Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου 5ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

                                                                                                       Ορεστιάδα, 13-05-2017
                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                  

      Την 10-05-2017 και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα» στην Ορεστιάδα,  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 5η τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.
       Εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός - Οικονομικός απολογισμός έτους 2016 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2017.
      Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος , ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ& Θράκης, Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης, ο Διοικητής του Τ.Δ.Α Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. ΒΛΑΧΟΣ Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ Βασίλειος, o εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ& Θράκης, κ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, κ. ΙΜΒΡΟΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κα. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα και ο Γενικός Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
      Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης δεν προσκλήθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι βουλευτές του νομού ως μία μορφή αντίδρασης για τη διαχρονική στάση και συμπεριφορά σε κρίσιμα θέματα, όπως της ψήφισης(εις βάρος μας)  μέτρων που μας αφορούν ως κλάδο.
      Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέση η ομοσπονδία μας, θέτοντας ως βασικό πυλώνα το τρίπτυχο μισθολόγιο-αναγνώριση επικινδυνότητας επαγγέλματος- δικαίωμα στην απεργία. Ακόμη έγινε αναφορά για τις αποφάσεις του ΣτΕ, το βαθμολόγιο αλλά και την μη ύπαρξη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αναλωσίμων στις υπηρεσίες. Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αλλά και στις παρενέργειες που αυτή προκαλεί όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών που ασχολούνται με άλλα αντικείμενα. Κλείνοντας το λόγο του ο Πρόεδρος της Ένωσης έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον κ. Αρχηγό αναφορικά, με τη συνέχιση των αποσπάσεων, τις μεταθέσεις συναδέλφων προερχόμενων από πρώην Συνοριακούς Φύλακες και την μη τήρηση του Ν.100/2003 και αρθ.4 του Συντάγματος, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό-οχήματα-αναλώσιμα-γραφική ύλη, αλλά και τις υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων και το πρόβλημα που ανέκυψε με την εφαρμογή του 2017/458 Κανονισμός(ΕΕ) και 2016/399(Κώδικας Συνόρων Σένγκεν).
      Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι με παρέμβαση του κ. Αρχηγού δόθηκε άμεσα λύση στο πρόβλημα που τέθηκε από την Ένωσή μας, αναφορικά με την πληκτρολόγηση των δελτίων ταυτότητας στις υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων, δίνοντας ένα ακόμη εφόδιο για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων από τα σημεία ελέγχου διαβατηρίων, ανά την Ελλάδα.
      Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ο οποίος ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε θέση μάχης για σύγκρουση, ενάντια στην κυβέρνηση η οποία επιχειρεί εν κρυπτώ και ερήμην της Ομοσπονδίας να θέσει στα υπο ψήφιση μέτρα, ένα νέο μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας.
      Ο Αρχηγός του Σώματος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε πως είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκεται σε αυτή την ακριτική γωνιά της πατρίδας μας και δήλωσε πως ακόμη κι αν οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν, προς το παρόν, την αποκατάσταση του εισοδήματός μας ή έστω την δραστική άμβλυνση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, προσπάθησε και θα συνεχίσει να προσπαθεί, τόσο ο ίδιος όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του να προωθούν ρυθμίσεις και μέτρα τα οποία διευκολύνουν και ανακουφίζουν τους συναδέλφους ,αποκαθιστούν αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος και δίνουν προοπτική για το μέλλον.
      Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο που τίμησε με την παρουσία του τις εργασίες τις 5ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης και συνέβαλε σημαντικά στην παρουσία του κ. Αρχηγού στη Γενική Συνέλευση.

     Τέλος η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην  Γενική Συνέλευση, δίνοντας σε όλους την πεποίθηση ότι ο Αρχηγός είναι δίπλα μας, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.  
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.