Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Παραμονή κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια

poasy
Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 100/3/50α
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
Θέμα: «Παραμονή κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια»
Κύριε Υπουργέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 12/2013 από 23/05/2013 έγγραφό της αναφέρεται στο διαρκές πρόβλημα της μακράς κράτησης των ποινικών κρατουμένων με μεγάλο αριθμό (200) αστυνομικών να απασχολείται με τη φύλαξη ποινικών κρατουμένων εκ των οποίων οι 150 από την «ΑΣΠΙΔΑ» ενώ οι υπόλοιποι από το μόνιμο προσωπικό.
Μια παράμετρος του προβλήματος είναι και η άρνηση παραλαβής από τα σωφρονιστικά καταστήματα των ποινικών κρατουμένων, ζήτημα το οποίο έχουμε επανειλημμένως αναδείξει, πλην όμως καμία πρωτοβουλία, ούτε μέτρο δεν εκδηλώθηκε ή τουλάχιστον δεν γνωστοποιήθηκε για τη αντιμετώπιση αυτών από πλευρά σας.
Κύριε Υπουργέ,
Τα αστυνομικά κρατητήρια δεν αντέχουν άλλους κρατουμένους. Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προς άμεση προώθηση των ποινικών κρατουμένων που κρατούνται στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα Σωφρονιστικά Καταστήματα για τα οποία αυτοί προορίζονται, μέσα στον απόλυτα προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις χρόνο, αλλά και για τη δυνατότητα άρνησης παραλαβής τους από τις αστυνομικές υπηρεσίες όταν στα κρατητήρια παρατηρείται πληρότητα αλλά και όταν δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες προδιαγραφές και οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.
H αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων στους εργασιακούς μας χώρους και ιδιαίτερα στα κρατητήρια είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας παρακαλείται για την παρακολούθηση της εξέλιξης του όλου ζητήματος ενημερώνοντάς μας σχετικά.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.