Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες

      
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 31 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (30-5-2013), το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 44 και 34 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι προμήθευσε με εισιτήρια του ΚΤΕΛ τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες και τους προωθούσε με λεωφορείο στο εσωτερικό της Χώρας, ενώ όπως προέκυψε, τους είχε μεταφέρει με πλαστική βάρκα από την Τουρκία στην Χώρα μας.
Επίσης, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι όπως προέκυψε, μετέφερε με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησε στο ΚΤΕΛ, προκειμένου να τους προωθήσει στην ενδοχώρα με λεωφορείο.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερα (4) εισιτήρια
  • Το χρηματικό ποσό των 510 Ευρώ
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Θανατηφόρο τροχαίο

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 31 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανατηφόρο τροχαίο
Χθες (30-5-2013) το πρωί, στο νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός και επέβαινε 50χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά επικαθήμενου), που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν σοβαρά ο 61χρονος και ελαφρά η 50χρονη.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου, λίγες ώρες αργότερα, ο 61χρονος απεβίωσε.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 30 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (29-5-2013) το μεσημέρι, σε θαμνώδη έκταση της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν. 
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι είχαν μεταφέρει τους 15 μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου και τους οδήγησαν σε θαμνώδη έκταση, όπου ανέμεναν προκειμένου να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.
Η σχετική δικογραφία για τον 22χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη, προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών: Τα δικαιώματα μας ως μέτοχοι στην α.μ.κ. της ALPHA BANK είναι νόμιμα

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 30 Μαΐου 2013
Αρ. Πρωτ.: 506/1/19
Προς: Υπουργό Οικονομικών
          κ. Γιάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          4) Πρόεδρο Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών
              κ. Γεώργιο ΖΑΝΙΑ
          5) Πρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
              κ. Κωνσταντίνο ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟ
          6) Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
              Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ
          7) Πρόεδρο της ALPHA BANK
              κ. Γιάννη Κωστόπουλο
          8) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Υπουργέ,
  Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι με επιστολή σας προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβάλλατε τον αποκλεισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των συστημικών ελληνικών τραπεζών, επειδή η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναλάβει δέσμευση που υπαγορεύτηκε από τους επικεφαλής της Τρόικας.
  Παράλληλα, μας γνωστοποιήθηκε ότι το Ταμείο μας έλαβε επιστολή από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση που είχε ληφθεί εκ μέρους του Διοικητικού του Συμβουλίου για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΒΑΝΚ.
  Επειδή πρόκειται για εντελώς ακατανόητες σε μας ενέργειες που προκαλούν, όμως, νέα ζημία στον ασφαλιστικό μας φορέα, σας καλούμε να παγώσετε την απαράδεκτη διαδικασία που έχει δρομολογηθεί και να γίνει σεβαστή η ισχύουσα νομοθεσία που επιτρέπει στις διοικήσεις των Ταμείων να συμμετέχουν, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο, κανονικά όπως δικαιούνται ως μέτοχοι των τραπεζών, στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου τους, καθώς έχουν πλήρη κατοχυρωμένα από το ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο, δικαιώματα και δεν επιτρέπονται παρακλήσεις και επιλεκτικοί αποκλεισμοί.
  Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η μη πώληση μόνο π.χ. των δικαιωμάτων της ALPHA ΒΑΝΚ δεν επέφερε ήδη έσοδα της τάξεως των 800.000 ευρώ, ενώ πολλαπλάσιες θα είναι οι απώλειες εάν αποκλειστεί το Ταμείο μας και από τις δρομολογημένες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των υπολοίπων τραπεζών.
  Κύριε Υπουργέ,
  Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι τα Ταμεία μας όταν υπέστησαν το κούρεμα μέσω του PSI, χαρακτηρίστηκαν «ιδιωτικός τομέας» γιατί έτσι προφανώς βόλευε το ελληνικό δημόσιο ενώ ξαφνικά σήμερα θεωρείται ότι είναι «δημόσιος τομέας».
  Τέλος, οι Ομοσπονδίες μας έχοντας ιερή υποχρέωση να προστατέψουν και να διασφαλίσουν τόσο την περιουσία των ασφαλιστικών μας Ταμείων, όσο και των συμφερόντων των μετόχων τους θα καταφύγουν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Άλλωστε σύσσωμη η αστυνομική οικογένεια έχει καταδικάσει και καταγγείλει και τις προγενέστερες – μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις για το κούρεμα των αποθεματικών του Ταμείου μας.
ypografes_poasy-poaxia

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αγοραπωλησίας ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, κατοχής βεγγαλικών και αντίστασης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ  ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 28 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αγοραπωλησίας ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, κατοχής βεγγαλικών και αντίστασης
Συνελήφθησαν χθες (27-5-2013) το βράδυ, στο Διδυμότειχο , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 28, 21 (άνδρες) και 22 (γυναίκα) ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αγοραπωλησίας ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, κατοχής βεγγαλικών και αντίστασης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών περί διακίνησης ναρκωτικών από τον 28χρονο, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο επιχείρησης εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 28 και 22 ετών να αναμένουν μέσα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ λίγη ώρα αργότερα προσέγγισε στο σημείο ο 21χρονος, οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο και πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών.
Ακολούθως επενέβησαν οι αστυνομικοί, προκειμένου να συλλάβουν τους δράστες. Κατά την προσπάθεια σύλληψης, ο 21χρονος ανέπτυξε ταχύτητα με το δίκυκλο και κινήθηκε κατά των αστυνομικών, ένας από τους οποίους, στην προσπάθειά του να αποφύγει την παράσυρση από αυτό, τραυματίσθηκε ελαφρά. Οι άλλοι δύο δράστες, επιβαίνοντες στο όχημα, με οδηγό τον 28χρονο, ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον των αστυνομικών, ο οποίοι κατάφεραν να το αποφύγουν.
Οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή, καταφέρνοντας αρχικά να αποφύγουν τη σύλληψη, πλην όμως μετά από σχετικές αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη και σε χωριό του Διδυμοτείχου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δύο δραστών ηλικίας 28 και 22 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2 πτυσσόμενα μαχαίρια, μήκους 20 και 24 εκατοστών 
  •  1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων (τύπου στυλό) 
  •  1 ρόπαλο 
  •  4 κουτιά με φωτοβολίδες 
  •  1 πυρσός 
  •  1 δακρυγόνο σπρέι 
  •  2 ηλεκτρονικές ζυγαριές
  •  2 κινητά τηλέφωνα
Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 21χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Νέο σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιακών στοιχείων

zaxariudakis
Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης
  Νέο σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιακών στοιχείων των Ασφαλιστικών Ταμείων, με αναγκαστική δραστική μείωση της αξίας των μετοχών τους στις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες, που προβαίνουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, προκαλείται με την μνημονιακή δέσμευση να μην έχουν το δικαίωμα τα Ταμεία να συμμετάσχουν σε αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών.
  Ελάχιστα πριν την εκπνοή της προθεσμίας συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA BANK, με έκπληξη και δικαιολογημένη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε εντελώς αιφνιδιαστικά το περιεχόμενο επιστολής του Υπουργού Οικονομικών στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, αλλά και την επιστολή-παρέμβαση προς όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που έχει την υπογραφή της Γενικής Διευθύντριας Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εργασίας και παραπέμπει στην παράγραφο του μνημονίου σύμφωνα με την οποία οι φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυξήσεις κεφαλαίων τραπεζών.
  Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Ταμεία θεωρήθηκαν «ξαφνικά» μέρος του κράτους, ως φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και όχι ως ιδιώτες επενδυτές, όπως είχαν θεωρηθεί με το PSI στο οποίο συμμετείχαν ως ιδιώτες στο κούρεμα των ομολόγων προ έτους περίπου.
  Το Δ.Σ. του Ασφαλιστικού μας Ταμείου είχε λάβει απόφαση πριν την επιστολή - παρέμβαση να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA με την ιδιότητα του παλαιού μετόχου καθώς κατέχει ικανοποιητικό αριθμό μετοχών, προκειμένου να διατηρήσει την αξία των μετοχών του. Η απόφαση αυτή έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς δεν υπάρχει κανένας ελληνικός ή κοινοτικός Νόμος που απαγορεύει την συμμετοχή. Όμως τα δεδομένα μετά την επιστολή αλλάζουν, καθώς το Ταμείο δεν έχει πλέον την δυνατότητα να πωλήσει τα δικαιώματά του (η μέση τιμή πώλησης του δικαιώματος διαμορφώθηκε στα 1,4 ευρώ ανά μετοχή) και γεννάται μεγάλο ερωτηματικό εάν θα του δοθεί άνωθεν εντολή να μην καταθέσει τα χρήματα που απαιτούνται και ουσιαστικά προήλθαν από πώληση μετοχών ώστε να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα προτίμησης αγοράς στην προνομιακή τιμή των 0,44 ευρώ όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η απώλεια δε πώλησης των δικαιωμάτων πρακτικά σημαίνει απώλεια χρημάτων.
  Μετά το κούρεμα των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, που ήταν υποχρεωτικά κατατεθειμένα σε κρατικά ομόλογα, ένα νέο σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιακών τους στοιχείων που υπαγορεύθηκε από τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας έρχεται καθώς η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής θα γίνει χωρίς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
  Το συνδικάτο οφείλει να εξαντλήσει κάθε αγωνιστικό και δικαστικό μέσο για την αποτροπή της παράνομης αυτής απόφασης.

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 27 Μαΐου 2013
Αριθ. Πρωτ.: 601/2/44
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Οι Ομοσπονδίες μας, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους με αφορμή τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί εξυγίανσης της ΕΡΤ, μέσω απολύσεων και ιδιωτικοποίησης ορισμένων τομέων λειτουργίας της, γεγονός που θα αφήσει στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους.
  Η πραγματική εξυγίανση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σε αυτή και να υπηρετεί ένα και μοναδικό στόχο: Την πληρέστερη ενημέρωση μέσω της πραγματικής αλήθειας και την ψυχαγωγία του Έλληνα φορολογούμενου και όχι τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα κόμμα.
  Άλλωστε, σήμερα αναδεικνύεται σε μοναδικό φάρο πολιτισμού σε ένα ζοφερό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η δημόσια τηλεόραση είναι η μόνη που αντιστέκεται στην επιχειρούμενη μαζική αποχαύνωση των Ελλήνων.
  Ως συνδικαλιστικό κίνημα, που εκπροσωπούμε τους χιλιάδες εργαζομένους στην Ελληνική Αστυνομία, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πλήττονται πέραν των άλλων κι αυτοί από τις μνημονιακές πολιτικές, παραμένοντας απλήρωτοι επί μήνες.
  Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε διαδικασία εκχώρησης σε ιδιώτες του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να βάλει τάξη στον άγριο κόσμο της «τηλεοπτικής δημοκρατίας», κάνοντας πράξη, όσα κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν.
ypografes_poasy-poaxia

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων και με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπαθούσε να τα προωθήσει σε τρίτες χώρες

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 25 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων και με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπαθούσε να τα προωθήσει σε τρίτες χώρες
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους
Εξαρθρώθηκε, μετά από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορμενίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων και με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπαθούσε να τα προωθήσει σε τρίτες χώρες .
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (24-5-2013) τις πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 37 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους, δύο ημεδαποί και μια αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, χθες (24-5-2013) τις πρωινές ώρες, οι δύο ημεδαποί, οδηγώντας πολυτελή οχήματα (ο μεν 37χρονος Ι.Χ.Ε, o δε 39χρονος Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα), μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο οι δράστες κατείχαν και επέδειξαν συνολικά έξι (6) πλαστά έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία των οχημάτων τους, ενώ από τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε προέκυψε ότι τα δύο οχήματα έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου. Επίσης προέκυψε ότι για το ένα από τα οχήματα έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από επτά μήνες περίπου, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δεύτερου.
Συγκεκριμένα, μετά από τη συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, παρέλαβαν τα δύο οχήματα από τους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, στην Αθήνα, προκειμένου να τα μεταφέρουν, μέσω Βουλγαρίας, στην Τουρκία και από εκεί με τη βοήθεια της αλλοδαπής δράστιδας, θα τα προωθούσαν στη Γεωργία.
Κατασχέθηκαν
  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
  • δύο (2) ζεύγη πινακίδων
  • έξι (6) έγγραφα για τη κυκλοφορία των οχημάτων
  • το χρηματικό ποσό των 3.200 περίπου Ευρώ
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • έντεκα (11) αποδείξεις σταθμών διοδίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Ν.Δένδιας:Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση

Δημοσιευμένο στο : http://www.minocp.gov.gr

Σάββατο, 25 Μάιος 2013
-Σε απάντηση σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου για το "Πότε θα δοθεί για διαβούλευση το σχέδιο επανίδρυσης της Ελληνικής Αστυνομίας;" ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας απάντησε :
"Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση και μέσα στο καλοκαίρι, αμέσως μετά τη ψήφιση του αντίστοιχου νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ελπίζω να έρθει στη Βουλή. Στόχος μας είναι μία Αστυνομία κοντά στον πολίτη, κινητική, που θα επεμβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα στα περιστατικά, στα οποία καλείται να επιληφθεί, με ομάδες ειδικά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν επικίνδυνους κακοποιούς. Μία Αστυνομία απαλλαγμένη από «αγγαρείες» σε «επώνυμους» και γραφειοκρατικά καθήκοντα, της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού θα διατίθεται στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. "
Διαβάστε ολόκληση τη συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια στην εφημερίδα «Επενδυτής» και στους δημοσιογράφους Λ. Καλαρρύτη και Μ. Σταυρακάκη απευθείας στην πηγή: http://www.minocp.gov.gr

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Χρ. Φωτόπουλος: «Θέλουν νεκρό στις Σκουριές, αστυνομικό ή πολίτη»


Δημοσιευμένο στο : http://www.halkidikinow.gr
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013
-Λάβρος εναντίον όλων ήταν σήμερα ο Χρήστος Φωτόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που μίλησε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην  πολυσυζητημένη περιοχή των Σκουριών και με ένταση στη φωνή του κάλεσε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να βρουν λύση στο πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιούν την Αστυνομία για να πείσουν τους πολίτες. «Τα κοινωνικά και επιχειρηματικά ζητήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο με αστυνομικά μέτρα»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Χρ. Φωτόπουλος μίλησε για τα έκτροπα που δημιουργούν όσοι πολίτες αντιδρούν στην επένδυση του χρυσού, οι οποίοι διακατέχονται όπως είπε, από μίσος για τους πάντες. «Τους καλώ να ξεσπούν αλλού όχι στους αστυνομικούς. Είμαστε δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του», τόνισε.

«Κάποιοι θέλουν νεκρό στις Σκουριές, αστυνομικό ή πολίτη. Όμως αστυνομικοί και πολίτες μπορούμε μαζί να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Καλώ την κοινωνία όλης της Χαλκιδικής να πρωτοστατήσει για να έχει μια καλή αστυνομία στην περιοχή».

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. έστρεψε τα πυρά του όμως και κατά των τοπικών αρχών και φορέων επειδή όπως είπε ανέχτηκαν και δεν ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την πλήρωση του κενού που υπάρχει στην ηγεσία της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής. «Δεν μιλάει κανένας για το γεγονός. Το θεωρούν ασήμαντο ή δεν τους ενδιαφέρει;» αναρωτήθηκε, καλώντας τους έστω και τώρα να συμπαρασταθούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους.


http://www.halkidikinow.gr

Ερώτημα προς τον Υφυπουργό Οικονομικών για την φορολόγηση των εισοδημάτων

shmata_poasy-poaxiaΑθήνα, 23 Μαΐου 2013
Αρ. Πρωτ.: 502/3/5
Προς: Υφυπουργό Οικονομικών
          κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
Κοιν.:1) Πολιτικά Κόμματα
         2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Υφυπουργέ,
  Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις τάξεις μας σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία προωθείται νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε «οποιαδήποτε εφάπαξ καταβολή ή επιμίσθιο ή παροχές σε χρήμα ή είδος ή παρόμοιες πληρωμές πέραν του μηνιαίου εισοδήματος να υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου, με συντελεστή 42%».
  Επειδή το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει νέα σοβαρά ερωτηματικά ως προς την ακολουθητέα πολιτική της Κυβέρνησης, με δεδομένη την ήδη συντελεσθείσα μια και δυο φορές αφαίμαξη του εισοδήματος του χειμαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού, παρακαλούμε να έχουμε άμεση ενημέρωση όσον αφορά τις προωθούμενες από σας ρυθμίσεις, προκειμένου αφενός να πληροφορήσουμε τα μέλη μας, αφετέρου δε για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.
ypografes_poasy-poaxia

Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

poasyΑθήνα, 23 Μαΐου 2013
Αρ. Πρωτ.: 605/9/76
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Κύριε Υπουργέ,
  Απευθυνόμαστε και πάλι σε εσάς, υπενθυμίζοντάς σας ότι τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τα συνδικαλιστικό μας κίνημα τους τελευταίους μήνες, δεν έχουν απαντηθεί.
  Γι' αυτά σας ενημερώσαμε διεξοδικά με έγγραφά μας και ζητήσαμε να δοθεί η δέουσα προσοχή ώστε ο χειμαζόμενος Έλληνας Αστυνομικός να μην αισθάνεται εγκαταλελειμμένος στη δίνη των αρνητικών καταστάσεων.
Ειδικότερα:
- με το υπ' αριθ. 500/1/20 από 06-12-2012 έγγραφό μας σας ζητήσαμε τη σύσταση ειδικής επιτροπής και διάλογο για το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο.
- με το υπ' αριθ. 605/9/73 από 20-12-2012 έγγραφό μας σας επισημάναμε εκ νέου συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία είχαμε συζητήσει στη συνάντησή μας της 30ης Νοεμβρίου 2012 και αφορούσαν στην ορθή απογραφή των αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ, στην ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, στη δημιουργία λεσχών εστίασης και στην αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι εκτελούντες υπηρεσία γραφείου.
- με το υπ' αριθ. 605/9/74 από 16-02-2013 έγγραφό μας επισημάναμε εκ νέου ότι αιτήματα χωρίς οικονομικό κόστος δεν τυγχάνουν της δέουσας προσοχής και ικανοποίησης.
- με το υπ' αριθ. 605/13/39 από 19-02-2013 κοινό έγγραφο των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας επανερχόμαστε στο θέμα των περικοπών και του νέου μισθολογίου.
- με το υπ' αριθ. 605/9/75 από 08-04-2013 έγγραφό μας επανερχόμαστε στο αίτημα της σύστασης επιτροπής για το νέο μισθολόγιο.
- με το υπ' αριθ. 200/2/88γ από 16-04-2013 έγγραφό μας σας καλούσαμε να παραστείτε στις εργασίες του Γενικού μας Συμβουλίου προκειμένου να τύχουμε άμεσης ενημέρωσης επί των εκκρεμών αιτημάτων μας και των δικών σας ενεργειών με στόχο την επίλυσή τους.
  Κύριε Υπουργέ,
  Επειδή, διανύουμε ήδη τον μήνα Μάιο του 2013 χωρίς να έχει υπάρξει ουδεμία πρόοδος επί των διαλαμβανομένων ως και καμία τοποθέτηση για το μείζον ζήτημα της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας μας, δεδομένου δε ότι δεν έχουμε ουδεμία επίσημη ενημέρωση επί των δικών σας θέσεων και πρωτοβουλιών, παρακαλούμε όπως καθορίσετε συνάντηση μαζί μας τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία του διαλόγου, όπως αυτή απορρέει, άλλωστε, και από το θεσμοθετημένο ρόλο μας.
ypografes-poasy

Έξοδα προμήθειας δανείων


poasyΑθήνα, 23 Μαΐου 2013
Αρ. Πρωτ.: 500/14/5α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Θέμα: «Έξοδα προμήθειας δανείων»
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Σας γνωρίζουμε ότι με αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων (Ολομέλειας Αρείου Πάγου – Εφετείου και Πρωτοδικείου Αθηνών) η πλειοψηφία των οποίων έχουν καταστεί τελεσίδικες, έχουν κριθεί ως παράνομα και καταχρηστικά τα έξοδα προμήθειας που πλήρωσαν στις Τράπεζες για τις συμβάσεις των δανείων τους (στεγαστικά, καταναλωτικά) οι δανειολήπτες, οι οποίοι δύναται να τα διεκδικήσουν και να τα λάβουν πίσω καθώς για τις ποινές πρόωρης εξόφλησης που απαίτησαν και εισέπραξαν οι Τράπεζες, όταν κάποιος καταναλωτής – δανειολήπτης, κατέβαλε το υπόλοιπο χρηματικό ποσό του δανείου εξοφλώντας αυτό πριν την ημερομηνία λήξης του που αναφερόταν στη σύμβαση.
  Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση αίτησης του δανειολήπτη (συνημμένο σχετικό έντυπο – αίτηση) στο Τραπεζικό Ίδρυμα, με την οποία θα ζητείται η επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα σχετικά χρηματικά ποσά, εντός μηνός από την αίτηση και σε περίπτωση άρνησης επιστροφής των, θα πρέπει να κινείται σχετική αγωγή από τον δανειολήπτη.
  Προς τούτο παρακαλούνται οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας μέσω των Νομικών τους Συμβούλων, συνεργαζόμενες και τις Ενώσεις Καταναλωτών των περιοχών τους, να προτρέψουν και να αναλάβουν την διεκπεραίωση της προβλεπόμενης διαδικασίας.
ypografes-poasy

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης για κλοπές

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης για κλοπές
Συνελήφθη χθες (22-5-2013) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ

poasyΑθήνα 22 Μαΐου 2013
Αρ. Πρωτ.: 200/4/137
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την προάσπιση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και τη θωράκιση των συναδέλφων μας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, μετά και τους τελευταίους τραυματισμούς συναδέλφων μας στη Χαλκιδική, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής, πραγματοποιείται αύριο και ώρα 10.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής.
  Τα αιτήματά μας, όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί από καιρό στην πολιτεία εκ μέρους τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των εκπροσώπων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των επτά (7) Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ), δεν έχουν ικανοποιηθεί (έλλειψη προσωπικού – επιβάρυνση ωραρίου εργασίας, ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή, εξασφάλιση διοικητικής μέριμνας, μόνιμη αστυνομική δύναμη στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, επανεξέταση απασχόλησης – αποσπάσεων στις Σκουριές).
  Όχι στην περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής ανασφάλειας των συναδέλφων και στην συνεχιζόμενη απαξίωση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ
ypografes-poasy

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ακούστε την συνέντευξη του Γεν.Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Βασίλη Τζιαμπαζάκη στον Maximum 93.6 σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (σεκιούριτι) στο ΕΧΠΑ Φυλακίου


Β.Τζιαμπαζάκης: ''Μετά το 2014 μπορεί να χρημματοδοτηθεί το Κέντρο Φύλαξης Φυλάκίου''
Ακούστε τον Γ.Γ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Βασίλη Τζιαμπαζάκη πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
fylakio99
http://www.radiomax.gr/index.php/component/content/article/102-2012-11-19-20-58-16/2663-2014

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - παράταση ημερομηνίας υποβολής των Πόθεν Έσχες των αστυνομικών

 

Δημοσιευμένο στο : http://news247.gr
Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012
-Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ενώ στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής αφού όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία να μεριμνήσουν, τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων, όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περυσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου και η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά, λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 16 Ιουλίου.

Το υπουργείο διευκρινίζει επίσης ότι τόσο για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος όσο και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Επίσης, παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

πηγή : http://news247.gr

Παράταση χρόνου υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των συζύγων και των τέκνων τους.
Σύμφωνα με την υπ΄αριθ.6013/8/14-στ από 7-6-2012 Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β-1841/12.06.2012 τροποποιήθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση υπ΄αριθ. 6013/8/14/ιζ από 30-9-2005 (ΦΕΚ Β-1363/30.09.2005) με την οποία καθορίζεται ο χρόνος υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των συζύγων και των τέκνων τους.
Ειδικότερα :
"Η δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, των συζύγων και των τέκνων τους υποβάλλεται από τους υπόχρεους μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από την ορκωμοσία ή την ανάληψη των καθηκόντων τους. Οι προαναφερόμενοι κατά το διάστημα που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και για ένα (1) έτος μετά την έξοδο τους από το Σώμα για οποιοδήποτε λόγο, υποβάλλουν τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης το αργότερο τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων όπως η προθεσμία αυτή καθορίζεται κάθε φορά από το Υπουργείο Οικονομικών και πάντως όχι νωρίτερα από την 30η Ιουνίου κάθε έτους."

Κατεβάστε την Υ.Α.6013/8/14/ιζ΄ από 30-9-2005 , ενημερωμένη με την τροποποίηση, από το PoliceNET σε μορφή (.pdf) ενιαίου κειμένου ΕΔΩ.

Οπότε αυτό συνεπάγεται και την αυτόματη παράταση της ημερομηνίας υποβολής των Πόθεν Έσχες των αστυνομικών έως την 31/8/2012...

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

      ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
       ΘΕΜΑ:Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας (σεκιούριτι) στο ΕΧΠΑ Φυλακίου.


                                                                                   ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 18/05/2013
                                                                          ΠΡΟΣ:
                                                     Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
                                                   Αντιστράτηγο    κ. Ν. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Αρ. Πρωτ. 07/2013









Θέμα: « Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών   
ασφάλειας (σεκιούριτι) στο ΕΧΠΑ Φυλακίου ».





κ. Αρχηγέ
   Για το  ΕΧΠΑ Φυλακίου, δηλαδή τον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών ή τον ειδικό χώρο φιλοξενίας αλλοδαπών ή όπως αλλιώς έχει  κατά καιρούς  ονομαστεί η πραγματικότητα και η αλήθεια  είναι μια, ο συγκεκριμένος χώρος είναι κέντρο  κράτησης μη νόμιμων μεταναστών από την ημέρα λειτουργιάς του   ( Μάιος 2007).
   Σύμφωνα  με την τελευταία υπουργική απόφαση Υπ.Αριθμ. 6634/1-327202 ‘’Ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων χώρων κράτησης και σε προσωπικό ιδιωτικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.’’ Δίνεται η δυνατότητα στα νεοϊδρυθέντα κέντρα ( Κορίνθου, Αμυγδαλέζας, Παρανεστίου) να μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη των κέντρων αυτών και  σε ιδιωτική εταιρία παροχής ασφάλειας (σεκιούριτι), μη συμπεριλαμβάνοντας   το κέντρο κράτησης Φυλακίου στην παραπάνω υπουργική απόφαση, δημιουργώντας έτσι αίσθημα πικρίας και απογοήτευσης όχι μόνο στο  αστυνομικό προσωπικό αλλά  και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι προσδοκούσαν στα ανταποδοτικά οφέλη που η ίδια η πολιτεία τους είχε υποσχεθεί.
 κ. Αρχηγέ,
   Θεωρούμε απαραίτητη την ένταξη του κέντρου κράτησης αλλοδαπών Φυλακίου στην παραπάνω υπουργική απόφαση έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος ανάθεσης σε  ιδιωτική εταιρία  παροχής υπηρεσιών ασφαλείας   εξασφαλίζοντας   σημαντικά  οφέλη για την υπηρεσία  όπως:
ü Αποδέσμευση του Τ.Σ.Φ Κυπρίνου από την φύλαξη και την διαχείριση των λαθρομεταναστών και επιστροφή στο κύριο έργο της αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών.
ü Αποτελεσματικότερη φύλαξη των ποτάμιων συνόρων από ντόπιο έμπειρο προσωπικό.
ü Μείωση του αριθμού και του  κόστους από τις μετακινήσεις  συναδέλφων από άλλες περιοχές της χώρας.
ü Εντονότερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του τομέα αρμοδιότητας του Τ.Σ.Φ Κυπρίνου (σύνορα Βουλγαρίας).
ü Απεμπλοκή των 55 υπηρετούντων αστυνομικών, από την παράνομη διάθεση υπηρεσίας δεσμοφύλακα, κινδυνεύοντας  έτσι, αυτοί οι οποίοι διαχειρίστηκαν την κράτηση του τεράστιου όγκου λαθρομεταναστών, που πέρασε από την Διεύθυνση μας περίπου 100.000 χιλιάδες, να παραμείνουν, στο υπόλοιπο της υπηρεσιακής τους ζωής,  ανεκπαίδευτοι δεσμοφύλακες με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Επισημαίνουμε πως  θα υπάρξουν οφέλη και  στην τοπική κοινωνία όπως:
ü Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ευαίσθητη περιοχή μας η οποία έχει από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας στην χώρα μας.
ü Καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής του Τριγώνου, στην οποία παρατηρείτε αύξηση της εγκληματικότητας και αύξηση της ανασφάλειας των κατοίκων της.
ü Αξιοπιστία της πολιτείας, έναντι των κατοίκων σύμφωνα με τα υποσχεθέντα, και μέριμνα αυτής, για το  ύψιστο αγαθό της ασφάλειας   τους.
Κύριε Αρχηγέ,
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ανωτέρω οφέλη, που αφορούν  την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας,  την τοπική κοινωνία αλλά και τους υπηρετούντες εκεί αστυνομικούς παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στον σχεδιασμό πρόσληψης ιδιωτικής ασφάλειας παροχής ασφάλειας (σεκιούριτι)  και το κέντρο κράτησης Φυλακίου.

                  ΚΟΙΝ:
1.Γ.Ε.Α.Βορ. Ελλάδος
 Αντιστράτηγο κ. Δ. Τσακνάκη
2.Προιστάμενο Επιτελείου / Α.Ε.Α
   Υποστράτηγο κ. Ε. Κατριαδάκη
3.Γ.Α.Δ.Π.Αν. Μακ. & Θράκη
   Υποστράτηγο  κ. Γ. Σαλαμάγκα       
4.Διευθυντή Α/Δ Ορεστιάδας
        κ. Π. Συριτούδη
     5. Βουλευτές Νομού
     6. Δήμαρχο Ορεστιάδας  
          κ. Δ.Μουζά
7. Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Φυλακίου
8. Π.Ο.ΑΣ.Υ.       
     9. Μ.Μ.Ε.
     10. Μέλη μας.
                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
            Ο                                          Ο
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ Π.           ΤΖΙΑΜΠΑΖΑΚΗΣ Β.

Υπολογισμός ποσού σύνταξης των ενστόλων


Υπολογισμός ποσού σύνταξης των ενστόλων
Στην ιστοσελίδα www.enstoloi.gr αναρτήθηκαν πίνακες στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία μπορούν να υπολογίσουν το ποσό της σύνταξής τους ανάλογα με το σώμα που υπηρετούν και το ταμείο που ανήκουν.

Υπολογίστε τη σύνταξη σας:

Εάν
ανήκετε στο ταμείο της Αστυνομίας Πόλεων

Εάν ανήκετε στο ταμείο της Χωροφυλακής

Εάν υπηρετείτε στο Στρατό

Εάν υπηρετείτε στην Αεροπορία

Εάν υπηρετείτε στο Ναυτικό

enstoloi.gr

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη

Δημοσιευμένο στο : http://www.iefimerida.gr http://skaythess.gr
Σάββατο, 18 Μάιος 2013
-Τα 102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας

Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.

Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη ΕΡΜΗΣ και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσει -προσκομίζοντας και την αστυνομική του ταυτότητα- ότι είναι ο κάτοχος συγκεκριμένου ηλεκτρονικού «λογαριασμού» στη συγκεκριμένη πύλη. Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μία και μόνη φορά για κάθε πολίτη, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του. Ο πολίτης αποκτά μία ηλεκτρονική θυρίδα στην ΕΡΜΗΣ, στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα.

Ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει περαιτέρω τα ηλεκτρονικά έγγραφα που θα λαμβάνει στη θυρίδα του, προωθώντας τα όπου χρειάζεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ΕΡΜΗ είναι οι εξής:

1. Αίτηση - δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου)

2. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ

3. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

4. Αντικατάσταση απωλεσθέντος βιβλιαρίου κλάδων σύνταξης και πρόνοιας από το ΤΣΑΥ

5. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε.

6. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

7. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ

8. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ

9. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

10. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

11. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ - πρώην ΤΕΒΕ)

12. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

13. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων

14. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά

15. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα

16. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών - παραπληγικών και ακρωτηριασμένων

17. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.)

18. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας

19. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία

20. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS

21. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία

22. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία

23. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα

24. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου

25. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας

26. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών

27. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ

28. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1)

29. Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ της εξεταστικής περιόδου του εκάστοτε έτους

30. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης

31. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος

32. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων

33. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ)

34. Έγγραφή –Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.)

35. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων

36. Έκδοση βεβαιώσεων αδειών καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης

37. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ

38. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ

39. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ

40. Έκδοση κτηνιατρικών υγειονομικών πιστοποιητικών προϊόντων ζωικής προέλευσης

41. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του

42. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄)

43. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)

44. Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας μικρότερης των 2 ισοδύναμων ζώων (πλην των οικοσίτων)

45. Χορήγηση άδειας εισαγωγής ζώντων ζώων από τρίτη χώρα

46. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας - πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)

47. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας)

48. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83)

49. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης

50. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ)

51. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950)

52. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς

53. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες καθηγητές

54. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ)

55. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ

56. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ

57. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ)

58. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

59. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ)

60. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ - προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας

61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ)

62. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ

63. Χορήγηση βεβαίωσης εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρού

64. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

65. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951

66. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ

67. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ

68. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ

69. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ

70. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης - διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ.

71. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)

72. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

73. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς

74. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές

75. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ)

76. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974

77. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43)

78. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ

79. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

80. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων

81. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας

82. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας

83. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων

84. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων

85. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

86. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς

87. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές

88. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία

89. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης

90. Χορήγησηςβεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων – Αρχ/κων – Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12)

91. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ

92. Βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς

93. Χορήγηση ανάλυσης αποζημιώσεων ΕΛΓΑ που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς

94. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

95. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)

96. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)

97. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις - εργοδότες)

98. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

99. Χορήγηση βεβαίωσης ενισχύσεων ΠΣΕΑ σε παραγωγούς (ΕΛΓΑ)

100. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)

101. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)

102. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)


Πηγή: http://www.iefimerida.gr
επίσης δείτε εδώ το εγχειρίδιο διοικητικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας
δείτε εδώ όλες τις διοικητικές πράξεις για τις οποίες είναι αρμόδιες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
και εδώ τα δικαιώματα των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο