Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - παράταση ημερομηνίας υποβολής των Πόθεν Έσχες των αστυνομικών

 

Δημοσιευμένο στο : http://news247.gr
Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012
-Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ενώ στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν, τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων, όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περυσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.

Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης ότι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

πηγή : http://news247.gr

Παράταση χρόνου υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των συζύγων και των τέκνων τους.
Σύμφωνα με την υπ΄αριθ.6013/8/14-στ από 7-6-2012 Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β-1841/12.06.2012 τροποποιήθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση υπ΄αριθ. 6013/8/14/ιζ από 30-9-2005 (ΦΕΚ Β-1363/30.09.2005) με την οποία καθορίζεται ο χρόνος υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των συζύγων και των τέκνων τους.
Ειδικότερα :
"Η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των συζύγων και των τέκνων τους υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Οι προαναφερόμενοι κατά το διάστημα που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και για ένα (1) έτος μετά την έξοδο τους από το Σώμα για οποιοδήποτε λόγο, υποβάλλουν τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης το αργότερο τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων όπως η προθεσμία αυτή καθορίζεται κάθε φορά από το Υπουργείο Οικονομικών και πάντως όχι νωρίτερα από την 30η Ιουνίου κάθε έτους."

Κατεβάστε την Υ.Α.6013/8/14/ιζ΄ από 30-9-2005 , ενημερωμένη με την τροποποίηση, από το PoliceNET σε μορφή (.pdf) ενιαίου κειμένου ΕΔΩ.

Οπότε αυτό συνεπάγεται και την αυτόματη παράταση της ημερομηνίας υποβολής των Πόθεν Έσχες των αστυνομικών έως την 31/8/2012...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.