Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
















Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100  Τηλ & Fax :25520-28141   
Γεν. Γραμματέας: Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152 
email:seayorestiadas@gmail.com- Δικτυακός τόπος : seayorestiadas.blogspot.com
                                                                       
                                                                                 Ορεστιάδα, 25-06-2016
                                                                     
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Την 22-06-2016 στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο παρουσία, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξιάρχου κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικολάου.
      Στη συνάντηση διάρκειας δύο ωρών περίπου ο κ.  Αρχηγός ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό, αναφέροντας ότι στο προσεχές διάστημα ο κώδικας μεταθέσεων θα λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, η πρώτη φάση  της αναδιάρθρωσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, αποτελώντας τη βάση για την επόμενη φάση της αναδιάρθρωσης ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα οριστεί επιτροπή για να εξετάσει τη δυνατότητα άσκησης άλλου επαγγέλματος παράλληλα με αυτό του Αστυνομικού.
       Η Ένωσή μας έθεσε στον κ. Αρχηγό τα προβλήματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, όπως το μεταναστευτικό με την μορφή της αντίθετης ροής που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ανάθεση της φύλαξης του Κ.Ε.Π.Υ Φυλακίου σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, γεγονός που ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητά του Αρχηγείου οι δομές τέτοιου τύπου να φυλάσσονται από ιδιωτικές εταιρίες παροχής  υπηρεσιών ασφαλείας. Επίσης τέθηκε το θέμα της καθαριότητας των υπηρεσιών για το οποίο τονίσθηκε ότι, θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι μηνιαίες συμβάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας με εταιρίες υπηρεσιών καθαριότητας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του Αρχηγείου. Παράλληλα  τέθηκε από την Ένωσή μας το ερώτημα αναφορικά με την λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι όσο μειώνονται οι εκπαιδευόμενοι δόκιμοι Αστυφύλακες θα μειώνονται και οι Σχολές, δίνοντας το στίγμα τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα, εξαιτίας των περικοπών στις προσλήψεις. Τέλος, αναφορικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που παρατηρείται στην Δ.Α Ορεστιάδας, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την  Ελλάδα, όσον αφορά τα οχήματα δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια μεγάλου αριθμού οχημάτων ενώ όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού δήλωσε ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης  θα διατηρηθούν και  το επόμενο χρονικό διάστημα οι αποσπάσεις Αστυνομικών από άλλες Διευθύνσεις.
                                          
                                   
                                              Για το Δ.Σ
                        -Ο-                                                                                                     -Ο-
                 Πρόεδρος                                                                                Γεν. Γραμματέας




            ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας                                                                      ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.