Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου είναι μία ημέρα εθνικής μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Είναι μία ημέρα, επίσης, που μας δίνει την αφορμή για να στοχασθούμε και να αντλήσουμε παραδείγματα από το όραμα, την υπέρτατη θυσία αλλά και την αποφασιστικότητα των προγόνων μας. Όπως είπε τότε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω» .
Η επιτυχία της Επανάστασης του 1821, απέναντι σε πλήθος αντίξοων παραγόντων, αποδεικνύει ότι κάθε εθνική προσπάθεια μπορεί να έχει αποτέλεσμα όταν η συλλογική και η ατομική προσπάθεια συγκλίνουν στην πραγμάτωση του κοινού σκοπού.
Αποδεικνύει ακόμα ότι κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς θυσίες και χωρίς να υποταχθεί το βραχυπρόθεσμο όφελος στην επιδίωξη του μακροπρόθεσμου.
Μας δίνει την αφορμή όμως και να συλλογισθούμε ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, κινδύνεψε να μην ευοδωθεί εξαιτίας της εμφύλιας διαμάχη που ξέσπασε, ενώ παράλληλα οι Έλληνες αγωνίζονταν για να αποτάξουν τον ζυγό της οθωμανικής κυριαρχίας.
Σήμερα, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική ενότητα ως κόρη οφθαλμού και να μην ενδώσουμε στους όποιους κήρυκες του διχασμού. Είναι γνωστό άλλωστε από την Ιστορία μας ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε θαύματα.
Οφείλουμε ακόμη να διαφυλάξουμε το πνεύμα της φιλοπατρίας εκείνου του αγώνα και να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες και να πείσουμε τους φίλους μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ότι μία ισχυρή Ελλάδα σε αυτή την ταραγμένη γωνιά του πλανήτη είναι εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά σε μέρες όπως αυτές που διανύουμε, στις οποίες οι στρατηγικοί κίνδυνοι σε θέματα ασφάλειας πολλαπλασιάζονται.
Σήμερα που είναι χειροπιαστά τα πρώτα αποτελέσματα της ανάκαμψης, οφείλουμε να συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια. Να κάνουμε πράξη αυτό που οι αγωνιστές του 1821 κατάφεραν: να γίνει αυτό που φαινόταν αδύνατο, δυνατό.
Με ενότητα και με πίστη στις δυνάμεις μας θα πετύχουμε τους στόχους μας για μία ισχυρή Ελλάδα. Το χρωστάμε σε όσους αγωνίστηκαν για να είναι αυτή η χώρα ελεύθερη, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.