Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Αντιμετώπιση αθλητικής βίας – τραυματισμός συναδέλφων

poasyΑθήνα 6 Μαρτίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 800/3/24α
Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
Θέμα: «Αντιμετώπιση αθλητικής βίας – τραυματισμός συναδέλφων»
Κύριε Υπουργέ,
Ο τρόπος της λήψης μέτρων από την Αστυνομία για την διεξαγωγή των αγώνων του επαγγελματικού αθλητισμού αποτελεί μια από τις πληγές του Σώματος.
Η επισυναπτόμενη υπ' αριθ. 271/2014 από 26/02/2014 καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, στηλιτεύει τον διασυρμό των αστυνομικών και την αποσάθρωση του κύρους της Αστυνομίας.
Η αθλητική βία παρά τα νομοθετήματα που πάνε και έρχονται εξακολουθεί να υφίσταται και να ταλανίζει όλους, ιδίως τους αστυνομικούς. Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου με τους τραυματισμούς συναδέλφων κάποτε πρέπει να σταματήσει. Μέσα σ' αυτό το κλίμα με τα πολυκαιρισμένα αυτά συμπτώματα, η έλλειψη σταθερής οργάνωσης και διαχρονικού σχεδιασμού, η ανυπαρξία στόχου για το τι τελικά επιδιώκουμε, οι αποφάσεις – διαταγές της τελευταίας στιγμής για μετακινήσεις υπέρμετρων δυνάμεων δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής των συναδέλφων γιατί ευτελίζουν την εργασιακή και υπηρεσιακή τους κατάσταση. Αυτό
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας διότι τα θέματα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης των ποδοσφαιρικών αγώνων εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με την παλιά συνταγή της εξαναγκαστικής χρήσης υπερβολικών αστυνομικών δυνάμεων. Για εμάς τους αστυνομικούς η απασχόληση στα γήπεδα εξακολουθεί να είναι άκρως επικίνδυνη υπηρεσία και γι' αυτό επαναλαμβάνουμε προς τους συναδέλφους μας ότι πρέπει να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή και να λαμβάνουν τα προσήκοντα μέτρα αυτοπροστασίας.
Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις στην περιοχή ευθύνης των οποίων κινούνται οι μεταφερόμενοι οπαδοί, εξακολουθούν για χάρη τους να εκπονούν "πολεμικά σχέδια" και να υπεραπασχολούν δυνάμεις σε βάρος της αστυνόμευσης των πόλεων και της υπαίθρου.
Κύριε Υπουργέ,
Σας όπως με παρέμβασή σας γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της άσκοπης καταπόνησης του προσωπικού και την οριοθέτηση της απασχόλησης των αστυνομικών δυνάμεων στο προαναφερόμενο αντικείμενο με ταυτόχρονη πρόσκληση από πλευράς σας εκδήλωσης ενεργειών προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία για μηδενική ανοχή της Αθλητικής Βίας – όχι στο επίπεδο των εντυπώσεων – όσο κραταιοί και αν είναι οι παράγοντες που την υποδαυλίζουν.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.