Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/09/2018


Αθήνα, 19 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 201/1/43
ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/09/2018
Τα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του ανθρώπινου δυναμικού αυτών, απασχόλησαν σήμερα τα προεδρεία μας σε κοινή σύσκεψη, ενόψει των κυβερνητικών εξαγγελιών, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, αλλά και της αναμενόμενης «φιέστας» του Αυγούστου, με το τέλος των Μνημονίων, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση.
Κοινό συμπέρασμα είναι ότι η οικτρή πραγματικότητα των περικοπών των λειτουργικών δαπανών, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, τα ελλιπή μέσα, οι άθλιες συνθήκες εργασίας, οι πετσοκομμένοι μισθοί και τόσα άλλα, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πανηγυρίζει, πόσο μάλλον να περιμένει τη βελτίωση της κατάστασης με ευχολόγια και παροχές χωρίς αντίκρισμα. Ειδικά για μας τους ένστολους, η κυβέρνηση επεφύλαξε, μόλις πρόσφατα, έναν ακόμα εμπαιγμό, βάζοντας στο «ψυγείο» τη μοναδική ρύθμιση που θα μπορούσε να επιφέρει στοιχειώδη οικονομική ανακούφιση σε χιλιάδες συναδέλφους μας.
Πρόκειται για τη μη έκδοση του απαιτούμενου ΠΔ βάσει του ν. 4336/2015 (Μνημόνιο) που θα καθορίζει εκ νέου το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και της αποζημίωσης εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για το οποίο ειδικότερα με την τροπολογία που ψηφίστηκε προ ημερών, δόθηκε στην Κυβέρνηση επιπλέον προθεσμία εννέα (9) μηνών! Αυτό σημαίνει ότι παρατείνεται η εκκρεμότητα που υπάρχει εδώ και τρία (3) χρόνια με αποτέλεσμα την περαιτέρω απώλεια χρημάτων για όσους μετακινούνται, εις βάρος δηλαδή του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.
Προσθέτοντας δε σε αυτά, την αδικαιολόγητη μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, την απροθυμία της να προγραμματίσει κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με νέες προσλήψεις, τη μη αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και πολλά άλλα θέματα που γνωρίζει η Κυβέρνηση αλλά προκλητικά παραβλέπει, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την επιζήμια για τους ένστολους τακτική της.
Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί και προκειμένου να καταστήσουμε σαφές στον Πρωθυπουργό της Χώρας ότι ενόψει των εξαγγελιών του στην 83η ΔΕΘ οφείλει να εισακούσει την κραυγή αγωνίας όλων των ενστόλων, θα προβούμε στη διοργάνωση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Λευκό Πύργο και ακολούθως σε μαζική πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να επιδώσουμε σχετικό Ψήφισμα.
Επίσης, για όλο το εύρος του διεκδικητικού μας πλαισίου, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ προκειμένου να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη όλη την αλήθεια για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Σώματα Ασφαλείας.
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ.Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ε.Α.Π.Σ.Π.Ε.Α.Λ.Σ.Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓεώργιοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΠΑΣΣΑΚΟΣ ΣπυρίδωνΡΩΤΑΣ Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.