Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δημοσιεύτηκε το 82ο τεύχος της Νέας Αστυνομίας


na_martios14_550
 


για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους Δοκίμους των Αστυνομικών Σχολών

poasy
Αθήνα, 30 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/3/47β
Προς: 1) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Τον Υπουργό Οικονομικών
              κ. Ιωάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
          3) Τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
              κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          3) Αστυνομική Ακαδημία
          4) Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.
          5) Σχολή Αστυφυλάκων ΕΛ.ΑΣ.
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: ‹‹Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους Δοκίμους των Αστυνομικών Σχολών››
  Κύριοι Υπουργοί,
  Σχετικά με την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των Δοκίμων Αστυνομικών γίναμε αποδέκτες πληθώρας καταγγελιών και διαμαρτυριών οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν τα εξής:
  Οι δόκιμοι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην φόρμα του ΤΑΧΙS διότι η πλειοψηφία τους δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση για το έτος 2012. Π.χ. οι σημερινοί δόκιμοι τριτοετείς Αστυφύλακες το 2012 δεν είχαν εισαχθεί στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Η Διαχείριση Χρηματικού Α.Ε.Α. το 2013 δεν εξέδωσε βεβαιώσεις για τους δοκίμους και έτσι το 2013 δεν έκαναν φορολογική δήλωση, καθ' ότι λαμβάνουν βεβαιώσεις για πρώτη φόρα το 2014. Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από την οικογένειά τους.
  Έτσι ελάχιστοι δόκιμοι είναι δικαιούχοι της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης. Την αγανάκτησή τους αυτή ενισχύει το γεγονός ότι ενώ λαμβάνουν πενιχρή αποζημίωση ως δόκιμοι, πάρα ταύτα απασχολούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής τους σε κανονικά αστυνομικά καθήκοντα, καλύπτοντας πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες ανά την Ελλάδα.
  Κύριοι Υπουργοί,
  Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως επανεξετασθούν τα δεδομένα χορήγησης της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους δοκίμους αστυνομικούς με όρους που αγγίζουν την πραγματικότητά τους αλλά και το υπηρεσιακό έργο που παράγουν, ώστε να μη μιλάμε για «δώρο - άδωρο».
ypografes-poasy

Πρωτομαγιά 2014.Μας αξίζουν καλύτερες μέρες

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 30 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.:900/6/9

  Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει για μια ακόμα φορά την πατρίδα μας και το λαό της σε παρατεταμένη βαθιά κρίση, αναζητώντας πυξίδα για ένα καλύτερο αύριο.
  Παρά την ευρέως διακινούμενη θεωρία περί πλεονασμάτων και εμφάνισης φωτός στο βάθος του τούνελ, η κρίση χτυπά αλύπητα την ελληνική κοινωνία, διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακής δουλείας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και μόνιμης ανασφάλειας στο δημόσιο. Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, συνδικαλιστικές κατακτήσεις ακυρώνονται ή απειλούνται, το ίδιο το συνδικαλιστικό δικαίωμα τίθεται εν αμφιβόλω στο όνομα δήθεν εξυγιαντικών αναγκών και λειτουργιών του.
  Μπροστά σ' αυτήν την αρνητική κατάσταση το συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων δεν μπορεί παρά να μην αφουγκράζεται την αγωνία των συμπολιτών μας και να εκδηλώνει την αλληλεγγύη και το σεβασμό του σε κάθε κοινωνική τάξη που αγωνίζεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.
  Είμαστε κομμάτι του λαού μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας χρησιμοποιεί για την επίτευξη ανομολόγητων επιδιώξεων.
  Πιστοί στον θεσμικό μας ρόλο αγωνιζόμαστε για μια Ελληνική Αστυνομία εγγυητή της νομιμότητας, των δημοκρατικών κοινωνικών αγώνων και κατακτήσεων του λαού μας.
ypografes_poasy-poaxia

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των χρηστών του διαδικτύου για "ιό" που διαδίδεται μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 29 Απριλίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με «ιό» που διαδίδεται μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Πιο συγκεκριμένα, αρχικά ο χρήστης λαμβάνει από έτερο χρήστη του « Facebook » μήνυμα, το οποίο περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο, με διαφορετικές ονομασίες κάθε φορά, το οποίο έχοντας φαινομενικά ενδιαφέρουσα περιγραφή προτρέπει τον χρήστη να το «ανοίξει».
Το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου είναι συνήθως αρχείο με ονομασία « Watch This !!!. vbs », το οποίο μόλις εκτελεστεί, εγκαθίσταται μόνιμα ο «ιός» στο σύστημα και αποκτά τη δυνατότητα να εκτελέσει διάφορες παράνομες ενέργειες στον υπολογιστή, εν αγνοία του χρήστη, όπως προβολή διαφημίσεων, υποκλοπή κωδικών, εκτέλεση κακόβουλων προγραμμάτων κλπ.
Επίσης, ο ιός χρησιμοποιεί τον λογαριασμό « Facebook » του χρήστη, προκειμένου να διαδοθεί με τη μορφή μηνύματος σε άλλους χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λάβει παρόμοιο μήνυμα και έχουν εκτελέσει το επισυναπτόμενο αρχείο:
  • να ανανεώσουν το πρόγραμμα αντιικής προστασίας ( antivirus ) που διαθέτουν και να εκτελέσουν μία πλήρη σάρωση του συστήματος ( full scan ),
  • σε περίπτωση που η σάρωση δεν εντοπίσει/αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό, να εγκαταστήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα αντιικής προστασίας ( antivirus ),
  • επίσης, σε κάθε περίπτωση να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού ( antimalware ),
  • για πλήρη και οριστική αφαίρεση του ιού από τον υπολογιστή, να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο) και να επανεγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή,
  • να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης ( passwords ) σε όλους τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, e - banking κ.λπ.).
Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα για την προστασία τους από παρόμοια περιστατικά στο μέλλον:
  • να είναι προσεκτικοί στην αποθήκευση και εκτέλεση επισυναπτόμενων αρχείων που έχουν ληφθεί ακόμα και από γνωστούς/φίλους, ενώ συνίσταται η σάρωση ( scan ) κάθε επισυναπτόμενου με το αντιικό πρόγραμμα ( antivirus ) πριν την εκτέλεσή του,
  • να φροντίζουν ώστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή να βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις ( updates ),
  • ομοίως, να φροντίζουν ότι το αντιικό σύστημα ( antivirus ) βρίσκεται διαρκώς ανανεωμένο στις τελευταίες εκδόσεις ( updates ),
  • να διατηρούν περιοδικά αντίγραφα των δεδομένων τους σε ασφαλές μέσο (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή άλλο),
  • να εκτελούν περιοδικά πλήρη σάρωση του συστήματος ( full scan ) με εξειδικευμένο πρόγραμμα εντοπισμού/αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού ( antimalware ).

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τα Αστυνομικά μέτρα στον τελικό Κυπέλου Ποδοσφαίρου

poasy
Αθήνα 26 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/2/3α
Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
3) Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
4) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
Κύριε Αρχηγέ,
Με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του σημερινού τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας συγκεκριμένα σχέδια μέτρων τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις καταγγελίες μας ότι η αντιμετώπιση της γηπεδικής βίας και του χουλιγκανισμού των γηπέδων επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων Αστυνομικών.
Η χρόνια αδυναμία της πολιτείας να επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση διαιωνίζουν το πρόβλημα, εγκλωβίζοντας την ίδια την Ελληνική Αστυνομία στην πεπατημένη τακτική της κατασπατάλησης δύναμης, της καταστρατήγηση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και εν τέλει στην έκθεση του θεσμού που υπηρετούμε σε ποικίλες σκοπιμότητες, πέραν των κινδύνων που αντιμετωπίζουν αστυνομικοί και πολίτες όταν ξεσπούν τα επεισόδια.
Όπως προκύπτει και από τα επισυναπτώμενα έγγραφα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Φωκίδας και Ευρυτανίας, και επί των δικών σας ημερών ως Αρχηγού του Σώματος, καταγράφονται τα ίδια με τα παρελθόν προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση του όλου ζητήματος και τη μέριμνα για τους αστυνομικούς που καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Κατόπιν των προαναφερομένων, απαιτούμε να αντιμετωπίσετε άμεσα και με ιδιαίτερη προσοχή τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω έγγραφα ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.
Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων μας και εφόσον χρειαστεί θα προβεί σε νέες παρεμβάσεις.
ypografes-poasy
Share

Ο «αθλητικός» εμφύλιος δεν είναι αστυνομικό ζήτημα

poasy
Αθήνα 26 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/2/3

Ενόψει της διεξαγωγής του σημερινού τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος και τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να επισημάνει τις πελώριες ευθύνες όλων εκείνων που έχουν συμβάλει στο να εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται μια γιορτή του ποδοσφαίρου ως σύρραξη με πολεμικούς όρους και αναγκαίες προετοιμασίες από τα αντιμαχόμενα «στρατόπεδα».
Ως Έλληνες Αστυνομικοί γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές διότι η πολιτεία δεν κατάφερε να απαλλάξει το ποδόσφαιρο από τις παθογένειες που το μαστίζουν χρόνια τώρα. Παρά τις κατά καιρούς αποκαλύψεις για τα ποικιλώνυμα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους, παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί μέτρων πρόληψης και καταστολής της βίας -για τα οποία καλώς είχε υπερθεματίσει κάποτε ακόμα και ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας-, δυστυχώς η Ελληνική Αστυνομία καλείται ξανά να διασφαλίσει μόνη της την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, επιστρατεύοντας όπως - όπως χιλιάδες αστυνομικούς σχεδόν από τη μισή Ελλάδα, αλλά και πάλι χωρίς να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
Το πολεμικό κλίμα και ο χουλιγκανισμός πλανώνται παντού, η ελληνική οικογένεια εξακολουθεί να απέχει από τα ελληνικά γήπεδα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη «διευκόλυνση» των μετακινήσεων των οργανωμένων οπαδών παρά τις ευκαιριακές αποφάσεις περί απαγόρευσή τους, ενώ την ίδια ώρα οι παρενέργειες της οικονομικής κρίσης διαχέονται σε ολόκληρη την κοινωνία, παράγοντας νέα επεισόδια βίας και οξύνοντας ακόμα περισσότερο την κοινωνική κρίση, ειδικότερα δε την εξαθλίωση νέων ανθρώπων που βρίσκουν χώρο εκτόνωσης εντός κι εκτός γηπέδων.
Ως Ομοσπονδία, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αν η πολιτεία είχε εφαρμόσει και τις δικές μας προτάσεις, οι οποίες κατά κόρον έχουν αναλυθεί σε ειδικές ημερίδες, αλλά και σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, το φαινόμενο θα είχε τεθεί υπό έλεγχο. Αν και κοινωνικό φαινόμενο, η βία των γηπέδων θα είχε περιοριστεί «στα του οίκου της» και κυρίως θα είχε αποκοπεί από άλλα νοσηρά φαινόμενα μαφιόζικων λειτουργιών, που μολύνουν τη λειτουργία του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και σημαντικές δομές της πολιτείας όσο και δραστηριότητες της ίδιας της οικονομικοκοινωνικής ζωής.
Δυστυχώς, η πράξη απέδειξε ότι η πολιτική βούληση εξαντλείται κάθε φορά στη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα στην προσφιλή τακτική της πολυέξοδης – πλην όμως μη κοστολογημένης, όπως έχουμε ζητήσει- κατασπατάλησης των αστυνομικών δυνάμεων και των αποσπασματικών μέτρων της τελευταίας στιγμής, χωρίς να υπολογίζεται ο αστυνομικός ως άνθρωπος - επαγγελματίας που λειτουργεί βάσει σχεδίου, αλλά ως απλή αριθμητική μονάδα ενταγμένη χύδην σε ένα πολυάριθμο σύνολο απλώς ομοιόμορφα ενδεδυμένων «οργάνων». Και αν όλα πάνε καλά –πράγμα σπάνιο- καλώς έχουν τα σχέδια, αν όμως όχι, τότε αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα για τις ανάγκες της επικοινωνίας και μόνο. Οι υπαίτιοι, ως συνήθως, όταν δεν αλληλοκατηγορούνται, συνασπίζονται και στρέφονται κατά των αστυνομικών και της αστυνομίας στο σύνολό της.
Σε κάθε περίπτωση, δεν φταίει σε τίποτε ο απλός αστυνομικός που πέραν των άλλων καλείται να υπηρετήσει επιχειρησιακά σχέδια και τις περισσότερες φορές κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων περί ωραρίου εργασίας, όρων υγιεινής και ασφάλειας κλπ.
Γι' αυτό προειδοποιούμε εκ των προτέρων κάθε αρμόδιο ότι θα είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας στην απευκταία περίπτωση που ήθελε κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
Τέλος, εκφράζουμε την ευχή και τον διακαή μας πόθο η σημερινή ημέρα να μην αμαυρωθεί με γνωστές από άλλες αθλητικές αναμετρήσεις άθλιες καταστάσεις βίας και χουλιγκανισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Έλληνες Αστυνομικοί προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τις εγγενείς αδυναμίες και τα υπαρκτά προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε πόσο αρνητικά λειτουργούν σε τέτοιες καταστάσεις.
Την ώρα της μάχης επιβάλλεται στοχοπροσήλωση, αλλά και επαγρύπνηση, κριτική αποτίμηση των ενεργειών και ανάδειξη των κακώς κειμένων. Μόνο έτσι θα έχουμε ανταποκριθεί στο ρόλο μας εφόσον θέλουμε να εκπροσωπούμε επάξια τα μέλη μας και βεβαίως να έχουμε λόγο στην ελληνική κοινωνία για ό,τι την απασχολεί και την πληγώνει.
ypografes-poasy

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας,δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (23-4-2014), το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας, δύο (2) διακινητές, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, διότι αρχικά ο 22χρονος διευκόλυνε την είσοδο των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα και στη συνέχεια ο 21χρονος τους επιβίβασε σε ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τους προωθούσε στο εσωτερικό της.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, είχε κλαπεί, πριν από δέκα ημέρες περίπου, από περιοχή της Αθήνας.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Έβρου.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΚΑΗΣ
Κομοτηνή, 23 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Απετράπη η είσοδος στη χώρα σε άλλους σαράντα (40) περίπου μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη σήμερα (23-4-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας , 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Δύο (2) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αλγερίας και δύο (2) υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη του δράστη, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους σαράντα (40) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστε

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 19 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (18-4-2014) το απόγευμα, στο Μικρό Δέρειο Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Έβρου , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, που επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διαπίστωσαν ότι προωθούσαν από κοινού στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, διότι κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς τρεις (3) πλαστές άδειες παραμονής των ισπανικών αρχών.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων Έβρου.

Πόσο θα είναι το εκλογικό επίδομα που θα πάρουν οι ένστολοι;

Στα 210-220 ευρώ μικτά, περίπου 130-140 ευρώ καθαρά, θα ανέλθει το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την συμμετοχή τους στην διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωεκλογών και
Αυτοδιοικητικών Εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. 

          Πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», πως ήδη έχει «κοπεί» από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε περίπου 70.000 δικαιούχους. Τα στελέχη των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών, έχουν ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τις καταστάσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει ζητηθεί και από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους λιμενικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε περίπου 55.000 αστυνομικούς, 8.500 πυροσβέστες, 4.000 λιμενικούς και 1.500 πολιτικούς υπαλλήλους. Δεν θα το πάρουν όσοι βρίσκονται σε αναρρωτικές ή σε έκτακτες άδειες.

          Από τις 24 Μαρτίου 2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ, με έγγραφό τους προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, πολιτικά κόμματα και την αστυνομική ηγεσία, ζητούσαν τον καθορισμό του ύψους του εκλογικού επιδόματος και τον χρόνο καταβολής του. Μετά τη νέα εξέλιξη φαίνεται να παίρνουν απάντηση για το πρώτο σκέλος σχετικά με το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και αναμένουν αυτή για το δεύτερο, τον χρόνο καταβολής, ο οποίος φαίνεται να προσδιορίζεται πριν από την εκλογική διαδικασία ή λίγο μετά.

          Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, όταν του αναφέραμε το ύψος του επιδόματος, απάντησε: «Ο  ρόλος της ΕΛ.ΑΣ είναι καθοριστικός και άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διασφάλιση, τόσο της προεκλογικής ομαλότητας αλλά και εκλογικής διαδικασίας,  και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος της συμβολής της.
Ανεξάρτητα αν ακόμη δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, εντούτοις για τους Έλληνες αστυνομικούς έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Η υπεργασία, οι χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες από τη διάθεση των αστυνομικών στα ατελείωτα και για ψύλλου πήδημα διατασσόμενα μέτρα τον οδηγούν στο όριο της σωματικής και ψυχικής του αντοχής. Ήδη οι ομοσπονδίες μας έχουν ζητήσει με έγγραφό τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να ανακοινώσει έγκαιρα τόσο το ύψος όσο και τον χρόνο καταβολής του εκλογικού επιδόματος. Η χορήγηση του οποίου υπενθυμίζω ότι προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς όμως να καθορίζεται το ύψος αυτού, χωρίς να έχουμε πάρει ακόμη επίσημη απάντηση.
Εάν όντως το ποσό των 200 ευρώ που μου αναφέρεται ότι θα δοθεί τότε μιλάμε για έναν νέο εμπαιγμό αντίστοιχο με την απρέπεια των Εθνικών Εκλογών του 2012 όταν τότε και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις μας είχε χορηγηθεί ένα ποσό περίπου 100 ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό των εκλογών του 2009 ήταν 950 ευρώ. Σε καμιά περίπτωση δεν αναμένουμε ένα εκλογικό επίδομα να μας λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα, όλοι γνωρίζουμε και μας απασχολεί η επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξαρτήτως του όποιου αποτελέσματος θα έρθει ξανά στο προσκήνιο η οδυνηρή κατάσταση των οικονομικών των ενστόλων».

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Ένοχη η Ελλάδα για την κράτηση μεταναστών



Εκδικάζοντας χθες, από κοινού, τις προσφυγές της Αίσαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν από την Ινδονησία και του Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι από τη Γεωργία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχθηκε τις αιτιάσεις των προσφευγόντων και καταδίκασε την Ελλάδα, για έλλειψη νομιμότητας στην κράτησή τους καθώς και για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.
Οι δύο προσφεύγοντες είχαν συλληφθεί, στις 9 και 26 Αυγούστου του 2010, χωρίς να έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και κρατήθηκαν για ένα εξάμηνο στις φυλακές, ενώ οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν.

Η Αίσαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν απελευθερώθηκε μετά την εξάμηνη κράτηση της, ενώ ο Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι απελευθερώθηκε ύστερα από επανειλημμένες αιτήσεις του.

Στο Δικαστήριο, υποστήριξαν ότι η κράτηση τους ήταν μη νόμιμη και παρατεταμένη και επικαλέσθηκαν το γεγονός ότι τα κελιά στα οποία κρατήθηκαν ήταν μικρά και ανθυγιεινά, και υποχρεώθηκαν να συμβιώσουν με πληθώρα άλλων κρατουμένων.

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, καθώς και για παραβίαση του άρθρου 5 (παράγραφος 4), για το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελευθερία και για το δικαίωμα σε μία γρήγορη απόφαση, σχετικά με την νομιμότητα της κράτησής τους.

Με την ίδια απόφαση, το Δικαστήριο υποχρέωσε την Ελλάδα να καταβάλει από 8.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, στον καθένα από τους δύο προσφεύγοντες και να επιβαρυνθεί και με 2.000 ευρώ για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠ

Χορήγηση βοηθήματος 500€ στους Δόκιμους των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα, 23 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.:500/3/47α
Προς: Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Ύστερα από αίτημα των Ομοσπονδιών μας πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. ΘΕΟΧΑΡΗ στον οποίο είχαμε απευθύνει επιστολή όσον αφορά τη χορήγηση ή μη του βοηθήματος των 500 ευρώ και στους δόκιμους των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θεοχάρης, οι δόκιμοι δύνανται να υποβάλλουν αίτημα για τη χορήγησή του στη συγκεκριμένη φόρμα του συστήματος ΤΑΧΙS του Υπουργείου Οικονομικών και θα τους χορηγηθεί εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο, ήτοι να έχουν υποβάλλει δήλωση εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, το εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, να βρίσκονται εντός των περιουσιακών κριτηρίων και να μην έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από την οικογένειά τους.
ypografes_poasy-poaxia

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, χώρος εκπαίδευσης και πάλι.





 

Ξαναλειτούργησε η σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής...
 














 


 
 


 
 


 










                                                         Κομοτηνή 17 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:«ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΑΧΘΕΝΤΩΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ»

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σεμιναρίων εκπαίδευσης νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας όπως αυτό υποβλήθηκε με το από 07 Μαρτίου 2014έγγραφό μας και διαβιβάστηκε από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το υπ΄ αριθ. 314/5/9ααπό 07-03-2014 έγγραφό της, το οποίο αφορούσε τη λειτουργία του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής παράλληλα με τη Σ.Μ.Ε.Β.Ε., προκειμένου για την παρακολούθηση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης από συναδέλφους που υπηρετούν στα όρια της Περιφέρειάς μας.
Αποτέλεσμα της ικανοποίησης του αιτήματός μας, υπήρξε η αποφυγή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων και η αποκόμιση θετικών εντυπώσεων και σχολίων τόσο από τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια συναδέλφους και τις οικογένειές τους, όσο και από την τοπική κοινωνία.
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι η συνεργασία συνδικαλισμού και Ηγεσίας του Σώματος,μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και ευελπιστούμε στη συνέχισή της.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.ΡΟΔΟΠΗΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Ε.Α.Α.Μ.&Θ.

ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Α.Υ.ΔΡΑΜΑΣ

ΠΙΤΣΙΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΙΜΒΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Κ.Α.Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ......

                ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
   

 
      ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ








Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται Καλό Πάσχα και       
                             Καλή  Ανάσταση
Είθε τα Άγια Πάθη του Σωτήρα του Κόσμου να φέρουν Ειρήνη,

Αγάπη ,Γαλήνη & Ευημερία  σε όλο τον κόσμο.


Εξιχνίαστηκε απάτη μέσω διαδικτύου

       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 18 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαστηκε απάτη μέσω διαδικτύου
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου Έβρου, μια υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος 51χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, προέκυψαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ηλικίας 26 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, οι δράστες, ύστερα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές με τον 51χρονο, τον εξαπάτησαν, πείθοντάς τον να καταθέσει την 7-4-2014, σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.600 Ευρώ, ως προκαταβολή για αγορά Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, το οποίο διέθεταν προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο δραστών θα υποβληθεί στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας

Επισημάνσεις για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 500€

poasy
Αθήνα, 17 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/3/46β
Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: ‹‹Επισημάνσεις για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 500€››
Κύριε Αρχηγέ,
Με το συνημμένο υπ' αριθμ. 500/3/46α από 15/4/2014 έγγραφό μας προς την Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. διαβιβάσαμε το επισυναπτόμενο υπ'αριθμ. 7 από 12/4/2014 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Πέλλας που αναφέρεται σε περίπτωση διόρθωσης μισθοδοσίας όπου συνάδελφος εμφαίνεται ότι είναι δικαιούχος της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης των 500€ όχι με το εκκαθαριστικό σημείωμα του Ιανουαρίου 2014, αλλά με την διαχειριστική αποκατάσταση στο ορθόν των αποδοχών του με αυτό του Μαρτίου 2014.
Επειδή γίναμε κοινωνοί και άλλων παρομοίων περιστατικών (π.χ. με το επίδομα εξομάλυνσης λόγω διάζευξης κ.λ.π.) παρακαλούμε για την έκδοση εγκυκλίου από το Αρχηγείο προς τους αρμοδίους διαχειριστές μισθοδοσίας των υπηρεσιών ώστε να αποτραπεί και η παραμικρή παράλειψη, του δικαιώματος λήψης των 500€ λόγο γραφειοκρατίας - διαχειριστικής αποκατάστασης της μισθοδοσίας.
Εάν ευσταθεί άτυπη υπηρεσιακή επισήμανση ότι υφίσταται θέμα για πληθώρα συναδέλφων και υφέρπων ζήτημα περί δικαστικής αποκατάστασης όσων θιγομένων δεν καταστούν - ενώ είναι - δικαιούχοι, παρακαλούμε για την εγρήγορση των αρμόδιων υπηρεσιών του σώματος ώστε να αποσοβηθούν τέτοια φαινόμενα.
Επίσης παρακαλούμε για την ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Α.Ε.Α. των δοκίμων συναδέλφων σχετικά με την διαδικασία και τον τρόπο λήψης της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης των 500€.
ypografes-poasy

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 16 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (15-4-2014) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αδρανίου (ύψος Μάνδρας), απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον οδηγό, καθόσον σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 36χρονου, περιλαμβάνει και το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία (1) σύριγγα με διάλυμα ηρωίνης.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία (1) σύριγγα με διάλυμα ηρωίνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Μήνυμα της ΠΟΑΣΥ για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

poasy
Αθήνα, 16 Απριλίου 2014
Αρ. Πρωτ.:603/8/61
Μήνυμα της ΠΟΑΣΥ για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα
Εν τω μέσω της εβδομάδας των Παθών του Κυρίου μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων υποκλίνεται ταπεινά και ευλαβικά στο Άγιο Πνεύμα των Ημερών και προσεγγίζει το νόημά του με σεβασμό και αγάπη προς τον Συνάνθρωπό μας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας βιώνει το σταυρικό θάνατο του Χριστού και την Ανάστασή Του, διδάσκοντας ανά τους αιώνες τις αξίες της θρησκευτικής πίστης, αλλά και τις ουσιαστικότερες πτυχές του Θείου Δράματος. Σταυρός χωρίς Ανάσταση είναι μια σκληρή και αδήριτη πραγματικότητα και Ανάσταση χωρίς τον Σταυρό είναι μια ψεύτικη και συναισθηματική κατάσταση, σημειώνουν οι Άγιοι Πατέρες μας.
Τούτες τις μέρες που ο Λαός μας πορεύεται το δικό του Γολγοθά, υπομένοντας τις βίαιες ανατροπές που έχουν επιφέρει στη ζωή του τα Μνημόνια, αλλά προσβλέποντας στην αληθινή Ανάσταση, οφείλουμε να μη λησμονούμε τα μεγάλα διδάγματα της Ιστορίας και πάνω από όλα το Θείο συμβολισμό της Σταύρωσης του Κυρίου: διδάγματα που θεμελίωσαν το αξίωμα ότι η βία σκοτώνει ανθρώπους όπως και το Θεάνθρωπο Κύριο, αλλά δεν σκοτώνει την Αγάπη. Η βία απ' όπου κι αν προέρχεται κι όποιους σκοπούς κι αν υπηρετεί, ανακόπτει, αλλά δεν αναστρέφει την πορεία την ανθρωπότητας.
Και ως εκ τούτου, η χώρα μας όσο κι αν συνθλίβεται σήμερα από την πολύπλευρη κρίση που την έπληξε τα τελευταία χρόνια, αργά ή γρήγορα θα ζήσει τη δική της Ανάσταση.
Ως Έλληνες Αστυνομικοί οφείλουμε να κάνουμε πράξη την χριστιανική αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας και την κοινωνία γενικότερα, διατηρώντας αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Με αισθήματα αλτρουισμού και άδολου ενδιαφέροντος ας αποτινάξουμε τα αρνητικά αισθήματα που μας βασανίζουν σήμερα και ας αφήσουμε τα μηνύματα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Κυρίου να καθοδηγήσουν τις πράξεις μας, υπερβαίνοντας προσωπικούς φραγμούς και φοβίες, ώστε να πορευτούμε ενωμένοι, ο ένας πλάι στον άλλο για μια κοινωνία ουσιαστικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.
Καλή Ανάσταση
pasxa_2014a pasxa_2014b
ypografes-poasy

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Επαναλειτουργία του PoliceNET

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η ιστοσελίδα "PoliceNET of Greece" επαναλειτουργεί υπό τη διαχείριση νέας συντακτικής ομάδας.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της απαιτητικής καθημερινότητας του σημερινού αστυνομικού, θέτουμε ως στόχο μας, η παρούσα ιστοσελίδα ν' αποτελέσει και πάλι ένα μέσο έγκυρης ενημέρωσης, ουσιαστικής κατάρτισης και επικοινωνίας όλων όσων εργάζονται στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ελπίζουμε να επιτύχουμε το σκοπό μας και να σας έχουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια

Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

Αθήνα, 11 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου ΤΣΑΚΝΑΚΗ, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
  • ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ Φώτιος, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
  • ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Αστυν. Δ/νση Αχαΐας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα, στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριος, στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΜΙΖΗ Σταματίνα, στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.
  • ΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος, από Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής στη Δ/νση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΜΩΥΣΙΔΗΣ Βασίλειος, στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ Χρήστος, στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΑΛΑΜΑΝΑΣ Απόστολος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Γεώργιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Κρήτης, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας.
  • ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, από Αστυν. Δ/νση Φθιώτιδας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗΣ Βασίλειος, στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Νικόλαος, από Αστυν. Δ/νση Ζακύνθου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ημαθίας, όπου υπηρετεί.
  • ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Γεώργιος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Χαλκιδικής, όπου υπηρετεί.
  • ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλκιβιάδης, στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών όπου υπηρετεί, ως βοηθός Διευθυντής.
  • ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΔΗΜΟΥ Δημήτριος, στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΓΚΡΙΖΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., συνεχιζομένης αποσπάσεως του ΚΕ.ΜΕ.Α.
  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, από Αστυν. Δ/νση Ακαρνανίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Πελοποννήσου, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Πέτρος, από Δ/νση Τροχαίας Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΜΑΝΩΛΑΣ Αριστοτέλης, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Σερρών, όπου υπηρετεί.
  • ΓΚΟΔΟΣΙΔΗΣ Γεώργιος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ξάνθης, όπου υπηρετεί.
  • ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ Χρήστος, στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως βοηθός Διευθυντής.
  • ΛΑΓΟΣ Κωνσταντίνος, από Αστυν. Δ/νση Χίου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Χρήστος, από Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΤΖΙΓΚΟΣ Βασίλειος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΥΤΣΙΑΡΗΣ Θεόδωρος, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.Α.Τ. στην Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΤΣΟΛΚΑΣ Φώτιος, από Αστυν. Δ/νση Ακαρνανίας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ως βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΠΛΟΥΜΗΣ Εμμανουήλ, από Υποδ/νση Ασφάλειας Β/Α Αττικής στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΣΟΥΚΟΥΛΗΣ Αλέξανδρος, από Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτα, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, ως βοηθός Περιφερειακού Διευθυντή Ασφάλειας.
  • ΒΛΑΧΑΚΗΣ Αντώνιος, από Α΄ Αστυν. Δ/νση Δωδεκανήσου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ως Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών όπου υπηρετεί, ως βοηθός Διευθυντής.
  • ΤΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Θεόδωρος, στη Δ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ Παντελής, από Δ/νση Χειρισμού Κρίσεων/Α.Ε.Α. στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
  • ΜΑΜΟΥΤΟΣ Θωμάς, από Α΄ Υποδ/νση Αστυνομίας Πειραιά στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, ως Διοικητής, ληγομένης αποσπάσεώς του Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά.
  • ΜΑΡΤΙΝΗΣ Σπυρίδων, από Αστυν. Δ/νση Κέρκυρας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Ιονίων Νήσων, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας.
  • ΚΟΪΝΑΚΗΣ Νικόλαος, από Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων/Α.Ε.Α. στο ίδρυμα «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», ως Διευθυντής.
  • ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά, ως Διευθυντής.
  • ΛΟΥΛΑΚΟΥΔΗΣ Στέφανος, από Αστυν. Δ/νση Βοιωτίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Στερεάς Ελλάδας, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΔΗΜΑΣ Ιωάννης, στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας όπου υπηρετεί.
  • ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, από Αστυν. Δ/νση Ρεθύμνου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλειος, από Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής/Επιτελείο.
  • ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Νικόλαος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ηρακλείου, όπου υπηρετεί.
  • ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ Ιωάννης, από Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ Νικόλαος, από Αστυν. Δ/νση Καρδίτσας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Μαγνησίας, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΚΟΤΣΙΑΦΤΗΣ Δημήτριος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ιωαννίνων, όπου υπηρετεί.
  • ΠΕΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Αστυν. Υποδ/νση Ιεράπετρας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Λασιθίου, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΚΟΡΩΝΗ Κωνσταντίνα, από Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΠΑΝΟΥΣΗΣ Σωτήριος, από Δ/νση Εκπαίδευσης/Α.Ε.Α. στο Επιτελείο/Α.Ε.Α., ως Β΄ Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., ληγομένης αποσπάσεώς του Γραμματεία Πειθαρχικών Συμβουλίων Δ/νσης Αστυνομικού Προσωπικού και Εσωτερικών Λειτουργιών/Α.Ε.Α.
  • ΜΑΣΕΛΗ Δέσποινα, από Δ/νση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α. συνεχιζομένης αποσπάσεώς της Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου/Δνσης Επιτελικής Υποστήριξης/Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  • ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Άρτας, όπου υπηρετεί.
  • ΜΗΤΣΕΑΣ Ηλίας, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Λακωνίας, όπου υπηρετεί.
  • ΣΕΪΝΤΗΣ Ιωάννης, από Αστυν. Υποδ/νση Αμαλιάδας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ως βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, με δαπάνες δημοσίου.
  • ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ Ανδρέας, από Αστυν. Δ/νση Ιωαννίνων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Ηπείρου, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας.
  • ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Ρεθύμνου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ρεθύμνου.
  • ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος, από Β΄ Υποδ/νση Αστυνομίας Αθηνών στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, ως Διευθυντής.
  • ΔΡΑΚΑΚΗΣ Παναγιώτης, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας.
  • ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
  • ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Φώτιος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης πρώην Α΄ Αστυν. Δ/νσης Δωδεκανήσου, όπου υπηρετεί.
  • ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος (ΥΓ), στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών όπου υπηρετεί.