Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Δάνεια έτους 2016 από το ΤΕΑΠΑΣΑ

poasyΑθήνα 31 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 506/5/7
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί στο site της Ομοσπονδίας μας η υπ' αρίθμ. 152529/O 527 από 30/03/2016 εγκύκλιος του ΤΕΑΠΑΣΑ που αφορά δάνεια έτους 2016, στην οποία εμπεριέχονται οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και οι αιτήσεις ενός εκάστου ασφαλισμένου με βάση τον Τομέα Ασφάλισης του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (τέως Αστυνομία Πόλεων & τέως Ελληνική Χωροφυλακή) και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.
Επισημαίνεται ότι, ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων αποφασίστηκε η 04-04-2016.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Ποιες είναι οι νέες μεταβολές στον κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών

 
 Αναδημοσίευση από anassa-police.blogspot.gr
Με αφορμή την υπογραφή του Π.Δ. για τις μεταθέσεις των αστυνομικών, θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας bloko.gr που δημοσιεύθηκε αρχικά στις 7 Δεκεμβρίου 2015. 


Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, η τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων και αποσπάσεων των αστυνομικών εστιάζεται σε 9 βασικά σημεία.

1. Κατάργηση της δικαστικής συμπαράστασης για την επιμέλεια ενηλίκου και περιορισμό μόνο στα μέλη της ιδίας οικογένειας, καθώς και για την επιμέλεια ανηλίκων.

2. Περιορισμός των αμοιβαίων μεταθέσεων που παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό κάθε χρόνο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιες από αυτές γίνονται με οικονομικό αντάλλαγμα.

3. Τροποποίηση διατάξεων με ευεργετήματα που αξιοποιούνται όπως οι εικονικοί γάμοι και τα διαζύγια. Στην περίπτωση δε που γίνεται χρήση, να διακόπτεται η μετάθεση αυτόματα στην περίπτωση διαζευκτηρίου.

4. Περιορισμός στις συχνές αλλαγές της δήλωσης του τόπου συμφερόντων, με επιδίωξη της συγκέντρωση επιπλέον μορίων, ενώ υπό συζήτηση τίθεται η μοριοδότηση κάποιων υπηρεσιών της Αττικής.

5. Πρόταση για κατάργηση της κατ' εξαίρεση μετακίνησης των αστυνομικών που υπηρετούν στους αδιάφθορους συτο τόπο και στην υπηρεσία που επιθυμούν, με προϋπόθεση της τροποποποίηση του σχετικού νόμου. Θυμίζουμε ότι υπήρξε σχετική πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ.

6. Αύξηση από 1 χρόνο σε 3 έτη της υποχρεωτικής παραμονής των νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων και υπαστυνόμων στις μάχιμες υπηρεσίες πρώτης τοποθέτησης.

7. Αξιολογείται πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ ώστε οι αστυνομικοί που υπηρετούν από 5 χρόνια και πάνω σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, ν' αποκτούν δικαίωμα μετάθεσης σε τόπο και υπηρεσία επιλογής, αλλά με ποσόστωση, ώστε να μην αναφανεί κίνδυνος αποστέωσης των υπηρεσιών.

8. Άμεση κάλυψη και μάιστα κατά προτεραιότητα των κενών από την προαγωγή μετά από εσωτερικούς διαγωνισμούς των αρχιφυλάκων.

9. Συγκρότηση επιτροπής για την σύνταξη κώδικα μεταθέσεων των ειδικών φρουρών.

Πηγή : bloko.gr , anassa-police.blogspot.gr

Στην τελική ευθεία τα Π.Δ. Αδειών και Κώδικα Μεταθέσεων αστυνομικού προσωπικού

poasyΑθήνα, 30 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 301/3/13α
 
Προς:
1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο Τόσκα
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
 
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Με την παρούσα, επιθυμούμε να εκφράσουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας σε σας προσωπικά, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν διαχρονικά, στην κατάρτιση και προώθηση προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δυο σημαντικών προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν πρώτον, τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου χορήγησης αδειών στο αστυνομικό προσωπικό και δεύτερον, την οριστική αντιμετώπιση των σκανδαλωδών στρεβλώσεων του Κώδικα Μεταθέσεων.
Τα δυο αυτά θεσμικά ζητήματα που απασχολούσαν επί μακρόν το συνδικαλιστικό μας κίνημα, χαιρόμαστε που έτυχαν του δικού σας ενδιαφέροντος άμεσα και αποτελεσματικά, καταδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει βούληση και καλή προαίρεση, τίποτε δεν είναι δύσκολο. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν κάποιοι καρεκλοκένταυροι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, επικαλούμενοι διάφορες αιτιάσεις για τη μη προώθηση ακόμα και των πλέον αυτονόητων ρυθμίσεων για την επίλυση προβλημάτων και την ανακούφιση του αστυνομικού προσωπικού.
Από την πλευρά μας, όπως επιτάσσει εξάλλου το συνδικαλιστικό μας χρέος, θα συνεχίσουμε τη σταθερή αγωνιστική μας πορεία, επισημαίνοντάς σας στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας, σειρά άλλων χρονιζόντων θεσμικών αιτημάτων μας, όπως είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου κρίσεων και προαγωγών και η ουσιαστική συμμετοχή εκπροσώπων μας στα συμβούλια κρίσεων, το βαθμολόγιο, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η λογοδοσία της διοίκησης και η θέσπιση πειθαρχικών μέτρων σε περίπτωση αυθαιρεσιών εις βάρος του αστυνομικού προσωπικού, η εμπέδωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, η καθιέρωση Ιατρού εργασίας, η ίδρυση παιδικών σταθμών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, η εκπροσώπησή μας στο ΜΤΣ και πολλά άλλα.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Με τη βεβαιότητα ότι γνωρίζετε πολύ καλά το εύρος των προβλημάτων και τις εύλογες αγωνίες μας, ευελπιστούμε στην περαιτέρω θετική σας παρέμβαση με στόχο τη δρομολόγηση των αναγκαίων διαδικασιών για την ταχύτατη επίλυσή τους.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
 
 301-3-13

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι Ομοσπονδίες μας δίπλα στα μικρά προσφυγόπουλα

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016
Αριθ. Πρωτ.: 600/13/11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, οι Ομοσπονδίες μας μαζί με την Ένωση Αξιωματικών Αττικής και σε συνεργασία με το Αρχηγείο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα – Ευβοίας και διένειμαν δώρα και τρόφιμα στα παιδιά των προσφύγων.29.3.2016-129.3.2016-2
Την Πολιτική Ηγεσία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και την Φυσική Ηγεσία ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Γιάννη Κατσιαμάκα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας και Ταμία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γιώργο Κουλιάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κ. Βασίλειο Βράντζα.
Ως αστυνομικοί και κυρίως ως Έλληνες, πιστοί στις αξίες του ανθρωπισμού, στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, τονίζουμε ότι τις αρχές αυτές τις κρατάμε ψηλά και ότι αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συμβολική αυτή κίνησή μας θελήσαμε να δώσουμε χαρά στα μικρά παιδιά που είναι τα αθώα θύματα ενός πολέμου που τα οδήγησε στην προσφυγιά μακριά από τις εστίες τους.
Οι Έλληνες αστυνομικοί που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος αυτού, έχουν αποδείξει ότι τιμούν τον άνθρωπο ως άνθρωπο, ανεξαρτήτως φυλής και χώρας προέλευσης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στη γνώση και στην εκπαίδευση των αστυνομικών

poasyΑθήνα 28 Μαρτίου 2016
         Αρ. Πρωτ.: 314/2/37
Προς:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης,
κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Αξιότιμοι κύριοι της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας,
H Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο μείζον ζήτημα της προτεινόμενης εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετατροπής των εγκαταστάσεων της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, τονίζοντας ότι τυχόν υπαναχώρηση και διάψευση των δεσμεύσεων που μας δόθηκαν στις 23 Μαρτίου 2016 από τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, θα αποτελέσουν «αιτία πολέμου».
Ο παραλογισμός του παρελθόντος δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Η Σχολή Αστυφυλάκων ήταν, είναι και θα είναι Σχολή Αστυφυλάκων.
Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να καταφεύγει σε τέτοιες «εύκολες» λύσεις, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, προστατεύοντας το κύρος του Αστυνομικού Σώματος από επιβλαβείς αποφάσεις, εμπλέκοντας μάλιστα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επικίνδυνες ατραπούς, διατάσσοντας αυτές σήμερα το πρωί να μεταβούν στη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας και να επιχειρήσουν την έναρξη των εργασιών για την αλλαγή χρήσης της.
Αντί η Κυβέρνηση να προβεί στην αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και στον επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης, στη διαβάθμιση – αντιστοίχηση των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας με Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. και στην ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά, καταδικάζει την αστυνομική εκπαίδευση στο μαρασμό και στην ανυποληψία.
Αλήθεια, χωρίς εκπαίδευση, είναι δυνατόν να αναμένει κανείς από τον Έλληνα αστυνομικό βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Πολίτη ή μήπως πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί ο «βιασμός» της αστυνομικής εκπαίδευσης όπως ακριβώς είχε γίνει το 2012 στην Αμυγδαλέζα και στην Κομοτηνή;
Οι αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έχουν καμία θέση μέσα στις αστυνομικές Σχολές. Άλλο η αλληλεγγύη και η κατανόησή μας στο ανακύψαν ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και άλλο ο σεβασμός στις αξίες και λειτουργίες, καθώς και στο ρόλο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι ζήτημα τιμής για όλους μας να προστατέψουμε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα όλων των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και να αγωνιστούμε για την άμεση λειτουργία τους, τόσο μέσω της εισαγωγής σε αυτές νέων Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, όσο και της εύρεσης αναγκαίων κονδυλίων για μια αστυνομική εκπαίδευση σύγχρονη και δημοκρατική.
Τέλος, καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και κυρίως αυτές που έχουν στους νομούς τους Αστυνομικές Σχολές, να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των Ελλήνων αστυνομικών – λειτουργών του Κράτους, άρτια εκπαιδευμένων και θωρακισμένων, έναντι παντός κινδύνου και απειλής.
 Εκπαίδευση σημαίνει γνώση και αγωγή για ένα καταρτισμένο επαγγελματία αστυνομικό και ασφαλή πολίτη!!
 Η Ομοσπονδία είναι παρούσα και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στις Αστυνομικές Σχολές!!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 26 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 174,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (25-3-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 19χρονος και μία 18χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο (2) δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και προ επικείμενου ελέγχου να απορρίπτουν στο έδαφος δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 174,9 γραμμάριων και μία (1) νάιλον συσκευασία με άγνωστη ουσία, βάρους 10,3 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε, εισήγαγαν από τη Βουλγαρία στη χώρα μας.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας, καθόσον αυτοί δεν συμμορφώθηκαν αρχικά σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδα.

 
πηγή: astynomia.gr 

Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα στην Ορεστιάδα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 26 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση κλοπής από κατάστημα στην Ορεστιάδα
Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, κλοπή από κατάστημα στην Ορεστιάδα, που διαπράχθηκε την 25-3-2016, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Συνελήφθη, το πρωί της ίδιας ημέρας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο δράστης, διέρρηξε κατάστημα, στην πόλη της Ορεστιάδας και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και 6 πακέτα τσιγάρων.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και όλα τα πακέτα τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 
πηγή: astynomia.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο

shmata poasy-poaxiaΑθήνα, 23 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/174
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν τον βαθύτατο αποτροπιασμό τους για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αυτή τη φορά στην «καρδιά» της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, και συναισθανόμενες την κρισιμότητα των στιγμών, παράλληλα με την έκφραση λύπης και συμπάθειας προς τις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνουμε ενόψει και της έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Η χώρα μας, κοιτίδα δημοκρατίας και πολιτισμού, από αρχαιοτάτων χρόνων εκπέμπει το μήνυμα της ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της πίστης στα πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες. Έχοντας υποστεί τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια, μη υποκύπτοντας στο φασισμό της τυφλής βίας, ως Έλληνες, δικαιούμαστε σήμερα να υποστηρίζουμε ότι η νεοτρομοκρατία σε όλες της τις εκφάνσεις, έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών και στρατηγικών επιλογών. Όσο δε, δεν αντιμετωπίζονται τα αίτια που την προκαλούν, οποιαδήποτε μέτρα για την πρόληψη και την αποτροπή της, θα εξουδετερώνονται από τους παρανοϊκούς εγκεφάλους που επιστρατεύουν τον τρόμο, το φόβο, το ρατσισμό και το μίσος για να χτυπήσουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και να υποσκάψουν την ίδια τη Δημοκρατία στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Η Ελληνική Αστυνομία, ταγμένη να προστατεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο στο μέτρο που της αναλογεί, όπως και οι αντίστοιχες αρχές ασφαλείας των άλλων χωρών, καλείται να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στα νέα καθήκοντα που δημιουργούνται από τα ανακύψαντα νέα δεδομένα στον τομέα της ασφάλειας. Θα ήταν επομένως λάθος οι έχοντες την ευθύνη της άριστης λειτουργίας των μηχανισμών ασφαλείας τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες χώρες, να μην ανταποκριθούν άμεσα στην αδήριτη ανάγκη της καθοριστικής ενίσχυσής τους τόσο σε οικονομικούς πόρους και τεχνογνωσία όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.
Επιτέλους, ο αντιτρομοκρατικός αγώνας, να αποκτήσει σύγχρονα ευρωπαϊκά κοινά χαρακτηριστικά, με μια ενιαία στρατηγική συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, αφενός με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και αξίες μας, αφετέρου δε, απαλλαγμένος από ψευτοδιλήμματα του τύπου «περισσότερη δημοκρατία» ή «περισσότερη ασφάλεια».
Σε μια εποχή παγκόσμιας αστάθειας και αβεβαιότητας, ο Λαός μας, όπως και κάθε άλλος Λαός, δικαιούται να αγωνίζεται και να απαιτεί να ζει και να δημιουργεί ειρηνικά, μη επιτρέποντας σε κανέναν «παιχνίδια εξουσίας» και μάλιστα αιματοβαμμένα, για την εξυπηρέτηση ανομολόγητων συμφερόντων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19-03-2016

 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 19-03-2016

Ποιες είναι οι κρατήσεις σε περίπτωση μισθολογικής ή βαθμολογικής προαγωγής

asfalistika tameia
Ένα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας, είναι δυστυχώς το γεγονός ότι προβλέποντα κρατήσεις για όλους μας για τα ασφαλιστικά Ταμεία (κρατούνται 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις) σε περίπτωση μισθολογικής προαγωγής ή βαθμολογικής και συγκεκριμένα σε οποιαδήποτε προαγωγής ισχύουν τα εξής:
1) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ:
Α) Για τους μετόχους της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής προβλέπονται πέντε (5) κρατήσεις της μισθολογικής διαφοράς του Βασικού Μισθού μεταξύ του κατεχόμενου και του νέου, μισθολογικού βαθμού που είναι 3 υπέρ για Μ.Τ.Σ., 1 για Τ.Π.ΑΣ. και 1 για Τ.Ε.Α.Ε.Χ.
Β) Για τους μετόχους της Πρώην Αστυνομίας Πόλεων προβλέπονται 2 κρατήσεις, που είναι 1 για Τ.Π.Υ.Α.Π. και 1 για Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π.
2) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ:
– Για τους βαθμολογικά προαγόμενους μετόχους της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής προβλέπονται 3 κρατήσεις μεταξύ του Βασικού Βαθμού του Βαθμού που πραγματικά έφερε ο καθένας μας με το Βασικό Μισθό του νέου Βαθμού που φέρει, έπειτα από την προαγωγή του, που είναι 3 διαφορές υπέρ για Μ.Τ.Σ., ενώ για τους μετόχους της Πρώην Αστυνομίας Πόλεων, σε περίπτωση βαθμολογικής προαγωγής, δεν κρατείται απολύτως κανένα ποσό.
Αυτές οι παραπάνω, άδικες θα λέγαμε και υπερβολικές κρατήσεις, που εξάλλου ακατανόητο είναι για όλους μας, το γεγονός ότι ακόμα μέχρι και σήμερα το έτος 2015 και ενώ έχουν περάσει 31 περίπου ολόκληρα χρόνια από το 1984, που ενοποιήθηκαν τα Σώματα της Ε.Χ. με την Α.Π., εξακολουθεί και υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος και παράτυπος διαχωρισμός μεταξύ των αστυνομικών, που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από την ενοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας. Ενώ ένα είναι το ασφαλιστικό μας Ταμείο, το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. οι αστυνομικοί χωρίζονται σε δύο(2) κατηγορίες ασφαλισμένων!
Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών/Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, έπειτα από τα ανωτέρω, να λάβουν μία τολμηρή, αλλά δίκαιη απόφαση και να μειώσουν, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ή και ακόμα και το πιο δίκαιο, να καταργήσουν αυτές τις αναχρονιστικές κρατήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες και τις μειώσεις μισθών στον κλάδο μας, που έφθασαν το 40% περίπου.

πηγή:skaythess.gr

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σύλληψη διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε 9 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 20 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη διακινητή ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε 9 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (19-3-2016) τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν :
  • 1 πλαστική βάρκα
  • 2 κουπιά
  • 1 πλαστική τρόμπα
  • 1 κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου. 
 

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. αλλάζουν - βελτιώνονται οι άδειες του αστυνομικού προσωπικού

poasy
Αθήνα, 21 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 302/2/46
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Mε το από 21/03/2016 Δελτίο Τύπου, o Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, μας ενημερώνει για την υπογραφή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τις αλλαγές – βελτιώσεις στις άδειες του αστυνομικού προσωπικού.
Ειδικότερα, στο ως άνω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπονται αλλαγές σε υφιστάμενες άδειες (ανατροφής τέκνου, μονογονεϊκές οικογένειες, επιμέλεια τέκνου ή συζύγου με αναπηρία, υιοθεσίας τέκνου και παρακολούθησης επίδοσης τέκνων) και εισάγονται για πρώτη φόρα αντίστοιχες νέες (γέννηση τέκνου σε πατέρα αστυνομικού, περίπτωση θανάτου συζύγου ή συγγενούς έως και β' βαθμού και εξωσωματική γονιμοποίηση).
Επισημαίνουμε ότι, η πλειοψηφία των ως άνω αλλαγών – βελτιώσεων στις άδειες του αστυνομικού προσωπικού είναι απόρροια των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και των Οργάνων αυτής (διαχρονικά των σχετικών Επιτροπών και της Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Ημέρα της Γυναίκας).
Συνημμένα σας παραθέτουμε το αναφερόμενο Δελτίο Τύπου και τη σχετική ανακοίνωσή μας και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
302-2-45a302-2-45b

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο Πολύκαστρο Κιλκίς

poasy
Αθήνα, 18 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/125-γ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα να μονοπωλεί τους τελευταίους μήνες την προσοχή της Πολιτείας, η Ομοσπονδία μας, ανταποκρινόμενη και στα αιτήματα πολλών Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, προέβη σε μια ακόμα σημαντική παρέμβαση, αυτή τη φορά στο «μέτωπο του Κιλκίς», εκεί όπου δοκιμάζεται καθημερινά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δική μας αλληλεγγύη, αλλά και συνολικά η αποτελεσματικότητά μας ως οργανωμένο κράτος.
18.03.2016-1Ειδικότερα, μετά τις έγκαιρες και έγκυρες παρεμβάσεις μας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στη Σύμη, στην Κω και στα άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στην Αττική, στην Κόρινθο, στον Έβρο, στην Ειδομένη κλπ. και οι οποίες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αστυνομικών Συνδικάτων (EuroCop), είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη του προβλήματος, ως ευρωπαϊκού και όχι αποκλειστικά ως αστυνομικού ζητήματος, συνεχίζοντας να λειτουργούμε με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των μελών μας και υλοποιώντας αποφάσεις του 25ου πανελλαδικού συνεδρίου για εξωστρεφείς – αποκεντρωμένες λειτουργίες των οργάνων μας, πραγματοποιήσαμε μια ακόμα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην περιφέρεια, αυτή τη φορά, χθες 17 Μαρτίου 2016, στην Αίθουσα Συμβουλίων του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς.
Με τη σκέψη μας στον πολύπαθο καταυλισμό της Ειδομένης και με διαρκές το ενδιαφέρον για την άμεση ικανοποίηση των επιδιώξεων των εγκλωβισμένων συνανθρώπων μας, κατά την ευρεία αυτή συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, αναδείξαμε και πάλι την αναγκαιότητα της αντιμετώπισης τόσο του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της ως ενός εκ των βασικών πυλώνων της διαχείρισης της κρίσης αυτής, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε πρώτη να το αντιμετωπίσει, όταν ακόμα δεν υπήρχε η σημερινή όξυνση ενώ συνεχίζει ακόμα και τώρα να το αντιμετωπίζει με την ίδια δυναμική και πολλές φορές κατά μόνας παρά τη διόγκωσή του.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γερακαράκος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις μέχρι τώρα δράσεις μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τονίζοντας ειδικότερα ότι η χώρα μας έχει αναλάβει περισσότερα βάρη από όσα της αναλογούν, ως Προμαχώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της φύλαξης των κοινών εξωτερικών συνόρων, έχει επωμιστεί όλο το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών πιέσεων, και ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει το πρόβλημα, στην πράξη αδυνατεί να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για την εκτόνωση της κρίσης. Αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο η διάθεση πολύτιμων οικονομικών εθνικών πόρων σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και συνεχιζόμενων περικοπών των λειτουργικών δαπανών αλλά και η αποδιοργάνωση της αστυνόμευσης και συνακόλουθα η συμπίεση, έτι περαιτέρω, του εργασιακού στάτους των εμπλεκόμενων αστυνομικών δυνάμεων.
Από τις επισκέψεις μας στις αστυνομικές υπηρεσίες και τις συζητήσεις με τους συναδέλφους που διατίθενται σε μέτρα τάξης και ασφάλειας, προκύπτει ότι οι συνθήκες εργασίας και υγιεινής εξακολουθούν να πάσχουν, προσβάλλοντάς μας ως επαγγελματίες ένστολους λειτουργούς του κράτους. Επίσης, προβάλλει επιτακτικά και πάλι το αίτημα της ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών με προσλήψεις νέων αστυφυλάκων, της λειτουργίας υποδομών με σύγχρονα μέσα και ατομικά εφόδια για τους συναδέλφους μας, της τήρησης των προβλεπόμενων κανονισμών για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας (π.δ. 45/08), για το ωράριο εργασίας, τα οδοιπορικά κλπ.
Για να υπάρξει δε άμεσα μια στοιχειώδης αντιμετώπιση της αταξίας που υπάρχει στη μετακίνηση δυνάμεων, επιβάλλεται όπως το Αρχηγείο μεριμνήσει για τον οργανωμένο προγραμματισμό των μετακινήσεων των όποιων δυνάμεων κρίνει εκείνο και χωρίς να εισερχόμεθα σε επιχειρησιακά θέματα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς φαινόμενα κατασπατάλησης εργατοωρών μακριά από τις εστίες τους, ώστε ο συνάδελφος να δύναται να γνωρίζει εκ των πρότερων τα βασικά της διαμονής, σίτισης και αποζημίωσής του. Το πρόβλημα εξάλλου δεν περιορίζεται στην Ειδομένη, είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και ένας τέτοιος προγραμματισμός και μάλιστα με την έκδοση σαφών διαταγών και εντολών, θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείρισή του, αλλά και στον περιορισμό της κατασπατάλησης δυνάμεων και οικονομικών πόρων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Είναι αδιανόητο εξάλλου να συνεχίζεται η χρησιμοποίηση διμοιριών σε καταστάσεις για τις οποίες δεν έχουν θεσμοθετημένο ρόλο και αποστολή ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν συγκεκριμένες δυνάμεις να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, χαρακτηρίζοντας την όλη επιχείρηση ως ευρείας κλίμακας.
Σταθερή συνδικαλιστική θέση μας είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δικαιούται και οφείλει να διεκδικήσει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κομισιόν, Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) πρόσθετα κονδύλια ειδικά για τον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι ολόκληρες αστυνομικές υπηρεσίες και συντεταγμένες δυνάμεις απασχολούνται σε ημερήσια βάση με πενιχρά μέσα για να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις έκτακτες ανάγκες όπου αυτές ανακύπτουν κάθε φορά και η αποζημίωσή τους δεν μπορεί να έχει το χαρακτήρα «ελεημοσύνης».
Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκ μέρους των ομιλητών αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε η αξία της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας για την σύγκληση του Δ.Σ. στο Πολύκαστρο, αλλά και η τεράστια συμβολή των αστυνομικών στη διαχείριση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης, ώστε να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης. Στήριξαν τις προτάσεις που κατατέθηκαν και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε εκατέρωθεν, ενώ ο πρόεδρος του ΚΕΛΠΝΟ κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που μίλησε για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την οποία δεν είχε προβλέψει ούτε ο ΟΗΕ, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ, ώστε να παρασχεθεί υλική βοήθεια αλλά και χρηματική, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελληνική Αστυνομία, ανακοινώνοντας ότι επίκειται η έκδοση εγκυκλίου με συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης λοιμώξεων. Επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Ηγεσία τις προτάσεις μας, τονίζοντας ότι με παρεμβάσεις του ήδη δίνει λύσεις σε ανακύπτοντα προβλήματα διοικητικής μέριμνας και επιχειρησιακής ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό απαντήθηκαν ερωτήματα συναδέλφων όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας και την υγιεινή στους χώρους εργασίας.
Εκτενής αναφορά για τις αγωνίες και τα προβλήματα των συναδέλφων έγινε εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τα άλλα εκκρεμή ζητήματα (ασφαλιστικό, οδοιπορικά, κώδικας μεταθέσεων κλπ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο, τέλος, εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να προβεί το προσεχές διάστημα σε συγκεκριμένη δράση – ένστολη διαμαρτυρία μας πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να αναδειχθεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ομοιόμορφα, εκπέμποντας συγκεκριμένα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.
Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση στη Μακεδονική γη, ιδιαίτερα υπερήφανη, τονίζοντας ότι η χώρα μας ήδη δίνει έναν τιτάνιο αγώνα ως προς τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, παράλληλα με αυτόν του αδιαπραγμάτευτου αγώνα μας για εθνική κυριαρχία, εθνική συνείδηση και ταυτότητα, μη απεμπολώντας την μακραίωνη ελληνική ιστορία και τον πανάρχαιο πολιτισμό μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
18.03.2016-2
18.03.2016-318.03.2016-6

Ενίσχυση υπηρεσιών Δ.Α. Ορεστιάδας με δαπάνες δημοσίου

poasy 2015Αθήνα, 18 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 401/3/102-α
Προς:
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
Θέμα: «Ενίσχυση υπηρεσιών Δ.Α. Ορεστιάδας με δαπάνες δημοσίου»
Κύριε Υπουργέ,
Με δεδομένο αυτό της διαχείρισης της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης, που στις μέρες μας λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, με σύνθετους και ασύμμετρους παράγοντες που στις περισσότερες των περιστάσεων είναι φύση αδύνατον να προβλεφθούν, κυρίως σε ότι αφορά τα σημεία διέλευσης σε ολόκληρη την Ελληνική μεθόριο, παρακαλούμε όπως υπάρξει η από μέρους σας άμεση παρέμβαση και για την περιοχή του Έβρου.
Είναι παγκοίνως γνωστό, πως ειδικότερα για την συγκεκριμένη περιοχή, ότι υπήρξαν κατά το παρελθόν σημαντικά αποτελέσματα αντιμετώπισης και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, διότι υπήρξε η πρόνοια και η πρόβλεψη (Σχέδιο Ασπίδα) με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικά μέσα, με την συμβολή ασφαλώς του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
Για τους λόγους αυτούς, σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αριθ. 09/2016 από 16/03/2016 έγγραφο της οικείας Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης όπου αιτείται την ενίσχυσή της με αστυνομικό προσωπικό και με δαπάνες δημοσίου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι εκτιμώμενες ανάγκες που θα προκύψουν κατά την θερινή περίοδο, όπου δυνητικά η περιοχή θεωρείται πύλη εισόδου προς την Χώρα μας για τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνέντευξη Προέδρου Ένωσής μας στη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας

Ενίσχυση υπηρεσιών Δ.Α Ορεστιάδας με δαπάνες δημοσίου


                    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ




Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100 
Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152Fax :25520-28141       
Email: seayorestiadas@gmail.com -  Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com            



                                                                                                          
                                                                                                           
                                                                       Ορεστιάδα, 16-03-2016
Αρ. Πρωτ.: 09/2016                                                          
                                                                   Προς: Βλέπε πίνακας αποδεκτών


Θέμα: «Ενίσχυση υπηρεσιών Δ.Α Ορεστιάδας με δαπάνες δημοσίου».   


        Η χώρα μας συνεχίζει να βάλλεται από παντού, από τη μια πλευρά έχουμε τη συνεχή αύξηση των  μεταναστευτικών ροών και από την άλλη, η μία χώρα μετά την άλλη, υψώνουν τείχη και κλείνουν τα σύνορα αφήνοντας εγκλωβισμένους  στην Ελλάδα χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
      Στην Δ.Α Ορεστιάδας, όπως είναι γνωστό, η ενισχυτική δύναμη των 150 Αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου αποδεσμεύτηκε την  12-03-2016 , καθόσον η δράση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας ήταν διάρκειας δύο μόνο μηνών .
        Για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή του Βορείου Έβρου, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που υπάρχει, αλλά και της ιδιαίτερης κατάστασης που δημιουργείτε με την μείωση της στάθμης των υδάτων το ποταμού Έβρου κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, η είσοδος παράνομων μεταναστών από την περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Α Ορεστιάδας αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.
         Κατόπιν τούτου, η Ένωση μας προτείνει την ενίσχυση της Δ.Α Ορεστιάδας με 200 τουλάχιστον Αστυνομικούς με δαπάνες δημοσίου ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα βόρεια σύνορα μας θα παραμείνουν ασφαλή, όπως μέχρι σήμερα και δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στα κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών να ανοίξουν άλλη μία πύλη εισόδου προς την Ελλάδα ανάλογη των νησιών του Αιγαίου.   


                                                Για το Δ.Σ                                                               
                                                                                                                                              
      
         -Ο-                                                                              -Ο-                                           
   Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας
                                                                                                                         
ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                       
                                                                             ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος
  6945238100                                                                    6947527152       

Πίνακας Αποδεκτών
Προς:
1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
2) Αναπληρωτή Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαο(μέσω ΠΟΑΣΥ)
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο(μέσω ΠΟΑΣΥ)

Κοιν:
1) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή
Ταξίαρχο κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο
2) Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας
Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη
3)Βουλευτές Έβρου
4)Μ.Μ.Ε
5)Μέλη μας