Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εξιχνίαση διάρρηξης οικίας σε χωριό του Έβρου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 29 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση διάρρηξης οικίας σε χωριό του Έβρου
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την 15/16-9-2013, σε χωριό του Έβρου.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης, την 15/16-9-2013, διέρρηξε οικία, στον Κόρυμβο Έβρου και αφαίρεσε από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

poasy                                                                                                                    Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 605/9/88
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
   Με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του, κ. Βασιλείου Μαστρογιάννη και του συμβούλου του κ. Παύλου Αδακτυλίδη συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας, κατόπιν αιτήματός μας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και χρήζουν άμεσων λύσεων, ώστε να ληφθούν υπόψη και να περιληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κινείται στη λογική των περικοπών και της υποτίμησης του αγαθού της ασφάλειας.
   Στον νέο υπουργό, υποβάλλαμε υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα και τις προτεραιότητες που έχουμε για την επίλυσή τους ως Ομοσπονδία, ήτοι, την διάσωση του ΤΕΑΠΑΣΑ, την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων και τον έλεγχο της διοίκησης σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας (παραβίαση ωραρίου, Η/Α, έκδοση υπηρεσίας κλπ), τις προσλήψεις νέων αστυνομικών, την αναδιάρθρωση και την επαναφορά των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν (6.700), τις θεσμικές αλλαγές (Κρίσεις – προαγωγές, Πειθαρχικό Δίκαιο, Κώδικας Μεταθέσεων), την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών (αποφάσεις Σ.τ.Ε) κλπ.
    Από την πλευρά του, ο νέος Υπουργός, μας διαβεβαίωσε ότι θα πορευτεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας για την αντιμετώπιση των θεμάτων που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και για τα γενικότερα θέματα δημόσιας τάξης. Κύριο μέλημά του θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η πάταξη της διαφθοράς για την οποία θα είναι αμείλικτος και η επίλυση των προβλημάτων των υπηρεσιών και των συναδέλφων μας. Μας διαβεβαίωσε δε ότι η συνεργασία με την Ομοσπονδία μας θα είναι αγαστή, μέσω τακτικών συναντήσεων -άμεσα, κατά τις οποίες θα υποβάλουμε και τις προτάσεις μας.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που του θέσαμε και κυρίως για το φλέγον θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, μας είπε ότι θα ενημερωθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και σύντομα θα μας απαντήσει.
    Η Ομοσπονδία μας τελεί εν αναμονή της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι τα προβλήματα είναι καυτά και η επίλυσή τους δεν επιδέχεται άλλων αναβολών. Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να προωθήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που τη στηρίζουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελληνική Αστυνομία για να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας πρέπει να έχει την απαιτούμενη στήριξη της πολιτείας σε οικονομικό, θεσμικό και ηθικό επίπεδο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Θέσεις συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2015

metatheseis 2015

Άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων και "ξεπάγωμα" προσλήψεων αστυνομικού προσωπικού

poasy
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 301/5/65
Προς:
1) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.:
Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Με αφορμή το σημερινό (28/09/2015) συμβούλιο μεταθέσεων Κατωτέρων Α.Ε.Α., από το οποίο θα προκύψουν οι συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2015 για τους κατέχοντες οργανικής θέσης Αστυφύλακα, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή μας για την κατάργηση, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014, των 6.700 οργανικών θέσεων Αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων από τις περίπου 10.000 κενές θέσεις που υπήρχαν. Η εν λόγω κατάργηση αποτέλεσε την ταφόπλακα για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας «εγκλωβίζοντας» τους συναδέλφους στην Αττική, δίχως να διαφαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας για μετάθεση στον Τόπο Συμφερόντων τους.
Την κατάσταση δε ήρθε να χειροτερέψει και το πάγωμα των προσλήψεων Αστυνομικού Προσωπικού και σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη «έξοδο» αστυνομικών από το Σώμα λόγω συνταξιοδότησης, πυροδοτείται μια κατάσταση η οποία θα επιφέρει μη επιθυμητά αποτελέσματα, όπως π.χ. την έλλειψη Αστυνόμευσης, λειψανδρία Αστυνομικών Υπηρεσιών με αποτέλεσμα τη μη παροχή των αναλογουσών υπηρεσιών προς τους πολίτες και παράλληλα την αύξηση της εγκληματικότητας, την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων κλπ.
Ως Ομοσπονδία επιμένουμε ότι η επαναδιάταξη - ανακατανομή των αστυνομικών δυνάμεων ήταν πρόχειρη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επανάκτηση των οργανικών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Ζητάμε την ταχεία κατάργηση του άρθρου 41 του Νόμου 4249/2014 με άμεση επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων και ταυτόχρονα το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων ώστε να ενισχυθεί με νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες η Αττική, δίνοντας ελπίδα στους συναδέλφους που καρτερικά αναμένουν τη σειρά τους για μετάθεση.
Η Ομοσπονδία παρά την αρνητική κατάσταση με τις μεταθέσεις, αγωνίστηκε για την ενίσχυση της ήδη αποδυναμωμένης Περιφέρειας με αστυνομικό προσωπικό, υπενθυμίζοντας τις ελάχιστες προκηρυχθείσες θέσεις των τελευταίων ετών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Εξόφληση υπομνημάτων επιχείρησης "ΑΣΠΙΔΑ"

poasy
Αθήνα 25 Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 503/4/68
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά από συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας με αρμοδίους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, σας ενημερώνουμε ότι, τα εκκρεμή προς εκκαθάριση υπομνήματα των συναδέλφων που συμμετείχαν στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ»:
α) Θα εξοφληθούν τα μισά περίπου από Δευτέρα 28-09-2015, μέσω της ήδη ενταλματοποίησης ποσού ύψους 3.165.000,00 €.
β) Τα εναπομείναντα θα εξοφληθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όπου θα λάβει χώρα η ενταλματοποίηση ποσού ύψους 3.500.000,00 € περίπου.
Επισημαίνεται ότι, η εξόφληση των υπομνημάτων ποικίλλει ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, αναλόγως του χρόνου αποστολής και εκκαθάρισης αυτών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Στήριξη Προέδρου και Γεν. Γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης



Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100   
Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152          
Τηλ & Fax :25520-28141     Διαδικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com


                                                                            Ορεστιάδα, 25-09-2015
                                                                                                         ΠΡΟΣ: 
                                                                                                         1)Π.Ο.ΑΣ.Υ
                                                                                                         2) Ε.ΑΣ.Υ Θεσσαλονίκης

   Αρ. Πρωτ.: 26/2015

Θέμα: «Στήριξη Προέδρου και Γεν.  Γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων                               Θεσσαλονίκης».                                                   

    Στο αρθ.23 παρ.1 του Συντάγματος κατοχυρώνεται ένα από τα σημαντικότερα ατομικά δικαιώματα, η συνδικαλιστική ελευθερία. Το δικαίωμα αυτό αναγνωρίζεται σήμερα από τα περισσότερα συντάγματα των σύγχρονων δημοκρατιών και αποτελεί προϊόν αγώνων των συνδικαλιστικών κινημάτων. Η σπουδαιότητά της είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς αποτελεί εγγύηση για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων ενώ η κατοχύρωσή της σε μία κοινωνία αποτελεί ασφαλές κριτήριο του επιπέδου της ελευθερίας και της δημοκρατίας μιας χώρας.
        Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας στηρίζει κάθε νόμιμη συνδικαλιστική έκφραση, για την προάσπιση των συνθηκών εργασίας και δηλώνει την συμπαράστασή της, προς τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
                                                                                            Για το Δ.Σ 
                   -Ο-                                                                                                               -Ο-
             Πρόεδρος                                                                                            Γεν. Γραμματέας

          ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                                 ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος