Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ από την Ομοσπονδία μας για το νέο έτος!

poasy 2015
Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2015


 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σας εύχεται το νέο έτος
να σας φέρει υγεία, κοινωνική και υπηρεσιακή δικαιοσύνη!!clip image002 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ &
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!! 

Κοινωνική προσφορά του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινωνική προσφορά του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους
Πραγματοποιήθηκε εθελοντική συγκέντρωση διαφόρων ειδών από το προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας μας, τα οποία προσφέρθηκαν σε διάφορους φορείς και ιδρύματα
Κατά τη διάρκεια των εορτών πραγματοποιούνται επίσης εκδηλώσεις για τα παιδιά του προσωπικού όλων των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας
Για άλλη μια χρονιά, το προσωπικό των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκέντρωσε εθελοντικά διάφορα είδη (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.α.), για την ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων της περιφέρειάς μας, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν από αντιπροσωπείες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, στους κάτωθι φορείς και ιδρύματα, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους:
  • Την 21-12-2015, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, παρέδωσε βοήθεια σε είδη στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Πολυκοινωνικού Κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
  • Την 21-12-2015, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, παρέδωσε βοήθεια σε είδη στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως.
  • Την 23-12-2015, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, παρέδωσε βοήθεια σε είδη στην Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας.
  • Την 23-12-2015, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, παρέδωσε βοήθεια σε είδη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
  • Την 23-12-2015, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, παρέδωσε βοήθεια σε είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.
  • Την 24-12-2015, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, παρέδωσε βοήθεια σε είδη στο Συσσίτιο της Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δράμας.
Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καλές γιορτές, καθώς επίσης καλό κουράγιο και δύναμη για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους οι υφιστάμενες Διευθύνσεις Αστυνομίας πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού.
Επιπλέον, την Κυριακή 27-12-2015 στη Δράμα θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα του Πάγου», για τα παιδιά του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών μας με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή του, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου και τη διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του. 
πηγή:www.astynomia.gr

Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 22 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 22 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (23-12-2015) το πρωί, στο Διδυμότειχο, απ ό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 40 χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγαρικές πινακίδες, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες.
Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 40χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος, που οδηγούσε ο δράστης ήταν πλαστές.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι ο 40χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

πηγή:www.astynomia.gr

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Δικαστική Δικαίωση Οδοιπορικών Εξόδων έτους 2010

poasy 2015
Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2015
                                                                             Αρ. Πρωτ.: 503/4/73
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Δικαστική Δικαίωση Οδοιπορικών Εξόδων έτους 2010»
             Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι, νόμιμη έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την πληρωμή των δαπανών για τα οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης του έτους 2010, κατ’ εξαίρεση των κανόνων περί παραγραφής, για το αστυνομικό προσωπικό που μετακινήθηκε κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 46/2015 συνημμένη Πράξη του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανακλήθηκε προηγούμενη Πράξη του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του ίδιου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έκρινε ότι η δαπάνη είναι νόμιμη και «...επιτρέπεται κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής γενικής αλλά και ειδικής διάταξης νόμου...», παρότι δηλαδή έχει υποπέσει στην από το νόμο προβλεπόμενη παραγραφή.
Επίσης, με την ως άνω Πράξη, όπως μας ενημέρωσε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας και χειριστής της θετικής ως άνω πιλοτικής απόφασης, κ. Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ανοίγει ο δρόμος για τη θεώρηση των ενταλμάτων και την πληρωμή οδοιπορικών εξόδων χιλιάδων συναδέλφων αστυνομικών που μετακινήθηκαν το 2010 και από τότε μέχρι και σήμερα το Δημόσιο δεν εκκαθάριζε και δεν εξοφλούσε τα χρήματα αυτά.
Τέλος, αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα ξεκινήσει την εκκαθάριση και την καταβολή των οφειλομένων οδοιπορικών εξόδων στους δικαιούχους συναδέλφους μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση εορτών Χριστουγέννων και Νέου Έτους

               ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100  
Γ. Γραμ.:Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152 
email: seayorestiadas@gmail.com Τηλ & Fax :25520-28141  
 Διαδικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com     


            

Αρ. Πρωτ.: 31/2015                                                                             Ορεστιάδα, 23-12-2015
                                                                                                                          Πρός:
                                                                                                                        Μέλη μας 


Θέμα: «Εκδήλωση εορτών Χριστουγέννων και Νέου Έτους ».  

       Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, η Ένωση μας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα συνδιοργανώσει με την Δ.Α Ορεστιάδας και την I.P.A/T.Δ Ορεστιάδας για παιδιά (έως 10 ετών), την  Δευτέρα 28-12-2015 και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ»  στην Ορεστιάδα. 

                                                                                          Για το Δ.Σ 

                                -Ο-                                                                                                   -Ο-
                          Πρόεδρος                                                                          Γεν. Γραμματέας

                     ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                    ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος

Όχι σε Μητέρες δύο ταχυτήτων…

gg poasy
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 600/8/29
Προς: Την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Κοιν.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
Κυρία Υφυπουργέ,
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του Ν.3865/2010, δίνεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, και συνεπώς και στις γυναίκες, η δυνατότητα ν' αναγνωρίζουν, ως συντάξιμο χρόνο υπηρεσίας, ένα έτος για το πρώτο τέκνο και δύο έτη για κάθε επόμενο, μέχρι και το τρίτο παιδί.

Δυστυχώς, όμως, οι υφιστάμενες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν ορίζουν κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να στερούν από τις ένστολες μητέρες το δικαίωμα αναγνώρισης των τέκνων τους, καταστρατηγώντας μ' αυτόν τον τρόπο το συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα της ισότητας.
Η Μητέρα αστυνομικός, προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της με τόσες δυσκολίες δουλεύοντας βράδια, με ακανόνιστα ωράρια, χωρίς να ξέρει τι σημαίνουν γιορτές και αργίες σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα είναι εκτεθειμένη σε διάφορους κινδύνους και μεταδοτικές ασθένειες, λείποντας από το παιδί της στις σημαντικές του στιγμές, καθώς ο χρόνος εργασίας δεν της επιτρέπει να βρίσκεται σχεδόν ποτέ δίπλα του.
Σύμφωνα με το κράτος, αυτή η εργαζόμενη γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να λέγεται μάνα. Δυστυχώς, ορισμένοι αντιμετωπίζουν τη μητέρα αστυνομικό ως μητέρα δεύτερης κατηγορίας.
Αλήθεια, από πότε η επαγγελματική ιδιότητα αποτελεί κριτήριο για την άνιση μεταχείριση και τη στέρηση ενός δικαιώματος;
Με ποιο δικαίωμα το κράτος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στις γυναίκες αστυνομικούς τα δικαιώματα της μητρότητας, ξεχωρίζοντάς τες από τις υπόλοιπες, με άνισο και άδικο τρόπο;
Τα παιδιά των ένστολων δεν είναι παιδιά;
Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαστε την πλήρη εξίσωση του ένστολου προσωπικού με τις διατάξεις που ισχύουν σε όλον τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, διεκδικώντας την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, ως την ελάχιστη ηθική αμοιβή για τη γυναίκα αστυνομικό που με τόσο κόπο μεγαλώνει το παιδί της.
Κυρία Υφυπουργέ,
Λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες σας ως Ελληνίδα μάνα, με το αξίωμα της Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, καλούμε μέσω Υμών την Πολιτεία να σεβαστεί τον ιερό θεσμό της «μητρότητας», θυμίζοντάς της παράλληλα, πως καμία επαγγελματική ιδιότητα δεν μπορεί ποτέ να τον αναιρέσει.
Ευελπιστούμε ότι θα εξαντλήσετε το ενδιαφέρον σας και θα μας ενημερώσετε σχετικώς για τις ενέργειές σας, προκειμένου το δίκαιο αίτημά μας να τύχει άμεσης θετικής αποδοχής και δη με την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αρχές του νέου έτους, εκ μέρους όλων των συναρμοδίων υπουργών της Κυβέρνησής σας.
Όχι σε Μητέρες δύο ταχυτήτων...
gg poasy ypografes