Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σχετικά με την συνάντηση αντιπροσωπειών των Δ.Σ. των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την 12/04/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών των Δ.Σ. των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή του Έβρου και του επιδόθηκαν σχετικά υπομνήματα
Οι αντιπροσωπείες αποτελούνταν από τους προέδρους κ. Κώστα ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ και Παντελή ΔΗΜΟΥΤΣΗ, τον Αντιπρόεδρο της ΣΕΑΥ Ορεστιάδας κ. Ηλία ΑΚΙΔΗ, τους Γενικούς Γραμματείς κ. Δημήτρη ΤΣΙΑΚΙΡΗ και Βασίλη ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗ τον Αναπλ. Γεν. Γραμματέα της ΣΕΑΥ Ορεστιάδας κ. Ζαχαρία ΒΟΥΛΟΤΑΚΗ και το μέλος του Δ. Σ. της ΣΕΑΥ Ορεστιάδας κ. Γεώργιο ΖΗΣΑΚΗ.
Στον κ. Υπουργό εκτέθηκαν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι αστυνομικοί που υπηρετούν στον Έβρο , αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης ξεχωριστά και κατατέθηκαν προτάσεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης των με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής μας, την επίτευξη των στόχων της Υπηρεσίας και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την ανύψωση του ηθικού των συναδέλφων μας.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που επισημάνθηκαν στον κ. Υπουργό ήταν αυτό της πολύμηνης κράτησης ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια , με αποτέλεσμα να αυξάνονται επικίνδυνα οι πιθανότητες απόδρασης,απόπειρας απόδρασης και στάσης αυτών και ζητήσαμε από τον ίδιο να αναλάβει πρωτοβουλίες για νομοθετική ρύθμιση ώστε να τακτοποιηθεί το όλο ζήτημα.
Η έλλειψη οχημάτων και στις δύο Αστυνομικές Διευθύνσεις λόγω βλαβών αλλά και από την καθυστέρηση έγκρισης των απαραίτητων κονδυλίων για την εξόφληση των συνεργείων και την αγορά ανταλλακτικών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση της αποστολής μας ,με αποτέλεσμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων μας να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο αριθμός των συναδέλφων μας που ασχολείται με τη διαχείριση των κρατουμένων είναι ιδιαίτερα μεγάλος . Μια διαχείριση που δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη της Αστυνομίας αλλά άλλων υπηρεσιών όπως Ο.Τ.Α. , ΕΚΑΒ , κ.τ.λ.Όταν αποδεσμευθούν οι παραπάνω συνάδελφοι από τα πάρεργα θα μπορέσουν να ασχοληθούν με το πραγματικό έργο τους που είναι η φύλαξη των συνόρων.
Επανήλθαμε για μία ακόμη φορά στη από τριετίας γνωστή πλέον πρόταση μας , να μετακινηθούν στον Έβρο όσοι συνάδελφοι επιθυμούν και έχουν τόπο καταγωγής ή τόπο συμφερόντων τον Έβρο . Καθώς επίσης και την ανάγκη για άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών των δύο Α.Δ. .
Ακόμη του τονίσαμε το γεγονός ότι εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης των δύο Αστυνομικών Διευθύνσεων από τις υπόλοιπες υπηρεσίες αυτών, αλλά και από το γεγονός ότι καθημερινά «φορτωνόμαστε» με περισσότερα αντικείμενα – πάρεργα ξένα προς την αποστολή της ΕΛ. ΑΣ. το πρόβλημα της ελλιπέστατης αστυνόμευσης στις αστικές περιοχές και στην ύπαιθρο του Έβρου τείνει να γίνει ισότιμο με αυτό της παράνομης μετανάστευσης.
Επίσης ενημερώθηκε ο κ Υπουργός ότι υπάρχει μεγάλη καταπόνηση του προσωπικού από τις συνεχείς μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων αλλά και την παρουσία της αστυνομίας σε ήσσονος σημασίας ή μη γεγονότα και εκδηλώσεις, ξένα πολλές φορές προς την αποστολή της με αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του Π.Δ. 391/2001 για τον χρόνο εργασίας, με την μη χορήγηση των προβλεπόμενων ημερήσιων αναπαύσεων αλλά και για την ασφυκτική πίεση της διοίκησης προς τους υφισταμένους ειδικά γι’ αυτή την εποχή για απόδοση όπως την εννοεί αυτή.
Τονίστηκε επίσης στον κ Υπουργό ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα πρέπει πλέον να εκπροσωπούνται από ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα.
Από την πλευρά του ο κ.Υπουργός μας εξέφρασε τη ευαρέσκεια του για τα αποτελέσματα από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ και μας εξουσιοδότησε ώστε να μεταφέρουμε τα συγχαρητήρια του , σε όλους τους συναδέλφους που συνέδραμαν ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Επίσης, μας δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να λυθεί το θέμα των αποσπάσεων στον Έβρο με μόνιμη σταθερή δύναμη(υλοποίηση της πρότασής μας) και πιθανότατα το επόμενο τρίμηνο των αποσπάσεων να είναι το τελευταίο.
Σε ότι αφορά το μισθολόγιο μας δήλωσε ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το δικό μας υπουργείο και σε κάθε περίπτωση από πλευράς του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις και εάν είναι εφικτό να διορθωθούν κάποιες αδικίες.
Τέλος, δηλώσαμε στον κ Υπουργό ότι εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας με το φιλότιμο που διακρίνει τους Έλληνες αστυνομικούς το οποίο όμως τείνει να φτάσει στα όριά του και για να ανατραπεί αυτό το κλίμα θα πρέπει να αναληφθούν από πλευράς της ηγεσίας πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση της καθημερινότητάς μας με την επίλυση απλών, μικρών προβλημάτων κάτι βεβαίως που χρειάζεται έξυπνες κινήσεις από πλευράς της ηγεσίας –διοίκησης και όχι στύλωμα των ποδιών με νοοτροπίες παρωχημένων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.