Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ομόφωνα στηρίζουμε το θεσμό της Δικαιοσύνης


Αθήνα, 16 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/4/269
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τονίζει ομόφωνα ότι η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικολάου ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, δημιουργεί στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και σε κάθε Έλληνα αστυνομικό εύλογο προβληματισμό και ανησυχία. Οι θεσμοί και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν πρέπει να προστατεύονται όταν βάλλονται.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμικός παράγοντας για φύλαξη της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας των πολιτών, βάλλεται καθημερινά. Και αντέχει. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας ως εκπροσώπου της Δικαστικής Εξουσίας, που τόσο άδικα βάλλεται και προσβάλλεται.
Τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και η Κυβέρνηση ειδικότερα, οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις επισημάνσεις του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας και, ασκώντας τα συνταγματικά τους καθήκοντα, να αποδείξουν ότι όχι μόνο σέβονται τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, αλλά και ότι η πολιτική που εφαρμόζουν προσαρμόζεται στις δικαστικές αποφάσεις, που δίδουν τα συνταγματικά θεμέλια και τις αρχές πάνω στις οποίες υποχρεούνται να νομοθετούν.
Το τέλος των μνημονίων δεν μπορεί να σημάνει και το τέλος θεσμών που αντιστάθηκαν με διαχρονικό όφελος των Ελλήνων πολιτών.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    
    O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.