Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε οτι με την υπ' αρ. 163/754/101/2011 απο 26/07/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδος κρίθηκε δεκτή η αίτηση για την ίδρυση του Σωματείου με την επωνυμία "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ".
Με το ν. 3938/2011 στο άρθρο 18 προβλέπονται ρυθμίσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για τους ένστολους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτές τις ρυθμίσεις  προβλέπεται η δημιουργία μίας πρωτοβάθμιας ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων μέχρι και τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου σε κάθε αστυνομική διεύθυνση, μέλη δε αυτών των οργανώσεων μπορούν να είναι μόνο οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες που εδρεύουν μέσα στα γεωγραφικά όρια της διεύθυνσης. Επίσης κάθε αστυνομικός δικαιούται να είναι μέλος μόνο της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της αστυνομικής διεύθυνσης όπου υπηρετεί.
Ακόμη προβλέπει την προσαρμογή των καταστατικών όσων οργανώσεων αστυνομικών υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν συσταθεί ή όσες θα ιδρυθούν σύμφωνα με  τις διατάξεις περί της απλής αναλογικής  (εκλογή όχι με ενιαίο ψηφοδέλτιο όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά με συνδυασμούς)  να προκηρύξουν εκλογές όχι νωρίτερα από 4 μήνες και όχι αργότερα από 6 μήνες από την έγκριση του καταστατικού τους.
Για τους λόγους αυτούς η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Έβρου μετά απο λίγο χρονικό διάστημα θα παύσει την λειτουργία της και τα μέλη της θα εγγραφούν αυτομάτως στις δύο νεοιδρυθείσες Ενώσεις της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης,όπως αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της  Συνδικαλιστικής Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Έβρου.

1 σχόλιο:

  1. Καλή αρχή και καλή δύναμη ………….από την Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.