Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο Δένδιας για την ακύρωση του διαγωνισμού-σκάνδαλο της ΕΛ.ΑΣ.

Στους λόγους ματαίωσης του διαγωνισμού για το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Ταυτοποίησης και Αναγνώρισης Πολιτών (e-ΤΑΠ)» αναφέρεται σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε, στο πλαίσιο του
κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού και, όπως ενημερώνει ο υπουργός, με επιστολή του προς την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (δικαιούχος του έργου), τον περασμένο Αύγουστο, πρότεινε τη ματαίωση του διαγωνισμού και τη δρομολόγηση των διαδικασιών εκπόνησης μιας νέας δέσμης κριτηρίων κατάλληλων για την ανάδειξη του βέλτιστου συστήματος A.F.I.S. (Αυτοματοποιημένο Σύστημα Αναγνώρισης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων), προκειμένου να επαναπροκηρυχθεί, το συντομότερο δυνατόν, νέος διαγωνισμός.

Ο κ. Δένδιας διευκρινίζει ότι «η ανάγκη αυτή προέκυψε διότι, κατά τη διενέργεια των δοκιμών αξιολόγησης των προτεινομένων Αυτοματοποιημένων Συστημάτων με βάση τα προβλεπόμενα στη διακήρυξη, διαπιστώθηκε ότι από την Ελληνική Αστυνομία ο μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των δοκιμών συστημάτων δεν προσδίδει τη δέουσα βαρύτητα στις αποτυχημένες αναζητήσεις, ήτοι μη ταύτιση δακτυλικών και παλαμικών αποτυπωμάτων που θα έπρεπε να ταυτιστούν, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η αξιοπιστία του συστήματος». Επιπλέον, όπως συνεχίζει ο υπουργός, η παράμετρος αυτή είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας που συνίσταται στην απόκτηση ενός συστήματος σύγχρονου, αξιόπιστου, αποτελεσματικού και ισάξιου των αντίστοιχων συστημάτων των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών. Με βάση το ανωτέρω αιτιολογικό αποφασίστηκε η ματαίωση του Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού από το Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και με νέα επιστολή του κ. Δένδια προς την «Κοινωνία της Πληροφορίας» ζητήθηκε η άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το εν λόγω έργο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ. Ο Διεθνής Ανοιχτός Διαγωνισμός που ματαιώθηκε διενεργήθηκε στις 28.07.2011.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.