Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

poasy                                                                                      Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 506/1/41-δ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της από 19-10-2015 διευρυμένης σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Υπουργείο μας μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, παρουσία των Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αν. Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , κ.κ. Γεωργίου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και Νικολάου ΤΟΣΚΑ αντίστοιχα, σήμερα, μεσημβρινές ώρες, αντιπροσωπεία του Προεδρείου μας συναντήθηκε με τον καθ' ύλην αρμόδιο σε θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων και κοινωνικής αλληλεγγύης  Υφυπουργό του Υπουργείου Εργασίας, κ. Αναστάσιο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά συγκεκριμένα ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν έντονα τον Κλάδο μας.
Ειδικότερα, συζητήσαμε τις επικείμενες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και την πιθανότητα νομοθετικής ρύθμισης δυνατότητας μετατροπής των Τομέων Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία στο προσεχές χρονικό διάστημα, μνημονεύοντας ειδικά το εκκρεμές εμπρόθεσμο αίτημά μας περί μετατροπής των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης σε ΤΕΑ και καταθέτοντας προς επεξεργασία φάκελο με αντίγραφα σχετικών εγγράφων. Επίσης, τονίστηκε το γεγονός ότι, οι μηνιαίες επικουρικές συντάξεις των αστυνομικών είναι συγκριτικά με άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων πολύ μικρές και σε περίπτωση που δε θα υπάρξει η προαναφερθείσα νομοθετική ρύθμιση, είναι αναγκαία η προστασία των χαμηλών αυτών επικουρικών συντάξεων, δεδομένων και των αποθεματικών που μεταφέρουν ως εργασιακές ομάδες και σίγουρα, σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις. Αναφορικά με τον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, επισημάναμε ότι έχει να χορηγήσει εφάπαξ βοηθήματα σε συναδέλφους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση από 30-07-2014 και εντεύθεν, λόγω παράλειψης της διοίκησης να ενσωματώσει τη ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας στη σχετική Υπουργική Απόφαση, με αποτέλεσμα, ενώ το Ταμείο να έχει τα απαιτούμενα ταμειακά διαθέσιμα, να μη δύναται να χορηγήσει την εν λόγω παροχή στους συνταξιούχους μας και πόσο άλλο σε ορφανικές οικογένειες θανόντων συναδέλφων, σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν, είτε οι ίδιοι είτε μέλη της οικογένειάς τους, σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ. Επιπρόσθετα, του υπενθυμίσαμε την αναγκαιότητα της μεταφοράς του Ειδικού Λογαριασμού Αρωγής του ν.826/78 από τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, προκειμένου το Ταμείο να συνεχίσει αδιάκοπα τη χορήγηση των παγωμένων σήμερα εφάπαξ οικονομικών ενισχύσεων σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους, διότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει λογιστική αυτοτέλεια, ο σκοπός του είναι άσχετος με την επικουρική ασφάλιση και μόνο διοικητικά υπάγεται στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης. Επιπλέον, συζητήσαμε τα εκκρεμή εφάπαξ βοηθήματα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, την αναγκαιότητα τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης χορήγησής τους και τις πιθανές περικοπές του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου τυγχάνουν ασφαλισμένοι και οι αστυνομικοί, υπενθυμίζοντας τις μεγάλες και άδικες μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι μας τα τελευταία έτη στις εν λόγω παροχές.
Από πλευράς του, ο Υφυπουργός, αφού μας ενημέρωσε για το δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας που οραματίζεται και σχεδιάζουν στο Υπουργείο, με βάση το πλαίσιο των δυνατοτήτων του ν.4336/15, τοποθετήθηκε σε όλα τα παραπάνω θέματα. Συγκεκριμένα, μας είπε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα απάντησης του εκκρεμούς αιτήματός μας, εκτιμά ότι τον προσεχή Νοέμβρη θα υπάρξει εκ νέου δυνατότητα μετατροπής των Ταμείων, Κλάδων και Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης σε Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία, δηλώνοντας, πως άποψη του είναι, ότι, εφόσον υλοποιηθεί το μοντέλο που έχει κατά νου, όλοι στο τέλος θα θελήσουν να ενταχθούν σε κάτι ενιαίο και ισχυρό. Τόνισε κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις στις χαμηλές επικουρικές συντάξεις ανάλογες αυτών των υψηλών, κάτι το οποίο και ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ως υπερασπιστής της δίκαιης κατανομής των βαρών, αλλά και ότι αυτό εμπεριέχεται στις σχετικές εντολές που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός προς τους Υπουργούς. Αφουγκράστηκε με προσοχή και σημείωσε προς άμεση υλοποίηση: α) την ενσωμάτωση στην αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας καιβ)τη νομοθετική πρόβλεψη μεταφοράς του Ειδικού Λογαριασμού Αρωγής του ν.826/78 στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, που οδήγησαν στην αδυναμία χορήγησης εφάπαξ βοηθημάτων από το καλοκαίρι του 2014 σε εν αποστρατεία αστυνομικούς και των χρηματικών ενισχύσεων - βοηθημάτων σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους αντίστοιχα. Αναφορικά με το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων τόνισε ότι επεξεργάζονται την νέα Υπουργική Απόφαση που θα εφαρμοστεί για τα εφάπαξ όσων αποχώρησαν ή αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία από την 01-09-2013 και εντεύθεν, στόχος του Υπουργείου είπε ότι είναι η εξασφάλιση στους εργαζόμενους αξιοπρεπών εφάπαξ βοηθημάτων, αφού έχουν συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει πιθανές αυξομειώσεις. Επίσης, τόνισε ότι, σε περίπτωση εφαρμογής της υπάρχουσας απόφασης, θα έχουμε ως αποτέλεσμα τη χορήγηση μικρού ύψους εφάπαξ βοηθημάτων σε συνταξιούχους. Σχετικά με το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, μας είπε ότι δημιουργεί οικονομικά πρόβλημα η κατάργηση από 01-01-2015 του πόρου της κράτησης 3% επί των προμηθειών, βάσει του ν.4254/14, το μερίσματα του τρέχοντος μηνός θα καταβληθεί χωρίς περικοπές και στο μέλλον θα προσπαθήσει να βρεθούν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, οι οποίες δε θα έρχονται σε σύγκρουση με τις διατάξεις περί μη χρηματοδότησης των Ταμείων από το Κράτος, χωρίς και εδώ να μπορεί να προσδιορίσει πιθανές αυξομειώσεις των μερισμάτων.
Τέλος, η Ομοσπονδία μας, ανανέωσε το ραντεβού της με τον Υφυπουργό, τόνισε ότι είναι πάντα στη διάθεσή του με τεκμηριωμένες θέσεις και επιχειρήματα, προκειμένου να συνδράμει στον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος, που πρέπει να λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων, αναμένει την άμεση συνδρομή του στην υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων, δεδομένου, όπως είπε και ο ίδιος, του σημαντικού ρόλου της Αστυνομίας στην Κοινωνία και της καθημερινής συνδρομής των αστυνομικών στους πολίτες.
Ο υγιής και δυνατός συνδικαλισμός μπορεί και παράγει αποτελέσματα!!!
Ενωμένοι και ισχυροί αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση και υπερασπιζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα των συναδέλφων!!!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Αναστέλλονται οι αποσπάσεις ενστόλων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Αναστέλλονται οι αποσπάσεις ενστόλων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Ελλείψει χρηματοδότησης αναστέλλεται η επέκταση της Επιχείρησης «Ποσειδών» που προέβλεπε την απόσπαση 42 Αστυνομικών- Συνοριοφυλάκων, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Με νεότερη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ανακαλείται η αρχική απόφαση «ελλείψει οικονομικών πόρων», μια εβδομάδα μετά τις αποσπάσεις με φύλλα πορείας για τους 42 Αστυνομικούς- Συνοριοφύλακες, οι οποίοι καλούνται τώρα να επιστρέψουν πίσω στις Υπηρεσίες τους.
Στις 20 Οκτωβρίου, βάσει διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε αποφασιστεί η επέκταση -για διάστημα ενός μηνός μέχρι τις 20 Νοεμβρίου- του επιχειρησιακού σχεδίου της κοινής επιχείρησης «Ποσειδών», στην επιτήρηση χερσαίων ζωνών και θαλασσίων συνόρων κατά τη μετακίνηση των μεταναστευτικών ροών, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, χτες Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές υπηρεσίες για ανάκληση της σχετικής διαταγής και οι αποσπασμένοι ένστολοι καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις.
Το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκαν τα σχετικά κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την επέκταση του σχεδίου «Ποσειδών’. Για να μην επιβαρυνθεί με αυτήν τη δαπάνη ο κρατικός προϋπολογισμός, ανακλήθηκαν οι αποσπάσεις του ένστολου προσωπικού.
Πληροφορίες ωστόσο από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναφέρουν ότι επίκειται νέα διαταγή -άμεσα- το επόμενο διάστημα με τις δαπάνες να καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, οι οποίες θα περιλλαμβάνουν και την αναπληρωση των 42 Αστυνομικών- Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι είχαν εκφράσει πρόθεση ενδιαφέροντος και είχαν επιλεγεί σε αυτη τη φάση της επέκτασης του επιχειρησιακού σχεδιασμού..
cnn.gr , skaythess.gr

Kαταργείται η 35ετία στο Δημόσιο

Kαταργείται η 35ετία στο Δημόσιο
του Δημήτρη Κατσαγάνη
Με κοινή υπουργική απόφαση των Κατρούγκαλου – Χουλιαράκη δεν θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλισης ανεξαρτήτως ηλικίας.
Κατεβάστε την απόφαση εδώ
Τέλος στη δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτως ηλικίας βάζει η κυβέρνηση.
Με κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Χουλιαράκη η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου και πριν από το 1983 δεν θα μπορούν πλέον να συνταξιοδοτηθούν με 35 ή 37 χρόνια ασφαλιστικού βίου, χωρίς όριο ηλικίας
Για την κατηγορία αυτή των ασφαλισμένων ως ισχύον την 18η Αυγούστου 2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, θεωρείται το 58ο ή το 55ο έτος (τρίτεκνες).
Για όσα από τα παραπάνω πρόσωπα δεν έχουν συμπληρώσει τα προαναφερόμενα έτη ασφάλισης μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2021, τα έτη αυτά αυξάνονται από 1η Ιανουαρίου 2022 σε 40.
Από την αύξηση των ορίων εξαιρείται μόνο ένας από τους δύο γονείς οι οποίοι έχουν ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί κατά ποσοστό ανικανότητας 67% και άνω.
Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε πως θεμελιωμένα δικαιώματα στο Δημόσιο καταργούνται μέσω κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.
Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, καταργούνται τα τριάντα πέντε χρόνια για σύνταξη, ενώ εξήγησε πως όσοι είχαν 35 έτη υπηρεσίας έως τον Αύγουστο και δεν έφυγαν, τώρα θα πρέπει, για να φύγουν, να συμπληρώσουν ηλικιακό όριο από 58,5 και άνω.
Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν προσληφθεί πριν από το 1983, είχαν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης,με τη συμπλήρωση 35ετίας, ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας.
capital.gr, http://skaythess.gr

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100 
Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152            
Τηλ & Fax :25520-28141     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com

                                                                                             Ορεστιάδα, 21-10-2015
                                                                                                                               Αριθ. Πρωτ:28/2015

Θέμα:«Δήλωση περιουσιακής κατάστασης».   
                                                 

     Μετά από ερωτήματα συναδέλφων μας, σχετικά με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η Ένωση μας ήρθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία μας  διευκρίνισε ότι:
α) Το έντυπο Ε9 κατατίθεται κάθε έτος, ανεξάρτητα εάν επήλθε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία, και κατατίθεται και από τους δύο συζύγους εφόσον είναι υπόχρεοι δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
β) Δηλώσεις οι οποίες υποβλήθηκαν ήδη και δεν έχει κατατεθεί οποιοδήποτε έγγραφο (π.χ Ε1, Ε2, Ε9) , αποστέλλεται συμπληρωματική δήλωση, μόνο με τα έγγραφα που δεν απεστάλησαν και αναγράφεται στο φάκελο αποστολής η λέξη «συμπληρωματική» για να γίνει συσχέτιση με τον πρώτο φάκελο.
γ) Συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν ακίνητη περιουσία και δεν υποβάλλουν δήλωση Ε9, καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφουν «ότι δεν έχουν ακίνητη περιουσία και δεν υποβάλλουν Ε9».
                                                                    Για το Δ.Σ                                       
            -Ο-                                                                                               -Ο-
       Πρόεδρος                                                                                Γεν. Γραμματέας
                                    
    ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                    ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος








Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Μειωμένα νυχτερινά στη μισθοδοσία μηνός Νοεμβρίου 2015

poasy                                                                                       Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 500/12/15
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ, Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α, αναφορικά με τα μειωμένα νυχτερινά μηνός Σεπτεμβρίου έτους 2015 στη μισθοδοσία Νοεμβρίου που προέκυψε χθες, 20-10-2015, μέσω της ανάγνωσης των ηλεκτρονικών αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών.
Ειδικότερα, τέθηκαν στον κ. Κλαδάρχη ερωτήματα που αφορούν: α) την επίλυση του ως άνω προβλήματος με τα νυχτερινά στην επόμενη μισθοδοσία, β) την πιθανότητα μετακύλισης του προβλήματος στα πενθήμερα, γ) την εκτίμησή τους για το αν το πρόβλημα με την ποσόστωση των νυχτερινών θα συνεχιστεί στις επόμενες μισθοδοσίες και δ) τις ενέργειες που έπραξε μέχρι σήμερα το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το εν λόγω θέμα.
Από πλευράς του μας απήντησε ότι, το πρόβλημα οφείλεται στη μη ύπαρξη χρημάτων στον σχετικό ΚΑΕ των νυχτερινών, πρόβλημα το οποίο γνωρίζαμε από τον Αύγουστο, όπου διενεργήθηκε σχετική αλληλογραφία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επιπρόσθετη έγκριση 4.000.000,00 € περίπου και η απάντηση ήταν αρνητική. Επίσης, μας γνώρισε ότι εκκρεμεί και νέο αίτημα έγκρισης επιπρόσθετης πίστωσης από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Σχετικά με τη συνέχιση του προβλήματος των νυχτερινών και στις επόμενες μισθοδοσίες του τρέχοντος έτους, αλλά και της μετακύλισης του προβλήματος στα πενθήμερα, μας απήντησε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στις επόμενες μισθοδοσίες, εφόσον βέβαια βρεθούν οι αντίστοιχες πιστώσεις.
Ολοκληρώνοντας την παραπάνω συνάντηση, τονίσαμε ότι είναι αδύνατον κάθε χρόνο να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα και το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι ένας απλός παρατηρητής χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι σήμερα λύση, με δεδομένο ότι δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάτι που δυστυχώς επαναλαμβάνεται τα τελευταία έτη. Επίσης, τονίσαμε ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων μας αναφορικά με τις αποδοχές τους, προκειμένου να προγραμματίσουν και αυτοί τις ανάγκες τους και άστοχο να κρύβονται κάποιοι πίσω από τα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών των εργαζομένων.
Ύστερα από τα παραπάνω και αφού συγκεντρώσουμε κάθε αναγκαία πληροφορία, η Ομοσπονδία μας θα αποστείλει αναλυτικό υπόμνημα με το ως άνω πρόβλημα στους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Ευκλείδη ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ και Νικόλαο ΤΟΣΚΑ για την άμεση επίλυσή του και αναμένοντας την εξέλιξή του, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς πάσα κατεύθυνση και με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, ώστε να καταβληθούν εγκαίρως τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους μας.
Η Ασφάλεια πληρώνεται!!!
Το Κράτος δεν έχει μόνον απαιτήσεις από τους έλληνες φορολογούμενους αστυνομικούς, αλλά και τις βασικές υποχρεώσεις απέναντί τους!!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Ανακατανομή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Ενίσχυση με οχήματα τύπου Van

                                                                                                        Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2015


                                                                                                             Αρ. Πρωτ.: 403/1/24ε
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης Α.Ε.Α
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας – Καρδίτσας – Νοτ.
Δωδεκανήσου – Ορεστιάδας


Θέμα:«Ανακατανομή Υπηρεσιακών Οχημάτων – Ενίσχυση με οχήματα τύπου Van»
Κύριε Αρχηγέ,
      Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας – Καρδίτσας – Νότιας
Δωδεκανήσου με τα επισυναπτόμενα υπ’ αριθ. 403/1/1-α από 16/10/2015, υπ’ αριθ.
Δ.Υ. από 8/10/2015 και υπ’ αριθ. Δ.Υ. από 08/10/2015 έγγραφά τους αντίστοιχα,
αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει να γίνει η ανακατανομή των
Υπηρεσιακών Οχημάτων σε όλη τη Χώρα, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις πραγματικές ανάγκες
της κάθε περιοχής, ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες.
       Επιπρόσθετα, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με το
επισυναπτόμενο υπ’ αριθ. 27/2015 από 14/10/2015 έγγραφό της, καταγγέλλει ότι τα
οχήματα τύπου van για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης έχουν ξεπεράσει
το 1.000.000 χιλιόμετρα το καθένα, χωρίς τον απαιτούμενο τεχνικό έλεγχο που
προβλέπεται από το άρθρο 11 παρ. 4 του Π.Δ. 45/2008.
        Παράλληλα, υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιακών επιχειρήσεων, αλλά και
σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Για το λόγο αυτό
παρακαλούμε όπως γίνει δεκτό το αίτημα της Σ.Ε.Α.Υ. Ορεστιάδας για την αντικατάσταση
των οχημάτων αυτών με νέα, τύπου van, που να πληρούν τις προδιαγραφές για το σκοπό
για τον οποίο προορίζονται.
        Το όλο ζήτημα όπως αντιλαμβάνεστε χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, πριν λάβει
μορφή χιονοστιβάδας. Εκτός και αν με τις περικοπές δαπανών αφήνονται ενσυνείδητα οι
Υπηρεσίες να μαραζώνουν και ο ένστολος ανυπεράσπιστος στις επικρίσεις και τα αρνητικά
σχόλια των συμπολιτών μας.
        Από την πλευρά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να στραφεί η
κοινωνία εναντίον μας, αλλά εναντίον όσων ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην
οποία μας οδηγούν με τις αποφάσεις τους.