Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Απάντηση των Ομοσπονδιών στην ολιγωρία των Κυβερνώντων

omospondies logo
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 600/13/17
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους ένστολους το τελευταίο διάστημα, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, εξέτασαν χθες κατά τη συνάντησή τους τρόπους απάντησης στην ολιγωρία που επιδεικνύεται από την κυβέρνηση και η οποία σχετίζεται με την μη προώθηση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων.
Ειδικότερα, ενώ τελούν σε εκκρεμότητα όλα τα μεγάλα θέματα που είχαν τεθεί και στο Ψήφισμα της πανελλαδικής κινητοποίησης της 8/9/2017 στην 82η ΔΕΘ, ανακύπτουν νέα ζητήματα, τα οποία έρχονται να επιτείνουν την αγωνία των ενστόλων, ζητώντας επιτακτικά άμεση αντιμετώπισή τους.
Καταρχάς, είναι η εκκρεμότητα των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ουδεμία πρωτοβουλία έχει ληφθεί καίτοι έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Θέση και αίτημά μας είναι η άμεση λήψη απόφασης εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών για την ελεύθερη μετακίνηση όλων των ενστόλων στα ΜΜΕ εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής. Επ' αυτού πρέπει να υπάρξει άμεσα ενημέρωσή μας από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.
Το δεύτερο θέμα που ανέκυψε το τελευταίο διάστημα αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων 5νθημέρων και νυχτερινής αποζημίωσης των δοκίμων εξαιτίας της στάσης που τηρεί το Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν αφού έτσι έχουν δημιουργηθεί εκπαιδευόμενοι – σκληρά εργαζόμενοι σε συνθήκες «πείνας»! Θα αναμέναμε ότι θα είχε εξευρεθεί λύση λόγω της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά με λύπη διαπιστώνουμε ότι εξακολουθεί να είναι κενή περιεχομένου.
Τρίτο κατά σειράν θέμα που συζητήθηκε ήταν η συνεχιζόμενη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που πεισματικά και παρά τις δεσμεύσεις, δεν έχει προωθήσει τις εγκυκλίους για τα οδοιπορικά και τα ειδικά επιδόματα ώστε να καλυφθούν τα προβλεπόμενα κονδύλια και να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τις προϋποθέσεις της αποζημίωσης και τα ποσά που δικαιούνται κατά τις μετακινήσεις τους.
Τέλος, τέθηκε το εξίσου σοβαρό θέμα των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για όσους έχουν λάβει επισκευαστικά δάνεια και τα οποία το Ταμείο εξαιρεί από την κατηγορία των εξυπηρετούμενων δανείων με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, όπως γίνεται με την κατηγορία των στεγαστικών δανείων. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και όσοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο, που ενώ είναι εξυπηρετούμενο, έχει πωληθεί σε ξένα funds, εν αγνοία των δανειοληπτών.
Κατόπιν αυτών, οι Ομοσπονδίες θα ζητήσουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να έχουμε υπεύθυνες απαντήσεις γι' αυτά τα θέματα.
Οι Πρόεδροι 
Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΚΥΡΑΝΗΣ ΚωνσταντίνοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.