Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Άμεση ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Αστυνομία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

poasyΑθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 800/6/43
Προς:
1) Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Άμεση ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Αστυνομία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό»
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των αρμοδιοτήτων της, από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ως ευρωπαϊκού ζητήματος, συμβάλλοντας παράλληλα με τις δράσεις και τις παραστάσεις της, καθώς και μέσω του εκπροσώπου της και μέλους της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (EuroCop), στο να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για την απευθείας οικονομική ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις επισυναπτόμενες επιστολές της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (EuroCop) με παραλήπτες τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Claude MORAES μια εκ των προτεινομένων λύσεων είναι και η άμεση οικονομική ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων κρατικών Υπηρεσιών, εμπλεκομένων άμεσα στη διαχείριση του όλου προβλήματος.
Κατόπιν των ανωτέρω και ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφυγική κρίση, παρακαλούμε όπως εξετάσετε, τη δυνατότητα ενίσχυσης – ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος που εμπλέκεται πανελλαδικά στη διαχείριση του εν λόγω ευρωπαϊκού προβλήματος, καθώς επίσης και της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των μετακινούμενων συναδέλφων μας στις περιοχές που υπάρχει έξαρση (Ειδομένη κ.λπ.), σύμφωνα με τις επαυξημένες αποζημιώσεις που ορίζονται ρητώς στις διατάξεις του ν.4336/15.
Τέλος, ευελπιστούμε ότι η προσδοκώμενη αλληλεγγύη και βοήθεια, θα λάβουν σάρκα και οστά άμεσα, διοχετευόμενες στους αρμόδιους Φορείς και ειδικότερα στην Ελληνική Αστυνομία, σε ένα Σώμα που αποδεδειγμένα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαχείριση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος


800-6-43a
800-6-43b800-6-43c

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 29 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (28-2-2016) το πρωί, σε αγροτική περιοχή των Κομάρων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου.
πηγή:astynomia.gr

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ





Ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται απο το διαδικτύου μέσω της διεύθυνσης https://www.pothen.gr  
Διαβάστε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα μέσα στο 2015

metanasteutiko
Τις 910.000 ξεπέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο Νίκος Τόσκας έδωσε τα επίσημα στοιχεία.
Ετσι, σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών- την οποία δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ- το 2015 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 911.471 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, το 55% προέρχεται από τη Συρία, το 24% από το Αφγανιστάν και 10% από το Ιράκ.
Επίσης, με βάση τα ίδια στοιχεία, από τους πρόσφυγες αυτούς μόλις 20.868 άνθρωποι επέστρεψαν στις χώρες τους.







egrafo.27.2

Αναδημοσίευση από skaythess.gr 
πηγή: neotera.gr

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 28 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (27-2-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου. 
 

πηγή: .astynomia.gr

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

H Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων

poasy 2015
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 800/6/42
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: 1) Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
             κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
          2)Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Η Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων».
            Κύριε Αρχηγέ,
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μέσα στην περιδίνηση των τελευταίων κοινωνικών αντιδράσεων, όπως αυτές εκφράζονται με ποικίλους τρόπους, δηλαδή με αποκλεισμούς εθνικών οδών, τελωνείων, κρατικών υπηρεσιών, λεκτικές επιθέσεις, χειροδικίες και ύβρεις κατά πολιτικών προσώπων και άλλα.
Όλα αυτά αποτελούν προφανώς απόρροια πολιτικών επιλογών, όπως άλλωστε και η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση που από διεθνές πρόβλημα μετεξελίχθηκε σε αστυνομικό και σήμερα πλέον ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή του και τι προεκτάσεις θα έχει αυτό τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συμπερασματικά, η συσσωρευμένη αυτή κρίση που διέρχεται η χώρα μας, απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση, σε βαθμό μάλιστα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, όπου προβάλλει ορατός ο κίνδυνος διάβρωσης ακόμα και της κοινωνικής συνοχής. Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και με τη μορφή που εκδηλώνονται, θα πρέπει να βασίζεται στην αρτιότητα, την οργάνωση και τη διοικητική μέριμνα των αρμοδίων Υπηρεσιών του κράτους και ασφαλώς του Οργανισμού που είναι επιφορτισμένος με αυτά τα καθήκοντα, δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Με δεδομένο ότι η τεχνογνωσία αυτή υπάρχει από το έτος 2004 όταν η Χώρα μας είχε ανταποκριθεί στο πλαίσιο της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνον, με απόλυτη επιτυχία, θεωρούμε αδιανόητο σήμερα το χαμηλόβαθμο προσωπικό να υφίσταται μια άνευ προηγουμένου καταπόνηση, βιολογική και ηθική, με μετακινήσεις συνεχείς σε όλη την ελληνική επικράτεια, υπό την επίκληση απροσδιόριστων χαρακτηριστικών και ενός ασαφούς πλαισίου διαταγών.
Δεν περιποιεί δε τιμή σε κανένα εξ ημών, να επανερχόμαστε κάθε φορά στην τήρηση του σχετικού Π.Δ. ή των κανονισμών του Σώματος. Αυτά άλλωστε είναι αυτονόητα για ένα κράτος δικαίου και για μια ευνομούμενη πολιτεία.
            Κύριε Αρχηγέ,
Η Ομοσπονδία μας, θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών, θα προτάξει τη λογική και τη συνδικαλιστική ευθύνη, θα βρεθεί στα πεδία των μαχών δίπλα στους μαχόμενους συναδέλφους μας, θα στηρίξει όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στο δύσκολο και τιτάνιο έργο τους, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, στους λαούς της προσφυγιάς και κυρίως στις οικογένειες των Ελλήνων αστυνομικών με κάθε πρόσφορο μέσο, με δράσεις και πρωτοβουλίες αναλόγου βαθμού το αμέσως προσεχές διάστημα.
ypografes poasy 2015

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τη νέα Ηγεσία του Αρχηγείου

poasy 2015
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/172
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας είχε την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τη νέα Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τη διοίκηση και την επίλυση καίριων και χρονιζόντων προβλημάτων του Κλάδου μας.
Από την πλευρά μας, τέθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το χώρο μας, γνωστά άλλωστε στον Αρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ,  λόγω και της θέσεως που κατείχε μέχρι πρότινος. Ειδικότερα,  συζητήθηκε ο Κώδικας Μεταθέσεων, τα οδοιπορικά και οι αποζημιώσεις του αστυνομικού προσωπικού, σύμφωνα με το υπό κατάρτιση νέο σχέδιο προεδρικού διατάγματος και η επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.
Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι θα προωθηθεί άμεσα η τροποποίηση –βελτίωση του Κώδικα Μεταθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη ουσιαστικά τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής μας, για να σταματήσουν οι καταχρηστικές μεταθέσεις και να ισχύουν  τα αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), ενώ για το νέο π.δ. όσον αφορά τα οδοιπορικά και τον υπολογισμό των εξόδων –αποζημίωσης μετακινήσεων, είπε ότι βρίσκεται αυτό στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσής του.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τα 3 χρόνια του «Ανθυπασπιστή» (Κονδύλη), ως χρόνος συντάξιμης υπηρεσία

astynomikos
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ 169/2007, «Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων» και κατ’ επέκταση του Α.Ν. 1854/51 (εξ ου και τα 3 χρόνια του Κονδύλη) και συγκεκριμένα στο άρθρο 42 παράγραφος 3, …η σύνταξη των μόνιμων ανθυπασπιστών και οπλιτών των Ένοπλων Δυνάμεων, της Χωροφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της Αστυνομίας Πόλεων, καθώς και αυτών που δεν εξομοιώνονται με ορισμένους βαθμοφόρους του στρατεύματος στρατιωτικών νοσοκόμων, προσαυξάνεται κατά 3/35 του μηνιαίου συντάξιμου μισθού τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 20ετή πραγματική συντάξιμη υπηρεσία.
Η προσαύξηση αυτή, παρέχεται με τις ίδιες προϋποθέσεις και στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος από το βαθμό του πυρονόμου και κάτω, ενώ ισχύει και για τις έγγαμες αξιωματικούς αδελφές νοσοκόμες.
Επίσης, στην παράγραφο 5 του ιδίου άρθρου, γίνεται λόγος για το ότι η σύνταξη των στρατιωτικών γενικά δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να είναι μικρότερη από εκείνη που θα είχαν δικαίωμα να πάρουν με βάση το συντάξιμο μισθό του βαθμού που έφεραν πριν από την προαγωγή τους σε ανώτερο βαθμό μαζί με το επίδομα χρόνου υπηρεσίας.
Στην πράξη λοιπόν και μετά την ψήφιση και ισχύ των 2 μισθολογίων των Ε.Δ. και Σ.Α. (2838/00 και 3016/02) ευρέθηκαν Αξκοί προερχόμενοι εξ Υπξκών, που αποστρατευόμενοι με λιγότερα από 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας και δίχως να έχουν τον καταληκτικό διοικητικό βαθμό του σώματός τους και κατ αντιστοιχία τον καταληκτικό μισθολογικό βαθμό, και συγκεκριμένα εξερχόμενοι της υπηρεσίας με τον μισθολογικό βαθμό του λοχαγού, να λαμβάνουν συντάξιμες αποδοχές μικρότερες από αυτές πιο χαμηλοβάθμων αποστρατευθέντων στελεχών με περισσότερα έτη υπηρεσίας, το Γ.Λ.Κ., προχωρούσε αυτόματα στην ανωτέρω προσαύξηση κατά 3/35, του μηνιαίου συντάξιμου μισθού τους.
Το μεγάλο βέβαια ερώτημα που γεννάται πλέον είναι αν, μετά την ψήφιση του ν.4024/2011 και της εξαιρέσεως των περικοπών κατά 40% (από τα 1000 ευρώ και για τους κάτω των 55 ετών), στα 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας που απαιτούνται για να υπαχθούν στις εξαιρέσεις τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α., συμπεριλαμβάνονται και τα 3/35 ως έτη (του Κονδύλη). Τα πρώτα δείγματα καταβολής των συντάξεων πάντως, κάνουν λόγο πως το Γ.Λ.Κ. δεν υπολογίζει τα 3/35 ως συντάξιμο χρόνο (όπως επίσης δεν υπολογίζει για τη συμπλήρωση των 35 ετών συντάξιμης «υπηρεσίας» το χρόνο πέραν του 6μηνου ως ένα (1) έτος). Δηλαδή απαιτεί συμπληρωμένα τα 35 έτη (πραγματικής+μονάδων εκστρατείας+εξαμήνων) συντάξιμης υπηρεσίας.
πηγή: elzoni.gr, 
αναδημοσίευση από skaythess.gr : Δείτε εδώ

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 20 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 20 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (23-2-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 42χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα επτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρείς (3) υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.
Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και το αδίκημα της κλοπής, καθόσον όπως προέκυψε για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 16-2-2016 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. 

http://www.astynomia.gr/images/stories//2016/photos2016/24022016anat001s.jpg 
πηγή:astynomia.gr

Συνάντηση Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Διευθυντή του «401» για τη δημιουργία 2 νέων κλινών στη Μ.Ε.Θ.

http://www.poasy.gr/web/images/shmata/poasy.jpg

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 100/6/11-α
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για την εξασφάλιση δύο κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου να τυγχάνουν άμεσης αντιμετώπισης επείγοντα περιστατικά αστυνομικών, συναντήθηκε σήμερα με τον διευθυντή του «401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών» Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Φιλιππάκη, παρουσία και του διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και τον ενημέρωσε λεπτομερώς για την πρότασή μας και τη σημασία που προσδίδει γενικότερα η Ομοσπονδία μας, στο να αισθάνεται καθημερινά ο συνάδελφος ότι η έγνοια μας γι’ αυτόν είναι και πραγματική και διαρκής.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώσαμε το αμέριστο ενδιαφέρον του κ. Ταξιάρχου τόσο για την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των αστυνομικών που καταφεύγουν στα Εξωτερικά Ιατρεία όσο και για τη δημιουργία, με δική μας δαπάνη, δύο νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Για εσωτερικούς λόγους λειτουργίας του συστήματος, συμφωνήθηκε, ωστόσο, το ένα από τα δύο κρεβάτια της Μ.Ε.Θ., να λειτουργήσει στο αντίστοιχο νοσοκομείο «424 Γ.Σ.Ν.Ε.». στη Θεσσαλονίκη.

Πάντα δίπλα στο συνάδελφο!!!
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Ανακοίνωση για το "Επίδομα Εξομάλυνσης"

poasy poaxia poeyps eaps

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ. 600/13/10
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σε συνέχεια των συναντήσεών μας με στελέχη της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε εις βάρος του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας με την ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» όσον αφορά στην επέκταση της χορήγησης του «Επιδόματος Εξομάλυνσης», οι Ομοσπονδίες μας επανήλθαν στο θέμα, χθες απογευματινές ώρες, συναντώντας την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά τη συνάντηση αυτή τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι η προαναφερόμενη επέκταση του ποσού των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή αγάμους, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, πρέπει να αφορά και τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας, δεδομένου ότι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).
Εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαου ΤΟΣΚΑ, δόθηκε η αυτονόητη λύση. Κατόπιν δικών του εντολών προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου θα συνταχθεί άμεσα η σχετική τροπολογία, με δαπάνες του υπάρχοντος προϋπολογισμού, προκειμένου αυτή να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.
Οι Ομοσπονδίες θα παρακολουθούν το όλο θέμα μέχρι την ψήφισή του.
Οι Πρόεδροι 
Π.Ο.ΑΣ.Υ.   Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Ε.Α.Π.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

Τήρηση Προεδρικού Διατάγματος 100/2003, άρθρο 23 παρ. 1 «προθεσμία αναχώρησης»

http://www.poasy.gr/web/images/shmata/poasy.jpg                                                        


                                                                                                       Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2016
                                                                                                           Αρ. Πρωτ.: 301/1/59
Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: Επιτελικό Γραφείο κ. Αρχηγού
Ταξίαρχο κ. Στυλιανό ΒΟΛΥΡΑΚΗ
Θέμα: «Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού»
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα των αθρόων μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια, για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, που έχει λάβει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, καθώς επίσης και για πάσης φύσεως υπηρεσιακά ζητήματα όπου δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αυτά από το Αρχηγείο ως έκτακτα γεγονότα.
Μέχρι σήμερα, οι υφιστάμενες υπηρεσίες εφαρμόζουν αβίαστα τις διαταγές του Αρχηγείου, χορηγώντας τα Φύλλα Πορείας «από λήψεως της παρούσης», παραβιάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα 100/2003, άρθρο 23 παρ. 1 «προθεσμία αναχώρησης».
Για το λόγο αυτό, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, ζητούμε όπως οι σχετικές διαταγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατυπώνονται στο εξής αυστηρά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ως άνω Π.Δ., ώστε να είναι αυτές πλήρως εναρμονισμένες και σύννομες με τις κείμενες διατάξεις αυτού, διασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. αναφορικά με τη μισθοδοσία τους



  Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία ενημέρωσης  των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. αναφορικά με τη μισθοδοσία τους.
Πατάμε επάνω στον σύνδεσμο, εδώ  και στη συνέχεια  βάζουμε τους προσωπικούς μας κωδικούς του taxisnet και βλέπουμε την μισθοδοσία μας.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αναγνώριση χρόνου φοίτησης στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.



Αναγνώριση χρόνου φοίτησης στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. πριν το έτος 1995 ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας για τους Τομείς Πρόνοιας ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ

 



Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 22 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 21 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 22 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη προχθές (19-2-2016) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 37 χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεννέα (19) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και τρεις (3) υπήκοοι Συρίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 37χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
 




πηγή:astynomia.gr 

Εξιχνίαση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 20 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που είχε διαπραχθεί, την 17/18-2-2015, στην πόλη της Ορεστιάδας.
Συνελήφθησαν χθες (19-2-2016) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 15 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού με άλλους δύο άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, αφαίρεσαν από την πόλη της Ορεστιάδας, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκε το δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 
  
Πηγή:astynomia.gr

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Bίαιη επαναπροώθηση προσφύγων στον Έβρο

    Σε άλλη μία άτυπη επιχείρηση βίαιης επαναπροώθησης προσφύγων φαίνεται πως προέβη η αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής στον
Έβρο.
Δύο οικογένειες Ιρακινών, ανάμεσα στους οποίους δύο έφηβοι, δύο γυναίκες, περίπου πέντε παιδιά και ένα μωρό (τα στοιχεία τους βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»)  εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο καφενείο του χωριού Αμόριο και ζήτησαν νερό και φαγητό, καθώς βρίσκονταν στο δρόμο δύο μέρες στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να αναζητήσουν διεθνή προστασία.
Όπως είπαν στην «Εφ.Συν.» αυτόπτες μάρτυρες, άνθρωποι από το καφενείο ειδοποίησαν την αστυνομία για να προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και υποδοχής. Στην περιοχή έσπευσε αυτοκίνητο της Ασφάλειας και αστυνομικό βαν, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δύο οικογένειες.
Όπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» άνθρωπος που βρίσκεται σε επικοινωνία με τις δύο οικογένειες, κατά τις 7 μ.μ. της Παρασκευής, όταν έπεσε το σκοτάδι, η αστυνομία τούς επιβίβασε σε όχημα και τους οδήγησε στο ποτάμι, όπου τους ανάγκασε να επιβιβαστούν σε ξύλινη βάρκα και τους οδήγησε σε ξέρα μέσα στο ποτάμι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα μας, οι πρόσφυγες έχουν πανικοβληθεί καθώς το νερό είναι παγωμένο και δεν μπορούν να κολυμπήσουν ούτε προς την πλευρά της Τουρκίας, όπου περιπολούν Τούρκοι συνοροφύλακες, ούτε προς την πλευρά της Ελλάδας. Η παρουσία μωρού και μικρών παιδιών κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάστασή τους.
Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Μετανάστευσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτο Φιλιππάκο, έχει δοθεί εντολή στις τοπικές αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν την περιοχή του Δέλτα προκειμένου να εντοπιστούν οι πρόσφυγες και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με το προσφυγικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η «Εφ.Συν.» έχει καταγράψει πολλές άτυπες επιχειρήσεις βίαιης επαναπροώθησης στον Εβρο τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τη διακηρυγμένη πολιτική της κυβέρνησης πως θα δοθεί τέλος στην πρακτική αυτή που βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.
Η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της πριν μερικούς μήνες δημοσιοποίησε μαρτυρίες που δείχνουν πως οι επιχειρήσεις αυτές συνεχίζονταν μάλλον συστηματικά, ενώ έχουν υποβληθεί αναφορές και μηνύσεις από ΜΚΟ που ασχολούνται με το ζήτημα

Αναδημοσίευση από  http://www.bloko.gr/2016/02/b_20.html
του Δημήτρη Αγγελίδη, efsyn.gr

Tοποθετήσεις Αστυνομικών Διευθυντών







Πηγή: bloko.gr

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ 'Α ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ


πηγή:facebook.com/groups/anasa

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣTΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

poasy
Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 100/6/11
 Την δημιουργία δύο νέων κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ζητά να φτιάξει η ΠΟΑΣΥ με δικές της δαπάνες
Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα ΞΑΝΘΟ         
Κύριε Υπουργέ,
Είναι παγκοίνως γνωστό ότι το λειτούργημα του αστυνομικού, πέραν της επικινδυνότητας που το χαρακτηρίζει, σε καθημερινή βάση επιβαρύνεται αρνητικά, εξαιτίας πολλών και διάφορων στρεσογόνων καταστάσεων, κατατάσσοντάς το στα πλέον εχθρικά για την υγεία του ανθρώπου επαγγέλματα.
Αν και στη χώρα μας δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές έρευνες που να αποτυπώνουν πιστά τις επιπτώσεις στην υγεία του αστυνομικού, αναγνωρίζετε κι εσείς ότι η Ελληνική Αστυνομία πληρώνει κάθε χρόνο βαρύ το τίμημα στο βωμό του καθήκοντος. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ελλιπή, ιατρός εργασίας δεν υφίσταται, ενώ το αίτημά μας για ίδρυση και λειτουργία νοσοκομειακής μονάδας αποκλειστικά για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους δεν φαίνεται να υλοποιείται εύκολα, παρά τις θετικές απαντήσεις που τυγχάνει να λαμβάνουμε κατά καιρούς από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.
Ως Ομοσπονδία, αναζητούμε εναγωνίως τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας και περίθαλψης των συναδέλφων μας, λόγω σοβαρών εκτάκτων περιστατικών, παρακαλούμε όπως έχουμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας σε ημέρα και ώρα που θα μας υποδείξετε, προκειμένου να σας ενημερώσουμε ενδελεχέστερα για τις σκέψεις μας και ειδικότερα για την περίπτωση της κατοχύρωσης δύο κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για τις ανάγκες της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας.
Πρόθεσή μας είναι να εξασφαλίσουμε την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους με ιδίες δαπάνες και την εγκατάστασή τους σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ



                                                  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναστάσιος Δημοσχάκης
Βουλευτής Έβρου – Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού


ΘΕΜΑ: Κατάθεση αναφοράς για το ασφαλιστικό ζήτημα - Επιστολή διαμαρτυρίας ΣΕΑΥΟ
Αναφορά συνέταξε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης του, για την κατάθεση επιστολής διαμαρτυρίας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας αναφορικά με το προτεινόμενο σχέδιο για το ασφαλιστικό.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής στο πλαίσιο της αναφοράς κατέθεσε επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με την οποία τα μέλη της Ένωσης καλούν τους Βουλευτές του Έβρου να καταψηφίσουν το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό ως μη εφαρμόσιμο. Ο Βουλευτής δια της παρούσης δηλώνει και την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Σ.Ε.Α.Υ.Ο. και να συμπαραταχθεί στο αίτημά τους για καταψήφιση του σχεδίου νόμου.
Ο Βουλευτής κατέθεσε το παραπάνω έγγραφο με αναφορά, ώστε να καταδείξει την ανησυχία των φορέων και πολιτών του Έβρου και της Θράκης για το προωθούμενο σχέδιο για το ασφαλιστικό και να δηλώσει την συμπαράστασή και συμφωνία του με το αίτημά τους να αποσυρθεί το σχέδιο και να συζητηθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού από μηδενική βάση και με έμφαση στην ανάπτυξη της απασχόλησης ως λύσης σε αυτό.
Επίσης, η παρούσα αναφορά γίνεται ταυτόχρονα με αναφορά αντίστοιχης επιστολής των Λιμενικών Θράκης, αναγνωρίζοντας την αγαστή συνεργασία σε διακλαδικό επίπεδο των Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε και στις επιτυχείς συλλήψεις για παράνομο εμπόριο όπλων στον Έβρο το περασμένο Σαββατοκύριακο.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΑΥΟ ΕΔΩ