Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους των νεοσυσταθέντων Οργάνων – Υπηρεσιών του Σώματος



Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/236
Προς: 
1) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγοκ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους των νεοσυσταθέντων Οργάνων – Υπηρεσιών του Σώματος»
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και των αρμοδιοτήτων της, από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε, τόσο μέσω των εγγράφων της προς εσάς, όσο και μέσω των ανακοινώσεων της, τα πρόβλημα συντονισμού και δράσεων των αρμόδιων οικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος στο πλαίσιο αξιοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους προγραμμάτων, ιδίως αυτούς που αφορούν το μεταναστευτικό – προσφυγικό και την ανάγκη έγκαιρης και ορθότερης δόμησης των προμηθειών του Σώματος, μέσω του συντονισμού των διαγωνισμών, της προσπέλασης των όποιων τεχνικών και νομικών κωλυμάτων.
Μόλις προχθές, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αριθμός φύλλου 35-Α, του π.δ. 21/2017, με το οποίο αποδεικνύεται ότι τα οικονομικά – διαχειριστικά προβλήματα που κατά καιρούς επισημαίνουμε είναι πραγματικά και δρομολογείται η επίλυσή τους. Ειδικότερα, διαπιστώνουμε την αλλαγή πλεύσης των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προς την ορθή κατεύθυνση, μέσω της δημιουργίας Συντονιστικών Οργάνων, αναμόρφωσης συγκεκριμένων Υπηρεσιών του Σώματος και άλλων.
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,
Επειδή η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι, οι προαναφερόμενες αλλαγές έχουν ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων, τόσο του Σώματος, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού που το υπηρετεί, και όχι τη δημιουργία θέσεων και καρεκλών για ημέτερους, παρακαλούμε όπως, το συντομότερο δυνατόν, υπάρξει συνάντηση μαζί μας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις δράσεις και τους στόχους των νεοσυσταθέντων Οργάνων - Υπηρεσιών, αλλά και για τον χρόνο υλοποίησης των εκκρεμών ζητημάτων.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.