Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ


                                                                                             Ορεστιάδα, 18-08-2023
 Αριθ. Πρωτ.: 44/2023


         


             Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε στο «ίδιο έργο θεατές», καθώς η πολυαναμενόμενη συνάντηση των Big4 του Ελληνικού ποδοσφαίρου με τον κ. Πρωθυπουργό με κύριο θέμα συζήτησης την αντιμετώπισης της αθλητικής βίας αλλά και τις αλλαγές οι οποίες πρέπει να επέλθουν στο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει πραγματική εξυγίανση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε ξανά τα ίδια αποτελέσματα.

          Η Κυβέρνηση συμφώνησε απόλυτα με τις υποδείξεις των ιδιοκτητών των ανώνυμων εταιριών που διοικούν τις Π.Α.Ε και ανακοίνωσε δια στόματος του κ. Πρωθυπουργού ότι  «υπεύθυνη και υπόλογη δια πάσαν νόσον» εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων θα είναι η Ελληνική Αστυνομία.

           Εν έτη 2023, ενώ ο Έλληνας Αστυνομικός περιμένει από την Κυβέρνηση να ανακοινώσει αυτό που δικαιούται και δεσμεύτηκε πολλάκις ότι θα το υλοποιήσει, δηλαδή τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματος του Αστυνομικού, «ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ» , οι προχθεσινές δηλώσεις για εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στον έλεγχο των θυρών που εισέρχονται οι οργανωμένοι οπαδοί, μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, άλλο ένα πάρεργο στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας εις βάρος πάντοτε της Ασφάλειας των πολιτών. 

          Ερωτάται η Κυβέρνηση, «με το κλείσιμο των λεσχών» θα είχε σωθεί ο «ΑΛΚΗΣ» και ο «ΜΙΧΑΛΗΣ»? Το κλείσιμο των λεσχών είναι ένα μέτρο αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό, η οπαδική βία έχει βαθύτερες προεκτάσεις και έχει άμεση σχέση με τις κοινωνικές ανισότητες αλλά και το γεγονός ότι οι αθλητικοί χώροι έχουν μετατραπεί ως χώροι εκτόνωσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο καθένας που πηγαίνει να παρακολουθήσει μία αθλητική δραστηριότητα.

                                              ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙ

             ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.