Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Επιστολή Δημοσχάκη για τις Αστυνομικές Σχολές Θράκης

Δευτέρα, 20 Απρίλιος 2015 13:04
Επιστολή Δημοσχάκη για τις Αστυνομικές Σχολές ΘράκηςΕπιστολή με προτάσεις του για την αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, επιστολή που επίσης κοινοποίησε στον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο.




Στην επιστολή του, ο κ. Δημοσχάκης προτείνει την μετεξέλιξη των Αστυνομικών Σχολών σε Ευρωπαϊκά Κέντρα Μετεκπαίδευσης της FORNTEX και της EUROPOL, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα πλεονεκτήματα που έχει ο Έβρος για την κίνηση αυτή, καθώς και τα πολλαπλά πιθανά οφέλη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Με την ευκαιρία της επίσκεψης του νέου Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri, στον Έβρο και στην Αθήνα (χρονικά) σας επισημαίνω και υπενθυμίζω την πρότασή μου για αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης, και ειδικότερα του Διδυμοτείχου, σε Κέντρα Μετεκπαίδευσης, τόσο της FRONTEX, όσο και της EUROPOL.

Οι άρτιες εγκαταστάσεις της Σχολής του Διδυμοτείχου, τα παρακείμενα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, η παρουσία και λειτουργία των Λιμεναρχείων της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, αλλά και η εμπειρία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος σε θέματα φύλαξης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων αντίστοιχα, καθιστούν την περιοχή του Έβρου ιδανικό τόπο εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας χωρών μελών της Ε.Ε..

Τα οφέλη για την Ελλάδα και τον Έβρο θα είναι πολλαπλά, αφού, εκτός από το άμεσο οικονομικό όφελος που μπορεί να προκύψει από τη δραστηριότητα αυτή, θα ενισχυθεί και η δυνατότητα ανάσχεσης των ολοένα και αυξανόμενων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή του Έβρου, τόσο από τα χερσαία σύνορά μας, όσο και δια θαλάσσης, μέσω της νήσου Σαμοθράκης.

Είναι πεποίθησή μου πως η εγκατάσταση ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετεκπαίδευσης είναι ένας άμεσα εφικτός στόχος, με πολλαπλά επιχειρήματα υπέρ του, όπως προαναφέρθηκαν (υπάρχουσα υποδομή, περιοχή ενδιαφέροντος), καθώς και οφέλη, οικονομικά, πολιτικά και ασφάλειας. Συνεχίζω, δε, να είμαι υποστηρικτής της καινοτόμου πρότασης μετεγκατάστασης του Οργανισμού της FRONTEX στην Αλεξανδρούπολη και μετατροπή της περιοχής σε κέντρο εκπαίδευσης και διασφάλισης της προστασίας των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Παρακαλώ, εφ’ όσον συμφωνείτε με τις προτάσεις μου, όπως αναδείξετε αυτές στους ομολόγους σας, καθώς και στους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της Ε.Ε., και μεριμνήσετε για την προώθηση των ως άνω προτάσεων και ενεργειών, λόγω της αδιαμφισβήτητης και πολυεπίπεδης σημαντικότητας τους για τη χώρα μας και για τον Έβρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.