Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Διμοιρία Α.Δ. Λασιθίου – Ενίσχυση της Α.Δ. Λασιθίου με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών

poasyΑθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 309/13/20α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου
Θέμα: «Διμοιρία Α.Δ. Λασιθίου – Ενίσχυση της Α.Δ. Λασιθίου με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης
           ναρκωτικών ουσιών»
  Κύριε Αρχηγέ,
  Πλείστα τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη υπηρεσιακή πρακτική η οποία θέτει σε πλείστους κινδύνους τους συναδέλφους που απαρτίζουν και στελεχώνουν τις Διμοιρίες Υποστήριξης.
  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 14/2013 από 19/02/2013 έγγραφό της ενημερώνει ότι λόγω της συχνότητας των μετακινήσεων το υπηρεσιακό λεωφορείο κρίνεται πλέον ακατάλληλο και δεν πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές, αφού δεν διαθέτει ούτε καν προστατευτικά πλέγματα, γεγονός που αφήνει περισσότερο έκθετους στον κίνδυνο τους συναδέλφους ενώ ο εξοπλισμός και τα ατομικά εφόδια (κράνη, γκλοπς, μάσκες, χημικά, στολή κ.λ.π.) είναι «απαρχαιωμένα».
  Επιπρόσθετα προβάλλει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Α.Δ. Λασιθίου με ένα (1) Αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
  Αδιαμφισβήτητα τις περισσότερες φορές η μετακίνηση των Διμοιριών Υποστήριξης αλλά και άλλων αστυνομικών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη και αυτό είναι κατανοητό από τους συναδέλφους. Όμως αυτό που δεν είναι όχι μόνο κατανοητό αλλά και καθίσταται κατακριτέο, είναι το πώς η Διοίκηση δεν λαμβάνει όλα εκείνα τα απαιτούμενα και προβλεπόμενα (Π.Δ. 45/2008) μέτρα, καθώς και τυχόν επιπρόσθετα, που θα διασφαλίζουν κατά τον καλύτερο τρόπο τον συνάδελφο από κάθε πλευρά, σ' όλα τα στάδια της υπηρεσιακής δράσης και λειτουργίας.
  Κύριε Αρχηγέ,
  Κατόπιν των προαναφερόμενων και επειδή ως γνωστό η εφαρμογή και η τήρηση των διατάξεων των Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων δεν υπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης, παρακαλούμε όπως με προσωπική σας παρέμβαση δοθούν εντολές – οδηγίες αρμοδίως, έτσι ώστε να υπάρξει από την πλευρά της Διοίκησης η απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπομένων από το Π.Δ. 45/2008 όρων και προϋποθέσεων, αναφορικά με την στελέχωση, την καταλληλότητα – επάρκεια του εξοπλισμού και των εφοδίων των συναδέλφων των Διμοιριών Υποστήριξης, καθώς και των οχημάτων - λεωφορείων μετακίνησής τους με αποκλειστικό μέλημα και στόχευση τη διασφάλισή τους από κάθε πλευρά.
  Παράλληλα η ικανοποίηση του αιτήματος για ενίσχυση της Α.Δ. Λασιθίου με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη – καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή.
  Επίσης η Ε.Α.Υ. Λασιθίου αιτείται την ενίσχυσή της με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
  Κύριε Αρχηγέ,
  Παρακαλούμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας Ε.Α.Υ. Λασιθίου, ενημερώνοντάς μας σχετικά.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.