Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μη έγκριση δαπανών

poasy 2015Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 403/4/30-β
Προς:
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.:
1) Τον Προϊστάμενο Κλάδου Οικ/τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής/ΑΕΑ Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Μη έγκριση δαπανών»
Κύριε Αρχηγέ,
Η Ομοσπονδία μας έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων - καταγγελιών από το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων που εκπροσωπεί ανά τη επικράτεια. Αφορμή των καταγγελιών αυτών αποτελεί η μη έγκριση αιτημάτων δαπανών, για την προμήθεια επισώτρων ελαστικών, αναλώσιμων υλικών κ.λ.π. και η μη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων εγκεκριμένων δαπανών τόσο από τη Διεύθυνση Οικονομικών/ΑΕΑ όσο και από την Υ.Δ.Ε. Επακόλουθο αυτών των ελλείψεων είναι η δυσλειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, οι οποίες οδηγούνται πλέον σε οριακές καταστάσεις, που παρουσιάζονται κυρίως με την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και βεβαίως τη μη έγκαιρη εξόφληση των προμηθευτών των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που επιφέρει την ύπαρξη δυσμενών σχολίων εις βάρος του Σώματος, με ορατό το ενδεχόμενο της δικαστικής διεκδίκησης από πλευράς των θιγομένων. Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε τα από 9 Δεκεμβρίου 2015 έγγραφα των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, Φθιώτιδας και Ιωαννίνων, όπου αναπτύσσονται διεξοδικά τα παραπάνω.
Κύριε Αρχηγέ,
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να επιλυθεί το θέμα, που μπορεί να φαντάζει ήσσονος σημασίας για κάποιους τεχνοκράτες, αλλά όμως παράγει αρνητικά αποτελέσματα στον ορθό και ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργία του Σώματος. Αποτελεί για εμάς μείζον ζήτημα η καθημερινότητα των συναδέλφων, διότι συχνά - πυκνά η επίλυση των προβλημάτων επαφίεται στη φιλοπατρία των Ελλήνων πολιτών, που λίγο απέχει από το να χαρακτηρισθούν ως νέοι ευεργέτες, από τη συνεχή συμβολή τους.
Επίσης, παρακαλούμε για την εξέταση του βασίμου των καταγγελιών, και κυρίως ως προς την αποσαφήνιση των αιτιών του ανακύψαντος προβλήματος, εάν δηλαδή αυτό προήλθε από αβλεψία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων του Αρχηγείου ή των αντίστοιχων της Υ.Δ.Ε. του Υπουργείου μας.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.