Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

                                                                                        
                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
           Στην Ορεστιάδα  την 15-06-2017 και ώρα 13:30 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσής μας συναντήθηκε με τη Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγο κα. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα, παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Α.Μ& Θράκης Υποστράτηγου κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικολάου.
       Στη συνάντηση που διήρκησε μία ώρα περίπου τέθηκαν από την Ένωσή μας τα προβλήματα που απασχολούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης  τα  σημαντικότερα εκ των οποίων είναι τα ακόλουθα: α)Καθυστερήσεις και προβλήματα στις  αποσπάσεις Αστυνομικού προσωπικού στα πλαίσια της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» β) οχήματα  τύπου van για τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης γ)φύλαξη και διαχείριση των μεταναστών του Κ.Υ.Τ από   εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας(security) , δ) focal points .

        Η κα. Αντιστράτηγος παραδέχθηκε ότι λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, παρατηρήθηκε καθυστέρηση της ανανέωσης των αποσπάσεων της «ΑΣΠΙΔΑ»  μέχρι την τελευταία μέρα, και ελπίζει ότι στο μέλλον, δεν θα παρατηρηθεί ξανά αυτό το φαινόμενο, ενώ εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τη συνέχιση του προγράμματος μέχρι την 31-12-2017. Όσον αφορά τα οχήματα τύπου van δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση-ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης με οχήματα αυτού του τύπου. Αναφορικά με τη φύλαξη του Κ.Υ.Τ ανέφερε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τη φύλαξη στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, καθιστά αδύνατη τη φύλαξη τους από εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας(security) και θα εξεταστούν άλλες λύσεις για το πρόβλημα της φύλαξης και διαχείρισης των μεταναστών σε αυτές της υπηρεσίες. Όσον αφορά τα focal points θα εξεταστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν και θα υπάρχει σύντομα ενημέρωση για το θέμα.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.