Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή



  
                                                                                                                 
 Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100 
Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152            
Τηλ. & Fax :25520-27800     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com           
                                                                                                          Ορεστιάδα, 20-12-2016
Αρ. Πρωτ.: 28/2016                                                                        ΠΡΟΣ: Μέλη μας

Θέμα: «Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή».                                 

   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Η Συνδικαλιστική  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας σας προσκαλεί στην παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, την Ένωση Αξιωματικών Αν. Μακ. & Θράκης και την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών( I.P.A) Τοπική Διοίκηση Ορεστιάδας, την 29-12-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» στην Ορεστιάδα.
    Τα παιδιά θα διασκεδάσει κλόουν-ταχυδακτυλουργός και  ο Άγιος Βασίλης  θα μοιράσει δώρα.  
                                                               Με Τιμή
                                                             Για το Δ.Σ
           
               
                                                                                                                                       
         -O-                                                                                         -Ο-
   Πρόεδρος                                                                          Γεν. Γραμματέας
                                          
ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                             ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος



Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου



Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.:200/2/137-β
Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου
Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή μιας δύσκολης χρονιάς, ιδιαίτερα πυκνής και παραγωγικής σε συνδικαλιστικούς αγώνες, συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της Ομοσπονδίας, έχοντας την τιμή για πρώτη φορά μέσα σε αυτήν την συγκυρία, να καλέσει την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να της διατυπωθεί η δημόσια ικανοποίησή μας για τη συνεργασία και τα όποια θετικά αποτελέσματα αυτής, αλλά και για να απαντήσει σε εκκρεμή και φλέγοντα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν επιτακτικά και το νέο έτος.21-12-16 1
Ειδικότερα, μετά την αρχική τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, προσήλθαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Νικόλαος ΤΟΣΚΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ και ο σύμβουλος του κ. υπουργού κ. Παύλος ΑΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ, στους οποίους με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ευχηθήκαμε ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι τη νέα χρονιά, μας αναμένουν σκληροί αγώνες που πρέπει όμως να έχουν αίσια κατάληξη, επ' ωφελεία όλων.
Τα βασικά σημεία στα οποία εστίασε η Ομοσπονδία μας ενώπιον της Ηγεσίας, όπως αυτά αναδείχθηκαν και κατά τη διάρκεια της προηγηθείσης συνεδρίασης, ήταν:
Α) Η λειτουργία των hot spot ανοικτού τύπου και η απασχόληση εντός αυτών ολιγάριθμης αστυνομικής δύναμης χωρίς να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συναδέλφων.
Β) Ειδικό μισθολόγιο-αποφάσεις ΣτΕ, πάγωμα μισθολογικών προαγωγών από 1/1/2017.
Γ) Μεταγωγές μέσω ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Δ) Καθαριότητα αστυνομικών υπηρεσιών.
Ε) Θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου - μετακίνηση αστυνομικών με τα ΜΜΜ.
ΣΤ) Ανανέωση στόλου οχημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής.
Ζ) Σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA.
Η) Αναδιοργάνωση αστυνομικών υπηρεσιών.
Θ) Αναβάθμιση εκπαίδευσης.21-12-16 2
Λαμβάνοντας το λόγο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε για τη συνεργασία την Ομοσπονδία και αναγνώρισε τη συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων, τονίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενη η πίεση που ασκείται εκ μέρους μας διότι αυτό χαρακτηρίζει τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, δρώντας με αμοιβαία ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.
Αναφερόμενος στην επιβάρυνση που δέχεται η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και η κοινωνία, λόγω του μεταναστευτικού, είπε ότι υπήρξε αντιπαράθεση μέσα στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού και της αμφίπλευρης πειθαρχίας, χωρίς ωστόσο να υπονομεύεται ο στόχος της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και της διατήρησης του επιπέδου ασφαλείας στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό η διαχείριση μέσω των κέντρων φιλοξενίας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική με την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να αποφύγουμε εξάρσεις και συγκρούσεις που βλέπουμε να εκδηλώνονται ακόμα και σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
Όσον αφορά στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας ΤΕΤRA, η παραλαβή του βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης. Για το μισθολόγιο και τα άλλα οικονομικής φύσεως θέματα είπε ότι δεν έχει απαντήσεις επειδή είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών συσχετίζεται προφανώς με το μισθολόγιο αλλά επίσης δεν είναι έτοιμος να απαντήσει.21-12-16 3
Για τις ακτοπλοϊκές μεταγωγές, αναγνώρισε ότι είναι προβληματικές και ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης καμπίνων για την κατάκλιση των συνοδών αστυνομικών. Υπό εξέταση τελούν επίσης τα θέματα της καθαριότητας, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ για την παραλαβή οχημάτων, μοτοσυκλετών και υλικοτεχνικών μέσων, είπε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παράλληλα δε ένας μικρός αριθμός οχημάτων μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω του ΟΔΔΥ και των κατασχεθέντων από παράνομες πράξεις, κατά προτεραιότητα υπέρ της αστυνομίας.
Ο Γενικός Γραμματέας στάθηκε στην εξωστρεφή δράση της αστυνομίας και στο ότι η πολιτεία πρέπει να αποδίδει τα οφειλόμενα στους ενστόλους, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Για το σύστημα TETRA υπενθύμισε ότι η σύμβαση έχει λήξει από το 2010 και τώρα πλέον εξετάζονται τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για την παραλαβή του, βρίσκεται δε στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης. Είναι σημαντικό όμως το ότι δεν πρέπει να παραληφθεί ένα σύστημα αν θα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή έστω και ενός αστυνομικού.
Για το μείζον ζήτημα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης στις αστυνομικές σχολές, δόθηκε η δυνατότητα υποβολής τελικών προτάσεων εντός 20ημέρου αν και ως Ομοσπονδία έχουμε καταθέσει το τελικό πόρισμα της αρμόδιας Ομάδας εργασίας.21-12-16 4
Ο κ. Γενικός αναφέρθηκε με έμφαση στη δυνατότητα συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Περιφέρειες για το μείζον θέμα της προμήθειας οχημάτων και άλλων μέσων, ενώ για το θέμα της μετακίνησης με τα ΜΜΕ είπε ότι θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο ΣΠΙΡΤΖΗ προκειμένου να χορηγηθούν περίπου 24.000 ειδικές κάρτες.
Για το θέμα της καθαριότητας, είπε ότι ο μεγάλος διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί αυτός, υπάρχει η δυνατότητα της διενέργειας πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών και επ' αυτού έχουν αποσταλεί σχετικές εγκύκλιοι.
Ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της περιοδείας του στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της ηπειρωτικής χώρας και συνεχάρη το προσωπικό για τις ποικίλες επιτυχίες του. Ζήτησε ανθρωποκεντρική και εξατομικευμένη χρηστή διοίκηση, ανθρωπιά και ευαισθησία προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αυτοχειρίας που παρουσιάζουν έξαρση τα δυο τελευταία χρόνια και τόνισε ότι πρέπει ως αστυνομικοί να είμαστε δεκτικοί στην κοινωνία διότι είμαστε ψηλά στην αποδοχή του έργου μας και μπορούμε ακόμα περισσότερο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, είπε ότι προσωπικά οφείλει πολλά στο Σώμα προσπαθώντας να το ανταποδώσει με την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μέσα από το θεσμικό του ρόλο. Τρανή απόδειξη, τα προεδρικά διατάγματα για τον Κώδικα Μεταθέσεων, τις άδειες και κάθε άλλο θεσμικό νέο μέτρο.21-12-16 5
Για τις μεταγωγές, ειδικότερα, είπε ότι στα νησιά υπήρξαν λάθη από υφισταμένους του, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε ο ίδιος, και ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει τηλεδιάσκεψη, ειδικά για αυτές της Θεσσαλίας. Όσο για την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης και τις οργανικές θέσεις, είπε ότι τίθεται αυτή σε εφαρμογή αρχές του νέου έτους, ενώ η ανακατανομή των οργανικών θέσεων θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο των τακτικών μεταθέσεων το καλοκαίρι. Τέλος, ότι θα ρυθμιστεί και το θέμα της εντοπιότητας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησαν επίσης θέματα όπως, η καταβολή 5νθημέρων και νυχτερινών με την τρέχουσα μισθοδοσία, θέμα που κορυφώθηκε χθες και είχε θετική κατάληξη χάριν των παρεμβάσεών μας, η ουσιαστική συνεργασία όλων των μελών του ΔΣ με κατάθεση προτάσεων και ειδικότερα επί του νέου ψηφίσματος του 26ου συνεδρίου μας, η χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, η συνταξιοδοτική διαδικασία για τον εκλιπόντα συνάδελφο Κυριακούλη ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ, η υπαγωγή τελικά μικρού αριθμού δημοτικών αστυνομικών στην κατηγορία των ειδικών φρουρών, η μη οπλοφορία αστυνομικών σε τελωνείο της Βουλγαρίας, η συγχώνευση αστυνομικών υπηρεσιών και άλλα.
Ο νομικός σύμβουλος κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ενημέρωσε το ΔΣ ότι από δικαστικής πλευράς είχαμε μια καλή χρονιά. Μεγάλη επιτυχία απετέλεσαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταβολή των νυχτερινών και των 5νθημέρων έως 31/12/2016 (σχετική δημοσίευση σε ΦΕΚ), ενώ οι πρώτες αγωγές αναφορικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την καταβολή των αναδρομικών, εκδικάστηκαν ήδη στο Πρωτοδικείο Τριπόλεως και αποτελούν σημαντική εξέλιξη.
Κλείνοντας τις εργασίες του ΔΣ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στα συνδικαλιστικά μας όργανα και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και δημιουργική νέα χρονιά.
Τα προβλήματα δεν θα μας λυγίσουν.
Με ενότητα και αποφασιστικότητα θα πορευτούμε όλοι μαζί και το 2017.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο


Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.:502/3/9-γ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο»
Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αρίθμου Δ.ΕΙΣΠΡ. Α. 1174969 ΕΞ 2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών σε απάντηση του υπ΄ αρίθμου 502/3/9α εγγράφου μας με θέμα «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο».
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών σας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
Συνημμένα