Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ακούστε τη συνέντευξη του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης κ.Βασίλη Τζιαμπαζάκη στο STATYS RADIO Αλεξανδρούπολης.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην Έβρο και ειδικότερα στην Ορεστιάδα, μίλησε στον Status Radio 94,2 ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Βασίλης Τζιαμπαζάκης.
Μίλησε για την ανάγκη αποσυμφόρησης των κρατητηρίων, τη στιγμή που κρατούνται πάνω από 40 άνθρωποι αυτοί τη στιγμή.
Μάλιστα, οι 43 από αυτούς είναι διακινητές λαθρομεταναστών, που έχουν συλληφθεί τον τελευταίο χρόνο.
Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανένας από αυτούς δεν είναι Εβρίτης, ενώ Έλληνες είναι μόνο δύο!
Τέλος, ζήτησε την ενίσχυση με τα κατάλληλα όπως είπε μέσα, δηλαδή τζιπ, και αγροτικά  4Χ4, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φακούς κλπ, ώστε να μπορέσει η αστυνομία να ανταποκριθεί επαρκώς στην φύλαξη των συνόρων.


Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε την συνέντευξη.

http://www.youtube.com/watch?v=UocBpy22ajg

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

      
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 27 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (26-11-2013) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας , 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι καθοδηγούσε πεζός τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 26 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες
Με τη σύλληψη τους απετράπη η είσοδος στη χώρα σε τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν σήμερα (26-11-2013), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας - Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24 και 16 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη στους αστυνομικούς.
Με την σύλληψή των διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα (30) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δείτε την τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης μας κ. Ηλία Ακίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα τηλεόρασης Θράκης.

 




 


Πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης μας.

 
 
 

Προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνοδείες συλλαμβανομένων - μεταγωγές κρατουμένων στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές

poasyΑθήνα 26 Νοεμβρίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 800/8/4α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνοδείες συλλαμβανομένων - μεταγωγές κρατουμένων στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές»
Κύριε Αρχηγέ,
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών λάβαμε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 128 από 22-11-2013 έγγραφο στο οποίο διατυπώνονται σοβαρότατοι προβληματισμοί για το μείζον ζήτημα της συνοδείας συλλαμβανομένων – μεταγωγής κρατουμένων, στα πλαίσια του αυτοφώρου, στις εισαγγελίες και στα δικαστήρια της Αττικής.
Κύριε Αρχηγέ,
Επειδή φρονούμε ότι οι αναπτυσσόμενοι προβληματισμοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αφορούν σχεδόν και το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Χώρας, παρακαλούμε για την άμεση έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα καθορίζει επακριβώς κάθε λεπτομέρεια για το όλο ζήτημα, με την καθιέρωση – κατάρτιση σχετικού κανονισμού λειτουργίας των χώρων κράτησης – φρούρησης των κρατουμένων με επαρκή αριθμό αστυνομικών συνοδών, τήρηση του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας και ελαχιστοποίηση περίπτωσης απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένου με ταυτόχρονη διασφάλιση των συναδέλφων μας από κάθε πλευρά.
ypografes-poasy

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί (26/11/2013) στο ράδιο Έβρος ο Γραμματέας της Ένωσης μας κ.Βασίλης Τζιαμπαζάκης για όλα τα θέματα που αφορούν τη Α/Δ Ορεστιάδας.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

       
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 26 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσθήκη λεζάντας
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (25-11-2013), το πρωί, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι είχε εκδώσει έξι (6) εισιτήρια του ΚΤΕΛ, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τα διαθέσει σε έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε είχε μεταφέρει, λίγες ώρες νωρίτερα, παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Έξι (6) εισιτήρια
  • Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης στo Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Φυλακίου Ορεστιάδας.

               ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
 
 
 
                                                   Ορεστιάδα26/11/2013   
 
  


                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιτέλους  δικαίωση,                                                                                                  
 
 με την υπ. αριθμ. 11/2013 προκήρυξη του υπουργείου μας, για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης στις εγκαταστάσεις προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (πρόσληψη σεκιούριτι), και στο ΕΧΠΑ Φυλακίου η Ένωση μας αισθάνεται δικαιωμένη καθώς από τη πρώτη στιγμή που δημοσιεύθηκε η  6634/1-327202 υπουργική απόφαση αποκλείοντας το ΕΧΠΑ, η Ένωση μας αντέδρασε άμεσα και  με πληθώρα εγγράφων και προσωπικές παραστάσεις του Δ/Σ στη πολιτική,φυσική και τοπική ηγεσία είχε  τονίσει την αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί και το ΕΧΠΑ Φυλακίου στον παραπάνω διαγωνισμό.

 Η Ένωση μας από την αρχή θεώρησε αδιανόητο  το γεγονός της απόρριψης του ΕΧΠΑ Φυλακίου από τον  διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών φύλαξης, και παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων προσπάθησε και εν τέλει κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα  που είχε αναπτυχθεί γύρω από το ΕΧΠΑ Φυλακίου και τη μη πρόσληψη σεκιούριτι.

   Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την προκήρυξη του διαγωνισμού.      
                                             Δείτε εδώ την προκήρυξη

                       Ο              Για  το  Δ.Σ.                O        

                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος
                    


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Διαβάστε σήμερα στην Ελευθεροτυπία: Αλλάζουν τα όρια ηλικίας για 25.000 σε Σώματα Ασφαλείας


Δημοσιευμένο στο : http://www.enet.gr
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2013
-5+8 Πλασματικά στους ένστολους
Νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς (όρια ηλικίας) και στα κριτήρια αναγνώρισης πλασματικών ετών (μέχρι 13 πλασματικά χρόνια) για όλους τους ένστολους (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) προωθούν άρδην τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, με βάση συνταξιοδότησης τη συμπλήρωση 25ετίας, από τα 24,5 χρόνια που ισχύει σήμερα, έτσι ώστε σταδιακά να συνταξιοδοτούνται με 40 έτη στο 60ό έτος ηλικίας.
http://www.enet.gr

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Παραμονή ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια

        ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
                                                                   




                                           Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ& EYROCOP


        
                           Τηλ & Fax :25520-28141     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com   
                                                                                                              
                                                                                                                      Ορεστιάδα 23/11/2013 


    Αρ.Πρωτ.12/2013

Θέμα:  « Παραμονή ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια ».     

 Κύριε Υπουργέ,      

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε καθώς εσείς ο ίδιος χαρακτηρίσατε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ΄΄Εθνικό΄΄ εντούτοις παρατηρούμε πως σε μείζονα θέματα τα οποία έχουν ξανατεθεί όχι μόνο από τη μεριά των συνδικαλιστών αλλά και της διοίκησης δυστυχώς έως τώρα τα αποτελέσματα είναι ίδια.

Τα προβλήματα στα οποία αναφερόμαστε είναι η μακρά κράτηση ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια καθώς και η φύλαξη και διαχείριση των λαθρομεταναστών στα δυο κέντρα (ΕΧΠΑ & ΚΕΠΥ Φυλακίου) που λειτουργούν στην Α/Δ Ορεστιάδας.

Στο μεν πρώτο ζητάμε τη πλήρη εφαρμογή του άρθρου 66 παρ. 6 του Π.Δ. 141/1991  το οποίο αναφέρει ρητά  πως « Στα αστυνομικά κρατητήρια δεν  επιτρέπεται η κράτηση υποδίκων ή καταδίκων που προορίζονται για Σωφρονιστικό Κατάστημα, με εξαίρεση τον απολύτως αναγκαίο πριν τη μεταγωγή χρόνο και εφόσον δεν είναι δυνατή η απ' ευθείας μεταγωγή και παράδοση σ' αυτό».

Θεωρούμε πως σε μια γιγαντιαία επιχείρηση ΄΄ΑΣΠΙΔΑ΄΄ που καλώς ξεκινήσατε με σκοπό την πλήρη ΄΄σφράγιση΄΄ των συνόρων και τη πάταξη της λαθρομετανάστευσης μετακινώντας μεγάλο αριθμό συναδέλφων  στον Έβρο τους τελευταίους 15 μήνες  να σπαταλάτε μεγάλη αστυνομική δύναμη στην φύλαξη ποινικών κρατουμένων κάνοντας μας ουσιαστικά  σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα αυτοί τη στιγμή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας υπάρχουν 4 χώροι (κρατητήρια) όπου φυλάσσονται περισσότεροι από 40 ποινικοί κρατούμενοι για διάστημα που ξεπερνά τους δέκα μήνες ανά κρατούμενο, συνεχόμενα  τα τελευταία 2 χρόνια.

Κύριε υπουργέ,

Γνωρίζουμε πως η μακρά παραμονή στα αστυνομικά κρατητήρια αποδίδεται στην άρνηση παραλαβής τους από τις φυλακές λόγω πληρότητας, αυτό όμως  δεν αναιρεί  την υποχρέωση παραλαβής τους.

Πέρα της ξεκάθαρης μη εφαρμογής του νόμου, ο αριθμός   των συναδέλφων που απασχολείται  στη φύλαξη των ποινικών  κρατουμένων είναι πολύ μεγάλος για να απουσιάζει από τη γενική αστυνόμευση της Α/Δ Ορεστιάδας  (φύλαξη ποτάμιων και χερσαίων συνόρων, τρείς (03) νόμιμες πύλες εισόδου, θέματα τάξης- ασφάλειας- τροχαίας κα).

Συγκεκριμένα ο αριθμός που διατίθεται για τη φύλαξη των ποινικών κρατουμένων ανέρχεται σε σχεδόν 18 άτομα ανά βάρδια δηλ. 5 βάρδιες από 18 άτομα ίσον 90 ( σε τέσσερεις  διαφορετικούς χώρους).

 Σημειώνεται επίσης ότι τα αστυνομικά κρατητήρια δεν πληρούν τις προδιαγραφές για μακροχρόνια κράτηση για τους παρακάτω λόγους:

       λόγω τις ιδιαιτερότητας των ποινικών κρατουμένων (διάφορες εθνικότητες)

       της ασφάλειας των κρατητηρίων που έχουν σχεδιαστεί για κρατουμένους βραχείας κράτησης

       εξαιτίας της μεγάλης έντασης που επικρατεί στα κρατητήρια λόγου του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παραμένουν οι κρατούμενοι στα κρατητήρια στερούμενοι των δικαιωμάτων τους.

       τα κρατητήρια αυτά διαθέτουν περιορισμένη επιφάνεια (κατ’ άτομο), ανύπαρκτο αύλειο χώρο καθώς και ανεπαρκείς χώρους υγιεινής.

       το επίπεδο καθαριότητας εξάλλου (του χώρου, των κλινοστρωμνών) και η επίπλωση δεν είναι σε γενικά ανεκτό επίπεδο.

       εντοπίζονται εξάλλου σοβαρά προβλήματα υγιεινής (κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών νόσων), ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ιδίως σε πρόσωπα με ψυχικές διαταραχές ή τοξικοεξάρτηση), εν γένει διαβίωσης, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας (πιθανή ομαδική αντίδραση-εξέγερση) ενώ είναι συχνές οι διαμαρτυρίες κρατουμένων.

       επιπρόσθετα, δεν υπάρχουν μαγειρεία ούτε δίδεται στους κρατουμένους συσσίτιο, αλλά αντ’ αυτού για τη διατροφή τους λαμβάνουν έκαστος το ποσό των 5,87 € ημερησίως. Η επάρκεια ωστόσο αυτού το ποσού ποικίλει ανά περίπτωση, αφού εξαρτάται από την τιμολόγηση των γευμάτων εκ μέρους του κέτερινγκ  που έχει κατ’ αποκλειστικότητα  αναλάβει τη προσφορά στο συγκεκριμένο χώρο κράτησης.

Επίσης στη Διεύθυνση μας λειτουργούν δυο χώροι κράτησης λαθρομεταναστών το ΕΧΠΑ Φυλακίου καθώς και το νεοσύστατο  κέντρο πρώτης υποδοχής  ΚΕΠΥ με αποτέλεσμα για τη φύλαξη και τη διαχείριση του πρώτου να έχει καταργηθεί εντελώς το Τ.Σ.Φ Κυπρίνου, ενώ αποστέλλονται σε καθημερινή βάση από άλλες υπηρεσίες  7 άτομα ανά βάρδια,  επί 5 βάρδιες ίσον 35 αστυνομικοί, ενώ για το δεύτερο ανά βάρδια 6 αστυνομικοί επί 5 βάρδιες ίσον 30 αστυνομικοί σε ημερήσια βάση απασχολούνται δηλαδή  περισσότερη από 65 μετακινούμενοι αστυνομικοί συν ολόκληρο το Τμήμα Συνοριακής φύλαξης Κυπρίνου.

 Συνολικά μόνο για τη  φύλαξη και διαχείριση των κρατουμένων διατίθενται περίπου 200 αστυνομικοί (150 από την ΄΄ΑΣΠΙΔΑ΄΄ και οι υπόλοιποι  από το μόνιμο προσωπικό)

κ.Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη πως στη γείτονα χώρα (Βουλγαρία)έχει τεθεί σε ισχύ ανάλογο πρόγραμμα με το ΄΄ΑΣΠΙΔΑ΄΄ για τη φύλαξη των συνόρων τους, την αύξηση των λαθρομεταναστών που αναμένουν στην Τουρκία για να εισέρθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, εκτιμούμε  ότι θα υπάρξει τους επόμενους μήνες διόγκωση του προβλήματος  και μεγαλύτερη πίεση εισροής λαθρομεταναστών στην περιοχή ευθύνης της Α/Δ Ορεστιάδας.

Ζητάμε άμεσα :

·      την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων από τους ποινικούς κρατουμένους το συντομότερο δυνατό

       την  ανάθεση της διαχείρισης του ΕΧΠΑ και του ΚΕΠΥ σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ασφάλειας

       τη μη μεταγωγή μεταναστών από την ενδοχώρα στα δυο κέντρα κράτησης ΕΧΠΑ&ΚΕΠΥ

       τη μη συμμετοχή των συναδέλφων σε μεταγωγές κρατουμένων στην ενδοχώρα, καθώς  αρμόδια υπηρεσία είναι η υπηρεσία μεταγωγών

Όλα  αυτά θα απεγκλωβίσουν το μεγάλο αριθμό των συναδέλφων που απασχολούνται στην φύλαξη και διαχείριση των κρατουμένων , με αποτέλεσμα να διατεθούν στη φύλαξη των συνόρων και τη γενική αστυνόμευση της περιοχής ευθύνης της Α/Δ Ορεστιάδας.
                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
             Ο                                           Ο
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ          ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
        τηλ. 6945238100                τηλ.6942583211
    Πίνακας Αποδεκτών:
                  ΠΡΟΣ:      
1.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη            
κ. Νικόλαο  Δένδια  ( μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ )
                   ΚΟΙΝ:
1.Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων                        κ. Χαράλαμπο Αθανασίου                           
2.Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας  
Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο                                                                 
3.Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας &  Θράκης  
Υποστράτηγο  κ. Γεώργιο Σαλαμάγκα       
 4.Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας              
Υποδιευθυντή κ. Πασχάλη Συριτούδη                   
5.Βουλευτές Έβρου                                                                                                            
6.Π.Ο.ΑΣ.Υ                           
7.Μ.Μ.Ε                                                                                                                             
 8.Μέλη μας
                                        

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στον κ. Πρόεδρο της Βουλής το σχέδιο Προϋπολογισμού έτους 2014


omospondies_logoΑθήνα, 21 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 500/6/24
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Κατατέθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, προκειμένου να προωθηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το σχέδιο Προϋπολογισμού έτους 2014 του Υπουργείου Οικονομικών, από το οποίο προκύπτει ότι δεν έχουν υπολογισθεί οι περικοπές των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, όπως είχαν ψηφιστεί με το Νόμο 4093/2012 (88.000.000 ευρώ και 162.000.000 ευρώ αντιστοίχως).
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση του Προϋπολογισμού και τις δαπάνες της λειτουργίας των Υπηρεσιών όσο και για τις ανελαστικές δαπάνες (μισθοί, επιδόματα κλπ), θα υπάρξουν μετά την επίσημη συνάντηση των Ομοσπονδιών μας με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, την προσεχή Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013.
ypografes_omospondion4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ.ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

poasyΑθήνα, 20 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/2/96β

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οδεύοντας προς το 23ο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο εξαγγέλθηκε για το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2013, οφείλουμε ενόψει και της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τον κρατικό προϋπολογισμό έτους 2014, να μη λησμονούμε ότι ήδη βιώνουμε επί τρία χρόνια τις δραματικές επιπτώσεις των Μνημονίων, ήτοι τις οικονομικές περικοπές στη λειτουργία των Υπηρεσιών, με άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των Ελλήνων, αλλά και ημών των ιδίων ως επαγγελματιών που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του πυρός για την τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.
Είχαμε προειδοποιήσει για τους επαγγελματικούς κινδύνους, τη διαφθορά, τις ακραίες συμπεριφορές, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες και τον κίνδυνο κατάρρευσης των αστυνομικών δομών, εκφράζοντας την αγωνία μας να σταθούμε όρθιοι. Ως συνδικαλιστές – εκπρόσωποι εργαζομένων σε ένα ένστολο αστυνομικό Σώμα, ενοχλήσαμε πολλούς. Γι' αυτό και δεν αιφνιδιαστήκαμε, όταν ξεκίνησαν οι διώξεις. Συνεχίσαμε τον αγώνα μας μη καμπτόμενοι, υπερασπιζόμενοι καταστατικές αρχές και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα. Αγωνιστήκαμε ενάντια στα άδικα μνημονιακά μέτρα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων όλης της χώρας για ένα καλύτερο μέλλον.
Όπως γνωρίζετε, δώσαμε αγώνα για τα αυτονόητα, για την έγκαιρη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, για την απογραφή των Αστυνομικών στην κατηγορία Τ.Ε., για τη λειτουργία λεσχών εστίασης, για την κοστολόγηση της κάθε είδους μετακίνησης, για τα νυχτερινά και το επικίνδυνο, για τη συμμετοχή μας σε Επιτροπές κλπ, με αποτέλεσμα ορισμένα από αυτά ήδη να έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση. Σοβαρά ζητήματα, ωστόσο, όπως το σταμάτημα των περικοπών, η μη εφαρμογή των ψηφισθέντων νέων περικοπών (νόμος Ν.4093/12 που αφορά περικοπές για το 2014, ύψους 88.000.000 ευρώ για τους ενεργεία και 162.000.000 ευρώ για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας), η αναδιάρθρωση, η προστασία των συναδέλφων μας από τους επαγγελματικούς κινδύνους κλπ, εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο του αγώνα μας. Η Πολιτεία επιδεικνύει ακατανόητη αδιαφορία, όταν είναι νωπές οι μνήμες των νεκρών συναδέλφων μας εν ώρα υπηρεσίας, όταν οι τρομοκρατικές απειλές επανέρχονται δριμύτερες, όταν τα απονενοημένα διαβήματα συναδέλφων μας μπορούν να αποτραπούν κλπ.
Το αίτημα για ουσιαστική και πολύπλευρη θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε σε κάθε αρμόδιο, την προσεχή Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, που θα συνεδριάσει στην Αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (ώρες 09.00-15.00) όπου καλείστε να συμμετάσχετε, προκειμένου να συναποφασίσουμε την περαιτέρω πορεία μας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας «Κλίμακα», θα παρουσιάσει τα εγχειρίδια που έχει εκδώσει για την αυτοκτονικότητα των Αστυνομικών και τις οφειλόμενες παρεμβάσεις της Αστυνομίας σε αυτό το κρίσιμο πρόβλημα.
ypografes-poasy

Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 15 Νοεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 1 πιστόλι ρέπλικα και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (14-11-2013) το βράδυ, στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 53, 24 (άνδρες) και 52 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι ρέπλικα
  • Μία (1) γεμιστήρα
  • Μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ανακατανομή θέσεων & συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ


                            ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ         

                                          Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ & EYROCOP
 
                 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
          
                  Τηλ & Fax :25520-28141     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com      
         

                                                                                                Ορεστιάδα 20/11/2013    
                                                                          ΠΡΟΣ:                         
                                                                              1. ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ      
                                                                                             ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ  
                                                                              2. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΕ/ΔΑΣ
                                                                                      3. ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
                                                                                      4. Π.Ο.ΑΣ.Υ
                                                                                      5. Μ.Μ.Ε
                                                                              6.ΜΕΛΗ

      Αρ.Πρωτ: 11/2012                                                                                                
Θέμα: «Ανακατανομή θέσεων & συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ».   

   Κατόπιν συνταξιοδότησης του Προέδρου της Ένωσης μας κ. Παντελή Δημούτση,     πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/11/2013 ανακατανομή των θέσεων του Δ.Σ σύμφωνα με τα ισχύοντα του καταστατικού.
     Συγκεκριμένα την θέση του  Πρόεδρου καταλαμβάνει ομόφωνα ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Ένωσης  κ.Ηλίας Ακίδης, την θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ομόφωνα ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Β΄ κ. Αθανάσιος Γκακίδης και την θέση του Αντιπροέδρου Β΄ καταλαμβάνει ομόφωνα ο κ. Μαργαρίτης Αστεριάδης, ενώ την θέση του αποχωρήσαντα   κ. Παντελή Δημούτση καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία της 24/04/2012 κ. Χαράλαμπος Καλαϊτζής.
 Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας μετά την ανακατανομή των θέσεων έχει  ως ακολούθως:

       1.Πρόεδρος                           ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

       2.Αντιπρόεδρος                    ΓΚΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

       3.Αντιπρόεδρος Β΄               ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ                              

       4.Γεν. Γραμματέας               ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

       5.Αν. Γραμματέας                ΒΟΥΛΟΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ                                    

       6.Ταμίας                                ΑΦΟΥΚΑΤΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

       7.Αν. Ταμίας                         ΖΗΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

       8.Ορ.Γραμματέας                ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

       9.Μέλος                                ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                         ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
             τηλ. 6945238100                                    τηλ. 6932583211