι πίσω στη λογική των πελατειακών σχέσεων και του «μπάρμπα στην Κορώνη».
  Οι κυβερνώντες από την πλευρά τους επιχειρηματολογούν υπέρ της ορθότητας της πολιτικής τους, αλλά είναι αμφίβολο αν πείθουν τους πολίτες στο βαθμό που θα ήθελαν. Η οικονομική κρίση επέφερε πολιτική κρίση –αν και είναι δύσκολο να πει κανείς εύκολα σε ποια πλευρά βρίσκονται οι περισσότερες ευθύνες.
  Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών επέφεραν πολιτικές ανακατατάξεις, ταρακουνήθηκε ολόκληρο το σύστημα, μαζί και το συνδικαλιστικό στερέωμα, το οποίο αναζητά κι αυτό το δικό του δρόμο.
  Η απαξίωση των θεσμών μαζί και του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως λειτούργησε επί δεκαετίες τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η ώρα να λάβει τέλος.
  Εγώ, και επιτρέψτε μου το εγώ ως ένας από τους παλαιότερους εν ενεργεία συνδικαλιστής της αστυνομίας, σε ό,τι με αφορά έχω κάνει πολύ έγκαιρα την αυτοκριτική μου, έχω καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις μου στα συνέδριά μας τόσο για τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος όσο και για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Το γνωρίζουν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μου, το γνωρίζουν οι πολίτες που χωρίς προκαταλήψεις παρακολουθούν τα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΠΟΑΣΥ εδώ και χρόνια.
  Τους όρους «υποβάθμιση της εργασίας» και «υποβάθμιση του εργαζόμενου αστυνομικού», εμείς δεν τις ανακαλύψαμε σήμερα με αφορμή τη λαίλαπα των Μνημονίων. Αν ανατρέξουμε στα κείμενά μας θα τις συναντήσουμε πολλές φορές από τη γέννηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Διότι η θέση του Έλληνα αστυνομικού κάποτε ήταν υπό το μηδέν και καταφέραμε με σκληρούς αγώνες και διαπραγματεύσεις με τις πολιτικές ηγεσίες να την αναβαθμίσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό την περίοδο πριν και μετά το 2000. Ήμασταν επί σειρά ετών σε μια ανοδική πορεία και σε επίπεδο ικανοποίησης αιτημάτων, αλλά και σε επίπεδο πραγματικών απολαβών και καταξίωσης στην ελληνική κοινωνία.
  Μετά το 2004-2005 ωστόσο, το αστυνομικό σύστημα έδειξε ότι είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του και έχρηζε ριζικής αναθεώρησης για να μην απαξιωθεί ο αστυνομικός και το λειτούργημά του –διότι βλέπαμε τον κίνδυνο μπροστά μας. Αναφέρω ενδεικτικά και μόνο τον τίτλο σε ένα συνέδριό μας, το 18ο του 2007, για την αναγκαιότητα της αλλαγής νοοτροπίας και αντιλήψεων στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν τότε που αγωνιζόμασταν εκτός από την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας και για ένα αξιοπρεπές βαθμολόγιο, καθρέπτη της αξιοπιστίας και της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού. Εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζαμε ότι έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα στην Ελληνική Αστυνομία. Οι τότε κυβερνώντες είχαν τους λόγους τους όμως και παρά τις δημόσιες εξαγγελίες δεν τολμούσαν να αποφασίσουν τι αστυνομία θέλουμε. Αστυνομία του κλώτσου και του μπάτσου ή μια αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, που θα πολεμά το έγκλημα και τη διαπλοκή, χωρίς να περιμένει άνωθεν εντολές ανάλογα με το ποιος είναι ο ελεγχόμενος και το τι συμφέροντα εκπροσωπεί;
  Για να μην πλατιάζω, όμως, με αναφορές στις δράσεις μας που είναι λίγο πολύ γνωστές, θα περιοριστώ στο σήμερα, έτσι όπως αυτό προδιαγράφεται από τα μέτρα των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
  Είμαι βέβαιος κυρίες και κύριοι ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις των ενστόλων της περιόδου 2010-12 μπορεί να μην απέτρεψαν τη σφοδρότητα των οικονομικών περικοπών που θεσμοθετήθηκαν με τα Μνημόνια, αδιακρίτως για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, συνέβαλαν, ωστόσο, στην ανάπτυξη συνολικά των κοινωνικών αγώνων του λαού μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα αποτρεπτικό για τη λήψη νέων μέτρων.
  Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» έγιναν κυματοθραύστης στις ορέξεις των τροϊκανών για πιθανές νέες οριζόντιες περικοπές στο δημόσιο, αλλά και για την άμεση εφαρμογή της ρύθμισης που προβλέπει τη θέσπιση νέου μισθολογίου στα Σώματα Ασφαλείας.
  Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4093/2012, όπως αυτός επικαιροποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2013, η κυβέρνηση οφείλει να θεσπίσει νέο μισθολόγιο στους ένστολους με περαιτέρω εξοικονόμηση 88,2 εκατ. € σε όσους υπηρετούν και κατά 161,8 εκατ. € στους συνταξιούχους, ποσά που θα πρέπει να προέλθουν μέσω της κατάργησης των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών, όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στο μνημόνιο συνεργασίας του Αυγούστου του 2010.
  Ο Πρωθυπουργός πριν μερικές μέρες θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει για αποκατάσταση των αδικιών. Όμως αυτό δεν μας εφησυχάζει. Το Υπουργείο Οικονομικών προφανώς ενόψει και της νέας επιθεώρησης της τρόικας προωθεί τα σχέδιά του και δεν αποκλείεται να υπάρξει απόλυτος αιφνιδιασμός του συνδικαλιστικού κινήματος, με το γνωστό εκβιασμό «νέα μέτρα για να πάρουμε τη δόση».
  Μας ανησυχεί επίσης το γεγονός ότι η Ηγεσία αδυνατεί να παρουσιάσει έργο ανακούφισης των συναδέλφων με οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας δανειακών υποχρεώσεων και άλλων οικογενειακών προβλημάτων. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η λειτουργία λεσχών, τα μέτρα διευκόλυνσης των δανειοληπτών και άλλα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αστυνομική οντότητα και την αστυνομική οικογένεια ταυτόχρονα, αλλά δυστυχώς υπό το βάρος των περικοπών η συντελούμενη απαξίωση της εργασίας και της προσφοράς των ενστόλων δεν είναι ικανή να τους συγκινήσει. Δεν βλέπουμε να τους ανησυχούν ιδιαιτέρως ούτε τα κρούσματα των αυτοκτονιών, ούτε τα κρούσματα των επίορκων αστυνομικών που πολλαπλασιάζονται, όπως είχαμε διαβλέψει, όπως είχαν προειδοποιήσει ειδικοί επιστήμονες και ψυχολόγοι σε άλλες ημερίδες με θέμα την κρίση και τις επιπτώσεις της στον αστυνομικό θεσμό.
  Να συμπληρώσω επίσης, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα, προβάλλει συγκεκριμένα θεσμικά και άλλα αιτήματα, που έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες και τα οποία έχουν άμεση σχέση με τη στήριξη του αστυνομικού λειτουργήματος και όχι με την απαξίωσή του.
- Μοναδικός τρόπος εισαγωγής στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα.
-Επαρκής αριθμός εισαγωγής αστυνομικών κατ' έτος στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.
- Αναβάθμιση εκπαίδευσης των Δοκίμων των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να πραγματοποιούν ουσιαστική εκπαίδευση με κύριο προσανατολισμό την πλήρη επαγγελματική κατάρτισή τους και όχι να χρησιμοποιούνται για εκτέλεση πραγματικής υπηρεσίας με μισθό κατά πολύ μικρότερου από του ανειδίκευτου εργάτη. Την προσεχή Τρίτη, διοργανώνουμε στη Θεσσαλονίκη ειδική ημερίδα για την αστυνομική εκπαίδευση.
- Διακομματική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προωθούμενη από το υπουργείο αναδιάρθρωση τείνει να εξελιχθεί σε παρωδία, όπως προκύπτει και από το σ.ν. που τέθηκε σε διαβούλευση, αλλά και από την αχαρακτήριστη απόφαση για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ενσωμάτωση μέρους των υπαλλήλων της στις αστυνομικές δομές.
- Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων-προαγωγών και υπηρεσιακή εξέλιξη των αστυνομικών με ένα αξιοκρατικό αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα. Επιλογή Ηγεσίας από τη Βουλή των Ελλήνων.
- Επαναπροσδιορισμός του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και απαλλαγή αυτής από τα ξένα προς την αποστολή της έργα.
- Άμεση αντιμετώπιση των αρνητικών για τους αστυνομικούς συνεπειών από την εφαρμογή του Νόμου 3169/2003 σ' ό,τι αφορά τη χρήση των όπλων και ίδρυση των επιβαλλόμενων απ' αυτόν σκοπευτηρίων σε κάθε έδρα Αστυνομικής Διεύθυνσης και εμπέδωση των διατάξεων του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
  Και θέλω στο σημείο αυτό να σταθώ ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό το οποίο είναι και το βαρόμετρο του κατά πόσο σέβεται σήμερα η πολιτεία τον αστυνομικό και την εργασία του. Τα αιτήματά μας είναι από καιρό διατυπωμένα:
1. Όχι στην μνημονιακή σύνδεση του ασφαλιστικού των ενστόλων με το προσδόκιμο ζωής. Δεν ισχύει πουθενά στον κόσμο, ούτε στην Γερμανία της κας Μέρκελ.
2. Χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού με την χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.
3. Θεσμοθέτηση της 25ετίας ως θεμελιώδους συνταξιοδοτικού δικαιώματος των αστυνομικών παθόντων εν ώρα υπηρεσίας ή εξαιτίας αυτής με άμεση χρήση και απόδοση πλήρους συντάξεως με μπόνους (αυξημένων συντελεστών – κλιμακίων υπολογισμού της σύνταξης καθ' όλη την διάρκεια του εργασιακού βίου ισόποσου με 40 έτη ασφάλισης.
4. Δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου για τους ένστολους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που δόθηκε στο Δημόσιο τομέα για την αναγνώριση τέκνων αποκλειστικά και μόνο σε όσους εισήλθαν σε μεγάλη ηλικία στο Σώμα προς συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης ή 60 ετών όριο ηλικίας Γενικής αποστρατείας.
5. Αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν τα Ταμεία μας και ο ερανικός λογαριασμός στο Ίδρυμα Παιδικών Εξοχών από την απομείωση των αποθεματικών τους λόγω του PSI με εξυγίανση όλων των υπαρχόντων επικουρικών ταμείων και ταμείων αρωγής με λογιστική ενοποίηση και βελτίωση των παροχών, σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε ταμείου μετά από αναλογιστική μελέτη και την αναλογική εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Τ.Σ.. Καμία περαιτέρω μείωση στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.
Ειδικότερα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ζητάμε την κατάργηση του Ν. 1911/1990 και ελπίζουμε να ξεπεράσει τα όποια οικονομικά προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετώπισε, με τις δυσάρεστες και επώδυνες ρυθμίσεις που έγιναν, όπως η μείωση των παροχών και η αύξηση των εισφορών.
6. Διεκδικούμε το δικαίωμα να έχουμε δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας χωρίς να πληρώνουμε για την υγειονομική περίθαλψη, με έναν ενιαίο Κλάδο Υγείας για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό.
  Εκτός από όλα αυτά τα αιτήματά μας, τα οποία θα ανακούφιζαν τη ζωή των συναδέλφων μας και θα έδιναν άλλη διάσταση στο αστυνομικό λειτούργημα, η κυβερνητική πολιτική της ύφεσης, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, είναι φυσικό να πλήττει τις οικογένειές μας και να παγώνει τα όνειρα των παιδιών μας για το μέλλον τους.
  Κυρίες και κύριοι,
  Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα με τους αγώνες του διαχώρισε πολύ έγκαιρα τη θέση του, σε βαθμό μάλιστα πρωτοποριακό, καλώντας τους κυβερνητικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα που υπονόμευαν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας του με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων. Αυτή του η συμπεριφορά δεν πέρασε απαρατήρητη. Ενόχλησε, γεγονός που επιβεβαιώνεται από μια σειρά «πρωτοβουλιών» της Ηγεσίας όπως είναι οι συνδικαλιστικές διώξεις, οι νουθεσίες, η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι δεν πρέπει λέει να διαδηλώνουμε με στολή και διάφορες άλλες.
  Σήμερα, με την κυβέρνηση να έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο και επιχειρώντας να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής της, το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλείται εκ νέου να δώσει το στίγμα του και το κάναμε ήδη με την ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη, θα το επαναλάβουμε το επόμενο διάστημα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
- Θα καταγγείλουμε και πάλι την αναποτελεσματικότητα των μέτρων διότι οδηγούν τον αστυνομικό στη φτωχοποίηση και την αστυνομία σε επικίνδυνους δρόμους (ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών-απαξίωση-σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων, επιστροφή σε δευτερεύουσας σημασίας αρμοδιότητες).
- Θα απαιτήσουμε πιο μαζικά και πιο δυναμικά την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, προτάσσοντας βασικά αιτήματα που απασχολούν την αστυνομική οικογένεια, το συνάδελφο, τον συμπολίτη μας για τον οποίο υπάρχουμε άλλωστε. Δίνουμε προτεραιότητα στο σταμάτημα των διώξεων, στη συμμετοχή μας σε υπηρεσιακές επιτροπές, στη διασφάλιση των νυχτερινών, στο πάγωμα κάθε σκέψης για νέες περικοπές, στην έναρξη διαλόγου για αποκατάσταση αδικιών, στο νέο μισθολόγιο και στην επικινδυνότητα της εργασίας, στη λειτουργία λεσχών, στην προστασία ευάλωτων συναδέλφων και τέλος στη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα επιφορτιστεί με το έργο της μελέτης για μια ουσιαστική αναδιάρθρωση της αστυνομίας ώστε ο συνάδελφός μας να μην αισθάνεται απαξιωμένος, να είναι σε θέση να υπηρετεί το ρόλο του και να κερδίζει πιο πολύ την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
  Στην προσπάθειά μας αυτή, σ' αυτόν τον αγώνα, έχουμε πει ότι αναζητούμε διαρκώς συμμάχους. Έχουμε ένα κοινό μέτωπο με τις άλλες Ομοσπονδίες των ενστόλων, συμμετέχουμε με αντιπροσωπείες μας στις κινητοποιήσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ των οποίων επιζητούμε διαρκώς τη στήριξη, θέλουμε όμως και την αγνή, την άδολη αλλά άκρως σημαντική υποστήριξη των συμπολιτών μας, την οποία επιζητούμε μέσω των συναντήσεών μας με τα πολιτικά κόμματα και τους τοπικούς φορείς.
  Αν η απαξίωση της αστυνομίας είναι λοιπόν, αποτέλεσμα πρωτίστως των πολιτικών που εφαρμόζονται χρόνια τώρα για συγκεκριμένους λόγους, στο χέρι μας είναι σε τελική ανάλυση να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις–αστυνομία και κοινωνία- για να αποτρέψουμε τα χειρότερα, για να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης έτσι ώστε η εργασία και ο εργαζόμενος είτε είναι ένστολος είτε όχι, να βρίσκουν τη θέση και το ρόλο που τους αξίζει.
  Σας ευχαριστώ.

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του συμπολίτη μας στο Κερατσίνι


shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 601/2/47
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια δολοφονία του συμπολίτη μας στο Κερατσίνι και απαιτούμε από τη συντεταγμένη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε Δικαιοσύνη και Ελληνική Αστυνομία να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τόσο τους ιθύνοντες νόες όσο και τους φυσικούς δράστες εγκληματικών ενεργειών, που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, αποσταθεροποιούν το πολίτευμα και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.
  Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με νηφαλιότητα, χωρίς επικοινωνιακές πιρουέτες και κομματικές σκοπιμότητες, με κυρίαρχο στόχο τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών του πολιτεύματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην πυροδοτούνται περαιτέρω ακραίες και εγκληματικές πράξεις από ακραία στοιχεία, των οποίων οι συμπεριφορές θυμίζουν άλλες «σκοτεινές» περιόδους της νεότερης ιστορίας μας.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει να διατρανώσει την αυστηρή του προσήλωση στα ιδανικά και τις αρχές της Δημοκρατίας, καταδικάζοντας για άλλη μια φορά τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται και απαιτώντας από τη συντεταγμένη πολιτεία να απαλλάξει την Ελληνική Αστυνομία από τα προβλήματα και τα «βαρίδια» εκείνα, που δυναμιτίζουν τις σχέσεις της με την ελληνική κοινωνία και μειώνουν τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά της.
  Στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα διαλευκάνουν πλήρως τη στυγερή δολοφονία.
ypografes_poasy-poaxia

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνίαση δύο υποθέσεων εκβίασης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 14 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση δύο υποθέσεων εκβίασης
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις εκβίασης, που είχαν διαπραχθεί, το τελευταίο μήνα, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 44 και 41 ετών στο Διδυμότειχο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 42χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Αναλυτικότερα, ο 42χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 12-8-2013 έως 2-9-2013, απέστειλε στους δύο ημεδαπούς, από δύο (2) ανώνυμες επιστολές, γραμμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ιδίων και των μελών της οικογένειάς τους, καθώς και για την επιχείρηση του 44χρονου, απαιτώντας από τον καθένα, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 Ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  •  Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  •  Ένας (1) εκτυπωτής
  •  Μία (1) συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( usb )
  •  Ένας (1) σκληρός δίσκος
Κατασχέθηκαν επίσης οι τέσσερις (4) επιστολές.
Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Σαμαράς: «Με το πλεόνασμα θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν σε συνταξιούχους και ένστολους...»

Κυριακή, 15 Σεπτέμβριος 2013 09:06

«Με το πλεόνασμα θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν σε συνταξιούχους και ένστολους», δηλώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του

 Τη βεβαιότητα πως με την επίτευξη των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα και τις
αποκρατικοποιήσεις η χώρα θα αρχίσει να αποδεσμεύεται σταδιακά από το Μνημόνιο, διατυπώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας, παράλληλα, πως αν χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής», υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο προσδιορίζει στα 2,5 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ δεν θα επιβληθούν, όπως λέει, νέοι φόροι. Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει σαφές πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάνει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει πως 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία. «Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ένστολων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, σημειώνει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους. «Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» λέει ο κ. Σαμαράς.