Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Άμεσος έλεγχος όλων των Αστυνομικών της Δ.Α. Ορεστιάδας για τον ιό covid-19

 Άμεσος έλεγχος όλων των Αστυνομικών της Δ.Α. Ορεστιάδας για τον ιό covid-19


Αθήνα, 13 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/42-α

 

Προς:      1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,

                 κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

                2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

                 Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

 

Κοιν.:      Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

 

Θέμα:      «Άμεσος έλεγχος όλων των Αστυνομικών της Δ.Α. Ορεστιάδας για τον ιό covid-19»

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, μας ενημέρωσε ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19, κατεγράφη ήδη στο ΚΥΤ Φυλακίου, παρά το γεγονός ότι εγκαίρως είχε επισημάνει παραλείψεις και ολιγωρίες στην εφαρμογή των προβλεπομένων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Κατόπιν τούτου, και σε άμεση προτεραιότητα, θεωρούμε επιβεβλημένη την δική σας προσωπική παρέμβαση, προκειμένου να ελεγχθεί, προληπτικά, όλο το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Ορεστιάδας, δεδομένου ότι η ανησυχία είναι έκδηλη μεταξύ των συναδέλφων μας, ενώ για άλλη μια φορά καλούνται τόσο στην Ορεστιάδα όσο και σε κάθε άλλη περιοχή της πατρίδας μας, να προβούν σε εκτεταμένους ελέγχους για να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας από την έξαρση της πανδημίας.

Τα συμπτώματα είναι ανησυχητικά, δυστυχώς, και επειδή η πατρίδα μας, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με την εκτεταμένη απειλή, στην οποία βρέθηκε την άνοιξη,  απαιτούμε, με αφορμή το κρούσμα στην Ορεστιάδα, να επανεξετάσετε ενδεχομένως κάποιες αποφάσεις σας ώστε να ενισχύσετε περαιτέρω το πλέγμα προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, άμεσα. Η ατομική ευθύνη, βεβαίως και πρέπει να συνοδεύει τις ενέργειες όλων μας, ωστόσο, δεν αρκεί για να μας προστατεύσει από τον ύπουλο και αόρατο εχθρό, έτσι όπως ακόμα εξελίσσεται η πανδημία εντός κι εκτός της χώρας μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.