Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


        ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ



Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100 –  Τηλ :25520-28141   
Γεν. Γραμματέας: Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152 
email: seayorestiadas@gmail.comΔικτυακός τόπος : seayorestiadas.blogspot.gr


                                                                       
                                                                                       Ορεστιάδα, 19-05-2016

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Την 16-05-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «ΗΛΕΚΤΡΑ» στην Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.
     Εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2015 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2016.
Επίσης κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης βραβεύτηκαν:
Α) το μέλος μας κ. ΤΟΥΦΑΚΗΣ Ιωάννης για την πολύχρονη προσφορά του στους αγώνες του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος
Β) ο δικηγόρος κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Γεώργιος για την ανιδιοτελή προσφορά του προς την Ένωσή μας.
     Τις Εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος,ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ Βασίλειος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος, ο Αναπληρωτής Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΦΕΤΚΟΣ Σταύρος, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος και ο Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας της Δ.Α Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κ. ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος, το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ Αστυνόμος Α΄ κ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος (Τ.Δ) I.P.A Ορεστιάδας κ. ΛΥΤΡΑΣ Κωνσταντίνος οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
     Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενώ επισημάνθηκαν, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οχήματα και στέγασης των Υπηρεσιών σε νέα κτίρια σύγχρονα τα οποία να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Επίσης συζητήθηκε το μόνιμο πρόβλημα της εισόδου παράνομων μεταναστών αλλά και του νέου φαινομένου της αντίθετης μεταναστευτικής ροής που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες ενώ ειδική μνεία έγινε και για την ανάθεση φύλαξης  του Κ.Ε.Π.Υ Φυλακίου εκ νέου στην Ελληνική Αστυνομία.   
     Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ανέφερε ότι η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτείται εγρήγορση ενώ τόνισε ότι οι μήνες που ακολουθούν θα είναι δυσκολότεροι γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, οι οποίοι θα είναι ακόμη πιο δυναμικοί.
      Έγινε αναλυτική ενημέρωση των μελών μας, για θέματα Οικονομικά - Ασφαλιστικά –Συνταξιοδοτικά από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειο και αναλύθηκαν, τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την ψήφιση των νέων νομοσχεδίων, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τις υπ’ αριθ. 1125-28/2016 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ότι η  μάχιμη πενταετία, ο  χρόνος για την απόκτηση πτυχίου Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι πριν την κατάταξη στο Σώμα, όπως και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας, θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
     Τέλος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Χρήστο έγινε αναφορά στις αλλαγές που επέρχονται  με το νέο κώδικα μεταθέσεων, οι διατάξεις του οποίου βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προς έγκριση της συνταγματικότητας τους.
 
                                             Για το Δ.Σ
                    -Ο-                                                                                                -Ο-

            Πρόεδρος                                                                             Γεν. Γραμματέας
 
      ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                    ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος
       6945238100                                                 6947527152











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.