Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Προσφυγές για την μη εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε

             ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
               


          ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Πρόεδρος: Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100  – Γ. Γραμματέας : Τζιαμπαζάκης Βασίλειος τηλ. 6932583211          

             Τηλ & Fax :25520-28141     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com           

                                                                                                      Ορεστιάδα 12/11/2014
 
Αρ. Πρωτ. 22/2014                                                                         

    Θέμα:« Προσφυγές για την μη εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε»  

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση άρσης οικονομικών αδικιών ύστερα από τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε και τον χρόνο στον οποίο θα πρέπει να κατατεθούν προσφυγές, σας ενημερώνουμε πως το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με άλλες πρωτοβάθμιες ενώσεις, με  νομικούς συμβούλους καθώς και με την διοίκηση της ομοσπονδίας.

Η ένωση μας θεωρεί πως η απόφαση 2194/2014 του Σ.τ.Ε και η από 10/2014 απόφαση της επιτροπής συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε δεν μπορούν να εφαρμοστούν  κατά  το ήμισυ  (50%).

Συνεπώς η θέση μας  όπως ομόφωνα πάρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της 07/11/2014 συντάσσετε πλήρως με την θέση της ένωσης αστυνομικών Ροδόπης για προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο,  με την μόνη διαφορά πως τέτοιες ενέργειες που αφορούν το σύνολο των αστυνομικών θα πρέπει να γίνονται υπό την σκέπη της ομοσπονδίας και όχι μεμονωμένα από τις ενώσεις.

Έτσι στο γενικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25-26-27 Νοεμβρίου η ένωση μας θα συμπορευτεί και θα καταθέσει πρόταση από κοινού μαζί με άλλες ενώσεις, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αλώστε στις 28/11/2014 θα επανεξεταστεί από την τριμελή επιτροπή συμμόρφωσης του συμβούλιου επικρατείας το κατά πόσο η ως άνω ρύθμιση συνιστά πλήρη συμμόρφωση με τις εν λόγω αποφάσεις.

Η ένωση μας παρακολουθεί στενά το όλο ζήτημα και θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης κατάθεσης προσφυγών.

Όμως σε περίπτωση που οποιοδήποτε μέλος επιθυμεί να κάνει ατομική προσφυγή μπορεί να ζητήσει από οποιοδήποτε μέλος της ένωσης τα απαραίτητα έγγραφα.
                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
           Ο                                         Ο
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας      ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος

Αστυνομικά μέτρα στις αθλητικές συναντήσεις .

poasy
Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/3/26α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Αστυνομικά μέτρα στις αθλητικές συναντήσεις»
  Κύριε Αρχηγέ,
  Για τα προβλήματα που ανακύπτουν τακτικότατα κατά τη λήψη μέτρων στη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ κλπ, όσο και στις μετακινήσεις φιλάθλων, η Ομοσπονδία μας έχει ασχοληθεί κατ' επανάληψη απευθυνόμενη σε κάθε αρμόδιο, πλην όμως μέχρι σήμερα αυτά δεν έτυχαν θετικής αντιμετώπισης ούτε στο ελάχιστο. Απεναντίας παρατηρείται διαρκώς μια αυξανόμενη κατασπατάληση δύναμης και υπέρμετρη καταπόνηση των συναδέλφων.
  Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας λάβαμε το επισυναπτόμενο 800/3/19 από 06/11/2014 έγγραφο, το οποίο αναφέρεται στην τέλεση των αθλητικών συναντήσεων, οι οποίες καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο με βάση τα συμφέροντα των ΠΑΕ και των συνδρομητικών καναλιών που καλύπτουν τηλεοπτικά τις αθλητικές συναντήσεις, δίχως να ενημερώσουν καθόλου την οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας.
  Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου (Εθνική εορτή) και την 17η Νοεμβρίου (Επέτειος του Πολυτεχνείου) ημέρες κατά τις οποίες η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός λόγω των μέτρων τάξης, προγραμματίστηκαν – προγραμματίζονται αγώνες δίχως να λαμβάνεται υπόψη η υπάρχουσα διαθέσιμη αστυνομική δύναμη, αδιαφορώντας για την αστυνόμευση της τοπικής κοινωνίας και της ασφάλειας των πολιτών.
  Δυστυχώς τα θέματα της αστυνόμευσης των αθλητικών συναντήσεων εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από τη Διοίκηση με την παλιά συνταγή της εξαναγκαστικής χρήσης υπερβολικών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς προηγούμενο έγκαιρο εξορθολογισμό, αλλά ούτε και τη στοιχειώδη κοστολόγηση της απαιτούμενης δαπάνης που θα περιόριζε σε ικανοποιητικά επίπεδα τον αριθμό της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης.
  Κύριε Αρχηγέ,
  Μπροστά σ΄ όλα αυτά φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη η προσωπική σας παρέμβαση για την θετική αντιμετώπιση των προαναφερομένων προβλημάτων, αναστρέφοντας την υφιστάμενη άσχημη κατάσταση.
ypografes-poasy

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Νομοθετική ρύθμιση άρσης οικονομικών αδικιών ύστερα από τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. .

omospondies logo
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35κ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
  Όπως υπεύθυνα σας είχαμε ενημερώσει από τις 6 Νοεμβρίου 2014, μετά τη συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον ίδιο, τροπολογία-προσθήκη (επισυνάπτεται) σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα ψηφισθεί, εντός της εβδομάδας, προς συμμόρφωση σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που τη συνοδεύει, στις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, λαμβάνοντας υπόψη, όπως υποστηρίζει, την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας.
  Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αρχή και μόνο της δικαίωσης του αγώνα μας, για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες που ουδείς δικαιούται να υποτιμά ή να καπηλεύεται, αλλά ούτε και να παραγνωρίζει ότι για πρώτη φορά ένα συνδικάτο ανέτρεψε μνημονιακό νόμο και μάλιστα με οικονομικό περιεχόμενο. Αναμένουμε δε από την Κυβέρνηση και από τον αρμόδιο Υπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή, να αποδεχτεί το αίτημά μας που είχαμε υποβάλλει κατά τη συνάντησή μας και αφορά τη σύντμηση της καταβολής των αναδρομικών στον ένα χρόνο έως 1.000 ευρώ και στα δυο χρόνια έως 2.000 ευρώ, ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης της απόστασης που χωρίζει το διατακτικό των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. από την προωθούμενη ρύθμιση.
   Υπενθυμίζουμε ότι στις 28/11/2014 θα επανεξεταστεί από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας το κατά πόσο η ως άνω ρύθμιση συνιστά πλήρη συμμόρφωση με τις εν λόγω αποφάσεις. Είναι αυτονόητο επομένως ότι τελούμε εν αναμονή για περαιτέρω κινήσεις μας. Όσον αφορά την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών, όπως αυτό θα προκύπτει εξατομικευμένα, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, καλούμε και τους συναδέλφους μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών τους να προβούν στις δέουσες ενέργειες.
  Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ως την πλήρη δικαίωση με την αξιοποίηση κάθε άλλου ένδικου μέσου, αλλά και με τη διεκδίκηση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, όπως έχουμε συναποφασίσει ευθύς εξ αρχής όλες οι Ομοσπονδίες, όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την ακύρωση των επίμαχων μνημονιακών διατάξεων, που τελικά κρίθηκαν αντισυνταγματικές στο σύνολό τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
ypografes omospondion6

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία των Ενώσεων Αστυνομικών Ορεστιάδας- Καβάλας – Ξάνθης - Ροδόπης – Αλεξανδρούπολης.


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ                                 
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
                    
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
 10 Νοεμβρίου 2014
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
Για μια ακόμη φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές . Με αφορμή την άφιξη  ακτιβιστών-πολιτών της ΕΕ στην περιοχή του Βορείου Έβρου οι οποίοι είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν  για την κατασκευή του «περιβόητου» φράχτη η ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α. Μακ. & Θράκης όπως συνεχίζει να κάνει εδώ και αρκετό καιρό είτε για ήσσονος είτε για μείζονος σημασίας θέματα αστυνομικής φύσεως , χωρίς προγραμματισμό και οργάνωση επικαλούμενη πάντα τις «γνωστές» πληροφορίες που όμως σχεδόν στην συντριπτική τους πλειοψηφία πάντα αποδεικνύονται αβάσιμες, κινητοποιεί μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων τόσο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και από υπηρεσίες άλλων Περιφερειών που έχει ως αποτέλεσμα την χωρίς ουσιαστικό λόγο ταλαιπωρία των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων και ταυτόχρονα την έλλειψη αστυνόμευσης  και αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στις περιοχές τους .
Συγκεκριμένα αστυνομικές δυνάμεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Ροδόπης και της ΔΑΕ Θεσσαλονίκης αφίχθηκαν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου  8 Νοεμβρίου 2014 στην περιοχή του Βορείου Έβρου αφού σύμφωνα με την πληροφόρηση θα υπήρχε άφιξη των πολιτών της ΕΕ ,δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά διαψεύστηκαν οι πληροφοριοδότες, αφού αυτοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να παραμείνουν πέραν του ωραρίου τους (το εύρος του ωραρίου που απασχολήθηκαν είναι από 11-15 ώρες) χωρίς ουσιαστικό λόγο σε αγρούς και σε λαγκάδια ταλαιπωρούμενοι χωρίς την προβλεπόμενη  διοικητική μέριμνα για την διατροφή τους.
Την επομένη Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 τις πρωινές ώρες οι ίδιες  δυνάμεις που είχαν επιστρέψει στις έδρες τους, ξαναμετέβησαν στην περιοχή πλην αυτής της ΔΑΕ Θεσσαλονίκης που διανυκτέρευσε στην Ορεστιάδα για να εργασθούν, αφού  και πάλι οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και δεν προσδιόριζαν τον ακριβή χρόνο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και χωρίς ουσιαστικό λόγο πολύωρη παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων στους ίδιους χώρους ( έως και 20 ώρες), αφού τελικά η άφιξη των παραπάνω πολιτών έγινε σχεδόν τα μεσάνυχτα της Κυριακής .
Απ΄ όλη αυτή την κατάσταση προκύπτουν για μια ακόμη φορά ερωτήματα , απορίες και συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας της ηγεσίας σε τέτοιου είδους θέματα:
Γιατί ενώ δια χειλέων του ίδιου του κ. Αρχηγού πληροφορηθήκαμε στο πρόσφατο παρελθόν για πολλοστή φορά ότι θα δοθεί εντολή να σταματήσουν οι άσκοπες και πολυδάπανες για τον Έλληνα φορολογούμενο Πολίτη και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης χωρίς ουσία τις περισσότερες φορές μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων, αυτές εξακολουθούν και πραγματοποιούνται  μετά από έκδοση διαταγών από τις ΓΠΑΔ;
Γιατί δεν υπήρξε στις συγκεκριμένες μετακινήσεις διοικητική μέριμνα παρά ένα σάντουιτς με ένα νερό το οποίο δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο την διατροφή ενός ενήλικα ανθρώπου πόσο μάλλον στις συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας; Και εφόσον η άποψη υπηρεσιακών παραγόντων είναι ότι «το κράτος δεν έχει λεφτά» η εξοικονόμηση χρημάτων δεν μπορεί να γίνεται  από την περαιτέρω φαλκίδευση των δικαιωμάτων των αστυνομικών υπαλλήλων,  αλλά από τις μείωση άσκοπων , ως τελικά αποδεικνύετε πολλές φορές εκ του αποτελέσματος, υπηρεσιακών  μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων .
Γιατί ενώ ο κανονισμός προβλέπει για μετακινήσεις πέραν των 160 χιλιομέτρων διανυκτέρευση αυτό έγινε μόνον για τις δυνάμεις της ΔΑΕ Θεσσαλονίκης και ορθώς και όχι για τις δυνάμεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης οι οποίες επέστρεψαν στις έδρες τους για να επανέλθουν την επόμενη ημέρα;
Για μια ακόμη φορά έγινε βάναυση καταστρατήγηση του Π. Δ. για τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού χωρίς να υπάρχει λόγος παραμονής τους πέραν του προβλεπόμενου χρόνου, αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σε εξέλιξη γεγονός που να επιβάλλει κάτι τέτοιο π.χ. σοβαρά επεισόδια.
Οφείλουν να αξιολογούν και να διασταυρώνουν καλύτερα τις πληροφορίες τους και όχι να καταπονούν άσκοπα τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ότι η πολύωρη καταπόνηση επιφέρει κόπωση που θα επιδράσει αρνητικά στην περίπτωση που θα καταστεί αναγκαίο  να εκτελέσουν το υπηρεσιακό τους καθήκον αλλά και εκθέτουν με τον τρόπο αυτό τους αστυνομικούς σε , μη οφειλόμενο και αναγκαίο , κίνδυνο ζωής τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πολίτες . Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την πιθανή περίπτωση εμπλοκής υπηρεσιακού οχήματος                             ( λεωφορείου ) σε τροχαίο ατύχημα λόγω υπερκόπωσης του αστυνομικού οδηγού.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι κάποιοι από την ηγεσία και την διοίκηση εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς υπαλλήλους ως υπαλλήλους στην επιχείρησή τους και ως «τεμάχια» κατά την προσφιλή τους έκφραση  και όχι σε Δημόσιο Οργανισμό.
Επίσης συμπεραίνεται ότι εφόσον εξακολουθεί και δεν υλοποιείται η πρόταση της Ομοσπονδίας μας για κοστολόγηση των μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων ( εκτός έδρας αποζημίωση, διανυκτερεύσεις, καύσιμα, συντήρηση οχημάτων και γενικότερα υλικού) θα συνεχίζει να υφέρπετε αυτή η λογική όπου ο αρμόδιος και υπεύθυνος για την έκδοση τέτοιων διαταγών θα λειτουργεί κατά το δοκούν χωρίς να δίνει εξηγήσεις αφού δεν υπάρχουν συνέπειες για τον ίδιο κάτι φυσικά που δεν συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα αφού εκεί τα διευθυντικά στελέχη αιτιολογούν τις ενέργειές τους και υπόκεινται και τις συνέπειες αυτών.
Οι ενώσεις μας ομόφωνα αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την καταγγελία για ενημέρωση τόσο της κοινής γνώμης όσο και των αρμοδίων, επιφυλασσόμενες για οποιοδήποτε άλλη ενέργεια για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών μας
Για τα Δ. Σ. των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων
Ο Πρόεδρος Της ΣΕΑΥ Αλεξανδρούπολης              Ο Πρόεδος της ΕΑΥ Καβάλας
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κων/νος                                           ΙΜΒΡΟΣ  Νικόλαος
Ο Πρόεδρος της ΣΚΑΝ Ξάνθης                                Η Πρόεδρος της ΕΑΥ Ροδόπης
ΜΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                                             ΤΖΑΤΖΑΝΑ  Σταυρούλα
Ο Πρόεδρος της ΣΕΑΥ Ορεστιάδας
ΑΚΙΔΗΣ  Ηλίας

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αποτελέσματα της συνάντησης των Ομοσπονδιών Σ.Α. με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα .

omospondies logo
Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ιστ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Νοεμβρίου 2014, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, αντικείμενο της οποίας υπήρξε η διαδικασία αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών, μετά την προσφυγή και δικαίωσή μας από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
  Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας, με πρωτοβουλία του οποίου ορίστηκε η συνάντηση, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Δ. Κυριαζίδης, Η. Βλαχογιάννης και Θ. Νταβλούρος.
  Ο κ. Σταϊκούρας μας γνωστοποίησε τα βασικά στοιχεία της τροπολογίας την οποία θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:
- την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015.
- την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.
  Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών και η επιστροφή των αναδρομικών στο σύνολό τους επειδή εγγράφονται στο έτος νομοθέτησής τους, δηλαδή εντός του 2014, θα οδηγούσε σε υπέρβαση του προϋπολογισμού και εκτροχιασμό του ελλείμματος, που θα πρέπει να βρίσκεται εντός των πλαισίων που έχει δεσμευτεί η χώρα μας.
  Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την αρχή της δικαίωσης του αγώνα μας για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες και αποτελεί ένα ενθαρρυντικό δείγμα γραφής, αναλογιζόμενοι τη σκληρή δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας.
  Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί ως την πλήρη δικαίωση, αλλά και με τη θέσπιση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο.
ypografes omospondion6

Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας .

shmata poasy poaxia ps
Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17ιστ
Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
          κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          4) Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
              Αντιστράτηγο ΠΣ κ. Βασίλειο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
          5) Πρόεδρο Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ
              Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη ΔΡΑΚΑΚΗ
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Υπουργέ,
  Με το υπ. αρ. 506/1/17ιε, από 23/10/2014, έγγραφό μας, σας είχαμε επισημάνει τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα παρατείνεται τουλάχιστον για ένα εξάμηνο η προβλεπόμενη από το άρθρο 220 του Ν. 4281/2014, διαδικασία προσαρμογής του ΤΕΑΠΑΣΑ στα νέα δεδομένα.
  Επειδή έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς να μας γνωστοποιήσετε τις θέσεις σας, παρακαλούμε όπως καθορίσετε ημέρα και τόπο συνάντησής μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το μείζον αυτό θέμα, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2014 που έχει τεθεί ως απώτατο όριο για την λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος, λειτουργεί πιεστικά και αρνητικά στη λήψη καθοριστικών και συγκεκριμένων αποφάσεων εκ μέρους μας.
  Κύριε Υπουργέ,
  Σας επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική η τροποποίηση του Ν. 4281/2014, προκειμένου να δοθεί παράταση εξαμήνου ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και το συνδικαλιστικό μας κίνημα, να ενημερωθεί διεξοδικά και αφού μελετήσει όλα τα πιθανά σενάρια, τα υπέρ και τα κατά της μιας ή της άλλης εκδοχής, λάβει στη συνέχεια τις όποιες αποφάσεις, σοβαρά και υπεύθυνα.
ypografes poasy poaxia ps2

Αίτημα για συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης - Υπουργό και αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών .

omospondies logo
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 600/14/6β
Προς: 1) Υπουργό Οικονομικών
              κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
          2) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
              κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
Κοιν: Πολιτικά Κόμματα
  Κύριοι Υπουργοί,
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα όπως γνωρίζετε, έχει απευθύνει προς εσάς από 11 Σεπτεμβρίου 2014 αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας, με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των περικοπών που αδίκως επιβλήθηκαν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012.
   Δυστυχώς, δυο μήνες αργότερα οι θεσμικοί φορείς που εκπροσωπούμε, ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχουν όσον αφορά την συμμόρφωση της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να εντείνεται τόσο η παραπληροφόρηση για τις πραγματικές σας προθέσεις όσο και η αγωνία όλων των συναδέλφων μας, που δικαίως απαιτούν σεβασμό στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
  Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όπως την προσεχή εβδομάδα πραγματοποιηθεί η επιζητούμενη συνάντηση προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τον τρόπο υλοποίησης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και ειδικότερα για την προωθούμενη από μέρους σας νομοθετική ρύθμιση του όλου θέματος.
ypografes omospondion6