Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών διακινητών από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Κομοτηνή, 1 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι
διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (30-9-2013) τις πρωινές ώρες, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28, 25 και 19 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα σε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα των αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι αλλοδαποί διακινητές, διότι, διασχίζοντας πεζή τον ποταμό Έβρο, λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, διευκόλυναν την είσοδο από την Τουρκία στην Ελλάδα, σε εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους μη νόμιμους μετανάστες κατείχε ένα διαβατήριο των συριακών αρχών, το οποίο ανήκει σε άλλο άτομο και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή γνήσιου ταξιδιωτικού εγγράφου.
Κατασχέθηκαν επίσης τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.