Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ .

poasy
Αθήνα 27 Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ.: 700/1/2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι μερίδα των ΜΜΕ ασχολείται, εκ νέου, ειδικά με τις εκλογικές προτιμήσεις των αστυνομικών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές, στοχοποιώντας τους ως ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και εμπλέκοντας συλλήβδην την Ελληνική Αστυνομία σε επικίνδυνα κομματικά παιγνίδια.
  Χωρίς να γίνεται ουδεμία σοβαρή προσέγγιση του όλου θέματος, καίτοι αυτό είχε εκ μέρους μας επισημανθεί από τις προηγούμενες εκλογές το 2012, για άλλη μια φορά, το αστυνομικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με όρους «επικοινωνίας» (προφανώς γιατί «πουλάει») με μόνο αποτέλεσμα την ενοχοποίησή του, την απόκρυψη των πραγματικών αιτίων, την κάλυψη των υπαιτίων και τελικά τη συσκότιση της πραγματικότητας.
  Προφανώς, για κάποιους ο αστυνομικός είναι καλός όταν απλώς καταθέτει τα κομματικά «διαπιστευτήριά» του στους εκάστοτε κρατούντες, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του επάρκεια, το δημοκρατικό του φρόνημα ή την πιστή τήρηση της νομιμότητας και των κανονισμών του Σώματος.
  Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν: Ο Έλληνας Αστυνομικός, εξακολουθεί να δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωσή του, ασκώντας ένα επικίνδυνο επάγγελμα και το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται ακριβώς για τη θωράκισή του, ώστε κάθε αστυνομικός όπου κι αν υπηρετεί, να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για κάθε τι καταδικαστέο και επίμεμπτο, διότι έχει χρόνια τώρα ανοικτά μέτωπα με σαφείς στοχεύσεις.
  Αλλού επομένως να αναζητήσουν τις ευθύνες όσοι περιορίζονται άλλοτε να χαρακτηρίζουν, κατά πως τους συμφέρει, «μπάτσο» και άλλοτε «φασίστα» το συνάδελφό μας. Ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους γιατί αποσιωπούν συστηματικά τον συνεχή αγώνα μας για μια σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία. Ας μας πουν γιατί απορρίπτουν τις προτάσεις μας για τον επαγγελματισμό και τον εκδημοκρατισμό των λειτουργιών της αστυνομίας (αύξηση κονδυλίων για εκσυγχρονισμό εκπαίδευσης-Υπηρεσιών, νέες δομές αστυνόμευσης, ενίσχυση βιοτικού επιπέδου, αλλαγή συστήματος κρίσεων-προαγωγών - συμμετοχή στα υπηρεσιακά συμβούλια, μη απαξίωσή μας ως θεσμού, μη «ραμποποίηση» του Σώματος, πάταξη της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς κλπ).
  Δυστυχώς, αντί να γίνεται σοβαρός διάλογος για όλα αυτά και να βλέπουμε μια κοινή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων, ο Έλληνας Αστυνομικός ως πρόσωπο και ως θεσμός οδηγείται στην απαξίωση πέρα από την πρόδηλη ευθύνη του πολιτικού συστήματος, και με ευθύνη ορισμένων ΜΜΕ, τα οποία έχουν λησμονήσει τον ενημερωτικό - παιδευτικό τους ρόλο, έχοντας αναδειχθεί σε υπηρέτες ποικιλώνυμων συμφερόντων, καταπατώντας κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.
  Στην εποχή των Μνημονίων και της Τρόικας, με μια ισοπεδωμένη κοινωνία, είναι επομένως υποκριτικό και άκρως αντιδημοκρατικό κάποιοι να επιρρίπτουν τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούμε κι εμείς οι αστυνομικοί.
  Ας γνωρίζουν όμως και τούτο: εχθρός της Δημοκρατίας δεν είναι ο Έλληνας Αστυνομικός. Το έχει αποδείξει, το αποδεικνύει καθημερινά με το έργο και τη στάση του !
  Καλούμε την πολιτική και φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προστατέψουν τον θεσμό και τους συναδέλφους μας, εφαρμόζοντας ουσιαστικά μέτρα και αντί να σιωπούν, να πάρουν θέση για όσα «απορούν» τα ΜΜΕ, πρωτοστατώντας προς αυτήν την κατεύθυνση.
ypografes-poasy
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.