Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

omospondies logo
                                                                              Αθήνα, 12 Μαΐου 2017

Αρ. Πρωτ.: 605/3/27
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας με τα πολιτικά κόμματα, οι Ομοσπονδίες συναντήθηκαν σήμερα, 12 Μαΐου 2017, με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσία του βουλευτή κ. Ιωάννη Γκιόκα και των εκπροσώπων του Τμήματος για τα Σώματα Ασφαλείας κ.κ. Γιώργου Παλιούρα, Μιχαήλ Μιχαήλ και Νίκου Καρπή.WP 20170512 12 09 02 Pro1Από την πλευρά μας, επιδώσαμε το Υπόμνημα με τις θέσεις μας, εστιάζοντας στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αναμένονται να ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα καθώς και στις διατάξεις που αφορούν στο νέο ειδικό μισθολόγιο. Καταγγείλαμε το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουν αποφασίσει οι κυβερνώντες για μας, ερήμην μας, καίτοι είχαν δεσμευτεί ότι έγκαιρα θα λαμβάναμε γνώση των νέων ρυθμίσεων, ώστε να έχει προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος, δεδομένων και των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ, που ρητά αναφέρουν ότι το όποιο νέο μισθολόγιο πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τα μισθολογικά επίπεδα του 2012 και την αποκατάσταση των αδικιών που είχαν υποστεί από τα μνημόνια όλοι οι ένστολοι.
Επίσης, εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας για συνέχιση του αγώνα και ζητήσαμε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά μας, όπως αυτά αναφέρονται και στο Υπόμνημα.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στα αιτήματα που προβάλουμε και τόνισαν ότι διαχρονικά στηρίζουν τον αγώνα μας. Κάλεσαν δε την κυβέρνηση να μη θεσμοθετήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα για κανέναν, υπογραμμίζοντας ότι και οι ένστολοι είναι κομμάτι του λαού μας και πρέπει να απολαμβάνουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Δεν νοούνται περικοπές σε ανθρώπους που έχουν ειδικό καθεστώς εργασίας, αυτές δε τις θέσεις, θα τις εκφράσουν και στη βουλή κατά τη συζήτηση του νέου μνημονίου.
Τέλος, τάχθηκαν υπέρ της κατοχύρωσης του δικαιώματος της απεργίας και κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.
Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων.
Οι Πρόεδροι 
Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΚΥΡΑΝΗΣ ΚωνσταντίνοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.