Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ενστολή διαμαρτυρία την Παρασκευή 05/09/2014 στην Θεσσαλονίκη

  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 



                ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πρόεδρος: Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100 –Γ. Γραμ: Τζιαμπαζάκης Βασίλειος τηλ. 6932583211          
           Τηλ & Fax :25520-28141     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com 
 

                                                                         
                                     Ορεστιάδα 29/08/2014
                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,


Ο αγώνας συνεχίζετε .
Την Παρασκευή στις 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας , με κύρια αιτήματα :
1.    -Άρση των μισθολογικών αδικιών και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
2.    -Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων και πλήρη αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί από τα ληστρικά κουρέματα.
3.    -Να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και του φρονήματος Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, βάζοντας τέρμα στην προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά των κυβερνώντων.
Η παρουσία όλων θεωρείται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος παρά μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε ποτέ .
Με τους αγώνες καταφέραμε να κριθούν  αντισυνταγματικές οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και να μην εφαρμοστούν οι ψηφισμένες από το 2012 μισθολογικές περικοπές .
Η Ένωση μας συμμετέχει στη κινητοποίηση αυτή καλύπτοντας όλα τα έξοδα κίνησης και διατροφής. Συγκέντρωση και  αναχώρηση από την Α.Δ Ορεστιάδας ,την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00-11:30.
Δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., μέχρι την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 22:00.                

                                                       




                ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ


ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ


Το  Διοικητικό Συμβούλιο




Όλη η αλήθεια για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

shmata poasy-poaxia
Αθήνα 1 Αυγούστου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17στ
Όλη η αλήθεια για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
Επειδή, από κύκλους του Υπουργείου Εργασίας διέρρευσε προς τα ΜΜΕ ότι ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ, με την σημερινή του μορφή έχει βιωσιμότητα το πολύ επτά (7) έτη και ότι η δυνατότητα μετατροπής του σε επαγγελματικό ταμείο που έγινε με σχετική προσθήκη στο αρθρ. 221 του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου, αποτελεί δήθεν παραχώρηση της κυβέρνησης, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
α) Όλες οι αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί, η τελευταία μάλιστα μόλις πριν 3 μήνες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η οποία έχει εγκριθεί από το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας, καταδεικνύουν την βιωσιμότητα του ταμείου με την σημερινή του μορφή για τα επόμενα 40 χρόνια.
β) Εάν υποθέσουμε ότι όντως τα πράγματα έχουν ως ισχυρίζεται το Υπουργείο Εργασίας, πως τότε μας επέβαλε και εφαρμόζουμε ήδη τον μαθηματικό τύπο με τον συντελεστή βιωσιμότητας για τον καθορισμό των συντάξιμων αποδοχών που υποτίθεται ότι διασφαλίζει εσαεί την βιωσιμότητα του Ταμείου; Επομένως δύο τινά συμβαίνουν: ή ο μαθηματικός τύπος είναι απλά το άλλοθι για την μείωση των συντάξεων, χωρίς εν τέλει αποτέλεσμα ή, όπως αναφέραμε παραπάνω, το Υπουργείο Εργασίας ψεύδεται.
γ) Καμία παραχώρηση ή ιδιαίτερη μεταχείριση δεν μας έγινε. Απλά το Υπουργείο Εργασίας έκανε το αυτονόητο, μας έδωσε δηλαδή την δυνατότητα επιλογής, όπως έγινε και με όλους τους Κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης των υπολοίπων ταμείων των εργαζομένων, πριν την ένταξή τους στο Ε.Τ.Ε.Α. (αρθρ. 36 Ν.4052/2012). Ας αφήσουμε λοιπόν τα παραμύθια περί προνομιακής μεταχείρισης που μόνη στόχευση έχουν να μας εκθέσουν στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, ως δήθεν ευνοούμενους.
δ) Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται με Δελτίο Τύπου μάλιστα το Υπουργείο Εργασίας, ότι τα ταμεία διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους, όταν υποχρεωτικά εντάσσει τον τομέα επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ και όταν αυθαίρετα έρχεται και νομοθετεί, τόσο για το ΤΕΑΠΑΣΑ όσο και για τα υπόλοιπα ταμεία; Τι είδους αυτονομία είναι αυτή;
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιοι είδους τακτικισμοί δεν θα μας επηρεάσουν ούτε θα μας αποτρέψουν όταν έρθει η ώρα να πάρουμε την σωστή απόφαση. Δεν θέλουμε ούτε προστάτες ούτε αυτόκλητους σωτήρες. Γι' αυτό καλούμε από τώρα την Κυβέρνηση και την Τρόικα να ψάξουν να βρουν αλλού τα 170 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψουν την «μαύρη τρύπα» του ΕΤΕΑ.
Εμείς δώσαμε 350 εκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, λόγω του PSI και 15 εκατομμύρια ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό αλληλεγγύης για τον ίδιο λόγο.
Ως εδώ η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός
ypografes poasy-poaxia2
Share

Προσκλητήριο αγώνα

shmata poasy-poaxia
Αθήνα 1 Αυγούστου 2014
Αρ. Πρωτ.:201/1/32γ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του για να μην περάσουν οι ισοπεδωτικές ρυθμίσεις από εξωθεσμικά κέντρα στο όνομα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
  Έχει ιδιαίτερη σημασία η προσωπική ενημέρωση -με πρωτοβουλία σας στις Περιφέρειές σας- όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον αγώνα μας (απόσυρση των ρυθμίσεων που αφορούν τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ που περιλαμβάνονται στο άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τη μη εφαρμογή από πλευράς του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης των δικαστικών αποφάσεων του Σ.τ.Ε.), επιζητώντας και τη δική τους δημόσια στήριξη στα δίκαια αιτήματά μας, στην κρίσιμη μάχη που δίνουμε για την διασφάλιση του μέλλοντος της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να καταστήσετε σαφές στους κ.κ. βουλευτές των Περιφερειών σας που στηρίζουν τον αγώνα μας, ότι η συμμετοχή τους στην ένστολη κινητοποίησή μας την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στην Αθήνα – Πλ. Κολοκοτρώνη (ώρα 11:00), θα εμπεδώσει τις επιδιωκόμενες σχέσεις ειλικρινούς και αξιόπιστης συνεργασίας με το συνδικαλιστικό μας κίνημα και θα ζωντανέψει ξανά την ελπίδα στα πρόσωπα των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών.
  Επιπρόσθετα, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, καθώς και οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, παρακαλούνται για την από μέρους τους δυναμική συμμετοχή με τα πανό των Ενώσεών τους.
  Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΙΕΘΕΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ
 
ypografes poasy-poaxia2
Share

Σκόνη και θρύψαλα οι συντάξεις...

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17ε
Στον αέρα το ΕΦΑΠΑΞ...
Σκόνη και θρύψαλα οι συντάξεις...
  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
  Μετά την απαξιωτική – προσβλητική αντιμετώπισή μας από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αναφορικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε., δεχόμαστε και νέο πλήγμα.
  Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (επισυνάπτονται – άρθρο 221).
  Με τις ρυθμίσεις αυτές ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης εντάσσεται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής μετατροπής του σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης όπως έγινε με τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης άλλων εργαζομένων, σύμφωνα με το νόμο 4052/2012.
  Η ρύθμιση αυτή μας βρίσκει άκρως αντίθετους διότι χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, καθώς το Ταμείο είναι βιώσιμο (σύμφωνα με τις αναλογιστικές του μελέτες) για τα επόμενα 40 χρόνια εφαρμόζοντας ήδη το νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης σύμφωνα με τον Ν.4254/7-4-2014, μας εντάσσει υποχρεωτικά σε ένα φορέα αμφίβολης βιωσιμότητας με μοναδική στόχευση την αρπαγή του αποθεματικού του ύψους διακοσίων πενήντα (250) εκατομμυρίων Ευρώ ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα ελλείμματα του ΕΤΕΑ που για το 2014 υπολογίζονται στα εκατόν εβδομήντα (170) εκατομμύρια ευρώ.
  Πρόκειται για τη δεύτερη ληστρική επιδρομή στα αποθεματικά μας που δημιουργήθηκαν από το υστέρημα των συναδέλφων μας, τις λελογισμένες παροχές και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων όταν αυτό επιβάλλονταν. Άρα σκοπός τους δεν είναι η διάσωσή του, αφού τέτοιος λόγος δεν υφίσταται αλλά το βούλιαγμά του σε ένα ασφαλιστικό βαρέλι δίχως πάτο.
  Αναφορικά με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται για τον τομέα Πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ) ουδείς δύναται να ερμηνεύσει ή να δώσει πειστικές διευκρινήσεις για το τι εννοεί ο «ποιητής» σχετικά με τον «χρησμό» περί της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου του Σώματος, με επιπλέον την πρωτοφανή ρύθμιση στα χρονικά του συντεταγμένου ελληνικού Κράτους με την οποία η διάταξη αυτή έχει εφαρμογή από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και όχι από την ψήφιση – δημοσίευσή του.
  Απαιτούμε επομένως από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση της διάταξης και καλούμε τους Βουλευτές να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στον ενταφιασμό των προσδοκιών των συναδέλφων μας που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες και για το Ταμείο και για την Αστυνομία.
  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
  Μετά από αυτές τις εξελίξεις είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά στο νέο εμπαιγμό που υφιστάμεθα με ένστολη κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου στο 2ο θερινό τμήμα της Βουλής. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα αναγγελθεί αύριο μετά την έκτακτη σύσκεψη των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας.
ypografes poasy-poaxia2
506-1-17e
 

Η αναδιάρθρωση της αναδιάρθρωσης

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 400/1/20κβ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αναδιάρθρωση της αναδιάρθρωσης
  Πληροφορηθήκαμε ότι κατατέθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών η τροποποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος Νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. (Ν. 4249/2014).
  Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της εμμονής και επιπολαιότητας με την οποία έγινε ο χειρισμός του συγκεκριμένου ζητήματος από τους «ιθύνοντες», αφού κατέστη πλέον σαφές ότι η εφαρμογή του στην πράξη οδηγούσε στην πλήρη αποδιοργάνωση της Αστυνομίας.
  Δεν «πανηγυρίζουμε» με την εξέλιξη αυτή επειδή επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας, ορατές δια γυμνού οφθαλμού ακόμα και από τον απλό αστυνομικό, δυστυχώς όμως όχι ορατές από τις τότε Ηγεσίες, πλην όμως όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν έγκαιρα είχαν εισακουσθεί οι θέσεις μας.
  Ευελπιστούμε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και θα «διορθώνουν τα αδιόρθωτα».
ypografes poasy-poaxia2

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σ.τ.Ε

omospondies logo
Αθήνα 29 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/36
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σ.τ.Ε.
  Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που εξαγγείλαμε εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., οι Ομοσπονδίες μας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την ιστορική απόφαση που υποχρεώνει την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες αναφέραμε σήμερα στον κ. Πρόεδρο ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί παρελκυστική τακτική, αποφεύγοντας ακόμα και μια απλή ενημέρωσή μας για τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης του Σ.τ.Ε.
  Από μέρους μας αναφέρθηκε ότι θα προσφύγουμε στην αρμόδια Επιτροπή Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. ζητώντας να υποχρεώσει την εξακολουθούσα παρανομούσα διοίκηση στη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση επιβάλλοντας ταυτόχρονα και χρηματική κύρωση.
  Ο κύριος Πρόεδρος χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες μας και μας γνώρισε ότι εφόσον θεωρούμε πως δεν υπάρχει η αναμενόμενη κυβερνητική ανταπόκριση, είναι δυνατή η αξιοποίηση εκ μέρους μας περαιτέρω ένδικων μέσων που διαθέτουμε.
ypografes omospondion6

Αθήνα 29 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/36
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σ.τ.Ε.
 
 
Σε συνέχεια των παρεμβάσεων που εξαγγείλαμε εξαιτίας της μη συμμόρφωσης του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., οι Ομοσπονδίες μας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την ιστορική απόφαση που υποχρεώνει την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις μισθολογικές αδικίες αναφέραμε σήμερα στον κ. Πρόεδρο ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί παρελκυστική τακτική, αποφεύγοντας ακόμα και μια απλή ενημέρωσή μας για τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης του Σ.τ.Ε.
Από μέρους μας αναφέρθηκε ότι θα προσφύγουμε στην αρμόδια Επιτροπή Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. ζητώντας να υποχρεώσει την εξακολουθούσα παρανομούσα διοίκηση στη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση επιβάλλοντας ταυτόχρονα και χρηματική κύρωση.
Ο κύριος Πρόεδρος χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες μας και μας γνώρισε ότι εφόσον θεωρούμε πως δεν υπάρχει η αναμενόμενη κυβερνητική ανταπόκριση, είναι δυνατή η αξιοποίηση εκ μέρους μας περαιτέρω ένδικων μέσων που διαθέτουμε.

Επίδοση εξώδικης πρόσκλησης - διαμαρτυρίας

shmata poasy-poaxia
Αθήνα 29 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ιβ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
  Από τις Ομοσπονδίες μας επιδόθηκε σήμερα προς τους κ.κ. Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση και επιφύλαξη δικαιωμάτων αναφορικά με την επίμαχη Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απαιτώντας από το Υπουργείο Οικονομικών την πλήρη συμμόρφωσή του προς το διατακτικό της Απόφασης, εντός τριών ημερών από της επίδοσης.
  Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,
  Όλοι οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για δυναμικές παρεμβάσεις εφόσον απαιτηθεί την εβδομάδα που έρχεται, ενόψει και της κατάθεσης στη Βουλή πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.
ypografes poasy-poaxia2

Για την αξίωση των αναδρομικών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ

omospondies logo
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την αξίωση των αναδρομικών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ
  Μετά και τη σημερινή εξέλιξη της επ' αορίστω αναβολής της προγραμματισθείσας συνάντησης με τον Υπουργό των Οικονομικών, για τον καθορισμό του τρόπου και του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η απροθυμία της Κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. και να ανταποκριθεί στην εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.
  Επειδή οι Ομοσπονδίες μας έχουν γίνει αποδέκτες πλήθους ερωτημάτων σχετικά με τους τρόπους κατοχύρωσης των αξιώσεών μας, σας ενημερώνουμε ότι κατά την άποψη των νομικών μας συμβούλων τόσο ο Ν. 4093/2012, με τον οποίο επιβλήθηκαν οι περικοπές, όσο και η ακυρωθείσα Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, εκδόθηκαν το Νοέμβριο του 2012, η δε καταβολή των μειωμένων αποδοχών μας και η παρακράτηση των αναδρομικών άρχισαν τον Ιανουάριο του 2013.
  Συνεπώς, δεν τίθεται επί του παρόντος ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων, ώστε να επιβάλλεται η άμεση κατάθεση αιτήσεως στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή, για διακοπή της παραγραφής.
  Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις συντονισμένες ενέργειες για επίλυση του ζητήματος και σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις περαιτέρω δυνατότητες συνδικαλιστικής αντίδρασης και δικαστικής διεκδίκησης.
ypografes omospondion6

Στην αλαζονεία απαντάμε με νέους αγώνες

omospondies logo
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ι
Στην αλαζονεία απαντάμε με νέους αγώνες
  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας στο Υπουργείο Οικονομικών, καθόσον η προγραμματισμένη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ...
dsc0001
  Ο κ. Υπουργός, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία, ακύρωσε τη συνάντηση χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, διοχετεύοντας στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν «λύσεων» και αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους των ενστόλων, προτίμησε να καλυφθεί πίσω από τον «αστυνομικό φραγμό» στην είσοδο του Υπουργείου του, μεταχειριζόμενος κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των 70.000 εν ενεργεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, αλλά και προσβάλλοντας τα Σώματα που υπηρετούν, αυτά καθ' αυτά. Προφανώς ο κ. Υπουργός θεωρεί φυσιολογική εξέλιξη πλέον την εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών έξω από τα κατεβασμένα, μονίμως, ρολά της εισόδου των γραφείων του...
   Από την πλευρά μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο δεν συμμορφώνεται και δεν εφαρμόζει το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρανομεί και ως εκ τούτου μας υποχρεώνει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Οι ένστολοι δεν είναι δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωής τους. Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους.
  Ύστερα από αυτά, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, θα επισκεφθούν αύριο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  Παράλληλα, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, κινούν τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που διαθέτει, ενώ ταυτόχρονα για τη συνολικότερη αρνητική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ενστόλων θα ανακοινώσει σειρά διαμαρτυριών ύστερα από αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, αρχής γενομένης την προσεχή εβδομάδα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει δυσμενείς διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
ypografes omospondion6
dsc0002
dsc0003
dsc0004
dsc0005

Απόσυρση τώρα της διάταξης του Υπουργείου Εργασίας που βάζει ταφόπλακα στα ταμεία μας .

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17δ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
          3) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ
          4) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Το Υπουργείο Εργασίας, εντελώς αιφνιδιαστικά και απαράδεκτα, χωρίς καν να μας καλέσει σε διάλογο, πληροφορηθήκαμε ότι επαναφέρει προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων, την καταστροφική διάταξη με την οποία επιχείρησε πέρυσι να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία.
  Ειδικότερα, με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται:
  Α) η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας
  Β) η ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ
  Γ) η εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%)
  Δ) η κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την παρούσα κυβέρνηση.
  Οι Ομοσπονδίες μας, χθες και σήμερα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης της Ηγεσίας με το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, κατέστησαν ξεκάθαρη την καθολική αντίρρησή μας στις επιχειρούμενες ληστρικές αλλαγές, οι οποίες πέραν της οικονομικής τους αρνητικής διάστασης, θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στο αξιόμαχο του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στην ίδια την οργανική δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας...
  Τις ενστάσεις μας αυτές διατυπώσαμε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας με σχετική επιστολή, αλλά και δια ζώσης, όσο και προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
  Εφόσον δεν εισακουσθεί η καθολική μας εκπεφρασμένη έκκληση προς την Κυβέρνηση για απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων, θεωρούμε αυτονόητη τη δική σας συντριπτική απάντηση – ανταπόκριση στο αγωνιστικό προσκλητήριο που αυτοδικαίως οφείλουμε να απευθύνουμε σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα Αστυνομικό που σέβεται τον εαυτό του και ενδιαφέρεται πάνω από όλα για μια υγιώς λειτουργούσα Ελληνική Αστυνομία.
  Αυτονόητο χρέος μας, τέλος, να ενημερώσουμε και προσωπικά τους Αρχηγούς όλων των Πολιτικών Κομμάτων για τον επιχειρούμενο ενταφιασμό του Ταμείου μας ούτως ώστε να αναλάβουν απαξάπαντες τις ευθύνες τους.
Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Οι καιροί ου μενετοί!
ypografes poasy-poaxia2
 
shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17γ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΕΑΠΑΣΑ
  1.- Με τον Ν. 4142/2013 λόγω της ιδιαιτερότητας των ενστόλων και κατ' αναλογική εφαρμογή των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, θεωρήθηκε επιβεβλημένη και μεταφέρθηκε η υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  2.- Κλάδος Πρόνοιας
  Πρόκειται για τον Κλάδο που χορηγεί τα εφάπαξ στους αστυνομικούς και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των μετόχων χωρίς να συνεισφέρει το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτος.
  Ειδικότερα μετά την υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Υ.Δ.Τ. και μετά το κούρεμα του ποσού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, οι τομείς πρόνοιας έλαβαν μέτρα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του βάσει αναλογιστικών μελετών που εκπονήθηκαν και προβλέπουν βιώσιμη πορεία για τα επόμενα 40 χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων σε ετήσια βάση.
  Μεταξύ άλλων:
  α) Μειώθηκαν τα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα κατά 20% για τους ασφαλισμένους στα ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων και κατά 10% για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία της πρώην Χωροφυλακής.
  β) Αυξήθηκαν οι μηνιαίες εισφορές των ασφαλισμένων από 3%-7% ήτοι από 10 - 40€ μηνιαίως.
  γ) Τέθηκε πλαφόν ως ελάχιστο όριο ασφάλισης για την χορήγηση του εφάπαξ τα 30 έτη.
  3.- Επικουρικός Κλάδος
  Με τον N.4254/7-04-2014 για τον Επικουρικό Κλάδο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. προβλέπεται ότι οι παροχές βασίζονται στο διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση και οι ασφαλιστικές εισφορές κάθε ασφαλισμένου τηρούνται σε ατομικές μερίδες. Δηλαδή εφαρμόζεται η νέα τεχνική βάση με αποτέλεσμα την προϋπόθεση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ετήσια βάση. Ότι δηλαδή ισχύει και στο ΕΤΕΑ. Αποτέλεσμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι σήμερα η κατάργηση της οικονομικής αυτοτέλειας του επικουρικού κλάδου και η πλήρη ενσωμάτωση του στο ΕΤΕΑ.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  Α) Σε περίπτωση ψήφισης των σχετικών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τα ταμεία των Αστυνομικών θα υπάρξει αθρόα συνταξιοδότηση περίπου 4.000 αστυνομικών που έχουν τέτοιο δικαίωμα, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία του Σώματος.
  Β) Θα υπάρξει εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των Αστυνομικών – Πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, καθώς για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα ταμεία τους.
ypografes poasy-poaxia2
 
shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17β
Προς: Τον Πρωθυπουργό της Χώρας
          κ. ΣΑΜΑΡΑ Αντώνιο
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Απευθυνόμαστε σε σας σήμερα, 24 Ιουλίου 2014, ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, ζητώντας από σας ως θεματοφύλακα της εύρυθμης λειτουργίας της Κυβέρνησης, να διασφαλίσετε τις ρυθμίσεις που με προσωπική σας παρέμβαση είχε ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων το 2013 και αφορούσαν την διασφάλιση της αυτονομίας του ασφαλιστικού φορέα των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών, ήτοι του ΤΕΑΠΑΣΑ.
  Ειδικότερα, με τον Ν. 4142/2013, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενστόλων και κατ' αναλογική εφαρμογή των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, θεωρήθηκε επιβεβλημένη και μεταφέρθηκε η υπαγωγή του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. από το Υπουργείο Εργασίας στο εποπτεύον Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
  Από τον χρόνο υπαγωγής στο Υπουργείο μας και εντεύθεν, εκ μέρους της Διοίκησης του Ταμείου λήφθηκαν μέτρα που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά του για τα επόμενα 40 χρόνια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασματικών χρήσεων σε ετήσια βάση.
  Σήμερα, όμως, εντελώς αιφνιδιαστικά και πάλι, με ρυθμίσεις που έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται:
  Α) η υπαγωγή και πάλι του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Εργασίας
  Β) η ένταξη από 1/1/2015 των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλειας του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ
  Γ) η εφαρμογή από 1/1/2015 των διατάξεων του Ν. 4242/2014 στους Τομείς του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού του εφάπαξ, που σημαίνει αυτόματη μείωσή του κατά 40% έως 50%)
  Δ) η κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων, μεταξύ αυτών και των διατάξεων που ψηφίστηκαν προ μηνών από την παρούσα κυβέρνηση.
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Την ώρα που με αισθήματα ανακούφισης δεχθήκαμε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά σας για την προσφορά μας ως ασπίδα του απλού πολίτη, της κοινωνίας και της Δημοκρατίας, δεν είναι δυνατόν να προωθούνται προς ψήφιση τέτοιες ρυθμίσεις, οι οποίες αν τελικά ψηφιστούν, θα επιφέρουν:
  α) κύμα αθρόων συνταξιοδοτήσεων, περίπου 4.000 αστυνομικών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων προβλημάτων στη λειτουργία του Σώματος, αλλά και κατάρρευση του Ταμείου.
  β) διάψευση προσδοκιών και εύλογη δυσαρέσκεια και αίσθημα αδικίας, λόγω του διαχωρισμού μεταξύ των Αστυνομικών – Πυροσβεστών και στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, καθώς για τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα ισχύουν διαφορετικές διατάξεις για τα αντίστοιχα Ταμεία τους.
ypografes poasy-poaxia2
Share

Εφαρμογή Διατάξεων Ν.4254/2014 στους σε μόνιμη διαθεσιμότητα τελούντες Αστυνομικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 17 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ. : 19 – 2014
Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
          κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
Κοιν.: 1- Υπουργό Οικονομικών
              κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
          2- Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ.
          3- Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο
              κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          4- Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
ΘΕΜΑ: Εφαρμογή Διατάξεων Ν.4254/2014 στους σε μόνιμη διαθεσιμότητα τελούντες Αστυνομικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
  Κύριε Υπουργέ,
  Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3938/2011 ( ΦΕΚ Α61/31.3.2011 ) που αντικατέστησε το άρθρο 4 του Ν.Δ. 330/1347 προβλέφθηκε ότι οι συνάδελφοί μας που κατέστησαν ανίκανοι για εκτέλεση υπηρεσίας, συνέπεια τραυμάτων ή παθήσεων ένεκα της υπηρεσίας ή κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή ένεκα αυτής, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής τίθενται σε κατάσταση μόνιμης πολεμικής διαθεσιμότητας, ήτοι τίθονται εκτός της ενεργού υπηρεσίας, δεν κατέχουν οργανικές θέσεις, προάγονται όμως κατά τον οργανισμό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στους διοικητικούς βαθμούς και αποστρατεύονται όταν καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας του βαθμού τους.
  Με τη διάταξη αυτή η Πολιτεία αναγνώρισε έμπρακτα την προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού, στην καθημερινή μάχη κατά της εγκληματικότητας, επιφυλάσσοντας ειδική μεταχείριση η οποία όμως ακυρώθηκε με το υπ' αριθ. 2/44896/0022 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Μισθών (22η μισθολογίου).
  Παράλληλα κύριε Υπουργέ η Ελληνική Πολιτεία, θέσπισε τον N. 4254/2014 (περ. 2 υποπαρ. Ε3 του άρθρου τρίτου) με τον οποίο ορίζεται ότι:
  "Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των Ανάπηρων Πολέμου Αξιωματικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, οι οποίοι εντάχθηκαν σε πολεμική διαθεσιμότητα, χορηγείται από 1.4.2014 ως προσωπική διαφορά, το συνολικό μηνιαίο ποσό που περικόπηκε από τις μηνιαίες αποδοχές τους με βάση τις διατάξεις της περίπτωσης 1 και των περιπτώσεων 31 και 32 της υποπαραγράφου Γ.1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α' 222). Το ποσό της προσωπικής διαφοράς περιλαμβάνεται σε ξεχωριστή στήλη της μισθοδοτικής κατάστασης".
  Σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλε η Δ/νση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας προς το Υπουργείο Σας, η Γενική Δ/νση Μισθών (22η Μισθολογίου), στο με αριθμ. πρωτ. 2/44896/0022 έγγραφο της διατύπωσε την άποψη ότι από τη γραμματική ερμηνεία του νόμου οι ανωτέρω διατάξεις του νόμου είναι εφαρμοστέες μόνο στους Ανάπηρους Πολέμου Αξιωματικούς, και ως ειδικές δεν δύνανται να εφαρμοστούν και σε λοιπές κατηγορίες αστυνομικού προσωπικού με βάσει προγενέστερες ρυθμίσεις (ΝΔ 330/1947)
  Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την γραμματική ερμηνεία των νόμων διότι με τα άρθρα 18 και 20 που σας παραθέτουμε του ΝΔ 330/1947 ορίζεται ρητώς ότι:
  ΑΡΘΡΟ 18: "Των τυχόν εκ των περί πολεμικής διαθεσιμότητος παρεχομένων ή παρασχεθησομένων συναφών μειζόνων πλειονεκτημάτων και ευεργετημάτων εις τους Στρατιωτικούς της Χωροφυλακής (όσον αφορά τα μερίσματα Μετοχικών Ταμείων, παντός είδους χορηγήματα και λοιπά αντικείμενα περί ων τα άρθρα 6-21 του παρόντος Νόμου) δικαιούνται αναλόγως υπό τας αυτάς προυποθέσεις και οι αστυνομικοί υπάλληλοι απάντων των βαθμών κατά την διά του Ν. 621/1943 (7) καθοριζομένην αντιστοιχίαν. Διά τους από του βαθμού του αρχιφύλακος και κάτω εφαρμόζονται αναλόγως αι διά τους Ανθυπαστυνόμους διατάξεις".
  ΑΡΘΡΟ 20 : "Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως αι διατάξεις των Ν. 4506/30 και 5202/31 ως ετροποποιήθησαν ή τροποποιηθήσονται μεταγενεστέρως κατά την εν τω άρθρω 18 του παρόντος Νόμου οριζόμενην αντιστοιχίαν εφ' όσον τυγχάνουσιν ευεργετικώτεραι της εν αυτοίς αναφερομένης καταστάσεως "πολεμικής διαθεσιμότητος κλπ" αντιστοιχούσης προς την μόνιμον διαθεσιμότητα".
  Με τις ανωτέρω ειδικές διατάξεις του νδ 330/1947 ρητώς προκύπτει ότι εφαρμόζονται κατ΄ ανάλογη εφαρμογή του νόμου όλες οι τυχόν ευεργετικότερες διατάξεις των εν της πολεμικής διαθεσιμότητας κλπ αντιστοιχούσης με την μόνιμον διαθεσιμότητα, συνεπεία δε τούτου υφίσταται εξομοίωση της νόμιμης με την πολεμική διαθεσιμότητα.
  Η δε διάταξη του Ν. 4254/2014 δεν είναι ειδικότερη και δεν ορίζει καμία εξαίρεση ως τα αναφερόμενα σε αυτή.
  Συνεπεία δε τούτου, πρέπει να αποκατασταθούν και να λάβουν τα οριζόμενα στο νόμο και οι τελούντες σε μόνιμη διαθεσιμότητα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω κατ' ανάλογη εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Κράτους για του τελούντες σε πολεμική διαθεσιμότητα.
ypografes poasy-poaxia2