Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


omospondies logo
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 201/1/38
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με κυρίαρχα συνθήματα, «Τα λεφτά δεν είναι του Στρατού, είναι του Ελληνικού Λαού» και «Καμμένε θυμήσου την υπόσχεσή σου κι αν δεν μπορείς, άντε παραιτήσου», οι Ομοσπονδίες μας σε συνέχεια της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, όπως είχαν προαναγγείλει, πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στη λεωφόρο Μεσογείων, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανακολουθία λόγων και έργων του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου ΚΑΜΜΕΝΟΥ.27-9-16a
Ο συγκυβερνήτης κος Πάνος ΚΑΜΜΕΝΟΣ, κατελήφθη «ψευδόμενος», όπως αποδεικνύεται περίτρανα από τα ηχητικά ντοκουμέντα των δηλώσεών του πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως υπουργού, στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Αμύνης της Χώρας.
Από τις δημόσιες καταγγελίες και δεσμεύσεις του, πριν από τις εκλογές, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι όπως πολύ σωστά έλεγε τότε, ήταν αντισυνταγματικές οι διατάξεις που επέβαλαν άδικες μισθολογικές περικοπές πριν από το 2012, έφτασε τώρα στο σημείο να διχάζει τους ενστόλους, προωθώντας ανεπίτρεπτους διαχωρισμούς σε «δικούς μου» και «δικούς τους» με μόνο μέλημά του, την απόκρυψη της αλήθειας.
Αλήθεια αμείλικτη και για τον ίδιο, αφού αδιάψευστος μάρτυρας είναι από τη μια οι κατά καιρούς δηλώσεις του και από την άλλη το κυοφορούμενο νέο ειδικό μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών περικοπών και αδικιών εις βάρος των ενστόλων. Διότι, τι άλλο παρά την πολιτική των περικοπών εξυπηρετούν τα «εφευρήματα» άλλοτε του παγώματος και ξεπαγώματος των μισθολογικών προαγωγών, άλλοτε των ισοδυνάμων και άλλοτε των εξαιρέσεων και των προσωπικών διαφορών, ενώ το μόνο ορθό και αναμενόμενο από εμάς μέτρο, είναι ο σεβασμός τόσο στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όσο και στους θεσμούς που εκπροσωπούμε;
Όσο για το «ποιοι παλεύουν πραγματικά», θα φανεί εκ του αποτελέσματος (εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ). Σε όσους νομίζουν δε, ότι δεν εκφράζουμε τις αγωνίες των συναδέλφων μας αλλά κάνουμε μικροπολιτική, δηλώνουμε ότι τα «ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ» τελείωσαν για όλους.27-9-16c
Τέλος, οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τον αγώνα για πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, απορρίπτουν διχαστικές πρακτικές και καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις τους.
 Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 27 μη νόμιμους μετανάστες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 24 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 27 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (23-9-2016) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 21χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.
πηγή:www.astynomia.gr

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεδρίαση Έκτακτου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας την 22-09-2016


Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/133-α
Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το υπό διαμόρφωση νέο ειδικό μισθολόγιο και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε για να αποτρέψουμε δυσμενείς επιπτώσεις εις βάρος μας.
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ενημέρωσε το Σώμα για τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση προωθεί νέο ειδικό μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς να έχουν αποφευχθεί οι μειώσεις των μισθών στα Σώματα Ασφαλείας. Όσο για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν τοποθετήθηκε καίτοι το επισημάναμε. Σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς, διευκρίνισε ότι έχουν εξασφαλισθεί τα απαιτούμενα κονδύλια από τα εξοπλιστικά προγράμματα, τονίζοντάς του ωστόσο ότι αυτά τα κονδύλια προέρχονται από το υστέρημα του λαού και ως τέτοια δεν μπορούν να «αξιοποιούνται» μονομερώς.
Όσο για τις μισθολογικές προαγωγές αυτές δεν αποτελούν «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση της δόσης και άρα κακώς συζητούνται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε αυτή τη φάση της διαμόρφωσης του μισθολογίου.
Ακολούθως, η συζήτηση συνεχίστηκε στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του ΓΕΣ με τον υποστράτηγο κ. Ζαχαρία Πρασάκη στον οποίο μας παρέπεμψε ο κ. Υπουργός, προκειμένου να μας εξειδικεύσει το νέο μισθολόγιο. Όμως, χωρίς να μας επιδειχθούν συγκεκριμένες προτάσεις του υπό διαμόρφωση σχεδίου, τονίστηκε ότι αυτές αποτελούν συνάρτηση του βαθμολογίου-μισθολογίου, παρατηρώντας μάλιστα ότι από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας δεν έχουν κατατεθεί επ' αυτών προτάσεις.
Η Ομοσπονδία μας, δια του Αντιπροέδρου Οικονομικών κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ τόνισε ότι δεν πρέπει να συνδέεται το βαθμολόγιο με το μισθολόγιο και ότι κόκκινη γραμμή για μας αποτελούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και τίποτε περισσότερο.
Το Δ.Σ. ενημερώθηκε, επίσης, για το έγγραφο-απάντηση του υπουργού Οικονομικών και τις επαφές μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ ο οποίος αφού επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον συνάδελφό του, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, μας συνέστησε να μην βιαζόμαστε διότι υπάρχει χρόνος.
Από την πλευρά του νομικού συμβούλου μας κ. Χαράλαμπου ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ αναπτύχθηκε η άποψη ότι για τους ένστολους δυο είναι οι βασικοί διεκδικητικοί άξονες, όπως απορρέουν και από τις αποφάσεις του ΣτΕ, ότι α) το ειδικό μισθολόγιο είναι ενιαίο και αδιαίρετο για όλους, άρα θα πρέπει να αποφευχθεί ο κατακερματισμός και οι αποσχιστικές τάσεις και β) η απόφαση αυτή καθ' εαυτή του ΣτΕ ορίζει ρητά ως κατώτερο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης των ενστόλων αυτά που ίσχυαν τον Ιούλιο του 2012. Η δε επιχειρηματολογία περί μη ύπαρξης βαθμολογίου δεν συσχετίζεται με το μισθολόγιο.
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος ζήτησε προτάσεις για τις μορφές κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο από κοινού με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και με άλλους μαζικούς φορείς και το εργατικό κίνημα, όπως πρόσφατα επιδιώξαμε στο πλαίσιο και της συνάντησής μας με το ΠΑΜΕ, το οποίο χαιρέτησε την πρωτοβουλία μας και δήλωσε παρών στο προσκλητήριό μας.
Τέλος, το Δ.Σ. εξουσιοδότησε την Ε.Γ. να λάβει πρωτοβουλίες και ενέργειες που εκείνη κρίνει επιβεβλημένες, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ζητείται συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας


Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 500/1/25
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σειρά επαφών με τους αρμόδιους Υπουργούς πραγματοποιούν οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών μας, αναφορικά με το νέο ειδικό μισθολόγιο και την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ζητούμενο ήταν και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της ιδιαίτερης μισθολογικής αντιμετώπισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους, με δεδομένη την επικινδυνότητα και ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός τους.
Αυτό είναι το παγιωμένο αίτημα των ενστόλων, που θωρακίζεται πλέον και από τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα και η συγκυρία δυσμενής, χωρίς ευθύνη των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Το υπέρτερο αγαθό της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας περνά μέσα και από τα ειδικά μισθολόγια. Όπως ακριβώς και από αυτά των δικαστικών λειτουργών, των πανεπιστημιακών και των ιατρών!
Ο Πρωθυπουργός, προφανώς αστειεύτηκε στην «παρότρυνσή του» να συλλάβουμε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επειδή, όμως, ούτε ο θεσμός της Δημοκρατίας, ούτε αυτοί που την εκπροσωπούν, αλλ' ούτε και το φλέγον ζήτημα των ειδικών μισθολογίων προσφέρονται για αστεϊσμούς, επιβάλλεται ο κύριος Πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, να δεχθεί αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών μας, ώστε να δεσμευθεί επιτέλους για το ερήμην μας κυοφορούμενο ειδικό μισθολόγιο και την υλοποίηση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ, βάζοντας τέλος στις διαφορετικές και πολλές φορές αντίθετες προσεγγίσεις και δηλώσεις των συναρμόδιων Υπουργών του.
Χωρίς πλάκα!!!
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 
Ιωάννης



ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος



Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/4/48
Προς: Τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Οι συνδικαλιστικοί φορείς των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την εκπεφρασμένη αγωνία όλων των ενστόλων, έτσι όπως αυτή εκδηλώθηκε την 9η Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής μας κινητοποίησης, αλλά και καθημερινά μέσω των σωματείων μας ανά την Ελλάδα, απευθύνονται σε Σας προσωπικά για να σας επισημάνουν τη δυσαρέσκειά τους για ουσιαστικούς λόγους που άπτονται της δημοκρατικής μας λειτουργίας, ως θεσμικών συνομιλητών της Πολιτείας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχουμε απευθύνει από την αρχή του χρόνου δυο φορές αίτημα συνάντησης μαζί σας (από 21/04/2016, αρ. πρωτ.: 605/4/46 και από 13/07/2016, αρ. πρωτ.: 605/4/47) τονίζοντας τη σημασία της δια ζώσης επικοινωνίας και ενημέρωσής σας για τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας, ενώ κατά την τελευταία δημόσια αναφορά σας στο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ, περιοριστήκατε στη συνήθη αναγνώριση της προσφοράς των ενστόλων, χωρίς να συνοδεύεται αυτή με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις - απαντήσεις στα γνωστά στην Κυβέρνησή σας πάγια και δίκαια αιτήματά μας.
Δυστυχώς, μετά τις αρνητικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού-φορολογικού και για τις οποίες επιζητούσαμε τη δική σας παρέμβαση, η Κυβέρνηση επιφυλάσσει νέες αρνητικές εκπλήξεις με αφορμή αυτή τη φορά, τη θέσπιση νέων ειδικών μισθολογίων. Χωρίς να προβαίνει στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και το κυριότερο χωρίς να συμμορφώνεται προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έχουν συντελεστεί με τα προηγούμενα Μνημόνια, εκπονεί νέο μισθολόγιο, με «ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα» και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εργασιακό μας στάτους. Κι ενώ η δική σας προεκλογική θέση ήταν ευθυγραμμισμένη με τα αιτήματά μας, υπερθεματίζοντας υπέρ της άμεσης ικανοποίησής τους, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Ομοσπονδίες μας αναγκάστηκαν να επιδώσουν με δικαστικό επιμελητή τις επίμαχες αποφάσεις του ΣτΕ τόσο στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών όσο και στην Πολιτική – Φυσική Ηγεσία των Σωμάτων.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Επειδή καθολική απαίτηση των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας ώστε να διεκδικηθεί και αναγνωρισθεί εμπράκτως και όχι στα λόγια η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας, παρακαλούμε όπως δεχθείτε άμεσα τα προεδρεία μας, όπως επιτάσσουν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί και επιβάλλουν επιτακτικά οι ανάγκες αντιμετώπισης των προαναφερόμενων καίριων ζητημάτων.
 Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.


ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος


ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης


ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος


ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος


ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης


ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας: Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο - Εντατικοποίηση δράσεων & πρωτοβουλιών


Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/203
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μετά από τις εξελίξεις της Παρασκευής, συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία προκειμένου αποφασίσει περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, λαμβάνοντας υπόψη της, όλα όσα ειπώθηκαν κατά τις συναντήσεις του προεδρείου με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαο Τόσκα, αλλά και την έγγραφη απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Χουλιαράκη, για το νέο ειδικό μισθολόγιο, χωρίς να έχουν αποφευχθεί οι μειώσεις των μισθών μας, ενώ για τις αποφάσεις του ΣτΕ μας παραπέμπουν στις δημοσιονομικές δυνατότητες της Χώρας...
Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε:
α) τη σύγκληση εκτάκτως του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρα 20:00΄) και
β) την εντατικοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, κλιμακωτά, έως την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών.
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις, ενωτικά και μαζικά θα απαντήσει στις συνεχιζόμενες προκλήσεις, με γνώμονα τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας και τη θωράκιση των στελεχών της.
Όσο η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με την άρνησή της, δε διακυβεύεται μόνο το αγαθό της ασφάλειας, αλλά ναρκοθετείται και η ανάπτυξη, άλλο τόσο εμείς θα αγωνιζόμαστε, διεκδικώντας με κάθε νόμιμο μέσο το δίκιο μας.
Συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ, όχι άλλες περικοπές!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Άρχισαν τα Όργανα!!!

poasy poaxia poeyps eaps

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016
Αριθ. Πρωτ.: 200/04/202
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα από τη μεγαλειώδη κινητοποίησή μας στη Θεσσαλονίκη για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά σχέδια του Yπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μας και αναγκάζοντάς μας να κλιμακώσουμε στον υπερθετικό βαθμό τον αγώνα μας.
Σήμερα, μεσημβρινές ώρες μετά από αίτημα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνου Καμμένου, κλήθηκε το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ στο γραφείο του για ενημέρωση, από την οποία προέκυψε ότι η Κυβέρνηση προωθεί νέο ειδικό μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς να έχουν αποφευχθεί οι μειώσεις των μισθών στα Σώματα Ασφαλείας. Για δε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούτε λόγος...
 Το «πάζλ» της ενημέρωσης, ήρθε να συμπληρωθεί, όλως τυχαίως, μετά τη συνάντηση, και ιδίως, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους «τροϊκανούς» και την αποχώρησή τους από την χώρα μας: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας στο αίτημα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας για άμεση συνάντηση μαζί τους, μας παρέπεμψε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως συνδιαμορφωτή του νέου μισθολογίου, ενώ για τις αποφάσεις του ΣτΕ, ανέσυρε από τα συρτάρια του Υπουργείου του τις πανομοιότυπες απαντήσεις που μας έδιναν πριν από τις εκλογές του 2015, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι δηλαδή θα υλοποιηθούν «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και με απόλυτο γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την έξοδο από την κρίση»!!!
Προ αυτών των «τετελεσμένων» ζητήσαμε άμεση ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, ο οποίος εκπέμποντας σε άλλο μήκος κύματος, μετά από όσα του εκθέσαμε, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον συνάδελφό του, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, για να μας μεταφέρει στη συνέχεια τη θέση του, ότι υπάρχει χρόνος και δεν πρέπει να ... βιαζόμαστε!
Κατόπιν τούτων, το συνδικαλιστικό μας κίνημα συγκαλεί άμεσα τα όργανά του γιατί τη σύγκρουση με τα ψέματα και την υποκρισία, ο ένστολος, δεν τη φοβάται.
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και θα το διεκδικήσουμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο άλλα έλεγε και άλλα κάνει, αλλά και που αποδεδειγμένα πλέον πετά στον κάλαθο των αχρήστων τις δικαστικές αποφάσεις, επικαλούμενη τα απαράδεκτα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες, τουλάχιστον, τις υλοποίησαν κατά το ήμισυ.
Θα λάβουν την απάντηση με γνώμονα βεβαίως το κοινωνικό συμφέρον, το οποίο σε κάθε περίπτωση ταυτίζεται με την αξιοπρέπεια των ενστόλων και όχι με τον εμπαιγμό τους.
 Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

Η απάντηση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ στο έγγραφο των Ομοσπονδιών

emp 091 2016

omospondies logoΑθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/4/48α
Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι συνδικαλιστικοί φορείς των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την εκπεφρασμένη αγωνία όλων των ενστόλων, έτσι όπως αυτή εκδηλώθηκε την 9η Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής μας κινητοποίησης, αλλά και καθημερινά μέσω των σωματείων μας ανά την Ελλάδα, εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ενώ σας έχουμε ζητήσει πολλάκις επίσημη συνάντηση, δεν έχετε ανταποκριθεί στο αίτημά μας, καίτοι αυτό αφορά το μείζον ζήτημα της αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών και τη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (παλαιές και νέες), τις οποίες σας έχουμε επιδώσει μέσω δικαστικού επιμελητή.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επειδή από άλλα στελέχη της Κυβέρνησης έχουμε πληροφορηθεί ότι καταρτίζεται νέο ειδικό μισθολόγιο με «ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα» για δεύτερη φορά, παρακαλούμε όπως δεχθείτε άμεσα αντιπροσωπεία μας, προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις θέσεις σας, όπως επιτάσσουν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί και επιβάλλουν επιτακτικά οι ανάγκες αντιμετώπισης των προαναφερόμενων καίριων ζητημάτων.
 Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης
ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;

                                                                               
Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/4/201
Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;
Συμβολική ένστολη διαμαρτυρία με αφορμή τις ιστορικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποιεί η ΠΟΑΣΥ από το πρωί με αποδέχτη την Ελληνική Κυβέρνηση και κύρια στόχευση την πλήρη συμμόρφωση του οικονομικού της επιτελείου στα διατασσόμενα με τελεσίδικο και ξεκάθαρο τρόπο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα κανάλια εφαρμόζονται άμεσα! Οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ένστολους, δεν εφαρμόζονται ΠΟΤΕ!! Δυο μέτρα και δυο σταθμά ; ΓΙΑΤΙ; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;», είναι τα πελώρια ερωτηματικά που τίθενται και αποτυπώνονται στο πανό που αναρτήθηκε έξω από το κτίριο του ΣτΕ επί της Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της παρέμβασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βιώνουμε την απαράδεκτη πρακτική του πολιτικού συστήματος να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όταν αφορούν τον απλό πολίτη αλλά να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται το ίδιο το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και μάλιστα, απαξιώνοντας ακόμα και τη Δικαιοσύνη.
Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να υπεκφεύγει με την εκπόνηση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μας ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αποκαθιστώντας μισθούς και συντάξεις.
Αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη, αυτό απαιτεί ο ένστολος!
Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχοντας πλήρη συναίσθηση του δίκαιου του αιτήματός μας, στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο με τις παρεμβάσεις του όσο και με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων - Άγαλμα Βενιζέλου), την προσεχή Παρασκευή 9/9/2016 και ώρα 18.00.
Όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις υποχρεώσεις της, η σύγκρουση με τα ψέματά της θα είναι διαρκής.
Σεβαστείτε τους Ένστολους! Μην απαξιώνετε τη ζωή μας!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/132α
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ενόψει της πραγματοποίησης της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας την προσεχή Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2016, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Ενημέρωση από την Εκτελεστική Γραμματεία, Προετοιμασία συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κλπ.
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της επικείμενης πανελλαδικής μας διαμαρτυρίας, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν συνάδελφοι στην ενέργεια και στην αποστρατεία από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αιτήματά μας και μέσω της δημοσιοποίησής τους να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση. Τόνισε δε ότι ο συνδικαλιστικός μας αγώνας είναι διαρκής και συγκρουσιακός και ότι θα ενταθεί το προσεχές δίμηνο και εάν η Κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις, κατόπιν πρωτοποριακών προτάσεων.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε το Σώμα για τη χθεσινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, ο οποίος δεν διέψευσε ότι δρομολογείται ένα νέο ειδικό μισθολόγιο ΣΑ και ΕΔ, χωρίς όμως να αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ, που ρητά αναφέρουν ότι οι αποδοχές των υπηρετούντων στα ΣΑ και στις ΕΔ δεν μπορούν να καθοριστούν σε επίπεδα αντίστοιχα και κατά μείζονα λόγο κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ΄ εφαρμογή του ν.4093/12.
Σε ό,τι αφορά την αναδιάταξη-αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ο Πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να μελετήσουν τα προεδρικά διατάγματα που μας απασχολούν από το 1988 καθώς επίσης και από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να μελετήσουν το τελευταίο σχέδιο π.δ. και να υποβάλλουν παρατηρήσεις προκειμένου αυτές να επιδοθούν στην πολιτική και φυσική ηγεσία για περαιτέρω επεξεργασία.
Ακολούθως, υπήρξαν τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου Οικονομικών κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ σε θέματα αρμοδιότητάς του, καθώς επίσης και μελών του Δ.Σ. για προβλήματα που απασχολούν Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και όπως αυτά έχουν κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία.
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρθηκε στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην πολυφωνία που πρέπει να διακρίνει τη λειτουργία των συνδικαλιστικών παρατάξεων πλην όμως αυτά να μην μεταλλαχθούν και οδηγηθούν σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Τονίστηκε μάλιστα από τους Προέδρους της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ιδιαίτερα η καταστατική λειτουργία της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων, λόγω του παρατηρούμενου κινδύνου μη ορθής προβολής των δράσεων και των θέσεών μας κυρίως μέσω «αυθόρμητων» αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν χαρακτηριστικά στρεβλώσεων και προσωπικής προβολής και πως καίρια ζητήματα πρέπει να τίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια όργανα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί και πάλι τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να δώσουν ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ, δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 (Πλατεία Δικαστηρίων-Άγαλμα Βενιζέλου), στέλνοντας μηνύματα αγωνιστικότητας – αποφασιστικότητας μέχρι τελικής δικαίωσης!
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
& ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!!!
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας


ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος