Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣτΕ


Αθήνα, 29 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 500/7/41
"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣτΕ
Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1125-29 δεν έχουν ακόμα καθαρογραφεί, δύο μήνες μετά από τη δημοσίευσή τους!
Η απάντηση του ΣτΕ σε επανειλλημμένες οχλήσεις της Ομοσπονδίας μας, δια του νομικού της συμβούλου, είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην ασκηθείσα από 2.500 φυσικά πρόσωπα παρέμβαση. Το πλήθος των ονομάτων και η δυσκολία εκπροσώπησής τους "μπλοκάρουν" τη δημοσίευση των αποφάσεων. Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση απορρίφθηκε ως απαράδεκτη...

Λόγω της μείζονος σπουδαιότητας των μισθολογικών και ασφαλιστικών υποθέσεων που αφορούν το σύνολο των αστυνομικών, η Ομοσπονδία μας έχει αναλάβει τον συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών προς την κατεύθυνση αυτή αλλά και κάθε δικαστική και εξωδικαστική πρωτοβουλία για την επίτευξή τους. Συνιστά να μην λαμβάνονται αποσπασματικές και μεμονωμένες πρωτοβουλίες, που μπορεί να δημιουργήσουν τελεσίδικες αρνητικές καταστάσεις και να επηρεάσουν δυσμενώς τον κοινό μας στόχο. Η ενημέρωση στα νομικά μας ζητήματα από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας μας κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα είναι και θα εξακολουθήσει πυκνή και απολύτως υπεύθυνη.
Καλείστε όλοι να συμβάλετε στην κοινή προσπάθεια
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ 25-06-2016

poasy.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18-06-2016

poasy.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Όλη η αλήθεια για τα συμπληρωματικά εφάπαξ


Αθήνα, 28 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 506/1/45
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε τεχνηέντως είτε λόγω αντικειμενικών δεδομένων για τη χορήγηση των συμπληρωματικών εφάπαξ με βάση την υπ’ αριθ. 59/2016 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους (ΝΣΚ), ως Ομοσπονδία, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την αντικειμενική ενημέρωση εκείνων που πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγιή λειτουργία του ασφαλιστικού μας φορέα, να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Η ΠΟΑΣΥ είχε ανέκαθεν συγκεκριμένη θέση και άποψη για τη χορήγηση των συμπληρωματικών εφάπαξ και την υποστήριζε με παρησσία δημοσίως προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων και να προστατεύσει τη λειτουργία του ΤΕΑΠΑΣΑ ως αυτοτελούς φορέα ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις του ΝΣΚ.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς η χορήγηση των συμπληρωματικών εφάπαξ βοηθημάτων που αναφέρονται στην προαναφερθείσα γνωμοδότηση του ΝΣΚ, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Ταμείου, κ. Σπυρίδωνα ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ και του συνεργάτη – αναλογιστή του Ταμείου, κ. Βασίλειου ΜΠΕΤΣΗ, όπου ο μεν πρώτος κλείνει τη γνωμοδότησή του λέγοντας ότι: «Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Διοίκηση του Ταμείου δύναται με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της, αφού τεκμηριώσει την τυχόν θέση της για την επέλευση ευρύτερων δημοσιονομικών συνεπειών από την εφαρμογή της επίμαχης γνωμοδότησης, να ζητήσει από τον εποπτεύοντα το Ταμείου Υπουργό την αποστολή της στον ομόλογό του, των Οικονομικών, για τις δικές του ενέργειες.» και ο δε δεύτερος, μετά από ερώτημα μελών του Δ.Σ. απάντησε ότι σε κάθε περίπτωση η χορήγηση των εν λόγω εφάπαξ έχει δημοσιονομικές συνέπειες. Την εν λόγω απάντηση του συνεργάτη αναλογιστή του Ταμείου ζήτησαν εγγράφως τα μέλη του Δ.Σ. αυτού και το θέμα ανεβλήθη μέχρι να υπάρξει η έγγραφη, επιστημονικά τεκμηριωμένη, θέση του οικονομικού συνεργάτη περί δημοσιονομικών συνεπειών.
Στο υπ’ αριθ. 6/2015 Πρακτικό του Ταμείου μας (ΑΔΑ: 72Ξ20ΠΠΞ-ΜΦΚ ), το οποίο είχε υποβληθεί αρμοδίως στην εποπτεύουσα Αρχή, ώστε να συνταχθεί ερώτημα προς το ΝΣΚ και εν συνεχεία αυτό γνωμοδοτήσει αναφορικά με τη χορήγηση των συμπληρωματικών εφάπαξ βοηθημάτων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: α) θα προκύψουν επιπλέον υποχρεώσεις – παροχές για τους Τομείς  του Ταμείου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελλείμματα, β) παραδείγματα εισφορών – παροχών και γ) την εκτίμηση του συνολικού κόστους από τη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων στα 10 εκατ. ευρώ.      
Η Ομοσπονδία μας, θεωρεί ότι η εν λόγω γνωμοδότηση χρήζει συμπλήρωσης, επικαιροποίησης και νέας αποδοχής από τους αρμόδιους Υπουργούς και κατ’ επέκταση ζητά, τόσο από το Ταμείο μας όσο και από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος, να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 6 του ν.3086/02 και να λάβουν υπόψη τους τα νέα νομικά δεδομένα που μεσολάβησαν από τη δημοσίευση και την αποδοχή της από τον Υπουργό μας, τα οποία ανατρέπουν εν πολλοίς την ιστορική και νομική βάση της Γνωμοδότησης (Αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ 1125 – 1128/2016).     
Όλες αυτές οι στρεβλώσεις είχαν επισημανθεί εκ μέρους μας προκαλώντας προφανώς τα συμφέροντα εκείνων που έβλεπαν το Ταμείο ως «ευκαιρία» για αρπαχτές και όχι ως έναν φορέα υπεύθυνο για το παρόν και το μέλλον του χιλιάδων συναδέλφων μας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΑΣΥ υπερασπίζεται τη νομιμότητα και μόνον τη νομιμότητα.
Άλλωστε, με βάση την κείμενη  νομοθεσία, μια γνωμοδότηση που μπορεί να έχει ευρύτερες δημοσιονομικές συνέπειες, είναι υποχρεωτική για τη Διοίκηση, εφόσον γίνει αποδεκτή και από τον Υπουργό Οικονομικών.
Θα ήταν δε παράλογο να «χρεώνει» ο οποιοσδήποτε στην ΠΟΑΣΥ προθέσεις που δήθεν βλάπτουν ή θα έβλαπταν στο μέλλον τα συμφέροντα του ΤΕΑΠΑΣΑ και των ασφαλισμένων. Εκείνο που υπερασπίζεται η ΠΟΑΣΥ είναι η διασφάλιση ενός νομικού πλαισίου που δεν θα υπονομεύει τόσο το κοινό περί δικαίου αίσθημα όσο και τους ηθικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν τη χρηστή διοίκησή του, σε έναν αυτόνομο και υγιή ασφαλιστικό οργανισμό και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας της χώρας μας.
Αδιάλειπτος και αδιάλλακτος στο θέμα αυτό είναι ο αγώνας μας για ένα Ταμείο για όλους και όχι για λίγους.
Ας μη λησμονούν, τυχόν επικριτές των ενεργειών μας ότι αποτελεί πάγια προτεραιότητά μας η προοπτική αυτή καθ’ αυτή του Tαμείου με τα σημερινά και κυρίως τα αυριανά δεδομένα, διότι δεν μπορεί κανείς να θεωρεί ηθικό και δίκαιο το να εισπράττει ο οποιοσδήποτε εις το ακέραιον  την σήμερον ημέραν, αλλά εις βάρος των άλλων, αδιάφορα από το αν και τι θα γίνει στο αύριο με τους σημερινούς και τους μελλοντικούς ασφαλισμένους.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, όσοι σήμερα «αγωνιούν» για το Ταμείο, οφείλουν να γνωρίζουν ότι, όταν η Ομοσπονδία έδινε τη μάχη για την αυτοτέλειά του, και συνεπώς τη δυνατότητα χορήγησης των εφάπαξ ανεμπόδιστα τόσο για τις εκκρεμείς αιτήσεις όσο και για εκείνους που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν, κάποιοι υπεραμύνονταν της ρήτρας αξιομάχου που οδηγούσε, αν εφαρμοζόταν, σε απευθείας μειώσεις της τάξεως του 27% περίπου. Το θέμα αυτό, όμως, έχει πολύ βάθος και μεγάλο πεδίο ευθυνών, οπότε θα επανέλθουμε…
Εξάλλου, πολλοί «παρήλασαν» από θέσεις ευθύνης οι οποίοι θα μπορούσαν τον παλιό καλό καιρό, να έχουν διασφαλίσει όχι μόνο τα δικά τους συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα του ανώνυμου Έλληνα Αστυνομικού, χάριν του οποίου λειτουργούσαν και όφειλαν να λειτουργούν, συμβάλλοντας πολλαπλώς με τις αποφάσεις τους στην εδραίωση και μακροημέρευση ενός υγιούς ασφαλιστικού συστήματος στην Ελληνική Αστυνομία.
Ας μην κάνει λοιπόν κανείς ωσάν να ανακαλύπτει σήμερα την Αμερική…
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
















Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100  Τηλ & Fax :25520-28141   
Γεν. Γραμματέας: Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152 
email:seayorestiadas@gmail.com- Δικτυακός τόπος : seayorestiadas.blogspot.com
                                                                       
                                                                                 Ορεστιάδα, 25-06-2016
                                                                     
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Την 22-06-2016 στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο παρουσία, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξιάρχου κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικολάου.
      Στη συνάντηση διάρκειας δύο ωρών περίπου ο κ.  Αρχηγός ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό, αναφέροντας ότι στο προσεχές διάστημα ο κώδικας μεταθέσεων θα λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, η πρώτη φάση  της αναδιάρθρωσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, αποτελώντας τη βάση για την επόμενη φάση της αναδιάρθρωσης ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα οριστεί επιτροπή για να εξετάσει τη δυνατότητα άσκησης άλλου επαγγέλματος παράλληλα με αυτό του Αστυνομικού.
       Η Ένωσή μας έθεσε στον κ. Αρχηγό τα προβλήματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, όπως το μεταναστευτικό με την μορφή της αντίθετης ροής που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ανάθεση της φύλαξης του Κ.Ε.Π.Υ Φυλακίου σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, γεγονός που ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητά του Αρχηγείου οι δομές τέτοιου τύπου να φυλάσσονται από ιδιωτικές εταιρίες παροχής  υπηρεσιών ασφαλείας. Επίσης τέθηκε το θέμα της καθαριότητας των υπηρεσιών για το οποίο τονίσθηκε ότι, θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι μηνιαίες συμβάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας με εταιρίες υπηρεσιών καθαριότητας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του Αρχηγείου. Παράλληλα  τέθηκε από την Ένωσή μας το ερώτημα αναφορικά με την λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι όσο μειώνονται οι εκπαιδευόμενοι δόκιμοι Αστυφύλακες θα μειώνονται και οι Σχολές, δίνοντας το στίγμα τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα, εξαιτίας των περικοπών στις προσλήψεις. Τέλος, αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που παρατηρείται στην Δ.Α Ορεστιάδας, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την  Ελλάδα, όσον αφορά τα οχήματα δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια μεγάλου αριθμού οχημάτων ενώ όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού δήλωσε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης  θα διατηρηθούν και  το επόμενο χρονικό διάστημα οι αποσπάσεις Αστυνομικών από άλλες Διευθύνσεις.
                                          
                                   
                                              Για το Δ.Σ
                        -Ο-                                                                                                     -Ο-
                 Πρόεδρος                                                                                Γεν. Γραμματέας




            ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                      ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων Τομέων ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ


Αθήνα, 24 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 506/1/44
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων Τομέων ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας γνωρίζουμε ότι, το Ταμείο μας (ΤΕΑΠΑΣΑ) σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τη χορήγηση των εφάπαξ βοηθημάτων μετόχων των Τομέων ΤΠΑΣ (τέως Ε.Χ.) & ΤΠΥΑΠ  (τέως Α.Π.) και παρακαλούμε για την ενημέρωση των συνταξιούχων συναδέλφων μας.
Ειδικότερα, με την ως άνω ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα το Ταμείο θα προβεί στη χορήγηση εφάπαξ βοηθημάτων, των προαναφερομένων μετόχων που διεγράφησαν από 01.07.2014 έως και 31.12.2014 και δεν έχουν λάβει εφάπαξ βοήθημα.
Επισημαίνεται ότι, οι εν λόγω μέτοχοι έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ταμείου και προς εξυπηρέτησή τους παρατίθενται παρακάτω σχετικές κατά περίπτωση υπεύθυνες δηλώσεις.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Ανακοίνωση - Καταγγελία για το Επίδομα Εξομάλυνσης


Αθήνα, 24 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 500/3/53
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Και όμως... Το «άμεσα» για τους κυβερνώντες, ισοδυναμεί με τουλάχιστον ένα τετράμηνο χρονικής παρέλευσης και αναμονής!
Αυτό είναι το συμπέρασμά μας από το αποτέλεσμα των κυβερνητικών δεσμεύσεων όσον αφορά τη χορήγηση του «Επιδόματος Εξομάλυνσης» των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή σε διαζευγμένους ή σε άγαμους, που έχουν τέκνα και αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή. Για το προαναφερθέν επίδομα, η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα αρχικά από 28 Ιανουαρίου 2016 (Αρ. Πρωτ.: 500/3/52) και στη συνέχεια στις 24 Φεβρουαρίου 2016 (Αρ. Πρωτ. 600/13/10) κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ.
Το θέμα είχε ανακύψει όταν στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 22-12-2015 στη Βουλή των Ελλήνων από το ΥΕΘΑ και ψηφίστηκε στη συνέχεια από την Ολομέλεια του Σώματος, εξαιρούνταν από τη ρύθμιση αυτή οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων που υπάγονται τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καίτοι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).
Προκειμένου να αρθεί η εις βάρος μας προαναφερθείσα αδικία, ακολούθησαν συναντήσεις τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό όσο και με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων. Κι ενώ ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα και κατέστησε σαφές ότι θα κατατεθεί άμεσα σχετική τροπολογία, εν τούτοις η εκκρεμότητα παραμένει από Υπουργείο σε Υπουργείο και από Υπηρεσία σε Υπηρεσία.
Λυπούμαστε για την ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης και καταγγέλλουμε όσους ολιγωρούν, εμπαίζοντας τον ένστολο και πρωτίστως τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας.
Ελπίζουμε ότι με τη σημερινή ανακοίνωση - καταγγελία μας, οι αρμόδιοι θα λάβουν το μήνυμα και θα ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημά μας, προωθώντας πραγματικά άμεσα στη Βουλή την αναμενόμενη ρύθμιση για την δρομολόγηση της χορήγησης του επιδόματος εξομάλυνσης σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.
Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Εξιχνίαση 9 διαρρήξεων στην Ορεστιάδα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Ιουνίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνίαση 9 διαρρήξεων στην Ορεστιάδα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών για διακεκριμένες κλοπές
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εννέα (9) διαρρήξεις, που διαπράχθηκαν, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, στην Ορεστιάδα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 24, 21 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι τρεις (3) δράστες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν οκτώ (8) καταστήματα – επιχειρήσεις και τις εγκαταστάσεις ενός (1) Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), στην Ορεστιάδα. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά 684 ευρώ, 45 λίρες Τουρκίας, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 2 τηλεοράσεις, 1 tablet και 6 κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους του.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 21 ετών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Αγωγές για το επίδομα ειδικής απασχόλησης



                                                                       
Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100  Τηλ & Fax :25520-28141   
Γεν. Γραμματέας: Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152 
email:seayorestiadas@gmail.com- Δικτυακός τόπος : seayorestiadas.blogspot.com
 


  Ορεστιάδα, 21-06-2016
                                                                              ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΜΑΣ
                                                                         Αρ. Πρωτ.:20/2016                                                 
Θέμα: «Αγωγές για το επίδομα ειδικής απασχόλησης ».  

Παρακαλούνται οι συνάδελφοί, οι οποίοι προέρχονται από πρώην Συνοριακούς Φύλακες και οι οποίοι είχαν καταθέσει αγωγή για τη διεκδίκηση του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, το οποίο δεν ελάμβαναν από 05/02/2000 εώς 31/12/2003, να προσέλθουν στις γραμματείες των Τμημάτων τους  για να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά καθόσον  το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής με τις αποφάσεις Β.631/2015 και Β.632/2015 τους δικαιώνει πλήρως και αμετάκλητα.
                                                ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1)Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει κανένα ποσό για την ίδια αιτία και για το ίδιο χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής. Υπόδειγμα της παραπάνω υπεύθυνης δήλωσης έχει αποσταλεί στις γραμματείες των Τ.Σ.Φ.   
2) Την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου καταθέσεων στο οποίο θα φαίνεται ο αριθμός ΙΒΑΝ και πρώτο όνομα θα είναι ο δικαιούχος ή γι΄ αυτούς που διατηρούν λογαριασμούς όψεως , σχετικό έγγραφο από την τράπεζα τους που θα πιστοποιεί τα παραπάνω.
3) Ιδιωτικό Συμφωνητικό μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μελών ( Ενάγων-Δικηγόρου) σε τέσσερα αντίτυπα υπογεγραμμένα.( υπόδειγμα έχει σταλεί στις υπηρεσίες)
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ως αριθμός απόφασης θα αναγράφεται, ο αριθμός απόφασης του Εφετείου, στην οποία αναγράφεται το όνομα του καθενός. Η υπεύθυνη δήλωση θεωρείται για το γνήσιο της υπογραφής.

                                           Με εκτίμηση,
                                              Για το Δ.Σ
                                  -Ο-                                                                              -Ο-
                           Πρόεδρος                                                            Γεν. Γραμματέας

                       ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                  ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος