Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

3η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ



                                                              ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ         
         
                                                    
                                                                         Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ & EYROCOP
                    
                ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Πρόεδρος: Ακίδης Ηλίας τηλ.   – Γ. Γραμματέας : Τζιαμπαζάκης Βασίλειος τηλ. 6932583211          
   Τηλ & Fax :25520-28141     Δικτυακός τόπος :  seayorestiadas.blogspot.com           
                                                                                                                                      

                                                                                                     ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 17/03/2015
             ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014            
                                 ΕΩΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ  2015


 Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
εκ μέρους του  Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας  σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή 3η Τακτική Γενική Συνέλευση.
Μέσα από  την ανάγνωση της παρούσας έκθεσης πεπραγμένων θέλουμε να αποτυπώσουμε την δραστηριότητα του Δ.Σ. τη χρονιά που μας πέρασε.
ü   Στις 05-06 Φεβρουαρίου μέλη της Ένωσης συμμετείχαν στο Γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. καταθέτοντας τα προβλήματα που μας απασχολούν.
ü   Στις 13 Φεβρουαρίου αποστείλαμε κοινό έγγραφο προς όλους τους βουλευτές του νομού ζητώντας να πάρουν θέση και να μην ψηφίσουν στην βουλή το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.
ü   Στις 01 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο καθιερωμένος πλέον  αποκριάτικος χορός.
ü   Στις 06 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Δ.Σ συμμετείχε στην διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στο περιστύλιο της βουλής κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. που διοργάνωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ü    Στις 08 Μαρτίου σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων αστυνομικών στις προαγωγικές εξετάσεις αρχιφυλάκων, αποστείλαμε κοινό έγγραφο στο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ζητήσαμε να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση (σεμινάριο) στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής της Σχολής Αστυφυλάκων, αντί της Σ.Μ.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στην Βέροια, για λόγους εξυπηρέτησης του οικογενειακού τους προγραμματισμού.
ü   Στις 11 Μαρτίου η Ένωση μας με έγγραφο της, ζητά την συμβολή του Θεαγένειου Αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,  διαθέτοντας  την κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου μαζί με το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την προληπτική – κλινική εξέταση γυναικών       ( μελών αστυνομικών και συζύγων μελών αστυνομικών).
ü   Στις 13 Μαρτίου η Ένωση μας διοργάνωσε  διάλεξη με θέμα         « Διαχείριση κρίσεων » με ομιλητή τον καθηγητή  κ. Νίκο Λυγερό η ημερίδα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς υπήρξε καθολική συμμετοχή.
ü   Στις 26 Μαρτίου ενημερώσαμε τους συναδέλφους ότι δημοσιεύθηκε και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (www.poasy.gr),  ο Νόμος 4249 – 24/03/2014 (ΦΕΚ 73) για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
ü   Στις 08 Απριλίου αποστείλαμε έγγραφο στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ καθώς και σε όλη την ιεραρχία της φυσικής  ηγεσίας σχετικά με τα προβλήματα της επιχείρησης ΄΄Ασπίδα΄΄ από την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
ü   Στις 14 Απριλίου αποστείλαμε ευχητήριες κάρτες εν όψη των Αγίων ημερών του Πάσχα προς τοπικούς φορείς και παράγοντες του τόπου. 
ü   Στις 17 Απριλίου σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,  εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας προς τη πολιτική και φυσική ηγεσία για την διενέργεια σεμιναρίων των νεοπραχθέντων αρχιφυλάκων στο ΤΔΑ Κομοτηνής, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποφυγή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων της περιοχής.
ü   Στις 11 Μαΐου ενημερώσαμε τα μέλη μας που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες σχετικά με την εξέλιξη της αγωγής ( δίκη 15 Ιουλίου) που είχαν κάνει για την μη καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινά) .
ü   Στις 19 Ιουνίου με έγγραφο μας ενημερώσαμε τους συναδέλφους σχετικά με την δημοσίευση της απόφασης του  Συμβουλίου της  Επικρατείας αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο μας , αλλά και τις αναδρομικές παρακρατήσεις του μισθού μας, και την πορεία που θα ακλουθούσε το διοικητικό συμβούλιο καθώς βρισκόταν  σε διαρκή επαφή με το προεδρείο της Ομοσπονδίας καθώς επίσης και με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα.
ü   Στις 02 Ιουλίου αποστείλαμε έγγραφο στον αρχηγό της Ελλάς Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη σχετικά με τα προβλήματα της Α/Δ Ορεστιάδας, επιγραμματικά τα αναφέρω: Ενίσχυση με προσωπικό της Α/Δ Ορεστιάδας- Οχήματα - Υλικοτεχνικός εξοπλισμός & Ακαταλληλότητα κτηριακών εγκαταστάσεων στην Α/Δ Ορεστιάδας
ü   Στις 04 Ιουλίου πραγματοποιήσαμε κοινή συνάντηση με το σωματείο της Αλεξανδρούπολης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ, ενημερώνοντας τον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ του επιδώσαμε και σχετικό υπόμνημα.
ü   Στις 15 Ιουλίου ενημερώσαμε τους συναδέλφους που προέρχονται από πρώην Συνοριακούς Φύλακες πως εκδικάστηκε η έφεση που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο κατά της πρωτόδικης απόφασης ( αναμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης )
ü   Στις 30 Ιουλίου η Ένωση μας τοποθετήθηκε και δημοσίευσε ολόκληρη την τροπολογία σχετικά με την αναδιάρθρωση της Ελλάς
ü   Στις 04 Αυγούστου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσης συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ. στην Κομοτηνή με θέμα: αστυνομική ακαδημία το ΄΄άρμα΄΄ για την αναγέννηση της Ελληνικής Αστυνομίας. 
ü   Στις 06 Αυγούστου   αντιπροσωπεία της Ένωσης συμμετείχε στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες σωμάτων ασφαλείας σχετικά με την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, έξω από το υπουργείο οικονομικών και στη συνεχεία στη βουλή.
ü   Στις 05 Σεπτεμβρίου η Ένωση μας συμμετείχε στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη με ικανοποιητικό   αριθμό  συναδέλφων.
ü   Στις 10 Νοεμβρίου υπήρξε από κοινού  καταγγελία των Ενώσεων Αστυνομικών Ορεστιάδας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης & Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την άφιξη  ακτιβιστών-πολιτών της ΕΕ στην περιοχή του Βορείου Έβρου οι οποίοι είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν  για την κατασκευή του «περιβόητου» φράχτη η ηγεσία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α. Μακ. & Θράκης είχε ως αποτέλεσμα την χωρίς ουσιαστικό λόγο ταλαιπωρία των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων.
ü   Στις 12 Νοεμβρίου με έγγραφο μας ενημερώσαμε λεπτομερώς τα μέλη μας σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του Σ.Τ.Ε  και την πορεία που θα ακλουθούσε το σωματείο.
ü   Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν από την κινητή μονάδα του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  δωρεάν εξετάσεις προς όλες τις συναδέλφισσες καθώς και στις γυναίκες συναδέλφων.
ü   Στις 15 Οκτωβρίου με δελτίο τύπου η Ένωση μας ευχαρίστησε  δημόσια το Θεαγένειο Αντικαρκινικό νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος, τη Διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Διδυμοτείχου, το κέντρο Υγείας Ορεστιάδας καθώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α/Δ Ορεστιάδας για την στήριξη τους στην απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση της Ένωσης μας.
ü   Στις 15 Οκτωβρίου αποστείλαμε  έγγραφο στον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ στον υπουργό υγείας κ. Μάκη ΒΟΡΙΔΗ καθώς και στο σύνολο της φυσικής ηγεσίας καταγγέλλοντας την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, καθώς και τα προβλήματα που υπήρχαν από τις Μεταδοτικές ασθένειες        ( Έμπολα) 
ü   Στις 25 έως 28 Νοέμβριου οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του σωματείου συμμετείχαν στο 24ο πανελλαδικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ .
ü   Στις 12 Δεκεμβρίου στηρίξαμε την πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνου ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ σχετικά με την έλλειψη γιατρών στο Έχπα Φυλακίου.
ü   Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 με έγγραφο μας γνωστοποιούμε τους συναδέλφους για την δυνατότητα κατάθεσης προσφυγής κατά του Σ.Τ.Ε παχαίνοντας την καλύτερη τιμή από όλες τις Ενώσεις (20 ευρώ)
ü    Στις 10/11 Φεβρουαρίου 2015 ο πρόεδρος μαζί με τον γραμματέα της ένωσης συμμετείχαν στο γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κατατεθέντας τα  παρακάτω θέματα: μετανάστευση-υλικοτεχνικός εξοπλισμός-παραμεθόριο( όπως ο στρατός)εκτός έδρας από 60 στα 15 χιλ.-κώδικα & αξιοκρατία στις μεταθέσεις-πάρεργα αστυνομίας.
ü   Στις 08 Μαρτίου αποστείλαμε έγγραφο συμπαράστασης προς τα μέλη της οργανωτικής-συντονιστικής επιτροπής του συνδικαλιστικού συνδυασμού Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας  την αμέριστη συμπαράσταση μας, στην δικαστική δίωξη που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι.

1.            Στις 16 Απριλίου 2014 και 24 & 31 Δεκεμβρίου 2014 στο πλαίσιο των κοινωνικών υποχρεώσεων, η Ένωση απέστειλε ευχητήριες κάρτες στις ομοειδές Συνδικαλιστικές Ενώσεις, σε όλες τις υπηρεσίες της Α/Δ, ενώ μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν υπηρεσίες της Διεύθυνσης .
2.            Θα πρέπει επίσης  να αναφέρουμε ότι η Ένωση πραγματοποίησε σχετικά λίγες συναντήσεις με τον Αστυνομικό  Διευθυντή, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερες  με τους Διοικητές των Υπηρεσιών της Α.Δ. με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων όπου αυτά ανέκυπταν.
3.            Η Ένωση μας συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η Π.Ο.ΑΣ.Υ ανά την Ελλάδα ( εκτός Κρήτης- νησιών), καθώς και σε όλα τα Γενικά Συμβούλια.
4.            Το παραπάνω χρονικό διάστημα πραγματοποιήσαμε πάνω από 15 τακτικά και έκτακτα Διοικητικά Συμβούλια, συζητώντας τρόπους επίλυσης των προβλημάτων όπου αυτά ανέκυπταν και όσον βέβαια λαμβάναμε γνώση.
5.            Συμμετείχαμε επίσης σε όλα τα συμβούλια μεταθέσεων με τον εκπρόσωπο μας, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συναδέλφων.
6.            Λόγο αδυναμίας της πολιτείας το Διοικητικό συμβούλιο προσπάθησε πολλές φορές να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.  Επίσης, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε απαραίτητο ενίσχυσε οικονομικά αρκετούς συναδέλφους κρίνοντας πάντα την διαφορετικότητα της κάθε περίπτωσης.

    
     

         





 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2012 με κάποιες υποχρεωτικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της θητείας του (συνταξιοδότηση-μετάθεση) και ανέλαβε καθήκοντα με αντιπροσωπευτική  σύνθεση από πολλές υπηρεσίες της Διεύθυνσης. Επιθυμία όλων των  μελών του νέου Δ.Σ. ήταν να διαχειριστούμε το Σωματείο ενωτικά και αλληλέγγυα σε μια από κοινού προσπάθεια με μοναδικό στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα προς όφελος και μόνο των μελών μας.
Στην προσπάθεια αυτή κάποιοι  από εμάς, και στην διάρκεια του χρόνου  αφήσαμε πίσω κάποια διακριτά μας χαρακτηριστικά διότι τα γεγονότα και η εμπειρία, μας έδειξαν μια τραγική αλήθεια. Μετά από σχεδόν 3  χρόνια και κάνοντας σήμερα τον τελευταίο διοικητικό απολογισμό της θητείας μας, θεωρώ υποχρέωση  να κάνουμε ταυτόχρονα και την αυτοκριτική μας.
Το παρών Δ.Σ δεν πρόσφερε το 100% των δυνατοτήτων του, αυτό αποτελεί άλλωστε κοινοί   ομολογία όλων των παρευρισκόμενων στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο μελών  που άλλωστε  πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.
Είναι πραγματικά όμως  κρίμα και άδικο γιατί  στο παρών Δ.Σ. και ικανότητες και διάθεση υπήρχε, όμως ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν  από την αρχή ακόμα της συνδικαλιστικής πορείας του παρόντος συμβουλίου επηρέασαν τη συνεργασία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και λειτούργησαν ανασταλτικά στη δημιουργία πνεύματος συνεργασίας μεταξύ τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιλέξουμε να δουλέψουμε με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κάθε ενός από εμάς χωριστά, έτσι  ώστε να πετύχουμε τον επιθυμητό στόχο χωρίς όμως να λειτουργούμε πάντοτε ως ένα αρραγές και αδιάσπαστο σύνολο.
Από τον Απρίλιο του 2012 που αναλάβαμε την διαχείριση του Σωματείου έως και πριν από λίγο καιρό γνωρίζετε όλοι πως διανύσαμε διαδοχικά μία μεγάλη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι, διανύσαμε μια τριετία η οποία για όλους εμάς ήταν πρωτόγνωρη. Προσπάθειες και κόποι για την κατάκτηση δικαιωμάτων και αξιών ισοπεδώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι μισθοί μας μειώθηκαν δραματικά.
Έχοντας να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα από την αρχή της θητείας μας, με εσάς προβληματισμένους και  απογοητευμένους αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε κάθε κάλεσμα κινητοποίησης ή παρουσία σας στις εκδηλώσεις, τα δείγματα συσπείρωσης να είναι απογοητευτικά. Θα έπρεπε συνάδελφοι πρώτα εμείς οι ίδιοι να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας γνωρίζοντας πολύ καλά μάλιστα το βάρος της ευθύνης που είχαμε απέναντι σε εσάς.
Στον καιρό των δυσκολιών και της αμφισβήτησης των πάντων, προτεραιότητα μας ήταν να θέσουμε κάποιους ποιοτικούς στόχους που να κατευθύνονται κυρίως στους συναδέλφους ώστε να μπορέσουμε να διαλύσουμε την απογοήτευση την αμφισβήτηση και να σας κρατήσουμε συσπειρωμένους γύρω από τον Σωματείο.
Στην αρχή της θητείας μας σε σχέση με την φυσική μας ηγεσία επιλέξαμε να δράσουμε σε έναν  ουσιαστικό και εποικοδομητικό δρόμο θέτοντας ως στρατηγικό στόχο την στήριξη των συναδέλφων στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Όπου χρειάστηκε δείξαμε πυγμή ακροβατήσαμε σε δύσκολες διαδρομές δείχνοντας έτσι σε όλους ότι το συμφέρον των συναδέλφων ήταν πάνω από όλα, δεν διστάσαμε ορισμένοι να έρθουμε σε ρήξη τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή όσο και με Διοικητές τμημάτων όταν θίγονταν τα συμφέροντα των μελών μας (Έχπα, μεταθέσεις, διμοιρία, εκτός έδρας κ.α.)
Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τα γενικά συμβούλια της Ομοσπονδίας μιας Π.Ο.ΑΣ.Υ που όλο αυτό το δύσκολο διάστημα μέσα από τις διαδοχικές κινητοποίησης τα γενικά συμβούλια τα  αλλεπάλληλα έγγραφα κατάφερε να μας δίνει όραμα και δύναμη ως  πρωτοβάθμιο σωματείο να συνεχίσουμε και εμείς των δικό μας αγώνα .
Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ομοσπονδία καθώς τα τελευταία χρόνια κεκτημένα ετών άρχισαν να χάνονται, όμως κύριε πρόεδρε γνωρίζοντας τον σεβασμό που τρέφουμε  προς το πρόσωπο σας, θεωρώ πως η Ομοσπονδία βρέθηκε αρκετά μακριά από τα δικά μας προβλήματα, από τα προβλήματα τις καθημερινότητας των συναδέλφων, των δικών μας συναδέλφων. Ως τοπικό σωματείο θεωρούμε πως η Ομοσπονδία δεν μας στήριξε  αρκετά,  καθώς σχεδόν  κανένα από τα έγγραφα που σας αποστείλαμε  δεν έτυχαν τις προσοχής σας σχετικά  πάντα με ήσσονος  ζητήματα άλλων πρωτοβάθμιων ενώσεων.
Δεν ειπώθηκε λέξη από την μεριά σας στο τελευταίο  γενικό συμβούλιο παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας σχετικά με την λαθρομετανάστευση, παρότι μια μέρα πριν ο Πρόεδρος της Ένωσης μας είχε τοποθετηθεί λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην διεύθυνση μας.  Αποκορύφωμα όλων  ή  μη τοποθέτηση της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας στην τελευταία διαταγή του αρχηγείου.
Το παρών Δ.Σ. ομοφώνα έδειξε το κοινωνικό πρόσωπο με το να βρεθούμε οικονομικά δίπλα σε συναδέλφους που αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα. Σταθήκαμε ομόφωνα ηθικά και οικονομικά δίπλα σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν άδικες κατηγορίες εις βάρος τους με το να τους στηρίξουμε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνούν. Δώσαμε αρκετά από τα δικά σας χρήματα τα όποια εμείς απλά διαχειριζόμαστε  για την βελτίωση  των χώρων όπου εκτελούμε υπηρεσία, καθώς η πολιτεία αδυνατεί  να μας τα προσφέρει ως όφειλε.
Επίσης οργανώσαμε με ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. διάφορες  εκδηλώσεις όπως η δωρεάν εξετάσεις από την κινητή μονάδα του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για όλες τις γυναίκες καθώς και  ημερίδα με τον καθηγητή κ. Νίκο Λυγερό, με θέμα ΄΄Διαχείριση Κρίσης΄΄ στα υπόψη επίσης του σωματείου είναι κάποιες πολύ συμφέρουσες συμφωνίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα αποφέρουν  κυρίως οικονομικό όφελος στα μέλη μας. Μεγάλη επιτυχία είχαν επίσης και οι (2) δύο αποκριάτικες μουσικές βραδιές διασκέδασης που οργανώσαμε για τα μέλη του Συλλόγου μας.
Προσπαθήσαμε μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες αυτή την διαδρομή να την διανύσουμε χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο κανένα συνάδελφο.
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
κλείνοντας τον διοικητικό απολογισμό θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συνάδελφους της Α.Δ. Ορεστιάδας σύσσωμους  να σταθούν δίπλα στο Σωματείο.
Μέσω της δοκιμασίας που περνάμε αποκτήσαμε πολύτιμη εμπειρία, μας δίνεται μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε αλληλέγγυα να προασπίσουμε μόνο τα εργασιακά μας συμφέροντα, στης ερχόμενες εκλογές θα  πρέπει πολύ προσεκτικά να επιλέξουμε τους εκπροσώπους που θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν, θα πρέπει η επιλογή να γίνει με τα σωστά κριτήρια.
Η περίοδος που έρχεται δεν  θα είναι καθόλου εύκολη θα πρέπει όσοι θέσουν υποψηφιότητα να γνωρίζουν πως σε θεωρητικό επίπεδο όλα φαίνονται και ακούγονται εύκολα στην πράξη όμως;
Όλες οι   υποψηφιότητες  που θα τεθούν θα πρέπει να γίνουν  συνειδητά με σκοπό να προσφέρουν στο σύνολο και όχι εξαναγκαστικά  γιατί τους το επιβάλουν κάποιοι άλλοι οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να προάγουν τα ατομικά τους συμφέροντα. Πολλοί δεν έχουν το σθένος να κρατήσουν τις διαπραγματευτικές γραμμές που χρόνια πριν χαράξαμε, θα πρέπει να ξέρουμε  αυτές τις  γραμμές πότε πρέπει  να τις αλλάξουμε πορεία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει έστω και για λίγο να τις διαγράψουμε ή να τις έχουμε πάντα σε ευθεία γραμμή γιατί τότε θα τα χάσουμε όλα, ακόμα και το καρδιογράφημα έχει τα πάνω και τα κάτω αν υπάρξει μια ευθεία γραμμή τότε όλα τελειώνουν.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κανείς από εμάς δεν θα ισχυριστεί ότι πετύχαμε αυτά που είχαμε θέσει ως στόχους. Σίγουρα όμως προσπαθήσαμε με σθένος και διεκδικήσεις. Δώσαμε μάχες άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες.
Στόχος μας πάντα η υπεράσπιση και η διεύρυνση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.
Με την ελπίδα ότι το νέο Δ.Σ. δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του απερχόμενου, αλλά θα έχει μεγαλύτερη και ενεργή συμπαράσταση όλων μας, θα πρέπει να είναι έτοιμο για νέους αγώνες με την ευχή από τώρα για κάθε επιτυχία.
Συνάδελφοι,
Τίποτα δεν μας χαρίζεται.     Όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστί.
       


     ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 - 2015
             (ΑΠΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013   ΕΩΣ  16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
σας παραθέτουμε παρακάτω τον οικονομικό απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ( Σ.Ε.Α.Υ.Ο )


Ε Σ Ο Δ Α
ΚΩΔΙΚΟΣ

ΠΟΣΟ
1
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
8.486,75  
2
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ Σ.Ε.Α.Υ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
19.876,50    
3
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΑΣΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.750     
ΣΥΝΟΛΟ

30.113,25  





Ε Ξ Ο Δ Α
ΚΩΔΙΚΟΣ

ΠΟΣΟ
1
ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ &  ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
3.347,38 
2
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ  Δ.Σ. - ΗΜΕΡΙΔΕΣ
5.357,85       
3
ΓΡΑΦΙΚΑ – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΤΕΛΗ- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  ΕΛ.ΤΑ.
2.919,16   
4
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
3.365,90      
ΣΥΝΟΛΟ

14.990,29  
                                             ΓΕΝΙΚΗ  ΕΙΚΟΝΑ
ΕΣΟΔΑ : 30.113,25 €
ΕΞΟΔΑ : 14.990,29 €
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ Σ.Ε.Α.Υ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ: 15.122,96  
  

               ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015   -  2016

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
σας παραθέτουμε παρακάτω τον οικονομικό προϋπολογισμό  του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ( Σ.Ε.Α.Υ.Ο )


Ε Σ Ο Δ Α
ΚΩΔΙΚΟΣ

ΠΟΣΟ
1
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
15.122,96  
2
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ Σ.Ε.Α.Υ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
11.500    
3
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΑΣΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.500     
ΣΥΝΟΛΟ

28.122,96  






Ε Ξ Ο Δ Α
ΚΩΔΙΚΟΣ

ΠΟΣΟ
1
ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ &  ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
2.000
2
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ  Δ.Σ. - ΗΜΕΡΙΔΕΣ
3.000       
3
ΓΡΑΦΙΚΑ – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΤΕΛΗ- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  ΕΛ.ΤΑ.
1.500  
4
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
1.500     
ΣΥΝΟΛΟ

8.000  
ΓΕΝΙΚΗ  ΕΙΚΟΝΑ
 ΕΣΟΔΑ : 28.122,96 €
                                                  ΕΞΟΔΑ :   8.000,00
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ Σ.Ε.Α.Υ.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ:    20.122,96 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.