Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνοδείες συλλαμβανομένων - μεταγωγές κρατουμένων στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές

poasyΑθήνα 26 Νοεμβρίου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 800/8/4α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνοδείες συλλαμβανομένων - μεταγωγές κρατουμένων στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές»
Κύριε Αρχηγέ,
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών λάβαμε το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 128 από 22-11-2013 έγγραφο στο οποίο διατυπώνονται σοβαρότατοι προβληματισμοί για το μείζον ζήτημα της συνοδείας συλλαμβανομένων – μεταγωγής κρατουμένων, στα πλαίσια του αυτοφώρου, στις εισαγγελίες και στα δικαστήρια της Αττικής.
Κύριε Αρχηγέ,
Επειδή φρονούμε ότι οι αναπτυσσόμενοι προβληματισμοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αφορούν σχεδόν και το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Χώρας, παρακαλούμε για την άμεση έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα καθορίζει επακριβώς κάθε λεπτομέρεια για το όλο ζήτημα, με την καθιέρωση – κατάρτιση σχετικού κανονισμού λειτουργίας των χώρων κράτησης – φρούρησης των κρατουμένων με επαρκή αριθμό αστυνομικών συνοδών, τήρηση του Π.Δ. 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας και ελαχιστοποίηση περίπτωσης απόδρασης ή απόπειρας απόδρασης κρατουμένου με ταυτόχρονη διασφάλιση των συναδέλφων μας από κάθε πλευρά.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.