Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια πολλά


Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας σας εύχονται για την νέα χρονιά υγεία - αγάπη - ευτυχία- τύχη- δημιουργία και πολύ αισιοδοξία.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011


Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της ΠΟΑΣΥ

Να ανατρέψουμε ό,τι εμπόδιο μας επιφυλάσσει το 2012

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Άλλη μια δύσκολη «μνημονιακή» χρονιά έρχεται να σταθεί εμπόδιο σε όσα ονειρευτήκαμε και μαζί αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε για ένα καλύτερο αύριο, για μας προσωπικά, για τις οικογένειές μας, για την ελληνική κοινωνία και το λειτούργημα που υπηρετούμε με αρχές και αξίες.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές για το συνδικαλιστικό μας κίνημα περιβάλλον καλούμαστε να αγωνιστούμε και το 2012, γνωρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ενώ οι αγορές και το κεφάλαιο έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας μας. Στον ορίζοντα προβάλλει απειλητικά πλέον ο κίνδυνος των απροκάλυπτων εξωθεσμικών παρεμβάσεων για τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων ερήμην του λαού, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο του απροσχημάτιστου διορισμού κυβερνήσεων στο όνομα της διασφάλισης των συμφερόντων των δανειστών και της διεθνούς τοκογλυφίας.
Σ' αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, η Ομοσπονδία σάς καλεί να δώσετε δυναμικό παρών στο προσκλητήριο του αγώνα, κλείνοντας τα αφτιά σας στις σειρήνες της εσωστρέφειας και σε κάθε λογής κακοποιούς της αλήθειας και περιφερόμενους υπονομευτές των συμφερόντων μας. Τούτη την ώρα πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι μας για να υπερασπιστούμε τους θεσμούς που υπηρετούμε, διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι αν εξασθενήσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σύστημα, είναι βέβαιο ότι θα πληγεί ανεπανόρθωτα και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, ο ίδιος ο εργαζόμενος δηλαδή, ο οποίος εις μάτην θα αναζητά καταφύγιο.
Ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες ότι ως ένστολοι θα εξαιρεθούμε από τη λαίλαπα που μας περιμένει. Τα όσα κεκτημένα μάς έχουν ήδη υφαρπάξει στο όνομα της διάσωσης της χώρας, αποτελούν για όλους μας ισχυρή πρόκληση για νέους πιο δυναμικούς και πιο αποτελεσματικούς αγώνες, λαμβάνοντας υπόψη ότι εμείς οι αστυνομικοί δεν έχουμε την πολυτέλεια της εύκολης κριτικής και του λαϊκισμού. Οφείλουμε με ωριμότητα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, να συνταχθούμε συνειδητά με το συμφέρον της κοινωνίας, με το μέλλον των παιδιών μας, επαναλαμβάνοντας την αταλάντευτη θέση μας, ότι δεν θα μετατραπούμε σε πραιτοριανούς των τροϊκανών και όργανα καταστολής των λαϊκών αγώνων, με απώτερο στόχο την προστασία της κλεπτοκρατίας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η δύναμή μας είναι η ενότητα και η επιμονή στο δίκιο μας. Αποφασισμένοι συνεχίζουμε και το 2012 να αγωνιζόμαστε, διακηρύσσοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν απεμπολούμε τα δικαιώματά μας. Σταθήκαμε όρθιοι σε άλλους, επίσης, δύσκολους καιρούς, αποκρούοντας το «ξενέρωμα» της Ομοσπονδίας και στέλνοντας μηνύματα αντίστασης σε όλη την Ελλάδα.
Το ίδιο πράττουμε και σήμερα για όσους «προσεύχονται» και ελπίζουν ότι υπό την πίεση των προβλημάτων, θα διολισθήσουμε στο δρόμο της παραίτησης από τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί.
Εδώ στην ΠΟΑΣΥ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε συνθήκες φτώχειας και απαξίωσης, όλα αυτά που μας «σερβίρουν» δήθεν για τη σωτηρία μας. Απεναντίας, αντλώντας δύναμη από τη δύναμη που μας δίνετε καθημερινά, διδασκόμενοι από τα λάθη μας και αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι κρατάμε γερά και ψηλά τη σημαία του αγώνα της ΠΟΑΣΥ.
Ωστόσο, είκοσι και πλέον χρόνια από τις τολμηρές, ιστορικές αποφάσεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών που χάραξαν το δικό μας αγωνιστικό δρόμο έως και σήμερα, καλούμαστε ξανά να κάνουμε το άλμα ενάντια στη φθορά του χρόνου και να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους συναδέλφους και τις νέες συναδέλφισσές μας το όραμα και την ελπίδα που μας κράτησε ζωντανούς τα προηγούμενα χρόνια.
Η νέα χρονιά, πρωτόγνωρη από κάθε άποψη, με το μέγεθος και την οξύτητα των προβλημάτων της, ας αποτελέσει για μας τους συνδικαλιστές, για κάθε απλό μέλος Πρωτοβάθμιας Ένωσης, για κάθε νέα και παλιά Πρωτοβάθμια Ένωση, την απαρχή μιας νέας συνδικαλιστικής εποχής. Εξάλλου, αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, απέδειξαν με τις πράξεις τους ότι ο τόπος χρειάζεται ένα ακόμα πιο ισχυρό, ακηδεμόνευτο και όχι «ασύνταχτο» συνδικαλιστικό κίνημα.
Αγωνιζόμαστε για μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική, που σέβεται τον πολίτη και ασφαλώς τα ίδια τα μέλη της, το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο οργανώνεται και συσπειρώνεται πλέον σε νέες συνδικαλιστικές βάσεις, με νέα, πιο αντιπροσωπευτικά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, για να δώσει από καλύτερες θέσεις τις επιβαλλόμενες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με κάθε νόμιμο μέσο.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε τελική ανάλυση, το μεγάλο στοίχημα της ζωής, η διατήρηση της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής μας, ως Ελλήνων Αστυνομικών, που θέλουν να σέβονται και να τηρούν τον όρκο τους, δεν μετριέται ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ, πόσω μάλλον σε νομίσματα και σημαίες ευκαιρίας... Μετριέται στο μετερίζι των αγώνων για το κοινό καλό, για το σεβασμό και την καθολική αποδοχή του Έλληνα Αστυνομικού, χωρίς αστερίσκους και υπονοούμενα στα δίσεκτα χρόνια που επεφύλαξαν για μας και τα παιδιά μας, όσοι τελικά θα κριθούν από την Ιστορία για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας.
Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον ωραίο αγώνα, ανιδιοτελώς και με όποιο κόστος. Το οφείλουμε στους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, το οφείλουμε στους άξιους συνεχιστές τους, το οφείλουμε στη νέα γενιά των συναδέλφων μας, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούμε ευόρκως και με ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι επιτελούμε λειτούργημα και όχι επάγγελμα τρίτης κατηγορίας, σε τιμή ευκαιρίας.
Καλή αγωνιστική και ανατρεπτική χρονιά!
ypografes-poasy

ΠΟΑΣΥ προς ΥΠΟΥΡΓΟ :Αυτά είναι τα αιτήματα των αστυνομικών



Η ΠΟΑΣΥ γνωστοποιεί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα αιτήματα των Αστυνομικών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κύριε Υπουργέ
Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας και σε απάντηση όσων ανέφερε ο υφυπουργός κ. Μανώλης ΟΘΩΝΑΣ στο Γενικό Συμβούλιο της 21ης Δεκεμβρίου 2011, σας παραθέτουμε τα αιτήματα τα οποία φρονούμε ότι δύνανται να επιλυθούν με την προώθηση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ψήφισης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να αρθεί η αδικία που υφίσταται το χαμηλόβαθμο κυρίως αστυνομικό προσωπικό. Ειδικότερα:

1) Αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
Υπαγωγή στο καθεστώς – κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθότι η εργασία του πληροί αυτά τα κριτήρια.
2) Αναγνώριση - αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων σε επίπεδο Τ.Ε.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 π.δ. 352/1995, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 68/1997, αυτή χαρακτηρίζεται ως Ανωτέρα Σχολή, υπερδιετούς κύκλου σπουδών. Με τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ. 1 Ν. 2226/1994, η διάρκεια φοίτησης στην εν λόγω σχολή ορίζεται στα πέντε εξάμηνα. Βάσει των ανωτέρω και δεδομένου ότι η σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί παραγωγική σχολή ανωτέρας εκπαίδευσης επιβάλλεται η διαβάθμισή της στην κατηγορία ΤΕ του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος.
3) Βαθμολογική εξέλιξη Ανθυπαστυνόμων.
Στο τέλος της παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν. 3686/2008 προστίθεται εδάφιο, ως ακολούθως:
Αρχαιότεροι στο βαθμό Ανθυπαστυνόμοι, αυτών που προάγονται με τις διατάξεις του παρόντος, να δύνανται ύστερα από αίτησή τους που υποβάλλεται εντός μηνός μετά τη
δημοσίευση της διαταγής περί προαγωγής ανθυπαστυνόμων, στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β' να προαχθούν στο βαθμό αυτό, ανεξαρτήτως από την κατάταξή τους.
4) Άρση «παγώματος» μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος για τα Σώματα Ασφαλείας.
Από 1/1/2012 να παύσει η ισχύς των διατάξεων της παρ. 2 άρθρο 27 του Ν. 4024/2011 και της παρ. 5 του άρθρου 38 του Νόμου 3986/2011 και να χορηγηθούν αναδρομικά οι μισθολογικές ωριμάνσεις και το χρονοεπίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
5) Αναγνώριση ως χρόνου πραγματικής υπηρεσίας του χρόνου που μεσολάβησε από την κατάταξη έως τον διορισμό αστυνομικού προσωπικού.
Στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της χρηστής διοίκησης να αντικατασταθούν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 3875/2002 ως εξής: «Τα πρόσωπα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 40 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄) και της παρ. 23 του άρθρου 8 του Ν. 2366/1995 (ΦΕΚ 256 Α΄) μπορούν με αίτησή τους να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο από το Δημόσιο το χρόνο που μεσολάβησε από την κλήση τους προς κατάταξη ή την κύρωση των πινάκων επιτυχίας μέχρι την κατάταξη ή το διορισμό τους, αντίστοιχα, με καταβολή από τους ιδίους της προβλεπόμενης εισφοράς, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 59 του Π.Δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α) και 17 παρ. 2 του Ν. 2084/1992 (ΦΕΚ 165 Α), ήτοι ποσοστό 6,67% επί των συνταξίμων αποδοχών».
6) Μη εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας.
Εγκλήσεις και μηνύσεις που υποβάλλονται εις βάρος αστυνομικών υπαλλήλων για αδικήματα που κατηγορούνται ότι τελέστηκαν κατά τη διάρκεια και συνεπεία των καθηκόντων τους, κατά τη διαδικασία των άρθρων 242, 244, 275, 409-427 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εισάγονται προς συζήτηση με την τακτική διαδικασία χωρίς να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.
7) Εξαίρεση καταβολής παραβόλου.
Αστυνομικός υπάλληλος που υποβάλλει μήνυση ή έγκληση για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα, απαλλάσσεται από την υποχρέωση της κατάθεσης του παραβόλου του Δημοσίου κατά την υποβολή της εγκλήσεως.
8) Οδοιπορικά έξοδα παρελθόντων ετών.
Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την εξασφάλιση και εξόφληση των κονδυλίων για τα οφειλόμενα οδοιπορικά έξοδα παρελθόντων ετών.
9) Εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ.
Άμεση ρύθμιση της εκπροσώπησής μας στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. με την τροποποίηση και διεύρυνση της σύνθεσης του Δ.Σ. σε έντεκα μέλη ώστε εκ μέρους των μετόχων της Ελληνικής Αστυνομίας να συμμετέχουν δύο υπηρεσιακοί εκπρόσωποι που θα ορίζονται με απόφαση του Αρχηγού, δύο εκπρόσωποι των μετόχων που θα ορίζονται από τις οικείες Ομοσπονδίες Αστυνομικών καθώς και ένας εκ των μερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ. που θα ορίζεται από την οικεία Ομοσπονδία τους, με τους αναπληρωτές τους.

Νέα Εγκύκλιος ΑΕΑ για τη ΜΑΧΙΜΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Σχεδιάζουν την διενέργεια της κράτησης με τη μισθοδοσία Απριλίου 2012

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. με σχετική ανακοίνωσή της ,γνωστοποίησε σε όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της για την ενημέρωση όλων των μελών τους την Εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Α.Ε.Α. σχετικά με την
αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο που μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας από το site της ΠΟΑΣΥ :
1.Δίνεται νέα προθεσμία μέχρι τις
15-1-2011 για όσους επιθυμούν να αναγνωρίσουν τη "μάχιμη πενταετία" με σχετική αίτηση που θα καταθέσουν στις υπηρεσίες τους. Προϋπόθεση να έχουν καταταγεί από 1-10-1990 και μετά.
2. Οι εισφορές που πρέπει να καταβληθούν είναι (39,87) μηνιαίως και μέχρι τη συμπλήρωση του ποσού που αναλογεί σε αποζημιώσεις (60) μηνών. Σε περίπτωση που ο χρόνος υπηρεσίας , υπολείπεται των (60) μηνών η κράτηση θα είναι ανάλογη των μηνών υπηρεσίας στις μάχιμες Υπηρεσίες. Εφάπαξ καταβολή του ποσού δεν προβλέπεται από το νόμο και δε δύναται να διενεργηθεί.
3. Εξαιρούνται της καταβολής όσοι προγενέστερα της κατάταξής τους στην ΕΛ.ΑΣ , είχαν εργασθεί στο Δημόσιο πριν της 1-10-1990.
Στην Εγκύκλιο δίνονται αναλυτικές διευκρινήσεις για τις προϋπηρεσίες που λογίζονται ως "Δημόσιες Υπηρεσίες" και ποιές όχι.
4. Διαδικασία τροποποίησης και μεταβολής της αρχικής επιθυμίας για την καταβολή ή διακοπή των εισφορών θα γίνει μετά την 15-4-2012.
5.Διευκρινίζεται επίσης ότι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του αστυνομικού προσωπικού δεν αναγνωρίζουν τη "Μάχιμη Πενταετία" δηλαδή το χρόνο που θα αναγνωριστεί ως διπλάσιος.
Το ΑΕΑ προγραμματίζει να διενεργηθεί η κράτηση με τη μισθοδοσία του Απριλίου 2012.
Για περισσότερα :
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ από το site της ΠΟΑΣΥ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011


Παρέμβαση στο ΜΤΣ





                  Αθήνα 29 Δεκεμβρίου 2011
                                                      Αρ. Πρωτ.:505/1/12α


Προς: Τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού
Υποστράτηγο ε.α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Δημήτρη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
3) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
4) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Μανώλη ΌΘΩΝΑ
5) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
6) Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
7) Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.
8) Γενικό Διευθυντή Μ.Τ.Σ.
Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΤΣΕΛΕΚΙΔΗ
9) Αντ/γο ε.α. κ. Αλέξη ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ
Εκπρόσωπο μερισματούχων ΕΛ.ΑΣ. στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.
10) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις – Έδρες τους

Κύριε Πρόεδρε

Το Μ.Τ.Σ. εδώ και χρόνια , όπως είναι γνωστό πλέον σ' όλους, παρουσιάζει σοβαρά δομικά, διαρθρωτικά και διαχειριστικά προβλήματα που επιβαρύνουν τη λειτουργία του με διαρκή ελλείμματα .

Το σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας που παρουσιάζει το ταμείο, καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει έγκαιρα το απαιτούμενο ποσό για την καταβολή του μερίσματος κάθε τρίμηνο στους δικαιούχους του και οι ελλειμματικοί οικονομικοί του απολογισμοί τα τελευταία χρόνια , οδήγησαν κατόπιν σχετικής πρότασής σας, να παρακρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών το σύνολο των εισφορών των μετόχων μαζί με τις εισφορές του Β.Ο.Ε.Α. , με την παράλληλη ανάληψη της υποχρέωσης να καλύπτει μέχρι και σήμερα την καταβολή του μερίσματος και έως ότου ρυθμιστούν τα χρέη του Ταμείου.

Επιπρόσθετα την τελευταία διετία υπήρξε σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μετόχων ,μειώθηκε κατά 25% το μέρισμα στους δικαιούχους και μετατέθηκε η καταβολή του στο τέλος κάθε τριμήνου.

Αιφνιδιαστικά και ενώ αναμενόταν, όπως μας είχατε ενημερώσει κατά την προ διμήνου συνάντηση μας, η επεξεργασία εκ μέρους σας μιας σειράς μέτρων περιστολής των ελλειμμάτων (προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την σταδιακή εξόφληση των χρεών του ταμείου στο Υπουργείο Οικονομικών, ορθολογικοποίηση των μερισματικών βαθμών, σύσταση ειδικού λογαριασμού Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας κ.λ.π.), δημοσιοποιήθηκε ότι κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου την 16/11/2011 προτάθηκε και συζητήθηκε ως μέτρο «ο διαχωρισμός των διαχειρίσεων Στρατού Ξηράς-Ελληνικής Αστυνομίας και ο υπολογισμός του μερίσματος αναλόγως των εσόδων-κερδών εκάστου κλάδου''.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι την ίδια ώρα που το ταμείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, οι δικαιούχοι του ειδικού κλάδου ενίσχυσης Μερισματούχων των Μ.Τ.Σ. (ΕΚΟΕΜΣ) που έχει συσταθεί αποκλειστικά για τους μερισματούχους που προέρχονται από το Στρατό Ξηράς λαμβάνουν τα μερίσματα που δικαιούνται και δημιουργείται η αίσθηση όχι αδίκως ότι οι μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ. αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, ενώ προαπαιτούμενο είναι βάση της κείμενης νομοθεσίας η χορήγηση του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. πρωτίστως.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι, όπως ήδη γνωρίζεται η Ομοσπονδία μας σε καμία περίπτωση δεν συναινεί σε τέτοιες «λογικές» και «προτάσεις».

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία και προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση του Ταμείου ως εκπρόσωποι 40.000 και πλέον χιλιάδων Αστυνομικών ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης , σας καλούμε το συντομότερο:

-να μας χορηγήσετε ακριβές αντίγραφο της συνεδρίασης του Διοικητικού σας Συμβουλίου της 16-11-2011

-να μας γνωρίσετε εγγράφως σε όποιες ενέργειες έχετε προβεί ή προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Μ.Τ.Σ.

-εάν έχετε προωθήσει το αίτημα μας για ανασύνθεση του Δ.Σ. στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να συμμετέχουν από την 1-1-2012 εκπρόσωπος της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων σε αυτήν.












Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Δώρο Χριστουγέννων



Σε ερώτηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ορεστιάδας προς την διαχείριση χρηματικού σχετικά με την μη καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων σε ορισμένους συναδέλφους , μας γνωστοποίησαν πως οφείλετε στο γεγονός της μη κράτησης όλων των αναδρομικών κρατήσεων στις τρεις τελευταίες μισθοδοσίες  με αποτέλεσμα να γίνει συμψηφισμός των οφειλομένων στο δώρο Χριστουγέννων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Μάχιμη πενταετία


        

  Στις 21-12-2011 στο γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα προσήλθε εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης  Όθωνας, ο οποίος τοποθετούμενος στην ερώτηση σχετικά με την μάχιμη πενταετία δεσμεύτηκε πως θα ενημερωθεί για το ζήτημα και θα το προωθήσει, για  να ξεκινήσουν  άμεσα οι κρατήσεις   έτσι ώστε να κατοχυρωθεί υπέρ μας  η μάχιμη πενταετία.



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας προτρέπουμε  να δηλώσετε να σας γίνουν οι κρατήσεις για την μάχιμη πενταετία τουλάχιστον  για έναν μήνα       ( και το διακόπτετε όποτε θέλετε)  καθώς μόνο έτσι κατοχυρώνετε το δικαίωμα της μάχιμης πενταετίας.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ




Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)

 



                                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ
ΕΞ΄ ΑΙΤΙΑΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα σχετικά με την μη καταβολή των δαπανών για μετακινήσεις εκτός έδρας του αστυνομικού προσωπικού για υ[υπηρεσιακούς λόγους παρελθόντων ετών.

Επειδή έχουν διαπιστωθεί αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και σε πολλές περιπτώσεις μεροληπτική προτίμηση στην προώθηση των υπομνημάτων (κυρίως  ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών) και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας τόσο στην Πολιτική όσο και στην Φυσική ηγεσία πέρα από τις δρομολογούμενες ενέργειες της προτίθεται να καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων.

Σε κάθε περίπτωση όμως και για να μην υπάρξει κίνδυνος παραγραφής οποιασδήποτε αξίωσης των συναδέλφων που δικαιούνται οδοιπορικά κλπ.  έξοδα συνιστά στους συναδέλφους να υποβάλλουν ιεραρχικά σχετική αίτηση υπόδειγμα της οποίας σας αποστέλλουμε, ώστε να διακόπτεται η παραγραφή και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης η Ομοσπονδία θα αναλάβει τον συντονισμό για την διεκδίκηση των οφειλομένων ποσών
                                                                                                Ορεστιαδα, 12 Δεκεμβρίου 2011
                                                                   
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής                                  ΚΑΡΥΩΤΗΣ Φώτιος                                         
                                                    

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ANAKOINΩΣΗ


                                     
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και Ευρωπαϊκών συνδικάτων (EUROCOP)

 



                                                                                                Ορεστιάδα, 12 Δεκεμβρίου 2011
                                                                   
ΠΡΟΣ:  ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο»
-Μετά την έγκριση της αίτησης και του καταστατικού των ιδρυτικών μελών της ΄Ενωσης μας που κατατέθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 (ρυθμίσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων )  του Ν. 3938/2001 ΦΕΚ τ. 1ο Αρ. φύλλου 61  που μεταξύ άλλων προβλέπει  την ίδρυση μίας πρωτοβάθμιας ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων μέχρι και το βαθμό του ανθυπαστυνόμου σε κάθε αστυνομική διεύθυνση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας με την υπ΄ αριθ. 163/754/101/2011από 26-07-2011 απόφαση του και την εγγραφή – καταχώρηση στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων αυτού, αλλά και από την ομόφωνη αποδοχή της αίτησης μας για εγγραφή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π. Ο. ΑΣ. Υ.) από  το  Διοικητικό Συμβούλιο αυτής στην συνεδρίαση του την 7η Δεκεμβρίου 2011, σας γνωρίζουμε την σύνθεση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της ένωσης μας μέχρι και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών για την  ανάδειξη των  οργάνων της σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011.

Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ ΣΤΟ Δ. Σ.
ΥΠΗΡΕΣΙΑ
1
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής
Πρόεδρος
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου
2
ΓΚΑΚΙΔΗΣ Αθανάσιος
Α΄ Αντιπρόεδρος
Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας
Επιτελείο/Ρ/Τ  100
3
ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Βασίλειος
Β΄ Αντιπρόεδρος
Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου
4
ΚΑΡΥΩΤΗΣ Φώτιος
Γενικός Γραμματέας
Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας
5
ΑΦΟΥΚΑΤΟΥΔΗΣ Ιωάννης
Ταμίας
Αστυνομικός Σταθμός Καστανέων
6
ΒΟΥΛΩΤΑΚΗΣ Ζαχαρίας
Οργανωτικός Γραμματέας
Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου
7
ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος
Αναπ.  Γενικός Γραμματέας
Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης
Επιτελείο /Τμήμα Διαβατηρίων
8
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Ιωάννης
Αναπ.  Ταμίας
Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας
9
ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας
Μέλος
Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Παντελής                                             ΚΑΡΥΩΤΗΣ Φώτιος