Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Διαγραφή μετόχων - αστυνομικών από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων

poasy

Αθήνα, 20 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 509/7/5
Προς: Τον Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών κ. Αθανάσιο ΚΑΠΟΤΑ
Κοιν.:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
4) Νομικό Σύμβουλο Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
Θέμα: «Διαγραφή μετόχων - αστυνομικών από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων»
Κύριε Διοικητά,
Μετά την εποικοδομητική συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία μας μαζί σας, την 30/01/2017 και την κατάθεση σχετικού υπομνήματος με ερωτήματα που σας τέθηκαν, αναφορικά με την υπαγωγή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στο νέο φορέα ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και ειδικότερα των μετόχων-αστυνομικών που εντάχθηκαν στο Τ.Π.Δ.Υ. παρά την θέλησή τους- εν΄ αγνοία τους και μάλιστα με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, υπήρξε διάχυτη η εκτίμηση ότι αυτή η παρατυπία θα εξομαλυνθεί με την θεσμική σας παρέμβαση.
Παρά ταύτα, πληροφορηθήκαμε ότι με απόφασή του το Δ.Σ του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου Διευθυντή του, απεφάνθη να παγώσει την διαδικασία αυτή και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα απαγορεύει την δυνατότητα διαγραφής από το Ταμείο και την παύση της κράτησης, ιδίως για τους συναδέλφους μας που κατατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία τα έτη 1999 έως 2006.
Ενδεικτικά, σας επισυνάπτουμε το υπ΄αρίθμου 030 από 20/04/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, εκφράζοντάς σας παράλληλα την διάχυτη αγωνία χιλιάδων συναδέλφων μας και για τους λόγους αυτούς ζητούμε άμεση συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι όποιες αρνητικές εξελίξεις και να υπάρξει η εκ΄νέου επίσημη θέση του Ταμείου του οποίου έχετε την τιμή να διοικείται.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.