Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η ασφάλεια των πολιτών και τα παράκεντρα της εξουσίας...


Αθήνα, 27 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 301/5/91
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ομοσπονδία μας, σεβόμενη την ανείπωτη εθνική τραγωδία που έλαβε χώρα στο Νομό Αττικής τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ανέστειλε την υποβολή του Yπομνήματος που αναφέρεται στην υπ' αριθ. 301/2/42 από 23-07-2018 κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά τις παρεμβάσεις στο Συμβούλιο μεταθέσεων των αξιωματικών από παράκεντρα της εξουσίας και κομματικές συνιστώσες.
Οι χθεσινές, όμως, νέες καταγγελίες, κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους της χώρας, στις εσωτερικές μεταθέσεις εντός της Γ.Α.Δ.Θ. για μαζικά κύματα φυγής από τις μάχιμες Υπηρεσίες, αναίτιες απομακρύνσεις αστυνομικών που έχουν αξιολογηθεί ως εξαίρετοι και άλλα (σχετ.: το υπ' αριθ. 94/2018 από 26/07/2018 έγγραφο της Ε.ΑΣ.Υ. Θεσσαλονίκης), σε συνδυασμό με την υποκρισία των υπευθύνων της παραπάνω τραγωδίας και την αδυναμία ελέγχου, τι έφταιξε και τι πρέπει να αλλάξουμε από εδώ και πέρα για να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα, μας εξοργίζουν και μας οδηγούν στην εκ νέου ανάδειξη του θεμελιακού αυτού προβλήματος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επιτέλους, πρέπει να μπει ένα στοπ στο τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των αστυνομικών, στη μη εφαρμογή της νομοθεσίας από τους διοικούντες και στο μη σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας που εισφέρει από το εισόδημά της για τη λειτουργία του κράτους και αξιώνει την ορθή παροχή υπηρεσιών από αυτό.
Για άλλη μια φορά, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, οφείλει να τονίσει προς όλους ότι η ασφάλεια του τόπου δεν κατοχυρώνεται ούτε με σχέδια επί χάρτου ούτε με ευχολόγια. Απαιτεί αλλαγή πλεύσης και μια σοβαρή πολιτική μακράς πνοής, απαλλασσόμενη από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και, ταυτόχρονα, συνοδευόμενη από τα αναγκαία κονδύλια για την εφαρμογή της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

      
  O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.