Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ψέματα και η υποκρισία σας κ.κ. της Κυβέρνησης τελείωσαν


Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 500/1/29
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφορικά με το μόλις προχθές δημοσιευθέν ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώνουμε τα εξής:
1. Από την πρώτη στιγμή, ιδιαίτερα δε, μετά τη δημοσίευση των υπ' αριθ. 1125-28/2016 αποφάσεων του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014 και όριζε την πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση σε επίπεδα προ των μειώσεων του έτους 2012, το συνδικαλιστικό μας κίνημα με μια σειρά από δράσεις και κινητοποιήσεις, ανέδειξε στην Κυβέρνηση και σε όλα τα Κόμματα την υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους ένστολους και στο πολύτιμο έργο που προσφέρουν για την κοινωνία με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
2. Με την κατάθεση, υπό μορφή επείγοντος, του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή που περιλάμβανε το νέο μισθολόγιό μας, οι Ομοσπονδίες μας, κατέδειξαν ταχύτατα όλες τις στρεβλώσεις και τις συνέπειες που θα έχει αυτό στους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Τα ηχηρά μηνύματα που εκπέμψαμε, τόσο μέσα στη Βουλή με τις τοποθετήσεις μας στην αρμόδια επιτροπή, όσο και έξω από αυτή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα την ημέρα της ψήφισής του, δεν τα έλαβαν υπόψη οι ιθύνοντες.
3. Ύστερα από τη δημοσίευση του ως άνω νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συστάθηκε επιτροπή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να εξετάσει - αποσαφηνίσει τυχόν περαιτέρω προώθηση διαφόρων νομοθετικών ρυθμίσεων, επί θεμάτων που άπτονται του νέου Μισθολογίου των ένστολων, καθώς και τις διάφορες κρατήσεις – παροχές των Μ.Τ. και Ε.Λ. Στην εν λόγω επιτροπή, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπουργείων, προκλητικά δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, λειτουργώντας για μια ακόμη φορά αντιθεσμικά.
4. Τη μη συμμετοχή μας στην ως άνω επιτροπή την καταγγείλαμε εγκαίρως, καθώς και το άστοχο χρονικά αντικείμενο αυτής, αφού το περιεχόμενο επεξεργασίας της θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα προ της ψήφισης του νομοσχεδίου και οι σχετικές επιστημονικές εκθέσεις για τις συνέπειες από την εφαρμογή του, να συζητηθούν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και να περιλαμβάνονταν στο εν λόγω σχέδιο νόμου.
5. Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, όπου πλέον όλοι διαπιστώνουν αυτά που εμείς πρώτοι φωνάζαμε και καταγγέλλαμε στην Κυβέρνηση, εν αντιθέσει με την τελευταία που δημόσια και από το βήμα της Βουλής έδινε συγχαρητήρια στους εμπνευστές του μισθολογίου, κάποιοι σήμερα, λειτουργώντας ως φερέφωνα της Κυβέρνησης, υποκριτικά καταγγέλλουν τις νέες ασφαλιστικές διατάξεις του ν.4488/2017 (Α-137), προκειμένου να δείξουν ότι συμπονούν τους σκληρά εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ από πριν είχαν σαφή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με την «προσωπική διαφορά» και την ασφαλιστική της αντιμετώπιση, αφού αυτή δεν νομοθετήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας το τρέχον έτος, αλλά ίσχυε εδώ και έξι (6) τουλάχιστον έτηστο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Τα ψέματα και η υποκρισία σας κύριοι τελείωσαν, πείτε την αλήθεια στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και μην κοροϊδεύετε άλλο αυτούς που κρατούν την κοινωνία όρθια. Στηρίξτε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους έμπρακτα. Αφήστε πίσω την ανακολουθία και την ασυνέπεια, κάνοντας πράξει όσα προεκλογικά είχατε υποσχεθεί (πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αναγνώριση της επικινδυνότητα της εργασίας κ.λπ).
Οι Πρόεδροι 
Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΚΥΡΑΝΗΣ ΚωνσταντίνοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.